Испечати | Затвори го прозорот

Неверството вечна енигма

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Забава, разно, игри, интима
Опис на форумот: џиџимиџарница
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=19008
Датум на принтање: 19.Ноември.2024 во 11:09
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Неверството вечна енигма
Постирано од: mamamd
Наслов: Неверството вечна енигма
Датум на внесување: 12.Мај.2009 во 12:16
Што носи до неверство?

Коментари:
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 12.Мај.2009 во 12:20
замисли на анкетата да ти одговорат 100 тина индивидуи кои не изневериле никогаш.... шо исправна анкета ќе се добие голема%20насмевка

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 12.Мај.2009 во 12:31
genetski predispozicii газење%20од%20смеење ......... a be ovaa genetikava epten zafrknata rabota .... lele ....

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Датум на внесување: 12.Мај.2009 во 12:34
Никогаш нема да дознаеме, затоа е енигмаголема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 12.Мај.2009 во 13:08
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Никогаш нема да дознаеме, затоа е енигмаголема%20насмевка

воопшто не е енигма мамамд
него анкетата точно ќе покаже која е причината
ама на неа треба да одговорат засегнати индивидуа
а не кој како мисли

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Датум на внесување: 12.Мај.2009 во 13:14
izneveruvame , i maski i zenski od sto ni se prisakuva i tudjo ........ tudje , sladje ........ zabranetoto ovosje e sekogas poslatko голема%20насмевка

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Постирано од: brza
Датум на внесување: 12.Мај.2009 во 13:16
od tolku enigmi,...ova nashlo da ve kopka,a?,.,..neshto shto e ,..najochigledno.

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Датум на внесување: 12.Мај.2009 во 13:18
ma kakva enigma ...... nema tuka nikakva enigma ...... se e do MERAKOT голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 12.Мај.2009 во 13:18
member_profile.asp?PF=8720&FID=42 - miroslav_g8
Сениор
Сениор
Лик

a be,...joze?,...ova si ti?!збунетост,...bajagi si se izmenil,..ne moze da te prepoznae chovek,..da ne si bil vo,..brazil , be? намигнување

-------------

Постирано од: fiks
Датум на внесување: 12.Мај.2009 во 13:27
газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење  Јоже

Абе бидете си верни,шо има да си прајте проблеми,не мафтајте со задникот

-------------
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Постирано од: pagane
Датум на внесување: 12.Мај.2009 во 13:28
мене ми jа нема причината во анкетата.плазење

Постирано од: ANITA11
Датум на внесување: 12.Мај.2009 во 13:38
enigma...

Датум на внесување: 12.Мај.2009 во 13:39
Nesto sepak ke doznaeme.голема%20насмевка
a site pricini tesko deka ke gi opfatimeизненадување

-------------

Постирано од: Klapsomun
Датум на внесување: 12.Мај.2009 во 16:49
iskreno nemozam da svatam koe e zadovolstvoto da varas toa nikogas ne sum go pravel niti pak sakam da mi go pravat toa mi e najbolna tocka. Sto ako otidam so druga i se izdrapam koga veke imam zenska i ako sakam sex ke i kazam i nema sto da se zamaram neznam sto e porazlicna na druga.

Imas se a ako ne ti sedi gzot miren mozes da nemas nisto t.e se da izgubis da ostanes so prstot vo usta

Постирано од: Delicia
Датум на внесување: 12.Мај.2009 во 18:22
Неверството не е никаква енигма.
Сите горенаведени причини се вистинити и тоа сите во исто време.Што би барале со друг ако го сакаме ,ако не прави да се чуствуваме привлечни ,ако сме воспоставиле релација на доверба не%20знам

-------------
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...

Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 12.Мај.2009 во 22:32
Според моите статистики-мажите во Македонија изневеруваат од чист бес и само од тоа. Не оти им фали нешто дома, не оти не се задоволни (а зар биле некад задоволни тие!?) од својата девојка-жена, туку само од чист бес и немај каде. Ако ги прашате нашите македончиња зашто изневериле, и ако ви даде причина која држи вода-јас глава сечам. 

-------------
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....

Постирано од: ANITA11
Датум на внесување: 12.Мај.2009 во 23:12
blueeeeeee

Датум на внесување: 12.Мај.2009 во 23:13
не%20вреден

-------------

Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 12.Мај.2009 во 23:24
Незадоволство во одреден сегмент од врската -води кон неверство.
На Некои луѓе им треба многу да им се прелие чашата на незадоволството за да изневерат, на некои воопшто.
Има и такви кои ја насочуваат својата енергија кон креативна продуктивност, на крај краишта не само љубовните активности прават да се чувствуваме добро, постојат и др.задоволства.
Мислам како жена(значи размислувам со женски мозок) дека мажите се многу поотворени кон излети вон врската, дека се залетуваат повеќе од жените, што не значи дека жените се цвечиња.

-------------
Beauty fades, dumb is forever

Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 13.Мај.2009 во 10:00
Uhh ...pobarav odgovor na ova prashanje od edna lichnost...od gorenavedenite odgovori opfati tri odednash...odgovor broj 3,4 i 8. Chudna e mashkata psiha...prava enigma

Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 13.Мај.2009 во 11:35
изненадување  Енигма или не, факт е дека одсекогаш постоело и секогаш ќе постои  изненадување 

-------------
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!

Датум на внесување: 13.Мај.2009 во 11:41
ne e prasanje dali kje se sluci
prasanjeto e povekje kolku golema kje se pojavi griza na sovest
ili nema da se pojavi ic.....
zasto ne se pojavuva a bi trebalo neli????
nepojavuvanjeto e vo pricinata???? ili vo ako ne se znae,,, ne se ni slucilo
ne e nikoj povreden???????

ne sme bogovi , samo lugje koi obozavat da se sokrijat zad pricinite

-------------

Датум на внесување: 13.Мај.2009 во 11:52
nishto nema enigmatichno vo toa!

-------------

Постирано од: fiks
Датум на внесување: 13.Мај.2009 во 11:54
За да не изневеруваш треба да почувствуваш колку боли кога ќе те изневерат.
Значи според мене тој/таа што биле изневерени и почувствувале болка,доколку се чувствителни ликови и имаат осет за тоа дека со постапката изневерување нанесуваат болка и им била нанесена и имааат сожалување никогаш нема да го изневерат партнерот.
Прво ќе раскинат со предходниот/ната за да не нанесат болка директно.

Вака некако иде или не?збунетост

За чувствителните би требало ова да важи,за другите појма немам,нив не ги контам што им е поентата.
Вероватно и тие не знаат што сакаат.
Се заплеткав сега....збунетостзбунетостзбунетостзбунетост

-------------
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Постирано од: lane62
Датум на внесување: 13.Мај.2009 во 12:00

direktno ili indirektno ,sekako boli

-------------
Daj više odmora jeziku nego rukama!

Датум на внесување: 13.Мај.2009 во 17:52
Не е енигма а никој не може да најде одговор зошто се изневерува. Сите овие констатации се точни а никој не ги признава. Секогаш с енаоѓа причина за оправдување која најмалку е точнанамигнување

-------------

Датум на внесување: 13.Мај.2009 во 17:54
[QUOTE=lane62]

во случаjов , викаш  не боли, а?
па да, повеке ке боли ако не раскинат.
верно,бе.
ама сум глупа.ох

Датум на внесување: 13.Мај.2009 во 18:07

Не е енигма а никој не може да најде одговор зошто се изневерува. Сите овие констатации се точни а никој не ги признава. Секогаш с енаоѓа причина за оправдување која најмалку е точнанамигнување

мамамдголемо%20гушкање
констатациите се точни, но за мен примерно само две од посочените причини се катализатори на женското неверство.
и да не заборавjаме се пак , дека жената ке изневери не само просто кога веке не е влjубена во постоjаниот партнер, него мора / закон/ да е влjубена во некоj друг.
реткост се жениве за които сексот е средство за лечене на депресиjа и
фрустрации поради несрекен брак, неразбирателство или недостаток на лjубов.
значи една од причините за жениве специално е да се влjубени во некоj
друг.
jас например не гласав на анкетава и  нема да гласам, поради тоа што не jа  гледам таму моjата причина за потенциално неверство.плазење

Постирано од: Ateist
Датум на внесување: 13.Мај.2009 во 19:49
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

Според моите статистики-мажите во Македонија изневеруваат од чист бес и само од тоа. Не оти им фали нешто дома, не оти не се задоволни (а зар биле некад задоволни тие!?) од својата девојка-жена, туку само од чист бес и немај каде. Ако ги прашате нашите македончиња зашто изневериле, и ако ви даде причина која држи вода-јас глава сечам. 

Секогаш мажите на тапет, браво. А зошто жените изневеруваат??
И една друга работа, во 90% неверствата се од особи во брак. Да и ќе речете мажите повеќе изневеруваат така??? Има мажи што и со повеќе жени ја изневеруваат својата сопруга (јас не мислам така но вие жените ќе речете така и веројатно сте во право) Но ај размислете, тоа би значело дека има повеќе неверни жени отколку мажи, нели????

-------------
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)

Датум на внесување: 13.Мај.2009 во 19:54
Originally posted by Ateist Ateist напиша:

Секогаш мажите на тапет, браво. А зошто жените изневеруваат??
И една друга работа, во 90% неверствата се од особи во брак. Да и ќе речете мажите повеќе изневеруваат така??? Има мажи што и со повеќе жени ја изневеруваат својата сопруга (јас не мислам така но вие жените ќе речете така и веројатно сте во право) Но ај размислете, тоа би значело дека има повеќе неверни жени отколку мажи, нели????
Јас зборам за мажите, зашто немам искуство со жени. 
Појди од ова Атеист...
Да не ми бара дечко ми, (не зборам лично за мене али така е зборот) немаше да му дадам, ама сигурно на друго место ке се празнеше.
Ок
Раскинуваш со тој дечко. Следи друг. Значи на еден му даваш за да е задоволен, на наредниот за да е задоволен, и се така по ред и после женското е дрољааааа...според машкиот памет ова кажано. Кажи ми ти мене мил мој Атеист..да идеш со девојка и да ти рече-нема ништо до брак дали нема да ја изневериш или да и раскинеш? Јасно дека едно од тие две ке се случи.
Наравоучение-Женските се такви само за да им удоволат на машките. Ако мене тој не ми бара и ме чека до брак, нема да му дадам бе брат. Но знаејки дека мене нема за рака само да ме држи..јебеш га ...или ке си му само ти или ке те вара со која стигне а ти ке се шеташ со рогови каде стигнеш.
И второ наравоучение-каде што реков -Ако ги прашате нашите македончиња зашто изневериле, и ако ви даде причина која држи вода-јас глава сечам-ниеден одговор нема да држи вода. а знаете зашто? зашто буквално ниедна причина нема да го оправда неверството.

-------------

Датум на внесување: 13.Мај.2009 во 20:13
Младоста а и поднебјето носат поинаков начин на гледање на работите.
Права работа што веројатно со текот на годините а и откако ќе се омажиш веројатно ќе научиш. Не давате вие жените ништо, туку добивате.
Второ ти зборуваш за нешто друго а не за неверство, темата е за неверство, а не за невиност пред брак и како тоа влијае на машките.
Трето Прашај кај сакаш, и во Австралија и на Гренланд и во Кина и низ цел свет кого и да прашаш било маж, било жена нема да ти даде одговор што држи вода. И нормално дека недна причина не оправдува неверство секаде на само кај македонче.

-------------

Датум на внесување: 13.Мај.2009 во 20:17
Грешка си, не зборам за невиност, туку фактот дека мораш да му угодиш на дечкото мислејки дека нема да те изневери, а и коа ке му угодиш ако на него му текне на памет-тој ке те изневери колку и да му е ок.
И точно така, не се оправдува неверство-јас го реков тоа за машките (не дека ги штитам женските и дека нивното се оправдува) туку немам искуство од жени тоа го реков веке еднаш...
А што тоа добиваме друже? Со што добиваме? Со неверството добиваме нешто сакаш да кажеш?

-------------

Датум на внесување: 13.Мај.2009 во 20:26
Може да се добие, а можда и не.
Наj веке се добива главоболие особено ако иде реч за женети/ мажени.

Понекогаш и во буквалниот смисол.истепан

Датум на внесување: 13.Мај.2009 во 20:27
pred samoto neverstvo treba da se razmisluva
no
izgleda za takvi raboti pametot ne e vo primarnata faza

-------------

Датум на внесување: 13.Мај.2009 во 20:27

Грешка си, не зборам за невиност, туку фактот дека мораш да му угодиш на дечкото мислејки дека нема да те изневери, а и коа ке му угодиш ако на него му текне на памет-тој ке те изневери колку и да му е ок.
И точно така, не се оправдува неверство-јас го реков тоа за машките (не дека ги штитам женските и дека нивното се оправдува) туку немам искуство од жени тоа го реков веке еднаш...
А што тоа добиваме друже? Со што добиваме? Со неверството добиваме нешто сакаш да кажеш?

Еве чичко атеист да ти укаже на некои работи.
Прво за недоразбирањето
Те цитирам „Да не ми бара дечко ми, (не зборам лично за мене али така е зборот) немаше да му дадам“
за тоа давање мислев
Фактот дека мораш да му угодиш за да не оди кај друга се случува кај пубертетлии (е сега кај кого, кога завршува пубертетот е друга работа), не кај возрасни особи. Водењето љубов треба да е чин на обострана желба и страст, ако е само од едната страна тогаш тие не се еден за друг.

-------------

Датум на внесување: 13.Мај.2009 во 20:28
Originally posted by pagane pagane напиша:

мамамдголемо%20гушкање
констатациите се точни, но за мен примерно само две од посочените причини се катализатори на женското неверство.
и да не заборавjаме се пак , дека жената ке изневери не само просто кога веке не е влjубена во постоjаниот партнер, него мора / закон/ да е влjубена во некоj друг.
реткост се жениве за които сексот е средство за лечене на депресиjа и
фрустрации поради несрекен брак, неразбирателство или недостаток на лjубов.
значи една од причините за жениве специално е да се влjубени во некоj
друг.
jас например не гласав на анкетава и  нема да гласам, поради тоа што не jа  гледам таму моjата причина за потенциално неверство.плазење

Датум на внесување: 13.Мај.2009 во 21:18
Чичко атеист а дали ти тоа немаш ништо против неверство?

-------------

Датум на внесување: 13.Мај.2009 во 21:22

Чичко атеист а дали ти тоа немаш ништо против неверство?

hahahhaha
zavisi bre
dali e izneveruvac ili izneveruvaniot
abe blue
kakvo prasanje??????

-------------

Датум на внесување: 13.Мај.2009 во 21:24
знае чичко атеист што мисли блу

-------------

Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 07:31
Originally posted by Ateist Ateist напиша:

Младоста а и поднебјето носат поинаков начин на гледање на работите.
Права работа што веројатно со текот на годините а и откако ќе се омажиш веројатно ќе научиш. Не давате вие жените ништо, туку добивате.
Второ ти зборуваш за нешто друго а не за неверство, темата е за неверство, а не за невиност пред брак и како тоа влијае на машките.
Трето Прашај кај сакаш, и во Австралија и на Гренланд и во Кина и низ цел свет кого и да прашаш било маж, било жена нема да ти даде одговор што држи вода. И нормално дека недна причина не оправдува неверство секаде на само кај македонче.

Значи не го оправдувам

-------------

Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 08:25
нема оправдување за неверство

-------------
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 10:03
ima ....... KjEJFOT голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 14:49
Мислам дека анкетата е со многу правична застапеност на половите и нигде нема анатема дека мажите повеќе изневерувааттага
Тоа што жените имаат повеќе храброст слободно да зборуваат односно коментираат не значи дека намажите им е забрането тоа да го прават.
Во принцип неверството е на знак равенство бидејки машките изневеруваат со женските, а женските со машките, само поривот/ мотивот  е различен. Во ова тема/анкета токму мотивот за неверство е на дневен ред, набројаните или некои не набројанизбунетост

-------------

Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 18:46
Многу коментари а само 6 гласа во табелата плазење

Дали тоа значи дека повеќето немаме вистински одговор на причината за неверство ????? 
 Не е бадијала насловот  "вечна енигма"  голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 19:11
ma kakva enigma ... povekje e strav ..... soznanieto deka vistinskiot odgovor ne e vo sklad so nacelata i principite .......... jas si kazav , mene kusur ne mi fakjajte задоволство задоволство задоволство

-------------

Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 19:23
Мамамд од кај мене не може да се гласа на оваа анкета. Да. не се работи за мажите или жените. Јас зборам за мажите, а кој сака нека збори за жените. И како што кажа мила моја.....сепак ние сме похрабри...

-------------

Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 19:33
nema enigma ...
neverstvo e posledica od nedostatok na ljubov....

Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 19:41
prosto kazano....ama taka e......

-------------

Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 19:47
недостаток на љубов? или чист бес кај некој персони..

-------------

Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 19:54

недостаток на љубов? или чист бес кај некој персони..

bes...?????збунетост

Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 19:56
ахам

-------------

Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 19:58

ахам

axam...размислување...збунетост

Постирано од: zambija
Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 21:47
Neznam zeni sto priznale preluba,ama znam mazi sto se kaele za taa preljuba. Isto taka znam zeni sto uzivale vo prelubata i toa bili za niv golema satisfakcija,se razbira ako ne ja razbere mazotmu.
Vo idealni uslovi,znaci 100% sigurnost deka nema da ve razberat,mislam site na ovaj svet ke izvrsat preluba.
Dali e slatko nekoj drug da ja ima,a vie da ja rabotite,odnosno vasa da e ,a nekoj drug mu se zasladuva???

Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 22:24
Не зборуваме за лично неверство. Зборуваме за мислење, став, размислување и барање одговор за појава која ја има.

-------------

Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 22:39
ja imalo...ja ima...i sekogas ke ja ima...

-------------

Датум на внесување: 14.Мај.2009 во 22:49
Додека пости бракот ке постои и прељубата.....логичкисреќа

Но прашањето е што води кон прељубатазбунетостИма повеке опции и сепак се зависи и до самите години на партнерите.
На пример ....Мажите после своите 40 години ,највеке изневеруваат,научно докажано.Тогаш е таа кризата на 40-ите,кога сакаа самите да се убедат дека уште се способни да "ловат" и привлечат внимание.

-------------

Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 15.Мај.2009 во 13:45
stom ke napravi 40 godiini da se otera vo logor i 10 god. da ne se pusta смеење

-------------
http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/

Датум на внесување: 15.Мај.2009 во 14:47
тагазбунетост

-------------

Постирано од: karamandi
Датум на внесување: 15.Мај.2009 во 16:31
neznam zasto e enigma
osven ovie 8 prasanja potojat uste koj znae kolku hmmmm

Датум на внесување: 15.Мај.2009 во 16:40
моногамиjата не е природно за човекот понашане.
за човекот, кажувам.
во старите времинjа човекот е имал повеке од една жена.
и тоа е било по закон.
христиjанството постави нов закон пред човеците. постави нови правила.
со тоа сакам да кажам дека се што иде од надвор за човекот секогаш може да биде игнорирано и прескокнато.
не гласам во анкетава. за да има нешто достоверно во моjот глас морам да го дам за повеке од две опции.  и пак нема да бидам нити близу до потенциалната моjа причина за неверство.

Датум на внесување: 15.Мај.2009 во 20:01
vo starite vreminja sigurno znam deka nemale televizija...
i mobilni...
i internet forumi...
ama deka imale poveke zeni...
ne znam..
a i da imale...
pa i onie vo harem...
mu pripagaat na eden maz...
neli taka...
pa nema tuka neverstvo...
 a vo  sustina pa sto i ni bese muabetot....????!!!збунетост

Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 16.Мај.2009 во 01:17
Ма ќути, сме имале среќа, сите се расипани само нашите не се такви голема%20насмевка

-------------
http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/

Постирано од: Milaa
Датум на внесување: 16.Мај.2009 во 02:51
трет њутнов закон-законот за акција и реакцијаголема%20насмевка
ај со среќа на сите големо%20гушкање

Постирано од: gampov
Датум на внесување: 16.Мај.2009 во 05:56

Постирано од: IQ
Датум на внесување: 20.Мај.2009 во 23:51
prva prichina na mazite- seksualno nezadovolstvo
na zenite- emotivno.

posle sleduvaat drugi prichini. vazno nekoj e NEZADOVOLEN od neshto.

-------------
http://imageshack.us">
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/

Датум на внесување: 21.Мај.2009 во 00:25
Интересноразмислувањеплазење

Најновите истражувања на британските психолози и сексолози покажуваат дека половина од анкетираните жени, кои искусиле секс за една ноќ, со задоволство често се навраќаат на страстите со непознат странец.

За разлика од нив, 46 отсто од жените, според истражувањето на весникот „The Sun“ , изјавиле дека зажалиле за својата слабост и непромисленост, бидејќи после тоа се чувствувале „валкано“.  Спротивно на жените, дури 80 отсто од мажите без размислување се впуштаат во „еднократен секс“.

Доктор Анџула Мутанда, британски психолог, укажува на постоењето голема разлика во поимањето на сексот и целокупните емотивни односи измеѓу мажите и жените.

- Мажите ги анализираат овие односи одвоено, така што сексот за една ноќ, е само секс. А кога тој ќе заврши, се впуштаат во следна авантура. Најголемиот број на жени пак, не можат да се впуштат во сексот, без барем минимална емотивност, или пак некој вид на посветеност, објаснува психологот.

Мажите, според неа, размислуваат едноставно: одлично, двајцата сакавме секс, ама јас едноставно не сакам да се оженам со неа. Од друга страна, жените во глава создаваат вистинска бајка: за нив сексот би требало да биде нешто повеќе, па така често се случува наредното утро да му кажат „те сакам“ на љубовникот и да бараат наредна средба. По оваа постапка, многу често жените чувствуваат каење и започнуваат целосна анализа на сите свои постапки, велат психолозите.

Дури и ако мозокот рационално предупредува „јас не сакам никаква врска со овој маж“, нивниот емоционален дел кажува „да ама од оваа врска може да се роди нешто повеќе“ или „дали ме отфрла, бидејќи не сака да се гледаме“. Жените почнуваат и да гледаат со презир кон нивните пријателки кои тврдат дека се среќни, бидејќи им е важен само сексот, вели доктор Мутанда.

За да не дојде до понатамошни компликации околу прашањето „каде води сето ова“ и доколку се плашите дека различно гледате на инстант сексот, најдобро е да заминете без поздрав и да не оставите простор за дебата и недоразбирање. Запаметете дека обајцата сте сакале исто нешто и тоа сте го добиле, ништо не сте инвестирале во тој однос и можете мирно да се раздвоите.

-------------

Датум на внесување: 21.Мај.2009 во 00:30
zoshto enigma?!,..pa ushte i vechna bila.збунетост

-------------

Датум на внесување: 23.Мај.2009 во 20:58
aenigma oti nikoj ne ja reshil, odnosno ne otkril zoshto, kako i so kakvi, a vecna oti tae i trae

-------------

Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 24.Мај.2009 во 17:11
Не е енигма.........на крај се се дознава.......голема%20насмевка 

Постирано од: zverka_
Датум на внесување: 25.Мај.2009 во 12:33
imalo,ima i ke ima

Постирано од: Neptun74
Датум на внесување: 27.Мај.2009 во 19:57

-------------
DeepBlue

Постирано од: Lady Blue
Датум на внесување: 28.Мај.2009 во 00:26
Pa neznam bas ...... u anketava ne se podeleni na masko / zenski izneveruvanja ..... nekoi se tipicno zenski a nekoi se tipicno maski ..... ama sekogas se razlicni pricinite ..... znaeme deka sekoe Zosto ima svoe Zatoa .... as toa Zatoa e individualno .....

-------------
I love life!!!

Постирано од: kejt-d-grejt
Датум на внесување: 05.Јуни.2009 во 22:20
,,Жена и деца оставам, тебе Лилјано да земам,
- да, бе, порано немало швалерај...утре сабајлеплазење

Датум на внесување: 05.Јуни.2009 во 22:22
куче samo kuceto e verno

-------------

Датум на внесување: 05.Јуни.2009 во 22:45
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

,,Жена и деца оставам, тебе Лилјано да земам,
- да, бе, порано немало швалерај...утре сабајлеплазење

кај ја најде песнава жити леб, никојпат ја немам чуенозбунетост
Во народните песни нема многу спомнувања на неверството и да не се вадиме на традицијата. изненадување
Нека биде поарно она -Што е ’’крадено’’ и на комшијата му е драгоголема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 05.Јуни.2009 во 22:49
Лилјано моме убаво,
Лилјано една на мајка,
Уште ли мома ќе одиш,
Уште ли светот ќе гориш?
Лилјано моме убаво,
Лилјано пиле шарено,
Жена и деца оставам,
Тебе Лилјано да земам.
Немој, Лилјано, не чини,
Не осатвај рана на срце,
Цел век јас ќе ти слугувам,
Тебе Лилјано да земам.голема%20насмевка

Датум на внесување: 05.Јуни.2009 во 22:51
sram da mu e prevarant eden...sklepal deca pa sea lile lile...

-------------

Датум на внесување: 05.Јуни.2009 во 22:52
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

Лилјано моме убаво,
Лилјано една на мајка,
Уште ли мома ќе одиш,
Уште ли светот ќе гориш?
Лилјано моме убаво,
Лилјано пиле шарено,
Жена и деца оставам,
Тебе Лилјано да земам.
Немој, Лилјано, не чини,
Не осатвај рана на срце,
Цел век јас ќе ти слугувам,
Тебе Лилјано да земам.голема%20насмевка

Ова ми е со сомнително потекло и сомнителна веродостојностнамигнување

-------------

Датум на внесување: 06.Јуни.2009 во 00:06

sram da mu e prevarant eden...sklepal deca pa sea lile lile...

тоа некогаш било де, сега нема такви работинамигнување

Постирано од: lotus flower
Датум на внесување: 14.Јули.2009 во 19:26
До неверство може да дојде поради многу причини . Зависи од човекот . Зависи од врската .
Јас лично никогаш не изневерувам , бидејќи тргнувам од себе дека низ се можам да поминам , но низ неверство колку и да се трудам неможам. Тоа ми е најголема казна која што може да ме снајде .
Знам и многу да толерирам и да имам разбирање за многу други работи .
Се трудам да сакам најдобро што можам .
Ние, па други , па трети, не ми иде ......
Што се однесува до бракот , мислам дека тука децата си го прават своето и луѓето се малку пофлексибилни , но секако под услов со тоа да се престане .
Сметам дека ниеден човек кој има доволно самопочитување , независно дали е маж или жена би дозволил да биде изневеруван .

-------------
~Live the life you love, love the life you live~

Постирано од: fragola
Датум на внесување: 14.Јули.2009 во 23:48
Jas mislam ne e vecna enigma,koga togas ke se otkrie samo ako se saka.

-------------
I get enough exercise...just pushing my luck.

Датум на внесување: 15.Јули.2009 во 15:38
 Stravot od neverstvo e mnogu pogolem na pocetok na vrskata ili brakot. So vreme za toa duri i ne se razmisluva. Na pocetokot se sledi sekoj pogled na partnerot, nasmevkata upatena na druga osoba bode pravo vo srce  i boli. So vreme sama go podbucnuvash so laktot ili so kolenoto da pogledne nekoja malku porazgolenka, pozgodnicka ili nevkusno oblecena. I ne ni zabelezuvash kako s eodnesuva.
Zatoa verojatno i neverstvoto e moznost koja mnogu povekje moze da se realizira na pocetok, dodeka nema edna cvrstina vo vtskata/brakot.голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 15.Јули.2009 во 15:45
Jас  мислам супротно... кога си мирен, спокоен, сигурен наj често остануваш "приjатно" изненаден.

Датум на внесување: 15.Јули.2009 во 15:47
izneveruva sekoj / a koja ima moznost ili moment na slabost ..... zavisi od okolnostite ... se sto e napisano za tren padja vo voda ..... koga kje se poklopat nestata , razumot retko e sposoben da se sprotivstavi ........

-------------

Датум на внесување: 15.Јули.2009 во 18:51
Неверството било енигма ама очигледно  народецот не го сфаќало сериозно. За неверството користел  изрека -’’ Не е сапун да се потроши’’збунетост
Значи не  го сметал неверството за непростив грев.голема%20насмевка

-------------

Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 16.Јули.2009 во 11:37
Koga e svee arno ne e na arnooooo.....
a i koga ne e arnoooo pak ne e na arno...
i OP !! doagja neverstvoto od sekoj vid posebno seksualniot...
Pa toa e vo krvta na covekot bez isklucok (genetska predispozicja koja si ja nosime site uste od kameno doba)....
E, sega zavisi koga ,,zovriva,, krvta vo koe doba zavisi od silinata i karakterot na samiot covek ( maz & zena )....
i tooooooo    

-------------

Датум на внесување: 18.Јули.2009 во 01:51
Зошто мажите и жените изневеруваат? http://lovestore.com.mk/portal/index2.php?option=com_content&task=emailform&id=63&itemid=33 -  
Додека трае заљубеноста и страста на почетокот на врската се е прекрасно во креветот, но со тек на времето се јавува секојдневна рутина во врската која придонесува и сексот да се претвори во рутина.
Истражувањето спроведено на 1.000 испитаници кое го објави германскиот Билд покажува дека скоро 50% од мажите ги изневеруваат своите партнерки поради лошиот секс.

Изневеруваат и жените, но истражувањето покажа дека тоа го прават од други причини. Жените најчесто се впуштаат во афера кога чувствуваат дека партнерот не им посветува доволно внимание.

Зошто мажите изневеруваат:
- поради незадоволство во кревет
- не добиваат доволно внимание
- партнерката се запуштила
- поради недостаток на комуникација
- поради тоа што стекнале впечаток дека партнерката се запуштила
- не поминуваат доволно време со партнерката
- премногу испиле
- поради одмазда

Зошто жените изневеруваат
- поради недостаток на внимание
- партнерот се запуштил
- поради тоа што стекнале впечаток дека партнерот се чувствува непривлечно
- немаат доволно телесен контакт со партнерот
- не поминуваат доволно време со партнерот
- испиле премногу
- поради одмазда

Eve da ne se zamarme mnogu....se e ispitano....голема%20насмевка

-------------

Постирано од: lotus flower
Датум на внесување: 18.Јули.2009 во 01:54
Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

Зошто мажите и жените изневеруваат? http://lovestore.com.mk/portal/index2.php?option=com_content&task=emailform&id=63&itemid=33 -  

Додека трае заљубеноста и страста на почетокот на врската се е прекрасно во креветот, но со тек на времето се јавува секојдневна рутина во врската која придонесува и сексот да се претвори во рутина.
Истражувањето спроведено на 1.000 испитаници кое го објави германскиот Билд покажува дека скоро 50% од мажите ги изневеруваат своите партнерки поради лошиот секс.

Изневеруваат и жените, но истражувањето покажа дека тоа го прават од други причини. Жените најчесто се впуштаат во афера кога чувствуваат дека партнерот не им посветува доволно внимание.

Зошто мажите изневеруваат:
- партнерката се запуштила
- поради недостаток на комуникација
- поради тоа што стекнале впечаток дека партнерката се запуштила
- не поминуваат доволно време со партнерката
- премногу испиле
- поради одмазда

Зошто жените изневеруваат
- поради недостаток на внимание
- партнерот се запуштил
- поради тоа што стекнале впечаток дека партнерот се чувствува непривлечно
- немаат доволно телесен контакт со партнерот
- не поминуваат доволно време со партнерот
- испиле премногу
- поради одмазда

Eve da ne se zamarme mnogu....se e ispitano....голема%20насмевка

Ова мора на памет да се научи смеење
мислам озбилна сум....

-------------
~Live the life you love, love the life you live~

Датум на внесување: 18.Јули.2009 во 02:02
Originally posted by lotus flower lotus flower напиша:

Ова мора на памет да се научи смеење
мислам озбилна сум....

Sega pred spienje...taka najubavo se pamti...намигнување

-------------

Постирано од: becenevem
Датум на внесување: 01.Август.2009 во 11:39
gluposti, nema iznevera
sekoj ima pravo da pravi sto saka

Датум на внесување: 01.Август.2009 во 11:41
енигма е секогаш ....... за брачниот партнер .........
дали оној другиот го прави ........
а не зошто го прави ...........

-------------

Датум на внесување: 02.Август.2009 во 11:59
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

A ako toj drugiot se ispostavi deka go pravi...
Togas samo po sebe ke se nametne prasanjeto - Zosto go pravi?...

-------------
DeepBlue

Датум на внесување: 02.Август.2009 во 12:05
затоа што не сака да јаде грав секој ден ..........

-------------

Постирано од: ana sk
Датум на внесување: 02.Август.2009 во 12:06
Originally posted by Neptun74 Neptun74 напиша:

i koga ke se ispostavi zosto go pravi.... Ke se nametne prasanjeto
-Vredese li da go napravi?голема%20насмевка

-------------
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...

Датум на внесување: 02.Август.2009 во 12:08
Ah, do gastronomijata bilo...

-------------
DeepBlue

Датум на внесување: 02.Август.2009 во 12:11
Originally posted by ana sk ana sk напиша:

Originally posted by Neptun74 Neptun74 напиша:

i koga ke se ispostavi zosto go pravi.... Ke se nametne prasanjeto
-Vredese li da go napravi?голема%20насмевка

питаче те у старости , шта си радила у младости ......

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk