Испечати | Затвори го прозорот

“Силата“ на подарената моќ!

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Филозофија и психологиjа
Опис на форумот: „Разно“ ама на повисоко ниво
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=20034
Датум на принтање: 04.Февруари.2025 во 01:09
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: “Силата“ на подарената моќ!
Постирано од: brza
Наслов: “Силата“ на подарената моќ!
Датум на внесување: 08.Септември.2009 во 10:41
....zoshto na nekoi lugje, vlasta,( bilo koja, so koja shto mozat i imaat vlijanie vrz drugi lugje), ...im go svrtuva pametot za ..360°? збунетост...poinaku kazano...im  udira vo glavata!....eklatanten primer imame i tuka...od pregolemata narcisoidnost i samouverenost..."slavnite" pochnaa da  delat i avtogrami naokolu. Samo....ne e toa najstrashnoto...postrashno e toa shto ima  takvi koishto sobiraat i takvi "raboti"..............primer ima...milion...vo zemjava....

pa?....shto e toa shto nekoi  gi tera,..koga ke ja "dochepaat" silata...da gi tormozat istite tie koishti mu ja...dale?....?

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Коментари:
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 08.Септември.2009 во 10:48
можеби бесгласноста која им била основна карактеристика пред да се дочепат до власта
можеби задоволството од  моментот дека сега можат да ги исполнат сите свои хирови
можеби глупавоста
не%20знам

-------------
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Датум на внесување: 08.Септември.2009 во 11:02
arno vikash!...moze sekoja poedinechno,..a , moze i se toa vo edna...persona!...koj da znae?збунетост

-------------

Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 08.Септември.2009 во 21:36

не бадијала рекле дека доколку сакаш да видиш каков е , ДАЈ МУ ВЛАСТ ...... било каква само да е ВЛАСТ ........ мирисот на надмоќност во однос на “ обичните смртници “ во многу влијае и во односот кон нив ....... а згора на се , доколку е и некое исфрустрирано суштество , таа ВЛАСТ станува толку сериозно сватена да не верувам и дека спие од среќа што има прилика да се “ истури “ некому па макар и само виртуелно голема%20насмевка

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 08.Септември.2009 во 22:57
Ne mi davaj da imam se sto ke posakam zosto se sto e pogano vo mene, a bilo potisnuvano zaradi ova ili ona, ke ispliva na povrsina.

-------------
http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/

Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 09.Септември.2009 во 11:23

Со тој чин се активираат сите центри за самозадоволување кај овие егомани, зашто само таквите трчаат по престиж па кога ќе се докопаат сите можни дизни им се отвараат.

-------------
Beauty fades, dumb is forever

Постирано од: DDarko
Датум на внесување: 10.Септември.2009 во 06:44
Ne mozete da diskutirate na ovaa tema dodeka ne dojde Anakin, toj znae se za silata!!!голема%20насмевка

-------------

Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 26.Јуни.2010 во 19:15
Originally posted by Glenn Glenn напиша:

Со тој чин се активираат сите центри за самозадоволување кај овие егомани, зашто само таквите трчаат по престиж па кога ќе се докопаат сите можни дизни им се отвараат.

Нажалост...тоа е суровата вистина.
Нe sекој знае да каже....''.Не ми давај власт,зошто знам каков ѕвер лежи во мене.''

-------------
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Постирано од: Hedonistka
Датум на внесување: 26.Јуни.2010 во 19:22

Po toj nachin si go izbivaat kompleksot na niska vrednost..mozebi bile tretirani kako losho pred toa i posle toj kompleks pod formata na vlasta se pretvora vo egocentrizam i egoizam,tiranija,eksploatacija na poslabite i tn..kako shto kazaa Glenn i Renatax...

-------------
If you are reading this, get a life!

Постирано од: marco_antony
Датум на внесување: 26.Јуни.2010 во 21:21

СИЛАТА
КОЈА ИДИ ОД ГОРЕ ...
ТРАЕ ВЕЧНО ...

А СИЛАТА КОЈА ИДИ ОД ДОЛУ ...
ТАКА ДА СЕ КАЖЕ ...
ТРАЕ 4 ГОДИНИ ...

1. ГОДИНА ЌЕ СЕ ПРИЛАГОДУВААТ
2. ЌЕ ПОЧНАТ ДА РАБОТААТ
3. ЌЕ ПОЧНАТ СО ГЛУПОСТИ И
4. ЌЕ ИМА ИЗБОРИ - И ЌЕ ГИ СМЕНАТ !!!

ЕТЕ ЗАТОА ИМА ИЗБОРИ НА 4 ГОДИНИ ...

-------------
                             PARADISE MACEDONIA

Постирано од: Joshua_Tree
Датум на внесување: 26.Јуни.2010 во 21:23
Nikoj,nikade i nikako nemal podarena mok.....taa e samo percepcija na onie sto ja nemaat

-------------
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes

Постирано од: pagane
Датум на внесување: 26.Јуни.2010 во 21:29
Originally posted by brza brza напиша:

....zoshto na nekoi lugje, vlasta,( bilo koja, so koja shto mozat i imaat vlijanie vrz drugi lugje), ...im go svrtuva pametot za ..360°? збунетост...poinaku kazano...im  udira vo glavata!....eklatanten primer imame i tuka...od pregolemata narcisoidnost i samouverenost..."slavnite" pochnaa da  delat i avtogrami naokolu. Samo....ne e toa najstrashnoto...postrashno e toa shto ima  takvi koishto sobiraat i takvi "raboti"..............primer ima...milion...vo zemjava....

pa?....shto e toa shto nekoi  gi tera,..koga ke ja "dochepaat" silata...da gi tormozat istite tie koishti mu ja...dale?....?

не се криви тие што го jадат бурекот , туку тие што им го дават!!!

Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 26.Јуни.2010 во 23:52
Vo povekjeto sluchai pogore iznesenite komentari ja reflektiraat vistinata na zhivotot, no ima ushte edna rabota...

Imeno, postojat lugje koi se rodeni lideri, a ne sledbenici, lugje koi imaat jasni vizii i idei i koi znaat shto treba da se napravi za tie da se ostvarat. Vakvite lugje obichno ne se konformisti i ne prifakjaat nikakva opcija koja bi go dovela ostvaruvanjeto na idejata vo prashanje. Tie obichno taka se odnesuvaat i vo sekojdnevniot zhivot, no rabotata e shto dodeka ne se na pozicija koja im dava na nivnite akcii poshirok i poznachaen efekt, nivniot odnos ne e tolku zabelezhitelen.

Onie koi se so niv i koi sakaat da imaat vlijanie vo rabotata i odnesuvanjeto na gore spomnatite lugje, obichno nekonformistichkiot stav go gledaat kako samobendisanost i despotizam.

-------------
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.

Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 27.Јуни.2010 во 09:45
Се согласувам со ставот дека има луѓе кои се родени да бидат лидери и  респект за нив ,но има такви кои во својот животен концепт си зацртале дека мора да станат лидери,без оглед на нивната немоќ за лидерство , а функцијата ја стекнале на беден полтронски начин.....е тие,тие  најдобро да не ти се во непосредна близина!тага

-------------
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Постирано од: Joshua_Tree
Датум на внесување: 27.Јуни.2010 во 16:20
Originally posted by renatax renatax напиша:

Се согласувам со ставот дека има луѓе кои се родени да бидат лидери и  респект за нив ,но има такви кои во својот животен концепт си зацртале дека мора да станат лидери,без оглед на нивната немоќ за лидерство , а функцијата ја стекнале на беден полтронски начин.....е тие,тие  најдобро да не ти се во непосредна близина!тага

TOA SE TIE...daleku od vidokrugot na mediokritetite i siromastijata

-------------
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes

Постирано од: Anarchy
Датум на внесување: 27.Јуни.2010 во 21:38
Нема луѓе кои се родени лидери. Има луѓе на кои што им се имаат поклопено сите коцкички, во моментот кога им била дадена шансата, па затоа се промовирале како лидери, а нам ни изгледаат како родени лидери.

Замислете, ако е роден лидер, тогаш тој би требало точно да ги предвиди своите чекори за наредните 10 или повеќе години? Оти испод 10, не знам дали некој би рекол дека е роден лидер. Е баш ме интересира мене од кај толку знаење да има еден "роден лидер".

И баш ме интересира кога го промовирале поголемите и повлијателните луѓе во одредената бранша, тој "роден лидер", што ќе се случело ако дојдел некој поспособен од него и му манел 2-3 заушки.

Датум на внесување: 28.Јуни.2010 во 07:06
Liderot ne mora sekogash da predviduva shto kje se sluchi za 10 godini... dovolno e da ima jasna pretstava shto treba da se stori vo sledniot moment.

-------------
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.

Постирано од: dejanpp
Датум на внесување: 28.Јуни.2010 во 11:30
silata  na  podarenata  mojk,ako  stanuva  zbor  za  premierite  tie   nemaat  nikakva  podarena  mojk  nego  tie  se  forma  na  glasot  na  demokratijata.nervniot  sistem  na  drzavata  sobira  podatoci  od  grajdzanite  klaficirajci  gi  po  vaznost  na  informacijata  i  po  vaznost  na  izvorot  od   koj  sto  doajdza  informacijata  i  taka   dobiva  naslov  za  tema  za  koja  sto  treba  da  se  razgovara  vo  parlamentot   istovreme  so  toa  odreduvajci  i  zadaci  za  premierot.pa  taka   za  mene   dovolno   e  edna  nedela  da  gledam   parlament   i  odma  ke  zaklucam  kakov  narod  zivee   vo  makedonija  t.e.   sto  go  interesira  narodot  pocnuvajci  od  posledniot  covek  pa  se  do  najvisokata  klasa.ottuka  moze  da  se  izvede  lesen  zaklucok  kako  moze   ovlastenite  lica  da  gi  naterame  da  rabotat  vo  druga  oblast  samo  i  samo  ako   nie  site   pocnime  da  razmisluvame  za  taa  oblast  .no  nasiot  intelekt  mora  da  e  fakultativno  potkovan  za  da  bide   sposeben   da   obrabotuva  podatoci  za  takvi  klucni  prasajna  za  idninata  ,momentalno   nie  site  sne  obrazovani  so  prikaznite  od  dedo  i  baba  za  goce  delcev  pa  zatoa   vladata  ni  donese  spomenici.edno  e  jano   90  posto  od  makedoncite  neznaat   kako  funkcionira  demokratijata  pa  seuste  cekaat  da  dojde  lice  kako  "tito    da  ne  vodi  site  sega  e  obratno  lujdze  nie  go  vodime  liceto  sto  sedi  na  mestoto  od  "....".

Постирано од: invader
Датум на внесување: 28.Јуни.2010 во 11:51
А што друго и би била ако не им е подарена?  и тоа баш во демократијата и посебно, на луѓе коишто ја злоупотребуваат подарената им сила, и тоа  против оние што му ја подариле.
 а, да не мисли некој дека, чесно и макотрпно ги заработуваат  функциите,  барем во земјава?изненадување
изненадување

-------------
在美居住和工作 ——快来参加官方举办的美国绿卡抽奖!

Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 28.Јуни.2010 во 20:41
Денеска имав една таква непријатна случка со една таква личност со „подарена моќ„. Имено госпоѓата постигна точка на вриење и почна да ме потсетува кој е кој.
Имено не знам зошто мораше да го потенцира тоа толку, за да се претвори во тема на разговор, кога во ниеден момент никој не и ја оспори „величината„. Се послужи со својата позиција да ја оправда својата неспособност да комуницира ефикасно и без да ги конта работите лично.
Тажното беше што се послужи со наводни „дисциплинкси мерки„ затоа што и се може а не за да пренесе загрижувачки став и поддршка да се работи на грешките.
Глупави, ограничени, високо егоцентрични луѓе не биваат добри „лидери„. Тие не водат, тие само ја наметнуваат сопствената воља за лична сатисфакција.
Увидов колку само гопоџава ужива во својата маленкост и изгубив секаков респект за неа. Сфатив дека е ситничар и дека со своите особини може само да го убие ентузијазмот кај одредени личности кои зависат од неа.

-------------
Beauty fades, dumb is forever

Датум на внесување: 28.Јуни.2010 во 23:01
Za zhal postojat i takvi lugje.

Jas ne govorev za niv.

-------------

Датум на внесување: 17.Мај.2012 во 01:22
makedonija e  tipichen primer za toa shto e podarena i zloupotrebena mokj ,
..osobeno sprema onie kioishto ti ja dale,
...vo koja shto daroprimachite,efikasno gi izdresirale  svoite darodavachi,

...da im go (iz)lizat gazot,..pa shto i da poserat. да

-------------

Постирано од: pajser
Датум на внесување: 17.Мај.2012 во 08:41
,,,,,,,,,i ednite i drugite se odrani,,,,na prvite gazot ,,,na drugite jazikot,,,i se ,,,pak od lizhenje,,,,
 ,,,,,ah pustite tie,,,barem neshto drugo da si  lizhat,,,megjusebe,,,,загриженост,,,,

-------------
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana

Постирано од: goran-twin
Датум на внесување: 09.Јуни.2012 во 22:02
..оној кој на друг ќе му помогне да стане моќен,самиот пропаѓа.Секогаш некому кому му се помага да дојде до моќ со итрина и со сила и кој ќе исплива на површината,тој е недоверлив кон таквите патишта на моќта.   Niccolò Machiavelli

Датум на внесување: 09.Јуни.2012 во 23:24
Сила и моќ се две различни работи, ама тоа не го поправивме на почетоткот и... остана така.

-------------

Датум на внесување: 10.Јуни.2012 во 01:39
...ako mislish na naslovot,...nema nishto za popravka!

...''silata'' na onie shto si gi izbral  e vo toa  shto si im podaril mokj,...ama,da ti go  podobruvaat zivotot,...namesto da ti go zagorchuvaat . 

...silata e vo '' ..... '',...zatoa shto tuka ,...takvite kreteni ,...ne bi imale nikakva sila...ako ne si gi stavil tamu kajshto se,...ti!

...t.e....ni kapka pot ne potroshile ,...za da se zdobijat so takva mokj. 

...eklatanten primer na  takvata ''sila'' e,

....Lunaparkot ...ili Panagjurot 1814 !

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk