Испечати | Затвори го прозорот

А што кога нешто ќе се промени?!?

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Љубов
Опис на форумот: Верност, другарство, страст, љубомора, мерак... или се’ заедно?
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=18713
Датум на принтање: 17.Февруари.2025 во 18:29
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: А што кога нешто ќе се промени?!?
Постирано од: La Ninja
Наслов: А што кога нешто ќе се промени?!?
Датум на внесување: 15.Април.2009 во 08:33
Ви се случило ли некогаш да сте со некој партнер и наеднаш тој да се промени!? Да престане да ги изразува чуствата како некогаш и само со едно те сакам да се вади?
Ви се случило ли место да осетите топлина, да осекате ладен поглед?
Ви се случило ли со срека да дочекате, а со тага да испратите???
Дали кога ке го приметите тоа си ја барате прво грешката во  своите постапки па потоа во неговите?
Дали откако ке се преиспитате дека не сте згрешиле нешто и дека кај вас се е во ред, следниот фактор ви е -неверство??
Што би направиле тогаш?
Кога ке пробате да разговарате да ве убедува во спротивното, а вие сеуште го доживувате истото?

-------------
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....

Коментари:
Постирано од: Biolica
Датум на внесување: 15.Април.2009 во 08:42
Time to let go ..
Stom osekas deka nestoto se smenilo togas stvarno e smeneto i ako posle razgovor nema promeni , togas nemas nikakov izbor nego da go si odish....
Se menuvame taka i custvata nemora da si gubre ako prestanish da sakas i da se ladish , toa sto najcesto negirame e od strav za promeni , i bolje ista nego nista ama gresime , ljubov e za hrabrite i nikogas ne vredi da se truesh so losa energija okolu , kako , zosto , dali e mozno da ne me saka veke...

Датум на внесување: 15.Април.2009 во 08:45
Ја пишав али не допишав мое мислење плазење
Не може никој со едно те сакам и сакам секогаш да сум со тебе да ме убеди. Ако тој 24 часа ми се понаша ладно...и само 10 секунди дур ги кажува тие зборови е ок...немам намера да живеам за тие неколку секунди. Ако тој одбива да си ги разгледа тие нови НУС појави во неговиот карактер....ке ги разгледам јас и ке видам дали ВРЕДИ  ЉУБОВТА за да се продолжи напред или да се стави крај на тоа што е. Некогаш подобро нека боли од тага заради реалноста отколку да боли од лага живејки во фантазија.

-------------

Постирано од: Biolica
Датум на внесување: 15.Април.2009 во 08:50
Ovie pojavi se pocesti vo vrska na distansa , poveke se jadis , poveke sumljas , poveke trzas za vnimanie no ako e promenata golema treba treba da se prifati kako takva posto sekoj zasluzva sreka , samo hrabro treba vo vakva situacija

Датум на внесување: 15.Април.2009 во 08:52
Надам се нема да го дочекам јас ова голема%20насмевка

-------------

Постирано од: ANITA11
Датум на внесување: 15.Април.2009 во 10:55
neznam

Датум на внесување: 15.Април.2009 во 10:56
газење%20од%20смеење

-------------

Постирано од: pagane
Датум на внесување: 15.Април.2009 во 10:59
не треба да се подминува . 
во дискусиjава секогаш ке се наjде вистината.

Постирано од: Popi
Датум на внесување: 15.Април.2009 во 11:51
Toa znaci deka nesto ne e vo red i treba da se pronajde sto e toa. Ne sekogas i sekomu samo ljubovta mu e dovolna....ima i nekoi drugi raboti sto im nedostasuvaat. Toa e realnost kaj mnogu vrski, so sigurnost mozam toa da go kazam. намигнување Mozebi treba i toa pole "na drugi nesta" da se nacne vo razgovor, se preispita i trgne od tamu ponataka. Odkoga ke se icrpat i ispitaat site "pricini", ako i samo ako vrskata vi znaci duri togas bi trebalo da se donesuvaat odluki, dali vredi da se prodolzi so taa vrska ili ne. голема%20насмевка

Jas taka bi napravila...a sekoj si ima mozebi drugo mislenje. големо%20гушкање

Постирано од: karamandi
Датум на внесување: 15.Април.2009 во 14:54
koga ke se promeni znaci kraj na vrskata
sigurno ne bilo dovolno interesno i za dvajcata
za da opstane taa.Ne moze tuku taka da se smeni nekoj
ili nesto bez pricina

Постирано од: Pentakostalec
Датум на внесување: 15.Април.2009 во 16:39
haha voa samo maskite mozat da ti go napraam ne znam za devojce naj od prvin ti prai filmovi i finti te sakam,posebna si ne znam use koj finti i posle malce poekje laden e i devojceto trca po nego:D:D

-------------
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух

Постирано од: mrzla
Датум на внесување: 15.Април.2009 во 17:17
јас сум се понашала вака.........
не дека не сум го сакала туку поради некои негови грешки, кои навистина ми пречеле,тоа била само криза.....
Но јасно сум кажувала во што е проблемот........

Постирано од: Delicia
Датум на внесување: 15.Април.2009 во 17:43
Originally posted by pagane pagane напиша:

не треба да се подминува . 
во дискусиjава секогаш ке се наjде вистината.

........токму такаголемо%20гушкањесамо со дускусуја и отворен разговор ке може да се разберат промените,ако навистина ги има.....затоа што понекогаш толку многу се надеваме ,што спротивнот не наведува на погрешни заклучоцисреќа

-------------
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...

Постирано од: Kali
Датум на внесување: 15.Април.2009 во 17:57
Jas cesto si se prasuvam, kade e problemot i vo sto e vistinata: vo nekoi potezi na drugiot koi gi tolkuvame na nas nacin: dali pravilno sme protolkuvale?
 ili vo otvorena diskusija vo koja, za zal, ne se razbirate i sfakjate: ne se fakjate na frekfencija...тага

a nesto, sepak ne e vo red?

Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 15.Април.2009 во 23:57
Може да е само фаза а богами може и да зашкрипило негде гадно. Во тој случај само муабет директен, отворен без устручавање. Ако особата не сака да разговара во ниедно време и подолг временски период треба да се откачи и стави на стенд-бај. Евентуално после извесно време ќе проговорат што ги мачи....
Зачудувачки, има и такви луѓе кои едноставно губат интерес за партнерот после извесен период без апсолутно никаква причина или повод.
Многу е битно да знаеш со каков профил на човек си имаш работа.

-------------
Beauty fades, dumb is forever

Постирано од: Lady Blue
Датум на внесување: 16.Април.2009 во 00:41
Prodolzuvas ponatamu ... bez da se svrtuvas ....

-------------
I love life!!!

Датум на внесување: 16.Април.2009 во 08:03
Originally posted by GlenKlouz GlenKlouz напиша:

Може да е само фаза а богами може и да зашкрипило негде гадно. Во тој случај само муабет директен, отворен без устручавање. Ако особата не сака да разговара во ниедно време и подолг временски период треба да се откачи и стави на стенд-бај. Евентуално после извесно време ќе проговорат што ги мачи....
Зачудувачки, има и такви луѓе кои едноставно губат интерес за партнерот после извесен период без апсолутно никаква причина или повод.
Многу е битно да знаеш со каков профил на човек си имаш работа.
За жал некогаш  не можеме да знаеме а не ни пишува на чело. И после тоа се обвинуваме дека е наша грешка тага

-------------

Постирано од: Wonderful_Life
Датум на внесување: 16.Април.2009 во 09:35
Ako dojde toa toa ednostavno ke si prodolzam ponatamu

-------------
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor

Датум на внесување: 17.Април.2009 во 21:06
e togas ...ako moras moras...

Постирано од: zezok
Датум на внесување: 18.Ноември.2009 во 00:13
los predznak

Датум на внесување: 18.Ноември.2009 во 00:14
stravuvam od toaгрицкање%20нокти

Постирано од: bodeti
Датум на внесување: 24.Ноември.2009 во 06:33
SE SE MENUVA NISTO NE E POSTOJANO,KOGA TOGAS DOAGA DO TOA, A JAS PAK SI VRVAM PO MOJOT PAT.

Постирано од: Joshua_Tree
Датум на внесување: 24.Ноември.2009 во 15:41
Se tece se se menuva...zivotot e da go ziveeme so otvoreni oci i so dvete noze na zemja.Glavata ko noj i prasanja od tipot...KAKO MI E MENE?...se zabraneti vo edna relacija na maz i zena.

PROMENITE SE DEL OD NASITE PRETENCIOZNI SVAKANJA ZA ZIVOTOT...ILI...WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET!!!

NOBODY'S CHANGING!!!

Датум на внесување: 24.Ноември.2009 во 15:41
Se tece se se menuva...zivotot e da go ziveeme so otvoreni oci i so dvete noze na zemja.Glavata ko noj i prasanja od tipot...KAKO MI E MENE?...se zabraneti vo edna relacija na maz i zena.

PROMENITE SE DEL OD NASITE PRETENCIOZNI SVAKANJA ZA ZIVOTOT...ILI...WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET!!!

NOBODY'S CHANGING!!!

Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 24.Ноември.2009 во 17:41
секоја долга врска си ги носи и своите промени...постојат фази низ кои се минува исто како и во бракот.
прво е заслепеноста,страстите,лудата љубов ,непромислените потези...
потоа следи фазата на сталожување,размислување,па пронаоѓање и на ситните маани кои дотогаш ни биле страшно интересни...
ако созреваш заедно со врската сето тоа е природно,мирните води доаѓаат покасно,но ако очекуваш дека на врелината и нема крај е тука остануваш разочаран...зашто првобитната страст преминува со тек на време во нешто друго ...поодмерена,позрела љубов...
ако пак не се негува љубовта оди во неврат.тогаш едноставно ставаш крај..и не треба да се бараат виновници...не е ни битно кој е виновен...битно е кога ќе почувствуваш дека е крај да се разидеш со добар збор и човечки,без навреди и горчини,без глумења и патетики...

-------------
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 24.Ноември.2009 во 18:55
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

NOBODY'S CHANGING!!!

http://www.youtube.com/watch?v=maKVPe677Jc - Keane - Everybody's Changing

Датум на внесување: 24.Ноември.2009 во 18:57
Upotrebi malku poveke zborovi...a istoto go napisa!

Ubavo navezano...zenite odat vo detaliнамигнување

Датум на внесување: 24.Ноември.2009 во 18:59
Marko veruvam deka ke mi bides drugarce...намигнување

Датум на внесување: 24.Ноември.2009 во 18:59
Joshua ne bese ti onoj..na Mishel?

-------------

Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 24.Ноември.2009 во 19:01
Nesto ne mi se pisuva na temava, Josh...

Vo pravo si, tesko deka nekoj se menuva, voopsto...
Site sme si onakvi kakvi sto sme. Samo - mozebi sme stavile "maska" vo momentot koga sme zapoznale nekogo... mozebi maskata i ne bila stavena namerno, ednostavno momentot ne vozbudil, promenil... Za podocna da si se vratime na staroto...

Датум на внесување: 24.Ноември.2009 во 19:04
Si se potrudil da procitas moi tekstovi...impresivno!!!

POSOLJENI ZRAK I RAZLIVENA TINTA...moderatoru...

Pocesten od tvojot komentar ke se vozdrzam od natamosni izlaganja na tvoeto prasanje...среќа

Датум на внесување: 24.Ноември.2009 во 19:57
Marko ako ne ti e tesko procitaj ja mojata prikazna vo knizevnost...sakam da go razgibas mozoceto malku намигнување

SAKAM KOMENTAR(dojde vo sekunda)

Датум на внесување: 28.Ноември.2009 во 15:32
mene licno mi se teshki promenite ...ne sakam promeni no ako neshto se promeniзбунетостtogas treba da kombinirash

Датум на внесување: 29.Ноември.2009 во 12:51
Nikoj ne se menuva...samo se adaptira kon uslovite sto gi nalaga nasiot moral,kukno vospituvanje i intelekt!

-------------
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes

Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 29.Ноември.2009 во 14:04
e togas VO RED DEKA NE E VO REDизненадувањеплазење

-------------

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Постирано од: zezok
Датум на внесување: 03.Декември.2009 во 13:08
tanka linija po koja sekoj barem ednas odi po nea.... sekako, ako se misli na promena vo ljubovta.. krajot mozi da bidi mnogu poblisku otklolku so mozes da zamislis

Постирано од: Blue Scarlet
Датум на внесување: 03.Декември.2009 во 14:13
Togas treba samo da se sobere hrabrost za da se prodolzi ponatamu i da se svrti nov list ..... za da ne zaglavis vo vrtlog od prasanja barajki gi pricinite zosto nesto se smenilo koga veke e docna za takvo nesto ....

-------------
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Постирано од: male4ka22
Датум на внесување: 29.Јануари.2010 во 18:37
Љубовта е за храбрите срца!Точно е тоа.Мене искрено ова ми се има случено,поточно сега во овој период ми се случува.Не би знаела да одговорам на оваа тема бидејќи и сама не знам како да си помогнам,едноставно чекаш да видеш што се ке донесе времето!

Постирано од: riki1899
Датум на внесување: 30.Јануари.2010 во 11:09
pa normalno e sekogash nesto da se menuva,a togash samo treba da se trasira patekata vpo koja treba da tecat i prifakaat tie izmeni

-------------
    basnata KISELO E GROZJETO sekogash e aktuelna,...dali lisicata uspeala da izlaze nekoj drug osven sebesi?      

Постирано од: BellaGrandma
Датум на внесување: 03.Јуни.2012 во 05:27
Originally posted by La Ninja La Ninja напиша:

Ви се случило ли некогаш да сте со некој партнер и наеднаш тој да се промени!? Да престане да ги изразува чуствата како некогаш и само со едно те сакам да се вади?
Ви се случило ли место да осетите топлина, да осекате ладен поглед?
Ви се случило ли со срека да дочекате, а со тага да испратите???
Дали кога ке го приметите тоа си ја барате прво грешката во  своите постапки па потоа во неговите?
Дали откако ке се преиспитате дека не сте згрешиле нешто и дека кај вас се е во ред, следниот фактор ви е -неверство??
Што би направиле тогаш?
Кога ке пробате да разговарате да ве убедува во спротивното, а вие сеуште го доживувате истото?

Скоро се се средува со разговор...нормално ако двете страни сакаат да разговараат...
Секогаш прво јас се преиспитувам..и никогаш не помислувам на неверство!
Долг разговор...сите имаме потреба од такво нешто..некогашсреќа

-------------
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk