Испечати | Затвори го прозорот

AMX Команди

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Технологија
Име на форумот: MaxARENA Gaming
Опис на форумот: сервери за online gaming (овозможено од MAXadsl)
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=22118
Датум на принтање: 20.Мај.2022 во 05:32
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com


Тема: AMX Команди
Постирано од: Figgy
Наслов: AMX Команди
Датум на внесување: 30.Март.2010 во 17:25
Еве неколку корисни команди кои би им се нашле на идните/сегашни админи.


Банирање:
amx_banip ник времетраење причина
-пример-
amx_banip PLAYER 100 "psuenje" //PLAYER е името на играчот, 100 е временски бан, а причината е псуење.

Доколку сакате перманентен бан, на местото на 100 ќе пишете 0 како во примерот подоле
-пример-
amx_banip PLAYER 0 "imas cit" //PLAYER е името на играчот, 0 е времетраење (перманентно) а imas cit е причината.

Доколку има 2 играчи со слични никови на серверот, морате да го банирате играчот по неговиот AMX број.
Начинот на кој што ќе го направите тоа е следен:
Прво, пишувате amx_who. Со ова во конзолата ќе ви се појават сите вклучени играчи, заедно со нивото на пристап и нивниот amx број.
Потоа, го копирате amx бројот и ја пишувате следнава команда:
amx_banip #123456 0 cit //каде 123456 може да биде кој било број, 0 е перманентен бан, а cit е причината.

*При банирање, неморате да го пишувате целиот ник, туку можете само неколку знаци по ред кои само тој играч ги поседува.
**Имајте во предвид дека amx бројот може да се искористи и во други команди, каде се јавуваат конфликти на никовите, не само во amx_baip. Начинот на употреба е ист, или сличен.
***Внимавајте кога ја пишувате причината, користејќи (space), да не ги изоставите наводниците, бидејќи во спротивно ќе биде прикажан само првиот збор од причината.
-пример-
amx_banip PLAYER 0 gasi wh //PLAYER е името на играчот, 0 е перманентен бан, а причината која на играчот ќе биде прикажана е gasi.
amx_banip PLAYER 0 "gasi wh" //PLAYER е името на играчот, 0 е перманентен бан, а причината која на играчот ќе биде прикажана е gasi wh.


Кикнување:
amx_kick nick , каде nick е името на играчот.
-пример-
amx_kick PLAYER //каде PLAYER е името на играчот.

Слапување, uberslap, умртвување, ракета, инфицирање:
amx_slap nick dmg , каде nick е името на играчот, а dmg е јачината со која играчот ќе биде слапуван.
-пример-
amx_slap PLAYER 5 //каде PLAYER е името на играчот, а 5 е јачината со која тој ќе биде слапуван.
amx_slap PLAYER //каде PLAYER е името на играчот, а јачината со која тој ќе биде слапуван е 0.
amx_uberslap PLAYER //каде PLAYER е името на играчот, и тој ќе биде uber-слапуван.
amx_slay PLAYER //каде PLAYER е името на играчот, и тој ќе биде умртвен.
amx_rocket PLAYER //каде PLAYER е името на играчот, и тој ќе биде направен во човечка ракета.
amx_infect PLAYER //каде PLAYER е името на играчот, и тој ќе биде инфициран (зомби мод).

Adminchat:
Доколку сакате да пишувате на колегите админи, можете да го направите тоа преку притискање на копчето за зборење на тим (најчесто u)и со додавање на знакот "@" пред пораката:
-пример-
say_team:@ Zdravo admini

Доколку сакате да пишувате со бели букви, можете да го направите тоа со пиритискање на копчето за зборење на сите (најчесто y)и додавање на знакот "@" пред пораката:
-пример-
say:@ Bez psuenje ve molam.
Доколку сакате да напишете со бели букви, но горе во центар, тогаш додадете го знакот "@" два пати:
-пример-
say:@@ Bez psuenje ve molam.
Доколку сакате да напишете со бели букви, но долу во центар, тогаш додатете го знакот "@" три пати:
-пример-
say:@@@ Nemojte da stekate!

*Внимание* Доколку првата буква од вашиот збор е мала, тогаш пораката може да се прикаже на бојата еднаква на таа буква (b=blue, y=yellow, g=green, итн),
со што во целост првиот збор ќе ви биде голтнат, а пораката ќе биде прикажана во таа боја. Доколку не сакате ова да се случи, внимавајте првата буква од првиот збор да ви биде секогаш голема.
-пример-
say:@ baniranje e dozvoleno. // ќе се покаже сина порака гласејќи "e dozvoleno.", со што првиот збор е голтнат.
say:@ Baniranje e dozvoleno. // Ќе се покаже бела порака, гласејќи "Baniranje e dozvoleno." со што зборовите се зачувани во целост.

Доколку сакате да пишувате на сите, живи и мртви, но да не бидете прикажани со бели букви, можете да ја искористите командата amx_say.
-пример-
amx_say dobredojdovte //каде "dobredojdovte" е пораката, а таа ќе биде прикажана во просторот за разговор.

Private-Message:
Доколку сакате да пишувате приватни проаки, тоа можете да го остварите со притискање на копрчето за зборење на тим, и додавање на знакот "#",името на играчот на кој што се обраќаме веднаш по него, и пораката.
-пример-
say_team:#PLAYER dojdi ke cuvame zaedno //каде PLAYER е името на играчот, а "dojdi ke cuvame zaedno" е пораката која ќе биде прикажана на играчот.

Гагување:
Доколку сакате да гагувате некој играч (да неможе да пишува), истото можете да го направите преку пишување на командата amx_gag во конзола:
-пример-
amx_gag PLAYER //PLAYER е името на играчот, а играчот ќе биде гагуван на 10 минути.
amx_ungag PLAYER //PLAYER е името на играчот, а играчот ќе биде од-гагуван од претходен гаг.

Amx-SPEC:
Користејќи ја amx_spec командата, овозможува вие да сте во тим SPECTATOR, додека на табелата сте прикажани како T или CT.
-пример-
amx_spec CT //CT е тимот, и вие ќе бидете префрлени во SPEC, а на табелата ќе бидете прикажани како CT, заедно со вашите бодови.
amx_spec T // T е тимот, и вие ќе бидете префрлени во SPEC, а на табелата ќе бидете прикажани како T, заедно со вашите бодови.

Рестартирање на рунда:
Можете да ја рестартирате тековната рудна преку командата amx_rr.
-пример-
amx_rr 3 1 //каде 3 е бројот колку пати ќе биде рестартирана рундата, а 1 е бројот на секудни помеѓу рестартирања.

Преместување на играч во тим, и други команди преку amxmodmenu:
Доколку сакате да преместите играч во друг тим, или да пристапите на други команди, можете да го остварите тоа со пишувањена amxmodmenu во конзола:
-пример-
amxmodmenu //откатко ќе ја напишете командата, ви се појавува визуелно текстуално мени во играта, налик на тим-радио.

*злоупотребата ќе резултира со суспензија.

Поздрав.Коментари:
Постирано од: kiko555
Датум на внесување: 31.Март.2010 во 09:05
Seto ova go ima i vo amx_help menu samo sepak sigruno si e sigurno,sepak nekoj mozi ne znae za amx_help meni-to pa ovde mozi da vide kako !!!!

-------------
Дури дојдеш на ред сите правила ќе се променат Т.Е никогаш нема да стасаш на ред xD


Постирано од: kire.jankulov
Датум на внесување: 24.Април.2010 во 14:01
to4no e vo amx_help dava pomalku


Постирано од: Genocid
Датум на внесување: 24.Мај.2010 во 23:41
Познато но ако е познато, и познатото се заборава, така да админи прочитајте си го : ) ) Хехе... Позз !

-------------


Постирано од: Dovicinski
Датум на внесување: 22.Јануари.2011 во 22:39
Колку и да ги знаеш амх командите, вреди секогаш да ги прочиташ и да се потсетиш на нив.

-------------


Постирано од: BorisN
Датум на внесување: 05.Јуни.2011 во 16:49
dali moze site admini da menuvaat mapi ili mora da imas poseben flag za toa ?


Постирано од: bnaume
Датум на внесување: 06.Јули.2011 во 02:00
Originally posted by Figgy Figgy напиша:

Еве неколку корисни команди кои би им се нашле на идните/сегашни админи.


Банирање:
amx_banip ник времетраење причина
-пример-
amx_banip PLAYER 100 "psuenje" //PLAYER е името на играчот, 100 е
временски бан, а причината е псуење.

Доколку сакате перманентен бан, на местото на 100 ќе пишете 0 како во
примерот подоле
-пример-
amx_banip PLAYER 0 "imas cit" //PLAYER е името на играчот, 0 е
времетраење (перманентно) а imas cit е причината.

Доколку има 2 играчи со слични никови на серверот, морате да го банирате
играчот по неговиот AMX број.
Начинот на кој што ќе го направите тоа е следен:
Прво, пишувате amx_who. Со ова во конзолата ќе ви се појават сите
вклучени играчи, заедно со нивото на пристап и нивниот amx број.
Потоа, го копирате amx бројот и ја пишувате следнава команда:
amx_banip #123456 0 cit //каде 123456 може да биде кој било број, 0 е
перманентен бан, а cit е причината.

*При банирање, неморате да го пишувате целиот ник, туку можете само
неколку знаци по ред кои само тој играч ги поседува.
**Имајте во предвид дека amx бројот може да се искористи и во други
команди, каде се јавуваат конфликти на никовите, не само во amx_baip.
Начинот на употреба е ист, или сличен.
***Внимавајте кога ја пишувате причината, користејќи (space), да не ги
изоставите наводниците, бидејќи во спротивно ќе биде прикажан само
првиот збор од причината.
-пример-
amx_banip PLAYER 0 gasi wh //PLAYER е името на играчот, 0 е перманентен
бан, а причината која на играчот ќе биде прикажана е gasi.
amx_banip PLAYER 0 "gasi wh" //PLAYER е името на играчот, 0 е
перманентен бан, а причината која на играчот ќе биде прикажана е gasi
wh.


Кикнување:
amx_kick nick , каде nick е името на играчот.
-пример-
amx_kick PLAYER //каде PLAYER е името на играчот.

Слапување, uberslap, умртвување, ракета, инфицирање:
amx_slap nick dmg , каде nick е името на играчот, а dmg е јачината со
која играчот ќе биде слапуван.
-пример-
amx_slap PLAYER 5 //каде PLAYER е името на играчот, а 5 е јачината со
која тој ќе биде слапуван.
amx_slap PLAYER //каде PLAYER е името на играчот, а јачината со која тој
ќе биде слапуван е 0.
amx_uberslap PLAYER //каде PLAYER е името на играчот, и тој ќе биде
uber-слапуван.
amx_slay PLAYER //каде PLAYER е името на играчот, и тој ќе биде умртвен.
amx_rocket PLAYER //каде PLAYER е името на играчот, и тој ќе биде
направен во човечка ракета.
amx_infect PLAYER //каде PLAYER е името на играчот, и тој ќе биде
инфициран (зомби мод).

Adminchat:
Доколку сакате да пишувате на колегите админи, можете да го направите
тоа преку притискање на копчето за зборење на тим (најчесто u)и со
додавање на знакот "@" пред пораката:
-пример-
say_team:@ Zdravo admini

Доколку сакате да пишувате со бели букви, можете да го направите тоа со
пиритискање на копчето за зборење на сите (најчесто y)и додавање на
знакот "@" пред пораката:
-пример-
say:@ Bez psuenje ve molam.
Доколку сакате да напишете со бели букви, но горе во центар, тогаш
додадете го знакот "@" два пати:
-пример-
say:@@ Bez psuenje ve molam.
Доколку сакате да напишете со бели букви, но долу во центар, тогаш
додатете го знакот "@" три пати:
-пример-
say:@@@ Nemojte da stekate!

*Внимание* Доколку првата буква од вашиот збор е мала, тогаш пораката
може да се прикаже на бојата еднаква на таа буква (b=blue, y=yellow,
g=green, итн),
со што во целост првиот збор ќе ви биде голтнат, а пораката ќе биде
прикажана во таа боја. Доколку не сакате ова да се случи, внимавајте
првата буква од првиот збор да ви биде секогаш голема.
-пример-
say:@ baniranje e dozvoleno. // ќе се покаже сина порака гласејќи "e
dozvoleno.", со што првиот збор е голтнат.
say:@ Baniranje e dozvoleno. // Ќе се покаже бела порака, гласејќи
"Baniranje e dozvoleno." со што зборовите се зачувани во целост.

Доколку сакате да пишувате на сите, живи и мртви, но да не бидете
прикажани со бели букви, можете да ја искористите командата amx_say.
-пример-
amx_say dobredojdovte //каде "dobredojdovte" е пораката, а таа ќе биде
прикажана во просторот за разговор.

Private-Message:
Доколку сакате да пишувате приватни проаки, тоа можете да го остварите
со притискање на копрчето за зборење на тим, и додавање на знакот
"#",името на играчот на кој што се обраќаме веднаш по него, и пораката.
-пример-
say_team:#PLAYER dojdi ke cuvame zaedno //каде PLAYER е името на
играчот, а "dojdi ke cuvame zaedno" е пораката која ќе биде прикажана на
играчот.

Гагување:
Доколку сакате да гагувате некој играч (да неможе да пишува), истото
можете да го направите преку пишување на командата amx_gag во конзола:
-пример-
amx_gag PLAYER //PLAYER е името на играчот, а играчот ќе биде гагуван на
10 минути.
amx_ungag PLAYER //PLAYER е името на играчот, а играчот ќе биде
од-гагуван од претходен гаг.

Amx-SPEC:
Користејќи ја amx_spec командата, овозможува вие да сте во тим
SPECTATOR, додека на табелата сте прикажани како T или CT.
-пример-
amx_spec CT //CT е тимот, и вие ќе бидете префрлени во SPEC, а на
табелата ќе бидете прикажани како CT, заедно со вашите бодови.
amx_spec T // T е тимот, и вие ќе бидете префрлени во SPEC, а на
табелата ќе бидете прикажани како T, заедно со вашите бодови.

Рестартирање на рунда:
Можете да ја рестартирате тековната рудна преку командата amx_rr.
-пример-
amx_rr 3 1 //каде 3 е бројот колку пати ќе биде рестартирана рундата, а 1
е бројот на секудни помеѓу рестартирања.

Преместување на играч во тим, и други команди преку amxmodmenu:
Доколку сакате да преместите играч во друг тим, или да пристапите на
други команди, можете да го остварите тоа со пишувањена amxmodmenu во
конзола:
-пример-
amxmodmenu //откатко ќе ја напишете командата, ви се појавува визуелно
текстуално мени во играта, налик на тим-радио.

*злоупотребата ќе резултира со суспензија.

Поздрав.


Постирано од: bnaume
Датум на внесување: 06.Јули.2011 во 02:03
*злоупотребата ќе резултира со суспензија.
ova e ubavo napisano i nekoi admini treba da go procitaat ova zalno e toa sto mislat deka se admini mozat da pravat sto sakat i da se ponasaat spored raspolozenieto sto go imaat vo momentot.ZALNO no vistinitoИспечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk