Колку сериозно го сфаќате животот?
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Филозофија и психологиjа
Опис на форумот: „Разно“ ама на повисоко ниво
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=20220
Датум на принтање: 31.Јануари.2025 во 10:09 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Колку сериозно го сфаќате животот?
Постирано од: DDarko
Наслов: Колку сериозно го сфаќате животот?
Датум на внесување: 28.Септември.2009 во 16:52
Колку сериозно го сваќате животот, дали се грижите за вашето психичко здравје, дали животот го сваќате како се?
|
Коментари:
Постирано од: емил
Датум на внесување: 28.Септември.2009 во 17:06
Кога се сетим колко сум сериозен кон некои работи направо се плашим од себе.
А за моето психичко здравjе уште докторите неможат да одкриjат диагноза......
|
Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 28.Септември.2009 во 17:15
DDarko напиша:
Колку сериозно го сваќате животот, дали се грижите за вашето психичко здравје, дали животот го сваќате како се?
|
DDarko ke mi te zemam i preku koleno moe.....i baaaaaaaam ....po gazeto da znajs a be zssssssssss ti takvi temi ??? ami bezgrizno treba da mi si da ne mi se sekirash od sega za ovie raboti........... jas voopshto ne mislam za psihickoto zdravje oti toa kakvo e takvo si e...... so sila nishto , odnapred ( kako tebe) nishto !!!.....sve na svoe vreme...... a zivotot si go cenam.....pa neli toj e najvredno neshto vo svetot......... i toa zivot so site redosledni etapi...... ( ne kako tebe..... osekjam deka namerno ili neneamerno sakash da ja preskocis mladosta i vednash da dojdesh vo zrelo doba)........ ima vreme
-------------
|
Датум на внесување: 28.Септември.2009 во 17:58
bijonse1 напиша:
DDarko напиша:
|
DDarko ke mi te zemam i preku koleno moe.....i baaaaaaaam ....po gazeto da znajs a be zssssssssss ti takvi temi ??? ami bezgrizno treba da mi si da ne mi se sekirash od sega za ovie raboti........... jas voopshto ne mislam za psihickoto zdravje oti toa kakvo e takvo si e...... so sila nishto , odnapred ( kako tebe) nishto !!!.....sve na svoe vreme...... a zivotot si go cenam.....pa neli toj e najvredno neshto vo svetot......... i toa zivot so site redosledni etapi...... ( ne kako tebe..... osekjam deka namerno ili neneamerno sakash da ja preskocis mladosta i vednash da dojdesh vo zrelo doba)........ ima vreme
|
Не bijonse1,, најпрвин сакам да ти се заблагодарам што се грижиш. После за темите, не мислиш дека малку сум отишол преку граници и со училиштето и со вероисповедта и со многу други работи, таквите ги сакам, да учам за самиот себе си, за телесното, духовното, за свеста на човекот, за организмот, за целта и смислата, види животот ни е еден даден за да го проучиме, за да дознаеме за него, дар од Бог за да откриеме, заробени во материјално зло да разрешиме и преку сите искушенија да издржиме, не телесно, но духовно! Младоста не си ја пречекорувам, си ја терам, убаво ми е многу, но на форум така си го поминувам времето низ дискусии за вакви работи, а не да ги замарам сите околу мене, тоа е тоа. Поздрав и имај убав ден!
А она по газето, белег ми остана.
-------------
|
Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 28.Септември.2009 во 23:00
DDarko izmenata na avatarot kazuva mnogu
-------------
|
Постирано од: ANITA11
Датум на внесување: 28.Септември.2009 во 23:34
mnogu ...kolku shto treba go svakam ozbilno
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 28.Септември.2009 во 23:37
можеби и премногу сериозно
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Постирано од: kejt-d-grejt
Датум на внесување: 28.Септември.2009 во 23:52
Andjelina напиша:
можеби и премногу сериозно
|
ај не туку се праи.....
|
Постирано од: laki_bu
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 00:03
Poseriozno ....Zdravje
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 06:44
А не ми е јасно зошто толку сериозно, кога, ( сад га видиш сад га не видиш )?
|
Постирано од: mariija
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 07:46
onolku seriozno kolku shto smetam deka treba bez preteruvanja
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 15:00
Да сме вечни овде, да сваќаме сериозно, ама малку време сме, па зошто да поставаме граници, сега не да се опиваме по улици и да спиеме по станици, ама има луѓе кој ги знам што не можат да си дозволат чекор повеќе што се вели да направат!
-------------
|
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 16:50
Па серозно си го сфаќам оној дел од животот што бара сериозен пристап како вредностите, приоритетите и сериозно се држам до нив, останатото ми е за задоволство и за уживање храна, забава, музика, патувања, уметноста...итн.
------------- Beauty fades, dumb is forever
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 04:08
DDarko напиша:
Да сме вечни овде, да сваќаме сериозно, ама малку време сме, па зошто да поставаме граници, сега не да се опиваме по улици и да спиеме по станици, ама има луѓе кој ги знам што не можат да си дозволат чекор повеќе што се вели да направат!
|
Darko, da znaesh kolku si izrasnal za ova kuso vreme otkoga dojde za prv pat na forumov!
Milo mi e sto te gledam kako sozrevah i kako se formirash vo unison so toa.
Inaku vo pravo si... zhivotot ne treba da se zema PREMNOGU seriozno, inaku kje propushtime premnogu od negovite ubavini.
Zhivotot ni e daden aktivno da go zhiveeme, da osoznavame i da bideme osoznaeni, da mu se raduvame i da mu se vosh*tuvame, da podaruvame i da primame, da ljubime i da bideme ljubeni.
Letaj hrabro, visoko i slobodno momche!
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 06:40
Ne Messenger, ke letam samo hrabro i slobodno, visoko ne, oti mozhe nisko da padnam!
-------------
|
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 17:25
Toa si go slushnal ova od onie koi nikogash ne sobrale hrabrost da poletaat!
Isus reche: Malkumina kje minat preku tesnata vrata
Mnogumina kje ostanat nepoletani... ili vo nizok let, lazhejki se deka taka "navistina letaat" i oti sigurno kje stignat nekade daleku.
Celta neka ti se zvezdite. Taka, vo najlosh sluchaj, kje stignesh do Mesechinata! Ako celta ti e prvoto drvo, sigurno nema da se odlepish od zemjava.
P.S. Ova ne go meshaj so Egoto i sambendisanosta. Toa e druga rabota.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 20:58
И да сакам не можам да го сватам сериозно. Никогаш не сум имал авторитет кон поставените закони и правилности во уставот на однесувањето на луѓето, она што луѓето се кријат зад маски, се прават ладнокрвни, а се чуствителни, се прават дека ѓи е жал, а всушност се среќни. Јас сум таков каков што сум, секогаш низ шега сакам да ги реализирам моите идеи и начинот на моето размислување. го замислувам светот како поубаво место ако сите би биле како мене, мојот свет е тој, филозофија и наука во комична варијанта, кога ја учиме лекцијата низ шега многу полесно се разбира, а можно е и сериозно потоа да ја раскажуваме! Што ако го сваќаме животот сериозно: Што ако некое дете сака екстремен спорт, а родителите не му дозволуваат плашејќи се да не се повреди, или што ако родителите му се догматичари и не му дозволуваат да ги вкуси гревовите овде, а и според секоја догматска книга е дека имаме слободна волја. И Messenger она со догмата ми стана јасно, конечно...
-------------
|
Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 21:10
не се грижам ич
------------- размисли пред да напишеш глупост
|
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 21:43
Celta neka ti se zvezdite. Taka, vo najlosh sluchaj, kje stignesh do
Mesechinata! Ako celta ti e prvoto drvo, sigurno nema da se odlepish od
zemjava.
На ова ќе размислувам. Вреди да се размислува на вакви работи.
-------------
|
Датум на внесување: 01.Октомври.2009 во 03:45
DDarko напиша:
И Messenger она со догмата ми стана јасно, конечно...
|
Duri sega kje ja vkusish slobodata koja ti e garantirana od Boga i kje se realizirash kako Negova manifestacija!
|
Датум на внесување: 01.Октомври.2009 во 21:34
Не знаев каде да го сместам постот па решив овде! Дали го сваќате постоењето наше како голема вредност или само збиралиште на органски материи клетки, во неоргански материи атоми? Кога спомнувам вредност, мислам на тоа дека на човекот му е дарена свест и душа, додека на другите суштества само тело, еден куп поврзаност на ткива формирани од деталот : клетка! Дали мислите дека се е детал, дека нашата цел е волјата на случајноста или целта на волјата на виша сила? Дали мислите дека преку знаење ние сме побогати пред целта на волјата или на вишата сила и дали сме повеќе човек!
Човек - колку гордо тоа звучи. ( од потписот на еден член на форумот ама заборавив кој беше ).
-------------
|
Датум на внесување: 01.Октомври.2009 во 21:42
Учам медицина каде што се изучува само телесното на човекот, никаде не се споменува ништо од таа вредност човекова, едноставно дојдат ја предатат лекцијата за местоположба на органи, ова она... Често поврзувам со свеста, со духовноста, со енергијата на поврзаност на органите во телото и гледам: Она што е долу под мозокот, а и самиот мозок нема никаква смисла, ок, совршено е создадено, совршено е како едната страна е иста како другата од целото тело, со исклучок на местоположбата на виталните органи, но свеста кружи околу главата како некоја енергија, внатре во мозокот во посебни клетки, таа е таа која не тера да дефинираме, да догматизираме, филозофираме, истражуваме, дејствуваме, да го сваќаме животот сериозно или не.
-------------
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 01.Октомври.2009 во 22:12
tolku shto...na crveno stalno pominuvam!.....kako peshak ...dabome!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 01.Октомври.2009 во 22:15
brza напиша:
tolku shto...na crveno stalno pominuvam!.....kako peshak ...dabome!
|
Ако дабоме е тој што го рекол ова јас не сум многу поразличен од него, искрено ни знам да минувам на семафор ниту ништо, само на брзина преминувам, гледам лево десно да нема по некој полицаец ако има магла ако нема спокојно го продолжувам моето патување... Навистина оценката во образованието ништо нема врска, сообраќај 5ка имав, ама добро е барем сите знаци ги научив...
-------------
|
Датум на внесување: 01.Октомври.2009 во 22:38
DDarko напиша:
Учам медицина каде што се изучува само телесното на човекот, никаде не се споменува ништо од таа вредност човекова, едноставно дојдат ја предатат лекцијата за местоположба на органи, ова она... Често поврзувам со свеста, со духовноста, со енергијата на поврзаност на органите во телото и гледам: Она што е долу под мозокот, а и самиот мозок нема никаква смисла, ок, совршено е создадено, совршено е како едната страна е иста како другата од целото тело, со исклучок на местоположбата на виталните органи, но свеста кружи околу главата како некоја енергија, внатре во мозокот во посебни клетки, таа е таа која не тера да дефинираме, да догматизираме, филозофираме, истражуваме, дејствуваме, да го сваќаме животот сериозно или не.
|
Teloto ni e samo privremen dom, a onoa od sto e sochineto se samo organi koi sluzhat za opstanok na toa materijalno telo.
Teloto ne sme NIE. Mozhebi se sekjavash na komentarot sto go pishuvav za lugjeto koi so transplatacija na srceto imaat sekjavanja na onoj sto im go dal toj organ. Organot vo toj sluchaj im sluzhi da napravat kontakt so daritelot koj ne e povekje zhiv. Toa e mozhno samo ako daritelot ne e vo organot/teloto.
Inaku i mozokot e organ, kako i site drugi i toj samo ni sluzhi kako interface da se povrzeme i da komunicirame so vistinskoto NAS. Se razbira toa nema da go uchisn na fakultet. Nema da se uchi ushte izvesno vreme...
Znachi onoa sto sakam da ti poracham e deka svesta ne e vo teloto. Taa e vrzana so nego samo za isvesen period na vreme za da ima odredeni materijalni iskustva.
Zatoa uzhivaj go zhivotot vo seta negova celina i polnost, no ne se vrzuvaj premnogu za nego. Prochitaj go mojot (malu podolg) posleden komentar vo temata "Дали нехристијаните со добри дела ќе се спасат?" i kje vidish zoshto i Isus go sovetuva istoto.
|
Датум на внесување: 02.Октомври.2009 во 06:20
Da, ovoj shto ja prouchuval reinkarnacijata zaboraviv imeto sega, veli grev e da se kazhe deka teloto e poseduva dushata, dushata go poseduva teloto dodeka ne dojde vistinskiot moment da ne vleze vo nitu edno telo.
-------------
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 02.Октомври.2009 во 13:13
Po gledanje vesti ili "Celebrity " , ednata seriozna,a drugata neseriozna verzija na zivotot, no i po dvete mi se place.
------------- http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/
|
Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 02.Октомври.2009 во 21:43
Понекогаш дури премногу сериозно.
------------- На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент: Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!
|
Датум на внесување: 02.Октомври.2009 во 21:58
Jas samo koga sum bolen. Togas samo znam da go cenam zdravjeto i fizichkata blagosostojba.
-------------
|
Постирано од: Lithium
Датум на внесување: 03.Октомври.2009 во 12:14
Не го сфаќајте животот сериозно, и онака нема да преживеете
|
Постирано од: Rita.MD
Датум на внесување: 03.Октомври.2009 во 12:15
Многу сериозно, ама сепак некогаш застанувам да ги помирисам цвеќињата.
------------- A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
Постирано од: ANITA11
Датум на внесување: 05.Октомври.2009 во 19:10
nekogas premnogu ,no znam da si dadam i vozdiska lesna
|
Датум на внесување: 06.Октомври.2009 во 15:45
Koga mi ide na zivci zatoa sto ne se soglasuva so moite planovi.
------------- http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/
|
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 29.Јануари.2010 во 10:24
Nikolku moze zatoa i tolku cesto se izlozuvam na rizik. Zatoa sto voopsto seriozno ne go svakam.
Za mene zivotot e nesto sto MORA da go ziveeme NIE kako sakame. Moite ne se zadovolni so moevo razmisluvanje, zasto taman koga pomislija deka ke se smiram, jas povtorno se menuvam. Sakam vo se sto pravam da uspevam. Do sega se mi se ispolnuvalo. Postignuvav se sto ke mi padne na pamet. Da pomine maj mesec i definitivno se gledam vo drugo svetlo, na drugo mesto, podaleku od ovde. -za razlika od nekoi lugje koi cel zivot samo sonuvaat i se zalat nekoj im go ziveel nivniot son, jas svojot son ne samo sto nego sonuvam i go ziveam, tuku so vrtoglavo brzo i go ispolnuvam. Toa e ogromna razlika. Ako imas muda -odis na rizik, Bez rizik ne se uspeva vo nisto.
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Постирано од: dejanpp
Датум на внесување: 29.Јануари.2010 во 12:37
covek koj ne custvuva pritisok i bolka ne moze da go svajca seriozno zivotot.znaci serioznosta se dvizi pravoproporcionalno od zgolemuvajnata na bolkata. zatoa licata koi se na seriozni funkcii moraat prvo da si sozdadat bolka a posle da ja vodat funkcijata.zemajci go vo predvit toa koga ke gi poglednime zivotite na nasite funkcioneri moze da zaklucime daka vo nivniot zivot voopsto ne pocustvuvale ni pritisok ni bolka pa zatoa tie prokockuvaat milioni evra od budzetot bez da custvuvaat nekakva odgovornost a toj sto treba da gi obvini za taa krazba ne e voopsto seriozen pa ne go svajca toa za golemo zlodelo i ne gi obvinuva.gledajcija celava situacija vo drzavava moze da se vidi deka nikoj ne se grizi za situacijava vo koja sme seriozno site samo si uzivaat vo svoite fotelji bez nikakva odgovornost i trosat bez kontrola nesto sto e tujdzo.
|
Постирано од: pagane
Датум на внесување: 29.Јануари.2010 во 12:39
кога се сфатиш многу озбилно...животот обично ти се руга.
|
Постирано од: dejanpp
Датум на внесување: 29.Јануари.2010 во 12:46
pagane напиша:
кога се сфатиш многу озбилно...животот обично ти се руга.
| da tocno e toa no vo slucajov drzavava se ruga od neozbilni lujdze.pa zatoa za mesta kade treba precizni raboti se stavaat seriozni lujdze a sekade kaj sto tolerancijata za preciznost e nad 50 posto serioznosta e opasnost-zs tamu serioznite lujdze ke bidat pritisok za normalnite lujdze.
|
Постирано од: Tiggy Vicious
Датум на внесување: 30.Јануари.2010 во 20:09
Не баш сериозно. И моментално немам потреба од тоа.
------------- What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
|
Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 31.Јануари.2010 во 22:44
воопшто не го сфаќам сериозно, ниту пак се обидувам да го сфатам на било кој начин, едноставно го живеам онаков каков што ми е подарен
------------- размисли пред да напишеш глупост
|
Постирано од: MaRgRini
Датум на внесување: 01.Февруари.2010 во 01:56
ако си разочаран и нема да е толку важен
А пред излегување биди кукла - од кај знаеш што ќе ти се случи .
|
Постирано од: Joshua_Tree
Датум на внесување: 01.Февруари.2010 во 11:31
Golema scena vo koja sum JAS glavniot junak!Detaljite ke mu gi ostavam na lukaviot,a serioznosta na tie sto imaat uste mnogu da setkaat po patot...
------------- “Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.” ― William Faulkner, Mosquitoes
|
Постирано од: Senzor
Датум на внесување: 03.Февруари.2010 во 01:06
Еб** живот чувај здравје!
------------- Живеј, и остави да живеат.
|
Датум на внесување: 03.Февруари.2010 во 12:54
Zivotot vo mnogu navrati dokazal deka e neseriozen so nas i nasite planovi t.e. gi omaluvazuva i im se podmeva.
|
Постирано од: Joshua_Tree
Датум на внесување: 03.Февруари.2010 во 14:46
Poveke bi sakal da bidam dvorska budala,odkolku klovn! Dvorskata budala mu sluzi samo na carot,a klovnot na site sto ke platat za toa!
------------- “Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.” ― William Faulkner, Mosquitoes
|
Датум на внесување: 05.Февруари.2010 во 16:44
Човек треба да живее чесно, ако не може подобро.
|
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 06.Февруари.2010 во 09:48
zbunet напиша:
Човек треба да живее чесно, ако не може подобро. |
Браво збунет
------------- Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
Постирано од: Anarchy
Датум на внесување: 06.Февруари.2010 во 12:21
Постирано од: sanja-a
Датум на внесување: 07.Февруари.2010 во 11:08
ни малку...затоа ме приземјува силно некогаш
------------- Обожавам луѓе кои ме смеат. Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн
|
Датум на внесување: 07.Февруари.2010 во 23:59
Изеди наутро жива жаба и преку денот не може да ти се случи ништо полошо.
|
Датум на внесување: 03.Ноември.2013 во 15:52
Ќе се направи грев ако се сфати премнигу сериозно.
|
Постирано од: Орка
Датум на внесување: 14.Ноември.2013 во 22:49
Гледам да не биде сериозно како инфаркт
|
Постирано од: ekszi88
Датум на внесување: 14.Ноември.2013 во 22:53
Зависи од расположение
------------- Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
Датум на внесување: 14.Ноември.2013 во 23:45
Добредојде назад!
|
Постирано од: ekszi88
Датум на внесување: 14.Ноември.2013 во 23:45
Благодарам
------------- Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 13.Декември.2013 во 20:34
Кога ќе размислиш... ама... кога сериозно ќе размислиш... ебеш ти сериозно...
прави го тоа што сакаш... ако навистина го сакаш... па што и да е... сериозно или не... уживкај... животот е дар... уживај во него како што тебе ти одговара... па како и да е ти одговара...
|
Датум на внесување: 14.Декември.2013 во 16:24
Нема ништо посериозно од тоа животот да го сфаќаш несериозно - да се смееш кога ти се плаче, тоа е навистина голем напор
|
|