Љубе Бошкоски
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=18865
Датум на принтање: 29.Ноември.2024 во 02:56 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Љубе Бошкоски
Постирано од: Анастеа
Наслов: Љубе Бошкоски
Датум на внесување: 01.Мај.2009 во 00:42
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=107915 -
|
Коментари:
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 01.Мај.2009 во 01:34
Тоа беше кристално јасно дека ќе формира нова - своја партија. Во тоа време беше само прашање дали минута до 12 часот пред стартот на Претседателските и Локалните избори или?....... Но сега повеќе од сигурно е дека тоа ќе се случи наскоро. Односно пред вонредните ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ чии инкогнито припреми само што не се започнати. Самите избори својот втор круг ќе го имаат токму на 11.Октомври 2009 година.
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Постирано од: rabani
Датум на внесување: 01.Мај.2009 во 01:35
pozdrav za brat ljube
jas bi se pridruzil
na novata politichka partia na brat ljube
inaku jas sum razocharan voen veteran, a ima mnogu takvi kako mene
------------- DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII
|
Датум на внесување: 01.Мај.2009 во 01:40
rabani напиша:
pozdrav za brat ljube
jas bi se pridruzil
inaku jas sum razocharan voen veteran, a ima mnogu takvi kako mene |
Така е ВЕТЕРАНУ, сите сме за тоа.
|
Датум на внесување: 01.Мај.2009 во 01:49
rabani напиша:
pozdrav za brat ljube
jas bi se pridruzil
inaku jas sum razocharan voen veteran, a ima mnogu takvi kako mene |
Поздрав до тебе и до сите воени ветерани Јас искрено жалам за сите понижувања и страдања кои морате да ги трпите, а кои политичарите константно ви ги нанесуваат. А што и да очекувате друго од нив, кога рамо до рамо во власта до нив седат некогашните терористи, преоблечени во модерни европски политичари?!
Но дали во Љубе Бошкоски го гледате човекот кој може да ја исправи неправдата кон вас и да направи чекор напред и за другите загрозени или онеправдани општествени групи?
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 01.Мај.2009 во 14:04
member_profile.asp?PF=17710&FID=49 - anastea , Во името на сите БОРЦИ- ВЕТЕРАНИ од војната 2001 година едно големо БЛАГОДАРАМ на несебичната подршка. Нека е честит ,,ДЕНОТ НА ТРУДОТ,, .......онака симболички од причина што денес трудот не се вреднува а и илјадници граѓани на нашава држава се на улица и без работа.затоа велам онака симболично колку да се знае- ова повеќе за младите генерации.
|
Постирано од: lane62
Датум на внесување: 01.Мај.2009 во 14:16
mislam deka nisto nema , nitu moze da stori...ke se izgubi vo moreto kvazi politicari.......
------------- Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 01.Мај.2009 во 14:20
Датум на внесување: 01.Мај.2009 во 16:26
eeeeeeee, a Ljube ne znae ni sheker da stavi vo vo sholja kafe. Toj e toa za shto e predodreden, nie sme tie koi treba da mu pomogneme ili da ja zakopame MAKEDONIJA.Ej, druzje!..............malku povekje da ne ti ja greshat NAVIGACIJATA? Samo pazi da ne te srushat kao KIONGEROTna pokojniot ni Trajkovski, ili kao helikopterot od ALTEA so koj povtorno pokazjaa mokj deka teie se ,,primuss dominus,, toa e kjorava rabota. Tie se samodel od druzjinata RAZBOJNICI na ALI BRANKO. Vnimatelno. Pazi. Nemoj. Poleto e MINIRANO.............. MISLAM DEKA ME RAZBIRASH?
|
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 01.Мај.2009 во 16:31
sto se pak tolku navredi za ljube ? ..... ne rekov da umre samo rekov deka od sekoja vrba svirce ne biduva .......
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 01.Мај.2009 во 17:22
И јас се согласувам со мирослав,еве и јас сум воен ветеран па никогаш не би му пристапил на таков човек во партија - вака како што почнавме со партии формирање еден апел и до г-дин,г-дин Стефан за една христијанска партија па и попови у парламент да видиме
------------- http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство
|
Датум на внесување: 01.Мај.2009 во 21:23
miroslav_g8 напиша:
sto se pak tolku navredi za ljube ? ..... ne rekov da umre samo rekov deka od sekoja vrba svirce ne biduva ....... |
Воопшто не се налутив. Само кажав дека на македонија и треба и трета појака политичка опција, онаа од лавовои, тигрии.............и се друго што се најде. Тој на таа карта игра и знае дека со партија да направи ке успее. А, тоа колку ќе е успешен тоа е о том, по том. А за слатки навистина не го бидува. Иако лично не го обожавам, немам некое мислење за него, имав прилика да видам дека само са скара и пиење на вино го бидува. За друго НЕ. Што би рекол ЦАЦКО ,,ТУРУЛЕЈКА Е,,.
|
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 23.Мај.2009 во 08:27
Одбрани симболи, одредена дата, новата партија ќе постои под името Обединети за Македонија.
Брат Љубе не се двои од лавот
Љубе Бошковски се откажа од ВМРО, ама не и од лавот. Неговата нова партија во името ќе го нема предзнакот на поранешната партија,
но лавот и понатаму ќе биде симбол на партискиот грб. Според Брат Љубе,
Обединети за Македонија ќе претставува континуитет на старата
ВМРО-ДПМНЕ, а за четирите свети букви ќе има место само во партискиот
статут.
- Лавот останува грб на партијата. Тој е стилизиран за
наши потреби и нема да личи на лавовите од другите партии, чиј предзнак
е ВМРО - вели тој.Неговата партија ќе биде официјално промовирана на
Спасовден, односно на 28 мај, и ќе симболизира спасение за Македонија.
Утредента во Универзална сала ќе биде одржано и основачкото собрание.
-
И пред новинарите ќе ги објасниме причините за формирањето на Обединети
за Македонија, нејзините заложби, ќе ги обелодениме имињата на
основачите и елементите според кои ќе се разликуваме од другите
политички субјекти - ни рече Бошковски.
Извесно е дека покрај
Ден Дончев, кој беше негова десна рака во Изборниот штаб за време на
кампањата за претседателските избори, и Јон Јоновски, кој на јавноста
и' остана познат како советник на поранешниот премиер Владо Бучковски,
во партиското раководство ќе се најдат и професор Јагода Митревска од
Битола и Борче Стефановски, поранешен градоначалник на општина Гази
Баба.
Бошковски не сакаше да обелодени други имиња. Само
нагласи дека професорот Ненад Новковски не е меѓу нив и оти дури 80
отсто од раководниот кадар ќе бидат стари членови на, како што вели
тој, старата ВМРО-ДПМНЕ.
-------------
|
Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 23.Мај.2009 во 11:35
Убаво е да се понуди повеќе на нашиот политички пазар.... Ама мислам дека вмро нема да го остават да пркне..... само ако се осетат на било кој начин загрозени од него...
------------- Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
Постирано од: Polaris
Датум на внесување: 23.Мај.2009 во 13:32
anastea напиша:
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=107915 - Љубе Бошкоски денеска најави дека ќе формира политичка партија, но не прецизираше кога ќе се случи тоа.
„До мене пристигнуваат барања да се појавиме како нов политички субјект на македонската политичка сцена... да понудиме решенија без притоа да ме поврзуваат со Бранко Црвенковски, Никола Груевски или, пак, Љубчо Георгиевски. На политичка сцена ќе излеземе како нов политички субјект, а кога, тоа ќе одлучат граѓаните на Македонија“- се неговите зборови.
Да не бидам песимист, но мене не ме фаќа вера дека токму Бошкоски е човекот кој може да формира нова трета опција во Македонија, која би еволуирала во релевантен фактор кој на политичката сцена ќе направи нешто повеќе од политичка авантура, слична на онаа на скоро сите партии кои се обидоа да бидат трет блок или со отцепување од некоја поголема партија, премногу ентузијастички се залажуваа (и себе и народот) дека тие се она вистинското за Македонија. Можеби Бошкоски и нема такви амбиции, можеби едноставно сака политички легитимитет како лидер на партија, понесен од изборните резултати. Тешко дека ќе биде амнестиран од поврзување со горенаведените политичари, бидејќи уште по завршувањето на изборите, поита кај Црвенковски на кафе-муабет, предизборно и во меѓуизборието имаше обиди за пазарења со Груевски и матичната му партија како и со опозицијата, а самиот Фрчковски во едно интервју призна дека целта (негова и на Бошкоски) им била расцепкување на гласовите на повеќе ситни делови... Дали Бошкоски е само уште еден политичар кој со формирањето своја партија ќе се обиде да надмири лични политички сметки и да одигра некакви позадински игри и шеми, бројки и гласачки математики кои им станаа единствена занимација на нашите политичари ... или навистина може да донесе свежи и нови идеи на политичката ни сцена?!
|
Da ne ispadne na kraj deka i Lube Boskoski e bugarin,kako sto bese vojvodata Lupco Georgiveski..
------------- Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.
|
Датум на внесување: 23.Мај.2009 во 15:35
Што ќе испадне, ќе видиме. Нели се скараа, ЉуБчо го обвини дека партијата ќе ја формирал со цел да му ги земе членовите од неговата Народна партија... Небаре којзнае колку се многу, и ЉуБчо процвета со нив, па и Љубе да се усреќи
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Постирано од: pcelka
Датум на внесување: 28.Мај.2009 во 22:43
Љубе Бошковски... будно ќе и дишел во врат на самобендисаната власт
И пред утрешното основачко собрание порачува....
На самобендисаните лидери и нивните олигархии им порачуваме дека и без лидер се може, но без слобода на мислата нема напредок и државата не може.... каква мислааа....
------------- секој нов ден, носи нова надеж...
|
Датум на внесување: 28.Мај.2009 во 23:00
Супер си е "Братот".....
|
Постирано од: Milaa
Датум на внесување: 28.Мај.2009 во 23:36
ninja_34 напиша:
Супер си е "Братот".....
|
да де,за кловн е перфектен
|
Датум на внесување: 29.Мај.2009 во 17:38
Бре бре бре.... Слушам на "Бумбар", брат Љубе станал поголем комунист и од Тито.... Колку му се тресеа, радуваа, собираа потписи вмровците и зошто сето тоа ? Почна да "мрчи" против Фирерчето и одма "ТОНЧ". Братот стана предавник, комунист, ајдук, преварант, приврзок на Бранко, дугар со Ахмети, го заебал Јохан.. и какви ли не глупости и навреди од неговите довчерашни подржувачи..... "ВМРО и се е можно" ....
|
Постирано од: Џон Траконтра
Датум на внесување: 29.Мај.2009 во 18:50
Со се се сложувам пријателе , само со фирер не... Мислам дека повеке му одговара ПИНОЧЕ... Диктатор сва време, таков каков македонија немала досега!!!
|
Датум на внесување: 29.Мај.2009 во 18:59
Џон Траконтра напиша:
Со се се сложувам пријателе , само со фирер не... Мислам дека повеке му одговара ПИНОЧЕ... Диктатор сва време, таков каков македонија немала досега!!! |
Не зафркавај, ПИНОЧЕ бил господин, работел смислено.... Овој е баш како фирерот, луд и непредвидлив....
|
Постирано од: novace
Датум на внесување: 29.Мај.2009 во 20:50
Леле леле леле
Па овие се откачија..наскроз..
Што ти е 5ХПо ред да губиш Избори од „детево„ ептен дукадинче..
Па фирер ,па ова , па она..а не и само она основното...???
НАРОДОТ ги казни... а не... некој си (замислен) „фирер„...
И то....
------------- Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
Датум на внесување: 29.Мај.2009 во 23:21
За Љубе ни збор, а ?
ццццццц......
Сега повеќе и од Бранко го мразите....
|
Датум на внесување: 31.Мај.2009 во 22:03
ninja_34 напиша:
Бре бре бре.... Слушам на "Бумбар", брат Љубе станал поголем комунист и од Тито.... Колку му се тресеа, радуваа, собираа потписи вмровците и зошто сето тоа ? Почна да "мрчи" против Фирерчето и одма "ТОНЧ". Братот стана предавник, комунист, ајдук, преварант, приврзок на Бранко, дугар со Ахмети, го заебал Јохан.. и какви ли не глупости и навреди од неговите довчерашни подржувачи..... "ВМРО и се е можно" ....
|
Така е Борецу. Начекаа готовина и сега кој од кој вмро-овец е поголем македонец од нас а кога требаше бегаа. А ние и сега сме спремни да се соочиме со сенилните вождови на УЧК на чело со Али Амети. Де да ги видам мамините мази каде ќе одат....пардон бегаат тогаш? Има Вардар да го наполнат со фекалии па Атина ќе си најде уште една причина за вето за МАкедонското членство во НАТО и ЕУ. А за споредбата Ахмети со Тито да знаеш ме изнасмеа..........А сега ни текна, да не мислиш на Тито Петковски?
|
Датум на внесување: 01.Јуни.2009 во 01:11
Drugar, ne znam za ovoj del "А ние и сега сме спремни да се соочиме со сенилните вождови на УЧК на чело со Али Амети."
Ne znam dali vredi povtorno..... Ili povtorno ke "vrakjame osteti" i ke bideme "nagraduvani" so poniski rabotni mesta ????
Blagodaram.... Ti dobro ja znaes mojata pozicija vo vrska so toa prasanje... Ovoj pat (ako go ima), toj sto ke ja zapletka....sam neka si ja otpletkuva..
|
Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 01.Јуни.2009 во 01:27
Тоа прашање се ближи и тоа се повеке отколку што мислиме - работата е дали ке бидеме слепци и ке эавэемаме партиски или паравоени страни или ке бидеме обединети и треэвено(машки)ке напавиме се да го сочуваме и ова парче эемја - делење веке не е опција територијата е премногу мала следува борба эа опстојување - кој ке опстои ке видиме,секако посилниот и попаметниот
------------- http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство
|
Датум на внесување: 01.Јуни.2009 во 01:31
Ne e problemot vo zazemanjeto partiski ili paravoeni strani....Lesno e da se mobilizira, uste polesno e da se povikuva na bratstvo zaradi odbrana na nasava zemjicka.... Problemot e : Sto potoa ???? Malku tesko deka tie sto ednas se izgorea od "milosta" na drzavata, deka po vtor pat ke go napravat istoto... VERUVAJ...
|
Датум на внесување: 01.Јуни.2009 во 09:41
За ЉУбе...што сакаш(е) да ти кажам?
Она што го мислам за него..или она што би ти (и сличните на тебе) сакал(е) да го чуе(те)ш!!!
Тој..не е третиран никако поинаку..односно нормално..туку само како еден од многуте во низа..а кои незадоволни од статусот свој во општеството..(тие си знаат зашто) се здружија со „оние„ кои и го испратија во Ден Хааг..а ги плукаат сега „тие„ кои и го избавија од таму..со сесрдна помош и од Владата.
Секому е многу добро познат тој редослед од настани..одповеќе е свежо за да се освежува наново..со директни линкови..
|
Датум на внесување: 07.Јуни.2009 во 18:41
Љубе Бошковски, претседателот на новата политичка партија “Обединети за
Македонија“...раскажува во интервјуто дадено за радио Слободна Европа...како македонските граѓани ја изгубиле довербата во Груевски....и како почнуваат да му веруваат нему....
И уште додава..... Јас не сум убеден декаГруевски е најталентираниот политичар, и не сум убеден дека може
Македонија да ја излече од оваа криза , овде се
изневерени сите принципи за кои може да се разговара. Тоа е единствената
причина поради која што јас ја формирам новата политичка сила ,,Обединети за
Македонија". Никакви суети, никакви личности, принципи“.... http://www.makdenes.org/content/article/1748503.html -
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 07.Јуни.2009 во 19:28
koj go dupi pa nego?! gi potepa novinarite,..i ni vlakno ne mu fali sigurno,..od ,..chelata! ebati ,..kozer-ot!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 07.Јуни.2009 во 19:31
...Кој кого дупи.. ??? 150,000 гласови доби........зар сите паднаа на неговата ,,поезија,,
|
Датум на внесување: 07.Јуни.2009 во 19:33
a?! a, be ,..se so budali e polna zemjava,..aahahahahaha.....
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 07.Јуни.2009 во 19:42
Затоа нашиов премиер превзема толкави мерки во образованието... за да се намали бројот на budalite ....
А господинот Бошковски изгледа доста самоуверен, и се надева дека неговата партија може да смени многу работи, или пропусти, што ги прави сегашнава влада....
|
Датум на внесување: 12.Јуни.2009 во 07:11
Колку ги раздрма зборува и фактот дека не стојат со скрстени раце туку прават подготовки. Имаат ли доволно доверба во своето членство. Имаат ли кртови или на луѓето им е преку глава од научно-фантастични филмови во кои главни јунаци ни продаваат демагогија колку убаво живееме?! Арно ама дали Љубе Бошковски ке успее да ни го подобри животот? Како и да е со формирање на партија ги разбранува мирните води на политичката сцена во Македонија
http://vesti.alfatv.com.mk/default.aspx?mId=36&eventId=8990 -
|
Датум на внесување: 12.Јуни.2009 во 08:45
На што се , се спремни политичариве... ....
Бошковски упатува остри критики до актуелнава власт, дури и посочува документ на ВМРО ДПМНЕ на кој бил, потпишан генералниот секретар на парртијата мартин Протуѓер, на кој на четири страници се упатени препораки до општинските комитети на ВМРО ДПМНЕ и нивните градоначалници, за тоа како „ да лажат дека досегашното работење е успешно„ а Бошковски вели дека во тој документ, стои препорака и за елиминација на партијата Обединети за Македонија и него лично, како лидер на партијата. Бошковски посочи дека Груевски и неговата партија вршат притисоци врз своето членство во врска со Бошковски, но и пкорај тоа, како што вели Бошковски, цели комитети на ВМРО ДПМНЕ веќе се приклучиле кон неговата партија, неколку актулени пратеници на владејачката партија исто така ќе преминат кај него, а со двајца, кои се веќе сигурни, интензивно се разговара. Бошковски наведува дека пратениците и видните членови на партијата на Груевски, потпишувале и хипотеки за своите куќи, за да ја изразат својата лојалност кон партијата и гаранција дека нема да преминат во друга партија, осносно во партијата на Љубе Бошковски. За неговата посета на Рамуш Харадинај, Бошковски истакна дека е тоа нормаолен разговор на лидери на две опозициони партии кои имаат голема шанса да ја добијат власта, а Харадинај има изразена подршка на Македонија и дека таа соработка треба да продолжи. За некакви идни коалиции со некои од опозиционите партии, а најмногу се мисли на СДСМ, Бошковски истакна дека засега нема никакви преговори.... ....!!!!
|
Датум на внесување: 21.Јули.2009 во 07:17
Кај обичниот граѓанин с ествара дилема- Има ли херои во поновата историја на Македонија, односно од осамостојувањето па наваму? Брат Љубе по кого ВМРОвската елита замина во Хаг, потоа на аеродромот Александар Македонски се вееја државни знамиња ко да беше државен празник, бидејки брат Љубе пристигнуваше. Каде е сега оној херој брат Љубе??? Од кога с етрансвормира во предавник и зошто брат Љубе повеќе не е брат Љубе? http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=1D6C397B8D353C43941C1BCDB66D7F9D - Груевски: Љубе го остави Јохан на цедило
-------------
|
Постирано од: Buggyman
Датум на внесување: 21.Јули.2009 во 12:05
mamamd напиша:
Кај обичниот граѓанин с ествара дилема- Има ли херои во поновата историја на Македонија, односно од осамостојувањето па наваму?Брат Љубе по кого ВМРОвската елита замина во Хаг, потоа на аеродромот Александар Македонски се вееја државни знамиња ко да беше државен празник, бидејки брат Љубе пристигнуваше. Каде е сега оној херој брат Љубе??? Од кога с етрансвормира во предавник и зошто брат Љубе повеќе не е брат Љубе? http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=1D6C397B8D353C43941C1BCDB66D7F9D - Груевски: Љубе го остави Јохан на цедило
|
Можеби го гледал филмот Трансформерс и почуствувал дека е така подобро, а сега вториот дел...лелелеле.. “восреснување на Титаните“.. тек сила ке земе...
Шала настрана,
Има многу чуствителни прашања, зошто стана Љубе Бошковски национален “брат“? Сега, кога човекот се “трансформира“ одеднаш испадна 13-то прасе поради трансформацијата.
Весникот “Вечер“ не го сметам за сериозен весник (не знам кој од весниците е навистина непартиски?) каде што се фрла со дрва и камења за секој што не е под закрила на г-от Груевски. Се прашувам, дали Бошковски во келијата во Шевинген (Ден Хаг) размислувал што навистина се случувало во 2001 год. и како функционира политиката во Р.М. Имаме состојба во која, една влада предава бивш министер за внатрешни на судот за воени злосторници (колку грубо звучи), потоа друга влада која безрезервно даваше пари за неговото ослободување за на крај истата таа влада “го откачи“ поради Х причини што само они самите си знаат!
По се изгледа дека најдобриот “бизнис“ во Македонија е да си политичар каде што ноншалантно може човек да се богати без да си даде отчет за на крај да се брани со “политичка хајка“, а народот? Кутриот народ според логиката на “расипаниот телефон“ ке си посматра немо слушајки/читајки лиферувани новини за +/- за оваа или онаа личност. Колку сериозна држава сме...
------------- Homo homini lupus est...
|
Постирано од: mileg
Датум на внесување: 21.Јули.2009 во 22:03
mamamd напиша:
Колку ги раздрма зборува и фактот дека не стојат со скрстени раце туку прават подготовки. Имаат ли доволно доверба во своето членство. Имаат ли кртови или на луѓето им е преку глава од научно-фантастични филмови во кои главни јунаци ни продаваат демагогија колку убаво живееме?!Арно ама дали Љубе Бошковски ке успее да ни го подобри животот?Како и да е со формирање на партија ги разбранува мирните води на политичката сцена во Македонија<h2> http://vesti.alfatv.com.mk/default.aspx?mId=36&eventId=8990 - <span id="ContentContainer3_ctl00_repLists_ctl02_labelTitle - Депеша на Мартин Протоѓер - како против Бранко и Љубе?</span> </h2>
| Admine sakam da kazam deka rabotata so formiranje na novi partii za nas ne odi na dobro.Bratot Ljube Boskovski si pobegna od nmaticnata partiva bidejki navodno9 se skaral so Nikola Gruevski,toa go doznavam od bliski izvori.Zivotot nikoj politicar kaj nas ne bi ni go podobril,a najmalku Ljube.
------------- 2244435863_d877ea2c34[1
|
Постирано од: kultuzin
Датум на внесување: 21.Јули.2009 во 23:22
Што му требаше на Грујо да го рчка Бошковски , шо фино беше кога го немаше...Јас би му плаќал да ќути...
|
Постирано од: kultuzin
Датум на внесување: 21.Јули.2009 во 23:30
Искрено мислам дека за овој човек не ни треба да се дискутира...
СОЊА ТАРЧУЛОВСКА
Бошковски ниту еднаш не не посетил
-По враќањето од Хаг, Љубе Бошковски ниту не исконтактира ниту пак изрази желба да соработува во судскиот процес против Јохан Тарчуловски, рече вчера сопругата на Јохан, Соња Тарчуловска.
-По пресудата јас уште шест дена останав во Хаг. Адвокатот Дершовиц рече дека Јохан многу му помогнал на Бошковски за ослободителната пресуда и дека доколку даде изјава тоа нема да оди на штета на неговата слобода. Додека беше во Скопје, адвокатот Дершовиц не добил одговор од Бошкоски и му беше сугерирано да не контактира директно со него туку преку неговите бранители, вели Тарчуловска.
Пред пет дена таа го посетила Јохан. Верува дека во жалбената постапка Судот ќе ја преиначи пресудата и ќе го ослободи Тарчуловски.
-Јохан е многу голем оптимист. Земавме искусен адвокат. Ги разгледа сите докази и по сите наши контакти не увери дека се работи за голема грешка која ќе се исправи, вели Тарчуловска.
Инаку Бошковски по враќањето од Хаг најави дека семејството на Јохан ќе биде и негово второ семејство.
Извор:Вечер
|
Датум на внесување: 22.Јули.2009 во 15:55
Kako i da e, i na dvajcata im e lesno bidejki tie se nadmudruvaat od sloboda, za slobodata na Trculovski http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=1763&ArticleID=118203 - - Бошковски и Груевски се оставија на цедило
-------------
|
Постирано од: *moon*
Датум на внесување: 23.Јули.2009 во 00:29
Тој не сака ни да контактира со мене. Јас сум голем оптимист и верувам дека можеме да победиме. Се надевам дека Тарчуловски многу бргу ќе биде пуштен на слобода, вели адвокатот Нејтан Дершовиц
дали
|
Постирано од: Buggyman
Датум на внесување: 23.Јули.2009 во 10:56
mamamd напиша:
Kako i da e, i na dvajcata im e lesno bidejki tie se nadmudruvaat od sloboda, za slobodata na Trculovski http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=1763&ArticleID=118203 - <span id="_ctl5_dtlArticles__ctl0_lblTimeTitle1" ="PublicationTitle - Бошковски и Груевски се оставија на цедило</span>
|
Не дека некој од двајцата се загрижил до таков степен, првенствено е за електоратот, а Турчуловски е на последното од ллистата на интереси.
Кога последен пат си легнал со помислата дека Турчуловски е во затвор?
Срамно е што го користат неговото име, само кога е потребно да се дискредитира нечиво име или да се здобијат со поголем “патриотски ЧИН“. Турчуловски е осуден за воени злосторства, дали е политички акт или не, човекот си знае најдобро, дали вреди Љубе Бошковски или Гуревски да го користат неговото име во свои цели? политиката не се гради на таков начин, треба визија а ниту Груевски ниту Бошковски ја имаат па дури ниту еден политчар во Македонија во моментов нема визија. Можеби има меѓу нас Македонците луѓе со визија, но тие се во сенка.
Љубе Бошковски ниту е политичар ниту има талент да биде политичар, и ако погледнеме, политиката во Македонија ми личи на детска градинка каде дечињата и се жалат на учителката дека другото дете го земал фломастерот од неговите раце, дека е скубнато по косичката..и.т.н. Тоа е водење на политиката во Македонија?
------------- Homo homini lupus est...
|
Постирано од: Vlad Tepesh
Датум на внесување: 24.Јули.2009 во 14:49
~,,~ Ljube Boshkovski kaj mene ima prvo mesto vo ,,Recitacija na Patriotska Poezija,, na koja uspeshno se palea i ushte ne tolku uspeshno no sepak se pali intelegencijata na nash*te istaknati patrioti koi vprochem i tuka na forumot mozheme da gi primetime ~,,~ Od sekogash sum go dozhivuval kako politichki klovn smesten vo zaednichki box so kolegite (Stojan ,Zingo i sekako kralot Amdi i ...) hahahahaha... so zadolvolstvo go pratam negovoto shou ushe od samite pochetoci i momentite na komfliktot koga pobrz i od k*rdhumot mu izbegna frlajci se na zemja i telohranitelite od tipot na kevin kostner okolu nego hahahahah ili koga se dvizzheshe vo stilot na Eliot Ness so mantilot i shesurot na glava od krimi filmovite od sheesetite godini hahahahah .~,,~ Ne bi sakal da go snema od politichkata scena bidejci deluva sharenoliko i Blagorodnichki so detska nasmevka i ja ubiva opshtata monotonija vo zbidnuvanjata vo koi e vmeshan i sekako istaknat ~,,~ Jas go dozhivuvam kako nevina izgubena dusha so srecna zvezda i vlijatelna kaj patriotskata intelegencija ~,,~ Tripati URA za Brat Ljube~,,~ -URA,URA,URA-
------------- http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
Постирано од: Red`Black
Датум на внесување: 24.Јули.2009 во 18:27
Sega malku e po romanticen ko politicar
ne mozam da gi najdam nekoi mislenja na mnogu clenovi pred da bide toj osloboden
deka ako dojde tesko na albancive :) :) :)
toj e tuka sega iiiiiii........ :)
-------------
|
Постирано од: Vercingetorix
Датум на внесување: 02.Август.2009 во 00:03
Човекот кој што го затворија затоа што ја бранеше својата земја од непријателите...
|
Датум на внесување: 25.Октомври.2009 во 12:03
Nekoj go mrazi, nekoj go ismeva, ama nekoj i kum go kani brat Ljube. http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=115382 - Грчко - македонска свадба во Кочани
-------------
|
Датум на внесување: 25.Октомври.2009 во 18:32
Pa seto toa e del od zjivotot. Nemozje site da go mrazat, ismejuvaat, preziraat. Normalno nekoj deka nekoj i kje go saka i nekoj kje go kani za KUM. A koj i za shto go kanil za kum i koja e pozadinata e sosema druga rabota.
|
Датум на внесување: 14.Ноември.2010 во 19:48
Денес ја слушав Весна Бејби кажуваше нешто за Љубе, ама не разбрав што. Сега читам
http://www.time.mk/read/NONE/bb3dbc5abc/index.html - ОМ: Членство на ВМРО-ДПМНЕ преминува кај нас и сватив зошто го спомнуваат
-------------
|
Постирано од: marsovec
Датум на внесување: 14.Ноември.2010 во 19:58
Да членството од неколку градови и месни комитети преминувало во ОМ...Тоа и јас го знам и лично...дури и сум зборувал со некои од нив...
------------- СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
Датум на внесување: 14.Ноември.2010 во 20:11
Ако така гледаме, јас знам (и сум разговарала и сеуште разговарам со нив) кои преминаа од СДСМ во ВМРО за да добијат некоја функциичка или решение. Се прашувам и овие преминувања да не се со мотив-пуста надеж за вработување во некое идно време? Многумина кои очекуваа работа не ја добија па сега веројатно за наши услови е нормално да преминат другде. Знаат дека без партиска книшка нема надежи за обезбедвање најосновното-егзистенција -вработување
-------------
|
Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 14.Ноември.2010 во 20:17
мотивот е недвосмислено тој... а што друго да се очекува... на нашата политичка сцена... или подобро... нашата политичка арена... која е распослана на цела територија... и во која има окулу 2 милиони учесници...
|
Датум на внесување: 15.Ноември.2010 во 17:41
Има ли ( освен мал број) граѓани без две три партиски книшки???? А и тоа е одлика на поединецот...но и на моменталните состојби во државата и партизацијата...која се одвива веќе 20 години...Инаку зошто плукаат по Љубе Бошковски кога тој беше НИВЕН министер...и се најдобро за него до моментот кога не дозволи да го користат како партиска монета...Е од тогаш ...со дрвја и камења по него....Како и со се друго...плукањети стана национален спорт...
|
Датум на внесување: 16.Ноември.2010 во 11:47
luben ,a?
...ne e li toj ,...onoj minister shto gagjashe glineni novinari na poligonon?
...i ni vlakno ne mu 'pofali" od glava!
...ili onoj shto se slikashe i paradirashe so crn stetson na glava,...sekogash koga ke mu uspeeshha agencijata vo neshto?
|
Датум на внесување: 16.Ноември.2010 во 12:58
Dobro pa i ti...pa i na protestite pred sobranieto...mu ja rasturija kolata ( mercedesot)...nekoi ispokradoa i trkala od nea...kolku se sek'avam...2001 ta.
No ovie mu bea sponzori...ovie od vlasta koi sega go plukaat a na aerodrom go guskaa,,,Togas be'se za guskage a sega za plukanje???
|
Датум на внесување: 14.Декември.2010 во 11:54
Многу пати му ја думам-брат Љубе да не се заземеше актуелната власт дали сеуште ќе киснеше во Хаг? Каде им се скрши лепчето-од каде толкава омраза? И не ја разбирам опсесијата со Мијалков-дури ни СДСМ не го лови толку-колку овие. Сите афери се со нивна објава
http://www.time.mk/read/NONE/5f44295c53/index.html - Корупција во „Серив поинт“?
-------------
|
Датум на внесување: 14.Декември.2010 во 12:00
Apsolutnata vlast ne trpi slobodni i samosvoi misliteli...toa e toa...samo eden e VOZD a site drugi gavazi i izmekari...
|
Постирано од: Генерал Митре
Датум на внесување: 14.Декември.2010 во 12:06
mamamd напиша:
Многу пати му ја думам-брат Љубе да не се заземеше актуелната власт дали сеуште ќе киснеше во Хаг? Каде им се скрши лепчето-од каде толкава омраза? И не ја разбирам опсесијата со Мијалков-дури ни СДСМ не го лови толку-колку овие. Сите афери се со нивна објава
http://www.time.mk/read/NONE/5f44295c53/index.html - Корупција во „Серив поинт“?
|
Изгледа тој им ги знае финтите на тие кругови и не им се плаши. Сигурно од иста банда биле кога играле камај!
|
Датум на внесување: 14.Декември.2010 во 12:41
marsovec напиша:
Apsolutnata vlast ne trpi slobodni i samosvoi misliteli...toa e toa...samo eden e VOZD a site drugi gavazi i izmekari... |
Дај те молам-мислиш некој заборави кога брат Љубе сос шеширче на глава “ канеше на информативен разговор“ па после тие поканеите му “возвратија“ со Хаг, па овие сегашниве “го извадија“. Памтам оти се чудев што бара малион Ѓорчев таму-на дочек од портите? И после, се скина “ортомата“ -братот стана предавник, а саканите довчерашни сојузници “најголеми мучкатори“ Теша била ова “политичка љубов“
-------------
|
Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 14.Декември.2010 во 14:19
љубе бошкоски по селава е закон, појак е и од вмро и од сдс, ќе им лапне гласови на вмровците , ако го маргинализираат
------------- во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
Датум на внесување: 14.Декември.2010 во 16:45
монте кристо напиша:
љубе бошкоски по селава е закон, појак е и од вмро и од сдс, ќе им лапне гласови на вмровците , ако го маргинализираат |
Sekako k'e im lapne...zatoa i plukaat po nego...kolku moze posilno...no si pravat losa usluga...si go pokazuvaat karakterot...nikakov...bidejki kako do vcera go velicea...
|
Постирано од: Pavaroti
Датум на внесување: 14.Декември.2010 во 18:16
За Љубе на парламентарните избори гласаа луѓе од десницата, арно ама тогаш он не се дружеше со Бранко. И Велија пред изборите сите го сакаа од селат.....ама тоа пред избори
|
Датум на внесување: 14.Декември.2010 во 21:11
...jas ne go mirisam mnogu i nego...ustvari ...ich,
ama, ako go napravi toa shto go vika ...i ako go moze toa ...jasno,
sledniot pat ke mi bide ljubimec...edinstvaen vo zemjava,
se dodeka i nego slavata ne mu udri vo glava!
|
Датум на внесување: 14.Декември.2010 во 21:33
Да го направи тоа...затворот за Фамилијата...
Еј овој да не има некој судија од Хаг за советник...Некако им се залепил на Фамилијава...и убаво им ги открива трагите...кои можеби и од порано им ги знаел...Големото Уво има зошто да се вознемирува...НАРОЧНО АКО НЕ ЗНАЕ КАКВА Е КОНСТЕЛАЦИЈАТА НА СИЛИТЕ...НАРОЧНО ПО ПАЦКИТЕ КОИ ГИ ДОБИЈА ОДНАДВОР...А И ОДНАТРЕ...ДА НЕ Е ИДРИЗОВО ПОБЛИСКУ ОТКОЛКУ ШТО МИСЛИМЕ????
|
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 22.Декември.2010 во 09:35
..го чита http://forum.idividi.com.mk/member_profile.asp?PF=13207 - zagor
....и то!
------------- ...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 22.Декември.2010 во 11:53
zagor напиша:
..го чита http://forum.idividi.com.mk/member_profile.asp?PF=13207 - zagor ....и то! |
-------------
|
Датум на внесување: 23.Декември.2010 во 07:42
mamamd напиша:
|
Најверојатно (си мислам)..а и најлогично е ....таму (да) има уште многу „докази„ од КОИ ...(и) сестрата Љубе многу се плаши.....па го прави (во паника) она што не треба да го прави..односно да:
Плаши МЕЧКА со РЕШЕТО...како што кажува и Македонскиот Народ..во своите бројни приказни..наменети баш за вакви и изгубени души...
|
Постирано од: bagzy
Датум на внесување: 23.Декември.2010 во 12:09
Za bratot nema potreba da se komentira, a ne tema da se otvora. Paljaco na makedonskata pecalbarska scena
|
Постирано од: KINGDAVID
Датум на внесување: 23.Декември.2010 во 22:45
Ljube Boskovski e golemo, zalno promasuvanje, najprvo kako covek a za politicar da ne zboruvame.
1.Najprvo go "otcuka" Johan Tarculovski da lezi vo zatvor Hag za zamena za toj da bide na sloboda.
2. Bidejki VMRO DPMNE ne go kandidira na pretsedatelskite izbori kako kandidat, se svrte protiv svojata dovcerasna partija i lider , zaboravajki koj mu davase poddrska dodeka bese vo Hag.
3. So cel da se odmazdi na VMRO da padnat od vlast se zdruzi so dovcerasniot negov zakoraven neprijatel od desnicata Branko Crvenkovski, "zaboravajki" koi lugje go odnesoa vo HAG.
Se' na se', covek bez obraz i bez svoe jas.
Ne znae covek dali da se smee ili da place od toa sto gledame sto se slucuva na makedonskata politicka scena ....
------------- SOLI DEO GLORIA
|
Постирано од: Gorazd777
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 00:16
Беше тоа време славно кога и двајцата Македонци ги затворија,но ете бев сведок на ДПМНЕ-овците од мојот град,тогај потписи збираа за Љубета да се ослободи,па морав да ги прашам еј Македонци, во апсаана двајца отидоа,а од нив никој не знаеше кој е Тарчуловски,сега кожата само за кратко си ја сменија па живи меѓусебе се изедоа,ете ви пример како Македонецот низ векови опстојувал и слога делел.
------------- ВОЈНАТА Е МИР СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 06:50
Gorazd777 напиша:
Беше тоа време славно кога и двајцата Македонци ги затворија,но ете бев сведок на ДПМНЕ-овците од мојот град,тогај потписи збираа за Љубета да се ослободи,па морав да ги прашам еј Македонци, во апсаана двајца отидоа,а од нив никој не знаеше кој е Тарчуловски,сега кожата само за кратко си ја сменија па живи меѓусебе се изедоа,ете ви пример како Македонецот низ векови опстојувал и слога делел. |
Нив ги заболе за него...тие Тарчуловски го злоупотребеваат за да ја извршат партиската НАРЕДБА за дискредитација на Љубе...Тоа се партиски војничиња и тука помош нема...ниту за нив ниту за Македонија...Зло...
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 11:04
после велија бате љубе ќе да е следен, па стојанчо од бранители, па после и други. Со сила убајна не бива.. господ нека ни е на помош
------------- во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 13:03
marsovec, ova vo psihologijata se vika proekcija.
Proekcija e pripisuvanje osobenosti , celi i nameri na drugiot ona sto samata licnost go misli i go pravi.
Dali sum vo pravo dragi forumdzii?
Videte gi ovie dva linka koi vodat do forumot na SDSM i kje vidite deka marsovec ne e od Mars , tuku e ispraten od partijata SDSM na razlicni forumi
http://www.google.com/#hl=mk&biw=1024&bih=551&q=+forum+sdsm+marsovec+idividi&fp=fa80b838b48e1906 - SDSM Forum : Dojdete tuka pomognete da go srusime VMRO 1 del
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:nzdM461VFEQJ:www.sdsm.org.mk/yaf/default.aspx%3Fg%3Dposts%26m%3D315+forum+sdsm+marsovec+idividi&cd=2&hl=mk&ct=clnk - SDSM Forum : Dojdete tuka pomognete da go srusime VMRO 2 del
I ti marsovec ke zboruvas za partiski vojnicinja???
Inaku, za "brat Ljube" mislam deka e najprevrtlivata licnost na politickata scena vo momentov.
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 14:57
море остајте то, љубе по селана закон е, сите селани со него се
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 15:09
монте кристо напиша:
Љубе по селана закон е, сите селани со него се |
А селата ..сите така (ни) велат ...ни биле/се ОПУСТЕНИ
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 15:17
brat vi ljube,..ako go napravi tioa shto im go vika po tie sela,
...ke bide prviot od ovie prostori ,...koj shto ke dobie aplauz od mene....
|
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 15:30
Videte gi ovie dva linka koi vodat do forumot na SDSM i kje vidite deka marsovec ne e od Mars , tuku e ispraten od partijata SDSM na razlicni forumi
...инвазија лелееее..
------------- ...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 19:46
KINGDAVID напиша:
marsovec, ova vo psihologijata se vika proekcija. Proekcija e pripisuvanje osobenosti , celi i nameri na drugiot ona sto samata licnost go misli i go pravi. Dali sum vo pravo dragi forumdzii? Videte gi ovie dva linka koi vodat do forumot na SDSM i kje vidite deka marsovec ne e od Mars , tuku e ispraten od partijata SDSM na razlicni forumi http://www.google.com/#hl=mk&biw=1024&bih=551&q=+forum+sdsm+marsovec+idividi&fp=fa80b838b48e1906 - SDSM Forum : Dojdete tuka pomognete da go srusime VMRO 1 del http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:nzdM461VFEQJ:www.sdsm.org.mk/yaf/default.aspx%3Fg%3Dposts%26m%3D315+forum+sdsm+marsovec+idividi&cd=2&hl=mk&ct=clnk - SDSM Forum : Dojdete tuka pomognete da go srusime VMRO 2 del I ti marsovec ke zboruvas za partiski vojnicinja???Inaku, za "brat Ljube" mislam deka e najprevrtlivata licnost na politickata scena vo momentov. |
Еве како работат одредени форумџии,кои монтираат од повеќе постови и сакаат да се оправдуваат пред другите,ај жити се кажи си ја поентава?
------------- ВОЈНАТА Е МИР СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 20:10
zagor напиша:
Videte gi ovie dva linka koi vodat do forumot na SDSM i kje vidite deka marsovec ne e od Mars , tuku e ispraten od partijata SDSM na razlicni forumi ...инвазија лелееее.. |
Не лелекај..иако и порано бевте опоменати за наезда од разно-разни сподоби од Марс.....и/или ж`ти папагали и разбира се...муви-ѕунѕари во придружба со БУМБАРИ .
Секој БУМБАР ...се знае каде те води..на крајот од патеката..??
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 22:07
Gorazd777 напиша:
Беше тоа време славно кога и двајцата Македонци ги затворија,но ете бев сведок на ДПМНЕ-овците од мојот град,тогај потписи збираа за Љубета да се ослободи,па морав да ги прашам еј Македонци, во апсаана двајца отидоа,а од нив никој не знаеше кој е Тарчуловски,сега кожата само за кратко си ја сменија па живи меѓусебе се изедоа,ете ви пример како Македонецот низ векови опстојувал и слога делел. |
Sosema dobro kazjano. no ima i druga.... ako dvajca se tepaat i imaat samo samo modrici togash ima neshto za shto se ttepaat. Dodeka ako pak dvajca koi se tepaa do krv znaj deka se brakja i toa so makedonsko poteklo.
|
Датум на внесување: 24.Декември.2010 во 22:18
zagor напиша:
...инвазија лелееее.. |
Јас сум испратен на различни форуми...Вие поаѓате од себе???
Инаку нормално да привирувам и во други форуми па и во форуми за цвеќе,готвење,сликарство...
Не е до учество во форуми ТУКУ ДО ОНА ШТО НАШИОТ НАРОД ОДРЕДЕНИ ЛИЧНОСТИ ГИ ОКАРАКТЕРИЗИРАЛ како ГАВАЗИ...А јас би сакал да се видиме некаде па и да поседиме на ПО НЕКОЈА ЧАШКА...МОЖЕБИ И СЕ ПОЗНАВАМЕ...да се види можеби и КОЈ е гаваз и проститутка а кој со свој интегритет и дигнитет???
Баш би го сакал тоа...
|
Датум на внесување: 25.Декември.2010 во 02:25
Gorazd777 напиша:
KINGDAVID напиша:
marsovec, ova vo psihologijata se vika proekcija. Proekcija e pripisuvanje osobenosti , celi i nameri na drugiot ona sto samata licnost go misli i go pravi. Dali sum vo pravo dragi forumdzii? Videte gi ovie dva linka koi vodat do forumot na SDSM i kje vidite deka marsovec ne e od Mars , tuku e ispraten od partijata SDSM na razlicni forumi http://www.google.com/#hl=mk&biw=1024&bih=551&q=+forum+sdsm+marsovec+idividi&fp=fa80b838b48e1906 - SDSM Forum : Dojdete tuka pomognete da go srusime VMRO 1 del http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:nzdM461VFEQJ:www.sdsm.org.mk/yaf/default.aspx%3Fg%3Dposts%26m%3D315+forum+sdsm+marsovec+idividi&cd=2&hl=mk&ct=clnk - SDSM Forum : Dojdete tuka pomognete da go srusime VMRO 2 del I ti marsovec ke zboruvas za partiski vojnicinja???Inaku, za "brat Ljube" mislam deka e najprevrtlivata licnost na politickata scena vo momentov. |
Еве како работат одредени форумџии,кои монтираат од повеќе постови и сакаат да се оправдуваат пред другите,ај жити се кажи си ја поентава? |
Ne bi sakal da odam offtopic, ovde e tema Ljube Boskovski.
Inaku,poentata e povekje od jasna... odrabotuvate partiski zadaci na forumi, covek prosto da ne veruva do kade moze da odi coveckata glupost
Ne cudete se sto rejtingot na vasata partija strmoglavo odi nadolu.
|
Датум на внесување: 25.Декември.2010 во 02:41
KINGDAVID напиша:
Gorazd777 напиша:
KINGDAVID напиша:
Еве како работат одредени форумџии,кои монтираат од повеќе постови и сакаат да се оправдуваат пред другите,ај жити се кажи си ја поентава? | Ne bi sakal da odam offtopic, ovde e tema Ljube Boskovski. Inaku,poentata e povekje od jasna... odrabotuvate partiski zadaci na forumi, covek prosto da ne veruva do kade moze da odi coveckata glupost Ne cudete se sto rejtingot na vasata partija strmoglavo odi nadolu. |
При,при,пријателе... ти имаш право да зборуваш само за и само за твоето мислење кон одредена работа,за рејтингот(се мери на избори,но фер).,за голиот живот на нас(тоа е реалноста),за бедата и очајот(тоа се Македонците),можеме сите да дискутираме,а тоа кој сум јас и каков живот имам,на кого му верувам само јас си знам и тие што ме знаат,ако е оваа или онаа моја партија тоа не е ни битно,гледај каде одиме со тие партии(можеби тебе ти е супер),но сега на многумина му е смрачено( луѓето,горат по домовите,смрзнати ги наоѓаат по домовите),а власта ја нема таа си гради,но што ... но на кого зборувам,па ти си крал давид,само еден евреин кој во минатото владеел со крв,а за понатаму ќе видиме.
|
Постирано од: Zeksi71
Датум на внесување: 25.Декември.2010 во 04:46
Dzabe im se i skokanja od eden forum na drug, sve e dzabe. So vika eden postar covek koj go znam "oni su svoje odmrmorili".
A da i pokraj toa so sum naklonet poveke kon Vmro, uste poveke sum naklonet kon bratot. Dzabe VMRO-vcite go vikaat sestra ili neznam kako, ama kako bi se cuvstvuval sekoj eden na koj so maticnata partija vo eden moment mu zabiva noz vo grb.
I na kraj Grujo ke mora seriozno da razmisli i da sedne so nego na masa a ne da pravi gluposti.
------------- "Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
Датум на внесување: 25.Декември.2010 во 07:12
Некој овде нешто да не избришал????
Алал да му е...
|
Датум на внесување: 25.Декември.2010 во 14:04
Zeksi71 напиша:
Dzabe im se i skokanja od eden forum na drug, sve e dzabe. So vika eden postar covek koj go znam "oni su svoje odmrmorili".A da i pokraj toa so sum naklonet poveke kon Vmro, uste poveke sum naklonet kon bratot. Dzabe VMRO-vcite go vikaat sestra ili neznam kako, ama kako bi se cuvstvuval sekoj eden na koj so maticnata partija vo eden moment mu zabiva noz vo grb.I na kraj Grujo ke mora seriozno da razmisli i da sedne so nego na masa a ne da pravi gluposti.
|
Со кого да седне Груевски.....со човек што се врти како сончоглед само за да се докопа до министерско место и да го облече шеширчето па да излага на телевизор како Вајат Ерп. Подобро да седне со Бранко, барем не вртикапа како овој.
|
Датум на внесување: 25.Декември.2010 во 17:29
Ако Гујо седне со Љубе...ќе си го добие...Очигледно се стокмил и него и Фамилијата да ги смести во апсана...да се надеваме дека дотогаш ќе се модернизира...за да прими ВИСОКИ ЛИЧНОСТИ...
|
Датум на внесување: 25.Декември.2010 во 19:25
Pavaroti напиша:
Со кого да седне Груевски.....со човек што се врти како сончоглед само за да се докопа до министерско место и да го облече шеширчето па да излага на телевизор како Вајат Ерп. Подобро да седне со Бранко, барем не вртикапа како овој. |
Ne bese toj takov, Grujo go napravi takov, i trebase Grujo da mu dade nekoja pozicija, covekot go zasluzi toa, a ne da go svrti protiv sebe pa uste i predavnicki momenti da mu kalemi. So starite borci od partijata ne se postapuva taka. Ne za dzabe osvoi 150 iljadi glasovi na izborite. Bratot e edna golema greska na Grujo i poletarcite od partijata.
|
Постирано од: stigma04
Датум на внесување: 26.Декември.2010 во 00:12
ke go vidam sestrata ljube kako ke se sooci so trculovski koga ke se vrati,bas togas sestrata ke ja vidime sto ke kazi koga ke odat na duel.....
------------- Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
|
Датум на внесување: 26.Декември.2010 во 17:00
Зошто ги мешате работите.што има врска Тарчула со Љубе, освен затворот,Тарчула си добиваше директно наредби од тогашниот преседник, Борис,кој знаеме како го свиткаа,и ако ја земеш цела работа тука има многу матканици.
Јас против Љубе немам лично ништо само во неговото време,кога го побарав досието на татко ми ми одговорија дека немал досие ,а беше потпишано од неговиот заменик шиптар,тогашен ,а за тоа досие после и јас имав и еве сеуште имам проблеми во животот.
сега сето ова ви се фарси,само не ми е јасно дпмне-овците што катара че беа предавничка,туку се знае сите се пишаа бугари,па сега само политика на линч пропагираат.
|
Датум на внесување: 26.Декември.2010 во 19:25
A be koj e Tarculovski ziti se, od nego Grujo napravi ikona na makedonskiot patriotizam i go izdigna demek bil epten borec za MK a celta bese digni go Johan a spusti go Ljube. So majka barase da odi vo Ljuboten so negovata banda i da pravi gluposti koga tamu veke si bea regularnite sili na policijata i armijata. Ili otide tamu da sreduva razni dolgovi od mladosta so siptarite koi site gi poznavase i go poznavaa bidejki im bese komsija cel zivot. I ne e tocno deka dobil bilo kakvi naredbi od bilo kogo vo toa vreme da odi i da pravi sranja.
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 26.Декември.2010 во 19:43
го слушам Љубе...човеков ми изгледа како да е изгорен да изигрува маченик...моли бога да го затворат па да се гордее со уште една голгота.
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Датум на внесување: 26.Декември.2010 во 19:49
Чудна е политичката “љубов“
-------------
|
Датум на внесување: 26.Декември.2010 во 19:50
Andjelina напиша:
го слушам Љубе...човеков ми изгледа како да е изгорен да изигрува маченик...моли бога да го затворат па да се гордее со уште една голгота.
|
Немаат тие м*диња...премногу глупости направија...уште тоа им фали...
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 26.Декември.2010 во 19:53
абе ајде...зар за ова што се прави денес требаат мадиња...не бе Марсовец...ова што се прави денес е лудило ...не ти требаат мадиња треба да си само дебил,ништо друго луѓето со мадиња играат поинаку
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Датум на внесување: 26.Декември.2010 во 19:58
Да не се залажуваме дека Љубе е заборавен од старите вмровци. Колку и да се обидуваа сителовите коментари да го девалвираат толку повеке вмровци го подржуваа. Инаку не сметам дека е некоја голема опасност за власта.
-------------
|
Датум на внесување: 26.Декември.2010 во 20:10
Постирано од: stigma04
Датум на внесување: 26.Декември.2010 во 22:42
ljube cel zivot davka pa i sega i vo 2001 istoto go praese so negovite proletni citati mislam procitan e neka si zamini hrvatska tamu imame nie ljuge vo drzavata da ni ja vodat a ne sestri i prodaeni dusi i za kraj so koe lice ke izlezi pred trculovski sestra ljube
------------- Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
|
Датум на внесување: 26.Декември.2010 во 23:02
stigma04 напиша:
ljube cel zivot davka pa i sega i vo 2001 istoto go praese so negovite proletni citati mislam procitan e neka si zamini hrvatska tamu imame nie ljuge vo drzavata da ni ja vodat a ne sestri i prodaeni dusi i za kraj so koe lice ke izlezi pred trculovski sestra ljube |
Да бидеме поштени Љубе го оцрни дпмне....да не требаше за Тарчуловски Љубе да лежи.....и двајцата беа пратени во времето на СДСМ, а Тарчуловски се уште незнам на која основа го осудија.....и на сето тоа беше киднапиран на улица како најголем криминалец а не човек што си ја бранел државата, исто како што го убија Поштарот во карпош.
|
|