Економски факултет
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Образование
Опис на форумот: Улично, основно, средно, високо...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=18682
Датум на принтање: 16.Ноември.2024 во 00:17 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Економски факултет
Постирано од: lovelygirl1
Наслов: Економски факултет
Датум на внесување: 12.Април.2009 во 01:47
Pa bi sakala vasi mislejna za ekonomskiot fakultet.Dali e tolku tesko kako sto vikaat ili sepak toa e samo za poedinci?pozz
|
Коментари:
Постирано од: Petkovsky
Датум на внесување: 12.Април.2009 во 02:54
lovelygirl1 напиша:
Pa bi sakala vasi mislejna za ekonomskiot fakultet.Dali e tolku tesko kako sto vikaat ili sepak toa e samo za poedinci?pozz |
Прв пат слушам такво нешто дека на Економски било тешко.
|
Постирано од: Monuska
Датум на внесување: 12.Април.2009 во 11:02
Пред да се запишам на факултет се изнаслушав се и сешто. Повеќе од пола нормално не беше вистина. Дали ќе ти биде тешко или не зависи од тоа колку си спремна да седнеш и да учиш. Според мене единствено што ти треба е да одвоиш време за сериозно учење, ако учиш редовно нема да имаш проблем. Е сега, предметите сами по себе и не се до толку тешки, професорите ги прават такви. Треба да научиш дека никој нема да застане на твоја страна и да проба да ти ги направи нештата полесни... Биди редовна на вежби зошто асистентите добро објаснуваат и редовна на предавања кај некои професори.. другото само ќе си дојде... се надевам бев од помош
------------- Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
Постирано од: lovelygirl1
Датум на внесување: 12.Април.2009 во 15:06
За учење нема проблем и сум одговорна но сепак дека викаат дека професорите не биле баш коректни
|
Постирано од: Anarchy
Датум на внесување: 12.Април.2009 во 17:04
Ako si ucis i ako imas predhodni poznavanja od oblasta na ekonomijata nema da ti e tesko...ostaj gi druite sto vikaat deka e tesko, toa e samo izgovor od onie na koi ne im se uci...teraj si na ekonomski i ne gi slusaj mnogu drugite
-------------
|
Постирано од: Lithium
Датум на внесување: 12.Април.2009 во 17:06
Пази се од професори што земаат мито
------------- You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 12.Април.2009 во 18:39
Времето на земање и подмитување мито е завршено
Сега ако учиш и знаеш.....поминуваш ако не се знае
------------- I'm out bcz of pathetic around here
|
Постирано од: Lithium
Датум на внесување: 12.Април.2009 во 18:44
BlackDevil напиша:
|
Тој што учи денес на еконосмки знае дали е завршено или не
------------- You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
Датум на внесување: 12.Април.2009 во 18:45
Lithium напиша:
BlackDevil напиша:
|
Тој што учи денес на еконосмки знае дали е завршено или не |
Јас учам па затоа кажувам
|
Постирано од: sunshine_baby
Датум на внесување: 12.Април.2009 во 22:34
BlackDevil напиша:
Сега ако учиш и знаеш.....поминуваш ако не се знае |
Море не речи два пати,јас таму поминав добри 4 годинки и некои работи во срж се влезени.Ако им се уарнило,тешко дека нема мито додека да се пензионираат дотичните.
|
Постирано од: aLbaneso
Датум на внесување: 28.Јануари.2010 во 00:47
mailto:http://www.facebook.com/group.php?gid=178342534157&ref=ts - http://www.facebook.com/group.php?gid=178342534157&ref=ts
POZZ di site na EKONOMSKI
------------- Љаеш НЕ касаш !
|
Датум на внесување: 29.Јануари.2010 во 03:53
Lithium напиша:
BlackDevil напиша:
|
Тој што учи денес на еконосмки знае дали е завршено или не |
повлекувам си збор , имет мито , али со мала итрина тоа може и те како да се направи да биде во твоја(студентска) полза
|
Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 02.Февруари.2010 во 10:20
Tamu jas kaj sto zavrsiv ekonomski da ne go navee patot nikoj nikogas, e tamu vladeese anarhija.Sega mislam deka malku se smirija ama malku skros, a mito sigurno zimaat i toa kako...
------------- Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......
|
Постирано од: EKCTPA
Датум на внесување: 02.Февруари.2010 во 11:13
ja zavrshiv ekonomski i super si pominav. Da se zivi i zdravi deckite od fotokopirnicata vo mavrovka za 2-3 teshki ispiti sega e polesno so kredit treansfer ima lesni prashanja i ne baraat ucenje kako shto beshe vo moe vreme. Najvazen dek e da se zapishesh kade shto sakash, kade shto ti e zelbata taaka ke imash pogolema zelba za ucenje Tvoe e da si odlucish
Pozdravce
------------- Немој да правиш мали планови, во нив нема магија...
Прави големи планови, цели високо во надежта и работата.
|
Датум на внесување: 02.Февруари.2010 во 15:37
Sega e mnogu polesno, transfer sistem, disperzirani studii, kolokviumi seminarski, nesto sto za nas pred nekoja godina ne vazese i normalno sega site ke zavrsat....
|
Постирано од: bingo
Датум на внесување: 02.Февруари.2010 во 16:17
ќе завршат ама каде ќе се запослат
|
Датум на внесување: 03.Февруари.2010 во 09:21
E pa ke baraat rabota i ke najdat, a ako cekaat od doma nekoj da gi vikne tesko niv. Moite kolegi site sto gi poznavam sto zavrsija site se vraboteni, a toa ne se edna ili dve licnosti tuku mnogu luge. I toa site dobija ubava rabota, moze nekoi potesko no sepak uspeaa..
|
Датум на внесување: 03.Февруари.2010 во 09:23
ако немаш врски тешко дека ќе најдиш некаде работа
|
Датум на внесување: 03.Февруари.2010 во 09:27
bingo напиша:
ако немаш врски тешко дека ќе најдиш некаде работа |
E pa sega ti kazuvam, ako razmisluvas taka nikogas nema nitu da najdis rabota,ima i takvi koi polesno se snasle no imam i eden kup primeri na deca sto se vrabotija bez nikakva vrska, sto nemase ni od kade da ja imaat....Zboruvam bas za ekonomisti, i luge licno sto gi znam a za drugi struki nemozam da tvrdam...
|
Датум на внесување: 03.Февруари.2010 во 09:35
MyWay напиша:
bingo напиша:
ако немаш врски тешко дека ќе најдиш некаде работа | E pa sega ti kazuvam, ako razmisluvas taka nikogas nema nitu da najdis rabota,ima i takvi koi polesno se snasle no imam i eden kup primeri na deca sto se vrabotija bez nikakva vrska, sto nemase ni od kade da ja imaat....Zboruvam bas za ekonomisti, i luge licno sto gi znam a za drugi struki nemozam da tvrdam... |
добро ајде биди искрена дали ти се вработи без врски
|
Датум на внесување: 03.Февруари.2010 во 09:37
bingo напиша:
MyWay напиша:
bingo напиша:
ако немаш врски тешко дека ќе најдиш некаде работа | E pa sega ti kazuvam, ako razmisluvas taka nikogas nema nitu da najdis rabota,ima i takvi koi polesno se snasle no imam i eden kup primeri na deca sto se vrabotija bez nikakva vrska, sto nemase ni od kade da ja imaat....Zboruvam bas za ekonomisti, i luge licno sto gi znam a za drugi struki nemozam da tvrdam... |
добро ајде биди искрена дали ти се вработи без врски |
mislam deka ic ne e bitno toa i na nikoj drug ne mu znaci, moeto licno vrabotuvanje...
|
Датум на внесување: 03.Февруари.2010 во 09:40
па битно е затоа што се коси со твоето тврдење
|
Датум на внесување: 03.Февруари.2010 во 09:43
bingo напиша:
па битно е затоа што се коси со твоето тврдење |
e pa ne e bitno moze jas rabotam vo prodavnica za kolonijal pa taka da ne mi zavrsila nekoja rabota vrskata, jas ti kazuvav licni primeri sto jas gi znam. Kazav toa sto imav ne mislam da se dokazuvam ovde...ke ja prenasocime temata
|
Датум на внесување: 03.Февруари.2010 во 09:48
MyWay напиша:
bingo напиша:
па битно е затоа што се коси со твоето тврдење | e pa ne e bitno moze jas rabotam vo prodavnica za kolonijal pa taka da ne mi zavrsila nekoja rabota vrskata, jas ti kazuvav licni primeri sto jas gi znam. Kazav toa sto imav ne mislam da se dokazuvam ovde...ke ja prenasocime temata |
добро само заради темата иначе ништо не ме убеди со овај последен пост што си го пишала
|
Датум на внесување: 03.Февруари.2010 во 09:50
bingo напиша:
MyWay напиша:
bingo напиша:
па битно е затоа што се коси со твоето тврдење | e pa ne e bitno moze jas rabotam vo prodavnica za kolonijal pa taka da ne mi zavrsila nekoja rabota vrskata, jas ti kazuvav licni primeri sto jas gi znam. Kazav toa sto imav ne mislam da se dokazuvam ovde...ke ja prenasocime temata |
добро само заради темата иначе ништо не ме убеди со овај последен пост што си го пишала |
nikogas vo zivotot ne se trudam da ubeduvam nekoj sto ne saka da svati nesto..
|
Датум на внесување: 03.Февруари.2010 во 09:55
и не мора да убедуваш за нешто што сите знаат дека не е така
|
Датум на внесување: 03.Февруари.2010 во 10:02
jas imav prosek 9,5 taka da dobiv rabota na prvoto intervju na mesto kaj sto ne poznavav nikoj, i sto bese bitno da go kazam ova....
|
Датум на внесување: 03.Февруари.2010 во 10:03
MyWay напиша:
jas imav prosek 9,5 taka da dobiv rabota na prvoto intervju na mesto kaj sto ne poznavav nikoj, i sto bese bitno da go kazam ova....
|
битно е затоа што си имала среќа
|
Датум на внесување: 11.Февруари.2010 во 15:49
MyWay напиша:
|
|
Постирано од: Hanzaplas
Датум на внесување: 18.Февруари.2010 во 19:06
luge znaete nekoj sajt za gotovi seminarski,esei i slicno......ili pak ako imate napisano tema za znacenjeto na idustralizacijata i urbanizacijata za promenite vo socijalnata struktura na naselenieto....kazete green
|
Датум на внесување: 05.Март.2010 во 11:09
Hanzaplas напиша:
luge znaete nekoj sajt za gotovi seminarski,esei i slicno......ili pak ako imate napisano tema za znacenjeto na idustralizacijata i urbanizacijata za promenite vo socijalnata struktura na naselenieto....kazete green |
mailto:http://www.seebiz.net.mk/ - http://www.seebiz.net.mk/
|
|