Нашата душа во огледало-имате ли храброст
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Љубов
Опис на форумот: Верност, другарство, страст, љубомора, мерак... или се’ заедно?
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=20865
Датум на принтање: 11.Декември.2024 во 13:49 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Нашата душа во огледало-имате ли храброст
Постирано од: Joshua_Tree
Наслов: Нашата душа во огледало-имате ли храброст
Датум на внесување: 22.Ноември.2009 во 14:12
Ja poglednav svojata dusa vo ogledalo.... Ja vidov mojata vnatresnost...skrsena...zgmecena... I sekogas kako po pravilo slikite se nizat kako blic od fotoaparat Greski...tesko da vidam ubavi raboti Zosto coveckiot mozok gi producira nasite stravovi,a ne perspektiva? Kako po navika tonam vo sebe I? Op...slika na fetus vo majkata kako se kloca da izleze od utrobata Vooci na polnok se slusna rik...mojata dusa vo lik na volkot!!! Kristalnite oci koi vo krv svetat,kako zvezdi pred gasenje Zedta za nedoprenata dojka na majkata vo instiktot...bara sreka I se vrtat...se vrtat...bleskaat pred moite oci Kacuvanja i sleguvanja...sleguvanja i kacuvanja Konecno sloboden...zverot povtorno se oslobodi...oci na volkot Ja jadam svojata prva zrtva bez i najmalku trud...krv mi tece niz vilicite... I povtorno taga...srna na vidik...ja gledam VRISOK...ja navednav glavata i gi zaklopiv usite...srce koe se raspaga vo esenta dlaboka... Kakvi sme nie zverki...kakov e toj instikt na volkot? Na kogo mu treba i ja demni svojata zrtva? Koj e lovecot,a koj plenot? Se prasuvam... Sto e toa sto go nosi genot na volkot vo nas? Taka krvolocen,gord...no sepak sam Cudni se lavirintite na nasite mozoci...ako zalutas ednas vo niv nema vrakanje nazad Bar ke bides poinakov... Covestvoto vo likot na volkot...VEK VO NEGOVA SLAVA!!!
SETAME NIZ SUMATA BARAJKI JA NASATA NOVA ZRTVA...I NASIOT NOV OBROK
|
Коментари:
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 22.Ноември.2009 во 14:24
Ovaa tema me natera da se analiziram sebe si.....da si go vidam svojot odraz vo ogledaloto.....onaka bez shminka,bez fasada zad koe se krie onaa vistiinskata jas. Zoshto imame potreba da ja nashminkame realnosta? Zoshto se plashime da mu pogledenme vo ogledaloto bez strav od negoviot odgovor za nash*te potrebi? Zoshto postojano se ubeduvame sebe si...taka moralo ili trebalo da bide? Zoshto molchime pred odgovorot vo ogledaloto? Komu toa vodime inaet....na nash*te realni zelbi? Vreme e da se soochime so odrazot na nash*te dushi ,nash*te ,sonishta ,nash*te vnatreshni zelbi i potrebi po koi kopneeme ,no sepak gi potisnuvame......prekratok e zivotot za da mu dozvolime da se lizne i da zamine bez da se osoznaeme vo dush*te .......
------------- Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
Датум на внесување: 22.Ноември.2009 во 14:35
prekratok e zivotot za da mu dozvolime da se lizne i da zamine bez da se osoznaeme vo dush*te...
Sama si napisa,sama si odgovori....a sepak go nema tvojot lik vo ogledalo...
PROBAJTE DA BIDETE KONKRETNI....JAS BEV KRETEN VO MOETO LUDILO I SI KAZAV
A SEKOJ ISPOVED ZNACI POMINATA RABOTA....IZVLECENI POUKI...ODIME PONATAMU!!!
|
Датум на внесување: 22.Ноември.2009 во 14:45
Go nema mojot lik da....samo kazav deka me natera da se ogledam vo iskrivenoto ogledalo.....
Onoj moment koga kje go vidam mojot vistinski lik,mojot odraz na dushata....e togash kje se proiznesam na temava .....
Seushte se chuvstvuvam nemokjno , nedostig na hrabrost da ja opisham bojata na mojata dusha.
Sekoja chest za tebe.....si napravil ubava retrospektiva na svoite chuvstva i se nadevam deka tvojot odraz vo ogledaloto vo idnina kje bide sosema poinakov ,pochnuvajkji od deneshniov den......
------------- Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
Датум на внесување: 22.Ноември.2009 во 14:50
Na naseto celo pise...strav...kako srnata na visoramninata...
TESKO E DA BIDEME SVOI...
|
Датум на внесување: 22.Ноември.2009 во 14:53
Eden ubav sonchev den .....srnata kje go nadmine stravot Stoi na visoramninata so strav da,ama si ponela malo kozmetiichko ogledalo so sebe ,pa odvreme-navreme si se ogleduva Kje najde taa sila da go nadmine stravot....a mozebi i ne e srna ,mozebi e lavica....da ja ostavime da se ogleda ubavo.
|
Датум на внесување: 22.Ноември.2009 во 15:15
SRNATA NIKOGAS NEMOZE DA BIDE LAV!!!
AJDE BE FORUMDZII DA SLUSNEME NESTO VASE....
|
Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 22.Ноември.2009 во 19:14
...
Zastanuvas ispraven. Se osekjas deka si covek. Ne volk, ednostaven, obicen covek. Nemas krvozedni vilici, ne baras zrtvi. Sakas... Sakas drustvo, na drug obicen, ednostaven covek. Samo toj kje te razbere, samo toj kje svati deka ti ne si kako ovaa glutnica okolu tebe koja ja bara narednata zrtva, koja saka da ja pocuvstvuva vrelinata na krvta vo svojata nenasitna usta...
No, okolu tebe nema drug covek. Ima, nekade daleku, vo drustvo na nekoja druga glutnica. No ovde nema. Ovde ti si razlicen. Glutnicata te osekja deka ne si kako niv. Sam si...
Kje te rastrgnat volcive, bidejki si covek...
|
Датум на внесување: 22.Ноември.2009 во 19:19
Alfa volcite se razlicni i nikogas ne bile napadnati od svojata sorta...
NEKOJ MORA DA GO VODI OROTO I DA BIDE PLUKAN...
PRV GO RAZBRA MOJOT TEKST.....
|
Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 22.Ноември.2009 во 20:01
Баш сум секси пред огледало..... тоа ме сака и тоа ми е доволно....
-------------
|
Постирано од: pagane
Датум на внесување: 22.Ноември.2009 во 20:13
Имам само едно прашане: зашто одлучи да jа ставиш темава во Лjубов?
|
Датум на внесување: 22.Ноември.2009 во 20:18
Dusata e taa sto e gospodar na ljubovta...i mislam deka drugo mesto za ovaa tema nema... Ama..nikako da go vidim ogledalceto... Ne mi e jasno zosto lugjeto se plasat od ogledaloto...ete bijonse stavi ogledalo na slika...hahahahaha
|
Постирано од: pagane
Датум на внесување: 22.Ноември.2009 во 20:21
Не, мило...токму спротивното...лjубовта е господар на душата, но само на душата коjато е готова за ропството на лjубовта... Jас например не сум волк... Jас сум Човек. Демек Ловец.
|
Датум на внесување: 22.Ноември.2009 во 20:26
Tolkuvanjeto na moite zborovi e vo sloboden stil...ne mi smeta... Hajka ima po mene denes...kaj pisam ima pending aproval... Veruvam deka malku ke odmaram Ama ke ve citam....
NEKOJ GORE SITE NE GLEDA,AJ I JAS DA VIDAM KAKO E...
|
Датум на внесување: 22.Ноември.2009 во 23:00
zs da ne ??? niedna zhena ne mozhe da bide tolku gadna pred ogledalo kolku mozhe mazhot da bide pijan.... shto rekov sega ??
-------------
|
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 22.Ноември.2009 во 23:09
лепота је скупа
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Датум на внесување: 23.Ноември.2009 во 11:15
Mali soveti i napatstvija za temava(gledam deka ne e toa sto se bara od naslovot pa malku se razvodnuvame):
-zaboravete na toa deka ovde na netov moze da vi nasteti
-probajte da se samoanalizirate(a toa go pravite cesto)
-iskrenite zborovi imaat nezamislivo golemo vlijanie na tugjata psiha
-bidete podobri luge od vcera(pocnete od denes)
-otvorete si ja dusickata be
I KAKO POSLEDNO...EDEN ISKREN ZBOR OD DUSA KE POBIE MILJARDA LAZNI...
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 23.Ноември.2009 во 11:41
мојата душа во огледало......во последно време составен дел од денот ми стана ѕиркањето во сопствената душа... понекогаш останувам запрепастена од потребата да се приклучам на глутницата волци...а секогаш инстинктите ме воделе кон стадото срни...можеби мојата попустливост,толерантноста на се околу мене која понекогаш ме доведува до лудило ме тера да почнам да трагам по групата која растргнува,која напаѓа,која се брани... понекогаш ме стаписува чувството на празнина иако просторот околу мене е толку густо населен што ми го одзема воздухот... можеби сум волк самотник кој по логика на нештата се втурнал вртоглаво во гужвата и никако да го најде својот пат до духовниот мир... а можеби е само бесцелното лутање во потрага по разбирање...по убав збор...кој ќе знае... огледалото секојдневно ми проектира извртени слики...
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Датум на внесување: 23.Ноември.2009 во 13:18
TESKO E DA SE BIDE COVEK...VO OVOJ SVET BEZ MORAL I OSNOVNI COVECKI VREDNOSTI!!!
WOW...za tvojot komentar...
Covek kolku staree tolku poveke se vrti kon svojata dusa!!!
|
Датум на внесување: 23.Ноември.2009 во 15:04
Ajde IQ forumdzii da go vidam ogledalceto.....
|
Датум на внесување: 23.Ноември.2009 во 16:28
Zatvoreni vo sebe Sme zaboravile da se smeeme Sme zaboravile zosto sme tuka... Preokupirani so sami sebe... Osameni Nikakvi
STETA...KE JA ZATVORAM TEMATA
|
Постирано од: fiks
Датум на внесување: 23.Ноември.2009 во 16:51
Зошто мислам дека темава е за во Филозофија а не тука во љубов?
Оти ако стои тука во Љубов треба исклучиво за нашиот Љубовен одраз во огледалото да говориме,вака се сведува на чиста филозовија одделена од Љубовта.
Оти нашата надворешност кога је гледаме во Огледало не ја покажува нашата Љубов,таа е скриена и ниеден одраз не може да ја визуелизира,Љубовта се чувствува и забележува само доколку некој не гледа од другата страна на алуминиумската фолија и ни ги прати нашите делувања, и има способност да ја осети таа наша Љубов која се манифестира од нас независно од нашиот одраз кој може и да се изглуми и да прелаже.
Гледањето во огледалото може да не одведе по стапките на Нарцис,а одејќи по неговите стапки прво ќе се уништиме самите себе си а потоа и сите околку нас.
Во огледало можеме да видиме две работи на нас самите.
Убавината и грдоста на ликот а потоа да се восхитуваме на себе доколку сме убави или да си ја изгризиме душата доколку не сме,а тоа го правиме бидејќи ни недостига убавината за да може да ни ја погледнат душата која е втората работа која ја гледаме директно во очите.
На крајот му иде не сум убав но имам душа,ама џабе вреди добрата душа кога нема убавина за да некој ја види.
Тешка тема ти е оваа Џошуа за муабет,затоа има малу коментари не секој е подготвен да да си ја отвори душата.
------------- Само шлаг пена ќе бидеме. Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии.
|
Датум на внесување: 23.Ноември.2009 во 17:02
Aaaa fiks so tebe ke polemiziram.... Zarem Narcisot e loso odnesuvanje vo ovoj svet poln so lazni standardi? Zarem ne treba da bideme podobri negoli vcera? Zarem ne e covekot vo ova vreme bludno...onoj sto treba da vikne EJ JA SUM COVEK?
|
Датум на внесување: 23.Ноември.2009 во 17:08
Нарцисот знаеме како завршил,јас реков само одење по негови стапки ништо друго,доброто или лошото во тоа секој нека си го пресмета и нека си го разбере на свој начин.
Јас се раководам од митот
Џошуа темава е дефинитивно за во Филозофија,абе сигурен сум.
Морфолошки сите сме луѓе,ама духовно малку мина од нас можат да речат дека ги исполнуваат стандардите за Човек,и со дела и постапки.
------------- Само шлаг пена ќе бидеме. Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии.
|
Датум на внесување: 23.Ноември.2009 во 17:16
Dusata e gospodar na ljubovta... Temata e ubava ama nikoj nema "guts" da pise za nea... Sme se zatvorile i nemozeme da bideme podobri negoli vcera... Napisi go svoeto ogledalo sega fiks...ke bides podobar covek utre!
Znaes...filozofijata i umetnosta na ziveenjeto se brat i sestra
|
Датум на внесување: 23.Ноември.2009 во 17:21
Не ти треба моето огледало Џошуа.
Во него може да пишам се и сешто,и пак да не знаеш какво е.
Може да го исмислам,да го накитам да има совршен кристално чист одраз,исполнет со милост,добрина и убавина.
Мојот одраз на форумов ти е преточен во овие 17733 поста.
Многу е знам,ама ако почнеш да читаш барем наназад неколку месеци ќе си формираш една визуелизација на моето огледало.
|
Датум на внесување: 23.Ноември.2009 во 17:29
Namera mi e so ovaa tema da se napravime podobri lugje... Da diseme od ovoj vozduh ovde i da ucime eden od drug...
Zarem e toa loso?
CEKAM DA GO VIDAM TVOJOT LIK VO OGLEDALOTO...GLEDAM DEKA SI OKAY
|
Датум на внесување: 23.Ноември.2009 во 17:35
За да стане некој подобар човек,прво треба да ги согледа сите свои негативности и да почне елиминација на нив едно по едно.
Иначе Џошуа не знам дали знаеш но не пишувај со големи букви во постовите,тоа се смета за викање,и јас така пишував на почеток се додека не дознав за тоа
Прифати го ова и стануваш одма со една негативна работа помалку,стануваш подобар човек
|
Датум на внесување: 23.Ноември.2009 во 17:44
Moite golemi bukvi se samo za mene i ne se vikanje... Pravilata na net se moi.. Veruvam deka ke mi gi zatvorat temite... Jas ne sum net i nikogas nema da bidam...forumot e za slobodni umovi....NELI?
|
Датум на внесување: 23.Ноември.2009 во 17:51
кажи што сакаш да дознаш ........полесно ке се огледалиме....
-------------
|
Датум на внесување: 23.Ноември.2009 во 17:55
Ок Џошуа чини како што мислиш дека треба.
|
Датум на внесување: 23.Ноември.2009 во 17:56
Na nekoi dusi im e se oprosteno in advance...ti si crv i tvojata dusa e pod lupa...
|
Датум на внесување: 23.Ноември.2009 во 18:57
Joshua_Tree напиша:
Na nekoi dusi im e se oprosteno in advance...ti si crv i tvojata dusa e pod lupa...
|
Шо Фикс црв?
Ова ти ме навредуваш или имаш нешто да кажеш?
|
Датум на внесување: 23.Ноември.2009 во 19:04
Neeeeeeeee ne bese za tebe toa...sorry Znae to ja zkogo e upateno toa...fiks cekam ogledalo...
|
Датум на внесување: 23.Ноември.2009 во 19:11
http://www.mojnet.com/korisnik/nkusic2/slika/slika-74668/74668">
Гарфилд го обожавам...... мачор со 9 животи .... знае кого сака... навала на црви на инбокс.......
-------------
|
Датум на внесување: 24.Ноември.2009 во 16:06
Steta...ke bevte podobri nego vcera...odi temata vo zborav i nasite dusi so nea...
|
Постирано од: BisernA
Датум на внесување: 24.Ноември.2009 во 21:27
хм... не знам зошто не сум почувствувала потреба за да погледнам,.... огледалото го дава само имагинарниот лик, НО... истовремено и тооолку прецизно вистинскиот... ќе се потрудам,... но
можеби по толку време поминато и потрошено на нешто невредно, време беше да почнам повторно да ми станува значајно местото на љубовта во животот..... можеби не највистинска љубов, но нели, вреди да се проба... и помислувам дека зад сиот мој цинизам и сета моја иронија се крие и срамежливо ѕирка во огледало ликот на оној до мене...
-------------
|
Датум на внесување: 24.Ноември.2009 во 23:09
Voopsteno,rezervirano i radi reda
TEMA SO NAJPOKE PREGLEDI A NAJMALKU POSTOVI
Biserno:Ogledaloto nikogas nemoze da dade imaginaren lik...nasite umovi gi izvrtuvaat rabotite i ja matat slikata na eden zivot....NELI?
|
Постирано од: blue666
Датум на внесување: 25.Ноември.2009 во 00:57
велиш - Sme zaboravile zosto sme tuka...
според тебе - зошто сме ние тука
+ заборавив - друго велиш -
Ama..nikako da go vidim ogledalceto...
зошто сакаш да го видиш - за да се чувстуваш подобро ако дознаеш дека и ние останатите сме "крволочни волци" - дека сепак не си "осамен волк"
|
Датум на внесување: 25.Ноември.2009 во 15:50
Deka go slavime vekot na volkot nema pogovor
Deka bukvalno gi vadis moite zborovi od kontekst i toa stoi
Deka jas si sum volk i si priznavam oti sum takov i toa stoi
Deka sme ovde da staneme PODOBRI LUGJE i toa stoi....NELI?
Ako znaese da citas megu redovi mozi ke procitase nesto i za mojata dusa...
|
Датум на внесување: 25.Ноември.2009 во 16:17
ZNAE NEKOJ DA GLEDA NA KAFE????
|
Датум на внесување: 25.Ноември.2009 во 18:38
JA
-------------
|
Датум на внесување: 26.Ноември.2009 во 13:43
Denes mu e na mojot sin rodenden,polni 12 godini...se rodi posle mnogu cekanje.Na denot koga se rodi,mojata sreka bese zamatena so mnogu pogolema tragedija sto na kraj zavrsi so razvod. Se nauciv kako e da menvas peleni,da vitkas osmici,i da steriliziras po 12 sisinja na polnok...go osekav sekoe negovo dvizenje,disenje,smeenje... Od po trnje...solzi do beskraj.Sam vo krevetot... Ja vrativ vo zivot...zenite znaat sto znaci post natalna psihoza... Sekogas na ovoj den kapat crni solzi od moeto srce...
Se prasuvam?
Vredi li da davas tolkava zrtva? Vredi li da goltas zivi zabi da si gi socuvas decata(a ne brakot)? Vredi li covek da dava 200 a da dobiva 0....
SEGA SE GLEDAM VO OGLEDALO SO SEDI VLAKNA I GO ZNAM ODGOVOROT....
A VIE?
(ne mi e voopsto strav sto pisam vistina,vistinata e samo edna)
Zosto ne bi mozele i vie...???
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 26.Ноември.2009 во 13:52
секоја жртва дадена за нечие добро вреди ...не прашуваш,не размислуваш...едноставно го извлекуваш максимумот од тебе. тоа се прави со срцето и никогаш не треба да очекуваш жртвата да биде вратена...зашто вреди... а кога огледалото ќе ти ја покаже вистинската состојба на твојата душа,ти само насмевни се и продолжи,зашто животот се состои од жртви,давања и земања паѓања и станувања.... п.с среќен роденден на син ти
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Датум на внесување: 26.Ноември.2009 во 13:57
Prirodata sozdala idealen krug,a nie kako "pametni" sustestva mu prkosime... Vo pravo si...angie(kako sekojpat odmereni postovi so mnogu vistina)
FALA TI DA SI ZDRAVA I ZIVA!!!
SEKOJA CEST....RAZMNOZUVAJ SE DA GI IMA TAKVI POVEKE!!!
|
Постирано од: Blue Scarlet
Датум на внесување: 04.Декември.2009 во 22:59
Ubava tema samo ne sekoj bi imal hrabrost da pisuva iskreno na nea ....
Sakam odvreme navreme da dzirnam vo mojata dusa ...malku podlaboko od onaa sekojdnevnoto .... Velat dusta ne staree, no ne e taka ... Covekot ne se menuva samo fizicki so odminuvanje na vremeto mu se menuva i dusata.... mozebi i cesto ke me isplasi ona sto ke go najdam tamu ama ne begam od toa .....Mnogu sindziri i katanci imam tamu dlaboko ama sekoj e vreden za tezinata koja ja ima.... i denes jas pak ke kazam jas sum srekna zatoa sto voopsto i imam dusa, poznavam mnogu koi ja nemaat ..... prazen covecki oklop koj nekogas ke kaze 'jas ziveev' ...a dali e navistina taka?
------------- Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus!
|
Датум на внесување: 05.Декември.2009 во 14:26
Nikogas...ama nikogas ne gubi energija na "mladi dusi"!!! Ogledaloto e za onie sto sakaat da gledaat na retrovizor...a ti znaes toa da go pravis...
------------- “Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.” ― William Faulkner, Mosquitoes
|
Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 22:58
MI JA ZABORAJVTE TEMATA...IC NE STE FER....CCCC
------------- “Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.” ― William Faulkner, Mosquitoes
|
Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 23:13
јас се смеам ........огледалото е намуртено..... јас ја имам пуштено косата ......тоа ми ја собира..... - стоко една ,треба како јас ти кажувам........вели огледалото !!! -?? што значи тоа стоко??? зарем таков збор од паметено огледало?? навистина нешто не е во ред го гледам огледалото не е скршено ...... цело е......ама - ама драга моја .......ти си моја слика ......јас само така од мило кон твојот лик......вели огледалото хммм , го покрив огледалото со крпа нека мирува додека не го покажува мојот правилен лик.......
-------------
|
Датум на внесување: 24.Декември.2009 во 13:34
Napati cudesen....napati bezlicen....napati grozen... Koga ke go prifatime takov kakov sto e....milo ke se nasmevneme
|
Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 19.Јули.2013 во 21:58
|