Колку се приврзувате за предмети
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Филозофија и психологиjа
Опис на форумот: „Разно“ ама на повисоко ниво
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=17734
Датум на принтање: 07.Февруари.2025 во 14:29 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Колку се приврзувате за предмети
Постирано од: ZoraNaSlobodata
Наслов: Колку се приврзувате за предмети
Датум на внесување: 29.Јануари.2009 во 20:56
Колку се приврзувате за било каков предмет,било каква нежива работа,од обично пенкало до кола и куќа?
Ете на пример јас чудно ми е но повеќе се приврзувам за предмети одколку за луѓе.Некои пенкало толку би ми прираснало на срце што би се убил ако би го загинал .
Од поголемите работи сум премногу приврзан за својата куќа.Во ниедна куќа(освен 1една две)не можам да почуствувам толкава топлина и не би можел да престојувам таму повеќе од ден,два.
------------- За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
Коментари:
Постирано од: sexy bitch
Датум на внесување: 29.Јануари.2009 во 20:59
nemozam da ziveam bez mobilniot... ednas mi se rasipa 1 nedela mi bese na servis, neznam kako ne poludev
|
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 29.Јануари.2009 во 21:01
Mnogu se privrzuvam za predmeti...
Koga ja prodadov starata kola ,z ada si kupam nova,
se ubiv od plachenje...Nemozev da se izraduvam na novata,od shto taguvav po starata...nevidena rabota
|
Постирано од: mrzla
Датум на внесување: 29.Јануари.2009 во 21:04
ZoraNaSlobodata напиша:
Колку се приврзувате за било каков предмет,било каква нежива работа,од обично пенкало до кола и куќа?
Ете на пример јас чудно ми е но повеќе се приврзувам за предмети одколку за луѓе.Некои пенкало толку би ми прираснало на срце што би се убил ако би го загинал .
Од поголемите работи сум премногу приврзан за својата куќа.Во ниедна куќа(освен 1една две)не можам да почуствувам толкава топлина и не би можел да престојувам таму повеќе од ден,два. |
исто и јас
може да биде чиста глупост некоја ситница
ама да ми е мила и да си ја чувам
имам многу вакви работи
|
Датум на внесување: 29.Јануари.2009 во 21:12
Премногу,дури мислам дека малце бегам.Сега се приврзав за гитарата,неможам да се одделам од неа,не ја менвам ни за жена
|
Постирано од: Lithium
Датум на внесување: 29.Јануари.2009 во 21:42
За ништо не се приврзувам, од се` ми станува здодевно набрзо
|
Постирано од: pmmladen
Датум на внесување: 29.Јануари.2009 во 22:11
Приврзувањето за предмети мислам дека е забегана состојба на умот
|
Постирано од: Milaa
Датум на внесување: 29.Јануари.2009 во 22:41
Ниту со предмети,ниту со места,ниту со луѓе
|
Постирано од: sexy bitch
Датум на внесување: 29.Јануари.2009 во 22:45
pametno
|
Датум на внесување: 29.Јануари.2009 во 22:45
Milaa напиша:
Ниту со предмети,ниту со места,ниту со луѓе |
Зошто не со луѓе..?!?!?
|
Постирано од: Milaa
Датум на внесување: 29.Јануари.2009 во 22:47
Па тешко се наоѓаат луѓе во денешно време Тажно,но,вистинито
|
Датум на внесување: 29.Јануари.2009 во 22:51
Milaa напиша:
Па тешко се наоѓаат луѓе во денешно време Тажно,но,вистинито |
Почнуваш да ме загрижуваш
За да најдеш вистински луѓе треба само да погледнес околу тебе тие се тука.
Луѓето за тебе се такви како ти што гледаш на нив, ако гледаш лоши луѓе тогаш тие се лоши, погледни од подобрата страна малку со повеќе позитивен став
|
Датум на внесување: 29.Јануари.2009 во 22:53
Со луѓе не колку со предмети
|
Постирано од: ZeZnAtA
Датум на внесување: 29.Јануари.2009 во 23:17
предметот мене ми служи,не јас нему.
------------- Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
Датум на внесување: 29.Јануари.2009 во 23:19
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 29.Јануари.2009 во 23:23
некогаш повеќе од нормално
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Постирано од: Lady Blue
Датум на внесување: 30.Јануари.2009 во 01:01
.... se privrzuvam za dush*te .... predmetite nemaat dusha .....
------------- I love life!!!
|
Постирано од: *moon*
Датум на внесување: 30.Јануари.2009 во 01:04
analogno na toa nekoj ima mok da im vdahne duh,samo kolku e moken za takvo nesto
------------- Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
Постирано од: ZeZnAtA
Датум на внесување: 30.Јануари.2009 во 10:09
*moon* напиша:
analogno na toa nekoj ima mok da im vdahne duh,samo kolku e moken za takvo nesto |
najgolemata mokjnost e da im vdahnesh duh na predmetite pri toa da ne bidesh privrzan kon niv.
------------- Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
Постирано од: Anthony
Датум на внесување: 30.Јануари.2009 во 11:01
*moon* напиша:
analogno na toa nekoj ima mok da im vdahne duh,samo kolku e moken za takvo nesto |
...a digitalno na toa -toj nekoj shto ima mokj da vdahnuva duh vo predmeti se vika Gospod
------------- It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
Постирано од: polzavce
Датум на внесување: 30.Јануари.2009 во 15:54
Да се врзе човек за предмет за мене е во најмала рака бесмислено.........
|
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 30.Јануари.2009 во 20:43
Да, силно се врзувам но можам и лесно да се одврзам
------------- Beauty fades, dumb is forever
|
Постирано од: ANITA11
Датум на внесување: 31.Јануари.2009 во 12:23
se privrzuvam da ..normalno
|
Постирано од: fragola
Датум на внесување: 31.Јануари.2009 во 12:31
Ne bi sakala da se privrzam za nekoj predmet...kako na primer za bastunot eden den
------------- I get enough exercise...just pushing my luck.
|
Постирано од: becenevem
Датум на внесување: 12.Февруари.2009 во 21:15
kolku poveke se privrzuvate tolku poloso si pravite,
najdobro bi bilo mentalno od se da se otkazete
|
Постирано од: ПодВодно
Датум на внесување: 13.Февруари.2009 во 11:48
таман да напишам дека не се приврзувам кон предмети, овој мониторот ми затрепка и ме пресече
„Сигурна си?“
|
Датум на внесување: 13.Февруари.2009 во 16:06
ako se otkazete od se, nema sto da izgubite,
itaka se sto imate e samo privremeno
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 13.Февруари.2009 во 21:55
На клучевите како привезок имам закачено ноже и клуч за конзерви што значи ми е многу битен привезокот кој може да ми се најде, ако некоја незадоволна од мене, а сме во нејзина кола и ме исфрли некаде на Водно во некоја ноќ со мрачна темница. Башка секогаш имам конзерва месни нарезак каде треба да ми стои новчаникот и така изгледам како човек со големо и испапчено срце наместо каде некои би очекувале да ја ставам конзервата да потенцирам наводна машкост, а сум правел и така , ама моите освојувачки резултати беа далеку послаби. Значи до срцето било, стално жените спомнуваат, ама кој да слушне и да разбере. И мене тоа случајно ми дојде на ум кога гледав каубојски филм кога на шерифот му пукаа во срце , ама го спаси ѕвездата што му беше закачена на левата страна. Ми падна и на ум да турам уште една конзерва подоле од машкоста кога почна да ми се заканува дека ќе ме кастрира на спиење ако мрднам на страна по некоја друга, ама ќе се заебе . Сеуште се мислам каде да го сокријам лебот, а да биде свеж...
------------- http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/
|
Датум на внесување: 15.Февруари.2009 во 16:19
koga bi imale sila da se otkacite od predmetite bi osetile sto navistina znaci bogatstvo
|
Постирано од: Schatzii7
Датум на внесување: 21.Септември.2013 во 17:37
За предмети? Не ми значат баш .
------------- »Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 23.Септември.2013 во 20:11
Патењето се креира и се храни со правење врзувалки. Тие се плочките со кој е поплочан патот до пеколот.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 23.Септември.2013 во 21:30
нема ништо лошо во добро избалансиран материјализам...
------------- размисли пред да напишеш глупост
|
Датум на внесување: 24.Септември.2013 во 00:08
zabegan, темава е за врзување, создавање зависност (attachment).
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Постирано од: yuiop
Датум на внесување: 24.Септември.2013 во 00:11
Messenger напиша:
zabegan, темава е за врзување, создавање зависност (attachment). |
Па што му замеруваш.....Забеган е он...........
|
Постирано од: viktorija123
Датум на внесување: 24.Септември.2013 во 00:26
Ne vrzuvanjeto za predmetite - ne znachi i ne uzhivanje vo istite...
------------- There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 24.Септември.2013 во 16:50
Messenger напиша:
Патењето се креира и се храни со правење врзувалки. Тие се плочките со кој е поплочан патот до пеколот.
|
да, ама не мора тоа врзување да биде за (видливи) предмети... може и за личности, места, животни, музика, мириси... се` она што ни` е поврзано со сетилата.
пример омилена музика, омилен парфем... тие се невидливи, а сепак и за нив се врзуваме не некој начин.
|
Датум на внесување: 24.Септември.2013 во 21:40
Зависи колку пари кошта иако по правило почесто го користиме тоа што е поевтино. На пример по дома се шеткаш со евтина маица, па и гаќи
------------- http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/
|
Постирано од: mrzla
Датум на внесување: 25.Септември.2013 во 01:35
Многу......
------------- И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 25.Септември.2013 во 14:43
Приврзана сум за еден филџан за кафе со пеперутки, не ми е слатко кафето во друг. Чаре?
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Постирано од: Joshua_Tree
Датум на внесување: 25.Септември.2013 во 14:45
sekogas nadvor od sebe...ubavi za gledanje
------------- “Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.” ― William Faulkner, Mosquitoes
|
Датум на внесување: 25.Септември.2013 во 17:41
LiDivio напиша:
Messenger напиша:
|
да, ама не мора тоа врзување да биде за (видливи) предмети... може и за личности, места, животни, музика, мириси... се` она што ни` е поврзано со сетилата.
пример омилена музика, омилен парфем... тие се невидливи, а сепак и за нив се врзуваме не некој начин. |
Врзување за било што.
|
Постирано од: viktorija123
Датум на внесување: 25.Септември.2013 во 22:30
jas na pr. si go obozhavam "brkachot" za ajvar i prosto uzhivam koga brkam so nego ... ama nikako ne sum vrzana za nego, pa sega da ne mozham bez nego...
------------- There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
Постирано од: alf
Датум на внесување: 25.Септември.2013 во 22:46
Messenger напиша:
| А добро или лошо е тоа?
|
Постирано од: annaja
Датум на внесување: 13.Октомври.2013 во 23:48
Датум на внесување: 20.Октомври.2013 во 12:59
Доволивме да не’ третираат како предмети во ова материјалистичко време и можеме да се надеваме само на употребливост, а не приврзаност
|
|