Испечати | Затвори го прозорот

Психонаутика

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Филозофија и психологиjа
Опис на форумот: „Разно“ ама на повисоко ниво
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=23458
Датум на принтање: 18.Октомври.2021 во 12:28
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com


Тема: Психонаутика
Постирано од: kralj
Наслов: Психонаутика
Датум на внесување: 27.Октомври.2010 во 17:06

Човекот отсекогаш бил љубопитен за појавите кои не може да си ги објасни. Така настанале и сите религии, тој обидувајќи се да ги појасни необичните појави, употребил имагинација и ги креирал најубавите работи во светот, како умeтноста, науката, технологијата и тн. Целта на пирамидите во Египет сѐ уште е мистерија, најлогична претпоставка би било дека се направени за да овозможат вечен живот на поважните луѓе. Се претпоставува дека за истата цел е создадена и религијата, а во најново време најмногу надеж за оваа прашање дава креониката (постапка за замрзнување на телото и негово будење после многу години за да продолжи повторно со животот) иако таа сѐ уште не е развиена во целост, иднината сепак дава теориска шанса дека е можно. Овие спомнати примери покажуваат како човекот уште од почетокот на своето постоење започнува со креација на научно фантастични идеи потикнат токму од силната љубопитност за објаснување и проширување на својата психа, односно свест.

Психонаут може да биде секоја човечка единка која се занимава со истражување на човечката внатрешна (непозната) психа, односно неговата потсвест. За таа цел постојат повеќе методи:

    * 1. Халуциноген – се користат ДМТ, ЛСД, психоделични печурки, Мескалин, Салвија Дивинорум, Датура и Ипомоеа Триколор или популарно наречено – Морнинг глори. Овие супстанции се земаат за достигнување на посакуваната ментална состојба на психонаутот.
    * 2. Ритуал – во ритуалот се достигнува променета свест т.е. се набљудуваш себеси од надвор односно како друго лице. Се врши обука за фокусирање и зајакнување на правилната имагинација, желба и замисла.
    * 3. Сон – се практикува луцидно сонување во кое лицето станува сосема свесен дека сонува, па добива можност за свесно управување со сонот, во тој случај се добива чувство дека можеш сѐ. Тогаш се истржува до каде може потсвеста да ни ги исполни желбите. Кога ќе се разбудиш, на сонот се сеќаваш толку јасно што се чувстввуаш дека имаш искуство како сето тоа да е доживеано во реалност. (Мала доза Аманита Мускариа, допринесуваат за појава на ваков сон).
    * 4. Медитација – ослободување на духот со комплетна контрола на телото кое се доведува до хармонично мирна состојба.
    * 5. Молитва - со молење на својата имагинација за нешто кое не постои, почнуваш несвесно да веруваш дека е можно, па самата потсвест понатаму се труди да го овозможи за да продолжиш со верувањето. И ако достигнеш ниво за набљудување на сето тоа од страна, ќе истражуваш до каде може потсвеста да ги покаже своите способности.

Психонаутика е древна практика за проширување на свеста истражувајќи ја потсвеста. Таа е основна преокупација на шаманите, ламите од Тибетскитата Будистичка традиција и древните водичи во длабоки спиритуални искуства. Денес се повеќе за нeа се интересираат психолозите и научниците со што би ја искористиле за лекување на психички болни и за напредување на технологијата и науката воопшто.

Психонаутството користено од самостојна единка, претставува можност за откривање на својата моќ, односно себе си, проследено со импресионирање и изразување на креативно ниво.

За подобра духовно еволуциона иднина на човештвото и себе си, станете пољубопитни за себе и за она што ве опкружува!

open your mind

_______________________________________________________

Дополнително инфо:

Познати психонаути низ историјата биле:

* William S. Burroughs
* Peter Carroll
* Carlos Castaneda
* Aleister Crowley
* Ram Dass
* Antonio Escohotado
* Albert Hofmann
* Aldous Huxley
* William James
* Jack Kerouac
* Ken Kesey
* Timothy Leary ( http://outtake.blog.mk/2010/01/07/timothy-leary-i-mokjta-na-umot/ - TIMOTHY LEARY )
* John Lilly
* Terence McKenna
* Robert Monroe
* Grant Morrison
* Daniel Pinchbeck
* Alexander Shulgin
* Alan Watts
* William White
* Robert Anton Wilson

На ФБ постои страница каде дел од постов го употребив како инфо. Welcome >> http://www.facebook.com/pages/Psihonaut/131777876838552?success=1 - ПСИХОНАУТ

Коментари:
Постирано од: Џо
Датум на внесување: 27.Октомври.2010 во 18:10
џанак...плазење

негледам потреба од целата оваа работа со придодавање дефиниции на човечкиот дух и нарекување наука од обична љубопитност...


-------------
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Постирано од: kralj
Датум на внесување: 27.Октомври.2010 во 19:19
Originally posted by Џо Џо напиша:

џанак...плазењенегледам потреба од целата оваа работа со придодавање дефиниции на човечкиот дух и нарекување наука од обична љубопитност...Не знам што точно ви значи скопскиот сленг џанак, ама мислам дека повеќе има врска со канабисот отколку со психоделија, а тие две нешта се премнгоу спротивни за споредување, имам пишувано на таа тема баш: http://outtake.blog.mk/2010/04/08/nemokta-na-thc-i-zaguba-na-duhot/ - ОВДЕ

За вторава констатација, верувам дека малку погрешно го перципираш сето. Љубопитноста е најголемиот извор на задоволство во проучување на психологијата па и филозофијата, дефинициите се само заклучоци. Психонаутиката е важна за развивање на нови методи на подобрување на човечкиот вид преку психички лекови, која пракса со векови паралелно се движи со физичкото лечење или медицина.

Поздрав.

-------------
http://outtake.blog.mk/2010/06/02/psihonautot-vo-nas/ - Психонаутот во нас


Постирано од: Џо
Датум на внесување: 27.Октомври.2010 во 21:05
Џанак ти е од изразот Junky т.е. рекреативец(на наркотици де)...не е само за канабисот...

не реков ништо за потиснување на љубопитноста...ја поттикнувам нејзе.
коменитрав во контекст на дефинициите , бидејќи сонот , наркотиците , луцидноста , ритуалите , медитацијата и молитвата не се целосно испитани во корелација со духот и човечката психа.
па незнам дали ќе ме разбереш ама лично зборам дека колку што може да помогне може истото знаење и да наштети , затоа велам дека да се даваат конкретни дефиниции за тоа како влијае тоа на психата и на подобрувањето на човекот е малце  рано...


-------------
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Постирано од: Anthony
Датум на внесување: 27.Октомври.2010 во 22:02

А може ли да се примени психонаутика на вештачката интелегенција?-------------
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!


Постирано од: kralj
Датум на внесување: 27.Октомври.2010 во 22:25
Originally posted by Џо Џо напиша:

Џанак ти е од изразот Junky т.е. рекреативец(на наркотици де)...не е само за канабисот...не реков ништо за потиснување на љубопитноста...ја поттикнувам нејзе.коменитрав во контекст на дефинициите , бидејќи сонот , наркотиците , луцидноста , ритуалите , медитацијата и молитвата не се целосно испитани во корелација со духот и човечката психа.па незнам дали ќе ме разбереш ама лично зборам дека колку што може да помогне може истото знаење и да наштети , затоа велам дека да се даваат конкретни дефиниции за тоа како влијае тоа на психата и на подобрувањето на човекот е малце  рано...


Во секој случај џанак е рекреативец или уживател на наркотици, доека психоделијата се користи стриктно за научни и психолошки цели, затоа и психоделиците ги нема кај уличните дилери, или ретки се.

Болдираниот дел од цитатов, сосема погрешен заклучок. Токму спротивното е докажано, само вмешувањето на психоделијата во сето додава контрадикторност меѓу научниците оти уште луѓето се покажуваат неспремни за дознавањето на вистините. Како и да е, има многу неоткриени интересни полиња во психонаутиката и воопшто не е рано да се почне.

Originally posted by Anthony Anthony напиша:

А може ли да се примени психонаутика на вештачката интелегенција?Не знам дали си гледал/а Андромеда, чував еден цитат:

„-Back there, you prayed for her soul. Do you believe A.I.'s have souls?
-I believe anything that can love has a soul. Have you ever felt love?
-I've learned.. that it's dangerous to love. It can drive you crazy.
...-Then, perhaps, that's what tears are for.“

Не знам да ти одговорам баш на прашањето, остануваат претпоставките само и куп изненадувања од највисоката технологија, која Џин Роденбери ја изедначува со поимот Магија!

Поздрав.

-------------
http://outtake.blog.mk/2010/06/02/psihonautot-vo-nas/ - Психонаутот во нас


Постирано од: Џо
Датум на внесување: 27.Октомври.2010 во 23:27
Болдираниот дел од цитатов, сосема погрешен заклучок. Токму спротивното е докажано, само вмешувањето на психоделијата во сето додава контрадикторност меѓу научниците оти уште луѓето се покажуваат неспремни за дознавањето на вистините. Како и да е, има многу неоткриени интересни полиња во психонаутиката и воопшто не е рано да се почне.

Се согласувам со ова , ама не реков дека е рано да се почне , реков дека е рано да се даваат конкретни теории и сознанија како на пример дека аманита мускариа (супермарио печурка) води кон луциден сон , бидејќи мора да се вброи човечката субјективност во овие истражувања и соодветните заклучоци - сепак се играме самите со себе.


-------------
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Постирано од: kralj
Датум на внесување: 30.Октомври.2010 во 20:39
Вчера група психонаути бевме во потрага по аманита мускариа, еве го репортот: http://bit.ly/cMfMoP - http://bit.ly/cMfMoP

-------------
http://outtake.blog.mk/2010/06/02/psihonautot-vo-nas/ - Психонаутот во нас


Постирано од: Anarchy
Датум на внесување: 30.Октомври.2010 во 21:03
Дај да идам и јас сакам да се фатам некојден. голема%20насмевка

-------------


Постирано од: kralj
Датум на внесување: 31.Октомври.2010 во 04:40
Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

Дај да идам и јас сакам да се фатам некојден. голема%20насмевка


Да се фатиш?До прееска зборувавме на кајгана за неправилната употреба на канабисот и психоделиците, од канабисот поради неправилната употреба, се поглупавува, додека од психоделиците се мрднува, а тоа е нешто што никој не го посакува, затоа треба неколку годишна обука и љубов кон психонаутиката, па тек после пробување. Тимоти Лири има книга „психоделично искуство“ која е водичот на трипот и доста е корисна.

Еве една статија од темава: http://bit.ly/cysAIo - http://bit.ly/cysAIo
И ви предложувам или посериозно перципирање на областа, или воопшто никакво. Оти секој сам одговара за својата загуба, како и впрочем за сите одлуки во животот.

-------------
http://outtake.blog.mk/2010/06/02/psihonautot-vo-nas/ - Психонаутот во нас


Постирано од: kralj
Датум на внесување: 11.Декември.2010 во 00:11

http://www.redicecreations.com/radio/2007/11nov/RICR-071104-SUB.jpg">

Пред некој ден истражувајќи околу mind control things, на интернетов случајно се сретнав со еден импресионирачки лик - Stewart Swerdlow. Тој е автор, лингвист (со способност за зборување на 10 јазици), лектор и најинтересното – менталист. Менталистот како спротивност на спиритуалист, видовид или душевен; е оној кој верува дека освен што може да чита ментални информации, може и да ги изменува. Јас би го нарекол тоа научно фантастична состојба бидејќи гледањето илузиони суштества и силно верување дека се вистински, помагајќи му психички да патува низ времето и да чита умови; е премногу сомнително за нарекување лудост оти едноставно е можно да е воможно, who really knows..

http://i.ytimg.com/vi/SAhNWLt21b0/0.jpg">

Stewart Swerdlow е меѓу 1% од преживеаните во http://en.wikipedia.org/wiki/Montauk_Project - Монтак експериментот во Филаделфија кој во осумдесетите бил изграден од американската влада како таен проект во кој научници експериментирале со мешање гени од различни животни, луѓе и инсекти.. Во еден радио разговор што го слушав рече дека измешале оса и човек, делфин и човек.. и многу слични комбинации. Целта на Монтак проектот била да го вклучат психолошкиот начин на војување на тој начин што ќе откријат специјални психолошки моќи кај суштество кое ќе го контролираат самите во своја корист. Но проектот завршил неуспешно и Stewart бил ставен во затвор за да не зборува за своето минато. Веројатно брзо е пуштен и денес слободно зборува за фасцинантноста од неговото искуство во Монтак проектот. Вели дека за време на проектот го посетувале екстра терестријални суштества кои го тренирале да патува во хиперспејс и низ времето, а и му раскажале многу фасцинантна научно фантастична приказна во која тој верува како неоткриена вистина. Нашето досегашно незнаење на приказната го оправдува со причината дека е како последица од вековното планско програмирање на нашиот ум. Тој денес држи часови за mind control (своја теорија) со што ќе ги репрограмира луѓето. Истовремено држи часови и за патување во http://www.youtube.com/watch?v=CcRcY58Izaw - хиперспејс .

http://www.legend-of-atlantis.com/newvideos.htm">

Приказната ја раскажува во радио снимка, ќе спомнам неколку важни детали: Планетата Земја порано била втора планета на сонцето и ненаселена заради својата прекумерна ликвидност, подоцна била населена од луѓето кои потекнуваат од Болериан сончев систем кој е многу милиони светлосни години подалеку од овде, но предходно земјава била населена од врста хуманоидни рептилски суштества со кои луѓево од Болериан сончев систем биле во војна и ја присвоиле планетава. Но околу 30 милиони рептилски хуманоиди се сокриле под земја и до денес сѐ уште постојат. Можеби звучи навистина премногу научно фантастично, но тој објаснува детали и факти кои би можело да ја потврдуваат приказната. Освен за ваквата непозната историја на човештвото, и за деталното објаснување за патување низ времето со прилагодување на посакуваната фреквенција на моментот во кој сакаме да присуствуваме; тој зборува и за постоење на сите можности на реалноста, на пример постои реалност во која нацистите победиле во втората светска војна, постои реалност во кој атлантците (луѓе кои ја населиле земјата борејќи се со драгонците) изгубиле во војната и драгонците ја заземале земјата.. Импресионирачки е тоа што сите можни ситуации кои можеме да си ги замислиме како можности, всушност постојат во поединчна реалност за сите. Нешто доста слично како филмот http://outtake.blog.mk/2010/07/12/mr-nobody-film/ - mr.nobody .

Инаку додека ја истражував фасцинантноста на Stewart Swerdlow, не можев да не си претпоставам - што ако е човеков e во специфична еволуција креирана од ЛСД ефект, бидејќи е несомнено дека научниците во Монтак врз него експериментирале и со ЛСД кое баш тогаш (во 80-тите) беше доста широко употребувано во тајни експериментални цели. Меѓу другото негде во обаснувањето за поимот ’бог’, Swerdlow спомна дека по смртта нашиот ум кој го користел мозокот како алатка за егзистенција; продолжува со свесно живеење во онаков свет каков што верува дека постои по смртта. Тоа всушност е докажано и со кома состојбата во која умот тогаш егзистира во некој свој свет кој е предходно креиран од личноста. Па така, секое силно верување на својата креација за реалност (дали е тоа според приказната на Swerdlow или било која друга), е постоење на истата реалност во која постоиш и ти, јас, или ние.

>>

Радио снимка со Stewart Swerdlow >>  http://bit.ly/dS3Ib4 - http://bit.ly/dS3Ib4-------------
http://outtake.blog.mk/2010/06/02/psihonautot-vo-nas/ - Психонаутот во нас


Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 11.Декември.2010 во 00:34
A da neste preterale vie malku so metodod br.1...збунетост


-------------
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.


Постирано од: Џо
Датум на внесување: 11.Декември.2010 во 01:14
де бре де...се рептили да било...

премногу ацид...


-------------
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Постирано од: kralj
Датум на внесување: 11.Декември.2010 во 02:30
Originally posted by Џо Џо напиша:

де бре де...се рептили да било...

премногу ацид...


Џо, ми падна тоа на ум и затоа пишав во последниот пасус за Stewаrt Swerdlow дека ми личи како ЛСД ефект, но сепак бидејќи верувам дека секоја замислена реалност што ја керираме вонашиот ум, всушност со самото тоа ја овозможуваме вистински да постои барем за нас. Така да, секој кој силно верува во своите замисли за реалноста, во таква и ќе живее. Зар не е интересна оваа на Стјуард Суердлоу? : ))

Originally posted by gonzo gonzo напиша:

A da neste preterale vie malku so metodod br.1...збунетост


Зошто доби чувство дека сме претерале? Претерувањата обично се детектираат во моментот кога ќе добиеме негативен ефект од користење на одредено нешто, ова тебе ти звучи негативно?

Инаку во ред како и да е, секој има право на свое мислење, но скептицизмот не помага за дискусија на темава, напротив.


-------------
http://outtake.blog.mk/2010/06/02/psihonautot-vo-nas/ - Психонаутот во нас


Постирано од: Anarchy
Датум на внесување: 11.Декември.2010 во 11:17
Ај објасни ми го ова некако, ако може да се објасни.

Цитирај Планетата Земја порано била втора планета на сонцето и ненаселена заради својата прекумерна ликвидност, подоцна била населена од луѓето кои потекнуваат од Болериан сончев систем кој е многу милиони светлосни години подалеку од овде, но предходно земјава била населена од врста хуманоидни рептилски суштества со кои луѓево од Болериан сончев систем биле во војна и ја присвоиле планетава. Но околу 30 милиони рептилски хуманоиди се сокриле под земја и до денес сѐ уште постојат.


...brain wash...

P.S.

Како мешале гени на
Цитирај оса и човек, делфин и човек
?

-------------


Постирано од: Џо
Датум на внесување: 11.Декември.2010 во 14:26
мене ајк , ден браун и this fellow overhere ми личат на една иста багра спонзорирани од еден ист човек , или барем имигранти од иста душевна болница...рамнодушност

Те сфаќам со принципот дека луѓето ствараат своја реалност...

Ама ова со рептиливе ми личи баш на тие луѓе...

изглеа...баш некои експерименти им праеле...


-------------
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Постирано од: kralj
Датум на внесување: 11.Декември.2010 во 20:22
Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

Ај објасни ми го ова некако, ако може да се објасни.

Цитирај Планетата Земја порано била втора планета на сонцето и ненаселена заради својата прекумерна ликвидност, подоцна била населена од луѓето кои потекнуваат од Болериан сончев систем кој е многу милиони светлосни години подалеку од овде, но предходно земјава била населена од врста хуманоидни рептилски суштества со кои луѓево од Болериан сончев систем биле во војна и ја присвоиле планетава. Но околу 30 милиони рептилски хуманоиди се сокриле под земја и до денес сѐ уште постојат.


...brain wash...

P.S.

Како мешале гени на
Цитирај оса и човек, делфин и човек
?


Доколку навистна те интересира, ќе го тргнеше скептицизмот настрана и ќе ја слушнеше радио снимката, Стјуард го објаснува тоа доста детално. Од друга страна за некои понатамошни прашања можеш да му се обратиш на мејл: http://expansions.com/contact/ - http://expansions.com/contact/Originally posted by Џо Џо напиша:

мене ајк , ден браун и this fellow overhere ми личат на една иста багра спонзорирани од еден ист човек , или барем имигранти од иста душевна болница...рамнодушност

Те сфаќам со принципот дека луѓето ствараат своја реалност...

Ама ова со рептиливе ми личи баш на тие луѓе...

изглеа...баш некои експерименти им праеле...


Џо, факт е дека човекот е доста интелигентен и перспективите што ги гледа се согласуваат со повеќето историски факти, но и сопозитивниот ЛСД ефект со кој на пример овозможил психичко патување низ времето и просторот. Сепак, нештата не застануваат кога веќе добиваат прилично добра брзина, па така и човеков веќе оди многу подалеку од нашата можност за сфаќање, а за тоа дали е фрик/лудак или генијалец тешко дека ќе разрешиме во нашиот животен век..


-------------
http://outtake.blog.mk/2010/06/02/psihonautot-vo-nas/ - Психонаутот во нас


Постирано од: Џо
Датум на внесување: 12.Декември.2010 во 00:42
а како се патува ‘психички‘ низ времето и просторот со помош на ЛСД? збунетост

-------------
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Постирано од: Anarchy
Датум на внесување: 12.Декември.2010 во 11:53
Originally posted by kralj kralj напиша:

Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

Ај објасни ми го ова некако, ако може да се објасни.

Цитирај Планетата Земја порано била втора планета на сонцето и ненаселена заради својата прекумерна ликвидност, подоцна била населена од луѓето кои потекнуваат од Болериан сончев систем кој е многу милиони светлосни години подалеку од овде, но предходно земјава била населена од врста хуманоидни рептилски суштества со кои луѓево од Болериан сончев систем биле во војна и ја присвоиле планетава. Но околу 30 милиони рептилски хуманоиди се сокриле под земја и до денес сѐ уште постојат.


...brain wash...

P.S.

Како мешале гени на
Цитирај оса и човек, делфин и човек
?


Доколку навистна те интересира, ќе го тргнеше скептицизмот настрана и ќе ја слушнеше радио снимката, Стјуард го објаснува тоа доста детално. Од друга страна за некои понатамошни прашања можеш да му се обратиш на мејл: http://expansions.com/contact/ - http://expansions.com/contact/


Но јас тебе те прашувам, затоа што ти говориш за тие работи, ти си автор на темата, ти сакаш останатите да дознаат повеќе за овие работи.

А кога јас те прашувам, велиш дека сум бил скептик. изненадување


-------------


Постирано од: kralj
Датум на внесување: 12.Декември.2010 во 17:57
Originally posted by Anarchy Anarchy напиша:

Но јас тебе те прашувам, затоа што ти говориш за тие работи, ти си автор на темата, ти сакаш останатите да дознаат повеќе за овие работи.

А кога јас те прашувам, велиш дека сум бил скептик. изненадување


Анархи, јас како отварач на темава психонаут, пренесов пред некој ден блог пост за да ја размрдам темава оти стивна. Блог постот го модифицирав за форум пост и истиот содржи лично искуство со сретнување на Стјуард Суердлоу и неговата импресионирачка реалност, го пренесов она што го слушнав од него бидејќи на википедија му е избришан профилот а на неговиот сајт продава книги околу својата приказна, така да немав можност за поголемо истражување, затоа ти пишав за останатите прашања да му се обратиш нему лично, оти во радиоснимката вели дека одговара на секој мејл.

Originally posted by Џо Џо напиша:

а како се патува ‘психички‘ низ времето и просторот со помош на ЛСД? збунетост


Џо, Во радио снимката се спомнува за бестелесно патување низ времето и за тоа дека Стјуард држи часови за да ги научи луѓето на тоа, оти според него било возможно без никаква технологија. А ЛСД со правилна употреба според книгата психоделично искуство на Тим Лири, доведува до таква состојба, но сепак не мора да биде пресудно за тоа оти сите состојби кои може да ги проектира ЛСД -то, можат да се предизвикаат и спонтано, но и со други психонаутски методи.


-------------
http://outtake.blog.mk/2010/06/02/psihonautot-vo-nas/ - Психонаутот во нас


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 07.Август.2018 во 01:10

тема која технократски ја немам истражувано особено, освен читнато дека конспиративно е протната од страна на теозофите како неопходен веј оф лајф за да се осигура нов светски поредок во кој среќата ќе биде стимулирана преку социјален инжињеринг, но додека за Трансцедентност како последно скалило од пирамидата на Маслов и технократски земено Чоек се самореализара дури кога ќе се осознае себе си а воедно заеднечирајќи со Ближните до тоа стигне преку исполнување на претходните нивоа на раст, доаѓаме до заклучок дека ако вака се постават работите еугеничарски на крај Чоек ќе се самореализира како системски бројер без Слободна Волја бидејќи вештачки е индуциран кон психонаутика и вештачки треба да трансцедентира кон повисока реалност свет свест димензија Небо кој како милува, нели прашање е дали така во тоа и ќе успее ако имаме во предвид дека некој имал интерес да создаде вештачки скок лип или скала кон таа земја недојдија, за преку Леп погача да бара Народ а на крај да се загрцне од јадење помија, просто за се' има почеток значи инцијатор земено епистимолошки што значи некој и стои зад еден ваков концепт, значи духовно се користеле пагански овие техники, а прашање е какви биле мотивите зад тоа, конечно чии биле најнапред, дали некој немал намера така да не зароби долгорочно наместо ослободи, иако нормално секоја храна има свој ефект, а кркачите заслепени од сјајот на искрканото беспоговорно да си ја изгубат така ѐСлободната Волја бидејќи некој имал задни намери пр. технократски денеска!

е сега на прва барајќи дефиниција налетав на оваа

https://www.metahistory.org/psychonautics/Psychonautics1.php" rel="nofollow - https://www.metahistory.org/psychonautics/Psychonautics1.php

што пак не враќа на еугеничарите и нивните експерименти за контрола и манипулација на Луѓето посреди одрден нсп експеримент, односно програмирање на нивната Слободна Волја како на алфа ниво [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=26871&PID=3127528&title=haarp#3127528" rel="nofollow - 1 ]-[8] така и на тета ниво на свест [ https://de.spiritualwiki.org/Wiki/Bewusstseinskontrolle#toc2" rel="nofollow - 2 ] вомкои агенди мнозина и несвесно помогнале или помагаат како научници со своите експерименти! иако не сум технократски опитен во вакви експерименти за да кажам на кое ниво како кој со што може да се испрограмира, и дали програмата не сака да стане програмер, што пак е очигледно дека сака доколку работите ги гледаме Изворно како ни се пренесени нас на Христијаните Библиски дека некој додека сме биле на Повисоко Небо не прелажал та сме отпаднале заради тоа, а сега по оваа инерција преку своите поклоници сака и конечно да не зароби не бирајќи како ќе не искуша и дури и без знаење да станеме дел од таа шема мислејќи нели дека се што лета се јаде или пак се што свети е злато, на сите нивоа, политички пр. би рекол не секое млеко е млеко а уште помалку бело, иако жеден Чоек знаеме може да поверува дека органолептички дури и го вкусил ко млеко и е бело дека се е во ред со млекото,имаше едно сведоштво за Руски Свештеник на кого му принеле домакините чаша млеко за време на Пост но тој се заблагодарил а кога го надитриле дека во Библијата е пишано дека на гости не се одбива поклонетото се согласил но рекол дека е пишано и дека јадењето треба да се Благослови та го Прекстил млекото а од чашата излегла змија, што укажува дека доколку сме Христијани не треба да се плашиме но мораме да стоиме цврсто во Верата и лесно да не се соблазнуваме кога некој ни нуди пр. политички хедонизам и либерализам за сметка на предавање на Суверенитетот што би значело како Монотеисти иако не смееме да си дозволиме паганизам ние тоа беспоговорно го прифатиме на мала врата како како први тако други та зошто не и ние бидејќи нели сме биле жедни или ненаситни, иако имаме комфор ко што немале ниту едни генерации сонародници пред нас но сепак малку ни ет, што пак е резултат како сме од пистојните мамонистички центрифуги ко бројлери извозени за да му слугуваме на капитализмот како современо златно теле, кое пак треба да се замени со интернационален социјализам во кој пак за Христијанството нема место бидејќи како Монотеистичко секогаш ќе гледа на паганизмот како млеко на анатемаго!

во втората фуснота има експериментален тајмлајн за експериментите со психотроника и психонаутика кои ги терале тајните агенции на западот, а бидејќи го посочуваш тимоти лири како апологет на оваа тема, еве за него абер [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27882&PID=3127308&title=nwo#3127308" rel="nofollow - 1 ]-4/[2] како субкултурен пион во мкултра агендата на бихејвористите како еугеничарска алатка, иако не биле само тие нивна алатка вооптшо сета современа психологија како наука е потпрена на плеќите на нечиј атлас, доколку за пивот се земе појамата на психоаналитиката во протестантските земји како нус ефект на отфрлањето на Светата Тајна Исповест кое се случило преку протестантизмот во Католичката Црква иако за истиот најнапред имало олитички мотиви кај Католици од северот, сепак зад сето тоа стои поголема шема иницирана од просветлените во средниот век, оние некој ќе рече розенкрујцери, јас би рекол средновековни европски пагани чии претходни традиции Црквата не успеала да ги ресетира на запад целосно ко што тоа било случај на исток во Византија бидејќи Црквата и тоа не требало да го орави туку Царот бил задолжен за тоа како не би дозволил смут во империјатако што тоа го сторил Јустинијан I Скопски кој пак расчистувајќи тука со ересите ги протерува дуалистите од овде кои пак се разбегуваат низ европа и пополека залепувајќи се за паганските традиции кај локалното население успева малку по малку да се наметне како доминантен иако во позадина бидејќи сепак не можел да го истисне директно Христо од срцата на Луѓето како знаење кое е подредено во однос на Вистината за Бога како Света Тројца но сигурно успевал да прелажува нудејќи пагански сличности во однос пагански разбирања за она што е Вистина прост пример трискелионоткако симбол иако јасно е дека дуалистите сакаат да го пресликаат Божјиот Поредок та и тие имаат свои разбирања за тоа што е вистина, но ние како Христијани жалосно би било кога би паѓале на формализам и митологија доколку знаеме дека некој ја плетел шемата подолго и од нашиот пад на ова Небо та не прелажува со двојни аршини кои низ историјата ги вметнал каде можел и стигнал, за што сме предупредени дека дури до Судот Божји ќе се обидува анатемаго да не прелаже како Божји Чеда та ако успеал една третина од ангелите да ги прелаже колку пак нас кои сме кревко зацврстени во Вистината штом бараме преку Леб погача, најчесто заради богатства, но и заради сласти и чалам, кој во што се заплеткал, но речено ни е ќе ги познаете нивниите поклоници и нивните идоли по нивните дела тие отворено ќе го отфрлаат Христа или пак ќе велат секој еден може да биде Син Божји што не е возможно бидејќи сите сме повикани да станеме Синови по Благодат но само Еден е Син по Суштина ... Слава Богу За Се' Што Ни Е И Што Ќе Ни Биде ...Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 07.Август.2018 во 02:20

за да не бидам и јас наут ут психа, за оние кои ме разбираат како Христијански апологет, би рекол пред да се впуштите во вакви авантури со душата мора да знаете дека и навистина овие се претерминирани од сатанисти, иако може да се каже дека најнапред нозина паѓаат на стапицата како дуалисти [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27882&PID=3127347&title=nwo#3127347" rel="nofollow - 1 ]

зошто ова го велам, бидејќи очигледно е дека lsd е иницијациска дрога која уште во антиката меѓу античките егејски пагански култови била една од ратите за опседнување на адептите со мистични енергии всушност демони, ко што тоа го правеле на самотраки трансерките чинам со бела дона, или пак прочиците во делфи со татула кои кога паѓале во транс за да пророкуваат дишеле од димот на жреците, една сега ко жрец ви е исправена и на мостот око во Скопје веројатно по туристички спинувана грешка доколку нели нам ни е битно да сме Христијани а не пагани, а ете на неа сме и дале централно место над Вардар чиниш ко по вода сите тре**ме да тргнеме по тој пат!? иако се сомневам дека ко и во случајот со тв-кулата наспроти Крстот на Водно ова е киматична честитка за да разбереме каде сме тргнале со паметот како маусдонци во земја недојдија!

https://belhistory.weebly.com/lsd.html" rel="nofollow - https://belhistory.weebly.com/lsd.html
само да не речете дека не сте биле со ова соочени т.е. предупредени вака или онака се ви е пред нос а вие имате конечно Слободна Волја та сами изберете си дали ќе се Спасувате или ќе прегорите најчесто не заради лична вина ко заслепени и прелажани од оние кои треба да ведот а ве возат, иако и самите тие се извозени од некого, кој каде се сложил да масонува, масоните пак занм месони да ги наречам, де многу им било мило да јадат месо демек, само скраја да е да не е човечко, иако нели ко префинета елита гледаат да е што препрано и почисто, за нив сугаре е малку, фетус ако може да фрлите најпојќе веројатно се радуваат, а вие абортирајќи давајте им така волја да си тераат психонаутички преку вашиот памет со вашата душа во астралнара рамнина за каде треба да сте поучени ко Христијани дека се распослани митарставата на паднатите духови кога душата по смртта Исходи за Привремен Суд пред Бога Света Тројца и и' се определува привремено место до Судниот Ден ...

интересно е како Хофман ко и Тесла имал мистично искуство со некоја светлина во некаков транс уште ко дете, се прашувам на што се должело тоа, дали е возможно да се џапне преку Леб погача ако посреди не е нешто друго!? дали случајно потем не влегол во агенда на теозофите и потребата како да извади технократски спин ко дупевен портал за вгнездување што повеќе земјови во што повеќе Луѓе кои нели психијатарско хигиеничарски ќе ве натоварат најнапред експериментално ко контролни групи, а потем претпоставувам и по инереција од дадена пандемија и колективно низ вакцини, мислам не би претпоставувал до каде се би можеле да заминат со паметот еугеничарите доколку ова вие беспоговорно си го дозволите!?

https://www.chemistryworld.com/feature/lsd-cultural-revolution-and-medical-advances/3004672.article" rel="nofollow - https://www.chemistryworld.com/feature/lsd-cultural-revolution-and-medical-advances/3004672.article

https://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Hofmann#Discovery_of_LSD" rel="nofollow - https://en.wikipedia.org/wiki/Albert_Hofmann#Discovery_of_LSD [ https://en.wikipedia.org/wiki/Novartis#Sandoz" rel="nofollow - 1 ]

https://en.wikipedia.org/wiki/Arthur_Stoll" rel="nofollow - https://en.wikipedia.org/wiki/Arthur_Stoll

Kaiser-Wilhelm Institutes - http://www.engdahl.oilgeopolitics.net/Swine_Flu/Gates_Vaccines/gates_vaccines.html" rel="nofollow - http://www.engdahl.oilgeopolitics.net/Swine_Flu/Gates_Vaccines/gates_vaccines.html

би рекол ништо не е случајно, но освен иницијација преку дрога ви треба и https://en.wikipedia.org/wiki/The_Doors_of_Perception" rel="nofollow - Гејтс ту Персепшн , а ако тие се спремни фали уште да се инцираат нвоите адепти на окултизмот на нсп, среќа имате среќа да имате Вистинска Врата за излез од ваквата стапица како Исус Христос, наместо преку прозор или на задна врата да мислите дека некаде повисоко ќе стигнете а не пак да најдете слобода така, но сеуште не сте здраво учипени преку екстра ви-ар мрежи па можете и да подразмислите пред да се фатите утре во нив, нели претпоставувам најлесно е да ви ги протнат како образовна гачка ко научен холодек за децата да и додека се научилиште и додека се одома да си учат низ целодневна игра, се прашувам што, дали некому тоа може да му иде повод за месарници на кило, можеби претерувам, но и преку спинои ко матрикс ве информираат дека екој мора да цица од вашите сокои, се прашувам кој, можеби мислите некој алгоритам, ех психонаути, тие и сега ве цицаат ко мислите дека луцидно сонувате, само малку им е тоа, си бараат тие некои 100% жртва, но да не претерувам, ве уверувам далеку поозбилна е работава, што ако тоа треба да е цела вечност така!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 07.Август.2018 во 03:30

гледајте да не судите, бидејќи она што вас ви изгледа како правично може и не е во однос абериве, проверете си ги, побарајте мнение од поупатени, мене оваа тема навистина не ми е преокупација, иако расудувам трезно во однос она што ни е предочено во нишкава како повелете испробајте се психонаутички за што елеквентно ќе кажам НЕМОЈТЕ!

во однос сето ова, а ко мкултра спунт се појавува нели Моунтак Стјурд во нишкава како асоцијација од спунт, а на прва што налетав на инфо за нив се овие два линка [ https://sm4csi.home.xs4all.nl/nwo/MindControl/ritual_magic-mind.control-2.htm" rel="nofollow - 1 ][ https://www.bibliotecapleyades.net/montauk/esp_filadelfia_4.htm" rel="nofollow - 2 ] бреј не знаев за кенедиeвиот клан дека вака некако е конектиран со нишкава

ако одиме по инерција дека Вистината за нас Христијаните е објавена, ако истата може да се провери, и уште побитно доколку преку неа навистина се изгонуваат зли духови, зар треба повеќе од тоа за да Чоек крши конспиративни клечки во однос астралните техники и како истите го изврзуваат Чоек за фатаморганите на паднатите духови, како некогашен можам да речам детски адепт во психоделијата на толтеците односно олмеците би рекол Народе сите ќе ве заклат како овци во кланица ако тргнете по акалот на њуејџерите или пак паганите, лично ќе посведочам лесно се влегува но неверојатно тешко се излегува, неретко со стујардови симптоми!


Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 23.Февруари.2019 во 10:04

пишувајќи за масоните [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=2617&PID=3141912#3141912" rel="nofollow - 1 ] и корелација со античките егејски мистерии за астрално уживање, во втор пасус за четврта фуснота видов испарил посочениот линк од првиот мој пост на темава па еве архивиран абер за оние кои немаат абер каде да го најдат :) може не толку битен колку што ги надополнува останатите во темава

https://web.archive.org/web/20091115124640/https://www.metahistory.org/psychonautics/Psychonautics1.php" rel="nofollow - https://web.archive.org/web/20091115124640/https://www.metahistory.org/psychonautics/Psychonautics1.php

мене ме чуди само дали ова како синтентизират ергот, всушност еугеничарите не го бркале за да фармациски пополека ги фрлаат масовно луѓе во транс а по маонска линија како што повеќе Души приведат на колена пред анатемаго дали директно или индиректно, претпоставувам индиректно за повеќето како астрално разбудени каде би се насладувале сексуално со демони, сепак нешто што и не им пошло од рака, а што се плашам како продолжена еугеничарска традиција тоа ќе го прават набрзо на потехнократски начин [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27882&PID=3127442&title=nwo#3127442" rel="nofollow - 1 ] да речеме таков ризик постои по аналогија каде има чад има и оган, и што потем кое е Чарето како Човек да остане имун на разни зрачења руења и слично, нормално Ќе Се Оградува Со Божја Благодат, нешто што е лесно за оние кои се Воцрковени Молитвеници колку и да не пораснале Молитвено, битно е Светотаински Литургиски да живејат, да полнат колку можат повеќе батерии и стекнуваат штит така Христијански, а да се надеваат дека во случај на униние имаат доволно резерви за да не изгубат ној суштен фокус за секој еден Човек на овој свет Спасение на Душата, тука би забележал дека на ангро се губи Благодат и со гледање телевизија, кко што знам да речам визијата на телето, иако во неколку сонливи визии иако не обрнувам внимание на соништата сепак ја имам потфатено како шарена аждаја слично како што лсд-то е шарено халуциногено, налик аждаја која ги собира душите како во вертикална центрифуга, екстра склет што кај кабловската телевизија тоа го бев воочил, но бидејќине верувам на сонипта знаејќи дека во добар дел се алц проекција на господарите во астралната рамнина, та и не си го земам ова здраво за готово, битно аждајата ми проголта пола екипа во сцената на кои им заблагодарив кога ме канеа да им се придружам туку ги заминав, ми беше навистина смешно воопшто и да им објаснувам колку нема смисла тоа што го прават и колку тоа е погубно, просто сосила убаина не бива, но тоа беше време кога телевизорот ми беше во плакар, додека еве сега пак сум во град и оп си се давам и самиот во таквата шарена центрифуга, во која пуш'д'батон пипол онака најсублиминално се штима, иако ни интернетото не е поарен, особено социјалки како фејкбук, но бар Човек моќе да се дефокусира од сите вишоци кои би му го зеле мирот или нарушиле квалитетот на живот, така земено лсд е налик вишок во вашиот Благодатен Живот, точно како и алкохоли или опијати та и халуциногените дроги се наслада НО секогаш имајте на знаеење дека во позадина кко што на цел материјален свет е духовниот колку повеќе се аждаите кај оние кои не клонат од блудот и стимулансите кои најбрзо или најфино би ги фрлиле во блуд, често знам за опијатите да се сетм на една сонлива визија како минува покрај пријатели изврзани со сиџими за столбови и неможам да им помогнам а гледајќи ја аждајата која ги изврзала и скубнав влегувајќи во Црква при што зад мене се затвора врата голема налик трезорска а фрленото нејзино копје кон мене се одбива од неа, но истото важи и за халуциногените дроги и искушувачите како духови кои одат со нив, а тоа е и за алкохолите, просто и во самата Библија ќе наидете на поука дека во виното е блудот, точно се што е умерено може да го зарадува срцето или опушти Човека зависно од околностите, но ова денес е разврат што се случува од ненаситност, на страна што ја изврзхва душата така за минливото и ја води кон погибел, кој аспект тешките дроги или лкохолизмот многу потешко ќе се искоренуваат репресивно туку треба паралелно да се освестуваат Луѓе дека осигуран излез е Воцрковување но потем повторно продолжи ли оној кој се избавил од шеќер да врви секој ден покрај слаткарници јасно е дека га тогаш ќе очнат да му подтекуваат ако не му течат лиги, просто ретко кој во Црквата бива Молитвено издигнат на повисоки нивоа а да остане в град, ако не друго голема гужва и рканица му го земаат мирот, но рецидиви кај тешките дроги што реков денес ко ништо можат да бидат потикнати и филмски односно телевизиски, та кој стои Цврсто во Верата нема ни да потклекне макар со слатки го затрупале, но денес речиси е реткост да се наиде на Црковна Заедница по градовите во која Заедничарат Верните помагаат и материјално и молитвено, туку попрво се е некако индивидуализираноникој нема време ни едно кафе постЛитургиски да испие, Трпеза на Љубовта денес е даљинското сите итаат час поскоро после Литургија дома во фотеља наместо немоќен болен или стар да посетат и од здобиената Благодат да поделат бар низ умилие разговор сострадание, сетне штом и еднаш се соблазне Човек да се аздиса не ни му текнува дека припаѓа на некоја Заедница, тој е сам за себе, нема морална одговорност пред никого освен екипите на фејкбук, а во кои околности многу нормално да и со оние кои се Воцрковени духовите си прават охајле! ајт до следната соларна бура, да се надеваме без струја многу работи ќе се оправат!?Постирано од: Zelenikovo
Датум на внесување: 07.Март.2019 во 04:55

во контекст темава добро е да напоменам што го чека Народ како човечки битија т.е. која е шемата зад психонаутиката, тука би потсетил дека психо-наутичар треба да значи некој кој плови со психата односно во слулајот до сега експериментите оделе на линија на психотропна индукција на астрален транс, она пто други го прават со медитација, но ќе да се испоставило дека ниту сите можат да медитираат ниту пак сите да се психотропно-хај, та следно со што би требало да се индуцира таква состојба кај масите е преку технологија, а за да свикнете на таква реалност најнапред веројатно истата ќе му ја пуштат на Народ забавно низ социјалки како виртуелен холограм [ https://www.youtube.com/watch?v=vzSXn-Uu6Dc" rel="nofollow - 1 ][ https://medium.com/neodotlife/brain-machine-abc53a3b27ca" rel="nofollow - 1 ] а по што би бил спремен и за поголеми дострели како астрланата рамнина каде најверојатно биохемиски ќе биде фрлан со помош на наноботови и гмо ем фотонско програмирање [ http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27882&PID=3127441&title=nwo#3127441" rel="nofollow - 2 ] проблемот им е што астралната рамнина е под контрола на Ангели оној дел околу земјата, а потака од разни склет енергии и духови анатема на нив, па и ова не е лесно, но посекако Духоносно опасно во однос освестување на народните маси, иако штом имаат контрола месонските елити и нивните мецени врз човечката волја посекако ќе ве фрлат во сеопшто астрално шоу како би ви заробиле душа, иако сласта по нови астрални искуства е она што ќе ги полакомува луѓе да ризикуваат акво експериментирање, но сето ова е под претпоставка доколку не се случи природна катаклизма или трета светска војна за сето ова да си легне како путер на лепче!

во секој случај за сега фелка по фелка си тераат еугеничарите хомо-силикон агенди, бркајќи го својот идеал за ариевска супер-човечка раса, но така Слободната Волја не би можеле да ја здробат целосно, додека со духосносно учипување тоа ќе оди со лесно, иако и сега на ангро се користат технологии за потсвесно програмирање виа луцидни сонови освен шпионажа и контрола на појави, претпоставувам уште сега таквите технологии ги користат службено како астрални портали, хм аналогно уште од втора светска војна навака тоа е случај [ https://www.youtube.com/watch?v=8558-CAzsiE" rel="nofollow - - 1 ][ https://www.youtube.com/watch?v=bHvzyHT3QLs&t=986s" rel="nofollow - 2 ][ https://www.youtube.com/watch?v=F9-2-W13rYY" rel="nofollow - 3 ] (ги кинат видеата од нет та барајте ги ако испарат како ~ na rubu znanosti parapisholoshki ratovi / neuroplasticnost mozga) додека сега сигурно и дигитално и масовно се нараснати потенцијалите во тој правец, а комуникацијата со демони и како тие ги обдаруваат елитите со абери претпоставувам сето ова ќе го доведе и до бреј'њу'ворлд но од надтелесни размери, она што е проблем или можеби среќна околност што тоа не го чинат само евроатланските детерминисти туку сите големи империи та да се надеваме ќе се јавуваат свиркачи кои со време ќе предупредуваа за ризиците кои го демнат човештвото апропо агендите на светските елити! радувајте се што сеуште сето ова не ве втасало иако сте во моментов на самиот раб на ефектуирање на инерција кон таков нов'светски поредок!

https://nanobrainimplant.com/tag/brain/" rel="nofollow - https://nanobrainimplant.com/tag/brain/
ето ова сигурно за мнозина ќе бидат ес-еф предожби, но би рекол кој пробал знае што зборувам, проблемот е што прекасно Луѓе разбираат дека залог на овој свет се Душите и сета борба и сите копја кои се кршат се заради полнење на Висои и понорите преку освестување или успивање за нашата сила за Духоносен Живот која ја креваме или спуштаме преку употребата или злоупотребата на својата Слободна Волја за Живот во Подвиг или живот по страсти, во вториот случај така сте успиени, а што до сега одеше по инерција на сублиминален агитпроп виа напад на сите сетила со аудио-визуелни соблазни, додека со бим плагините тоа ќе биде на ниво повеќе каде ко на даљинско ќе ве возат елитите, додека чекор потоа е манипулирање со разни други неконтактни технологии, да се надеваме Соларна Бура сето ова потенцијално би го ресетирало за да има сеопшт моментум и долгорочен ефект!Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk