Испечати | Затвори го прозорот

Куранот сепак гореше

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Историја и политика
Опис на форумот: историски, политички, изборни дебати
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=23203
Датум на принтање: 12.Ноември.2024 во 18:11
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Куранот сепак гореше
Постирано од: aLbaneso
Наслов: Куранот сепак гореше
Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 00:40
к*ранот сепак гореше

Не го запали контроверзниот пастор од Флорида Тери Џонс, туку дел од учесниците кои на Граунд зеро, местото каде што се наоѓаа кулите близначки, протестираа против најавите за изградба на џамија на Менхетен. Тој го искина и го запали к*ранот, светата книга на муслиманите.

Во друг одделен инцидент, еден маж кинеше страници од копиран к*ран и вулгарно преку пантоломите покажуваше како си го бриши задникот.

Годинава, сеќавањата на трагичниот настан од 11 септември 2001-вата кога во терористички напад беше до темел срамнет Светскиот трговски центар во Њујорк, помина во контроверзите и дебатите за и околу градењето исламски центар и џамија на Менхетен, како и најавите на пасторот Тери да се пали к*ранот, намера од која се откажа целосно.

mailto:http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=103&egId=20&eventId=64760 - http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=103&egId=20&eventId=64760

-------------
Љаеш НЕ касаш !

Коментари:
Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 00:41
Gospode daj mi sila da go najdam ovoj covek i da go zapalam

-------------
Љаеш НЕ касаш !

Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 00:46
Za zhal, najglasnite vo svetov se tokmu najmalubrojnite...

I tokmu tie se inspiriraat od glupostite na onie koi im se istomislenici od bilo koj del na svetot.

Ova e za sramota i za sekoja osuda. Poradi shaka teroristi koi ja zloupotrebuvaat religijata za poilitchki celi se opoganuvaat celi narodi od vernici koi gi sledat Ljubovta, Milosrdieto i Sozhivotot na bilo koja religija.

-------------
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.

Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 00:48
Originally posted by aLbaneso aLbaneso напиша:

So ova shto go velish se izramnuvash na isto nivo so onoj koj se deklariral kako nikakvec.

Razberi deka tokmu takvata reakcija ja posakuvaat teroristite od site boi i kovovi. Ne se fakjaj naivno kako ribche na jadica.

-------------
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.

Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 00:53
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

So ova shto go velish se izramnuvash na isto nivo so onoj koj se deklariral kako nikakvec.

Razberi deka tokmu takvata reakcija ja posakuvaat teroristite od site boi i kovovi. Ne se fakjaj naivno kako ribche na jadica.

ne mozam da ostanam miren da mi se zapale svetata kniga so zabi ke go rasparcam toj idiot

-------------
Љаеш НЕ касаш !

Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 00:58
Ako nekoj se frli vo Vardar, kje se frlish i ti?

Ne pagjaj na prvokacii oti nekoj tokmu toa go saka. Ako ne se lazham, vo Amerika ima dogovor megju informativnite glasila da ne im davaat povekje posebno vnimanie na ovie ekstremisti koi ne gledaat podaleku od nosot i koi namerno provociraat za da si gi ostvarat svoite temni planovi.

-------------

Постирано од: FeaR
Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 01:09
Ne e vinoven toj sto go zapalil k*ranot, toj e samo isprovociran od celava ovaa rabota so gradenje na dzamija na mestoto na kulite, so bi rekle koj si go bara ke si go dobie.

-------------
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика

Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 02:44
Ne se trevozete, ne e zapalena svetata kniga...samo nejzina kopija...намигнување

-------------
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.

Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 11:33
Originally posted by gonzo gonzo напиша:

Ne se trevozete, ne e zapalena svetata kniga...samo nejzina kopija...намигнување

ke vidime deneska reakciite na muslimanskiot svet

-------------
Љаеш НЕ касаш !

Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 12:02
mailto:http://www.youtube.com/watch?v=Wxan9ztrdbw&feature=player_embedded - http://www.youtube.com/watch?v=Wxan9ztrdbw&feature=player_embedded
Toa sto bese predviduvano RELIGISKA VOJNA pobrzo od ocekuvanoto ke dojde

-------------
Љаеш НЕ касаш !

Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 14:51
А ти се на тоа радуваш ... !? збунетост

-------------
I'm out bcz of pathetic around here

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 15:08
Сметам дека за овој настан (а и за личноста) не вреди да се дискутира оти е јасно дека сака само да привлече внимание. Доколку сакал да го запали  к*ранот можел да го стори тоа без да каже.
Премногу ми е глупаво да му придадам важност од едноставна причина што такви блефери има и ке има.
Знам само дека за време на војните (па и во мир) страдале многу верски објекти, најчесто православни цркви (барем кај нас во Македонија а муслиманите никогаш јавно не го осудиле чинот на скрвнавење на овие свети места за православните. Се прашувам дали библиите кои гореле внатре се помалку свети или не се свети за муслиманите?
Лично го осудувам ваквиот чин од кој и да е.

-------------

Постирано од: fichot
Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 15:38
Ја не знам шо толку луѓе се палат на палење книги?

Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 17:07
Originally posted by Santijago Santijago напиша:

jas ne se raduvaam , ama se cini nekoj toa go SAKA i ke go ima sekako

-------------
Љаеш НЕ касаш !

Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 17:16
Originally posted by fichot fichot напиша:

Ја не знам шо толку луѓе се палат на палење книги?
проклети пиромани, битно да гори нешто им е

-------------
размисли пред да напишеш глупост

Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 17:52

Originally posted by Santijago Santijago напиша:

jas ne se raduvaam , ama se cini nekoj toa go SAKA i ke go ima sekako

Е па ај ... на здравје нек е да

-------------
I'm out bcz of pathetic around here

Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 21:11

mailto:http://www.youtube.com/watch?v=Wxan9ztrdbw&feature=player_embedded - http://www.youtube.com/watch?v=Wxan9ztrdbw&feature=player_embedded
Toa sto bese predviduvano RELIGISKA VOJNA pobrzo od ocekuvanoto ke dojde

не би се радувал ........ на твое место голема%20насмевка

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Постирано од: Buggyman
Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 21:33
Кој е поголем фанатик? Тие што удрија (ѓомити) со авионите во “близначките“ или некој (повторно ѓомити) “протестирал“ со палење на верска книга?
Каков е ефектот на ова палење? Дали злото во човекот и омразата го натерала на тоа,или само протест. Најтрагично е да човек од религија и при тоа свештеник, е главен иницијатор!!???

Дали тој познава религии и дали учи за останатите религии во светот? Сепак, се одлучил за таква иницијатива без разлика на ефектот пд палењето (од друго лице) и како иницијатор на таквиот расистички чин (барем така држат законите), дали ке се соочи со нивниот правен систем.

ЈАС МИСЛАМ, ако некој не си ја почитува својата религија тој нема да знае да почитува друга религија )само идиот прави разлики). Иако нема голема разлика помеѓу христијанството и исламот, затоа постојат дегенерици да создадат нетрпение помеѓу ЛУЃЕТО.

-------------
Homo homini lupus est...

Датум на внесување: 13.Септември.2010 во 23:43

Kaj glwedase deka se raduvaam
p.s aaa vidovit si do МАРШАЛ

-------------
Љаеш НЕ касаш !

Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 14.Септември.2010 во 10:38
де бре Албанезо ........ не треба да е човек видовит за да ја насети нотата на закана во твојот текст плазење

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Постирано од: brza
Датум на внесување: 14.Септември.2010 во 21:33

bidi siguren deka toj ke ti "prosti"изненадување...za toa shto si naumil  da mu go napravish .....koga ke go najdesh !!

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Датум на внесување: 15.Септември.2010 во 00:38
Abe ova site se golemi vernici... s'e sade Ljubov, Milosrdie i Sozhivot!

-------------

Постирано од: Zeksi71
Датум на внесување: 17.Септември.2010 во 07:01
Nekoj im ja zapalil svetata kniga!!!!, i so sega, nesto strasno li e toa. Pa kolku biblii izgorele, kolku crkvi imaat zapaleno, i sega kao nesto izigravaat povredeni, pa pretat, ke imalo vakva vojna, pa ke imalo onakva vojna.

-------------
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ

Постирано од: anakin
Датум на внесување: 17.Септември.2010 во 10:28
site lugje se po priroda isti
ne e mozno da ubivaat drugi lugje poradi palenje na kniga makar bil k*ran ili biblija
pricinata e sosema druga... ali toa nieden musliman nema da ti go priznae

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Датум на внесување: 17.Септември.2010 во 10:30
normalen covek znae da razlikuva sustina od forma
kniga e forma,, a napisanoto e sustina

so palenje na knigata e povredena formata, sustinata na sekoj musliman mu ostanala vo srceto ili mislata

nikoj ne ubiva radi forma, nego radi sustina

znaci pricinata e sosema druga.... ali toa nieden musliman nema da go priznae

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Датум на внесување: 17.Септември.2010 во 10:35
Originally posted by anakin anakin напиша:

pricinata e sosema druga.... ali toa nieden musliman nema da go priznae

Koja e taa pricina kazi, ako tie ne priznavaat da znaeme

-------------
Љаеш НЕ касаш !

Датум на внесување: 17.Септември.2010 во 10:39
ti kazi ti si izgleda musliman

tipov izgorel nekoja kniga forma, nitu bila tvoja knigata
ti tvojata koja si ja sakas si ja imas doma
site suri si gi sakas i si gi znaes tvoi se, se sto imas go imas kaj tebe

kazi mi ti, zosto ti bi go ubil covekot koj sto si ja spalil svojata kniga radi nekoj negov protest

koja e logikata da ubivas radi fomata,... ubil bi go formalno?????

-------------

Постирано од: KUKOC7
Датум на внесување: 17.Септември.2010 во 10:42
toa e samo negov revolt.....mozebi ima dobra pricina....mozebi...nekoj negov blizok....nastradal na 11/09 ....mozebi vo nekoj bombaski napad.....nekade kade sto nekoj negov se setal.....kako turista..... :X

ne opravduvam....jas ne bi zapalil sveto pismo...bez ogled cie e .....ama treba da se sogleda i zosto go napravil toa

Датум на внесување: 17.Септември.2010 во 10:46
Originally posted by KUKOC7 KUKOC7 напиша:

ama treba da se sogleda i zosto go napravil toa

Nitu za ednoto nitu drugoto, TOJ TOA GO NAPRAVIL SO DIRIGENSTVO OD TAJNITE SLUZBI ne na svoja glava.,
p.s Se se slucuva so pricina

-------------
Љаеш НЕ касаш !

Датум на внесување: 17.Септември.2010 во 10:48
postjat  civilizaciski pravila
NE E PRIFATLIVO NASILSTVO, PRIFATLIVA E DEKOKRATIJATA I EDINKATA

NEPOSTOI OPRAVDUVANJE ZA NASILSTVO, A NA NASILSTVO SE ODGOVARA SO NASILSTVO

muslimanite se del od civilizacija, tie toa go znaat, no pricinata e sosema druga....ali toa nieden musliman nema da go priznae

-------------

Датум на внесување: 17.Септември.2010 во 10:50
albanezo ostaj go ti nego i negovi motivi, ic ne se vazni

vazno e edno prasanje... ZOSTO KJE UPOTREBIS NASILSTVO KOGA COVEKOT NEBIL NASILEN, NEMA FIZICKO POVREDUVANJE

-------------

Постирано од: KUKOC7
Датум на внесување: 17.Септември.2010 во 10:51

jas bi sakal da prasam zosto imaat samo oni bombasi samoubici.....i zosto nitu edna druga vera ne povikuva na sveta vojna?

Датум на внесување: 17.Септември.2010 во 10:52
ako smetate deka e izvrseno psihicko nasilstvo, odgovori ti licno so psihicko nasilstvo... primer zapali ja pred kamerite bibijata, so znam so

no ne .. TI SE RESAVAS NA FIZICKO NASILSTVO... so civilizaciski ne e normalno

ne e toa pricinata, ne ste vie drugacii od drugite lugje ste na isto intelektulano nivo... pricinata e druga... ali na to musliman nema da go priznae

-------------

Датум на внесување: 22.Септември.2010 во 18:01
Originally posted by KUKOC7 KUKOC7 напиша:

jas bi sakal da prasam zosto imaat samo oni bombasi samoubici.....i zosto nitu edna druga vera ne povikuva na sveta vojna?

Грешиш, прочитај го http://skepticsannotatedbible.com/says_about/holywar.html - ова

Сите религии си имаат “црна страна“, само не ми е јасно како ние ги селектираме пропагандите од запад. Дали некоја арапска држава има окупирано некоја европска земја и од неа прави марионетска влада и ги црпи нивните ресурси?

Или и тоа е друго прашање? Дали немоќта ги тера на насилство или очајот?

Само пробувам да разислувам на нивни начин за да можам да го разберам тоа. Сепак ако направиме паралела помеѓу жртвите, јас мислам дека истокот има енормен број на жртви за разлика од западниот свет, говорам за цивилите. Дали “цивилизацијата“ им го дава тоа за право? Дали и нападот над Србија беше “цивилизиран“ за да се “смири“ Србија бидејки била нецивилизирана?

-------------
Homo homini lupus est...

Датум на внесување: 22.Септември.2010 во 18:16
Originally posted by anakin anakin напиша:

ako smetate deka e izvrseno psihicko nasilstvo, odgovori ti licno so psihicko nasilstvo... primer zapali ja pred kamerite bibijata, so znam sono ne .. TI SE RESAVAS NA FIZICKO NASILSTVO... so civilizaciski ne e normalnone e toa pricinata, ne ste vie drugacii od drugite lugje ste na isto intelektulano nivo... pricinata e druga... ali na to musliman nema da go priznae

Дали палењето на црквите на Косово беше цивилизиран чин? Таму немаше насилство врз индивидуата, беше запален објект, “предмет“. Дали бевме рамнодушни на тој потег? Глумењето лудило не му оди никому во прилог, сепак се тоа чувства на народот па кој и да е!!!

-------------
Homo homini lupus est...

Датум на внесување: 22.Септември.2010 во 18:20

Има закони кој што можат да се употребат против таквиот акт, не знам кој може да ти даде такво право да пресудуваш на индивидуа.
Дали таквото размислување те прави поразличен од него?

-------------
Homo homini lupus est...

Постирано од: Pejik
Датум на внесување: 26.Септември.2010 во 04:00
Секој со свои книги има право да прави што сака.Зошто и да не ги запали,кога може и задникот да си го избрише!голема%20насмевка

Постирано од: Pat
Датум на внесување: 27.Септември.2010 во 14:49
Абе тоа си е природна реакција, што ви е? Ајде нека се изгради христијанска црква на некое место каде што биле убиени некои исламски водачи или што знам. И кај па баш таму најдоа да градат џамија? Што треба да значи тоа, маркирање на освоена територија или што?

-------------
Zero Tolerance For Silence

Датум на внесување: 27.Септември.2010 во 14:54
Originally posted by Pejik Pejik напиша:

Секој со свои книги има право да прави што сака.Зошто и да не ги запали,кога може и задникот да си го избрише!голема%20насмевка

taka e, nemozeme sega da ja ubivame demokratijata

vo demokratija e se dozvoleno osim nasilstvo.. toa e civilizaciska pridobivka
koj toa do sega ne go razbral, kje bide nasilen ne radi ubeduvanjeto
nego taka mu e naredeno... no toa nieden musliman nema da go priznae

-------------

Постирано од: fiks
Датум на внесување: 27.Септември.2010 во 15:00
Според мене градењето на џамија на граунд зиро е чиста провокација и смеење во лице на загинатите,нивните живи роднини и воопшто на целиот христијански свет а посебно на САД и е нарачано од исламските водачи од цел свет.

-------------
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 27.Септември.2010 во 15:12
Originally posted by Pejik Pejik напиша:

Можееее, тоа никој не го негира, но до оној момент до кога со тоа не привлекува внимание односно кога со палењето не прави еколошка штета. намигнување

-------------

Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 28.Септември.2010 во 14:48
а бре овде сите цркви ги испустија , сите гробови ги отворија , кршат надгробни споменици па никому ништо ... а овие од вестите , еееееееее за нив сигурен сум дека тие во вецето користат строго к*ран   

-------------
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk