Сети се на мене, кога нема никој друг
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Филозофија и психологиjа
Опис на форумот: „Разно“ ама на повисоко ниво
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=21528
Датум на принтање: 07.Февруари.2025 во 09:55 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Сети се на мене, кога нема никој друг
Постирано од: Anarchy
Наслов: Сети се на мене, кога нема никој друг
Датум на внесување: 19.Јануари.2010 во 01:43
Има една песна од Брејк и оди вака:
Сети се
Заминуваш, а некој стар блуз во глава ми свири, Готово е, само чудо може да не смири. Престани ова стварно нигде не не води, Земи го твојот куфер слатки лаги и оди.
Но штом ќе пројде малку време ти ќе сватиш Колку вредам јас и ќе се вратиш!
И штом ќе ти свртат грб сети се... И кога ќе нема друг сети се... Ти ќе знаеш кој те чекал цело време И останал до крај твој!
Прашањето ми е кога некоја драга личност од вашиот живот ќе замине, која не ги ценела работите кои ги имате правено за неа и вас како личност, па после некое време се враќа пак кај вас и кажува дека и е жал и дека многу згрешила...дали се уште би имало место во вашиот живот за една таква личност? И дали би можело да се вратат сите работи по старо и да продолжите со истиот, стар однос кон неа? Дали вашите чувства би се промениле кон неа? Ако ништо не се промени и ако ја примите повторно во вашиот живот и и дадете втора шанса, дали тоа е знак дека вие сте личност која лесно може да биде изманипулирана или...?
Мој став е дека секој заслужува втора шанса, сите грешиме, но и дека некои работи не се забораваат.
|
Коментари:
Постирано од: Joshua_Tree
Датум на внесување: 19.Јануари.2010 во 01:47
Znaes...bounty...koga se raboti za nasite emocii oskata ne se pomestuva.Standardite ostanuvaat isti,cuvstvata povredeni....slugi na naseto sekojdnevie.Probaj barem ednas da se prasas...DALI TOA NAVISTINA MI TREBA I DALI KE ME NAPRAVI SREKEN! Veruvaj nema da zgresis!
------------- “Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.” ― William Faulkner, Mosquitoes
|
Датум на внесување: 19.Јануари.2010 во 01:49
btw...ubava tema...ke napisam poveke utre...pozdrav!!!
------------- “Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.” ― William Faulkner, Mosquitoes
|
Датум на внесување: 19.Јануари.2010 во 01:55
Имаше интересна случка во еден филм (не ми текнува кој беше). Богат младич му дава автомобил на друг човек кој слабо го познава, за да се трка на улици со автомобилот. Тој што се тркаше, го направи партал, го искрши цел автомобил. На крајот ќе се раздолжат и овај што го имаше позајмено автомобилот, го праша како може на непознат човек да му даде толку скап автомобил и да има доверба во него. Одговорот на другиот беше дека забележал нешто во неговиот карактер и дека во него видел добар човек и ако цената за да го процени што човек е само еден автомобил, тоа е цена со која може да живее.
Но, која е емотивната цена која би ја платиле за да процените некого?
-------------
|
Постирано од: MaRgRini
Датум на внесување: 19.Јануари.2010 во 02:33
Sekoj bi prostil se so edna edinstvena cel - srekja.
|
Датум на внесување: 19.Јануари.2010 во 02:35
MaRgRini напиша:
Sekoj bi prostil se so edna edinstvena cel - srekja. |
Ако еднаш те повреди некој, ти би простил бидејќи ќе бидеш сигурен дека ќе си среќен со неа? А, не мислиш дека пак ќе бидеш повреден?
-------------
|
Постирано од: mrzla
Датум на внесување: 19.Јануари.2010 во 02:41
мозоков ми е тапа..едвај сама си помагам а не па тебе Боко.........ама мислам
Не мора да значи дека ако еднаш згрешила,секогаш ќе биде така.и без да ја прашаш дали се покајала,таа сама ти го признала тоа...значи има нешто не и е сеедно
А тоа дека кај тебе ќе постпи сомнеж за други нејзини грешки,тоа секогаш ќе ти остане...нема да преминеш преку тоа
Не е нож до коска,ако пробаш можеби ќе вреди,не давај премногу овој пат остави малку на неа...........
сакав уште нешто.....ама црпкава моја заборави
уффф
утре ќе ти кажам
------------- И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
|
Постирано од: sanja-a
Датум на внесување: 19.Јануари.2010 во 03:41
...и да простам и да се врати мал дел од мене ќе биде претпазлив за да не се повтори она што е еднаш сторено
------------- Обожавам луѓе кои ме смеат. Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн
|
Постирано од: seka
Датум на внесување: 19.Јануари.2010 во 09:45
особа сум која умеет да простит, НО само до некој степен.... секогаш треба да се размисли убаво, да се процени, дали вреди, дали ти била или сеуште ти е важна таа особа итн... ако и простам тогас простено и е, не се враќам назад, гледам напред... НО ако не и простам, тогаш сум нај отровната змија, се додека таа особа не капират дека нема шанси да и простам, тогаш таа особа е одпишувам за секогаш
------------- Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta.
|
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 19.Јануари.2010 во 10:05
Prostuvajkji mu na onoj shto pogreshil ,se izdugnuvame poviskoko od nego.
Znachi vredi da se dade vtora shansa ako navistina ja zalsuzuva i ako tolku mnogu ni znachi taa lichnost,znachi prostuvanje edinstveno vo ime na obostrana ljubov ,a nikako zaradi lichna satisfakcija ili da mu /i pokazeme kolku e podolu od nas.
Na krajot na kraishtata site mozeme da pogreshime,koj svesno koj nesveno i so toa go povreduvame onoj drugiot.
Ama kako shto kaza bounty pogore,za zal postojat i neprostlivi greshki.....
------------- Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
Датум на внесување: 19.Јануари.2010 во 13:46
Prosti,izvini,ne bese namerno,ne sakav...zborovi izmisleni od zapadnite civilizacii da ni ja zamatat slikata na ona sto sme nie i sto sakame da bideme! Postapkite se ubavi.... Izgovorite se slabost!
|
Постирано од: la fille
Датум на внесување: 19.Јануари.2010 во 14:04
Но, ако дадеш втора шанса, дали го задржуваш и ставот Forgive but don't forget? И дали со давањето втора шанса, нема нему/нејзе низ нос да му/и го извадиш тоа го има направено? Не велам дека тој/таа не заслужува втора шанса. Но дали вреди да се навраќаш на нешто што те повредило? И дали си спремен повторно да поминуваш низ истото страдање низ кое си поминал и првиот пат? Дали после втората грешка ќе дадеш и трета шанса? Колку шанси си спремен да дадеш? Јас, искрено, не знам колку шанси би дала...Понекогаш не дозволувам ни втора шанса. Но, зависи од личноста.
------------- Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
Постирано од: Blue Scarlet
Датум на внесување: 19.Јануари.2010 во 14:05
Slabost .... citanje na veke procitana kniga .... na koja i se znae krajot ama sepak pusta nadez deka mozeme da go smenime .....
Koj moze da ja zaboravi sodrzinata? .....
Koj moze da ja pisuva odnovo? ....
Koj moze da bide sreken nosejki tovar ? ......
------------- Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus!
|
Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 19.Јануари.2010 во 14:20
vaznata ako se skrshi ........sluchajno mi se sliznala a mi znachi........ vednash ke zemam lepak i ke ja zalepam....... i gledaj chudo isto kako nova e !!!
NO !! ako vaznata namerno ja skrsham frlajki ja kako rezultat na moja momentalna ljutina...... jas nema nema da zemam vednash lepak da ja zalepam..... ke ja ostavam na strana...... i ako po nekoe vreme se setam na nea i ajjj ke resham da ja zalepam..... nitu ke se zalepat parchinjata ..........nitu taa ke bide kako nova..... vremeto si go napravi svoeto.... ja nema veke dobrata vazna..............i ke moram nova da si kupam.....
-------------
|
Датум на внесување: 19.Јануари.2010 во 14:21
Ubavata kniga stanuva del od naseto odnesuvanje Kako ke ja zaboravime...koga sme nie tamu? Sekogas po 30 sekundi vo denot...ke odvoime za nea
|
Датум на внесување: 31.Јануари.2010 во 13:41
la fille напиша:
Но, ако дадеш втора шанса, дали го задржуваш и ставот Forgive but don't forget? И дали со давањето втора шанса, нема нему/нејзе низ нос да му/и го извадиш тоа го има направено? Не велам дека тој/таа не заслужува втора шанса. Но дали вреди да се навраќаш на нешто што те повредило? И дали си спремен повторно да поминуваш низ истото страдање низ кое си поминал и првиот пат? Дали после втората грешка ќе дадеш и трета шанса? Колку шанси си спремен да дадеш?Јас, искрено, не знам колку шанси би дала...Понекогаш не дозволувам ни втора шанса. Но, зависи од личноста.
|
Citash misli ti a? :) Tokmu taa diskusija shto sakav da se razvie, ja ima vo tvojot komentar.
Jas licno bi prostil, prekjutil mnogu raboti (sepak zavisi i od licnosta), za da uspee nekoja vrska, no se dodeka gledam deka i od drugata strana se zalagaat za istata cel. Greskite se neminovni, bitno e da ne gi povtoruvame.
-------------
|
Постирано од: Cvekence
Датум на внесување: 01.Февруари.2010 во 14:16
seti se na mene koga nema nikoj drug?!more poarno ic neka ne mu/i tekne na mene koga nema nikoj drug...kao demek nemam veke nikoj pa aj da si ja probam srekata i tuka...jas mrazam da sum mu na nekogo posledna opcija...ako saka vtora sansa neka dojde porano...ako znam deka sum ostanala samo jas tesko deka ke prostam...a opsto zemeno treba da se dade vtora sansa,poso ke se osekas ti podobro znaejki deka od tvoja strana e napraveno se za da uspee vrskata megu vas...
------------- respect my authoritaaa
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 01.Февруари.2010 во 17:58
Se raboti za kniga Cvekjence.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 02.Февруари.2010 во 01:01
Messenger напиша:
Se raboti za kniga Cvekjence. |
izvini ama pojma neam so se desava...kakva kniga?
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 02.Февруари.2010 во 01:08
Ne znam.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 02.Февруари.2010 во 01:10
Messenger напиша:
Ne znam. |
hehehe e sea me zbuni maksimalno zimi se...ne ja razbrav ja temava ubavo ili?
|
Постирано од: Sunny
Датум на внесување: 02.Февруари.2010 во 01:25
Ако нешто еднаш ти избега од рака, тогаш тоа ќе знае секогаш како да ти бега и сепак да те има! Секој заслужува втора шанса, но не секој треба да ја добие!
------------- Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
Датум на внесување: 02.Февруари.2010 во 01:36
Се сети ама многу доцна........
те сакав јас тебе
ме сакаш и ти мене
се сакавме,ама во различно време
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 02.Февруари.2010 во 11:30
Sto otislo, otislo, a koj ... sum ja da se zamisluvam deka pak ke mi se vrati, a koja e pa ona .... pa bas na nea da i se vratam, site drugi mutavi se ? Jeste mi odgovara da e taka, ama ne e.
------------- http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/
|
Постирано од: Kali
Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 19:27
Ako se "setish na mene bidejki nema nikoj drug"...toa e KRAJ pred i da pochne/da se popravi
Zavisi kolku e "skrsheno" vnatre...
Nekogash vredi da se prosti, posle greshkite sme pogolemi, a i povekje
mozhe da se sakame-greshkite mozhat da bidat lekoviti....a povredeno
mozhe da bide samo egoto, ne chuvstvata.
Dokolku e samo egoto vo prashanje...toa mozhe da se zalechi i
nadmine...gordosta mozhe da se nadmine, dokolku ona "da sme zaedno"
seuste pravi smisla....
Dokolku se chuvstvata vo prashanje....dokolku ne e samo egoto
povredeno, tuku nemame nishto povekje shto ne spojuva- togash CHAO ADIO
e najdobroto...
|
Постирано од: ПодВодно
Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 20:36
Се надевам дека кога (и ако) се сетиш на мене, тоа ќе биде пропратено со насмевка
|
Датум на внесување: 03.Јули.2010 во 02:17
Кога нема никој
Туку и кога има многу,пак да се сетиш на мене
Е тоа е веќе нешто друго,отколку обично сеќавање
|
Постирано од: Lithium
Датум на внесување: 06.Јули.2010 во 21:01
Ако ме изневери еднаш - срам да му е
ако ме изневери двапати - срам да ми е мене тогаш
( така кажал - не знам кој )
Ама би простила од што сум проклето наивна. Ќе замижам уште еднаш и ќе си речам дека нема пак тоа да го стори, гарант мисли сериозно и гарант му е последен пат.
Damn it.
------------- You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
Датум на внесување: 07.Јули.2010 во 20:20
Ne bi sakal da se sekavaat....i sea? Minatoto nikogas nemoze da bide segasnost,a so nea i onie sto se sekavaat
|
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 03.Декември.2014 во 22:30
mrzla напиша:
Се сети ама многу доцна........
те сакав јас тебе
ме сакаш и ти мене
се сакавме,ама во различно време |
aiiii..kako be ova ne sum go videl na vremeto.Steta.....
------------- ...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
Датум на внесување: 03.Декември.2014 во 23:14
Lithium напиша:
Ако ме изневери еднаш - срам да му е
ако ме изневери двапати - срам да ми е мене тогаш
( така кажал - не знам кој )
Ама би простила од што сум проклето наивна. Ќе замижам уште еднаш и ќе си речам дека нема пак тоа да го стори, гарант мисли сериозно и гарант му е последен пат.
Damn it. |
Ne e izneveruvanjeto kako psuenjeto.........deka ke se zamizi tolku lesno kao aj drug pat pazi so prais
|
Датум на внесување: 03.Декември.2014 во 23:17
Постирано од: outlook123
Датум на внесување: 03.Декември.2014 во 23:18
ако се сети-значи, те заборавил! )))
------------- едно е - не се две
|
Постирано од: evangeline
Датум на внесување: 03.Декември.2014 во 23:23
Ne se sekjavaj, podobro... Ako davenikot se fakja za slamka, podobro da ne sum jas taa slamka...
------------- Внимавај кому му веруваш. И ѓаволот еднаш беше ангел.
https://www.youtube.com/watch?v=1DUYlHZsZfc" rel="nofollow - Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE
|
Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 03.Декември.2014 во 23:33
outlook123 напиша:
ако се сети-значи, те заборавил! ))) |
и кога ќе ти најде замена, пак ќе те заборави
------------- Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
Постирано од: outlook123
Датум на внесување: 03.Декември.2014 во 23:35
доколку некој те заборави- НЕ БИТЕН!
јасно? )))))
------------- едно е - не се две
|
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 04.Декември.2014 во 00:13
Gabriela_S напиша:
outlook123 напиша:
ако се сети-значи, те заборавил! ))) |
и кога ќе ти најде замена, пак ќе те заборави
|
ova e jako,ama potpisot ti e... pojak.
------------- ...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
Постирано од: laki_bu
Датум на внесување: 04.Декември.2014 во 00:15
evangeline напиша:
Ne se sekjavaj, podobro... Ako davenikot se fakja za slamka, podobro da ne sum jas taa slamka...
|
E ova mi se dopadna....
------------- Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|