Испечати | Затвори го прозорот

Заев го “закопа” Керим?

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Историја и политика
Опис на форумот: историски, политички, изборни дебати
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=18281
Датум на принтање: 15.Јануари.2025 во 22:02
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Заев го “закопа” Керим?
Постирано од: orlov
Наслов: Заев го “закопа” Керим?
Датум на внесување: 11.Март.2009 во 17:08

Керим: Со тие к*ршуми не!

Подлегна на партиските притисоци
Искусниот дипломат призна дека не можел да се снајде во политичките игри кои му ги подготвиле Црвенковски и Груевски. Црвенковски најпрво го убедувал Керим да ја прифати кандидатурата на СДСМ. Груевски, пак, го предомислувал најсилниот кандидат да се откаже од трката. Затоа, Керим како претседателски кандидат барал поддршка од партиите, но одби да ги прими нивните “к*ршуми”
.

-------------
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              

Коментари:
Постирано од: butel2
Датум на внесување: 11.Март.2009 во 17:12
Kerim e zavrsena prikazna , sega ne vredi da se diskutira

Датум на внесување: 11.Март.2009 во 17:41
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Kerim e zavrsena prikazna , sega ne vredi da se diskutira

Za nego licno ne. Tochno. No za pretendentite mislam deka bi bila poucha beseda sekoja diskusija koja navodno kje ja disakutirame za Kerim.

-------------

Постирано од: anakin
Датум на внесување: 11.Март.2009 во 17:48
Kerim e serko sakal da pobedi na sigurno
abe treba da ima izborna vojna, a ne da se piknam na sigurno za pretsedatel
ej , so lesperi ima, samo na gotovo sakaat

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Постирано од: rabani
Датум на внесување: 11.Март.2009 во 19:59
KERIM E ISKUSNA LISICA
VO 2001 POVEKE BESHE KAKO AMBASADOR NA NATO, NEGO KAKO MINISTER ZA NADVORESHNI RABOTI
MU GO SMESTI NA PRETSEDATYELOT TRAJKOVSKI RAMKOVNIOT DOGOVOR SO DOKUMENTOT KOJ TOJ GO IZRABOTI
PA SE POVLECHE KAKO AMBASADOR VO UN
ZNACHI KERIM ZNAE KOGA TREBA DA SE POVLECHI I DA OSTANE CHIST

-------------
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII

Датум на внесување: 11.Март.2009 во 23:16
Originally posted by rabani rabani напиша:

KERIM E ISKUSNA LISICA
VO 2001 POVEKE BESHE KAKO AMBASADOR NA NATO, NEGO KAKO MINISTER ZA NADVORESHNI RABOTI
MU GO SMESTI NA PRETSEDATYELOT TRAJKOVSKI RAMKOVNIOT DOGOVOR SO DOKUMENTOT KOJ TOJ GO IZRABOTI
PA SE POVLECHE KAKO AMBASADOR VO UN
ZNACHI KERIM ZNAE KOGA TREBA DA SE POVLECHI I DA OSTANE CHIST

За жал така е. И не случајно темата е ,,СО ТИЕ к*рШУМИ НЕ!,,. Што војнички би значело: ,,мостот мора да се сруши токму сега, а резервниот е или готов или е при крај. Затоа Керим не ги прифати овие к*ршуми. Тој пак ќе си биде некаде амбасадор на Македонија.

-------------

Датум на внесување: 11.Март.2009 во 23:29

Заев го “закопа” Керим?
Избори на изненадувања!
Заев, поставувајќи го Керим во улога на детето од приказната со двете мајки (во овој случај СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ), понуди да го подели вудве: двете конк*рентски партии да го кандидираат заеднички. Со тоа на Груевски му останува да повлече соломонски потег: Не убивај го детето, задржи си го!

-------------

Постирано од: Pacifist
Датум на внесување: 11.Март.2009 во 23:37
sto ti teknal tebe deneska ovoj kerim  ????

-------------
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related

Датум на внесување: 11.Март.2009 во 23:45
Gledav eden govor kade Zaev neartikulisano se dere, a posle toa so Boneva si pruzji raka.
Ako Kerim beshe na mestoto na Frchkovski nemashe da ima  mozjnost toa da go pravi od ednostavna prichina shto Kerim e seriozen chove i iskusen diplomat pa takvi skandalozno spektakularni nastapi vo negova kampanja povekje od sigurno nemashe da dozvoli.
Pa seto toa me vrati nanazad dva meseca. Pa vo konteks na seto toa go spomnav i Srgjan Kerim.

-------------

Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 12.Март.2009 во 00:02
Iskreno, go smetam kako neseriozen nacinot na koj Kerim odbi da se kandidira. Iako znaese deka se minorni sansite zad nego da zastanat dvete najgolemi partii, toj do posleden moment igrase na taa karta. Ne mu gi razbiram motivite

Постирано од: kultuzin
Датум на внесување: 12.Март.2009 во 00:04
Originally posted by orlov orlov напиша:

Gledav eden govor kade Zaev neartikulisano se dere, a posle toa so Boneva si pruzji raka.Ako Kerim beshe na mestoto na Frchkovski nemashe da ima  mozjnost toa da go pravi od ednostavna prichina shto Kerim e seriozen chove i iskusen diplomat pa takvi skandalozno spektakularni nastapi vo negova kampanja povekje od sigurno nemashe da dozvoli.Pa seto toa me vrati nanazad dva meseca. Pa vo konteks na seto toa go spomnav i Srgjan Kerim.

И ти на цел памет мислиш дека на Заев му е дозволено да мисли со своја глава...
Не зафркавај ОРЛОТ ти барем знаеш како стојат работите на терен...

Постирано од: Јордан Шумарот
Датум на внесување: 12.Март.2009 во 09:29
мх мх.. не лупетајте ко максим по дивизија.. керим му подметнал нешо на трајкоски... Па овај не беше малоумен - да прифати се што ке му се понуди....
Мене друго ме нервира кај овај керим мелезот... не бил за кораб - бил за монт еверест или незнам шо... па кој к*рац живее во мк... нека бега и нека ја остави провинцијата на Балканот - македонија...
ПС . Лично мислам дека на секој треба да му е чест да е претцедник на својата земја... па макар и македонија била....

Датум на внесување: 12.Март.2009 во 09:43
Originally posted by Јордан Шумарот Јордан Шумарот напиша:

мх мх.. не лупетајте ко максим по дивизија.. керим му подметнал нешо на трајкоски... Па овај не беше малоумен - да прифати се што ке му се понуди....
Мене друго ме нервира кај овај керим мелезот... не бил за кораб - бил за монт еверест или незнам шо... па кој к*рац живее во мк... нека бега и нека ја остави провинцијата на Балканот - македонија...
ПС . Лично мислам дека на секој треба да му е чест да е претцедник на својата земја... па макар и македонија била....

Кај Керим нема ли есап, честа отпаѓа.

-------------

Датум на внесување: 12.Март.2009 во 09:47
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Originally posted by orlov orlov напиша:

Gledav eden govor kade Zaev neartikulisano se dere, a posle toa so Boneva si pruzji raka.Ako Kerim beshe na mestoto na Frchkovski nemashe da ima  mozjnost toa da go pravi od ednostavna prichina shto Kerim e seriozen chove i iskusen diplomat pa takvi skandalozno spektakularni nastapi vo negova kampanja povekje od sigurno nemashe da dozvoli.Pa seto toa me vrati nanazad dva meseca. Pa vo konteks na seto toa go spomnav i Srgjan Kerim.

И ти на цел памет мислиш дека на Заев му е дозволено да мисли со своја глава...
Не зафркавај ОРЛОТ ти барем знаеш како стојат работите на терен...

Диктаторско пародичниот дел претворен во ,,комедија ала ЗАЕВ,, ме натера да отворам оваа тема. Па нели е демократија? Треба народот ча се произнесе по сето ова вонредно настанато. Нормално за нас е очекувано, но народот о кулоарите со други очи гледа.

-------------

Постирано од: butel2
Датум на внесување: 12.Март.2009 во 13:32
pa ok da otvoris tema, samo kako sto napisav i vo drugata tema za Kerim, toa e zavrsena rabota ... a sta bi bilo kad bi bilo ne vredi da se diskutira.

vo sekoj slucaj Kerim pokaza deka saka da igra samo na sigurni karti

Постирано од: Vlad Tepesh
Датум на внесување: 12.Март.2009 во 13:51
ovoj Kerim najvece odgovara za pretsedatel no shto da vetuva chovekot ako ima obraz i znae deka samo treba da plasira lagi a seto toa e nevozmozhno da se ostvari.

-------------
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg

Датум на внесување: 12.Март.2009 во 15:54
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

pa ok da otvoris tema, samo kako sto napisav i vo drugata tema za Kerim, toa e zavrsena rabota ... a sta bi bilo kad bi bilo ne vredi da se diskutira.

vo sekoj slucaj Kerim pokaza deka saka da igra samo na sigurni karti

Тоа ти е прав политичар. Само на сиурно тло под нозете може и сигурно и долго да се владее. Народ да те сака. А, Керим на секого, па и на државникот им покажа дека е вреден и достоен за почит. Бар никоого не излага и не изманипулира.

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk