Испечати | Затвори го прозорот

Една буква , смисол менува

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Општо
Име на форумот: Форумски игри
Опис на форумот: Асоцијации, калодонти, азбука ваква, азбука онаква...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=23746
Датум на принтање: 18.Април.2021 во 09:56
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com


Тема: Една буква , смисол менува
Постирано од: Santijago
Наслов: Една буква , смисол менува
Датум на внесување: 18.Декември.2010 во 16:23
И од оваа игра едел дел замина во архива , почнуваме одново среќа
 
 
песок - сокче


-------------
I'm out bcz of pathetic around hereКоментари:
Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 18.Декември.2010 во 16:28
сокче  ~ сокаче  намигнување

-------------


Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 18.Декември.2010 во 16:30
сокаче - чекало среќа

-------------
I'm out bcz of pathetic around here


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 19.Декември.2010 во 12:56
чекало ~ чекано

-------------


Постирано од: Sunny
Датум на внесување: 19.Декември.2010 во 14:55
чекано - качено

-------------
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    


Постирано од: vanesa
Датум на внесување: 19.Декември.2010 во 15:01
kacheno-docheka

-------------


Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 19.Декември.2010 во 16:44
Дочека-доручек


-------------
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 20.Декември.2010 во 00:22
доручек-поручек


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 20.Декември.2010 во 01:44
поручек ~ поучен

-------------


Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 20.Декември.2010 во 02:21
Поучен-прочуен


-------------
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!


Постирано од: na oko
Датум на внесување: 20.Декември.2010 во 12:40
procuen-proucen

-------------
na kamen shto se trkala mov ne se nafaka


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 22.Декември.2010 во 00:09
проучен-порочен


Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 22.Декември.2010 во 00:15
порочен - урочен

-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.


Постирано од: na oko
Датум на внесување: 22.Декември.2010 во 15:40
urocen-orocen

-------------
na kamen shto se trkala mov ne se nafaka


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 22.Декември.2010 во 23:56
орочен-огорчен


Постирано од: vanesa
Датум на внесување: 23.Декември.2010 во 21:24
ogorchen-porochen

-------------


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 00:35
порочен-порозен


Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 20:00
porozen - porazen

-------------
I'm out bcz of pathetic around here


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 25.Декември.2010 во 00:10
поразен-пазарен


Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 25.Декември.2010 во 12:03
пазарен - запрени

-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.


Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 25.Декември.2010 во 12:09
запрени-запрежни

-------------
always look on the bright side of the life!


Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 25.Декември.2010 во 12:13
запрежни - запржениголема%20насмевка

-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.


Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 25.Декември.2010 во 12:15
запржени-запрженкиголема%20насмевка

-------------
always look on the bright side of the life!


Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 27.Декември.2010 во 19:21
zaprzenki - zarezki

-------------
I'm out bcz of pathetic around here


Постирано од: na oko
Датум на внесување: 04.Јануари.2011 во 08:59
zarezki-rezanki

-------------
na kamen shto se trkala mov ne se nafaka


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 04.Јануари.2011 во 11:26
резанки ~ зезанки

-------------


Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 04.Јануари.2011 во 11:37
зезанки-везанки   голема%20насмевка

-------------
always look on the bright side of the life!


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 04.Јануари.2011 во 11:39
везанки ~ казниво  плазење

-------------


Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 04.Јануари.2011 во 19:55
казниво - показни

-------------
I'm out bcz of pathetic around here


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Јануари.2011 во 20:04
показни-покани

-------------


Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 04.Јануари.2011 во 20:06
покани - кокаин

-------------
I'm out bcz of pathetic around here


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 04.Јануари.2011 во 20:33
кокаин-Кокино


Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 11:35
Kokino - Pinokio

-------------
I'm out bcz of pathetic around here


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 12:08
Пинокио ~  Опинок    плазење

-------------


Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 12:11
opinok-optikonголема%20насмевка

-------------
always look on the bright side of the life!


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 12:14
оптикон ~ потенко голема%20насмевка

-------------


Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 12:16
potenko-potenka

-------------
always look on the bright side of the life!


Постирано од: brza
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 12:18
............- potenok

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein


Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 12:19
potenok-pokosen

-------------
always look on the bright side of the life!


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 12:21
покосен ~ неспокој

-------------


Постирано од: brza
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 12:26
аплауз

.........-spokoen


-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 12:31
спокоен ~ склопен  плазење

-------------


Постирано од: brza
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 12:43
..........- penkaloплазење

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 12:55
пенкало ~ локален  плазењеплазење

-------------


Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 13:10
локален - калемено

-------------

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......Постирано од: brza
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 13:10
.......- nalokan  плазењеплазењеплазење

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein


Постирано од: brza
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 13:11
Originally posted by MyWay MyWay напиша:

локален - калемено
tuka ima tri razlika!!!


-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 13:14
налокан ~ накован  плазење

-------------


Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 13:44
nakovan-kovalna

-------------
always look on the bright side of the life!


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 14:39
ковална-овална


Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 14:40
ovalna-lavina

-------------
always look on the bright side of the life!


Постирано од: na oko
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 15:32
lavina-viola

-------------
na kamen shto se trkala mov ne se nafaka


Постирано од: bluebell
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 15:33
viola-avion

-------------
always look on the bright side of the life!


Постирано од: na oko
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 15:50
avion-niva

-------------
na kamen shto se trkala mov ne se nafaka


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 05.Јануари.2011 во 20:38
нива-нивна


Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 11:19
нивна - никна

-------------
I'm out bcz of pathetic around here


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 13:14
никна-нишна


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 14:10
нишна ~ шинат

-------------


Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 14:12
шинат - ташна

-------------
I'm out bcz of pathetic around here


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 14:13
ташна ~ машна  плазење

-------------


Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 14:18
машна - мазна трепкање

-------------
I'm out bcz of pathetic around here


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 14:21
мазна ~ замка  намигнување

-------------


Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 14:26
замка - макар

-------------
I'm out bcz of pathetic around here


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 14:28
макар ~  карма среќа

-------------


Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 14:31
карма - сарма голема%20насмевка

-------------
I'm out bcz of pathetic around here


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 14:33
сарма ~ срма   голема%20насмевка

-------------


Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 14:34
срма - "срна" плазење

-------------
I'm out bcz of pathetic around here


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 14:35
срна ~ сркна плазење

-------------


Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 14:36
сркна - кркна голема%20насмевка

-------------
I'm out bcz of pathetic around here


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 14:37
кркна ~ р'кна смеење

-------------


Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 14:44
р'кна - рикна плазење

-------------
I'm out bcz of pathetic around here


Постирано од: Орка
Датум на внесување: 06.Јануари.2011 во 23:05
рикна-рипна


Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 00:58
рипна - пипна

-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 01:24
пипна ~ напипа намигнување

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 01:26
напипа-капина

-------------


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 01:27
капина ~ капна

-------------


Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 01:30
kapna~ skapan

-------------
Incredible Blue


Постирано од: емил
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 01:31
скапан-спанаќ

-------------


Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 01:32
спанаќ - спанкаголема%20насмевка

-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 01:33
спанка ~ касна

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 01:34
касна-такса

-------------


Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 01:35
taksa ~ sakat

-------------
Incredible Blue


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 01:36
сакат ~ сакан

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 01:40
сакан-сака

-------------


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 01:41
сака ~ мака  намигнување

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 01:43
мака-мека

-------------


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 01:43
мека ~ мерка

-------------


Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 01:44
мерка - мерак

-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.


Постирано од: емил
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 01:45
мерак-марка

-------------


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 01:47
марка ~ мокра

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 01:49
мокра-корпа

-------------


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 01:54
корпа ~ карпа

-------------


Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 01:55
карпа - ракав

-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 02:00
ракав ~ рапав  плазење

-------------


Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 02:03
рапав - палав

-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 02:04
палав ~ плав

-------------


Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 02:06
плав - прав

-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.


Постирано од: емил
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 02:20
прав-право

-------------


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 11:02
право ~  браво  намигнување

-------------


Постирано од: емил
Датум на внесување: 07.Јануари.2011 во 11:04
браво-братосреќа

-------------Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk