Дали ФЕЈСБУК, msn, hi5 имаат влијание на врската?
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Љубов
Опис на форумот: Верност, другарство, страст, љубомора, мерак... или се’ заедно?
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=18676
Датум на принтање: 21.Јули.2025 во 17:49 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Дали ФЕЈСБУК, msn, hi5 имаат влијание на врската?
Постирано од: Mindy
Наслов: Дали ФЕЈСБУК, msn, hi5 имаат влијание на врската?
Датум на внесување: 11.Април.2009 во 10:25
Дали мислете дека овие (па и не само тие, туку и сите останати кои не ги набројав) интернет сервиси имаат влијание во една врска , па можеби и во брак ?
-------------
|
Коментари:
Постирано од: Omar
Датум на внесување: 11.Април.2009 во 10:32
interesna tema.... jas mislam deka odkako pocnav se poveke da "sedam" na internet se pomalku ucam, pomalku se gledam so zenskata... of DA vo pravo si
-------------
|
Постирано од: Delicia
Датум на внесување: 11.Април.2009 во 10:41
Секое нешто ,кога се оди во крајност,може да влијае во една врска.....ако се поминуваат часови пред компјутерот ,зборувајки на мсн или другите наведен,нормално е дека ке се појави проблем .....
------------- ...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
Постирано од: Gabriela_S
Датум на внесување: 11.Април.2009 во 12:20
Ne be, kakov odraz na vrskata
|
Постирано од: karamandi
Датум на внесување: 11.Април.2009 во 17:03
nemam kometar
|
Постирано од: milata jas
Датум на внесување: 11.Април.2009 во 17:13
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 11.Април.2009 во 23:26
Vredi da se razmisli na ova prashanje...
|
Постирано од: zaguben
Датум на внесување: 11.Април.2009 во 23:31
NEkoi prasanja ednostavno ne zasluzuvaat odgovor
hahahaha
|
Постирано од: mrzla
Датум на внесување: 12.Април.2009 во 03:22
незнам баш
Само знам да кажам дека имав лошо искуство со facebook
мое име и фотографија беше искористено за еден натпис кои всушност значеше дека му се нудам на еден дечко
жалосно е што не приметив јас,туку мојот дечко
Среќа не изреагира бурно,верувајќи ми најдовме уште нешто слично на профилот на сестра ми..............
Некои ѓи злоупотребуваат овие работи
|
Постирано од: polzavce
Датум на внесување: 12.Април.2009 во 23:44
Со овие „забави“ внимателно.......мнооооогу внимателно.....
Сами по себе тие немаат влијание врз врската.......
Се зависи од партнерите......
Ако тој ме откачува само за да седи на нет...значи јас сум помалку интересна од нетот....
Ако јас го откачувам за да седам на нет..значи тој не е доволно добар за да потрошам време на него...позабавно би ми било виртуелно да контактирам со некого.....
facebook, hi5 и сл. се неутрални....тие даваат истовремено две различни можности:
1. Да создадеш услови за неверство
2. Да комуницираш со партнерот со кој се сакате, но сте привремено разделени (во друга држава, град и сл.)
Која можност ќе ја искористиш од тебе зависи......Изборот е твој.....не ти е крив фејсбук.....
------------- МИР со сите
|
Постирано од: sanja-a
Датум на внесување: 13.Април.2009 во 01:12
epten pametno se slozuvam
|
Постирано од: Wonderful_Life
Датум на внесување: 13.Април.2009 во 10:14
Vlijaat i te kako
------------- Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
|
Постирано од: Biolica
Датум на внесување: 13.Април.2009 во 12:36
Ne znam kako go koristite FB ama mene isklucivo mie za stari prijateli i ne addovam nikoj ne poznat ili slicno, tuka se druzam mozda sat vreme nedelno ama se so stara klapa koja poradi obvrski , deca , familija nemozis tolku cesto da se srekavas , toa e FB za mene
A normalno deka vliae loso koga se posvetuva sati na nesto , sati koj bi btrebalo da gi spodelis so decko , devojka , maz ili zena , stvara frustracija i nervoza ama vo mali dozi se si e ok..
|
Постирано од: Anarchy
Датум на внесување: 13.Април.2009 во 13:01
Za mene ne i nema ni da imaat odraz na vrskata ...za drugive gledam deka ne e taka
-------------
|
Постирано од: Klapsomun
Датум на внесување: 13.Април.2009 во 13:21
Mislam deka imaat i toa kako golema vrska. Zavisi vo kakva sostojbata e vrskata ako e vo losa sostojba moze da sozdava somnezi koi doveduvaat do uste pogolemi karanici. Kako i da e sepak ima. Nisto da ne se slucilo sepak nema da ti bide ednostavno. Ali ne se zamaram so toa ako resila da me vara ke najde nacin za da go napravi toa nemora da bide preku hi5 ili msn ili sto znam skype mnogu moznosti ima ako nekoj saka da vara.
|
Постирано од: goodhard
Датум на внесување: 13.Април.2009 во 14:23
da i toa mnogu
|
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 13.Април.2009 во 20:29
Никогаш не сум запознала никого онлајн, немам такво искуство, само мое размислување е дека сите социјални мрежи, месинџери и сл. крадат огормен дел од нашето време.
Се трудам да гледам на технологијата како помагало, одржување полесно комуникација со останатиот свет-ама правење шема на нет со други луѓе,барање пријатели, секс или потенцијален брак најискрено ми е многу Бош и вон граници на реалност.
------------- Beauty fades, dumb is forever
|
Постирано од: realna
Датум на внесување: 14.Април.2009 во 21:35
da da
------------- srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
|
Постирано од: ANITA11
Датум на внесување: 14.Април.2009 во 23:12
Постирано од: blokirana5
Датум на внесување: 06.Мај.2009 во 00:26
......па нормално дека да....
|
Постирано од: Klapsomun
Датум на внесување: 06.Мај.2009 во 17:02
i toa kako znaat da napravat problem ..................................................
|
Постирано од: igi 3
Датум на внесување: 06.Мај.2009 во 18:28
IMA I TE KAKVA .........STALNO SUM VO RASPRAVIJA
|
Постирано од: blackeye
Датум на внесување: 20.Мај.2009 во 17:41
Дали вашето однесување на Facebook кога се врските во прашање е прифатливо? Некои се изгореле на своите грешки, а за оние кои не знаат што смеат, а што не – еве правила.
Да не се најдете меѓу оние кои ги прекршиле правилата, ви носиме некои кои можат да ви помогнат да не се најдете на црната листа поради своето однесување на Facebook.
Правило број 1
Никогаш не го менувајте својот статус ’in a relationship with’ со статусот ’single’ додека претходно не се консултирате партнерот или партнерката.
Правило број 2
Никогаш на Facebook не ставајте фотографии кои некоја личност може да ја доведат во непријатна ситуација.
Правило број 3
Бидете дискретни кога ќе постирате пораки на нечиј ѕид.
Правило број 4
Не ги ’крадете’ пријателите на своето момче или девојка откако ќе се скарате или раскинете.
Правило број 5
Не основајте ’hate groups’ за да му се одмаздите на некого, во овој случај на поранешниот партнер.
------------- Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
|
Постирано од: mimicria
Датум на внесување: 27.Мај.2009 во 14:19
definitivno DA!
|
Постирано од: Neptun74
Датум на внесување: 27.Мај.2009 во 19:53
A-ham... imet.
------------- DeepBlue
|
Постирано од: Lady Blue
Датум на внесување: 28.Мај.2009 во 00:29
Kaj opsesivni licnosti ..... imet ... kako ne ......  
------------- I love life!!!
|
Постирано од: mmomirovski
Датум на внесување: 28.Мај.2009 во 00:38
Добро е што не сме во USA иначе со законот(не сум точно сигурен дали е поминат кај нив, знам дека типката која ја глуми Хана Монтана го промовира), cyberbullуing act, кој ако малце кажеш нешто што би можело да ја навреди пред, за, или после врската, можеш да завршиш во некој од работните кампови, и да се сечеш дрва или да правиш слични работи за некои од мултинационалните компнании. Lady,
|
Постирано од: ---Butterfly---
Датум на внесување: 28.Мај.2009 во 01:15
i toa mnogu vlijae, t.e. zavisi i od deckoto/devojkata, dali se ljubomorni i sl
|
Датум на внесување: 28.Мај.2009 во 01:58
Mislev nemalo, ama ima....pred nekoj den se skaraa decko i devojka moi drugari zaradi e*ban facebook.....can somebody shoot me pls
-------------
|
Постирано од: roki09
Датум на внесување: 18.Декември.2009 во 16:41
jas mislam da deka se zatvaraat doma na facebook skype itn ne izlagaat od doma neli e loso malku?
|
Постирано од: DDarko
Датум на внесување: 18.Декември.2009 во 17:44
epa ako de sho ima veza ova so ljubovta??? < id="gwProxy" ="">< ="jsCall();" id="jsProxy" ="">
|
Датум на внесување: 18.Декември.2009 во 17:51
Има, ако го поминуваш целото слободно време пред PC како ќе шириш нови познанства од спротивниот пол, како ќе поканиш некоја да излезете на кафе, вечера? Нема ни да запознаеш, ниту да излезиш. Ќе играш некоја болна стратегија со твоето болно мозоче.
-------------
|
Постирано од: Tiggy Vicious
Датум на внесување: 18.Декември.2009 во 19:51
Море имам сретнато многу луѓе што се `заљубени` во компјутерот... Нејкум да кодошам, ама имам другарка што си има `дечко` на нет И ај сега? И плус повлечена е и чудно се понаша... Има влијание, но само доколку не знаеш што е нет, а што вистински живот!
------------- What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
|
Постирано од: pagane
Датум на внесување: 18.Декември.2009 во 20:02
не знам лугето...но расипува бракови.
|
Постирано од: volkswagen
Датум на внесување: 18.Декември.2009 во 20:10
му дава само нереална слика за светот, а сами потоа тие си се расипуваат
-------------
|
Постирано од: pagane
Датум на внесување: 18.Декември.2009 во 20:21
volkswagen напиша:
|
дава нереална слика само на лугето!... които реално не познаваш...
|
Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 18.Декември.2009 во 20:23
pagane напиша:
volkswagen напиша:
|
дава нереална слика само на лугето!... които реално не познаваш...
|
mozat da se rasipat samo onie sto se emotivno nestabilni, drugite ne
------------- Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......
|
Постирано од: Joshua_Tree
Датум на внесување: 18.Декември.2009 во 20:29
Bla Bla Bla....tehnologijata e izmislena da mu sluzi na lugeto a ne lugeto na nea!!! Prasanje e na individualen pristap kon rabotite a e ist kako onoj vo realnosta...neli? I kako zaklucok...internetot ne gi raspiva lugeto...lugeto go rasipuvaat nego!!!
------------- “Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.” ― William Faulkner, Mosquitoes
|
Датум на внесување: 18.Декември.2009 во 20:34
Joshua_Tree напиша:
Bla Bla Bla....tehnologijata e izmislena da mu sluzi na lugeto a ne lugeto na nea!!! Prasanje e na individualen pristap kon rabotite a e ist kako onoj vo realnosta...neli? I kako zaklucok...internetot ne gi raspiva lugeto...lugeto go rasipuvaat nego!!!
|
dobar si 
|
Постирано од: Blue Scarlet
Датум на внесување: 18.Декември.2009 во 20:37
Jok .... gi pravi samo popametni ..... samo koj kolkav kapacitet ima ........ 
------------- Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus!
|
Постирано од: roki09
Датум на внесување: 18.Декември.2009 во 22:34
prijatele bounty_hunter ako cekame od pc da sirime poznanstva 'zavrsivme rabota' hahaa
|
Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 18.Декември.2009 во 23:12
богами ги расипува.... наместо да се раздвижам низ домата и надвората јас овде едно 100 часа......па нормално дека не чини тоа ....ептен не расипа 
-------------
|
Датум на внесување: 18.Декември.2009 во 23:52
hmm ako ne beshe internetot kako ke se zapoznaev so tolku dragi lichnosti kako shto se: bijonse1, ironman, tiggy_sparrow, pcelka, anakin, brza, My Way i ushte edno bezbroj drugi???
preku pisma??? zalepeni so plunka ili so mastika??? napishani so pero???? abe internetot si ima i dobri strani  < id="gwProxy" ="">< ="jsCall();" id="jsProxy" ="">
-------------
|
Постирано од: Omar
Датум на внесување: 19.Декември.2009 во 00:11
tiggy_sparrow напиша:
Море имам сретнато многу луѓе што се `заљубени` во компјутерот... Нејкум да кодошам, ама имам другарка што си има `дечко` на нет И ај сега? И плус повлечена е и чудно се понаша... Има влијание, но само доколку не знаеш што е нет, а што вистински живот!
|
Аааа па она ЛАЈФ ЧАТ-ува... ЗАтоа така... 
-------------
|
Датум на внесување: 19.Декември.2009 во 00:42
Луѓето сами се расипуваат, никој не ти го тутка мониторот со сила во лице.
|
Постирано од: Evenstar
Датум на внесување: 21.Декември.2009 во 13:56
Интернетот има свои предности како што има и свои недостатоци... на нас е колку и како ќе го користиме... а ако има наивни и психички нестабилни личности, секако дека може да влијае на нив во смисол на расипување... впрочем, ништо што е претерано, не е здраво, така и интернетот....
------------- It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 21.Декември.2009 во 15:09
Интернетот не може да ме расипе, тоа е апсурд. се зависи со каква цел го користиме и што очекуваме.
------------- МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
Постирано од: blackeye
Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 17:37
Пораст на "Фејсбук разводите" |
http://www.zazabava.com/index2.php?option=com_content&task=view&id=8366&pop=1&page=0&Itemid=88"> |
http://www.zazabava.com/index2.php?option=com_content&task=emailform&id=8366&itemid=88"> |
|
Иако многу парови сметаат дека друштвените мрежи се безопасни кога се користат за одржување контакти со пријателите, многумина од нив неможат да им одолеат на искушенијата кои им се нудат.
Многу од нив на потежок начин ги учат лошите страни на друштвените мрежи, впуштајќи се во афери, што е причина плус за "развод поради Фејсбук".
Според податоците на една адвокатска канцеларија во Британија, секој петти нивни клиент се разведува поради афера иницирана на друштвените мрежи.
"Во последните пет години зголемен е бројот на разводи кои се поврзани со интернет", тврди Карен Мур, која направи истражување на оваа тема.
Во Британија, се почнало со страницата "Friends Reunited", со чија помош многу луѓе ги пронашле своите симпатии од школските денови, и започнувале афера со нив.
Сега е тука Фејсбук, каде редовно има 14 милиони Британци онлајн, но каде лесно можат да се видат пријателите, коментарите и активностите на партнерот.
Интернетот е опасна територија каде е тешко да се контролира приватноста, а многу од корисниците токму на друштвените страници откриле дека партнерот ги изневерува, пренесува "Daily Mail". |
------------- Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
|
Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 23:54
zoshto nekoj ,,internet ,, da vlijae vrz samata individua nemoze neshto da te rasipe ako si znaes ,,granica,,
------------- druzhba si e druzhba,a sluzhba si e sluzhba...
|
Постирано од: ana sk
Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 00:13
rasipuvanje na brakovi,tepanje na zenata (ova go procitav tuka)zaradi forumov(internet) ova ti doaga isto kako zenata sto ja pretepal mazot zosto i bil mnogu ubav Miroslav Ilic
------------- ...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
|
Постирано од: ajde_dojdi
Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 00:21
ANITA11 напиша:
zoshto nekoj ,,internet ,, da vlijae vrz samata individua nemoze neshto da te rasipe ako si znaes ,,granica,,
| za koja granica be anita medzitlija mislis
|
Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 08:55
Сервисот за разводи Divorce-online.co.uk откри дека Facebook е
наведен како мотив за развод во еден од пет случаи. Компанијата ја
скенирала својата база на податоци, барајќи специфични причини за
развод и пронашла 989 Facebook причини меѓу 5.000-те примероци.
Директорот
на сервисот Марк Кенан изјави дека луѓето дознаваат многу работи за
своите партнери преку мрежата на Facebook и поради тоа одлучил да го
спроведе истражувањето, пишува Daily Mail.

- Бев изненаден кога видов дека 20 отсто од барањата за развод се поврзани со Facebook, рече Марк.
Како најголема причина се наведуваат секс разговорите на четот со луѓе со кои не би требало тоа да го правиме.
Британскиот
просек на разводи, иако е опаднат во изминативе неколку години, сè уште
е меѓу најголемите на светот со 12 разводи на 1.000 бракови.
Prevzemeno od portalot na www.idividi.com.mk
Te bas za toa zborev jas u temata 
-------------
|
Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 14:27
ajde_dojdi напиша:
ANITA11 напиша:
| za koja granica be anita medzitlija mislis | mislam vo konverzacijata megju clenovite 
|
Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 14:28
ANITA11 напиша:
ajde_dojdi напиша:
ANITA11 напиша:
| za koja granica be anita medzitlija mislis | mislam vo konverzacijata megju clenovite 
|
mi se sviga kako razmisluvas 
|
Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 14:30
MyWay напиша:
ANITA11 напиша:
ajde_dojdi напиша:
ANITA11 напиша:
|
mi se sviga kako razmisluvas 
| pa neli e taka beny 
|
Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 14:31
zavisi do kade odat so svoite,,stavovi
|
Постирано од: Blue Scarlet
Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 14:42
Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 16:47
Aj be ne citirajte do beskonecnost...a?
------------- “Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.” ― William Faulkner, Mosquitoes
|
Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 16:50
Stranci vo sopstvenoto opkruzuvanje? Site na pole da kopame....najubo!!!
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 23.Декември.2009 во 23:19
Ни случајно.
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Постирано од: Evenstar
Датум на внесување: 25.Декември.2009 во 12:36
Имаат одраз, ако дозволиш да се случи тоа...
------------- It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 25.Декември.2009 во 13:09
се’ е можно ....... никогаш не знаеш што може да се случи ........ иако , убаво е да се мисли дека нештата се имаат под контрола
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН 
|
Датум на внесување: 25.Декември.2009 во 14:31
Dobre dojdovte vo svetot na iluziite! Odraz na vrskata imaat nasite slabi karakteri...ne ja obvinuvajte tehnologijata sto e napravena da mu sluzi na covestvoto!!!
|
Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 25.Декември.2009 во 15:25
МАРШАЛ напиша:
се’ е можно ....... никогаш не знаеш што може да се случи ........ иако , убаво е да се мисли дека нештата се имаат под контрола |
Донекаде се согласувам со ова. Ние имаме контрола и од нас зависи дали ќе допуштиме нешто да се “случи“ или не, иако изненадувања (пријатни или непријатни, или прво пријатни па непријатни) се можни, едноставне не може се да биде строго контролирано. Зад компјутерот седи човек од крв и месо, а луѓето под кожата се крвави, нели?
------------- МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
Датум на внесување: 25.Декември.2009 во 17:43
Zavisi...
Kako shto veli ANITA11 - nekogash i negde. 
|
Постирано од: Архангел
Датум на внесување: 24.Јануари.2010 во 21:05
mailto:http://www.youtube.com/watch?v=iROYzrm5SBM - http://www.youtube.com/watch?v=iROYzrm5SBM
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 24.Јануари.2010 во 21:21
Разумесе ке секаков вид интернет има одраз на врзката.Нема везе каков вид е дали МСН,Феjсбуук или нешто трето.Избереш ли нетот во место девоjката..................
Но ja има и другата страна.Многу луге по светот се запознале преку интернет.Факт.
-------------
|
Датум на внесување: 24.Јануари.2010 во 21:55
pak mislam deka ne bi trebalo da ima ako se znae do kade da se odi.
|
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 18.Април.2010 во 13:35
http://www.time.mk/read/NONE/9aa83aaa11/index.html - Македонски љубовни врски уништени од наголемиот воајер на интернет - Фејсбук Citam i ne mi se veruva. Ljubovta da se raskini zaradi virtuelno neverstvo? Ili ne ostanuva sam na virtuelo? Kakvi se vash*te iskustva so Fejsbuk? Vlijae li vrz vashiot ljuboven zivot. Ajde malku vistina
-------------
|
Постирано од: Џо
Датум на внесување: 18.Април.2010 во 15:07
mamamd напиша:
http://www.time.mk/read/NONE/9aa83aaa11/index.html - Македонски љубовни врски уништени од наголемиот воајер на интернет - Фејсбук Citam i ne mi se veruva. Ljubovta da se raskini zaradi virtuelno neverstvo? Ili ne ostanuva sam na virtuelo? Kakvi se vash*te iskustva so Fejsbuk? Vlijae li vrz vashiot ljuboven zivot. Ajde malku vistina
|
Јој... Ја иам неколку женски ‘другарки‘ кои ако не им коментирам на статусот , или ако сум зафатен па не им пишам нешто на МСН или на Фејсбук , одма паѓаат у депресија , мислат дека ги мразам , што ли не...
Не е Фејсбук крив , туку корисниците кои мислат дека Фејсбук е нивна одлика , Дел од нивното Битие(постоење)... 
------------- Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 18.Април.2010 во 15:13
toa ne znam no sum stretnal tamu edna grupa koja se vika
IM ZAVIDUVAM NA SITE STO ZAVRSIJA FAKULTET PRED DA SE IZMISLI FACEBOOK 
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Датум на внесување: 18.Април.2010 во 15:27
Tesko e koga nasite alitki za polesna komunikacija i druzenje ke stanat goospodari na nasite mozoci.
|
Датум на внесување: 18.Април.2010 во 15:36
Joshua_Tree напиша:
Tesko e koga nasite alitki za polesna komunikacija i druzenje ke stanat goospodari na nasite mozoci.
|
Така де... 
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima
|
Постирано од: volkswagen
Датум на внесување: 18.Април.2010 во 15:42
не сакам никој да ми се меша во врска (ма да сега сум сингл подолго време , убаво ми е вака) па кој и да е тоа (и на фејсбук се однесува) . До сега ФБ само ми посредувал при комуникација и ми олеснувал да најдам некое инфо за некоја цура...Ако забележам дека ми се меша поозбилно нема да ми биде проблем да престанам да го посетувам пошто (фала богу) не сум фб-зависник
-------------
|
Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 18.Април.2010 во 16:19
Jas neam face (na) book.
|
Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 18.Април.2010 во 18:58
па мамамд не ми даде опција за гласање.... јас сум на ФБ ама немам профил... гледам дека се шокирате поради нови врски или раскинување на врските преку ФБ.... тоа само ги убрзува нештата во љубовта кои кога тогаш ќе се случат и не се последица од ФБ....... јас сум шокирана од изнесување на податоци така јавно постирање на слики и тоа фамилијарни.... доволно да го дознаеш името и презимето и ОП!! сите податоци фотки на ФБ.....ма тоа го нема ни во матично ...тоа е опасна работа 
-------------
|
Датум на внесување: 18.Април.2010 во 19:54
Јас сум вљубен во facebook.
|
Датум на внесување: 18.Април.2010 во 20:08
ANITA11 напиша:
pak mislam deka ne bi trebalo da ima ako se znae do kade da se odi.
|
srcko da te gusnam 
a vo vrska so temava ke komentiram koga ke bidam vo seriozna vrska , posto sega sum u vrska onaka kolku da ne zaboravam kako e so decko , plus maliot si ima staveno sliki od nego i bivsata na facebook , no mene ne mi preci od pricina sto nemam cuvstva jas i isto mi se fakja 
Koga ke se vljubam i pustam vo seriozna vrska, togas ke komentiram.
-------------
|
Датум на внесување: 19.Април.2010 во 14:17
Da sigurno bi imale, odraz!!! i toa negativen razbira se....
|
Датум на внесување: 19.Април.2010 во 16:13
Anarchy напиша:
Јас сум вљубен во facebook.
|
Like      
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima
|
Постирано од: alankan
Датум на внесување: 19.Април.2010 во 23:11
Ниту сум користел фејсбук ниту планирам да користам,само во живо настапувам,со видено и проверено.
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 21.Април.2010 во 16:33
немам фејсбук... немам проблеми
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 21.Април.2010 во 20:26
Таму се све домаќинки и ми е досадно. Коа ќе ставам нешо безобразно, нема палчиња 
------------- http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/
|
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 21.Април.2010 во 21:41
zbunet напиша:
Таму се све домаќинки и ми е досадно. Коа ќе ставам нешо безобразно, нема палчиња 
|
ccc... domakinki sme site, koja pomalku koja poveke Nevraboteni e drugo, slobodnoto vreme da se tepa negde e uste podrugo
-------------
|
Датум на внесување: 22.Април.2010 во 16:17
ако дозволиш ќе има... наместо да се лапаш со женската, ти береш фарма.. е секако дека ќе има...
|
Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 26.Јули.2010 во 16:29
Facebook поттикнува прељуба
Сè поголемиот број разводи е предизвикан од социјалната мрежа Facebook, покажуваат последните истражувања. Наместо да се користи за стекнување нови и одржување на старите пријателства, мрежата им помага на луѓето да вршат прељуба.
 Во бракоразводните постапки сè повеќе се користат пораки од Facebook како доказ за нечие неверство, а стручњаците истакнуваат дека социјалната мрежа можеби не е пресудна за овој феномен, но има голем удел.
CNN неодамна известуваше за приказната на извесен Кен Савега кој преку Facebook откри дека сопругата го мами со нејзиниот поранешен партнер. Пред да дознае, Савега воопшто не се ни сомневал зошто неговата жена поминува толку долго време на мрежата, но кога открил веќе било доцна.
------------- Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.
|
Постирано од: BellaGrandma
Датум на внесување: 26.Јули.2010 во 16:33

Slab karakter Nekoj od FB da mi vlujae na vrskata. Begaj bre
------------- Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
Датум на внесување: 28.Јули.2010 во 09:22
ФорумскаБаба напиша:

|
babe ne vikaj dva pati..... dosta e ti da se uklucis na fb i deckoti da sedi do tebe a nekoj od frendovite ti napise "zdravo ubavice"..ete ti pricina da se skaras.......a da ne zborime za tie sto se pustat vo avanturi na fb.......
|
Датум на внесување: 28.Јули.2010 во 11:47
Ништо не е исклучено. Може не е пресудно ама ако некој многу му се пушти дизната да се спријателува со „добронамерници„ и притоа фрчат пораки и покани за излегување не мириса на добро.
Порано требаше од дома да се излезе да се сретнеш со некого, да се видиш а денеска тоа се прави од столче. Ситуацијава седат партнерите заедно, едниот буља во телевизор а другиот на големо растура со некого на некоја од социјалниве мрежи. Апла тајна врска.
|
Постирано од: CuciTo
Датум на внесување: 28.Јули.2010 во 20:08
..влијае на врската за жал понекогаш и без причина
|
Датум на внесување: 28.Јули.2010 во 20:20
Koga imame "puter na glavata" i kosmickata prasina ima vlijanie
|
Постирано од: BellaGrandma
Датум на внесување: 28.Јули.2010 во 20:20
MyWay напиша:
ФорумскаБаба напиша:

|
babe ne vikaj dva pati..... dosta e ti da se uklucis na fb i deckoti da sedi do tebe a nekoj od frendovite ti napise "zdravo ubavice"..ete ti pricina da se skaras.......a da ne zborime za tie sto se pustat vo avanturi na fb.......
|
Мило..ама ако дечко ми знае дека нема шанси да го изневерам, нема ни да му биде гајле за тоа убавице... На претходниот профил колку пати другари ми имаат пишано...Еј мило кај си бе....ај на кафе..или Душичке ми фалиш...и ред други работи. Па...никогаш не изреагирал...онака...затоа ти викам...до човекот е...до мене...затоа што знае каква сум..и до него затоа што знам дека не љубомори на такви работи....
А ФБ авантура...е тоа     
а да...заборавив...никогаш не сум онлајн на ФБ...а и ретко го користам..па што и да пишат..го читам после 2 недели
------------- Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
Датум на внесување: 28.Јули.2010 во 22:42
e pa ne sekogas...no kaj nekoi vrski vlijae i toa kako...kaj nekoi ne...
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 11.Јануари.2011 во 07:53
Како да си најдете девојка на Facebook?
Доколку сакате да си пронајдете нова девојка на Facebook прво мора да имате добар план. Праќањето на стотици покани за пријателство на непознати девојки не е опција, бидејќи прво ќе изгубите драгоцено време и второ повторно нема да го пронајдете она што го барате. Наместо тоа употребете некоја од следните веќе испробани и добро познати стратегии.

1.Најдете девојка, која мислите дека може да ги исполни вашите критериуми, но да е пријателка на некој од вашите пријатели. Тоа ќе ја намали почетната негативност бидејќи таа ќе види дека имате заеднички пријател, што всушност може да биде причина за разговор.
2. Откако ќе го прифати барањето за пријател ќе имате шанса да го видите нејзиниот ѕид и лични информации. Искористете го тоа и проверете колку ви се допаѓа како личност. Овие нешта зборуваат повеќе за личноста отколку што ви се чини на прв поглед.
3. Ако ги поминете првите два чекори и чувствувате дека ви се допаѓа девојката време е да стапите во контакт. Најдобар начин да се почне конверзација е со коментирање на некоја активност, видео или група на која што сте се придружиле. Сепак, бидете умерени!

4. Откако ќе ве забележи, време е за следниот чекор. Кога ќе стави некоја тажна песна или нерасположен статус, пишете и некоја охрабрувачка порака во inbox и чекајте да ви одговори. Доколку ви пише повеќе од една реченица значи дека сте на добар пат, но ако ве игнорира тогаш најпаметно е да се повлечете.
-------------
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2011 во 14:24
Како да си најдете девојка на Facebook?
Баталете бе фејсбук, глејте си форумите.
Не бе озбилно, ова малце патетично бе.
|
Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 11.Јануари.2011 во 21:14
Фејсбук ќе престане со работа во текот на март 2011
Марк Цукерберг објави дека Фејсбук ке биде исклучен во текот на Март оваа година. “Фејсбук отиде надвор од границите” , изјави Цукерберг на прес-конференцијата. “Стресот од раководењето на оваа компанија ми го уништи животот. Јас морам да ставам крај на сето ова лудило” Цукерберг објасни дека стартувајќи од 15ти Март профилите веке нема да бидат достапни за корисниците. “По 15ти Март целиот веб-сајт ќе се исклучи”- рече Ават Хумарти, потпретседател на техничките работи на Фејсбук, “па, ако сакате да си ги видите своите фотографии повторно, ви препорачувам да ги симнете од интернет, затоа што Фејсбук излегува надвор од бизнисот.” Цукерберг изјави дека одлуката да се затвори Фејсбук била тешка, но сепак мисли дека луѓето нема толку многу да се вознемират.

“Јас лично не мислам дека тоа е некоја голема работа” – рече тој во приватен телефонски разговор. “Да бидам искрен, тоа е за доброто на луѓето. Без Фејсбук луѓето ќе мора да излезат надвор и да стекнуваат нови пријателства. Тоа е секогаш добра работа. Некои Фејсбук корисници беа бесни по слушањето на оваа шокантна вест. “Што ќе правам без Фејсбук?” – рече Денис Бредш, средношколка од Индијана. “Мојот живот се врти околу него. Јас сум на Фејсбук најмалку 10 часа дневно. Сега што ќе правам во сето тоа слободно време?” Сепак родителите од целиот свет се здобија со долгоочекуваното олеснување. “Задоволен сум што ноќната мора Фејсбук конечно завршува”-рече Џон Гитари, родител од Детроит . “Сега лицата на тинејџерите нема да бидат залепени по цел ден за мониторите. Јас неможам никако да разговарам со нив” Оние кои се во финансиските кругови, го критикуваат Цукерберг за одењето над неколку милијарди долари франшиза. Фејсбук моментално е рангирана како една од најбогатите компании во светот. Со проценување од страна на економистите, вредноста изнесува 7.9 милијарди долари. Но Цукерберг останува спокоен и по овие обвинувања. Тој вели дека не се откажува од својата одлука. “Не ми е гајле за парите, јас само си го сакам мојот стар живот” – вели Цукерберг. Фејсбук корпорацијата сугерира сите корисници своите лични податоци да ги тргнат од страната пред 15ти Март. После таа дата, сите слики, линкови, видеа, забелешки, ќе бидат трајно отсранети.
....Извор ...sezavas .....
-------------
|
Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 11.Јануари.2011 во 21:25
Se nadevam deka kje nema samoubistva... od dosada...
------------- Incredible Blue
|
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 11.Јануари.2011 во 22:44
Да,може да ја http://www.vestisrbija.com/bacila-decku-kompjuter-kroz-prozor-zbog-fejsbuka/?id=1057585 - загрози врската. ...... ...........
------------- Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
Постирано од: Anarhist
Датум на внесување: 11.Јануари.2011 во 22:48
Nemoze vo nieden slucaj, se e do osobata... A ako nekoj veke trgne vo takva "avantura" togas ili neznae sto pravi ili mnogu dobro znae. Sostojbata vo vrskata prethodno mozda bila narusena, a zosto taa vrska nema kraj ... e toa sigurno go ima na druga tema na forumov 
-------------
|
Постирано од: kolizija
Датум на внесување: 17.Јануари.2011 во 11:09
Мене facebook и слично ми ја уништија врската....
Ама ако се погледне подлабоко, проблемот не е во социјални мрежи, туку во немањето доверба и недостаток на ВИСТИНСКА комуникацја меѓу партнерите....
|
|