Предлог до ДПМНЕ и претседателот на ДПМНЕ
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=18316
Датум на принтање: 03.Декември.2024 во 02:56 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Предлог до ДПМНЕ и претседателот на ДПМНЕ
Постирано од: MAKEDON-FILIP
Наслов: Предлог до ДПМНЕ и претседателот на ДПМНЕ
Датум на внесување: 14.Март.2009 во 00:11
Вака сега...
Имам еден предлог до ДПМНЕ а тоа е
Под хитно да го сменат името на партијата ВМРО ДПМНЕ и тоа име ВМРО како и некои други имиња кои се користеле за именување на организации на Македонци кои се бореле за тоа име и за Македонија со цел да ја ослободат од окупатор не е битно кој затоа што сега веќе не сме под окупација.
Значи како и се друго да остават во историјата да си остане чисто и недоопрено а не да го исфлекаат и тоа што некогаш сме го имале како добро со кое се гордееле нашите дедовци татковци а и ние.
Тоа име е , и му припаѓа на секој оној кој се чувствува како Македонец и ја почитува и сака својата татковина.
|
Коментари:
Постирано од: ZoraNaSlobodata
Датум на внесување: 14.Март.2009 во 00:29
Браво супер предлог!Или да ги сменат македонските национални симболи како знакови на бандитската партија.
------------- За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
Постирано од: butel2
Датум на внесување: 14.Март.2009 во 23:31
uste pred 18 godini , sudot ne smeese da dozvoli registriranje na niedna partija so ova ime ... no...
togasnata partija VMRO bila pred se organizacija so socijalisticki idei, organizacija koj gi povikuvala site zaedno da se borat za Makedonija, bez razlika na nacija, vera i pol... vopravo e Makedon-Filip , ne smeese da se dozvoli segasniva politicari vmrovci da go valkaat imeto na taa organizacija
|
Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 15.Март.2009 во 01:12
тоа јас одамна се бунам, како може да постои партија која има име на револуционерна организација? мислам дека им е дозволено бидејќи имаат додавка ДПМНЕ и Народна
значи уште си имаме Внатрешна Македонска Револуционерна Организација, браво за нас ај барем да речеш дека имаше нешто врска со првичната организација
ова како бугариве што имале вмро за нивни цели така и овие
------------- размисли пред да напишеш глупост
|
Датум на внесување: 15.Март.2009 во 17:26
Еве имам уште еден предлог
Сега нели имаат двотретинско мнозинство , па како што се кажуваа дека се големи патриоти нека го направат следново
Значи одкако ке го забранат името ВМРО за партиски и политички употреби нека го променат и грбот на државава затоа што и тој сеуште е со петокрака од СФРЈ а нели им сметаше и знамето па нека го вратат и нашето старо знаме ама она од Виргина кое во центарот на сонцето има нели она што е во плава боја.
|
Датум на внесување: 15.Март.2009 во 17:43
MAKEDON-FILIP напиша:
Еве имам уште еден предлог
Сега нели имаат двотретинско мнозинство , па како што се кажуваа дека се големи патриоти нека го направат следново
Значи одкако ке го забранат името ВМРО за партиски и политички употреби нека го променат и грбот на државава затоа што и тој сеуште е со петокрака од СФРЈ а нели им сметаше и знамето па нека го вратат и нашето старо знаме ама она од Виргина кое во центарот на сонцето има нели она што е во плава боја. |
Така,само местото се вика Кутлеш не Вергина.
|
Датум на внесување: 15.Март.2009 во 17:48
Местото е Вергина а Кутлеш е многу покасно.
|
Датум на внесување: 15.Март.2009 во 17:51
Дај не зборај глупости,местото се вика Кутлеш стотици години,го доби убавото грчко име Вергина кога Лерин го доби Флорина,Костур Касториа,Воден Едеса и така натаму. Со секое користење на Вергина,го намалувате нашето право врз него.Македонското име му е Кутлеш.
|
Датум на внесување: 15.Март.2009 во 18:07
Ок нека ти биде така пошто ова не е место за историја јас ке се воздржам од понатамошни коментари а ако мислиш дека треба да се отвори тема направи го тоа во одделот Историја па ке коментираме таму околу тоа.
А во врска со оваа тема е дека тоа знаме треба да го стават бидејки моменталното државно знаме го имаат огрдувано истиве овие кои се на власт , колку што се сеќавам го нарекуваа вентилатор и еве веке 3 години не се обидоа да го променат ај 2 години немаа мнозинство ама сега имаат па нека го забранат ВМРО за политичка употреба а после нека ги променат и знамето и грбот бидејки тоа се работи со кои пред да дојдат на власт ги револтираа граѓаните пред се патриотската младина за да придобијат повеке гласови па сега нека си го направат своето.
|
Датум на внесување: 15.Март.2009 во 18:12
MAKEDON-FILIP напиша:
Ок нека ти биде така пошто ова не е место за историја јас ке се воздржам од понатамошни коментари а ако мислиш дека треба да се отвори тема направи го тоа во одделот Историја па ке коментираме таму околу тоа.
А во врска со оваа тема е дека тоа знаме треба да го стават бидејки моменталното државно знаме го имаат огрдувано истиве овие кои се на власт , колку што се сеќавам го нарекуваа вентилатор и еве веке 3 години не се обидоа да го променат ај 2 години немаа мнозинство ама сега имаат па нека го забранат ВМРО за политичка употреба а после нека ги променат и знамето и грбот бидејки тоа се работи со кои пред да дојдат на власт ги револтираа граѓаните пред се патриотската младина за да придобијат повеке гласови па сега нека си го направат своето. |
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 17.Март.2009 во 23:59
Темава е за конкретен предлог до владата:
MAKEDON-FILIP напиша:
Имам еден предлог до владата а тоа е
Под хитно да го сменат името на партијата ВМРО и тоа име како и некои други имиња кои се користеле за именување на организации на Македонци кои се бореле за тоа име и за Македонија со цел да ја ослободат од окупатор не е битно кој затоа што сега веќе не сме под окупација.
Значи како и се друго да остават во историјата да си остане чисто и недоопрено а не да го исфлекаат и тоа што некогаш сме го имале како добро со кое се гордееле нашите дедовци татковци а и ние.
Тоа име е , и му припаѓа на секој оној кој се чувствува како Македонец и ја почитува и сака својата татковина. |
Сите други постови што се надвор од тема, се префрлени во forum_posts.asp?TID=11764 - Ваши предлози до владата.
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 20.Март.2009 во 20:46
Еве може ли вака да биде?
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 20.Март.2009 во 21:15
Може, сега е појасно
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Постирано од: lilica
Датум на внесување: 21.Март.2009 во 11:31
Први пораки од мене
1.До ДПМНЕ:Распуштете ја партијата.Никогаш повторно немојте да формирате нова.
2.До Претседателот на ДПМНЕ:Исели се навреме во странство заедно со семејството, а и мајка ти земи ја.Нејзините станови поклони ги на сиромашните македонци.
------------- Кој бара ќе најде.
|
Датум на внесување: 24.Март.2009 во 07:24
Хм... па види вака , и ова би било добро да го напраи
|
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 24.Март.2009 во 22:55
dpmne = Drpacko Poltronisticka Mafijaska Nenarodna Elementarnanepogoda
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Постирано од: dras
Датум на внесување: 25.Март.2009 во 23:48
......Ѓорѓе,...дали Ѓорѓе,....ако има опција да не биде Грујо,....зошто да не!?....
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 26.Март.2009 во 00:13
до ВМРО-да го остават Хорхе да сложи сам една реченица и да престанат на секое прашање сите членови од ВМРОто да го читаат истото ливче
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Постирано од: dras
Датум на внесување: 26.Март.2009 во 00:16
..не заборавај Тој е кандидат на 62 интелектуалци.... тоа секако е величина,.... но дали човекот има петјља за своето Јас....ако е така го има мојот глас....
|
Постирано од: mohikanec
Датум на внесување: 31.Март.2009 во 22:08
poraka do dpmne!ostavete go narodot da disi,prekinete so zakanite,funkcionerite da ne im gi vodat kampanjite na gradonacalnicite sami neka kazat nesto (ako umeat).prekinete so diktaturata i so centralizmot,vo Veles na ok dpmne mu dadovte prinudna uprava na celo so gjorcev i robert snajperot od sveti nikole. smesen vi e kandidatot za gradonacalnik,za ovie 20 godini ne dosle tolku ministri i zamenici,direktori na javni ustanovi i drugi kolku sto gi ima za ovie dva dena.smesno e toa sto tie zboruvaat a toj stoi do niv kako kukla (marionetka) i nikako da kaze zbor (tolkav mu e kapacitetot). se izedovte megju sebe pocnavte i tuzbi da si davate eden na drug. odete si od Veles ministri go plasite narodot i ostavete go vasiot kandidat za gradonacalnik sam da si ja raboti rabotata. od ogromnoto prisustvo na obezbeduvaci i policija na lugjeto im e strav da prosetaat niz gradot.
|
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 31.Март.2009 во 22:10
a moze li ednostavno , SIKTER
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Датум на внесување: 31.Март.2009 во 22:32
gjorcev odi od vrata na vrata kako toj da e kandidat za gradonacalnik i zboruva kako da e roden Velesanec,sramota.cela operativa na dpmne e vo Veles.
|
Постирано од: nelson
Датум на внесување: 31.Март.2009 во 22:41
ne se sekiraj .....segde kaj sto vlegoja vo vtor krug
------------- Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
Датум на внесување: 31.Март.2009 во 22:43
abe na ovie od vlasta GEBELS i HITLER voda vo reseto mozat da im nosat.
|
|