Испечати | Затвори го прозорот

ПРЕМИЕР?

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=22776
Датум на принтање: 01.Декември.2024 во 13:11
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: ПРЕМИЕР?
Постирано од: sloboden MKD
Наслов: ПРЕМИЕР?
Датум на внесување: 28.Јуни.2010 во 22:46
Koj ke bide noviot Premier vo Makedonija?

Spored mnogumina imeto ke go smeni covek(izvesen NO NAME i nieden od ovie dole navedenive). Vo opcija za nov makedonski premier se vrtat nekolku iminja:
1. Sveto Janevski(Tikves)
2. Branko Azevski(Stopanska Komora)
3. Srdjan Kerim(MPM)
4. Zivko Mukaetov(Alkaloid)
5. Igor Ivanovski(SDSM)

Коментари:
Датум на внесување: 28.Јуни.2010 во 22:48
Mojot izbor e Srdjan Kerim.

Постирано од: BellaGrandma
Датум на внесување: 28.Јуни.2010 во 23:09
Првиот сигурно не
Вториот исто така
Третиот искрено се надевам дека ќе биде
Четвртиот мала можност - скоро никаква
Петтиот - не!

-------------
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.

Постирано од: marsovec
Датум на внесување: 28.Јуни.2010 во 23:27
Мислам дека има доста логик во напишаното.Според меѓународниот рејтинг - шансите на Срѓан Керим се секако најголеми, иако беше голема грешка што политичарите не се согласија и тоа едногласно да го постават за претседател на државата.А со него би требало Македонија да има поголемо влијание во политичките кругови во Европа и УН.
Но ние како што правиме постојано грешки можна е уште една.Нема да биде ниту прва ниту последна.сршено%20срце

-------------
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС

Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 28.Јуни.2010 во 23:54
Toa nie ce imame nov premier a ja ne znam....ili...pravime bos muabeti....da ne imate insajderski informacii deka grujo ce abdicira od prestolot...збунетост...ili vece znaete koj ce pobedi na narednite izbori....

Prasanja do avtorot:

-Koi se tie mnogumina sto mislat deka imeto ce se smeni
-Koj ce go izbere toj 'no name' na funkcija
-Kade se vrtat tie iminja za nov premier
-Vo koja partija si clen...плазење

-------------
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.

Датум на внесување: 28.Јуни.2010 во 23:56
Леле member_profile.asp?PF=20427&FID=49 - gonzo

Како испрашувашголема%20насмевка

Пази што има напишано

Spored mnogumina imeto ke go smeni covek(izvesen NO NAME i nieden od ovie dole navedenive). Vo opcija za nov makedonski premier se vrtat nekolku iminja:

Ниеден или некој од доленаведените?голема%20насмевка

Или сака да каже..името ќе го смени НЕКОЈ..ама тој НЕКОЈ нема да биде премиерот?изненадување

-------------
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.

Датум на внесување: 29.Јуни.2010 во 00:18
nieden ( toa aludira na Brane nas , najverojatno)*

* - zabeleska na avtorot

голема%20насмевка

-------------
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.

Датум на внесување: 29.Јуни.2010 во 00:20
Не знам. Јас не можам да шпекулирам. Ама ова ниеден како да е грешкаголема%20насмевка..Можеби е ..ЕДЕНизненадување

-------------

Датум на внесување: 29.Јуни.2010 во 00:25

eve go resenieto:

....(ni)eden....em volkot sit em ovcite na broj....sekoj ce si go cita kako na nego mu odgovara....i se dobiva misticen moment....да

bravo gonzo majstore....плазење

-------------

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 29.Јуни.2010 во 15:35
member_profile.asp?PF=24567&FID=49 - sloboden MKD   да ја дообјасниш темава: каде тоа се вртат горенаведените имиња за иден премиер, кој е тој NO NAME кој ќе го смени името, од каде ти се “информациите“ ако воопшто се работи за информации?

Или е темава само напамет зборување, бидејќи сегашниот премиер јасно кажа дека не планира никакви предвремени избори?

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Постирано од: fiks
Датум на внесување: 29.Јуни.2010 во 15:38
Спред мене имињата во воведниот пост се извадени од ракав и немаат ни малку интерес а ни политичка потпора од некого да бидат Премиери потенцијални.

А ако се земе во предвид дека прво некој друг освем ДПМНЕ треба да победи на избори тогаш листава станува уште по апсурдна.

А избори засега нема ни на видик

-------------
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 29.Јуни.2010 во 15:59
Koj i kakov za premier?Vo sekoj slucaj nekoj koj bi imal rejting najmalku 50+1 .Vo svetot gledate koga vrvniot politicar ke go izgubi rejtingot do ili pod 50% se diga panika ,ponekade sleduvaat vonredni izbori ili posebni reformski zafati za promeni na najbrz  vremenski period.Kaj nas e rekord ako nekoj ima 20% doverba od gra]anite.Katastrofa.
Inaku mozebi Srdzan Kerim bi mozel da go obedini narodot i da stigne do rejtingot nad 50%.
Vo ovie nebidnini mozebi toa e dobro resenie ,iako ne go znam covekot licno.големо%20гушкање

-------------

Датум на внесување: 29.Јуни.2010 во 16:20
А која партија би ја застапувал Керим како "иден премиер"?

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 29.Јуни.2010 во 16:44
Za da se prekinat delbite ne bi trebalo da bide primarna partijata, za drzavata se raboti.Neophodno e splotuvanje na narodot za mo moze da se implementira vistinski pluralizam no i demokratija.Zatoa e neophodno da se pojavi nov Garibaldi,Tacerka,Tito,Obama,Kralot Petar na Rusija, ...jaki licnosti koi mozat da gi proguraat drzavnite interesi vo prv plan.Inaku loso ni se pisuva.Ke imame ciklusi na izbori i koristenje na izbornite pљубовobedi vo licni celi i se taka dodeka ne se urnisa Makedonija vo celost.
Jas taka gledam na rabotite.A ova za Kerim - ne mora toj - no nekoj koj bi mozel da bide obedinitel na narodot i na interesite na Makedonija.

-------------

Датум на внесување: 29.Јуни.2010 во 17:28
Е за такво нешто прво треба да ги седнеш на маса двата најголеми политички мастодонти во моментов на политичката сцена во Мкаедонија,а тие се СДСМ и ДПМНЕ и да ги поттикнеш ради добро на државата да формираат една влада,не знам како да ја наречам,еве влада на народен фронт.

Арно ама,во овај момент не гледам начин тоа да се случи,па дури ни во подалечна иднина.

Малку утопистички ти е предлогот Марсовец,ама и тоа е предлог зошто да не,секој со свое мислење.
Арно ама Грујо и Бранчо не мислат така со сигурност,Бранчо може мисли дека би било тоа појдовна идеа за негово дефинитивно седнување во Премиерска фотеља,но Грујо тешко да така резонира и би дозволил такво нешто од причини што во наредните според мене избори би го тепал Бранчота со 2-1 резултат.

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 29.Јуни.2010 во 22:14
Grujo neznam dali ke ucestvuva na narednite izbori, bidejki e zvezda vo paganje.Ta eve nokeska, izjavava sto ja cuv vo vrska so prisluskuvanjeto od strana na obvinitelot Svrgovski e protivna na stavovite na vladata .A videte ni za mitoto ,korupcijata i organiziraniot kriminal nemaat pozitivno mislenje ekspertite. Toa mnogu nesto kazuva na sekoj koj bil vo politikata ili ja prati aktivno.
I za Ljubco nikoj ne mislese deka ke otide na onoj nacin.вонземјанин

-------------

Датум на внесување: 15.Јануари.2011 во 14:21
Sostojbata vrie, na Makedonija definitivno ke i se sluci premier da bide nekoj od biznis felata vo Makedonija. Jas povtorno ja aktueliziram temava bidejki mislam deka nitu SDSM, pa ni VMRO imaat lufe koi moze nasata drzava da ja odnese na prav kolosek.

Датум на внесување: 15.Јануари.2011 во 14:52
Како нема...само дали ќе добијат шанса???

-------------

Датум на внесување: 15.Јануари.2011 во 15:23
Originally posted by marsovec marsovec напиша:

Pa mora da dobijat sansa, mora succes story vo delot na dobriot biznis da ja vodi Makedonija.

Датум на внесување: 15.Јануари.2011 во 16:37
Originally posted by sloboden MKD sloboden MKD напиша:

Pa mora da dobijat sansa, mora succes story vo delot na dobriot biznis da ja vodi Makedonija.
газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење

-------------

Постирано од: Pavaroti
Датум на внесување: 15.Јануари.2011 во 16:38

Koj ke bide noviot Premier vo Makedonija?

1. Sveto Janevski(Tikves)
2. Branko Azevski(Stopanska Komora)
3. Srdjan Kerim(MPM)
4. Zivko Mukaetov(Alkaloid)
5. Igor Ivanovski(SDSM)

Од наведениве личности само Ивановски би можел да биде премиер, мислите дека Грујо или Бранко би се сложиле да постават премиер кој нема да можат да го контролираат.
Се обиде и Хари Костов во политиката но кога виде со каква банда си има работа човекот едноставно си замина.

Постирано од: Pavaroti
Датум на внесување: 15.Јануари.2011 во 16:48

Mojot izbor e Srdjan Kerim.

Ех и ја би сакал, но он би можел да биде премиер едино... ако има своја партија.

Датум на внесување: 15.Јануари.2011 во 16:54
Дека актуелниов е полош од било кој од овие да...но сепак ни треба премиер...а тоа не е играчка, нарочно во пустелијава во која сме се нашле... да

-------------

Постирано од: Генерал Митре
Датум на внесување: 15.Јануари.2011 во 18:36
А тој кралот на Хунзите? Шо ќе му фалеше нему да биде премиер? Ете палата и така му прават,  слуги си има свој и сигурно го заболе за Македонија повеќе од сите досегашни заедно

Постирано од: Gorazd777
Датум на внесување: 15.Јануари.2011 во 21:12
Абе народ ќе све то позлатити,па ОН ќе го смене името,а премиер не е ни битно кој ќе б,де,а за листава па горе-доле според изјавите сите се имаат изјаснето за ПАРИ,поготово форсираниот г-дин ќерим-чо.

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА

Постирано од: Zeksi71
Датум на внесување: 16.Јануари.2011 во 02:24
E ova ti e da zemes i da se utepas, kakvi se ne budalastini mozat na covek da mu isteknat.

nekoj da razmisluva koj ke bide noviot premier, pa i da dava nekavi si listi, vo sostojba koga koalicijata na vlast ima 63 pratenika, so podrska na DUI ima 2/3 mnozinstvo vo parlamentot, novi izbori ni na povidok....???

Makar da i utre ima izbori so vika Fiks, Grujo go tepa rosaviot minimum 2:1.

Pa za kakvi bre vie novi premieri zborite ovdeka??

-------------
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 16.Јануари.2011 во 08:44
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

koalicijata na vlast ima 63 pratenika, so podrska na DUI ima 2/3 mnozinstvo vo parlamentot, novi izbori ni na povidok....???
Makar da i utre ima izbori so vika Fiks, Grujo go tepa rosaviot minimum 2:1.

За жал ова веќе одамна е само “држење на апарат за одржување во живот“.
За уште поголема жал е што народот пак се врти кон СДСМ и Црвенковски.
Според сеуште необјавената анкета на ИРИ работите се катастрофални
http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=2216&ArticleID=154663 - Власта ги загуби новите рејтинзи?
Во последните две години, рејтингот на ВМРО-ДПМНЕ е опаднат за речиси 10 проценти што, според аналитичарите, не е за занемарување, а се забележува и голем пад на личниот рејтинг на Груевски.
Последната анкета на ИРИ покажа дека граѓаните најголема доверба имаат во ВМРО-ДПМНЕ, 28,7 проценти, а за СДСМ се изјасниле 15 проценти од испитаниците. Груевски ужива рејтинг од 18 проценти, за разлика од пред две години кога во него доверба имаа околу 30 проценти од граѓаните, а Црвенковски го поддржаа девет проценти од граѓаните.

Владејачката ВМРО-ДПМНЕ е незадоволна и е во паника од резултатите од последните анкети за рејтинзите на политичките партии што ги спровеле познати меѓународни невладини организации, а за кои во јавноста е познато дека власта им верува. Како што дознаваме, последната анкета на Меѓународниот републикански институт ИРИ, спроведена во декември минатата година, се „држи во фиока“ од причина што покажува голем пад на рејтингот на премиерот Никола Груевски, како и губење на довербата во неговата влада,
Евала да е лага, ама не ќе да е.
И сега околу листата- ниеден -според мене.
Мотајки го филмот од сите досегашни само 2 ми се мотаат во глава како умерени, секогаш со дискусии на место - од СДСМ младиот од Велес не му го знам името ама мислам дека се презива Николовски и едно дете од ВМРО, младо со ретка косичка голема%20насмевка- не се  сеќавам ни на име ни на презиме- ама беше на еден дуел со Шекеринска- по по поооо ме воодушеви од познавање на проблематика, од смиреност, коректност, аргументираност. И друг пат сум го слушала - и мислам дека е вмровски кадар на место.
 И една можеби страотна вистина- сигурно “стариве“ ајкули ќе предложат некој анонимус (ко со претседателот Иванов) за да можат да диригираат.

-------------

Постирано од: Gorazd777
Датум на внесување: 16.Јануари.2011 во 19:25
Тоа е точно дури и сонот кој беше сонуван дека гујо е во голема предност се распрсна како сапуница,па сега ни неговите поддржувачи латас и миленко,нема да можат да го спасат, кога ете и тој излегува на тв да плачи ,дека небило во ред опозицијата на различни начини да негодува.

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА

Датум на внесување: 17.Јануари.2011 во 06:24
Nema mnogu so da se sekirate, narednite izbori ke si go kazat svoeto, a ne na neroden petko kapa da mu se kroi, i da se postavuvaat nekoi listi, pa i da se glasa ili diskutira za apstraktni raboti.

-------------

Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 17.Јануари.2011 во 11:34
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Nema mnogu so da se sekirate, narednite izbori ke si go kazat svoeto

Точно така , потполно во право си да За исходот се збори после избори нели ? Едно е да се прогнозира а сосем друго се резултатите од гласањето ...
Некогаш на почетокот од негово владеење премиерот наликуваше на премиер ... а сега ... за тоа што е сега тешко да ми текне соодветен збор

-------------
I'm out bcz of pathetic around here

Постирано од: krkovicka_mala
Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 21:28
Latas za premier,koga znae se.pa neka bide,a velija minister za informaci

Постирано од: емил
Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 21:30
Originally posted by krkovicka_mala krkovicka_mala напиша:

Тоа е поглед кон Србија .......

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 21:50
Originally posted by емил емил напиша:

Pa glaven sovetnik na Ovcharot e tokmu Laprdovik...дада

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 22:34
Originally posted by емил емил напиша:

Па се мора- само таму е стабилен премиерот. Слушам на Борисов му се лула фотељата. Паднал во мрежата на прислушкувачитезбунетост

-------------

Постирано од: емил
Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 22:39
Toa дека на Борисов му се лиља фотељата нема врзка со Македонскиот премиер.Важно е на следните избори премиерот да не е Албанец ,бидејки тоа веќе ќе е катастрофа за Македонија.Ако успеете тоа да го спречите Македонија ќе победи на следните избори. 

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 22:47
Албанец е подобра солуција од Овчарот...полошо не е можно и со Амди Бајрам...за жал...Овчарот сосе Фамилијата...ПРОПАСТ...за Македонија и македонскиот народ...за среќа уште малку...
Но да не даде Господ да ни се повтори...дадада

-------------

Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 23:45

Албанец е подобра солуција од Овчарот...полошо не е можно и со Амди Бајрам...за жал...Овчарот сосе Фамилијата...ПРОПАСТ...за Македонија и македонскиот народ...за среќа уште малку...

Tuf tuf, teski zborovi pagjaat, a be mislis za vreme na rosaviot samo ruzi cvetaa. Za srekaj tvoeto mislenje go delat mnogu pomalku lugje vo MK nego li sprotivnoto.

-------------

Постирано од: VaZoLjIN
Датум на внесување: 19.Јануари.2011 во 23:54

Доста ни беше од последниот македонски Обама.Зема 150 000 македонски гласови,па после заборави да зборува Македонски.Баш ме интересира еве да има предвремени избори ти за кого би гласал?Кај нас ќе биде како во гејлада,имаа избори - немаа избор.Се дупнаа од штрајкување пред парламентот - кога на избори пак ПАСОК победи.Се додека не се изгубат сите фаци кои ги гледавме последниве 20 год. во СДСМ ние немаме избор.Иако не е правилно ама кај нас повеќето гласаат ПРОТИВ наместо ЗА,односно за помалото зло.

Постирано од: brza
Датум на внесување: 20.Јануари.2011 во 00:48
...ja bi rekol deka site faci od dvete trla treba da se izgubat...za da konechno i trgne na zemjava i narodov napred,

...ama , pred da se izgubat treba da se dovedat na ''prosjachki stap''..a ne samo da gi snema...

...zatoa shto ,..site ''novi'' shto bi doshle na nivno mesto,..istoto ke go pravat ...vadejki se so toa deka ako tie mozele,..nie ne sme  glupi pa da ne mozeme,...ama,toa bi si go kazuvale vo sebe ,..ne pred  site!

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Датум на внесување: 20.Јануари.2011 во 01:07
Originally posted by brza brza напиша:

...ja bi rekol deka site faci od dvete trla treba da se izgubat...za da konechno i trgne na zemjava i narodov napred,...ama , pred da se izgubat treba da se dovedat na ''prosjachki stap''..a ne samo da gi snema......zatoa shto ,..site ''novi'' shto bi doshle na nivno mesto,..istoto ke go pravat ...vadejki se so toa deka ako tie mozele,..nie ne sme  glupi pa da ne mozeme,...ama,toa bi si go kazuvale vo sebe ,..ne pred  site!

Точно.Иако сеуште изгледа невозможно верувам дека еден ден сите што краделе и ја пустошеле оваа земја ќе одговараат и ќе им биде одземено све што им е криминално спечалено.Нас ни треба нови фаци што ќе се натпреваруваат кој што ќе направи повеќе за оваа земја,а не кој колку рејтинг има кој колку гласови земал и на крај ќе си ги бројат џебовите кој колку украл.

Груевски добро почна 2006-2007 но ако продолжиме со опозиција која сите добро знаеме кај не донесе мислам дека и овој премиер ќе скршне од патот.Човекот е премногу удобен.Ни треба натпревар помеѓу партиите,проекти,понуди кој што ќе направи за што детално се залага.Ние гледаме само плукање меѓу нив.Времето си поминува ние тапкаме во место.

Датум на внесување: 20.Јануари.2011 во 02:45
Originally posted by VaZoLjIN VaZoLjIN напиша:

Точно.Иако сеуште изгледа невозможно верувам дека еден ден сите што краделе и ја пустошеле оваа земја ќе одговараат и ќе им биде одземено све што им е криминално спечалено.

Груевски добро почна 2006-2007 но ако продолжиме со опозиција која сите добро знаеме кај не донесе мислам дека и овој премиер ќе скршне од патот.

Aferim za muabetov, konacno nesto pametno

-------------

Датум на внесување: 20.Јануари.2011 во 07:45
Veke ne skrshnal????газење%20од%20смеење

-------------

Датум на внесување: 20.Јануари.2011 во 14:04

Veke ne skrshnal????газење%20од%20смеење

НЕ ако се земе критерумот на СДСМ за "скршнување"

Датум на внесување: 20.Јануари.2011 во 16:21
Дали некој го спомнува народот...и отчет ПРЕД НАРОДОТ...да

-------------

Датум на внесување: 24.Јануари.2011 во 23:49
Alo momci, BIZNISMEN ke bide Premier vo Makedonija. Izborite se vo Septemvri, ne se salam vistina e ova sto go pisuvam. Nova generacija na luge so pozadi sebe uspesna prikazna doagaat vo Makedonija, i plus toa ne zavisi ni od Gruevski ni od Branko, tuku edinstveno zavisi TIE kako svoevidna grupacija koga ke se pojavat megu nekoja od ovie dve golemi politicki partii. Samo eden moze da e PREMIER, a toa e ..... Na site ke vi se dopadne taa prikazna, posto ke bide uspesna. Pozdrav

Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 00:05
aaaaa ovde ima baagi lugje otideni otade svemirot

-------------

Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 01:29

...ja bi rekol deka site faci od dvete trla treba da se izgubat...za da konechno i trgne na zemjava i narodov napred,

...ama , pred da se izgubat treba da se dovedat na ''prosjachki stap''..a ne samo da gi snema...

...zatoa shto ,..site ''novi'' shto bi doshle na nivno mesto,..istoto ke go pravat ...vadejki se so toa deka ako tie mozele,..nie ne sme  glupi pa da ne mozeme,...ama,toa bi si go kazuvale vo sebe ,..ne pred  site!

фала богу нешто паметно да прочитам од тебе брза, нема никогаш да има добра власт и ќе ни се повторуваат Груевци и Бранковци со години доколку некој не демонстрира што може да се случи ако некој се обиде да ги повтори Гујо и Бане да
или пак, ако веќе овие си избегаат и ништо не бидне, барем народот да биде ултра жесток наредниот пат, еве видовме, колку толку му тргна на народов со протестиве со Груевски, се надевам дека ќе се засилат!

-------------
размисли пред да напишеш глупост

Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 09:58
Originally posted by VaZoLjIN VaZoLjIN напиша:

Груевски добро почна 2006-2007 но ако продолжиме со опозиција која сите добро знаеме кај не донесе мислам дека и овој премиер ќе скршне од патот.Човекот е премногу удобен.Ни треба натпревар помеѓу партиите,проекти,понуди кој што ќе направи за што детално се залага.Ние гледаме само плукање меѓу нив.Времето си поминува ние тапкаме во место.

Па тоа го зборуваат сите и сите жалат по првите две години на која основа ги дадоа гласовите за да се добие вториот мандат.тага
Излезе дека чим ги добија сигурните 63 места, место напред тргнаа назад. Некои велат дека опозицијата се разбуди од зимски сон и тргна во откривање на аферите кои се криеле под превезот на довербата, но како и да е не е она што се очекуваше.
Колку трагикомични беа она “протестантите“ со напишаните говори кои не ги научија убаво  да ги читаат.
Јас да сум на местото на Груевски би направил еден “ренген  на добронамерниците“ кој со тие протести го изложија на мајтапење “кај Јофе“изненадување
Факт е дека многу комоција не е на арно. Факт е дека чим се убедени дека имаат слаб противник -слаба опозиција многу не му ја мислат.
Најжалосното е што нема трета опција- туку се вртиме во круг или (Љубчо) Груевски- или Црвенковски?!

-------------

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 12:12

Alo momci, BIZNISMEN ke bide Premier vo Makedonija. Izborite se vo Septemvri, ne se salam vistina e ova sto go pisuvam. Nova generacija na luge so pozadi sebe uspesna prikazna doagaat vo Makedonija, i plus toa ne zavisi ni od Gruevski ni od Branko, tuku edinstveno zavisi TIE kako svoevidna grupacija koga ke se pojavat megu nekoja od ovie dve golemi politicki partii. Samo eden moze da e PREMIER, a toa e ..... Na site ke vi se dopadne taa prikazna, posto ke bide uspesna. Pozdrav

Само да не се шалиш како последниот пат, кога ни најавуваше нов премиер - Месија кој ќе ја спаси Македонија (мислам дека за минатиот октомври или септември беше). намигнување

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Постирано од: brza
Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 13:32
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

фала богу нешто паметно да прочитам од тебе брза................................
a, da ne si kjorav ili ,samo, sakash duhovit da bidesh?!изненадување

.....se shto "tropam" tuka okolu toa se vrti !да

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 14:41
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Само да не се шалиш како последниот пат, кога ни најавуваше нов премиер - Месија кој ќе ја спаси Македонија (мислам дека за минатиот октомври или септември беше). намигнување
Ne se salam, zivi bili pa videli.

Датум на внесување: 25.Јануари.2011 во 19:43

Не дај боже..од ова УСПЕШНИ бизнисмени...Народот убаво ги знае...ако бидат премиери...ќе бидат уште поуспешни...

Сепак ни требе чесен и одговорен...и не бизнисмен...да не објаснувам...инаку сите бизнисмени се зад некоја од властите...за да му врви...дададада

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk