Данок за невенчаните
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Семејство
Опис на форумот: ... до шесто колено
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=17566
Датум на принтање: 28.Ноември.2024 во 05:25 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Данок за невенчаните
Постирано од: zabegan
Наслов: Данок за невенчаните
Датум на внесување: 19.Јануари.2009 во 16:02
ваљда знаете за што се работи, ова ми е најголема глупост на светот со цел да се зголемел наталитетот, па дајте бе луѓе, тоа колку се дупат луѓето (извинете на израз) не зависи од тоа дали се во брак или не
------------- размисли пред да напишеш глупост
|
Коментари:
Постирано од: BisernA
Датум на внесување: 21.Јануари.2009 во 14:10
е баш пред некој ден се смеев за чудово... добро, значи ако не се омажам до 24-5 год ( мислам така беше ) ќе морам да плаќам данок ами еве не сакам да се мажам... и што сега ?? демек од данокот кој ќе го плаќам ќе се родат деца
-------------
|
Постирано од: ^italina
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 01:03
Не ја сфаќам поентата на законов Мислам,што ако НЕ САКАМ да се мажам пред 25(или која и да е граничната возраст? Дури и мислев дека ме зезаат кога ми кажаа за законот
------------- A closed mouth catches no flies
|
Постирано од: tante1990
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 01:04
gluposti...toa se citi gluposti,stvarno politicarive zbesnaa,ami tolku devojcinja ostanuvaat trudni uste dodeka se nadvor od brak,ako bilo pisno ke se zgolemi natalitetot,a toa zavisi od mnoioogu faktori.Kas ako sakam ke imam deca,ako ne ne....MOzebi nema da najdam srodna dusa ,pa da go zemam za maz,toa se cisti gluposti
plakanje danok pfffffffffffff
|
Постирано од: defma
Датум на внесување: 22.Јануари.2009 во 08:37
Чиста глупост, не знам како можеа ваков закон да смислат.
|
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 25.Јануари.2009 во 15:12
Ushte vakov danok mi faleshe...
|
Постирано од: THEPRINCESS
Датум на внесување: 25.Јануари.2009 во 19:32
Uste eden od mnogute glupavi zakoni koi gi donese ovaa vlada? Sto vladata ke mi kazuva mene koga da se mazam koga ne? Eve mozebi ne veruvam vo institucijata brak, si ziveam so nekoj partner megutoa zakonski ne sme vencani, vladata ke me tera da praam svadba? Mozebi zaradi nekoi pricini ne mozam da stapam vo brak do 26 godini, ede da receme sakam da magistriram i sega jas moram da go trgnam obrazovanite na strana samo za da ne plakam uste eden danok. Ma svasta, uste so nema da im tekne. Aj neka pocnat da kazuvaa uste koj so koj smee ili ne smee da bide vo vrska.
|
Постирано од: polzavce
Датум на внесување: 27.Јануари.2009 во 23:49
Ако е вистина гласинава......... КАТАСТРОФА........нема посоодветен збор
|
Постирано од: Milaa
Датум на внесување: 30.Јануари.2009 во 22:53
Не е ли индивидуално тоа кој кога ќе се осети спремен за тој чекор? А вака,ако не ти дојде ќоравиот саат до одредена возраст мораш данок да плаќаш Поголема глупост амин
|
Постирано од: pmmladen
Датум на внесување: 30.Јануари.2009 во 23:22
А по колку ќе не казнуваат нас невенчаните?
Ако е голем исносот на пари што треба да се плаќа месечно, барам женска особа за брак, парите што ќе ни останат ги делиме на пола
|
Постирано од: ZoraNaSlobodata
Датум на внесување: 30.Јануари.2009 во 23:24
------------- За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 31.Јануари.2009 во 03:01
abe... mora nekoj da gi plaka parite za treto, cetvrto dete...
eden zakon da "popuni" drug...
|
Постирано од: fragola
Датум на внесување: 31.Јануари.2009 во 12:37
Ne plakjam i se nadevam kako kazna ke me besat na plostad i ke vlezam vo istorijata kako heroj.
------------- I get enough exercise...just pushing my luck.
|
Постирано од: Mindy
Датум на внесување: 19.Декември.2009 во 12:55
BisernA напиша:
е баш пред некој ден се смеев за чудово... добро, значи ако не се омажам до 24-5 год ( мислам така беше ) ќе морам да плаќам данок ами еве не сакам да се мажам... и што сега ?? демек од данокот кој ќе го плаќам ќе се родат деца
|
sto ? pa eve jas 24 god sum , znaci gotovo , go fativ zakonot za muda , c c c c
a aber nemam za mazenje , ne sum spremna be , nema sansi, kakov brak , pa uste i danok da plakjam
ebati drzavata
-------------
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 19.Декември.2009 во 13:01
CST напиша:
BisernA напиша:
|
sto ? pa eve jas 24 god sum , znaci gotovo , go fativ zakonot za muda , c c c c
a aber nemam za mazenje , ne sum spremna be , nema sansi, kakov brak , pa uste i danok da plakjam
ebati drzavata
| lelee princeso....a jas pa milsev deka si ...princesa....izgleda i si ama so.....kochijashki jazik....jaz'k!
pssst....a, mozebi tebe i ke te "izuzmat" od zakonot,...za da ne im bidesh losh primer na decata!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 19.Декември.2009 во 13:07
los primer na decata hahahahah druze
a sakav da prasam kolku treba da se plati danok ?
kolku pari kosta ???
-------------
|
Постирано од: pagane
Датум на внесување: 19.Декември.2009 во 13:09
Каj нас ова го има ко закон уште од Тошово време...па и до дене денес.. ергенски данок...
|
Датум на внесување: 19.Декември.2009 во 13:16
a kolku se plakja kaj vas pagane ?
kolku evra ???
-------------
|
Датум на внесување: 19.Декември.2009 во 13:17
Уффф, имам спомен од 90-те...беше некои 15 евра...сега не сум информисана. Мене не ме фати...за малку...
|
Датум на внесување: 19.Декември.2009 во 13:23
15 € ?
pa i ne e malku , koj znae kolku e vo MK
-------------
|
Датум на внесување: 19.Декември.2009 во 13:24
Ами...всуштност не памтам дали за година или за месец дена... не памтам...сигурно да ке е за година...
|
Датум на внесување: 19.Декември.2009 во 13:41
a, shto ke im pravat na хомосексуалците?....ili tie se isklucheni od zakonot?ili mozebi i ke im otvorat nekoja ustanova za "prevospituvanje"...za da pravilno se orientiraat?
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 19.Декември.2009 во 13:44
brza напиша:
a, shto ke im pravat na pederite?....ili tie se isklucheni od zakonot?ili mozebi i ke im otvorat nekoja ustanova za "prevospituvanje"...za da pravilno se orientiraat?
|
всуштност...тие просто се во групата-невенчани ...или...како е на бугарски: ергени.
|
Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 17.Јули.2010 во 11:59
чисти глупости...не знам во иднина уште каков данок ќе измислат можеби некој ако поседуваш некое домашно милениче
------------- Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.
|
Датум на внесување: 17.Јули.2010 во 12:10
srekja shto mene ne me fakja ,.."umniov" zakon!
|
Постирано од: Schatzii
Датум на внесување: 17.Јули.2010 во 12:28
некого не, но јас ќе треба да побрзам иако не ми се брза
------------- Dream what you want to dream;
Go where you want to go;
Be what you want to be,
because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.
|
Датум на внесување: 17.Јули.2010 во 12:41
shto?...mene mi zborish?
|
|