Испечати | Затвори го прозорот

Декорации за свадба

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Свадба
Опис на форумот: Свадби.Се на едно место..Модерна или Традиционална....или било каква?
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=23368
Датум на принтање: 19.Мај.2022 во 04:52
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com


Тема: Декорации за свадба
Постирано од: Bibi77
Наслов: Декорации за свадба
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 13:23
Sto idnite nevesti bi predlozile kako novost vo dekoraciite za nivnata svadba?Коментари:
Постирано од: Bibi77
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 15:49
Kakvi nevestinski bombonjcinja se IN?


Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 18:37

Романтична свадба-совети за декорирање

Романтичните свадби се безвременски класични настани кои се паметат во текот на целиот живот. Тие понатаму се прераскажуваат на нашите деца, на нашите внуци и секогаш се нагласува дека како "нашата свадба немаше".
Затоа не препуштајте ништо на случајноста и прочитајте ги следниве совети за тоа како да ја декорирате вашата свадбена церемонија за која ќе се раскажува уште долги години.


Започнете со украсување на домот. Изберете меки материјали, украси со чипка, таписерии, кристали, бисери, а исто така можете да се послужите и со пердуви, кои даваат префинет и нежен изглед. Изберете јорговани, кали или пастелни бои. Растурете латици насекаде, како школките на островот, на главната маса, околу свадбената торта, но бидете внимателни да не претерате. Можете да ставите ливчиња и на рабовите на масите, но сепак проценете добро да не е пренатрупано.
Салата усогласете ја со истата елеганција од драп ѕидови со бело платно. Масите прекријте ги со бел материјал, а доколку имате гелендери во дом от обвиткајте ги со бело платно и пердуви.
 
Сервисот нека биде сребрена боја и нека има многу рози, свеќи и пердувчиња.
Украсете ги столиците во салата и постигнете изглед на декорацијата со елеганција и нежност. На пример, обвиткајте ги столиците со бели прекривки и врзете големи сребрени машни одзади.

Не се препорачуваат апарати за пуштање дим или пак диско светла и ласери. Задимени или пригушени светла ќе и дадат префинет изглед на ва шата сала. Интересен тренд е ставање книга во која гостите ќе можат да напишат за тоа како си поминале на вашата свадба. Бонбончињата нека бидат прикладни со вашата венчаница или пак со севкупната декорација. Сепак може да се консултирате со некоја агенција за декорации која ќе се погрижи за сите детали.


-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.


Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 18:53

Како што веќе имам спомнато во некоја од темите во семејство, никогаш не сум сонувала за некоја голема и гламурозна свадба...се ќе биде сведено на минимум, значи само најтесниот круг на семејството и без некоја церемонија, ора и сличносреќа

но еве неколку слики за декорирање на салата
 


-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.


Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 18:56


-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.


Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 19:08


-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.


Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 19:09


-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.


Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 19:14
Убаво изгледа со свеќивесреќа


-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.


Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 19:18


-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.


Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 19:19


-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.


Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 19:23
Еве и нешто како пример за невестинските бонбончиња


-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.


Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 19:26
Момчето и невестатасмешен


-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.


Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 19:32
woow прекраснода


-------------
Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.


Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 19:46
Свадбени маси

-------------
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 20:06
Многу ми се допаѓаат свадбените бомбони кои имаат несекојдневна декорација,честопати си ги задржувам да ме  потсетуваат на свечениот чин.


konfetepokloni%20za%20svatovepokloni%20za%20uzvanike
konfeticepoklon%20za%20uzvanike-------------
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 20:06


-------------
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!


Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 20:08


-------------
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!


Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 20:08


-------------
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!


Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 20:09


-------------
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!


Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 20:10


-------------
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!


Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 20:12


-------------
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!


Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 13.Октомври.2010 во 20:12


-------------
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 23:02


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 23:05


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 14.Октомври.2010 во 23:24


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 11:12


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 11:14


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 11:17


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 11:18


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 15.Октомври.2010 во 11:29
/wiki/Summer_Wedding_Colors">


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 26.Октомври.2010 во 16:24


-------------
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 28.Декември.2010 во 21:00


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 28.Декември.2010 во 21:03


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 09.Мај.2011 во 08:24


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 09.Мај.2011 во 08:25


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 01.Јули.2011 во 18:03


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 20.Октомври.2011 во 20:28-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 20.Октомври.2011 во 20:30-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 20.Октомври.2011 во 20:31-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 28.Октомври.2011 во 16:03-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 28.Октомври.2011 во 16:03-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 28.Октомври.2011 во 16:04-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 28.Октомври.2011 во 16:08-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 07.Февруари.2012 во 08:45


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 13.Август.2012 во 22:26


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 28.Август.2012 во 20:48


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 28.Август.2012 во 20:53


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 28.Август.2012 во 20:54


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 28.Август.2012 во 20:54


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 16.Ноември.2012 во 14:11


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 16.Ноември.2012 во 14:12


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 16.Ноември.2012 во 14:13


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 16.Ноември.2012 во 14:13


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 16.Ноември.2012 во 14:14


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 16.Ноември.2012 во 14:15


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 16.Ноември.2012 во 17:23


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 16.Ноември.2012 во 17:24


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 16.Ноември.2012 во 17:25


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 16.Ноември.2012 во 17:26


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: ZeZnAtA
Датум на внесување: 17.Април.2013 во 23:25


-------------
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 25.Јули.2013 во 16:06


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 25.Јули.2013 во 16:07


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 25.Јули.2013 во 16:11


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 25.Јули.2013 во 16:14


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 21.Август.2013 во 22:44
http://us.123rf.com/400wm/400/400/foodandmore/foodandmore1203/foodandmore120300062/12640282-elegant-romantic-place-setting-with-a-lilac-heart-for-a-sweetheart-surrounded-by-silverware-a-candle.jpg


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 21.Август.2013 во 22:45


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 21.Август.2013 во 22:46
http://www.weddingelation.com/wp-content/uploads/2012/09/elegant-wedding-reception-decor-wedding-flowers-centerpieces__full.jpg


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 21.Август.2013 во 22:47


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 21.Август.2013 во 22:48


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 12.Октомври.2013 во 17:43
http://lejardinfloral.com/wp-content/uploads/2012/05/wedding-arrangement.jpg


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 27.Декември.2013 во 18:28

http://www.crnobelo.com/zabava/interesno/17640-kreativni-predlozi-za-svadbeni-dekoracii" rel="nofollow - Креативни предлози за свадбени декорации

Сезоната на свадбените прослави одамна е започната, но никогаш не е доцна за нови идеи и предлози. Затоа, за ова лето ви предлагаме да уживате во експлозијата од летни бои и да се оттргнете од едноставните бели нијанси.

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-01

Пробудете ја креативноста и бидете уникатна невеста која на себе покрај кристално белиот фустан ќе има шарен мини букет, ќе го закити својот сакан со шарено, свежо цвеќе и ќе ужива во ресторанот преполн со бои и дезени.

Ви нудиме неколку декорации кои ќе ви бидат од голема помош, ако допрва треба да се одлучувате за боите и моделите. Не штедете ја креативноста...

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-02

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-03

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-04

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-05

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-06

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-07

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-08

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-09

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-10

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-11

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-12

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-13

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-14

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-15-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 27.Декември.2013 во 18:30

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-16

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-17

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-18

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-19

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-20

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-21

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-22

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-23

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-24

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-25

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-26

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-27

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-28

eksplozija-od-boi-vo-svadbenite-dekoracii-29-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 08:04


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 08:04


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 28.Февруари.2014 во 09:28
Слика

Слика


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 28.Февруари.2014 во 09:29
Слика

Слика


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 28.Февруари.2014 во 09:35
Слика

Слика

ArchitectureArtDesigns-215-630x350.jpg


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 28.Февруари.2014 во 09:39
Слика
-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 01.Март.2014 во 15:56
http://4.bp.blogspot.com/_-D1-WDt95Ck/TTUbAHphhKI/AAAAAAAACAI/Vk-dOCIkfK0/s1600/IMG_6960.jpg


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 01.Март.2014 во 15:57


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 01.Март.2014 во 16:01
http://www.ibsdesign.com/bridal/images/nace/table4_3.jpg
http://www.ibsdesign.com/bridal/images/nace/table1_3.jpg-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 01.Март.2014 во 16:06
http://designsbyhemingway.com/blog/wp-content/uploads/2009/03/red-rose-crystals-sweetheart-table.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-hJrLD2K7Q9E/T_swlUOEtTI/AAAAAAAALsw/LWPg1Wa-4BA/s1600/wedding-reception-decor-long-table-tablescape-centerpieces-modern-romance-glampinkpurplewedding-28.jpg


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 01.Март.2014 во 16:08
http://bios.weddingbee.com/pics/103213/cp.jpg

http://weddingzidea.com/wp-content/uploads/2012/07/red-wedding-table-centerpieces.jpg

http://kateryanlinens.com/newsletters/feb2010_files/12.jpg


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 15:56
http://www.thesweetestoccasion.com/wp-content/uploads/2010/08/traditional-bridal-shower-ideas.jpg-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 15:59
http://www.100layercake.com/blog/wp-content/uploads/2011/07/schoolhouse-bridal-shower-inspiration-2.jpg
-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 16:01


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 16:01


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 16:04


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 16:05


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 16:05


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 16:06


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 16:07


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 16:09


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 16:12
.


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 16:14
http://vivifypicture.com/wp-content/uploads/2010/11/Wedding-Decorations-in-Farmhouses-ideas5.jpg


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 23.Март.2014 во 10:25
-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 23.Март.2014 во 10:26

-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 23.Март.2014 во 10:27

-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 23.Март.2014 во 10:29
-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 23.Март.2014 во 10:29


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk