Мажите живеат подолго ако се оженат за млада жена
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Љубов
Опис на форумот: Верност, другарство, страст, љубомора, мерак... или се’ заедно?
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=19287
Датум на принтање: 15.Ноември.2024 во 20:20 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Мажите живеат подолго ако се оженат за млада жена
Постирано од: LouWeed
Наслов: Мажите живеат подолго ако се оженат за млада жена
Датум на внесување: 03.Јуни.2009 во 08:42
И додека мажите имаат корист од стапувањето во брак со многу помлада партнерка и на тој начин го продолжуваат животниот век,жените го извлекуваат пократкиот крај и со многу постар и со многу помлад маж.
Шансите за мажот порано да умри се намалуваат за петина ако неговата сопруга е помлада од 15 до 17 години.Ризикот од прерана смрт исто така се намалува за 11% ако партнерката е помлада од седум до девет години.
Истражувањето на германскиот Институт Max Planck помеѓу другото докажа дека мажите кои ќе се оженат со постари жени имаат шанси порано да умрат.Резултатите покажале дека и жените од помлад или постар партнер немаат никаква корист во смисла на должината на животниот век
Впрочем жените чии мажи се постари или помлади помеѓу седум и девет години имаат 20 % поголема шанса да умрат порано
Истражувачите велат дека бројката кои одат во корист на мажите пред се е резултат на природната селекција.према која само најздравите и најуспешните постари мажи можат да привлечат помлади партнерки.
„Втора теорија е дека младата жена подобро се грижи за мажот,поради кој тој ќе живее подолго„-велат од Институтот во Германија.Истражувањето ги проучувало смртните случаеви помеѓу 1990 и 2005 година на целокупните жители на Данска.Према европскиот просек,поголем број на мажи се женат за партнерка помлада од нив за три години..
------------- http://www.myspace.com/louweed666 - NICE BOYs DONT PLAY ROCK&ROLL
|
Коментари:
Датум на внесување: 03.Јуни.2009 во 08:57
zbunet напиша:
Некам да умрааам !
|
sto be?
stara kanta si fatil?
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 03.Јуни.2009 во 08:58
А, ме заеба
------------- http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/
|
Датум на внесување: 03.Јуни.2009 во 08:59
Едвај се оженив, па сеа уште и да биде 15 - 17 год. помлада
------------- http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/
|
Датум на внесување: 03.Јуни.2009 во 09:00
zbunet напиша:
А, ме заеба
|
se izdade......
|
Датум на внесување: 03.Јуни.2009 во 09:04
Додуше и’ викам да донесам помлада да ја одмени малку, а она : - Може, ама само во кујна. А ја : - Ти ма, прво влезе у кујна или у кревет ?
|
Постирано од: blue666
Датум на внесување: 03.Јуни.2009 во 09:09
LouWeed напиша:
zbunet напиша:
Некам да умрааам !
|
sto be?
stara kanta si fatil? |
ti mlado li fati?!
|
Датум на внесување: 03.Јуни.2009 во 09:12
blue666 напиша:
LouWeed напиша:
zbunet напиша:
Некам да умрааам !
|
sto be?
stara kanta si fatil? |
ti mlado li fati?! |
koga ke se zenam, ke ti kazam....
|
Датум на внесување: 03.Јуни.2009 во 09:21
Ја се женев за да има кој да ме оплакува и да ми дојде да ми запали свеќа
|
Постирано од: apce
Датум на внесување: 03.Јуни.2009 во 14:43
zbunet напиша:
Ја се женев за да има кој да ме оплакува и да ми дојде да ми запали свеќа |
aaa, siguren li si deka ke place po tebe
------------- apce
|
Постирано од: fiks
Датум на внесување: 03.Јуни.2009 во 14:52
Цуце немој толку под појас па ти сега,му напрајвте опсада на Збуњен,попуштете малу стегата.
------------- Само шлаг пена ќе бидеме. Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии.
|
Датум на внесување: 03.Јуни.2009 во 15:07
Па може точно си е истражувањето,има нешто што му дава мотив поголем за подолг живот на мажот.
Можеби дологовечнаста на мажот зависи од убавината на неговата жена?
Може убавината му дава некоја животна енергија плус.
Кој знае што е причината.
------------- Само шлаг пена ќе бидеме. Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии.
|
Постирано од: pagane
Датум на внесување: 03.Јуни.2009 во 15:08
fiks напиша:
Па може точно си е истражувањето,има нешто што му дава мотив поголем за подолг живот на мажот.
Можеби дологовечнаста на мажот зависи од убавината на неговата жена?
Може убавината му дава некоја животна енергија плус.
Кој знае што е причината. |
па ти земи една млада па ке провериме колку живот ке ти даде...Фиксич, мислам дека сексот ке го умори. ако го има.
|
Датум на внесување: 03.Јуни.2009 во 15:12
Ма не е се до сексот бре,има голем број фактори,може најголем удел има сексот но не и најважен.
Помлада да земам велиш?
Па кој не сака помлада жена да има?
Само дебил би одбил такво нешто.
|
Датум на внесување: 03.Јуни.2009 во 15:19
fiks напиша:
Ма не е се до сексот бре,има голем број фактори,може најголем удел има сексот но не и најважен.
Помлада да земам велиш?
Па кој не сака помлада жена да има?
Само дебил би одбил такво нешто. |
Совет...нека е по млада...но во нормална граница...примерно мегу 5- 10 години...а имслам дека и 10 се многу.
|
Датум на внесување: 03.Јуни.2009 во 15:24
Абе мислам дека 10 години не се некоја голема разлика.
Абе што е важно тоа,важно е да има љубов и разбирање ништо повеќе не треба.
|
Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 03.Јуни.2009 во 15:24
И жените се посреќни-а со тоа и подолговечни ако се земат со помлад, повиталем маж, зашто тоа ќе им биде мотив повеќе да се грижат за себе, за својот изглед, за збиднувањата околу нив, а не да го пратат мажот наутро по млеко и леб а тој да е врати во три, заглавувајќи во меѓувреме партија шах со пензионерите.
------------- МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
Датум на внесување: 03.Јуни.2009 во 15:26
абе имав една комшика, си го зема мажот 12 години по млад од неа...и што накраj му зема станот , а тоj сега трева пасе на некоjа ливада.
|
Датум на внесување: 03.Јуни.2009 во 15:27
Е тоа е веќе сега извинете ми ама к*рвинска работа,се смислено од почеток само да се извлече некој профит од бракот.
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 03.Јуни.2009 во 16:31
ako ne drugo ,...barem ke ebe ,...podolgo !
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: Popi
Датум на внесување: 18.Јуни.2009 во 15:21
A pak statistikive drugo pokazhuvaat - ne im se zhivee li podolgo na mazhive ili shto?
СТАТИСТИКАТА ПОКАЖУВА ДЕКА СЕ ЗГОЛЕМУВА БРОЈОТ НА НЕВООБИЧАЕНИ БРАКОВИ
Македонките сакаат помлади мажи, Македонците искусни жени
Во 2008 година бил склучен еден брак во кој невестата имала повеќе од 55 години, а младоженецот помалку од 24. Дури 12 жени постари од 55 години ќариле момчиња помлади од нив. Дури 270 Македонки од 30 до 34 години минатата година се омажиле за помлади од нив, а една од нив за помлад од 20 години.
Македонците ги надминаа предрасудите за брак помеѓу постара жена и помлад сопруг. Се почесто младите момчиња бираат стари и искусни жени. Младоженецот 20 години, невестата над 55 години. Бројот на вакви бракови во земјава е се почест. За разлика од 2007 година кога немаше регистрирано ниту еден ваков брак, и кога најнеобичен беше оној склучен помеѓу жена од 50 години и младоженец од 20 години, годинава и госпоѓиците постари од 55 години ќариле млади момчиња. Според последниот извештај на Заводот за статистика во 2008 година бил склучен еден брак во кој невестата имала повеќе од 55 години, а младоженецот помалку од 24. Дури 12 жени постари од 55 години ќариле момчиња помлади од нив. Една во својот кревет донела 25-годишно момче. И Македонките од 30 до 34 години се почесто за животен сопатник бираат помлади момчиња. Дури 270 девојки на оваа возраст минатата година се омажиле за помлади од нив, а една од нив за помлад од 20 години.
Но и мажите не можат да одолеат на младоста и убавината. Две девојки на возраст до 20 години лани стапиле во брак со лица постари од 55 години, а пет девојки на истата возраст основале семејство со мажи од 50 до 55 години.
Иако порано беше табу тема да се зборува за свадба после 40-50 година, статистиката покажува дека Македонците ги надминуваат и тие предрасуди. 79 жени постари од 55 години лани го избрале својот сопатник, а истото го направиле и 178 нивни врсници. Во 2008 година 95 невести биле на возраст помеѓу 50 и 54 години, а 142 имале од 45 до 49 години.
Сепак, најголем дел од девојките кои лани го кажале судбоносното ДА биле на возраст од 20 до 24 години, 5 736. 4100 од невестите имале од 25 до 29 години, а 2350 од 15 до 19 години. Од момчињата на возраст од 20 до 24 години се ожениле 4.105, а 5.516 имале од 25 до 29 години.
Бројот на склучени бракови за разлика од минатата, 2007 година е намален. Матичните служби склучиле 14.695 брака, или 5 проценти помалку од лани. Најмногу бракови биле склучени во август, а најмалку во април. Намален е и бројот на разводите. За разлика од 2007 година кога за развод се одлучиле 1 472, лани тоа го сториле 1 209 парови. Најмногу бракови пукнале пред новогодишните празници. Се развеле 259 девојки на возраст од 25 до 29 години и 233 момчиња на истата возраст. Завршиле 36 бракови во кои двајцата брачни партнери имале над 55 години. Пукнал само еден брак во кој младоженецот има над 55 години, а невестата 25. Се распаднале и два брака во кои жената имала над 55 години, а сопатникот од 30 до 34 години. http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=587AB14CCA2960408FF396689ADE3600 - http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=587AB14CCA2960408FF396689ADE3600
|
Постирано од: becenevem
Датум на внесување: 01.Август.2009 во 12:00
mazite bi ziveele mnogu podolgo ako, bi gi menuvale zenite kako sto gi menuvaat programite na tv
|
Датум на внесување: 01.Август.2009 во 23:10
Па да, му треба помлада оти побрзо ќе му ја најде вилицата и наочарите на тепихот
|
Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 03.Август.2009 во 17:56
ne e stosot vo mlada zena ..... stosot na dolgovecen zivot na mazot e seksualna aktivna zena....... pa posto pomlada zena poveke vo nekoj procenat i vrijat hormonite od kolku postara zatoa se veli ...... deka ako ima pomlada zena podolgo zivee Zivotniot vek na mazot se prodolzuva ako ima seksualna aktivna zena ...... bez razlika na godinite........... moze da se strefne mlada da ne saka ic seks .......... tuku pobrgu ke mu ja izvadi dusataa..... seksot e toj sto e eliksir na vitalnosta i dolgovecnosta i ne samo za mazite nego i za zenite....... zimi majka sve e ova vistina....
-------------
|
Датум на внесување: 24.Август.2009 во 16:34
pagane напиша:
абе имав една комшика, си го зема мажот 12 години по млад од неа...и што накраj му зема станот , а тоj сега трева пасе на некоjа ливада.
|
а, да и сега изгледа по стар од неа... не знам во спротивниот случаj како ке да е...
|
Датум на внесување: 15.Септември.2009 во 13:24
Зошто постара жена и помлад маж се идеална комбинација |
Постар маж и значително помлада жена се многу повеќе вообичена комбинација, но кога станува збор постара жени со помлад маж, се уште многумина ќе ги подигнат веѓите сомнително. Сепак, се чини дека оваа комбинација, полека но сигурно влегува во зона на нормалното.
Kога за прв пат Деми Мур се појави во јавноста со своето младо момче, Ешто Качер, крена голема прашина. Сите прогнозираа брз пад на врската, но Деми и Ештон веќе со години добро функционираат. Што е толку привлечно во врска со постарите жени и помлади мажи? Всушност, никој тоа не може со сигурност да го каже, но резултатите од неодамнешните истражувања покажуваат дека на мажите не им е важно колку години имаат жените, туку само како изгледаат. Познатиот секс терапевт и психолог Трејси Кокс, вели дека мажите ги привлекуваат постари жени, бидејќи тие се подобри во кревет, од помладите. Обидувајќи се да одговори на ова прашање мистериозен, Трејси Кокс спровела истражување меѓу мажите, кои откриле зошто ги привлекуваат постарите жени. Постарите жени знаат што прават Клучно е искуство. По триесет и некоја година, жените веќе смениле голем број на партнери, се сретнале со пријатени и помалку пријатни ситуации. Зад нив имаат различни љубовници кои барале различни пристапи. По сето ова жената има стекнато одредено искуство и знаење дека сега може да се примени на нејзиниот млад љубовник. Помладите жени можеби имаат поцврсто тело, но постарата жена на нејзиниот помлад љубовник знае да му пружи незаменливо сексуално искуство. Постарите жени ја преземаат водечката улога Меѓу најпривлечните карактеристики на постарите жени, мажите ја наведуваат иницијатива. Жените после одредени години немаат повеќе проблеми со страв и срам, и без проблеми ги преземаат работите во свои раце. Нив не им е проблем да иницираат секс, предлагаат пози нови техника, и на многу мажи токму тоа им е афродизијак. Помлади жени сè уште се блокирани од срамот, па очекуваат партнерот да го направи најголемиот дел од работата. Постарите жени знаат дека сексот е задоволство, во кој рамноправно уживаат и двајцата партнери. Помладиот партнер има тело кое е желно, спремно и способно, а постарата жена има имагинација и начин да го однесе таму каде што веќе била.
Постарите жени не се брзаат Постарата партнерка никогаш не се брза, бидејќи знае дека долготрајниот секс ќе резултира со поголемо задоволство за двајцата.Таа знае полека но сигурно да го доведе партнерот до ’врвот’. Клучот е дека таа ужива во играта, а тоа за мажите е исклучително привлечено. Мажите сакаат жени кои соработуваат во креветот, а постарите жени тоа го прават совршено. За време на долга врска, една постара жена, на својот помлад партнер му го открива и сопственото искуство, знаење и вештини а тоа мажите навистина ги импонира. “Со постара жена немам чувство дека тоа што е можно побрзо мора да се заврши. Сè е некако бавно, но многу убаво ", - изјавил еден 25-годишник за време на истражувањето. Постари жени обожаваат Мажите се егоцентрични и сакаат кога жените им се восхитуваат. Уживаат во нивните пофалби. "Кога имав дваесет години, јас бев во кратка врска со 38-годишна жена. Досега тоа ми е едно од најдобрите искуства. Јас уживав во нејзината восхит за моето тело. Постојано ги допираше моите гради и рацете. Постојано ме бакнуваше, допирајќи ги сите мои мускули, кожата и целото тело. Се чувствував како грчки бог. Никогаш во животот никој не ме возбудил толку многу."- вели денес 39-годишен нуркачки инструктор. Постари жени имаат повеќе самодоверба Без разлика на тоа како изгледа, самоуверена партнерка секогаш е пожелна. Според мислењето на психолозите, млади мажи ги привлекуваат постарите жени токму поради самодовербата со која зрачи. Самоуверените жени немаат проблем со барање на работите кои ги сакаат. Тие знаат дека она што ќе го побараш нема ни да го добиеш. Ако една постара жена сака нејзиниот партнер да и ги допира градите, само ќе ја фати неговата рака и ќе ја стави таму. Многу млади жени да се чувствуваат непријатно и исплашено дека партнерот таквиот потег ќе го сфати како критика. Сепак, тоа е сосема погрешно, бидејќи најголемиот дел од мажите, го сака ваквиот директен пристап. | |
|
Постирано од: Zdravko81
Датум на внесување: 17.Септември.2009 во 20:40
bijonse1 напиша:
ne e stosot vo mlada zena .....stosot na dolgovecen zivot na mazot e seksualna aktivna zena.......pa posto pomlada zena poveke vo nekoj procenat i vrijat hormonite od kolku postara zatoa se veli ......deka ako ima pomlada zena podolgo ziveeZivotniot vek na mazot se prodolzuva ako ima seksualna aktivna zena ......bez razlika na godinite...........moze da se strefne mlada da ne saka ic seks ..........tuku pobrgu ke mu ja izvadi dusataa.....seksot e toj sto e eliksir na vitalnosta i dolgovecnosta i ne samo za mazite nego i za zenite.......zimi majka sve e ova vistina....
|
e toa de toa
------------- Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 17.Септември.2009 во 22:03
Точно е
Сега на овие години многу добро знам како да смотам некој 18 годишњак, некое младо слатко детиште крцкалче што кога сум имала 16 сум требала да го бркам и да се брукам со месеци.
Сега би го смотала за 5 мин, одма ќе му ја најдам цаката и ќе си го шетам за рака и ќе си правам ќеиф се додека мене ми се сака.
Абе.... You can't beat experience
------------- Beauty fades, dumb is forever
|
Постирано од: Гостин
Датум на внесување: 18.Септември.2009 во 03:19
GlenKlouz напиша:
Точно е |
од каде знаеш или ти си едно 70 години
|
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 18.Септември.2009 во 08:59
Постирано од: ПодВодно
Датум на внесување: 19.Септември.2009 во 22:00
во многу случаи на младата навистина и изгледа дека тој живее подолго од очекуваното
|
Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 21.Октомври.2009 во 22:25
Тема: Мажите живеат подолго ако се оженат за млада жена
Posebno ako maldi momci se muvaat okolu nea. Ti dava volja za zivot, da ne im ja ostavis da ja rastrgnat...
|
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 23.Септември.2011 во 11:24
Ем млада жена,ем некоја година живот гратис.
------------- Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 23.Септември.2011 во 18:09
aha... uste na "opakovanjeto" pisuva: 20% gratis.
------------- Incredible Blue
|
|