Испечати | Затвори го прозорот

Трпезарија

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Дом и градина
Опис на форумот: Уредување, фенг шуи, ентериер
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=21828
Датум на принтање: 24.Септември.2021 во 23:13
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com


Тема: Трпезарија
Постирано од: bijonse1
Наслов: Трпезарија
Датум на внесување: 23.Февруари.2010 во 21:55
Место каде се случуваат најубавите разговори додека се ужива во убавата аранжирана маса....во убавото и вкусно јадење......
место каде целото семејството е собрано на едно место во исто време....
дали вие обожавате да имате трпезарија ??? или ви преставува потешкотија во секојдневно спремање.....
постирајте слики на трпезарија од вашиот сон.......даКоментари:
Постирано од: brza
Датум на внесување: 23.Февруари.2010 во 21:58
mislish,........TRAPEZARIJA!изненадување

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 23.Февруари.2010 во 21:59


-------------


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 23.Февруари.2010 во 22:02


-------------


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 23.Февруари.2010 во 22:12
на мојата трапеза која беше неправилна ........како дијалект можеби....
дојде   brza  побрзо од најбрза.....големо%20гушкање   да ме корегира......
еден убав краток разговор од два збора......
и сега веќе јас имам трпеза.....да
еве објаснување.......глупчо

,,Прва буква од македонската азбука.

Самогласката а се пишува во оние зборови што во некои наши говори се изговараат со темен http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%BB - вокал , о или у, на пример: маж, рака (не: мож, рока, муж, рука и сл.). Така, со а се изговараат и пишуваат и:

http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%92%D0%BD%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B5&action=edit&redlink=1 - внатре , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%93%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%80&action=edit&redlink=1 - газер , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%93%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0&action=edit&redlink=1 - гасеница , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%93%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B0&action=edit&redlink=1 - гнаса , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%93%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BD&action=edit&redlink=1 - гнасен , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8&action=edit&redlink=1 - гради , http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%83%D0%BB%D0%B0%D0%B1 - гулаб , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%94%D0%B0%D0%B1&action=edit&redlink=1 - даб , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%94%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BA&action=edit&redlink=1 - длабок , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%94%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0&action=edit&redlink=1 - длабочина , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%94%D1%80%D0%B0%D0%B3&action=edit&redlink=1 - драг - http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%94%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B8&action=edit&redlink=1 - драгови , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%96%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%B4&action=edit&redlink=1 - желад , http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%B1 - заб , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%97%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D1%86&action=edit&redlink=1 - забец , ...

Со а се изговараат и пишуваат и следниве зборови:

http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%88%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D1%9F%D0%B8%D1%98%D0%B0&action=edit&redlink=1 - јабанџија , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%88%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5&action=edit&redlink=1 - јагне , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%88%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B0&action=edit&redlink=1 - јаганца , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%88%D0%B0%D1%98%D1%86%D0%B5&action=edit&redlink=1 - јајце , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%88%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B0&action=edit&redlink=1 - јаловица , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%88%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0&action=edit&redlink=1 - јаготка , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%88%D0%B0%D1%80%D0%B5&action=edit&redlink=1 - јаре , http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%88%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BC - јарем , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%88%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BD&action=edit&redlink=1 - јасен , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%88%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE&action=edit&redlink=1 - јасно , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%9F%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB&action=edit&redlink=1 - пријател , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%9F%D0%BE%D1%98%D0%B0%D1%81&action=edit&redlink=1 - појас , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%9E%D0%B1%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%98&action=edit&redlink=1 - обичај , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%A1%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%98&action=edit&redlink=1 - случај , http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D1%87%D0%B0%D0%BD - кочан , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%9D%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D0%BA&action=edit&redlink=1 - началник , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%9F%D0%B5%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%B8&action=edit&redlink=1 - печали , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%A7%D0%B0%D1%88%D0%B0&action=edit&redlink=1 - чаша , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%9A%D0%BE%D1%88%D0%B0%D1%80%D0%B0&action=edit&redlink=1 - кошара , http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BD - грклан , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%A7%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%B4&action=edit&redlink=1 - челад

http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%B4%D0%B0&action=edit&redlink=1 - грамада (не: грмада), http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0&action=edit&redlink=1 - страна , но: http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%A2%D1%80%D0%BF%D0%B5%D0%B7%D0%B0&action=edit&redlink=1 - трпеза , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%A2%D1%80%D0%BF%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0&action=edit&redlink=1 - трпезарија , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%A2%D1%80%D0%BF%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%B8%D0%BA%D0%B8&action=edit&redlink=1 - трпезарсики (не: трапеза)......да

Во нашите дијалекти различно се изговараат придавките -ар: итар, итор, итер. Во литературниот јазик се употребува формата со -ар.. Се пишува: http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%91%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80&action=edit&redlink=1 - бистар , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%91%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80&action=edit&redlink=1 - бодар , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%94%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D1%80&action=edit&redlink=1 - добар , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%98%D1%82%D0%B0%D1%80&action=edit&redlink=1 - итар , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%88%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%80&action=edit&redlink=1 - јадар , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%9C%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80&action=edit&redlink=1 - модар , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%9E%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80&action=edit&redlink=1 - остар , http://mk.wikipedia.org/w/index.php?title=%D0%A5%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D1%80&action=edit&redlink=1 - храбар .

повелете на мојата трпеза со вашите постови......трепкање
-------------


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 23.Февруари.2010 во 23:14
http://s14.postimg.org/z3nczfwwx/Neformalna_trpezarija.jpg


Постирано од: brza
Датум на внесување: 23.Февруари.2010 во 23:16
fal;a  ama,...vekje se nasitiv ,...chitajki te!намигнување

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 23.Февруари.2010 во 23:21


-------------


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 24.Февруари.2010 во 22:34
 
 
 Еве на  ,,Трпезата,,  на Бионсе  една скромна  ,,Трпезарија,,  .....намигнување   голема%20насмевка
 
 
http://www.uptiki.com/ -


-------------


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 18.Март.2010 во 17:07
http://imageshack.us/">

-------------


Постирано од: connected
Датум на внесување: 18.Март.2010 во 22:46
http://www.konteaki-furniture.co.uk/images/walnut_dining_table.gif

-------------


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 31.Март.2010 во 16:30


-------------


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 01.Април.2010 во 22:36

http://1.bp.blogspot.com/_X-fgdo2xO50/SwMfBaCGqiI/AAAAAAAAAAs/ikTfYV1eSHs/s1600/feng-4-1.gif">
Трпезаријата треба да биде централно поставена во домот со цел да се обезбеди изобилство на добро Чи....

Кружна, овална и октагонална маса поставена во трпезаријата е многу посоодветна отколку коцкастата или правоаголна, бидејќи нема остри ивици кои ги раздвојуваат луѓето. Трпезаријата треба да биде добро осветлена, со слики поставени на ѕидот кои се пријатни за гледање и делуваат смирувачки.

Јадењето на тивко место, или место на кое има тивка музика, влијае добро на варењето на храната. Добро е да има лустер над масата кој ја надополнува енергијата. Порано било вообичаено да се употребува кристал за лустерите, но со тек на време, често бил заменуван со други материјали, кои од аспект на фенг шуи не можат да го заменат кристалот.

Трпезаријата е едно од најдобрите места за големо огледало. Тоа ја “удвојува“ храната (богатството) и овозможува добар Чи. Огледалата не треба да се поставуваат така да се огледува во нив само делумно лицето. Само еден ѕид од трпезаријата треба да има огледало.


-------------


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 09.Јуни.2010 во 19:06
      http://uredjenjestanova.rs/wp-content/uploads/2014/10/988631_681308811896556_1156974359_n.jpg


Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 27.Јуни.2010 во 00:44


-------------
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!


Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 27.Јуни.2010 во 01:08


-------------
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасуваПостирано од: sanja-a
Датум на внесување: 15.Јули.2010 во 14:09


-------------
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн


Постирано од: BellaGrandma
Датум на внесување: 15.Јули.2010 во 18:25
  Кој е вашиот тип на трпезарија? 


Трпезаријата е место за конзумирање на јадењето и дружење со семејството. Таа прави мост помеѓу веселата забрзаност во кујната и слаткото опуштање во дневната соба. Изборот на трпезарија зависи од вашиот вкус и стилот кој го преферирате, а кој е идеалниот стил за вас - откријте сами
МОДЕРНО НА СКАНДИНАВСКИ НАЧИН
Вие сте: за урбанофилите и модерните градски шминкери скандинавскиот стил е најдобар избор. Ако сте и еколошки освестени тогаш со право влегувате во тој одбран круг. Сакате се што е природно, но и естетски на високо ниво бидејќи вашите погледи на свет се глобално ориентирани.
Стил: органски облици на мебел, едноставни линии и природни материјали се она што најдобро го опишува овој тип на трпезарија. За сето ова да добие и доза на елеганција најдобро е да се користити малку црна боја во деталите како рамките на ѕидот или лустерот. Не се потребни никакви додатоци бидејќи во овој стил важи правилото "помалку е повеќе"!

КАНТРИ СТИЛ
Вие сте: авантурист кој во животот не се грижи многу за материјалните нешта и стандарди. Опуштениот пристап кон животот и поврзаноста со природата е она што го одредува просторот во кој живеете. Селскиот начин на живот во потполност ве задоволува и исполнува. Вие ги познавате вистинските вредности во животот!
Стил: Во дрвената колиба се наоѓа вашиот мебел од соништата. Штици на подот и дрвени греди наместо ѕидови се идеални за создавање на ваков стил. И расклатените столици како и лимените чинии или рачно изработени пешкири заедно со црвено-белиот кариран дезен, дополнително ќе го нагласат селскиот впечаток во просторијата.

ТРАДИЦИЈА ПРЕД СЕ
Вие сте: семејна личност која ја сака традицијата и своевидната класика во својот ентериер. Постојаната убавина за вас е нешто што ве исполнува со сигурност и сила, па таков е и мебелот кој ве опкружува. Сакате семејни дружења покрај масата и за вас трпезаријата е една од омилените простории.
Стил: Класичниот но вечен дизајн е она што ве привлекува. Дрвената маса е задолжителна бидејќи со неа одговара секој стил на столици. Елеганција без премногу блескавост е она што го карактеризира овој стил. Овој тип на трпезарија е наменет токму за тоа во него да се чувствувате сигурно и удобно, а почитта кон традицијата се чувствува во деталите. Одличен додаток се семејните фотографии.-------------
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.


Постирано од: BellaGrandma
Датум на внесување: 15.Јули.2010 во 18:32
Mozebi...ovaрамнодушност


ili ovaрамнодушност
-------------
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.


Постирано од: BellaGrandma
Датум на внесување: 15.Јули.2010 во 18:36
или оваплазење


или пак ..овасмеење
-------------
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 02.Април.2011 во 10:50


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 02.Април.2011 во 10:52


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 02.Април.2011 во 10:52


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: BellaGrandma
Датум на внесување: 03.Април.2011 во 18:44
-------------
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.


Постирано од: BellaGrandma
Датум на внесување: 03.Април.2011 во 18:45
-------------
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.


Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Април.2011 во 04:28


-------------


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 11.Мај.2011 во 17:52
Elegant-dining-room-with-black-wooden-dining-table-black-wooden-dining-chairs-blue-carpet-and-beautiful-decoration


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 11.Мај.2011 во 17:56
Very-stylish-dining-room-with-laminate-black-wooden-table-dining-chairs-picture-and-flowers


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: емил
Датум на внесување: 12.Мај.2011 во 05:42


-------------


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 26.Јуни.2011 во 12:24
Аранжирање на трпезариска маса


Убаво поставената маса го надополнува секој амбиент на трпезаријата, но и доживувањето на послужената храна.....


Просто е неверојатно што може една убава прекривка за маса може да направи за разубавување на просторот. Без разлика дали е купена или е рачно изработена, една елегантна или невообичаена прекривка ќе го направи неутралниот амбиент пожив и поинтересен.Освен хартиените салвети, може да користите и платнени салвети. Тие ќе допринесат на формалноста на обедувањето. Сè што треба да направите е потоа да ги исперете во машина за перење алишта. Нека бидат или во иста или во спротивна боја од прекривката, за да се постигне подобар декоративен ефект.


 На секое за седење од масата треба да бидат поставени чашите за сите видови на пијалаци која ги послужувате (освен чашата за десертно вино која се поставува при сервирање на десертот).Чашата за вода се става од десната страна на чинијата, веднаш над ножот. Чашата за вино се поставува десно од чашата за вода.

Правилното поставување на приборот за јадење се води од едно едноставно правило, без разлика дали станува збор за формален или опуштен настан.Поставете го приборот за јадење според редоследот на користење, од надвор кон внатре. Виљушката се наоѓа од крајната лева страна, а на крајната десна страна се става ножот за првото јадење.

Било кои лажици кои ќе ги користиме пред десертот (на пример, лажицата за супа) се поставуваат десно од ножот.

Приборот за десерт се става хоризонтално над чинијата или може да биде донесен со послужениот десерт.

При сервирање на масата за десерт, сите чаши за вино (освен десертните чаши), чиниите за леб и садовите за сол и бибер треба да се тргнат од масата. Чашите за вода остануваат во текот на траењето на десертот.

За крај, при аранжирањето и послужувањето на масата треба да се има предвид дека сите треба да имаат доволно простор за седење и јадење. Доколку ви е потребен поголем простор за поставување на јадењата, ставете ги на помала маса која е најдобро да има исти висина со трпезариската маса.-------------


Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 27.Октомври.2011 во 00:02


-------------


Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 02.Ноември.2011 во 23:45


-------------
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 04.Ноември.2011 во 11:28-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: evangeline
Датум на внесување: 04.Ноември.2011 во 12:33


Постирано од: evangeline
Датум на внесување: 04.Ноември.2011 во 12:34


Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 29.Јануари.2012 во 17:31
 

-------------
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 05.Април.2012 во 08:47
luxury-living-house-dwh-table


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 05.Април.2012 во 08:51
luxury-living-house-dwh-kitchen


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: evangeline
Датум на внесување: 07.Април.2012 во 13:18


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 12.Февруари.2013 во 20:31


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 12.Февруари.2013 во 20:31


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 12.Февруари.2013 во 20:35


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: ZeZnAtA
Датум на внесување: 09.Мај.2013 во 23:59


-------------
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 16.Декември.2013 во 22:44
http://www.bravacasa.rs/wp-content/uploads/2013/09/Trpezarija1.jpg


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 18.Декември.2013 во 16:18
raskosna-tradicionalna-vila-vo-meksiko-02


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Zlatnik
Датум на внесување: 18.Декември.2013 во 18:15


-------------
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 29.Декември.2013 во 14:40
Мали трпезарииСо добра организација на просторот може и малите трпезарии да бидат функционални и удобни. Еве неколку примери за вакви трпезарии кои може да послужат за идеја доколку имате мал простор:
-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 22.Април.2014 во 21:47


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Omar
Датум на внесување: 16.Април.2015 во 20:14


Постирано од: Omar
Датум на внесување: 16.Април.2015 во 20:15


Постирано од: Omar
Датум на внесување: 16.Април.2015 во 20:17


Постирано од: Omar
Датум на внесување: 16.Април.2015 во 20:17


Постирано од: Omar
Датум на внесување: 16.Април.2015 во 20:18


Постирано од: Omar
Датум на внесување: 16.Април.2015 во 20:18


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 27.Април.2015 во 22:26
-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 23.Јуни.2015 во 07:21
2


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 01.Јули.2015 во 09:05
стан-13


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 19.Јули.2015 во 13:35


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 19.Јули.2015 во 13:35


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 19.Јули.2015 во 13:36


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 19.Јули.2015 во 13:36


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 19.Јули.2015 во 13:37


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 19.Јули.2015 во 13:39


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 19.Јули.2015 во 13:39


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 19.Јули.2015 во 13:40


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 19.Јули.2015 во 13:40


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 20.Јули.2015 во 09:17


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 22.Септември.2015 во 21:59
9-ubav-stan-so-sivi-tonovi


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 23.Септември.2015 во 16:30

Како треба да изгледа модерната трпезарија

Интересни се идеите на современиот ентериерен дизајн. Според тоа дали е во минималистички или потрадиционален дух, уредувањето на овој дел од просторот во домот буди различни чувства и емоции. Земјените бои и употребените природни материјали како да дошепнуваат „Добро дојде“. Истото важи и за исчистениот стил со неговите светли нијанси и широк светол простор.-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 26.Септември.2015 во 14:41


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 27.Октомври.2015 во 15:35


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 29.Октомври.2015 во 14:29


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 15.Ноември.2015 во 16:03


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 19.Ноември.2015 во 21:25
2


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 15.Декември.2015 во 15:43
3-moderen-rusticen-apartman


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 24.Јануари.2016 во 17:34


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Суада
Датум на внесување: 24.Јануари.2016 во 18:32
Шубаи трпезариски маси,ко од филмојне... Соништана, бајкине... убајни.

-------------
Доаѓам тука-себеси се брукам...
Ми идИ во глава да си пукам
Хехе


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 31.Јануари.2016 во 20:57
Вилата на Ели Сааб


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 03.Февруари.2016 во 08:40


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 06.Февруари.2016 во 10:13


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 07.Февруари.2016 во 10:30


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 25.Март.2016 во 12:47

Трпезарија инспирирана од Енди Ворхол

Уредена во духот на делата на Енди Ворхол, оваа еклектична трпезарија може да се пофали со неколку различни стилски карактери. Како дел од вила изградена во далечната 1896, која му припаѓала на тогашниот богат земјопоседник Џејмс Ирвин Вториот, трпезаријата била уредена првично во аристократски стил. Првата промена доаѓа по периодот од 1906 до 1947 кога вилата останала напуштена, за потоа да биде преземена од нови сопственици што ја уредиле и ја реновирале во традиционален стил. Третиот сопственик е двојка што не била обожавач ниту на аристократскиот, ниту на традиционалниот стил, туку на модерниот современ дизајн и уметностите.

Оттука сопствениците го ангажирале дизајнерот на ентериери Џон К. Андерсон да развие нов, инвентивен дизајн за трпезаријата. Новиот енергичен изглед може да се забележи уште од главниот влез на куќата. Оригиналните црни ѕидни панели се декорирани со четири од познатите литографии на Ворхол и трпезарискиот простор добил ефектен поп-арт лик. Всушност, црните панели биле идеалната позадина за сликите на Ворхол бидејќи на неа тие оживуваат и доаѓаат до полн израз. Ѕидните површини се надополнети со килим на пруги во силни бои познат како „Paul Smith“.-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 26.Март.2016 во 18:34
2


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 09.Април.2016 во 18:18


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 15.Април.2016 во 07:58


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 13.Август.2016 во 16:14
Домот на Марк Џејкобс


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 19.Август.2016 во 09:24
Апартманот на Лима


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 30.Септември.2016 во 22:25


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 04.Октомври.2016 во 12:42


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 16.Октомври.2016 во 09:51
cuvstvuvajte-se-kako-dzvezdi-iznajmete-nekoj-od-najluksuznite-penthausi-niz-svetot-foto-4.jpg


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 05.Ноември.2016 во 22:10
10-kultni-dizajni-na-stolcinja-Model-3107-10.jpg


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 08.Декември.2016 во 20:29
Greenery


-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 02.Февруари.2017 во 18:51
http://www.bravacasa.rs/wp-content/uploads/2013/10/Trpezarija-starinske-elegancije.jpg


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 02.Февруари.2017 во 18:58
http://www.bravacasa.rs/wp-content/uploads/2013/09/Luksuzna-trpezarija.jpg


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 02.Февруари.2017 во 18:59
http://www.prelistavanje.rs/slike/20140811/prakticni-saveti-za-uredenje-enterijera-trpezarija-i-trpezarijski-stolovi-937641-velika.jpg


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 02.Февруари.2017 во 19:00
http://duplex.ba/wp-content/uploads/2015/01/zelena-trpezarija.jpg


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 02.Февруари.2017 во 19:01
http://novi.ba/storage/2015/02/20/thumbs/54e71f44-a244-4d6d-97b5-16090a0a0a76-vesele-trpezarije-690x480.jpg


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 02.Февруари.2017 во 19:02
http://www.bravacasa.rs/wp-content/uploads/2013/10/Rusticna-trpezarija.jpg


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 02.Февруари.2017 во 19:04
http://3.bp.blogspot.com/-FOzwgnG0cms/URpo_8L5v-I/AAAAAAAAEd0/dcDtjmpOP-0/s1600/holiday+valentine+valentines+day+table+for+two+dinner+romantic+sexy+romance+red+pink+silver+glitter+purple+champagne+table+setting+centerpiece+husband+boyfriend+girlfriend+party+theme+inspiration+micko+photo+6.jpg


Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 02.Февруари.2017 во 19:04
http://www.quimperclub.org/wp-content/uploads/2011/04/twilasdiningroomRT1.jpgИспечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk