Испечати | Затвори го прозорот

Дигитална телевизија

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Медиуми
Опис на форумот: Телевизии, радио, списанија, весници...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=20176
Датум на принтање: 05.Мај.2025 во 00:40
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Дигитална телевизија
Постирано од: sasebt
Наслов: Дигитална телевизија
Датум на внесување: 24.Септември.2009 во 17:15
dali nekoj probal ili uspeal da gleda digitalna tv od on net? slusnav deka imalo nekoi testni kanali kako discoveri i slicno. ako ima, pisete kako se prai toa.

-------------
http://foto.idividi.com.mk/portfolio.asp?ID=3883 - Портфолио - Пушењето е штетно по здравјето

Коментари:
Постирано од: foerbah
Датум на внесување: 20.Октомври.2009 во 14:18
koristam digitalen paket od KEJBLTEL...

Постирано од: AcaRank.
Датум на внесување: 23.Октомври.2009 во 16:00
Користам кабелска,ама не току софистицирана.......

-------------
Toa shto ne se postigna vo 1966 da go npravime sega....

Постирано од: mimicria
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 11:27
eve i jas da prasam....daj kazete predlog za doobra digitalna tv.. total tv, boom tv ili preku kabelska??
samo nemojte max tv...

-------------
Dajem ti verse i note, sve moje sarene perle na dar, jos te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorjecivo, jos uvjek mogu ti podvaliti ljubav...

Постирано од: brza
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 11:34
ma ne zemajtte digitalna! ako imash nekolku televizori ne mozesh da gledash razlichno na sekoj! 

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: Iron Man
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 19:20
Originally posted by mimicria mimicria напиша:

eve i jas da prasam....daj kazete predlog za doobra digitalna tv.. total tv, boom tv ili preku kabelska??
samo nemojte max tv...

јас имам сега засега  само кабелска задоволство (4 ТВ а 1 претплата)  иако само три ми се поврзани

а зошто не Макс ТВзбунетост

е сега за Боом ТВ плаќаш 500 ден а гледаш 40 канали (многу голем избор имаш и дури не можи да ги догледаш)  газење%20од%20смеење

а за Тотал ТВ плаќаш 550 ден а гледаш 250 канали.........е овие не можи да ги догледаш

јас мислам дека Тотал ТВ ти е подобро

ИЗБОРОТ Е ТВОЈ само немој после мене да ме колниш од било која причина ако не чини Тотал ТВ голема%20насмевка

-------------

Постирано од: гоcтин
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 23:51
јас имам кабловска, а пред недела дена земав и boom TV и мислам дека е КАТАСТРОФА...сега за сега има пречки,има само 45 канали и 5 радио станици,можеш само на еден ТВ да гледаш....кабловската ми е 100 пати подобра...три телевизори имам поврзано,а не како ова сега од boom TV го шетам од соба во соба како некоја будала затоа што неможам без 2-3 канали што ги нема на кабловска

-------------

Постирано од: sasemkd1
Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 13:05
najdobro vi e da si kupite satelicka-resiver dreambox i ke si namestite sharing za bez pari. i teraj si gledas totaltv full paket itvpartner pink 10 kanali ednostavno najisplatlivo. eve vi strana za da si namestite sami http://www.sat-times.com/ ako ne vi e jasno i zaglavite ke vi objasnam najdetalno sto da napravite mnogu e lesno.

Постирано од: mila2002
Датум на внесување: 12.Јануари.2010 во 10:51
Dali nekoj ima digitalen paket od kablovska-telekabel i kolku ste zadovolni so slikata dali ima razliga so onoj analogniot paket.I dali moze da se prikluci na poveke televizori?

Датум на внесување: 16.Јануари.2010 во 22:57
se uste go koristam digitalniot paket na kejbltel.no ako ne gi osvezat kanalite za mesec dva gi otkazuvam,mi istece dogovorot na godina.nema nisto interesno.kanali-filmski so arapski prevodi i edino sto vredi hrvatskiot cmc drugoto e gola voda.od minatiot mesec go koristam i boom.tv.go setam od doma na rabota i obratno.

Датум на внесување: 17.Јануари.2010 во 14:36
ma,...prokleti da se,..pak se zaebavaat so titlovite,..лутина

-------------

Постирано од: busvek
Датум на внесување: 25.Март.2010 во 17:30
Дали некој ја знае листата на сите програми што ги нуди Телекабел последно на информативниот канал на Телекабел се вели дека има 75 Дигитални канали,кои се тие канали па ако некој од вас веќе ја користи оваа услуга .... да ни пиши и дали се со македонски превод ....

-------------

">

Постирано од: Орка
Датум на внесување: 11.Април.2010 во 20:36
Не се жалам од Boom-от...ама цело маало коцкари пцуе немало телетекс

-------------

Постирано од: abnormalen
Датум на внесување: 13.Мај.2010 во 22:22
дигитална не моше да се гледа на повеќе тв-еа, освен ако немаш за секој тв посебен тјунер.

-------------
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!

Датум на внесување: 01.Јули.2010 во 23:13
Boomtv од денес ги укина HBO каналите,односно ако сакаш да ги гледаш 300 ден.на еден приемник,а ако имаш повеќе за секој по 300 ден.само за споредба кејблтел 100 канала дигитална основен пакет од 200-250 ден.во зависност дали си со договор или не.
најдобро е изгледа сателитска антена,најевтина од 3500 до 4000 со монтажа.со еден сателит по можност да го насочи на тор-сат,таму имало добри канали и бивши ју и спортски и хбо
канали сите 3,негде околу или над 200 канали и тоа со избор на прево, субтитле,еднаш плаќаш заувек...

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 05:05
Originally posted by foerbah foerbah напиша:

Boomtv од денес ги укина HBO каналите,односно ако сакаш да ги гледаш 300 ден.на еден приемник,а ако имаш повеќе за секој по 300 ден.само за споредба кејблтел 100 канала дигитална основен пакет од 200-250 ден.во зависност дали си со договор или не.
најдобро е изгледа сателитска антена,најевтина од 3500 до 4000 со монтажа.со еден сателит по можност да го насочи на тор-сат,таму имало добри канали и бивши ју и спортски и хбо
канали сите 3,негде околу или над 200 канали и тоа со избор на прево, субтитле,еднаш плаќаш заувек...

а како е на Макс ТВ (и таму се доплаќа за секој ресивер т.е. ТВ за ХБО) збунетост

а на тој сателит има ХТР2,Нова ТВ??????? или се кодирани?

а за ХБО дали се плаќа претплата на тој пакет од сателитската

Тотал ТВ каква понуда има сега?

-------------

Датум на внесување: 02.Јули.2010 во 16:53
на тој ТОР пакет ги има најверојатно и двата ХТВ,РТС 1 И 2,
НОВА,ОБН ,БН,РТЛ -хрватски,ХБО со српски преводи...ќе се распрашам деновиве на работа и ке добијам по прецизни информации...

Датум на внесување: 05.Јули.2010 во 22:00
а ХБО можи слободно да се гледа збунетост оти бараат претплата колку шо знам на дигиталните ТВ (Оне,Макс ТВ)  

-------------

Постирано од: abnormalen
Датум на внесување: 26.Август.2010 во 08:58
ако тие бараат да им плаќаш, тешко дека некој ке ти ги даде бесплатно .изненадување

-------------
Gluposta e najneobična od site bolesti - od nea NE pati bolniot tuku, SITE OSTANATI!

Постирано од: Sinisha_i
Датум на внесување: 27.Август.2010 во 01:02
Do pred 1 mesec na satelitska imashe golem izbor..eve nekoj od kanalite so srpski prevod: Tv 1000,Hbo Adria,Hbo Comedy Adria,Discovery,National Geografic,Nat Geo Wild,Viasat(History,Explorer), potoa Rtl hrvatska,Obn,Nova,A2,Hallmark,Mtv Adria,Private Spice,Eurosport serbia i Eurosport 2 serbia i mnoooogu drugi.za zhal povekje nemozat da se gledat bidejki se prefrleni vo Nagravision 3.Inaku gi gledavme 2 3 godini za ich pari :D

Датум на внесување: 27.Август.2010 во 15:09
...e taka!..да

...i ke se sekjavash sega ,..na ubavite vreminja,..koga besplatno bilo ...изненадување

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk