Зошто изневеруваат и мажите и жените?
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Љубов
Опис на форумот: Верност, другарство, страст, љубомора, мерак... или се’ заедно?
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=17987
Датум на принтање: 01.Декември.2024 во 01:01 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Зошто изневеруваат и мажите и жените?
Постирано од: mmomirovski
Наслов: Зошто изневеруваат и мажите и жените?
Датум на внесување: 18.Февруари.2009 во 03:22
Пред се до модераториве(или некој друг член), пред да ме опоменат, знам дека постојат слични , или исти теми. Значи, темава пред се ја отварам, од многу едноставни причини, Факт е дека постојат И верни И неверни, мажи И жени. Покрај толку луѓе, практично е невозможно да ги нема или секако има, едните или другите. Сепак мислам, дека подобро е да се разговара кои се причините за тоа, отколку дали постојат(ако некој мисли поинаку бујрум, бришете ја темава, не пишувајте на нејзе, или едноставно кудете ме), вакви или онакви мажи или жени. Ќе се повторам, факт е дека постојат и едните и другите, рабоата Е секогаш, на какви НИЕ ќе налетаме, или ќе те учат, колку во женско(машко) да немаш доверба. Значи се е, пред се, во индивидуално исткуство на човекот. Како за многу работи па и за ова. А, не таму да слушам, машките се родени за изневерување, е да бе, а женските(и обратно)???
|
Коментари:
Постирано од: Biolica
Датум на внесување: 18.Февруари.2009 во 08:05
Ima razlicni tipa na maski , gi imas tie alpha maski koj sekoja zena mu e predizvik i nikogas ne se zadovlni nego cel zivot baraat nesto vo sekoja, tie maski se najlosh tip mazi. Stalno neverni....
Posle imas maski koj ne mislaat , nego agiraat na moment , poveke avantarusti.
I normalno imas i verni mazi:)
Zenite izneveruvaat so pamet , veke smislen e potegot, zena koga so potez e neverna veke bila naverna in mind podolgo vreme , najcesto deka ne e ispolneta i nezadovolna.
Ima zeni koj imat kompleks na samodoverba i sekoe masko znaci kako polnenje ego , i se bolno neverni e od ovie da te cuva gospo
|
Постирано од: nelson
Датум на внесување: 18.Февруари.2009 во 10:29
pogodeno!
------------- Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
Постирано од: ANITA11
Датум на внесување: 18.Февруари.2009 во 21:01
sekakva pricina mora da postoi ili objasnuvanje...individualno
|
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 18.Февруари.2009 во 21:05
Verojatno da si izlecat nekoi kompleksi...da nadopolnat nekoi praznini... a najverojatno zaradi neispolnetost...
|
Постирано од: *moon*
Датум на внесување: 18.Февруари.2009 во 21:09
primer za frustracja-ti nedostasuva sex ,a nemas so kogo ili nemas so sto
------------- Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
Постирано од: MIJATA
Датум на внесување: 19.Февруари.2009 во 00:52
НЕ ПОСТОИ ВЕРНА ЖЕНА! Жените порано или подоцна ги изневеруваат мажите, немора секогаш на дело , повеќето во мислите.Самата природа на жената ја тера кон тој чин.Жената секогаш има потреба да биде заљубена, да сака со тело и ум. Од оној момент кога животот ќе и стане монотонија во врската или во бракот, е во потрага по друга личност......
|
Постирано од: mmomirovski
Датум на внесување: 19.Февруари.2009 во 01:15
Ако збориме за изневерувања, во мислите, тука сум либерален , уффф, нема шанси да се сопрат мислите, тоа е невозможно, ни машките не се поарни тука, ако гледаме така, што се однесува до мисловното изневрување, Стенли Кјубрик, има многу добар филм напревено, а верувам и доста луѓе го имаат гледано, Очи широко затворени, од 1999 година, ах тинејџерски денови, кога ќе ме текне дека тогаш бев средно. Никол Кидман, го изневеруваше Том Круз со морнар во своите мисли, но тоа остана на тоа, како и Том Круз со проституката, на која само и плати, но никогаш ни двајцата не ја поминаа гранцита. Физичката прељуба, е многу пострашна, али верувам дека во секој брак(па и врска), секогаш имало ситуации, без разлика кои биле причините, и ја преминале границите, но само во мислите, истата фантазија никогаш не настапила, и не паднале на искушението, истата да ја претворат во реалност. Е сега тука има и луѓе што ја преминале таа граница, тука веќе biolica убаво си ги опиша карактерите :))
|
Постирано од: becenevem
Датум на внесување: 22.Февруари.2009 во 13:41
zatoa sto pri zapoznavanje i dvajcata
ubavo se pretvaraa
|
Постирано од: karamandi
Датум на внесување: 22.Февруари.2009 во 13:43
sekoj si znae sam za see koj i zosto izneveruva toa e individualno
|
Датум на внесување: 22.Февруари.2009 во 14:54
zasto sakaat zivotot da im e zabaven
|
Постирано од: pagane
Датум на внесување: 22.Февруари.2009 во 14:55
да, така е. се е до забавата.
|
Постирано од: ANITA11
Датум на внесување: 22.Февруари.2009 во 21:27
poradi nekakva pricina ..sigurno
|
Датум на внесување: 27.Февруари.2009 во 18:42
za da ne bide rezultatot izednacen
|
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 27.Февруари.2009 во 20:29
Verojatno zaradi odredeni frustracii
|
Датум на внесување: 28.Февруари.2009 во 13:30
mozda deka zivotot go svakkat kako konjska trka
|
Постирано од: Командантица
Датум на внесување: 28.Февруари.2009 во 14:37
можеби затоа што не се задоволени од едната/едниот партнер/ка,..па затоа бараат..досадоволување.. во друга особа..
------------- ..Живеам за да умрам..!
|
Постирано од: nelson
Датум на внесување: 01.Март.2009 во 12:10
od so...verovatno od dosada!
------------- Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
Постирано од: Wonderful_Life
Датум на внесување: 01.Март.2009 во 13:02
Se izneveruvaat poradi toa sto ne go pronasle vistinskoto nesto vo svojot zivot ili pak da utepaat nekoja dosada
------------- Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
|
Постирано од: Klapsomun
Датум на внесување: 01.Март.2009 во 21:19
Wonderful_Life напиша:
Se izneveruvaat poradi toa sto ne go pronasle vistinskoto nesto vo svojot zivot ili pak da utepaat nekoja dosada |
Mnogu pameten odgovor
|
Постирано од: Milaa
Датум на внесување: 02.Март.2009 во 09:56
Цело е кога има се.Ако фали макар и ситница,не е цело.Многу луѓе околу нас,па зашто да не побараме тоа што недостасува Ако непобараш,нема ни да најдеш
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 02.Март.2009 во 20:50
Ако жената излегува со еден, мисли на друг, а живее со трет, гарант со четвртиот ќе направи пет.
------------- http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/
|
Датум на внесување: 03.Март.2009 во 20:44
nacekale zemja za natprevar
|
Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 26.Јули.2010 во 22:21
Зошто изневеруваат жените?
Неколку последни истражувања покажаа дека жените сé почесто ги изневеруваат своите партнери. Причините заради кои некои жени се решаваат да бидат неверни се сосема различни од причините заради кои тоа го прават мажите. Имено, понежниот пол најчесто е неверен заради осаменост и емоционална неисполнетост.
Жените многу тешко се решаваат на неверство. Кога некоја жена изневерува, обично позади тоа се кријат многу подлабоки причини кои во основа се одраз на незадоволството од моменталната врска. Осаменоста, недостатокот на самодоверба и комуникација со партнерот се само дел од причините кои ги наведуваат жените да побараат утеха во прегратките на некој друг маж.
Недостаток на комуникација Жената на која и недостасува квалитетна комуникација со партнерот не е исполнета и задоволна. Квалитетна комуникација не е онаа која ја водите секојдневно на тема семејни и деловни обврски. Вистинската комуникација подразбира разговор за интимните работи како животните цели, желби, стравови и емоции.
Осаменост Иако можеби е во долга врска или брак, жената понекогаш се чувствува осамена. Односот со партнерот не е таков каков што бил на почетокот и всушност и двајцата партнери водат засебен живот. Оваа состојба може да резултира со различни желби и различни погледи на животот. Осамената жена најголем дел од времето го поминува со своите пријателки, а многу често ваквата ситуација ја предизвикаува жената да побара друштво и внимание од некој друг маж.
Освета Изневерената жена е во состојба да направи многу работи, па и да му се освети на партнерот. Кога жената ќе дознае дека е изневерена се чувствува повредено, луто и отфрлено. Во ваква ситуација во која е присутно многу малку разум, се јавува желбата за одмазда. Изневерената жена сака и нејзиниот партнер да се почувствува исто како што се чувствува таа.
Недостаток на самодоверба Во долгите врски жените често знаат да се изгубат. Веќе не се чувствуваат посакувано и привлечно, а нивната самодоверба е на навистина ниско ниво. Сосотојбата уште повеќе се влошува ако жената забележи дека нејзиниот партнер не и посветува доволно внимание. За да ја зајакне својата самодоверба и да му угоди на своето ослабено его, жената многу често бара внимание од некој друг маж. Покрај тој маж таа почнува да се чувствува привлечно и посакувано.
Запоставеност во врската Жените кои се во врска со многу посесивен маж, често бараат слобода покрај некој друг. Доколку партнерот премногу ја ограничува, притиска и не и дозволува да го живее својот сопствен живот, жената кога-тогаш ќе се побуни. Ваквата бунтовност најчесто резултира со нов маж во нејзиниот живот, кој таа го доживува како карта за слобода.
------------- Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.
|
Постирано од: Anthony
Датум на внесување: 27.Јули.2010 во 15:26
varietas delectat = Разновидноста е прекраасна.
Монотонија, стереотипи, досада, повторување на исти секојдневни рутини...кој е лекот? Разновидноста е зачинот на животот.
------------- It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 27.Јули.2010 во 15:30
Зашто такво време дојде..трудејќи се да бидеме ин и демек помодерни ете што се случи..Порано имало изневерување но на прсти се броело а сега ...........на секој чекор...и незнам што би се филозофирало во темата....секој човек си е прича сам за себе....има милион случаи секој различен.....или пак ист........... едноставно тие што изневеруваат изневеруваат и толку, причината не е битна...
------------- Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......
|
Датум на внесување: 27.Јули.2010 во 15:40
значи според http://forum.idividi.com.mk/member_profile.asp?PF=16390&FID=42 - Anthony најчесто се изневерува поради досада,
монотонија во врската и потребата од разновидност
да можеби тие се главните причини поради кои се изневерува...
но зарем не е подобро да се стави крај на таквата врска и потоа да се истржува со други
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.
|
Датум на внесување: 27.Јули.2010 во 15:44
MyWay напиша:
Зашто такво време дојде..трудејќи се да бидеме ин и демек помодерни ете што се случи..Порано имало изневерување но на прсти се броело а сега ...........на секој чекор...и незнам што би се филозофирало во темата....секој човек си е прича сам за себе....има милион случаи секој различен.....или пак ист........... едноставно тие што изневеруваат изневеруваат и толку, причината не е битна...
|
Не, не се согласувам со тебе. изневерување имало отсекогаш...во некои историски периоди владеел таков разврат , така да ова денешно постмодерно време е за пример со многу висок морал, во однос на тоа... Мислам дека мажот и жената не се создадени за да живеат во двојка засекогаш - како лебедите на пример. Изневерата се случува најпрвин во нашата глава. Поминува супер атрактивна женска\машко покрај нас и... во главата мисла. Може ли ова да се спречи? Физичкиот чин е само последица.
|
Датум на внесување: 27.Јули.2010 во 15:48
Schatzii напиша:
значи според http://forum.idividi.com.mk/member_profile.asp?PF=16390&FID=42 -
да можеби тие се главните причини поради кои се изневерува...
но зарем не е подобро да се стави крај на таквата врска и потоа да се истржува со други |
Немора да значи.
|
Датум на внесување: 04.Август.2010 во 13:28
Зошто мажите изневеруваат
Жените
се убедени дека мажите изневеруваат затоа што тие не се веќе млади и
привлечни, сексот не е веќе толку страствен или пак нивното затегнато и
цврсто тело веќе насобрало неколку килограми повеќе. Но вистината е
сосема поинаква. Мажите како најчеста причина за неверство го
наведуваат емоционалното несогласување кое го чувствуваат во односот со
својата партнерка. Ова тврдење доаѓа како резултат од истражувањето кое
е спроведено над стотина мажи кои веќе ги изневериле своите партнерки,
но и такви кои тоа никогаш не го сториле. Резултатите
велат дека само 8 проценти од мажите се неверни заради лош сексуален
живот со партнерката, а жените со кои изневеруваат мажите најчесто не
се ниту поубави, ниту помалади од постојаните партнерки.
Дури 69
проценти од неверните мажи признаваат дека биле убедени дека тоа
никогаш нема да им се случи, но сепак паднале во замката на почит и
воодушевување кое кон нив го покажала некоја друга жена.
Овие
податоци можат да им помогнат на жените да се чувствуваат подобро, но и
да им дадат до знаење дека емоционалната поврзаност и разбирањето се
двете главни причини кои може да ја намалат можноста за неверство.
Затоа доколку забележите промена во однесувањето кај Вашиот партнер,
можеби е време и Вие да го промените своето однесување, па наместо
приговарање и критики обидете се се насмевка и позитивни коментари. Знаци
кои треба да Ве предупредат дека Вашиот партнер можеби Ве изневерува се
избегнувањето на блиски контакти, поретки сексулани односи и почести
критики упатени кон Вас.
Многумина сметаат дека неверството нема
никаква врска со љубовта, туку станува збор за почитта кон себе, кон
партнерката, но и кон другата жена.
Едно
истражување покажа дека речиси половина од мажите до четириесетата
година од својот живот барем еднаш ја изневериле својата постојана
партнерка. Но сепак, треба да се земе во предвид дека мажите имаат
сексулаен нагон, кој функционира сосема поинаку од женскиот. Според
некои истражувања, на мажите за разлика од жените, навистина им е многу
потешко да се справат со сопствениот сексуален нагон.
Go where you want to go;
Be what you want to be,
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 04.Август.2010 во 13:40
еден дел изневеруваат зошто нешто им фали кај партнерот..........
-------------
|
Постирано од: Џо
Датум на внесување: 04.Август.2010 во 13:43
Бидејќи почнуваат да се чувствуваат застарено.
------------- Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima
|
Датум на внесување: 04.Август.2010 во 15:41
емил напиша:
еден дел изневеруваат зошто нешто им фали кај партнерот.......... |
Возбуда можеби?
|
Постирано од: mrzla
Датум на внесување: 04.Август.2010 во 17:45
знам некој што изневерува,а што ништо не и фали
Едноставно сака да биде омилена,најубава,најдотерана
да биде нај!
Каква глупост
------------- И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
|
Постирано од: Tiggy Vicious
Датум на внесување: 04.Август.2010 во 19:01
Би изневерила ако ме изневерат.
------------- What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
|
Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 06.Август.2010 во 14:57
Зошто ...??? Затоа ...!!!
Различните видови на неверство
Љубовното неверство се манифестира на различен начин и со различна намера. Познавањето на причината за неверство, може да ја намали болката која ви ја причинил вашиот партнер. Постојат неколку причини и поводи за неверство.
Неверство како резултат на околностите
Овој тип на неверство се случува кога сте заљубени и приврзани за партнерот, а сексуалната енергија ја користите на друго место. Овој тип на неверство е предодреден за ситуации и околности на ризично однесување, при употребата на алкохол или дрога. Колку е поголем степенот на вљубеност, чувството на вина е се поголемо. Меѓутоа чувството на вина се намалува со зголемениот број на неверства.
Неверство заради одобрувањето на околината
Овој тип на неверство потекнува од стравот. Луѓето кои се наоѓаат во долги врски, изневеруваат само за да добијат потврда од околината. Дополнително, нивната потреба за признание може да е спротивно од нивните чувства и ставови. Некои луѓе изневеруваат, не затоа што сакаат, туку затоа што им треба одобрение кое е во согласност со вниманието кое го добиваат од другите.
"Романтично" неверство
Овој тип на неверство се случува во оние моменти кога личноста која изневерува е послабо емоционално врзана за партнерот. Понекогаш партнерите на изглед имаат складна врска, но тоа не значи дека не посакуваат друга личност од спротивниот пол. Најчесто нивната приврзаност е таа што ги држи заедно, а ретко ваквите врски се долги и сериозни.
Конфликтно "романтично" неверство
Овој вид на неверство се случува кога личностите ќе ја искусат и љубовта и сексуалната привлечност истовремено, но со различни личности. Ваквата ситуација предизвикува стрес и напнатост. Во овој случај изневерувањето на партнерот, и обидот никој да не страда, предизвикува да страдаат сите.
"Одвратно" неверство
Овој тип на неверство се јавува во врски во кои партнерите не се повеќе емотивно приврзани, не постои сексуална привлечност, а единствено приврзаноста и посветеноста ги држи заедно. Партнерите го оправдуваат неверството, а со тоа си даваат простор и право истото да го направат. Во овој случај, личноста која изневерува, има потреба да остане во врска со долгогодишниот партнер со цел пред другите, да си го зачува имиџот на верен и посветен партнер.
...Зазабава....
-------------
|
Датум на внесување: 17.Август.2010 во 16:28
Неверството на мажите е поврзано со нивните примања
Мажите кои имаат помали примања од своите партнерки имаат повеќе предиспозиции да ги мамат, покажаа резултатите од едно американско истражување.
-Мамењето на партнерката може да биде начин мажите повторно да ја вратат својата машкост, што ја чувствуваат загрозено од таа ситуација, објасни Кристин Манч, докторант по социологија на универзитетот „Корнел“, во студијата претставена на годишниот собир на американското социолошко здружение.
Истражувањето покажа и дека неверството е посебно изразено кај мажот со шпанско потекло, кој помалку заработува од својата партнерка, пренесоа светските агенции.
Жените кои се грижат за потребите на семејството се понаклонети кон неверство, додека тоа е помалку изразено кај жените кои финансиски зависат од својот партнер. -Женственоста кај жените не се дефинира со нејзиниот статус поврзан со финансиската поддршка на семејството, ниту со љубовните авантури, а финансиската зависност не е закана за жената, истакна Манч. Глобално, жените двојно помалку се подложни на мамење на своите партнери од мажите.
Go where you want to go;
Be what you want to be,
|
Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 17.Август.2010 во 19:30
Ovaa Kristin najverojatno resila da mu prosti i toa javno... Plus toa, saka da si ja unisti karierata, za da zema pomala plata od muz i, so nadez deka nema da ja izneveruva vekje...
...cccc...
|
Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 18.Август.2010 во 01:43
Schatzii напиша:
Глобално, жените двојно помалку се подложни на мамење на своите партнери од мажите.
|
Како не бе...важи....
------------- Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
Постирано од: valentina-pp
Датум на внесување: 18.Август.2010 во 09:00
Постирано од: Blue Scarlet
Датум на внесување: 13.Декември.2013 во 21:18
Барав да видам дали сум напишала нешто „паметно“ и види чудо .... нема ништо од мене на темава ....
Веројатно глобален одговор би бил: ЗАТОА ШТО ИМ СЕ САКА и ЗАТОА ШТО ИМ СЕ МОЖЕ ....
------------- Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus!
|
Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 13.Декември.2013 во 21:38
pa ne e mnogu stara temava na forumov
ama neverstvoto si ima koreni od poodamna
------------- vivi
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 14.Декември.2013 во 17:04
Кога врската наликува на усмрдена бара, тогаш и во жаба гледа авантура
------------- http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/
|
Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 13.Март.2014 во 01:13
Еве еден дел од искрените исповеди на жени во истражување то на прашањето „Зошто го изневериле сопругот“! Тој мене прв ме изневери. Многу се здебели. Го сакам, но исчезна сексуалната привлечност. Мажот со кој го изневерив направи да се почувствувам онака како што мојот сопруг не направил со години. Сакав авантура. Се чувствував заробена во брак во кој не сакав да бидам. Ми беше здодевно до лудило. Немавме водено љубов повеќе од една година. После сите тие години заедно, повеќе сме пријатели отколку љубовници. Мојот сопруг повеќе не ме посакува, а сакав повторно да се чувствувам секси и обожувана. Никогаш не иницира секс и повеќе го интересираат видео игри. Искрено, ми требаше причина за завршување на бракот. Сакав да го направам љубоморен мојот сопруг.
|
|