Морето и шумата
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Вероисповед
Опис на форумот: Право на личен избор
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=23184
Датум на принтање: 02.Декември.2024 во 09:55 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Морето и шумата
Постирано од: alf
Наслов: Морето и шумата
Датум на внесување: 07.Септември.2010 во 20:58
Коментари:
Постирано од: KINGDAVID
Датум на внесување: 07.Септември.2010 во 22:11
Najdobro e onoj sto ima bogatsvo da im pomaga na siromasnite .
Parite sami po sebe ne se zlo, tuku ljubovta kon parite e golemo zlo.
Parite se samo predmeti, no neophodno vazni vo segasniov sistem vo koj ziveeme. Taka funcionira svetot.
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 08.Септември.2010 во 04:52
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Постирано од: Blagoj_s
Датум на внесување: 08.Септември.2010 во 11:34
Nikoj ne e protiv bogatstvoto, nitu Bog.
Drugo prasanje e kao e steknato i kako se steknuva bogatstvoto, se razbira, kako i za sto se koristi!!??
pozdrav
------------- www.myspace.com/sblagoj
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 08.Септември.2010 во 14:10
Vo vrska so kazhanovo... mislam deka nekade napishav oti Warren Buffett i Bill Gates gi povikaa 400-te najbogati lugje na svetot da podarat barem 50% od svoeto bogatstvo za http://givingpledge.org/ - filantropski celi.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 08.Септември.2010 во 14:41
alf напиша:
Што е подобро за човекот да има богатство или да е сиромав.
Ме итересира ваше мислење?
Дали е нарушен балансот помеѓу морето и шумата.
http://www.youtube.com/watch?v=RBHZFYpQ6nc - Желба |
Да бидеш богат,не значи и да си мудар....да бидеш финансиски добро поткован ,не значи дека и духот ти е богат,не секој успеал во животот да го обедини богатството со мудроста и богатството со човечноста. Дисбалансот меѓу '' морето и шумата'' е многу чест пример na денешницата, а алчните луѓе далеку се од можноста да ја допрат мудроста,затоа што тие секогаш ќе бараат уште и уште...и всушност остануваат духовно неисполнети.....сиромашни!
------------- Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
Постирано од: Templarius
Датум на внесување: 08.Септември.2010 во 23:36
Ne e se vo praite ima nesto i vo zlato, dolari, evra, funti itn.
Se e vo bogatstvoto i dzabe se zalazuvame so nekoja ideoloska siromashtija koja e proizvod na nemocta da se zbogatime, fakt e deka koga ludjeto dojdat do pogolemi pari se menuvaat OD KOREN - taka da BEL BUMBAR za bogatstvot a CRN BUMBAR za siromashtijata....
------------- Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
|
Датум на внесување: 09.Септември.2010 во 17:05
Davam ZLATEN BUMBAR za zdravjeto
|
Датум на внесување: 10.Септември.2010 во 17:20
Датум на внесување: 10.Септември.2010 во 17:31
Датум на внесување: 10.Септември.2010 во 17:39
Датум на внесување: 10.Септември.2010 во 17:47
Датум на внесување: 10.Септември.2010 во 18:01
alf напиша:
KINGDAVID напиша:
Davam ZLATEN BUMBAR za zdravjeto |
Здравјето дога преку уста-колку здраво се храниш такво и здравје ќе имаш.
Сиромашните луге - оние што со трудот на својте раце произведуваат храна,земјоделци,сточари,рибари тие те ранат.
Индиректно даде златен бумбар за духовно сиромашните луге.
|
Site raboti se povrzani vo zivotot. Pa taka i zdravjeto i parite i mudrosta .
Ne moze da gi odelis edno od drugo
|
Датум на внесување: 10.Септември.2010 во 18:02
Messenger напиша:
Vo vrska so kazhanovo... mislam deka nekade napishav oti Warren Buffett i Bill Gates gi povikaa 400-te najbogati lugje na svetot da podarat barem 50% od svoeto bogatstvo za http://givingpledge.org/ - filantropski celi.
|
Smetam deka ovaa inicijativa e za pofalba, dokolku uspee, se razbira
|
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 10.Септември.2010 во 23:32
alf напиша:
renatax напиша:
богат,не значи и да си мудар....да бидеш финансиски добро поткован ,не значи дека и духот ти е богат,не секој успеал во животот да го обедини богатството со мудроста и богатството со човечноста.Дисбалансот меѓу '' морето и шумата'' е многу чест пример na денешницата, а алчните луѓе далеку се од можноста да ја допрат мудроста,затоа што тие секогаш ќе бараат уште и уште...и всушност остануваат духовно неисполнети.....сиромашни! |
Ако одиме по кажаното првите ќе бидат последни,а последните први кој е поблиску до Бога.
-Духовно богат човек
-Духовно сиромашен човек
Без разлика дали имаат пари или немаат
Само да не ми одговориш дека птиците се најблиску до Бога
|
Кога кажувам духовно богат човек,суштината на придавката богат ја барам во коренот,некој што е просветлен од Бога или мудар ,некој со богата душа. Па според начинот на кој мојата свест гледа на терминот духовно богат,логичен е заклучокот за твоето прашање. Ете Бил Гејтс ...за него и'' птиците'' знаат колку е финансиски моќен,но тој успеал да направи еден баланс на материјалноста ,мудроста и духовното богатство.
------------- Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|