Испечати | Затвори го прозорот

Мозочна блокада

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Филозофија и психологиjа
Опис на форумот: „Разно“ ама на повисоко ниво
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=18099
Датум на принтање: 07.Февруари.2025 во 22:12
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Мозочна блокада
Постирано од: ZoraNaSlobodata
Наслов: Мозочна блокада
Датум на внесување: 28.Февруари.2009 во 00:41
Дали некој знае што ми се случува?
Прво,јас не сум личност која некогаш би останала без зборови.Зборам како на батери,и ко ќе треба и ко ќе не треба,освен кога сум во минус фаза тогаш само ќутам.
Но сега не се работи за тоа.
Кога сум во присуство на една личност доживувам целосна блокада на мозокот,да ви опишам што точно ми се случува:
Мојот фонд на зборови се намалува за 50%,се случува да изгубам контрола над зборовите кои ми излегуваат од уста и ми се случува да останам без збор воопшто.
Претходно опишаното е опис на,во нормални услови личност СОСЕМА споротивна од мене.
Да напоменам дека немам никакви посебни чувства кон таа личност,доста е глупава,површна и сум неопишливо попаметен и поинтелегентен од неа.
Овај парадокс неможам да си го објаснам.

-------------
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!

Коментари:
Постирано од: Командантица
Датум на внесување: 28.Февруари.2009 во 00:44
не ти оди крв во мозокот
,..арно вика мојата дијагноза,..ти скрена!

-------------
..Живеам за да умрам..!

Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 28.Февруари.2009 во 01:14
Чим те снашла таква беља брат.....тешко дека спас има....али не се предавај никад

-------------
I'm out bcz of pathetic around here

Датум на внесување: 28.Февруари.2009 во 01:15
Абе не се предавам,ама не е нормално то,ме нервира.Посилно од мене е,како некоја парализа на раката ко ќе ми е згрчена и неможам да ја движам ама сега ментална.

-------------

Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 28.Февруари.2009 во 01:18
Е затоа е посилно од тебе...зш дозволуваш да те нервира...смири живци мало пушти мозокот на пасење ќе вииш после гарантирано

-------------
I'm out bcz of pathetic around here

Датум на внесување: 28.Февруари.2009 во 01:19
ој на психијатар.

-------------
..Живеам за да умрам..!

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 28.Февруари.2009 во 01:22
Originally posted by ZoraNaSlobodata ZoraNaSlobodata напиша:

Мојот фонд на зборови се намалува за 50%,се случува да изгубам контрола над зборовите кои ми излегуваат од уста и ми се случува да останам без збор воопшто.

газење%20од%20смеење
Ако тие  50% што ти ги снемува се оние вулгарните...
јас ќе ти препорачам почесто да се дружиш со таа личностголема%20насмевка

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 28.Февруари.2009 во 01:25
Абе вкупно 50% од се. Куку њоњее

-------------

Постирано од: DAC23
Датум на внесување: 28.Февруари.2009 во 17:08
moze da me muci da me voli da me koli il sece vene ona me blokira ona me blokira tesko e koga nekoja zenska ke te blokira vi nema spas zatoa vnimatelno

-------------
SEMPER ETIAM UBIQUE SUPERIORES

Постирано од: chuchuliga
Датум на внесување: 01.Март.2009 во 00:15

Дали некој знае што ми се случува?
Прво,јас не сум личност која некогаш би останала без зборови.Зборам како на батери,и ко ќе треба и ко ќе не треба,освен кога сум во минус фаза тогаш само ќутам.
Но сега не се работи за тоа.
Кога сум во присуство на една личност доживувам целосна блокада на мозокот,да ви опишам што точно ми се случува:
Претходно опишаното е опис на,во нормални услови личност СОСЕМА споротивна од мене.
Да напоменам дека немам никакви посебни чувства кон таа личност,доста е глупава,површна и сум неопишливо попаметен и поинтелегентен од неа.
Овај парадокс неможам да си го објаснам.

среќаСи се заљубил, ама по се изгледа не си свесен. Тоа што ти го опишуваш им се случува на вљубените. Многу вообичаена појава.  Таа девојка можеби не е најинтелигентната личност на светов, или е сосема просечна, ама за некој да не привлекува IQ-то (коефициент на интелигенција) не е единствен услов. Дури, тој „услов“ знае да биде на којзнае кое место...преиспитај се и пробај да бидеш искрен со себенамигнување

Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 01.Март.2009 во 00:44
Ја сум секогаш збунет, несигурен, се сопнувам, ми паѓаат работи, имам две леви раце...па што ? смеење

-------------
http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/

Датум на внесување: 01.Март.2009 во 01:25
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Ја сум секогаш збунет, несигурен, се сопнувам, ми паѓаат работи, имам две леви раце...па што ? смеење

ИСТ сум

-------------

Датум на внесување: 01.Март.2009 во 01:26
Originally posted by chuchuliga chuchuliga напиша:

Дали некој знае што ми се случува? Прво,јас не сум личност која некогаш би останала без зборови.Зборам како на батери,и ко ќе треба и ко ќе не треба,освен кога сум во минус фаза тогаш само ќутам. Но сега не се работи за тоа. Кога сум во присуство на една личност доживувам целосна блокада на мозокот,да ви опишам што точно ми се случува: Мојот фонд на зборови се намалува за 50%,се случува да изгубам контрола над зборовите кои ми излегуваат од уста и ми се случува да останам без збор воопшто. Претходно опишаното е опис на,во нормални услови личност СОСЕМА споротивна од мене. Да напоменам дека немам никакви посебни чувства кон таа личност,доста е глупава,површна и сум неопишливо попаметен и поинтелегентен од неа. Овај парадокс неможам да си го објаснам.

<FONT face="Georgia, Times New Roman, Times, serif" size=2>среќаСи се заљубил, ама по се изгледа не си свесен. Тоа што ти го опишуваш им се случува на вљубените. Многу вообичаена појава.  Таа девојка можеби не е најинтелигентната личност на светов, или е сосема просечна, ама за некој да не привлекува IQ-то (коефициент на интелигенција) не е единствен услов. Дури, тој „услов“ знае да биде на којзнае кое место...преиспитај се и пробај да бидеш искрен со себенамигнување

Абе секогаш сум свесен за моите чувства и никогаш не ги порекнувам,секогаш ја гледам ситуацијата реална каква и да е.

-------------

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 01.Март.2009 во 09:51
Леле Зоро мил на мајка..па ти дете си ми се заљубил. Ај на здравје. Сега почна со зборовите, ти се намалени на 50%. Па ќе продолжи на однесувањето. Ќе купиш цвеке па од почеток ќе го криеш под блузаголема%20насмевка, зад грб, па нема да ја гледаш в очи кога ќе и го дадеш, онака на маса ќе го ставишгазење%20од%20смеење. Па полека Зоренце наше мило ќе почнеш да ги бараш убавите нешта во неа, а таа ќе ми те клаи во ред. Ај на здравје. И како што рече Анастасија, ако не зуцнеш тука ни еден безобразен збор, ни една псовка тоа чупето качи го на втобус и правец Скопје. Да го прошетаме ние малку низ велеградот, да го посоветуваме како убаво да те врзи во морнарски чвор и полека капка по капка да ми ти ја исцица злата крвнамигнување...да те направи човек по нејзина меркаголемо%20гушкање
Уф што ми го разубави денотгазење%20од%20смеење

Постирано од: nelson
Датум на внесување: 01.Март.2009 во 10:34
oooo, mislam deka se zaljubuvasголема%20насмевка

-------------
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!

Постирано од: dejanpp
Датум на внесување: 01.Март.2009 во 10:45
detektorite  koi  primaat  podatoci  vo  kakva  situacija  si  dobivaat  premnogu  informacii  za  postoejne  neizvesna  situacija  i  davaat  resenie  kako  da  se  izleze  od  opasnata  sostojba   no  nasproti  toa  stoi  tvoeto  vospituvajne  koe  e  zapisano  vo  podsvesta  i  koe  ti  veli  deka  ne  smees  da  dejstvuvas  zasto  ke  povredis  nekogo  i  sprema  toa  poradi  postoi  situacijata  od  nedejstvuvajne  edinstven  izlez   se  bara  vo  blokirajne  na  dotokot  na  podatoci  so  sto  se  postignuva  sostojba  na  nedoajdzajne  na  negativni  informacii  i  ti  se  custvuvas  sloboden-TEMAVA   E  ZA  VO  MEDICINA  zasto  ovaa  situacija  se  resava  sano  se  medicinski  pomagala  zasto  stanuva  zbor  za  grcejne  na  odrdeni  oblasti  vo  mozokot  koi  mozat  da  te  dovedat  do  SKLEROZA.

Датум на внесување: 01.Март.2009 во 13:04
па да де,...затоа му викам да посети,..психијатар

-------------
..Живеам за да умрам..!

Датум на внесување: 01.Март.2009 во 14:46
Originally posted by dejanpp dejanpp напиша:

detektorite  koi  primaat  podatoci  vo  kakva  situacija  si  dobivaat  premnogu  informacii  za  postoejne  neizvesna  situacija  i  davaat  resenie  kako  da  se  izleze  od  opasnata  sostojba   no  nasproti  toa  stoi  tvoeto  vospituvajne  koe  e  zapisano  vo  podsvesta  i  koe  ti  veli  deka  ne  smees  da  dejstvuvas  zasto  ke  povredis  nekogo  i  sprema  toa  poradi  postoi  situacijata  od  nedejstvuvajne  edinstven  izlez   se  bara  vo  blokirajne  na  dotokot  na  podatoci  so  sto  se  postignuva  sostojba  na  nedoajdzajne  na  negativni  informacii  i  ti  se  custvuvas  sloboden-TEMAVA   E  ZA  VO  MEDICINA  zasto  ovaa  situacija  se  resava  sano  se  medicinski  pomagala  zasto  stanuva  zbor  za  grcejne  na  odrdeni  oblasti  vo  mozokot  koi  mozat  da  te  dovedat  do  SKLEROZA.

Затоа постирав тука постот,бидејќи психологијата ја рачунам дел од медицината

-------------

Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 01.Март.2009 во 14:57
Originally posted by anastea anastea напиша:

газење%20од%20смеење
Ако тие  50% што ти ги снемува се оние вулгарните...
јас ќе ти препорачам почесто да се дружиш со таа личностголема%20насмевка
мора да дознаеме која е таа личност и да ја натераме да се уфрли на форумов  газење%20од%20смеење
ако не е веќе тука

-------------
размисли пред да напишеш глупост

Постирано од: nelson
Датум на внесување: 01.Март.2009 во 17:58
film si prajs...

-------------
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!

Датум на внесување: 01.Март.2009 во 18:19
театарска претстава..

-------------
..Живеам за да умрам..!

Постирано од: criminal-F
Датум на внесување: 02.Март.2009 во 01:42
matematika:D pricina za blokada na mozokot....veke halusciniras brojki ama imat i lek za to zemisi analgin

Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 02.Март.2009 во 17:01
Originally posted by nelson nelson напиша:

oooo, mislam deka se zaljubuvasголема%20насмевка

I jas taka mislam...od lichno iskustvo

Постирано од: емил
Датум на внесување: 17.Март.2010 во 22:44
Зошто психопатите не чувствуваат страв?

Дали психопатите се однесуваат психопатски бидејќи имаат помалку страв и сочувство или причина за нивното однесување е вишокот на некои други нивни особини: Новото истражување покажа дека причина за нарушувањето е само сопствената силна желба за награда.

Мозокот на психопатите секогаш бара награда и тоа по  било која цена, покажа последното истражување на научниците од Универзитетот Вандербит. Научниците открија дека улогата на наградите во мозокот на психопатите отвориле ново подрачје за истражување на овој вид однесување.

- Нашата студија ја нагласува улогата на невролошкото истражување кое може да ни помогне да установиме нови начини кои би спречиле да дојде до антисоцијално однесување. За психопатите најчесто се говори како за ладнокрвни криминалци кои земаат тоа што сакаат, без да размислат за последиците. Ние востановивме дека хипер-реактивниот систем на наградување може да биде темел за некои од најпроблематичните облици на однесувања кај психопатите, како насилно однесување и злоупотреба на наркотици, изјави Францис С. Колин, директор на американскиот национален Институт за здравје.

Досегашните истражувања покажаа дека психопатите не чувствуваат страв, соучество и ги немаат вештините потребни за друштвен живот. Но, новото истражување се концентрираше на она од што имаат и премногу, а тоа е импулсивност, зголемена желба за награда и волја за ризик.

-------------

Постирано од: ekszi88
Датум на внесување: 23.Ноември.2011 во 04:40
Веќе извесен период сум со овие мозочни блокади, мислам, ужасно е. Значи кога ќе се уплеткам, јас стварно не знам што ми еизнервираност

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk