ПРАВДА, плата и пензија
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=19639
Датум на принтање: 29.Ноември.2024 во 01:41 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: ПРАВДА, плата и пензија
Постирано од: zambija
Наслов: ПРАВДА, плата и пензија
Датум на внесување: 14.Јули.2009 во 22:39
Zosto ministerot ne se srami da zema i plata i penzija,a nekoj da umira za jadenje?
Nemozi da zivee samo toj,neka se potrudi da ziveat i drugite,ili barem da go sredi sudstvoto,pa ako saka neka zema i k-15. Dali treba da si bega nasiot "praveden" minister?
|
Коментари:
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 14.Јули.2009 во 23:35
Да се срами? Ај не зафркавај, политика и срам се две работи кои се исклучуваат една со друга, барем на нашиве простори. Министерот очигледно ја преживеа реконструкцијата на Владата, најверојатно поради блиските врски со семејството на Груевски (нели сопругата на Маневски била другарка на мајката на Груевски).
А дека треба да си оди - треба, и тоа што побргу. Требаше да биде меѓу првите министри кои ќе бидат сменети. Нека покаже Груевски дека нема да ги штеди ни најблиските до него кога ќе ја оплескаат работата. Оти смешно и лицемерно е да критикува други кога амнестираат свои блиски луѓе кои се заплеткале во криминал и афери, а самиот да го прави истото!
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 15.Јули.2009 во 00:01
Ми ги зедоа децата поради врските во власта“
Поранешниот сопруг ми ги зема децата користејќи ги врските со власта, тврди Искра Стојановска, која судот и го одзеде старателството затоа што била болна од мултиплекс склероза.
Денеска Стојановска обелодени дека судот бил под притисок кога ја донел ваквата одлука.
„Во секој поглед искористена е мојата физичка онеспособеност на левата нога, што може на секој човек да му се случи, а во ниеден момент не се споменува работата на таткото во овој случај, во владините сектори, т.е. поконкретно - возач на министерот за правда“, вели Стојановска. .......
A1 ТВ....
Каков Министер, таков возач.....
Ја гледав женава на вести...греота....
------------- Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 15.Јули.2009 во 00:37
министерство за правда мора да добие под хитно ново име- министерство за неправда
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Датум на внесување: 15.Јули.2009 во 00:42
Не му треба ново име...му треба нов Министер (по можност да не е вмровец)...
|
Датум на внесување: 15.Јули.2009 во 00:44
ninja_34 напиша:
Не му треба ново име...му треба нов Министер (по можност да не е вмровец)... |
е и ти многу побара...како може да не биде вмровец не се уклапа у лоповска шема така
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Датум на внесување: 15.Јули.2009 во 00:46
Море само нека го тргнат вампирот од таму... им зема здравје на судиите...
|
Постирано од: mileg
Датум на внесување: 15.Јули.2009 во 11:53
Sakam da kazam a i ministerot za pravda samiot si rece deka od 1vi januari 2009 godina vekie ne zemal penzija.Ovaa izjava dojde otkoga pratenikot Buckovski go otvori toa prasanje na sobraniskata sednica za pratenicki prasanja.Ovaa spored mene ne e dolicno o strana na Buckovski na javno mesto da zboruva za toa prasanje.
------------- 2244435863_d877ea2c34[1
|
Постирано од: novace
Датум на внесување: 15.Јули.2009 во 13:31
mileg напиша:
Sakam da kazam a i ministerot za pravda samiot si rece deka od 1vi januari 2009 godina vekie ne zemal penzija.Ovaa izjava dojde otkoga pratenikot Buckovski go otvori toa prasanje na sobraniskata sednica za pratenicki prasanja.Ovaa spored mene ne e dolicno o strana na Buckovski na javno mesto da zboruva za toa prasanje. |
Посочениов..кој стално и гласно се залага(л) за некакаква си „правда„..а (дали осуден правосилно) е чудо во правните лавиринти на земјава...
Како може да биде (ваков) пратеник..а има правослилна пресуда??
Ако е осуден..кој ли(сеуште) му дава право да ја злоупотребува говорницата на народниот парламент.
И дали ..можно е ваквото „пратеникување„..??
------------- Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
Датум на внесување: 15.Јули.2009 во 13:58
novace напиша:
mileg напиша:
Sakam da kazam a i ministerot za pravda samiot si rece deka od 1vi januari 2009 godina vekie ne zemal penzija.Ovaa izjava dojde otkoga pratenikot Buckovski go otvori toa prasanje na sobraniskata sednica za pratenicki prasanja.Ovaa spored mene ne e dolicno o strana na Buckovski na javno mesto da zboruva za toa prasanje. |
Посочениов..кој стално и гласно се залага(л) за некакаква си „правда„..а (дали осуден правосилно) е чудо во правните лавиринти на земјава...
Како може да биде (ваков) пратеник..а има правослилна пресуда??
Ако е осуден..кој ли(сеуште) му дава право да ја злоупотребува говорницата на народниот парламент.
И дали ..можно е ваквото „пратеникување„..??
| Gospodine se soglasuvam so vas deka toj ne treba da se pojavuva veke vo javnosta za toa sto go napravi so drzavata,ama sto da se pravi takov narod sme.Inaku kako dopolnuvanje da kazam deka toa sto go zborse gorenavedeniot lik deka e netocno.
|
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 15.Јули.2009 во 15:21
Buckovski ima pravo da diskutira od edna edinstvena pricina shto ne moze d apostojat dvojni arshini. Nem mal ili golem kriminal, kriminalot e kriminal i ako navistina vo rabotata na Manevski ima makar mal del od ona shto go tvrdi Buckovski togash mora da se stavi na dneven red i da odgovra bez razlika dali e od pozicija ili opozicija.
-------------
|
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 15.Јули.2009 во 15:24
se dodeka e pratenik i mu tece pratenickiot mandat , ima pravo da govori za sekakov kriminal ..... za negoviot si dobi soodvetna kazna .... sto stanuva so onoj kriminal za koj toj zboruva ? .... zasluzuva li da se rasprava za nego ili ne zasluzuva ? .... ili , kako sto vekje se nasetuva , sepak postojat dvojni arsini .............
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Датум на внесување: 15.Јули.2009 во 15:26
mileg напиша:
Gospodine se soglasuvam so vas deka toj ne treba da se pojavuva veke vo javnosta za toa sto go napravi so drzavata,ama sto da se pravi takov narod sme.Inaku kako dopolnuvanje da kazam deka toa sto go zborse gorenavedeniot lik deka e netocno. |
Тој ...кога (си јавно) „лафе„ ...ме подсетува на :
Гнасна и неубава чешма..од која „блика„ ептен чиста „вода„................ како за пиење.
|
Датум на внесување: 16.Јули.2009 во 21:14
mileg напиша:
pa sega prizna deka bili greska vo administracijata,pa zosto zemal dve primanja od
drzavata?
|
Датум на внесување: 17.Јули.2009 во 00:16
zambija напиша:
mileg напиша:
pa sega prizna deka bili greska vo administracijata,pa zosto zemal dve primanja od
drzavata? | Sakam kako kontra replika da odgovoram deka(dobro kazavtre vie sam si priznal) zemal i plata i penzija ama gospodine toa bilo greska vo kompjuterskiot sisyem,a ne vo ministerot.Da te nadopolnam toj e najgolemiot pravnik i gi znae sitre zakoni.
|
Датум на внесување: 17.Јули.2009 во 00:48
да,најголемиот правник,и ги знае сите закони,а богами и дупките во законите затоа може да зема и плата и пензија...заслужено...зашто и тој е најнајнајдобар...исто како што е и Грујо најнајнајдобар
|
Постирано од: kokomoko81
Датум на внесување: 17.Јули.2009 во 00:54
ama kako ubedlivo i prijatelov uspeva da ja iskrivi prikaznata ...isto kako vladeackata partija ... ti im vikas vas minister kradel oni ti vikaat ne e tocno mora da e nekoja kompjuterska greska i ja zamackuvaat rabotata... ti im vikas nema nisto na videlina od vaseto vladeenje oni ti vikaat vie ne mozete da gi vidite promenite ...
------------- ......
|
Датум на внесување: 17.Јули.2009 во 01:01
и сите среќни и весели живееја до крајот на својот живот
|
Датум на внесување: 17.Јули.2009 во 01:04
da.... zaboraviv da go dopisam krajot, ama verojatno bi prodolzilo taka ...
so taa narodnata ... i volkot sit i OVCITE na broj
------------- ......
|
Датум на внесување: 17.Јули.2009 во 01:37
kokomoko81 напиша:
da.... zaboraviv da go dopisam krajot, ama verojatno bi prodolzilo taka ... so taa narodnata ... i volkot sit i OVCITE na broj
| Gospodine sakam da vi repliciram deka ministerot zemal penzija do 31 dekemvri a od 1vi januari ovaa godina kako sto izjavi na TV ne zema veke penzija tiku samo ministerska plata.Inaku vo drugoto so vas se soglasuvam
|
Датум на внесување: 17.Јули.2009 во 01:42
mileg напиша:
kokomoko81 напиша:
da.... zaboraviv da go dopisam krajot, ama verojatno bi prodolzilo taka ... so taa narodnata ... i volkot sit i OVCITE na broj
| Gospodine sakam da vi repliciram deka ministerot zemal penzija do 31 dekemvri a od 1vi januari ovaa godina kako sto izjavi na TV ne zema veke penzija tiku samo ministerska plata.Inaku vo drugoto so vas se soglasuvam |
и ова е нешто .. Inaku vo drugoto so vas se soglasuvam
------------- ......
|
Датум на внесување: 17.Јули.2009 во 06:38
Поентата (овде) е ..не кај тој ...кој си „земал„ незаконски пензија..туку на тие ...кои тоа и му го овозможиле....администрацијата...преплатена за вака направена не-стручна работа.
Признајте си..дека не е можно тоа да се види и кај обичните смртници- пензионери..недајбоже да однекаде почнат да примаат и плата и да продолжат со „уживањето„ на пензијата..од нашиот ПИОМ..
|
Датум на внесување: 17.Јули.2009 во 12:50
novace напиша:
Поентата (овде) е ..не кај тој ...кој си „земал„ незаконски пензија..туку на тие ...кои тоа и му го овозможиле....администрацијата...преплатена за вака направена не-стручна работа.
Признајте си..дека не е можно тоа да се види и кај обичните смртници- пензионери..недајбоже да однекаде почнат да примаат и плата и да продолжат со „уживањето„ на пензијата..од нашиот ПИОМ..
| Sakam da ve dopolnamam deka Manevski izjavi deka od 1vi januari zema samo plata a penzijata mu e vo miruvanje.
|
Датум на внесување: 17.Јули.2009 во 12:55
i ti mu poveruva ..........
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Датум на внесување: 26.Јули.2009 во 11:28
Kakao spie mirno ovaj covek ne mi e jasno.
|
Датум на внесување: 29.Јули.2009 во 16:03
Manevski i Grujo deneska otvorija novo krilo vo Istrazniot zatvor Sutka.....
Si go sprema Manevski idniot dom....
|
Датум на внесување: 29.Јули.2009 во 18:42
hehehehee........slusam sega mu naredil grujo da gi vrati parite nazad.......heheheee
|
Датум на внесување: 29.Јули.2009 во 18:46
Датум на внесување: 31.Јули.2009 во 09:18
Ова веќе станува дегутантно со грешките околу министерот за правда. Иако слушавме на вести дека грешката со помилувањето на Ламбе Арнаудов е грешка на некој ситен чиновник ако се оди по редот на нештата не ке е така. Онака не ме мрзеше па прочитав нешто околу помилувањето, за да видам кој му мести на Иванов односно кој е кртот на Црвенковски. И навистина се збунив Предлог дава управникот на затворот (или поднесува барање самиот затвореник) до комисијата за помилување па таа до Министерството за правда, па тие до министерот (во овој случај Маневски) па тие до советникот на претседателот ( нели се зборуваше жената на министерот Филимена Манева по пензионирањето да биде ставена на тоа место) и на крај претседателот само потпишува. И сега нормално се поставува прашање,зошто сите грешки се поврзуваат со министерот за правда. И од тука се појавуваат дилеми, му мести ли некој нешто на човеков или се сака да се докаже дека не си ја заработува платата и дека е време да се троши заработената пензија. Време ли е да си размисли за играње шах или табла, не лути се човече или било која колективна игричка за пензионери која ја играат пензионери во жена парк?
-------------
|
Датум на внесување: 04.Септември.2009 во 17:18
Министер за правда кој си земал истовремено и плата и пензија, сега уште една аферичка за министерот кој никако да биде реконструиран:
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=113348 -
|
Датум на внесување: 04.Септември.2009 во 17:21
уште не го “ реконструира “ него
|
Датум на внесување: 04.Септември.2009 во 17:41
Веројатно во оваа реконструкција што следи ќе лета и тој, така барем низ медиумите пишуваше. Јанкуловска ја токмеле на негово место.
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 04.Септември.2009 во 17:42
Датум на внесување: 04.Септември.2009 во 17:46
Е не знам што чекаат, ама некако не им се дава! До фамилијарните врски ќе да е...
|
Датум на внесување: 04.Септември.2009 во 17:48
од каде такви сега и во оваа влада ?
па нели најави расчистување со непотизмот
уште како ПРВ ЧЕКОР ?
ако е до тоа и така , значи овој е седмаче
уште не научил да оди
|
Датум на внесување: 04.Септември.2009 во 21:08
Узурпацијата ја утврдила тогашната општина Чаир. Издала решение со кое
го задолжила за долгогодишното користење на земјиштето да плати
надомест од 26.750 тогашни динари. Да бидеме реални, не дека го бранам министерот ама станува збор за динари. Кај да најде човекот динари да плати, а веројатно според договорот не стоело во марки, односно евра да може да плати. А и ако не го направел овоштарник ке било депонија или некој ке изградел куќичка со некои шупички околу и ќе било не естетски. Вака убаво и за око и за душа.Министерска душа де
-------------
|
Датум на внесување: 20.Септември.2009 во 08:22
Zosto Pravda uste e minister?
|
Датум на внесување: 20.Септември.2009 во 18:20
zambija напиша:
Zosto Pravda uste e minister? |
А зашто пак , г.Андов е (сеуште) пратеник?
Значи..некој го подржува..и избира.
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 20.Септември.2009 во 21:55
zambija напиша:
Zosto ministerot ne se srami da zema i plata i penzija,a nekoj da umira za jadenje?
Nemozi da zivee samo toj,neka se potrudi da ziveat i drugite,ili barem da go sredi sudstvoto,pa ako saka neka zema i k-15. Dali treba da si bega nasiot "praveden" minister? |
MIHAJLO MANEVSKI................ posle eden bivsh i amortiziran razuznavach, Manevski e vtoriot ,,NEDOPIRLIV,,.......... Makedonski sindrom............
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Датум на внесување: 05.Октомври.2009 во 13:20
Сите бараат и очекуваат оставка од министерот за правда, последните ревизорски извештаи укажаа на повеќе негативности и малверзации во неговиот ресор, а тој свикува прес да се пофали дека научил да работи на компјутер? Назад ни биле дарбите, господинот министер допрва ќе гради кариера???!!!
http://vesti.alfatv.com.mk/default.aspx?mId=36&egId=1&eventId=13557 -
|
Датум на внесување: 07.Октомври.2009 во 12:14
Manasievski sega ke bide smenet,samo ako ahmeti go daj ministerstvo za ekonomija
|
Датум на внесување: 07.Октомври.2009 во 13:04
Мислиш Маневски...
|
Датум на внесување: 07.Октомври.2009 во 13:32
novace напиша:
zambija напиша:
Zosto Pravda uste e minister? |
А зашто пак , г.Андов е (сеуште) пратеник?
Значи..некој го подржува..и избира.
|
ептен добра споредба ......... особено ми се допаѓа споредбата помеѓу функцијата министер за правда со докажани малверзации и фукцијата НАРОДЕН пратеник ........
|
Датум на внесување: 11.Февруари.2011 во 13:22
zambija напиша:
Manasievski sega ke bide smenet,samo ako ahmeti go daj ministerstvo za ekonomija |
И по 2 години од оваа изјава Маневски сеуште не е сменет и во догледно време очигледно нема да биде сменет и покрај сите забелешки од ЕУ. Напротив за него се зборува постојано во некои медиуми дека тој менува Сега, полека му се “одземаат“ некои ангажмани и тоа ни помалку ни повеќе од неговите сопартици http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=2296844BF9C8494C99C3F1FB2DDCA646 - Груевски го даде Маневски, но не го врати Црвенковски
-------------
|
|