Испечати | Затвори го прозорот

Хигиена

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Дом и градина
Опис на форумот: Уредување, фенг шуи, ентериер
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=18939
Датум на принтање: 21.Ноември.2024 во 19:47
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Хигиена
Постирано од: Mindy
Наслов: Хигиена
Датум на внесување: 06.Мај.2009 во 18:41
Епа ај да почнеме

Еве јас прва да кажам : 2 пати дневно чистам пошто сакам се да биде на свое место , абе и ја претерувам, ама шо да правам , педантеријасреќа

-------------

Коментари:
Постирано од: Lithium
Датум на внесување: 07.Мај.2009 во 15:49
чистам кога сфаќам само дека е конечно да се избрише
прашината у соба и дека конечно
е време некој да ги смести алиштата кај што им е местото
а не расфрлани по секоја столица голема%20насмевка

-------------
You think you are perfect? Well, try walking on water...

Постирано од: fiks
Датум на внесување: 07.Мај.2009 во 16:03
Не чистам по дома,ама си го местам креветот и толку.

-------------
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Постирано од: OUST
Датум на внесување: 07.Мај.2009 во 16:08

Јас си ја средувам само мојата соба и тоа само кога сум расположен за тоа (а тоа се случува многу ретко) па затоа најчесто има расфрлени алишта на сите страни, а за прашина, да не правиме муабет

Постирано од: Mindy
Датум на внесување: 07.Мај.2009 во 19:06
Хахахахахахах абе вие закон сте биле , не можам јас со вас газење%20од%20смеење

Инаку , фала  ви на искрените одговори  среќа

-------------

Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 07.Мај.2009 во 21:05
Сакам да ми е чисто стално, ама тоа не е возможно и да бидам искрена не сакам да и робувам на куќата.
Чистам еднаш неделно се но ја распоредувам работата во 3-4 дена. Еднаш неделно менувам постелнина, еднаш неделно чистам купатила, еднаш неделно прашина и усисавање теписи, бришење под. А се друго е секој ден фрлање ѓубре, миење садови и перење алишта, диплење и сл.

-------------
Beauty fades, dumb is forever

Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 07.Мај.2009 во 21:14
Cistam kolku sto mislam deka e potrebno. Mrazam koa ke recam -lele da go trgnam ova, pa ke si recam aj posle, ama toa posle e minutata posle taa koa sum rekla. Takva sum, ne trpam zapaleno svetlo tamu kade sto ne sedi nikoj, uklucen TV a nema nikoj vo taa soba, a ne pa rasfrlano nasekade.

-------------
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 07.Мај.2009 во 21:45
Originally posted by GlenKlouz GlenKlouz напиша:

Сакам да ми е чисто стално, ама тоа не е возможно и да бидам искрена не сакам да и робувам на куќата.
Чистам еднаш неделно се но ја распоредувам работата во 3-4 дена. Еднаш неделно менувам постелнина, еднаш неделно чистам купатила, еднаш неделно прашина и усисавање теписи, бришење под. А се друго е секој ден фрлање ѓубре, миење садови и перење алишта, диплење и сл.

Tuka sum negde i jasголема%20насмевка
Generalka - prozori /vrati/ tepisi pravi ednas mesecno zena , a za frlanje gjubre i pazaraenje ne se zamaram, toa e maska rabotaнамигнување

-------------

Постирано од: apce
Датум на внесување: 08.Мај.2009 во 14:47
sto ke cistis лутина
dodeka ednoto kose sum go sredila
drugoto go napraile haos
i taka cel den odam i sobiram gluposti
rasfrlani niz kuki
a pa koga ke nastrapam nekoe igrace
od kinder jajce se naljutuvam
i site tie mali gluposti
ODAT VO KANTA лутина

-------------
apce

Постирано од: NiNa1
Датум на внесување: 05.Јули.2009 во 06:23
1 mese4no glasav, ama vsusnost na 2 nedeli cistam ali toa go  nema u anketata pozzzz

-------------

Постирано од: BisernA
Датум на внесување: 06.Јули.2009 во 23:39
нај, најискрено... ме мрзи да чистам не%20кажувај%20никому ама психата не ми поднесува неред и расфрлани ствари..... така да расчистувам секој ден..... постелата обавезно, не можам така да гледам да стои се на еден масивен куп голема%20насмевка.... е сега, алиштата си се трупаат на столот, ама секоја сабота или недела се враќаат назад во шифоњер за да може трупањето да почне одново во понеделник.......

а бришење прашина и правосмукалка.... сакала нејќела, морам.... пошто кивам како нездрава од прашина..... тоа два три пати неделно се мора голема%20насмевка

-------------

Постирано од: lotus flower
Датум на внесување: 07.Јули.2009 во 14:48
Cekoj den cistam po 1 - 2 h .

Постирано од: nikita
Датум на внесување: 08.Јули.2009 во 14:23
sekoj den krevetite i redenje alista vo plakar....ednas nedelno prasina...na dva dena pustam pravosmukalka....i ednas mesecno pominuvam so dzoger.

-------------
She sells seashells by the seashore...

Постирано од: lotus flower
Датум на внесување: 22.Јули.2010 во 17:26
Mnogu sum pedantna.
Sakam da mi perfektno cisto vo prostorot vo koj sto ziveam.

-------------
~Live the life you love, love the life you live~

Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 22.Јули.2010 во 21:56

Sekoj den cistam vo friziderot...metla pravam...Zena mi cisti ispod pernica....i to...taka si cistime...плазење

-------------
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.

Постирано од: Tiggy Vicious
Датум на внесување: 28.Јули.2010 во 20:21
Леле луѓе, како успевате?

Мајка ми еднаш неделно чисти...

А секој ден подсредува онака, колку да се каже дека е се на свое место, иако не е, усвари ка нас ништо не ни има свое место. Не е педантерија.

А мојата соба е посебна приказна. Чистење прашина доживува дури 3-4 пати. Месечно.

-------------
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality

Постирано од: volkswagen
Датум на внесување: 28.Јули.2010 во 21:34
а камо понуден одговор „СТАЛНО КОГА ИМА ПОТРЕБА“??? Ај тоа последното заменете го.....

Мама секогаш се доведува во ред (браво за неаголемо%20гушкање) а јас и бате имаме  дарба за растурање колку за четворица....

боооо... ја пукнавмене

-------------

Постирано од: valentina-pp
Датум на внесување: 03.Август.2010 во 15:05
balaze si vi !a sto da receme nie mamite?race ni otpadnaa od cistenje pa na sedenki 1 cas pravime muabet koe sredstvo cisti podobro,ne ostava fleki itn.Tuku aj nekoj neka mi kaze kakva boja plocki da kupam za novoto kupatilo-odnapred blagodaram!

Постирано од: ANITA11
Датум на внесување: 28.Август.2010 во 12:03
sekoj den ,sakam koga e cishto i sredenoтрепкање

-------------
druzhba si e druzhba,a sluzhba si e sluzhba...

Постирано од: BellaGrandma
Датум на внесување: 30.Август.2010 во 21:29
Еднаш неделно Ако не исчистам јас, нема кој. Сите се...зафатени

-------------
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.

Постирано од: zanes35
Датум на внесување: 31.Август.2010 во 13:23
Sekoj den osnovnoto

-------------
http://www.gameszone-z.com - Fun games

Постирано од: smilegirl
Датум на внесување: 24.Декември.2011 во 18:58
Чистам скоро секој ден по малку.Сакам се да ми е средено, да нема прашина околу мене

Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 16.Декември.2013 во 15:49

http://www.crnobelo.com/zabava/interesno/17571-prirodni-sredstva-za-cist-dom" rel="nofollow - Природни средства за чист дом

Внесете свежа енергија во домот и подарете му сјај и пријатен мирис без многу хемикалии и штетни производи. Обидете се да постигнете подеднакво добар ефект со овие неколку природни средства за кои не требаат многу состојки, ниту пак долго време за подготовка.

prirodni-sredstva-za-cist-dom-01

Чиста кујна според фенг шуи

Според фенг шуи кујната е здравствената состојба на семејството. Затоа, исчистете ја просторијата во која најчесто јадете, а која е голем расадник на бактерии. Во еден сад ставете млака вода, додајте една лажица јаболков оцет и три капки етерично масло од лимон. Со направената течност вратете им го сјајот на работните површини во кујната, ладилникот и прозорските стакла.

Чисти подови

За чист под потребни ви се етерични масла од чајно дрво и рузмарин. Во голем сад истурете пет литри вода, додајте 15 капки масло од чајно дрво и 10 капки рузмарин. Добивте средство за дезинфицирање кое мириса извонредно.

Чиста облека и гардеробер

Гранчињата лаванда се идеални за оваа намена токму поради прекрасниот мирис, а воедно и штитат од ситни штетници кои може да ја оштетат вашата облека. На самото гранче може да капнете неколку капки масло за поинтензивен мирис.

Природен освежувач

Во 100ml цветна вода на база на пеперминт или сандаловина додадете 20 капки освежувачко масло од грејпфрут, чемпрес или лимон. Комбинирајте само два вида етерично масло и миризливата течност прелијте ја во шишенце со распрскувач. Користете секојдневно, кога и да посакате.

prirodni-sredstva-za-cist-dom-02

Збогувајте се со мувлата

Само две шолји дестилиран бел оцет ќе го реши овој проблем. Оцетот пресипете го во шише со распрскувач и нанесете на местото. Оставете да делува неколку часа, а по желба може и да додадете некоја капка масло со свеж мирис за да се изгуби киселиот мирис од оцетот. По неколку часа делување, избришете со полусува крпа.

Чисти прозорци

За блескави прозорци смешајте половина лажичка течен сапун на база на билки, три големи лажици дестилиран бел оцет и две шолји вода. Пропрскајте го стаклото и избришете со памучна крпа.

-------------
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk