Чуда БОЖЈИ
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Вероисповед
Опис на форумот: Право на личен избор
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=20535
Датум на принтање: 01.Декември.2024 во 21:54 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Чуда БОЖЈИ
Постирано од: spiros
Наслов: Чуда БОЖЈИ
Датум на внесување: 25.Октомври.2009 во 00:04
Небото сино, земјата црна, облакот сив, ... мажот, жената, ќерката, синот и секој здив ... безброј и безкрајни се БОЖЈИТЕ чуда. Во нас, вон нас, ... секаде каде и да погледнам ги гледам ними јас!
Дали ги гледате и вие, мои мили браќа и сестри?
Можеби сте доживеале и самите некое вонредно чудо или сте слушнале лично од некого за нешто што за неверникот е лудо?
Ве молам напишете - За Слава на БОГА - тука!
Јас лично би започнал и најрадо би напишал какво чудо живиот и Милостив БОГ преку Неговата надприродна Мудрост направи за мојата фамилија, за мене, за синот.
Но, неможам да објаснам зошто сега тоа не ми се дава да го пишам, туку да кажам што пред извесно време слушнав од устата на еден стар брат - со кого не сум достоен да се наречам брат - кој за втората светска војна бил мобилизиран и морал да се бори на страната на италјанските фашисти.
Тој како младич бил мобилизиран, обучен и приморан да се бори за италјанските фашисти, истите оние фашисти кои заедно со другите фашистички сили ја поробиле и нашата мила (посебно западна) македонија.
Кога америте и русите почнале да удираат по фашистите и нивните слуги, единицата на постариот брат била приморана од местото на нивната окупација да се повлече во северна италија.
Тој за цело време не бил доброволно во војната и целото време ја молел во своето срце Исусовата Молитва!
Така еден ден неговата единица се стационирала во (мислам дека беше) едно училиште кое било префункционирано во спална одаја за преморените и преплашени војници. Тој ден, додека сите други копале ровови пред објектот и правеле други припреми, братот спиел самиот во големата импровизирана спална бидејќи бил многу заморен од ноќта што минала.
И тогаш одеднаш - вели тој - додека спиев, слушнав еден силен глас кој викна: Излегувај одовде!
Јас ги отворив очите и погледнав во просторијата да видам кој вика, но никој немаше внатре а гласот беше премногу гласен за да би бил од надвор.
Така си помислил тој дека му се причинило во сонот, дека му се причинило од што е преморен, изцрпен, преплашен и си продолжил да спие.
После неколку минути се слушнал повторно истиот глас како силно вика: Излегувај одовде!
Тогаш братот - кој денес е над осумдесет години - рипнал и излегол надвор каде што биле сите останатите.
Само неколку секунди после тоа што излегол надвор, се слушнале громогласните мотори на бомбардерите кои фрлиле неколку бомби што точно паднале во зградата каде што спиел тој непросредно пред тоа!
Кажете - драги браќа и сестри - дали има попрекрасен и помилостив БОГ од Живиот, Кој дури и бројот на влакната на косата од Неговите чеда, Му е потполно познат?
ХалелуЈАХ !
------------- https://www.youtube.com/watch?v=IYjUGBIpD8I" rel="nofollow - Through the Blood of His Grace, we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!
|
Коментари:
Постирано од: al_islamia
Датум на внесување: 25.Октомври.2009 во 17:42
Тој за цело време не бил доброволно во војната и целото време ја молел во своето срце Исусовата Молитв
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
a mozes da mi dokazis ; kako se molel isus i kakva mu bila molitvata, i na kogo se molel , i zasto imal potreba d a se moli koga e on bog.
onaka ljuboptino prasanje se nadevam ke mi odgovoris
pozdrav
|
Датум на внесување: 25.Октомври.2009 во 18:27
al_islamia напиша:
Тој за цело време не бил доброволно во војната и целото време ја молел во своето срце Исусовата Молитв
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
a mozes da mi dokazis ; kako se molel isus i kakva mu bila molitvata, i na kogo se molel , i zasto imal potreba d a se moli koga e on bog.
pozdrav |
Иако е вон тема, побратиме, чест мие и радо ќе ти посведочам за СОВРШЕНАТА ВИСТИНА.
Како прво, БОГ во Исус не отелотвори нити земја, нити семе од човек, нити било каква поинаква творба, туку Неговата СОВРШЕНА ВОЛЈА, СОВРШЕНА МУДРОСТ, СОВРШЕНО СЛОВО преку Кое е сè создадено што è!
Како второ, дури и инкарнацијата на Тоа нешто што е Посвето, Поважно и Повредно од сè видливо и сватливо во безкрајниот универзум, се поклонуваше со Главата до земја пред Оној што беше и è во Неговото Прачисто срце!
Како трето, секој Ангел, секој Пророк и секоја друга творба мора да се поклони - пред ТОЈ што е во Исус Христос - ако сака да влезе во Вечноста!
Се надевам дека ВИСТИНАТА ќе ти послужи за твоја полза.
Иншалах
------------- https://www.youtube.com/watch?v=IYjUGBIpD8I" rel="nofollow - Through the Blood of His Grace, we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!
|
Постирано од: al_islamia
Датум на внесување: 25.Октомври.2009 во 18:30
spiros напиша:
al_islamia напиша:
pozdrav |
Иако е вон тема, побратиме, чест мие и радо ќе ти посведочам за СОВРШЕНАТА ВИСТИНА.
Како прво, БОГ во Исус не отелотвори нити земја, нити семе од човек, нити било каква поинаква творба, туку Неговата СОВРШЕНА ВОЛЈА, СОВРШЕНА МУДРОСТ, СОВРШЕНО СЛОВО преку Кое е сè создадено што è!
Како второ, дури и инкарнацијата на Тоа нешто што е Посвето, Поважно и Повредно од сè видливо и сватливо во безкрајниот универзум, се поклонуваше со Главата до земја пред Оној што беше и è во Неговото Прачисто срце!
Како трето, секој Ангел, секој Пророк и секоја друга творба мора да се поклони - пред ТОЈ што е во Исус Христос - ако сака да влезе во Вечноста!
Се надевам дека ВИСТИНАТА ќе ти послужи за твоја полза.
Иншалах
|
nisto ne mi odgovori,, oaa nee nikakov odgovor na postavenoto prasanje ,, ako ne znaes ne mora da odgovaras
bidiiki sme van tema ne moras da mi odgovaras
pozdrav
|
Постирано од: Klara-D
Датум на внесување: 28.Јуни.2011 во 14:19
Бог му заповедал на Мојсеа да направи бакарна змија и да ја издигне и да ја закачи на едно дрво, па сите што биле каснати од змии, погледнивајќи ја бакарната змија, добивале исцеление. Безживотната змија ги победувала живите змии, затоа што таа била слика на Господовото тело. Зашто Господ , телото кое го примил од Марија, го издигнал на крстот, Го сложил врз него и го приковал на клинци. И мртвото тело ја умртвило змијата, која живеела и се движела во срцето.
Ова е големо чудо........!!!
|
Постирано од: dobrilcho
Датум на внесување: 29.Јуни.2011 во 23:02
чудото не ќе е чудо да не е слаба вербата >>> i don't believe this... it's A fuxxing miracle.
|
Датум на внесување: 29.Јуни.2011 во 23:20
dobrilcho напиша:
чудото не ќе е чудо да не е слаба вербата >>> i don't believe this... it's A fuxxing miracle. |
Секој здив е чудо, секое чукање на срцето е чудо, секој чекор е чудо, секое уше што слуша е чудо, секое око што гледа е чудо, ... се’ што е во нас и вон нас е чудо (!) ... верата (нарочито Христовата) е чудо, надежта (нарочито Христовата) е чудо, љубовта (нарочито Христовата) е чудо!
Се’ е Чудо БОЖЈЕ, разбудисе о чедо БОЖЈЕ!
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 09:42
Разбудена сум о дедо Боже ....!
Секое мое будење се соочувам со чуда.
Некогаш ги сакам, но некогаш ми е мака од нив ..!
|
Постирано од: Majkl
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 14:06
Во големото дело на откровение „ http://www.rijec.com.hr/index.php - Ова е Мојата Реч: Алфа и Омега „ по смисла беше објаснето дека од божествено духовно гледиште не постојат чуда, туку духовни законитости. Доколку душата или човекот нив ги оствари, макар несвесно, тогаш доаѓа до нормализирање на течението на духовните енергии(кои претходно биле нарушени од погрешниот начин на мислење и постапување) и разрешување на проблемите(здравствени, животни и тн.). Од точка на гледиште на духовно неукиот човек, кој одвај или воопшто не ги познава духовните закони, постојат чуда затоа што пред неговите очи и уши се случило нешто што тој поинаку не умеел да го објасни, освен како чудо.
Бог при дејствувањето не ги нарушува природните закони, бидејќи тие се произлезени од Него, но бидејќи голем број од луѓето и науката поради својата ограничена свест не ја согледуваат целината, понекогаш се чини дека се случило она невозможното.
Чудата не се сами по себе критериум за нечиј духовен развој или испратеност од Бога(на пр. пророците, исцелителите и сл.) бидејќи Исус предупредил за појавата на лажни месии, пророци и сл. во времето на крајот(денес живееме во тоа време) и рекол оти „Според плодовите ќе ги познаете...„ а не според евентуалните чуда.
------------- Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 14:25
Majkl напиша:
Бог при дејствувањето не ги нарушува природните закони, бидејќи тие се произлезени од Него, но бидејќи голем број од луѓето и науката поради својата ограничена свест не ја согледуваат целината, понекогаш се чини дека се случило она невозможното.
Чудата не се сами по себе критериум за нечиј духовен развој или испратеност од Бога(на пр. пророците, исцелителите и сл.) бидејќи Исус предупредил за појавата на лажни месии, пророци и сл. во времето на крајот(денес живееме во тоа време) и рекол оти „Според плодовите ќе ги познаете...„ а не според евентуалните чуда. |
Potpolno tochno !
Zatoa "chudata" ne se kriterijum za nishto drugo osven za odreduvanje za nechie poznavanje, vladeenje i koristenje na prirodnite zakoni.
I tokmu poradi toa "chudata" se sluchuvaat megju site narodi i vo site religii nasekade svetot.
Spored toa, koristenjeto na "chudoto" kako nekakov dokaz za verodostojnosta na nekoja institucijalizirana religija e blasfemija, grev i zaveduvanje na lugjeto.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2011 во 23:02
Ако го прочитаме уводниот пост ќе видиме како на чудесен начин ГОСПОД лично му се обраќа на човекот кој што верува на Евангелието и го спасува од сигурна смрт!
Тоа е всушност Волјата БОЖЈА и крајната цел на Евагелието: секоја душа - без посредници и посреднички - да го слуша БОЖЈИОТ Глас и да влезе во вечниот спас!
За жал Волјата БОЖЈА и Евагелието во овој свет има многу внатрешни и надворешни противници кои сакаат да се издигаат и тие да се прават како нешто посебно, како нешто подобро од Чудесното Евангелие и неговите вистински сведоци.
|
Датум на внесување: 01.Јули.2011 во 00:04
spiros напиша:
Ако го прочитаме уводниот пост ќе видиме како на чудесен начин ГОСПОД лично му се обраќа на човекот кој што верува на Евангелието и го спасува од сигурна смрт! | За нас луѓето е навистина чудо, но за Бога тоа е нешто што го обавува без проблем. Тоа сакав да кажам во претходниот пост.
spiros напиша:
Тоа е всушност Волјата БОЖЈА и крајната цел на Евагелието: секоја душа - без посредници и посреднички - да го слуша БОЖЈИОТ Глас и да влезе во вечниот спас! | Така е!
p.s. spiros, дали ти го слушаш секојдневно директно божјиот глас баш онака како што тоа му се случило на твојот драг пријател?
|
Датум на внесување: 01.Јули.2011 во 00:24
Јас верувам и се надевам ... дека Оној, Кој го започна во нас доброто дело, ќе го доврши се до Денот на Исус Христос!
|
Датум на внесување: 01.Јули.2011 во 22:48
spiros напиша:
Јас верувам и се надевам ... дека Оној, Кој го започна во нас доброто дело, ќе го доврши се до Денот на Исус Христос!
| Прашањето не беше дали веруваш и се надеваш. Ако не си стигнал сеуште до таму да го слушаш Неговиот глас, тогаш не си ниту комптентен да зборуваш за тоа.
|
Датум на внесување: 01.Јули.2011 во 23:12
Не тој (или таа) што самиот (или самата) се смета за компетентен (или компетентна) е и навистина компетентен (кометентна)!
За компетентноста на лажните пророци и пророчици, немам никаков интерес!
„Кој се фали, со Господ да се фали!”
18 Зашто, не е признаен оној што самиот себе се препорачува, туку оној кого што Господ го препорачува.
2 Коринтј. 10
|
Датум на внесување: 01.Јули.2011 во 23:26
spiros напиша:
За компетентноста на лажните пророци и пророчици, немам никаков интерес! | А за вистинските?
p.s. spiros, дали ти го слушаш секојдневно директно божјиот глас баш онака како што тоа му се случило на твојот драг пријател?
|
Датум на внесување: 01.Јули.2011 во 23:37
Целта на Евангелието (кое што на многумина им е трн во око) е сите - без посредници - да се разбудат за Спасителниот Глас!
Сите!
|
Датум на внесување: 02.Јули.2011 во 00:05
spiros напиша:
Целта на Евангелието (кое што на многумина им е трн во око) е сите - без посредници - да се разбудат за Спасителниот Глас!
Сите! |
Така е! Но тоа не беше моето прашање.
Прашањето е: дали ти го слушаш секојдневно директно божјиот глас баш онака како што тоа му се случило на твојот драг пријател?[/QUOTE]
|
Датум на внесување: 02.Јули.2011 во 00:12
Кога би тргнал и по долината на смртната сенка, нема да се исплашам од злото, зашто Ти си со мене; Твојот жезал и Твојата палка ме успокојуваат.
(Псалм 22:11)
|
Датум на внесување: 02.Јули.2011 во 00:24
spiros, дали би бил така љубезен директно и недвосмислено со да или не да одговориш на поставеното прашање:
дали ти го слушаш секојдневно директно божјиот глас баш онака како што тоа му се случило на твојот драг пријател?
|
Датум на внесување: 02.Јули.2011 во 00:41
Да не даде БОГ да се пофалам со мојот слух, туку само со Неговата Милост, довека!
Амин
п.с. Тропаш на грешна врата, Мајкле.
|
Датум на внесување: 02.Јули.2011 во 01:08
Klara-D напиша:
Разбудена сум ...!
Секое мое будење се соочувам со чуда.
Некогаш ги сакам, но некогаш ми е мака од нив ..!
|
Не плаши се сестро кога тие мака од нив, туку пребивај во молитва и благодари Му на Вечниот за сонцето, за срцето, ... и за секој нов здив!
А ако некој од вас страда, нека Му се моли на Бога; весел ли е, нека Го фали Господа!
(Ап. Јаков 5:13)
...
Ќе удри – па ќе одмори
Ќе удри – па ќе одмори
Ќе удри – па ќе одмори
Едно срце а две комори
Левата за тага, за радост десна
Во првата молитва за снага
Во втората пофална песна
...
|
Датум на внесување: 02.Јули.2011 во 19:05
spiros напиша:
Да не даде БОГ да се пофалам со мојот слух, туку само со Неговата Милост, довека! | А ете твојот пријател од воведниот пост се пофалил со слухот. Дали него му го кажа истото? (ако не е тајна, се разбира)
|
Датум на внесување: 02.Јули.2011 во 21:50
Тој - за разлика од некои - никогаш не се експонирал себеси како единствениот пророк кој што го слуша БОЖЈИОТ Глас!
Ја сваќаш ли разликата помеѓу Чедата на ЕВАНГЕЛИЕТО - за Кое што сведочат вистинските Апостоли и следбеници - и лажните пророци кои изјавуваат дека тие единствено ...?
|
Датум на внесување: 04.Јули.2011 во 10:05
spiros напиша:
Тој - за разлика од некои - никогаш не се експонирал себеси како единствениот пророк кој што го слуша БОЖЈИОТ Глас!
Ја сваќаш ли разликата помеѓу Чедата на ЕВАНГЕЛИЕТО - за Кое што сведочат вистинските Апостоли и следбеници - и лажните пророци кои изјавуваат дека тие единствено ...? | Досега со своето однесување т.е. пишување низ форумов ти самиот се ставаш себе си во вторава група кои изјавуваат дека само тие единствено ...
Дали ќе се забележиш или не и ќе се корегираш, тоа си е твое право.
(п.с. и една правописна забелешка за грешка која многумина ја правиме, независно од целата тема - се пишува: сфаќаш значи со ф не со в. Ако е со „в„ т.е. „сваќа„ значи женски сват но и погача која се носи кај мајката на невестата)
|
Датум на внесување: 04.Јули.2011 во 18:44
Majkl напиша:
Досега со своето однесување т.е. пишување низ форумов ти самиот се ставаш себе си во вторава група кои изјавуваат дека само тие единствено ...
|
Скраја да е!
Majkl напиша:
(п.с. и една правописна забелешка за грешка која многумина ја правиме, независно од целата тема - се пишува: сфаќаш значи со ф не со в. Ако е со „в„ т.е. „сваќа„ значи женски сват но и погача која се носи кај мајката на невестата) |
Ја сфатив правописната грешка, но мислам дека тоа нетреба никого да вознемирува, бидејќи не е суштината во правописот (ортографијата) туку во правата смисла (ортодоксијата).
Така?
|
Постирано од: Македон
Датум на внесување: 06.Јули.2011 во 13:35
Majkl напиша:
|
Точно е дека Бог не ги нарушува од Него поставените закони, но, зарем не е надвор од природните закони, на пример, докажаните појави на Богородица. Тоа не е во рамките на природните закони, законите на физиката, биологијата, хемијата и другите науки.
Дури и настаните на празникот Успение на Пресвета Богородица во Берово, противречеа на секаков можен природен закон. Ако гром удри човек, а тој држи бебе, согласно природните закони, зарем може бебето да остане без гребнатинка? Тоа е спротивно на секој природен закон.
A кој збор би бил поподобен од зборот чудо за вакви нешта?
-------------
|
Датум на внесување: 06.Јули.2011 во 15:08
Што мислите
http://www.metro.co.uk/weird/72903-haunted-swing-just-keeps-on-rocking - за ова чудо ...?
|
Датум на внесување: 06.Јули.2011 во 15:14
Klara-D напиша:
Што мислите
http://www.metro.co.uk/weird/72903-haunted-swing-just-keeps-on-rocking - за ова чудо ...?
|
Далеку е ова од чудо Божјо, затоа што чудата Божји се познаваат по целта поради која се појавуваат, а тоа е славење на Бога и зацврстување на верата на верните во Него.
Родителите, сведоци на ова, нека го пријават ова нешто, доколку е вистинито нивното тврдење, во некоја црква, свештениците нека го благословат местово и ваквите нешта нема да се повторуваат.
-------------
|
Датум на внесување: 07.Јули.2011 во 23:29
Македон напиша:
Точно е дека Бог не ги нарушува од Него поставените закони, но, зарем не е надвор од природните закони, на пример, докажаните појави на Богородица. Тоа не е во рамките на природните закони, законите на физиката, биологијата, хемијата и другите науки.
Дури и настаните на празникот Успение на Пресвета Богородица во Берово, противречеа на секаков можен природен закон. Ако гром удри човек, а тој држи бебе, согласно природните закони, зарем може бебето да остане без гребнатинка? Тоа е спротивно на секој природен закон.
A кој збор би бил поподобен од зборот чудо за вакви нешта? |
Чудесна е Милоста БОЖЈА, Којашто е поголема од секој човек и Којашто Совршениот БОГ за спасение на сите - под верното срце на Дева Марија - ја отелотвори во Исус Христос!
Македоне, бебето преживеа баш поради Таа Милост БОЖЈА а не поради традиции коишто се прават попаметни од Апостолското предание, коешто ни сведочи дека има само Еден посредник помеѓу БОГА и човекот!
Тој посредник е Инкарнацијата на Милоста БОЖЈА, Којашто е многу поголема дури и од Дева Марија - најголемата и најблажената жена во универзумот!
Поздрав
|
Датум на внесување: 08.Јули.2011 во 14:19
spiros напиша:
Македон напиша:
Чудесна е Милоста БОЖЈА, Којашто е поголема од секој човек и Којашто Совршениот БОГ за спасение на сите - под верното срце на Дева Марија - ја отелотвори во Исус Христос!
Македоне, бебето преживеа баш поради Таа Милост БОЖЈА а не поради традиции коишто се прават попаметни од Апостолското предание, коешто ни сведочи дека има само Еден посредник помеѓу БОГА и човекот!
Тој посредник е Инкарнацијата на Милоста БОЖЈА, Којашто е многу поголема дури и од Дева Марија - најголемата и најблажената жена во универзумот!
Поздрав
|
Токму така spirose, бебето преживеа поради милоста Божја. Човечките традиции, односно колењето јагниња и менување на празникот поради цревоугодништво и некакви жртви, во конкретниот случај, за кој верувам дека си запознаен, го предизвикаа Божјиот гнев поради осквернување на празникот на Успението на Пресвеа Богородица.
-------------
|
Датум на внесување: 29.Август.2011 во 22:04
Денес ми се случи нешто што ниту на крај памет не верував дека токму мене може да ми се случи.
Имено, пред две-три, ако не и повеќе години, братучед ми, враќајки се од Охрид, застанал малку во манастирот св. Јован Крстител-Бигорски, а од таму како благослов земал, колку што се сеќавам, памукчиња со миро од моштите на светиите, кои се ставени во пеубав материјал, кој е сошиен за да не испадне памукчето. На самиот материјал се наоѓа шпенагла. Тоа изгледа вака:
Големо е едвај еден центиметар.
Кога ми го подарија, го ставив во паричник и по некој месец истото го загубив. Го превртев паричникот, фиоките и целата куќа, но не го најдов. Потоа престанав да го барам, помирувајќи се со тоа дека сум ја загубил таа светиња.
Денес, случајно одејќи во Тинекс да купам се што е потребно, вадејќи ги слушалките од ушите, наеднаш погледнувам не земјата и го гледам она кое ми беше подарено на земјата,во прашината. Истиот материјал, истата боја, истите шари на материјалот и истата шпенагла, малку за'рѓана од тоа што била на земјата.
Кога го видов, прво помислив дека тоа е само лага на умот, или нешто што личи на тоа што го загубив. Кога погледнав подобро, го видов тоа што го загубив пред повеќе години, не верувајќи си на очите. Се наведнав, го кренав, ја тргнав прашинката на него и навистина беше токму тоа. Го кренав, го ставив в џеб и продолжив. Дома не веруваа кога го видоа тоа, останаа запрепастени и не знаеја што да кажат.
Дури и да не станува збор за истото и да не станува збор за некакво чудо, бидејќи постои таква можност затоа што градот редовно се чисти, мете, мие, сепак, за мене ова претставува вистинско чудо. Никогаш не очекував вакво нешто, а особено не овој период, кој навистина ми беше потежок.
-------------
|
Датум на внесување: 29.Август.2011 во 22:42
Македон напиша:
Денес ми се случи нешто што ниту на крај памет не верував дека токму мене може да ми се случи. | Случката е интересна, мене ми се случувале слични нешта. Но добро е да се прашаме што со таквиот тип на „чуда„ понатака? Чудата сами по себе не мора да значат ништо туку нашиот однос кон нив може да направи (или не направи) или да значи нешто.
Порано во периодот додека бев насочен кон една одредена верска заедница, чудесно се случуваше да се сретнам неочекувано со нејзините следбеници, најдам нејзина литература која беше невозможно да се најде и тн. Но тоа не значи дека се работело за некакво Чудо Божје туку поради мојата насоченост кон тоа, несвесно во својот мисловен свет(а мислите се вид енергија) сум станал магнет за таквите средби или откритија. Не сме постигнале многу ако се воодушевиме од самото „чудо„ или само површно констатираме како ете „ништо не е случајно!„ туку се преиспитаме и погледнеме што тоа нам или на нашите ближни или дури и природата долгорочно ни донесува.
------------- Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
Датум на внесување: 30.Август.2011 во 00:28
Македон напиша:
Majkl напиша:
|
Prijatele, toa shto se sluchilo e TOKMU SPORED PRIRODNITE PRAVILA.
Strujata teche niz patot so najmal otpor. Spored toa taa protekla niz chovekot bidejkji toj stoel na zemjata i toj go zatvoril strujniot krug. Deteto bilo nadvor od krugot, nastrana od toa shto bilo oblecheno i na toj nachin dopolnitelno izolirano od chovekot.
Za da imash slikovit primer za toa shto se sluchilo kje ti go posocham primerot so pticite koi stojat na strujnite zhici megju banderite. Zoshto tie ne umiraat koga niz zhicite teche tolkava struja ?
Znachi ne se raboti za nikakvo chudo na Bogorodica tuku za ednostavna prirodna pojava koja gi sledi prirodnite zakoni i zakonot za prichina i posledica. Sekako deka neupateniot chovek vo ovie zakoni mozhe da si dade nekoe negovo posakuano objasnuvanje.
Taka bio sekogash.
I potoa takvite objasnuvanja se vrtat megju lugjeto i so vreme stanuvaat "vistini" nad koi se gradat religijskite veruvanja.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 30.Август.2011 во 01:02
Messenger напиша:
Македон напиша:
Majkl напиша:
|
Prijatele, toa shto se sluchilo e TOKMU SPORED PRIRODNITE PRAVILA.
Strujata teche niz patot so najmal otpor. Spored toa taa protekla niz chovekot bidejkji toj stoel na zemjata i toj go zatvoril strujniot krug. Deteto bilo nadvor od krugot, nastrana od toa shto bilo oblecheno i na toj nachin dopolnitelno izolirano od chovekot.
Za da imash slikovit primer za toa shto se sluchilo kje ti go posocham primerot so pticite koi stojat na strujnite zhici megju banderite. Zoshto tie ne umiraat koga niz zhicite teche tolkava struja ?
Znachi ne se raboti za nikakvo chudo na Bogorodica tuku za ednostavna prirodna pojava koja gi sledi prirodnite zakoni i zakonot za prichina i posledica. Sekako deka neupateniot chovek vo ovie zakoni mozhe da si dade nekoe negovo posakuano objasnuvanje.
Taka bio sekogash.
I potoa takvite objasnuvanja se vrtat megju lugjeto i so vreme stanuvaat "vistini" nad koi se gradat religijskite veruvanja.
|
Мессенгер пријателе, ајде прочитај уште еднаш што напишав. Ако бебето е во рацете на човекот, а тој е удрен од гром, зарем бебето ќе остане без гребнатинка? Кога громот го удрил човекот, бебето, секако, паднало. Според очевидци, "летнало" 10 метри и се удрило на земјата.
Ако мало бебе се удри на земјата и притоа од таква далечина и сила, ќе се прекрши. Не случајно лекарите им велат на родителите бебињата никако да не се удираат, затоа што сериозно може да се повредат.
Дури и да удри гром во таква маса народ, зарем само некои ќе умрат, а другите ќе си отидат без гребнатинка? Не говориме за двајца кои стојат некаде настрана, говориме за маса луѓе - илјадници.
Ако имаш слика од некој собир од Берово за овој празник, ќе сфатиш за што говорам.
П.С. Случката е мошне поопширна и со повеќе детали, но мислам дека нема потреба да се говори толку.
-------------
|
Датум на внесување: 30.Август.2011 во 01:07
Jas ti go objasniv zakonot i ti dadov slikovit primer koj mozhesh da go proveruvash sekojdnevno.
Tvoj izbor e dali kje ja prifatish realnosta ili ne.
|
Датум на внесување: 30.Август.2011 во 01:08
Messenger напиша:
Jas ti go objasniv zakonot i ti dadov slikovit primer koj mozhesh da go proveruvash sekojdnevno.
|
Јас тоа го прифаќам, само уште да им објасниш на лекарите зошто им велат на родителите малите деца никако да не се удрат од ништо и да не паднат особено од кревет.
-------------
|
Датум на внесување: 30.Август.2011 во 14:32
Svetov ne zavisi od mislenjeto na lekarite.
|
Датум на внесување: 30.Август.2011 во 14:44
Messenger напиша:
Svetov ne zavisi od mislenjeto na lekarite. |
Ама здравјето на луѓето и тоа како зависи.
-------------
|
Датум на внесување: 30.Август.2011 во 14:46
OK, prijatele, tvojot zbor neka bide posleden.
|
Датум на внесување: 30.Август.2011 во 15:06
Majkl напиша:
Македон напиша:
Денес ми се случи нешто што ниту на крај памет не верував дека токму мене може да ми се случи. | Случката е интересна, мене ми се случувале слични нешта. Но добро е да се прашаме што со таквиот тип на „чуда„ понатака? Чудата сами по себе не мора да значат ништо туку нашиот однос кон нив може да направи (или не направи) или да значи нешто.
Порано во периодот додека бев насочен кон една одредена верска заедница, чудесно се случуваше да се сретнам неочекувано со нејзините следбеници, најдам нејзина литература која беше невозможно да се најде и тн. Но тоа не значи дека се работело за некакво Чудо Божје туку поради мојата насоченост кон тоа, несвесно во својот мисловен свет(а мислите се вид енергија) сум станал магнет за таквите средби или откритија. Не сме постигнале многу ако се воодушевиме од самото „чудо„ или само површно констатираме како ете „ништо не е случајно!„ туку се преиспитаме и погледнеме што тоа нам или на нашите ближни или дури и природата долгорочно ни донесува. |
Majkl, мене ова што ми се случи, ми се случува во значаен период.
Во однос на поставувањето кон самото нешто, искрен да бидам, на почетокот, кога го видов на улицата тој предмет, си помислив дека се збогувам со умот и дека тоа што го гледам не е реално. Сега го прифатив тоа, но да дадам одговор зошто тоа се случило, засега не можам, иако имам една претпоставка.
Патем, воопшто и не мислев на наоѓање или на самиот предмет. Јас одамна се помирив со губењето на таа светиња и ниту на крај памет не веруваv дека вакво нешто ќе се случи толку години после тоа...
-------------
|
Датум на внесување: 30.Август.2011 во 15:43
Македон напиша:
Majkl, мене ова што ми се случи, ми се случува во значаен период.
Сега го прифатив тоа, но да дадам одговор зошто тоа се случило, засега не можам, иако имам една претпоставка. | Тоа е твоја приватна работа.
Македон напиша:
Патем, воопшто и не мислев на наоѓање или на самиот предмет. | Тоа не е битно, туку дека во твојот свет предметот имал значење, тоа можело да биде магнетот. Зборот ми е дека врз тнр. чуда т.е. нивното случување понекогаш и самите ние влијаеме, секако, несвесно, преку нашиот мисловен и чувствен свет.
Драго ми е ако изгубениот и заборавениот предмет кој повторно си го нашол ти донел радост без никому да штети.
|
Датум на внесување: 30.Август.2011 во 20:48
http://www.ebay.com/itm/THE-BIBLE-autographed-JESUS-CHRIST-himself-RARE-/160644649641?pt=US_Fiction_Books&hash=item25672ad2a9#ht_754wt_922 - Biblija potpishana lichno od Isus!
|
Постирано од: Panini
Датум на внесување: 31.Август.2011 во 13:35
Messenger напиша:
|
Дечки сите чуда и мистерии се подложни на научни објаснувања и докажувања и потврдување, тоа е така и де факто и де јуре, денес во современиот свет тоа е неоспорно точно и сите пообразовани и посамостојни и самосвесни луѓе го знаат и не им треба веќе никакви докази и сомнежи за пририодните решливи мистерии.
Сега едно големо НО, но сепак во светот се уште постојат големи умови кои веруваат, се молат и почитуваат, без разлика што и да се докаже и потврди наспроти божјото духовното! Епа зошто е ова така? Па затоа што секој од нас има потреба од нешто надматеријално, наддуховно и вон човечкиот видокруг. Секој си го одбирал и ќе го одбира уште многу времиња својот начинот на вербата, религиозноста и посветеноста кон Божјото. Тоа е едноставно дуалната природа на нештата во нашот еднодимензионален свет. Затоа не е битно дали многу ќе се замарате со откривањето на тајните, битно дали ке одбере еден или друг пат, или нешто измеѓу.
Затоа што Бог не би постоел без нас луѓето, мојата верба во Бога не е во невидливиото, туку токму во видливото и очигледното во моралните и добри луѓе во овој наш земен живот, Бог е во секој мозок повеќе или помалку, само треба да се потрудиш да го побараш.
А да се рушат каноните и законите стари со илјадници, години само затоа што се може да се докаже и објасни во ова време, воопшто не држи вода и не е потребно браќа мили. Затоа секој со својот ум и разум. Не му го одземајте Бога на човек, туку сфатето го и почитувајте без разлика дали е верник или не. Само љубов.
------------- MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
|
Датум на внесување: 31.Август.2011 во 16:10
Neli ?
Zoshto da gi vozbuduvame lugjeto so faktot deka Zemjata e trkalezna i Sonceto ne se vrti okolu nea ?
Voopshto ne drzhi voda da se rushat veruvanjata, dogmite i kanonite stari iljadnici godini samo zaradi toa shto denes ja znaeme vistinata.
Neli ?
Isto kako shto napravi Isus... ne mu trebashe da dojde i da im gi rushi iljada godini starite veruvanja na lugjeto i da im dokazhuva nekakva vistina.
Neli ?
Toa e ljubov ?
Ako toa voopshto e nekakva ljubov, togash toa e ljubov za izmamata i lagata , a ne za vistinata.
|
Датум на внесување: 31.Август.2011 во 21:56
Уште илјадници години пред обожавателите на сознанието да констатираат ... , преку Св. Пророци е запишано во Светото Писмо дека земјата е округла и дека никаде не е закачена!
Чудесна е Љубовта БОЖЈА, неспоредлива и безкрајно поголема од онаа на сите “самопросветлени“ коишто како ѓавол темјан го мразат сведоштвото за Истата!
|
Датум на внесување: 01.Септември.2011 во 05:13
http://www.youtube.com/watch?v=4eHB9c1muHQ&feature=related - Deaf and paralyzed baby healed
Haleluja!
|
Датум на внесување: 01.Септември.2011 во 05:16
http://www.youtube.com/watch?v=cyahKMQNNpc&feature=related - PEOPLE GET HEALED WATCHING THIS!!!
Haleluja !!!
|
Датум на внесување: 01.Септември.2011 во 05:21
http://www.youtube.com/watch?v=v_oKEaQ577w&feature=related - Dead man raised from the dead by T.B. Joshua
Haleluja !!! Haleluja !!! Haleluja !!!
|
Датум на внесување: 01.Септември.2011 во 05:24
http://www.youtube.com/watch?v=n_mBaCqRc94&feature=related - TWO BROKEN BONES INSTANTLY RESTORED!! UNDENIABLE PARALYSIS HEALING
Haleluja !!!
|
Датум на внесување: 01.Септември.2011 во 05:26
http://www.youtube.com/watch?v=Qk1cXfAMfEw&feature=related - Miracle - Shorter leg growing out
Haleluja !!!
|
Датум на внесување: 01.Септември.2011 во 18:15
Messenger напиша:
Neli ?
Zoshto da gi vozbuduvame lugjeto so faktot deka Zemjata e trkalezna i Sonceto ne se vrti okolu nea ?
Voopshto ne drzhi voda da se rushat veruvanjata, dogmite i kanonite stari iljadnici godini samo zaradi toa shto denes ja znaeme vistinata.
Neli ?
Isto kako shto napravi Isus... ne mu trebashe da dojde i da im gi rushi iljada godini starite veruvanja na lugjeto i da im dokazhuva nekakva vistina.
Neli ?
Toa e ljubov ?
Ako toa voopshto e nekakva ljubov, togash toa e ljubov za izmamata i lagata , a ne za vistinata.
|
Ama zashto mora toa se narekuva ljubov i izmama, sekoj e svesen kolku i na kakov nacin ke ja neguva verata, apsolutno nikoj ne izmamen i izlazan, nitu ateistite nitu pripadnicite na bilo koja religija ili dvizenje, ako se svesni za realniot zivot na zemjava, sekoj znaci na svoj nacin si bira kako kje go kreira svojot zivot, dali so ili bez vera, seedno e, bitno e da se ostane moralem i eticki dostoen.
Ama sepak na Isus mu uspealo da go osvoi celiot svet, sakal ili nejkel se slucilo toa i opstanuva dodeka ne go zameni nekoj drug pravec ili dvizenje, ili se dodeka lugjeto se od krv i meso, religija ke egzistira.
Znaci vistinata e vo sekoj od nas, vo nasiot nacin na zivot, vo ona sto sakame da go pravime i sto sakame da bideme, tolku razlicni ama sepak ednakvi.
Toa e ljubov, da... A ako ne e, togas sto ljubov i sto e vistinata stari moj?
|
Датум на внесување: 01.Септември.2011 во 22:19
Trebashe ova da go prochitaat hristijanite koga gi progonuvaa paganatie, gnosticite, naturalistite, ateistite i muslimanite.
|
Датум на внесување: 01.Септември.2011 во 22:35
Toa e vekje politichki problem od minatoto i ne bi trebalo da se desava, tuka malku se raboti za vistinska vera i dostoinstvo, hristijani denes slichen poim kako biznismeni i trgovci i kriminalci i se ostalo, jas zboram za individuvalnotio i za skromnoto koe se uste go ima nazalost kaj mnogu malku lugje, ama ete opstojuva.
A sto da recat hrstijanite sto bile so vekovi progonuvani od site ovie a? Kako i da se hristijanstovoto e poveke od samo religija, pravila obredi i molitvi i slicno. Se raboti za pobeda na covekovata licnost nad determinizmot pobeda na sosptvenata priroda i ogranichenost, kako i ogranichenost kon opstestvenite kategorii. Sekogas imalo i ke ima greski, zatoa mora da se borime da opstoime kako lugje pred se stari moj.
|
|