Папата во Македонија?
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Историја и политика
Опис на форумот: историски, политички, изборни дебати
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=23607
Датум на принтање: 06.Февруари.2025 во 02:41 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Папата во Македонија?
Постирано од: krkovicka_mala
Наслов: Папата во Македонија?
Датум на внесување: 21.Ноември.2010 во 20:12
Doaga li papata vo Makedonija? Zosto samo Telma objavi nekoi podatoci deka papata BENEDIKT 16 doaga vo Makedonija?Informacijata e prevzemena od RAIUNO,a ja dobi samo TelmA televizija.
Prasanjeto e zosto vladata krie deka doaga Papata vo Makedonija vo mesec mart? Dali ima pravo narodot da bide izvesten za taa poseta ili ke bidi vo najstroga tajnost?
|
Коментари:
Постирано од: Генерал Митре
Датум на внесување: 21.Ноември.2010 во 22:20
Уште тој ни фалеше... Шала на страна. Верувам декам многу верници ќе бидат презадоволни ако нивниот највисок верски Водач ја посети нашата држава.
|
Постирано од: marsovec
Датум на внесување: 21.Ноември.2010 во 22:54
Koi vernici...?Pa neli vo Makedonija pretezno ziveat pravoslavni hristijani...ili se predomislile i ja priznavaat jurisdikcijata na Vatikan????
------------- СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 21.Ноември.2010 во 23:14
...a be...kolku neshto da napishe,...sekoj neshto ke "kaze" makar i nemalo vrska mnogu toa,..
...a, mozebi ...smeta deka i tie i tie... se hristijani ...pa toa im go zema zaednichko...
a, i shto majka pa bara tuka....toj?!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: mungos80
Датум на внесување: 22.Ноември.2010 во 20:06
Овци господови ,во ова парче библиска земја има и припадници на католичката вероисповед, па во духот на христијанството Папата е добродојден да си го види своето стадо,а црни овци има и ќе има.
------------- “Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
Датум на внесување: 22.Ноември.2010 во 21:30
Овци има ама МАЛКУ...а Папата каде оди ги има премногу...кои го пречекуваат...Овде ќе ги има...или однадвор би дошле...Туристи???
|
Постирано од: mungos80
Датум на внесување: 22.Ноември.2010 во 21:34
Ти самиот не знаеш,па погоре велиш дека треба нешто да признаеме а сега бараш овци,домашни или странски.
Марсовец саде влакна во јајца бараш
------------- “Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 22.Ноември.2010 во 21:36
marsovec напиша:
Овци има ама МАЛКУ...а Папата каде оди ги има премногу...кои го пречекуваат...Овде ќе ги има...или однадвор би дошле...Туристи??? |
со сигурност и однадвор ќе дојдат луѓе да го видат ,а и он е должен дури ради еден католик пак да дојде,да му слушне желбите и така.........
-------------
|
Датум на внесување: 22.Ноември.2010 во 23:37
емил напиша:
marsovec напиша:
Овци има ама МАЛКУ...а Папата каде оди ги има премногу...кои го пречекуваат...Овде ќе ги има...или однадвор би дошле...Туристи??? |
со сигурност и однадвор ќе дојдат луѓе да го видат ,а и он е должен дури ради еден католик пак да дојде,да му слушне желбите и така......... |
Убо,убо...ќе развиеме туризам...а и она семкарите може да се активираат...Сега обезбедувањето...колку и како...но важно Папата да дојде...и да пројде...како и сите чуда кај нас...Инаку не гледам нешто посебно во тоа...И така од Ватикан немаме некаква си подршка...не сме ние Хрватска...Но ете некои велат дека идел и за еден верник....Панека оди во Африка...и многу ги има а и многу држави...Може да прави посети со месеци...а и во Јужна Америка...
А да не споменува некој...Унијатство????
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 23.Ноември.2010 во 04:48
Марсовец ти може да се чудиш колку си сакаш на евентуалната визита на Папатаво Македонија,но поголема и безплатна реклама пред светот нема.....затоа такво нешто треба да се искористи.
-------------
|
Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 23.Ноември.2010 во 08:30
Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 23.Ноември.2010 во 11:20
А што толку некому му смета неговата посета
Па не иде човекот кај вас дома, не се секирајте Но очигледно е дека на некои луѓе се нешто им смета...
Како што рече некој погоре во Мк има и католици, не заборавајте!
------------- Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.
|
Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 23.Ноември.2010 во 12:29
Мене не ми пречи (за мене сите христијани се исто), но... како што вика народот...
Папата ќе дојде во МК кога врбата ќе роди грозје...
|
Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 23.Ноември.2010 во 12:36
и јас прв пат читам тука за оваа информација,
не сум слушнала на вести дека доаѓа кај нас, само слушнав
дека следната година ќе ја посети Хрватска.
------------- Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.
|
Датум на внесување: 23.Ноември.2010 во 16:01
Постирано од: krkovicka_mala
Датум на внесување: 26.Ноември.2010 во 21:39
Schatzii напиша:
и јас прв пат читам тука за оваа информација,
не сум слушнала на вести дека доаѓа кај нас, само слушнав
дека следната година ќе ја посети Хрватска. |
Pa izgleda e mozno na taa balkanska turnea da ja poseti i makedonija. Kaj nas ima dosta katolici,pa na kraj podobro da dojde papata,odkolku BIN laden so negovite vahabisti.Samo zosto se cuva vo tajnost negovata poseta?
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 27.Ноември.2010 во 19:26
ehh...go zabole papata za makedonija...pa da stapne i tuka...
...ama , ako...nadezta go butka svetot.................. napred!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 29.Ноември.2010 во 13:50
..ај за арно нека е!
------------- ...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|