„ОСТВАРУВАМЕ“ и светската економска рецесија
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=17432
Датум на принтање: 23.Ноември.2024 во 15:20 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: „ОСТВАРУВАМЕ“ и светската економска рецесија
Постирано од: dras
Наслов: „ОСТВАРУВАМЕ“ и светската економска рецесија
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 16:54
Интересно некои ДПМНЕ-ДУИ локални самоуправи си добија “комбиња“ или како научно ги викаат минибуси да ја оправдаат одредбата „ ги збринавме учениците од програмата ОСТВАРУВАМЕ“ само остана недоумица колку ученици се за збринување дали 30 „комбиња “ ќе ја завршат работата Македонија да стане симбол на образовната мисија, нели во Македонија законот не одобрува граѓани без средно образование, колку тоа чини веројатно не, 30 школски минибуси него казни за граѓаните кои немаат сретства своите деца да ги пратат во средно училиште. И на крај кому му е потребно образованието кога стомакот во тешкава зима му е празен а температурите се под нула. Колку граѓани во моментов ги добија отказните решенија од компаниите кои немаат излез како да опстанат и кои немаат профитни задолжувања односно платени работни задолжувања, Кај е г-дин Мизо да објасни кога во Македониај ќе стигнат парите!? Што направи Г-дин Г.... за работниците од МиталСтил, Мак Стил, Руен, 11 Октомври, Текстилците од Струмица,.... да не бројам понаатаму..... Дали перед пристапните ЕУ фондови ќе ги збринат барем земјоделците кои сакаиќи или не, за мали пари си ги потпшаа имотните состојби за опорезување...... дали во иднина субвенциите ќе им ги надоместа давачките кон државата .....времето ќе каже... не чека економската рецесијата која го тресе светот ...тешко дека ние сме над тоа...можеби г-дин Г .... со ДПМНЕ свитата....
|
Коментари:
Постирано од: ZoraNaSlobodata
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 18:51
Бре само да се кукало.Ама важно Чарли Чаплин да е крив за се и за глобалното затоплување тој е крив бе!Па и за светската криза.
------------- За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 18:54
ZoraNaSlobodata напиша:
Бре само да се кукало.Ама важно Чарли Чаплин да е крив за се и за глобалното затоплување тој е крив бе!Па и за светската криза. |
Зар.....!? како ги помина празниците веројатно во некое монденско излетничко место!?...дали скијаше.... или се лизгаше на клизните цени на животно потребните артикли,... или пак на струјата од ЕЛЕМ!....
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 18:58
Немав потреба да ги поминам празниците никаде надвор од мојот дом.Освен нова година за која најдов соодветно место.
Сега ти фактичи се жалиш што сите македонски граѓани не ги поминаа празниците 10 000 километри подалеку од тука?
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 19:04
ZoraNaSlobodata напиша:
Немав потреба да ги поминам празниците никаде надвор од мојот дом.Освен нова година за која најдов соодветно место. Сега ти фактичи се жалиш што сите македонски граѓани не ги поминаа празниците 10 000 километри подалеку од тука? |
...не бе 10000 км далеку од Македонија, ....тука...., него како!?.... и со што??...
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 19:07
Со колку,толку,надвор во светот уште полошо е.Тоа е,светската криза е сегде,така е во светот,така е и кај нас,и тоа кај нас не е неподносливо.
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 19:09
ZoraNaSlobodata напиша:
Со колку,толку,надвор во светот уште полошо е.Тоа е,светската криза е сегде,така е во светот,така е и кај нас,и тоа кај нас не е неподносливо. |
Па така не вели г-дин Г.....
|
Постирано од: mileg
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 19:13
Сакам да кажам дека оваа е добар проект на владата за да не одат учениците пеш на училиште.Па луќе поради тоа учениците не го завршуваат училиштето или го прекинуваат.Браво за таа влада само напред и државата ни оди на подобро.
------------- 2244435863_d877ea2c34[1
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 19:56
Проектот е добар ....само мислам дека е премногу симболичен.....да беа барем малку од неискористените пари.....„компјутер за ское дете“!? ...да би се криело зад него кога не е спремно за час ....би имало повеќе пари автобуси децата да одат на училиште а не да патуваат по неколку километри!....секако „ОСТВАРУВАМЕ“ ...
|
Постирано од: moira
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 20:21
Дајте ве молам ОТРВОРЕТЕ ГО СРЦЕТО...и ТИ СИ МАКЕДОНИЈА...што е сега ова...кој ке збори за светската криза и нејзиното влијание кај нас кога ние и онака не ја чувствуваме...ние сме во криза и рецесија веке 18 години, така да имуни сме на сите тие влијанја...немаме систем за перцепција кој може да ги детектира и да реагира адекватно на нив...ние едноставно немаме време да реагираме...ОСТВАРУВАМЕ!!!
------------- ...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...
|
Постирано од: mohikanec
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 20:29
Pred nekoe vreme premierot nas kaza deka svetskata globalna kriza ke ne zaobikoli,no kako i mnogu pati do sega zgresi.Moira e vo pravo kaj nas 18 godini postoi kriza, no kriza od pogresni procenki i vladeenje na politicki diletanti i politicka mafija.
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 20:39
....дали гледам „политичка мафија“.... зарем тоа не исто со ....„ОСТВАРУВАМЕ“...или пак розово гледајки остваривме...како да го надминеме економскиот колапс.....дали со сите сегашни политички капацитети имаме предуслов за тоа.... се плашам дека светските експерти од Владата.. нема уште долго да имаат патриотски чувство...
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 20:52
jas ne gledam politicki kapacitet ni vo pozicija ni vo opozicija.Zemi go Bocevski dete na sdsm,ne mu se piknal na nekogo tamu (znaete veke kade),pa mu se pikna na Carlo, pa sega duri i minister za evro intgracii so nikakov politicki kredibilitet zad sebe,osven bolna ambicioznost.
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 20:57
..амбицијата никогаш не треба да биде мана.... но доблес е да ја кажуваш вистината...дури и кога налогодавецот има желба за нешто друго....но така секако нема кариера...а најмалку од платен портпарол до вице премиер за евроинтеграции....но што да се прави кога „нема подобро“!?....Македонија е мала.... нема луѓе со педигре......
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 21:32
Сакам да и кажам на модераторката дека во Македонија нема криза.А за тоа што го донесла владата за учениците тоа многу ме радува и го поздравувам.И не заборавајте дека ние сме на власт
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 21:36
Ти благодарам милег што ме просветли...ке останев во заблуда...сега секако полесно ке ми е кога знам дека во Македонија нема криза и дека се е прекрасно...така е...ОСТВАРУВАМЕ!
------------- ...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...
|
Постирано од: Vladimir88
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 21:36
mileg напиша:
Сакам да и кажам на модераторката дека во Македонија нема криза.А за тоа што го донесла владата за учениците тоа многу ме радува и го поздравувам.И не заборавајте дека ние сме на власт |
Кој сте тоа вие?
-------------
http://www.youtube.com/watch?v=B9-eAYHooUo -
Linkin Park - Crawling
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 21:40
moira напиша:
Ти благодарам милег што ме просветли...ке останев во заблуда...сега секако полесно ке ми е кога знам дека во Македонија нема криза и дека се е прекрасно...така е...ОСТВАРУВАМЕ!
| Па модераторке вие сама си кажавте во вашиот коментар дека нема во Македонија криза уште да го потврдите тоа со докази уштре подобро ќе биде.
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 21:41
....криза ....дали нема!?.....што тоа Владата донесла за учениците!?...малку појасно кажи....па потоа радувај СЕ....што се однесува до власта бидете кај сакате....но немој да се изненадите ако електоратот си го промени мислењето ....обландите може и горки да бидат...150 работника Руен, околу 800 МИТАЛСТИЛ, 135 работника грчкиот газда од Струмица,....итн...дали Вие од Власта знаете колку се тоа семејства и колку ученици тука има?!...
|
moira напиша:
|
Нема криза во Македонија бе што ти е.
130 работници од Руен испратени на принуден одмор
Четвртина од вработените во кочанската фабрика за автомобилски делови „Руен Ит" се испратени на принуден одмор до март. Како повод за ваквата одлука на раководството се наведува економската криза.
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?vestID=102794 - Повеќе
|
-------------
Linkin Park - Crawling
|
mileg напиша:
moira напиша:
| Па модераторке вие сама си кажавте во вашиот коментар дека нема во Македонија криза уште да го потврдите тоа со докази уштре подобро ќе биде. |
Докази НЕМА...затоашто ние и не знаеме што е тоа и како е да НЕ СИ ВО КРИЗА!
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 21:43
Vladimir88 напиша:
moira напиша:
|
Четвртина од вработените во кочанската фабрика за автомобилски делови „Руен Ит" се испратени на принуден одмор до март. Како повод за ваквата одлука на раководството се наведува економската криза.
|
| Господине владимир оваа информација ви е лажна и сакам да кажам да не се оптеретувате многу со такви невистинити информации.Тоа се прави за да се зголеми рејтингот на СДСМ кој сеуште е мал.
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 21:45
mileg напиша:
Vladimir88 напиша:
moira напиша:
|
|
| Господине владимир оваа информација ви е лажна и сакам да кажам да не се оптеретувате многу со такви невистинити информации.Тоа се прави за да се зголеми рејтингот на СДСМ кој сеуште е мал. |
И оваа информација да не е лажна??
Ставен клуч на рудникот „Бучим“, 450 рудари си одат дома
Со насолзени очи работниците ја прифатија одлуката на менаџментот. Го запреа ископувањето на рудата и ги паркираа дамперите. Ќе се вратиме ли повторно, се прашуваа меѓу себе.
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=102478 - Повеќе |
-------------
Linkin Park - Crawling
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 21:46
И оваа е лоажна информација господине владимир.Добро ви кажав да не се оптњеретувате со такви лажни информации.
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 21:48
mileg напиша:
И оваа е лоажна информација господине владимир.Добро ви кажав да не се оптњеретувате со такви лажни информации. |
И оваа информација ли е лажна??
Опасност 2.500 рудари да останат без работа
Сите рудници во Македонија за обоени метали се пред затворање, што ќе значи отворена опасност околу 2.500 рудари да се најдат на улица.
„Оловото и цинкот најмногу се трошат во автомобилската индустрија, која е во голема криза. Продажбата на автомобили драстично е намалена, фабриките отпуштаат десетици илјади вработени. Тоа ја прави реална можноста ’Саса‘, и покрај тоа што и со сегашниве ниски цени има мала економија во работењето, наскоро да го затвори рудникот. Прогнозите не ни даваат надеж дека набргу нешто може да се подобри“, вели Максим Прохоров, директор за инвестиции и развој во овој рудник.
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=102106
|
-------------
Linkin Park - Crawling
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 21:58
Добро, со тие докази лажи го народот што не се разбира од политика.
|
Датум на внесување: 11.Јануари.2009 во 23:14
Mileg, ti se razbiras od politika kolku baba mi od voena muzika.Te molam razbudi se i bidi realen.
|
Датум на внесување: 12.Јануари.2009 во 07:26
mileg напиша:
Добро, со тие докази лажи го народот што не се разбира од политика. |
Те жалам..работава ќе испадне
"Се нашле 20 будали и еден паметен"
-------------
Linkin Park - Crawling
|
Постирано од: skywaker
Датум на внесување: 12.Јануари.2009 во 07:37
moira напиша:
Дајте ве молам ОТРВОРЕТЕ ГО СРЦЕТО...и ТИ СИ МАКЕДОНИЈА...што е сега ова...кој ке збори за светската криза и нејзиното влијание кај нас кога ние и онака не ја чувствуваме...ние сме во криза и рецесија веке 18 години, така да имуни сме на сите тие влијанја...немаме систем за перцепција кој може да ги детектира и да реагира адекватно на нив...ние едноставно немаме време да реагираме...ОСТВАРУВАМЕ!!!
|
tocno
|
Датум на внесување: 12.Јануари.2009 во 11:25
„Кочани, 12 јануари (МИА) - Светската економска криза први во кочанското стопанство ја почувствуваа вработените од фирмата „Руен интернешнл технолоџи“, поради што од денеска 127 работника и официјално се пуштени на принуден одмор ...“
....изгледа светската глобална криза ќе не одмине.... Мкедонија со сигурност ќе ги ндмине сосојбите.....!?.....
|
Датум на внесување: 12.Јануари.2009 во 13:54
Сакам да кажам дека примерот на Драс е точен ама не се согласувам дека има 127 отпуштени.Драс грешка сте разбралие има 117 отпуштени а не како што велите вие 127 и тоа не е точен податок.
|
Датум на внесување: 12.Јануари.2009 во 14:23
....не велам Јас, туку тоа го кажува „тикерот“ на МИА за повеќе информации обратете се кај МИА.... а Јас велам дека кризата „секако“ ќе не одмине...или можеби Славевски има веќе разработено како да инјектира финансиски сретства во македонското стопанство како против мерка на кризната состојба....во нашата регионална близина читам дека некои Влади спремаат финансиски пакети за отпуштените работници...кај нас пак идат избори....колку чинат кампањитње, веројатно колку што чинат и ваквите пакети.....да оставиме времето да каже!?......
|
Датум на внесување: 12.Јануари.2009 во 14:34
Времето си го кажа своето.Славески рече дека Македонија ќе ја заобиколи кризата со тоа што ке се формира кризен штаб на чело со Славески.
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 12.Јануари.2009 во 14:39
mileg напиша:
Времето си го кажа своето.Славески рече дека Македонија ќе ја заобиколи кризата со тоа што ке се формира кризен штаб на чело со Славески. |
абе Милег абе ти природно си глупав или тренираш извини....ама...твоиве постови(освен ако не не заебаваш овде)се лудило
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Датум на внесување: 12.Јануари.2009 во 15:03
Andjelina напиша:
mileg напиша:
Времето си го кажа своето.Славески рече дека Македонија ќе ја заобиколи кризата со тоа што ке се формира кризен штаб на чело со Славески. | абе Милег абе ти природно си глупав или тренирашизвини....ама...твоиве постови(освен ако не не заебаваш овде)се лудило | Грешка сте во тоа
|
Датум на внесување: 12.Јануари.2009 во 22:29
...кој тоа е во грешка... немора да го слушаш само г-дин Г... читај малку дневни весници,.....
|
Постирано од: FILIP
Датум на внесување: 13.Јануари.2009 во 01:19
„ОСТВАРУВАМЕ“.... МАЧКАЊЕ ОЧИ...
------------- Правдата е релативна работа, но ВИСТИНАТА е една
|
Постирано од: Ssssssssssssss
Датум на внесување: 13.Јануари.2009 во 14:56
Nemoze nam niko nista jaci smo od sudbineeeeeeeeeeeeee VLADA NA REPUBLIKA MAKEDONIJA OSTVARUVAME NIKOLA NIKOLA NIKOLA
|
Датум на внесување: 13.Јануари.2009 во 20:43
Ssssssssssssss напиша:
Nemoze nam niko nista jaci smo od sudbineeeeeeeeeeeeee VLADA NA REPUBLIKA MAKEDONIJA OSTVARUVAME NIKOLA NIKOLA NIKOLA |
...невидам каков ќар имаат македонските граѓани од тоа што сте „јачи“......можеби граѓаните за два месеци и ќе сватат колку им „помага Власта“ во справување со кризата која тропа на нивните врати па пак ќе и ја „дадат“ довербата особено на г-дин Минхаузен, за жал досега граѓаните веруваа на „неговите басни“,....и сега никој неможе да ги обештети оние кои поштено си го платија „патриотскиот софтвер“..секако плашејки се да не им биде уште поскап!.....а дека Македоннија напредува во слободата на демократијата .....денеска можеше да се чуе за добрата 3(тројака), заедно со истражувањето на ИРИ каде непоправливо рејтингот ДПМНЕ е највисок,...интересно колку овој народ може да трпи.....
|
Датум на внесување: 14.Јануари.2009 во 12:42
....тешко дека нема криза,....проверете кај Силмак во Тетово, Руен , можеби кај Миталстил или во Струмица кај грчкиот газда.....за малите фирмички во гаражите да не зборуваме ,таму газдите ги менуваат работниците како „џамбаз магарињата“....очигледно кризата ја одмина Македонија.....
|
Постирано од: lilica
Датум на внесување: 14.Јануари.2009 во 14:52
Многу фала на Г.Г.... што ни даде(читај недаде) од тие новите возила за луге со посебни потреби.Да е жив ЗАЕВ! Школо и се друго што ни е потребно ни обезбеди.
Груевски, за време до три години скапан денар, од таа НЕГОВА преродбенска програма и најголем буџет, нема донирано.Ама хуманист!Срам да му е! Ниту дошол во посета, ниту пакетчиња,ниту поздрав.
А даде директива родителите на тие деца, први да се отпуштат од работа!ЕЕЕ! И цел ден во црква да виси, гревовите не може да си ги испере.Како да гласа човек за таков!
Шо бе МИЛЕГ, не се точни информации, кога ЈАС сум еден од тие ОТПУШТЕНИ по весници што ги пишува.Жива вистина,ама треба тие црните очила да ги симнеш, за да видиш.И МАДОНА со наочари за сонце, тресна на сцената, стварно, ништо не се гледа во темница!Т А К А Л И Е?
|
Постирано од: Ssssssssssssss
Датум на внесување: 14.Јануари.2009 во 15:48
Pa ne e Gruevski be magionicar ovie od sdsm 15 godini ja serea i vie sakate za 2 godini da se opravi cekajte cekajte trpenie spasenie
|
Датум на внесување: 14.Јануари.2009 во 15:52
Ssssssssssssss напиша:
Pa ne e Gruevski be magionicar ovie od sdsm 15 godini ja serea i vie sakate za 2 godini da se opravi cekajte cekajte trpenie spasenie |
Од многу чекање, чекан ќе се сториме...во меѓувреме и чекалната да ја преуредиме не ќе биде лоша идеја..
-------------
Linkin Park - Crawling
|
Постирано од: lilica
Датум на внесување: 14.Јануари.2009 во 15:58
Vladimir88 напиша:
Ssssssssssssss напиша:
Pa ne e Gruevski be magionicar ovie od sdsm 15 godini ja serea i vie sakate za 2 godini da se opravi cekajte cekajte trpenie spasenie |
Од многу чекање, чекан ќе се сториме...во меѓувреме и чекалната да ја преуредиме не ќе биде лоша идеја.. | Имаш подршка од мене!
|
Датум на внесување: 18.Јануари.2009 во 16:06
....како тоа не се зпрашавте што тоа „ОСТВАРИВТЕ“,.... да ја заборавиме рецесијата!,..... кога Македонија не била во рецесија!? ... да им веруваме, на крај на сејачите на маглеа,.... во Македонија тече мед и млеко,....., кога ќе почнеме да правима обланди!?....
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 18.Јануари.2009 во 21:00
dras напиша:
....како тоа не се зпрашавте што тоа „ОСТВАРИВТЕ“,.... да ја заборавиме рецесијата!,..... кога Македонија не била во рецесија!? ... да им веруваме, на крај на сејачите на маглеа,.... во Македонија тече мед и млеко,....., кога ќе почнеме да правима обланди!?.... |
Ако се запрашат ќе мора да се засрамат и да заминат. Но вакцинирани се против срам и запрашување. Затоа и добро им оди со измамата на народот.
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Датум на внесување: 23.Јануари.2009 во 16:17
......„Ако се запрашат ќе мора да се засрамат и да заминат.“......
..но не си одат,...додека има овци волната е евтина. Но ајде да зборуваме за субвенциите во земјоделството, ....толку пари,.....а пак се собираат пари,...се прашувам зошто,.....,па избори идат, кампањата „ОСТВАРУВАМЕ“,..изгледа само потроши пари на граѓаните,.... прашање е колку коштаат таксите за имотните листови ,.... и дали субвенциите нема да се делат по партиски клуч!?...дали во сите општини еднакво се спроведува апликацијата за субвенциите во земјоделството?....
|
Постирано од: nelson
Датум на внесување: 23.Јануари.2009 во 16:53
ne veruvam...
------------- Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
Датум на внесување: 26.Јануари.2009 во 09:59
nelson напиша:
ne veruvam... |
Верувал или НЕ, знај дека е така. Но и многу бргу ќе поверуваш.
|
Датум на внесување: 26.Јануари.2009 во 15:54
За што не верувате?
Дека Владата ке си оди или пак за правилно распределените субвенции во земјоделието?
Дека Владава брзо ке си оди, нема, тоа барем на сите треба јасно да ви е.
А што се однесува до субвенциите нормално дека нема да има правилна распределба. Кај нас барем се знае како одат тие работи а и за каква распределба се збори кога кметовите сеуште владеат.
Никакви реформи нема во однос на эемјоделието, се тече онака како што беше и во изминативе децении, само се збори за некои реформи и подобрување на статусот на земјоделците но ништо од сето тоа, иако и нив баш не можам да ги разберам, постојано плачат, као се бунат но ништо конкретно не превземале, оној нивниот Вељо Губец, никаде го нема, само пред Избори се активира и прети со некаква си селанска буна...хахахха...која патетика...колку да ни се јави дека е тука и дека постои...а вие пак не знам како имаат воља сеуште да му веруваат. Гледајте само колку се загубени и лесно поводливи...конкретно за моменталнава состојба околу СведМилк...протестираат пред Владата...!!! Што мајка бараат пред Владата и зошто го истураат млекото и кај биле овие 6 месеци да се бунат...на што се надевале? Навистина не можам да ги сфатам.
И сите оние програми и проекти за кои навистина би требале да се заинтересираат кај нив не будат никаков интерес...наместо планско производство они се палат на на приказни кои им се сервирани од разноразни министри за земјоделие кои се случајно седнати во министерската фотеља по партиска заслуга.
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 26.Јануари.2009 во 16:02
a, shto ostvarile shmokljanite?,...osven ( toe e sigurno,..svojata idna egzistencija!),..mesto da gi troshat parite na egzistencijalni (opshti !!) raboti,...ovie gi frlaat za,.molitvi..reklami ,..spomenici,......i slichni guposti!( za ova vreme ,..i te kako se gluposti!)
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 26.Јануари.2009 во 18:36
moira напиша:
За што не верувате?
Дека Владата ке си оди или пак за правилно распределените субвенции во земјоделието?
Дека Владава брзо ке си оди, нема, тоа барем на сите треба јасно да ви е.
А што се однесува до субвенциите нормално дека нема да има правилна распределба. Кај нас барем се знае како одат тие работи а и за каква распределба се збори кога кметовите сеуште владеат.
Никакви реформи нема во однос на эемјоделието, се тече онака како што беше и во изминативе децении, само се збори за некои реформи и подобрување на статусот на земјоделците но ништо од сето тоа, иако и нив баш не можам да ги разберам, постојано плачат, као се бунат но ништо конкретно не превземале, оној нивниот Вељо Губец, никаде го нема, само пред Избори се активира и прети со некаква си селанска буна...хахахха...која патетика...колку да ни се јави дека е тука и дека постои...а вие пак не знам како имаат воља сеуште да му веруваат. Гледајте само колку се загубени и лесно поводливи...конкретно за моменталнава состојба околу СведМилк...протестираат пред Владата...!!! Што мајка бараат пред Владата и зошто го истураат млекото и кај биле овие 6 месеци да се бунат...на што се надевале? Навистина не можам да ги сфатам.
И сите оние програми и проекти за кои навистина би требале да се заинтересираат кај нив не будат никаков интерес...наместо планско производство они се палат на на приказни кои им се сервирани од разноразни министри за земјоделие кои се случајно седнати во министерската фотеља по партиска заслуга.
|
Ај нешто паметни и ти да кажиш
|
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 26.Јануари.2009 во 18:42
Датум на внесување: 27.Јануари.2009 во 20:56
miroslav_g8 напиша:
a sto so izmolzenite stocari koi mlekoto go isturaat po ulica ? ... neli trebase duri Kina da e " pokrivame " so mleko ? |
Во наши прилики млекото од измолзените сточари.........овците ќе го собираат.......... процедурално...............
|
Датум на внесување: 27.Јануари.2009 во 23:55
....Поради „наводно“ намалениот железнички превоз ќе има намалување на платите на железничките работници за околу 10%!?,...па нели македонски железници беа под капата на државата, а Владата колку знам во годините кои изминаа напорно се трудеше да ги зголеми платите на буџетарите во борба против сиромаштијата во Македонија, ....па дури тука се најдоа и пензионерите,....само не сум знаел дека корекцијата на пензиите според поскапување на животните трошоци се викало „покачување на пензиите“....кај ли ќе го потроши Владата енормно големиот буџет кој го наметнува за 2009 година,....дали силното промовирање на „културните будалштини“ на Министерството за Култура се поважни во моментот од сиромаштијата која како продукт на економската рецесија полека но сигурно навлегува во македонските компании,....се надевам дека нема да има отпуштања во компаниите на Македонски железници,......ОСТВАРУВАМЕ, и се е можно,....., СКОПСКО е секако подобро во летните горештини,....., „нема“..... криза во Македонија!?....
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2009 во 00:03
27.01.2009 18:00
.......„ Паника и револт кај вработените во „Македонски железници". Се скусуваат платите, јануарската ќе биде пониска за 10%.“..........
„........„А1" од високи извори во „Железницата“ дознава дека предлогот е ставен на маса. Информирани се железничарите. Се водат и преговори........“
......како процури информацијата......
|
Датум на внесување: 28.Јануари.2009 во 16:43
mora da se namalat platite na vrabotenite vo zeleznica za da moze da im se dade na onie koi sto gi vrabotija vo MZ.brojkata na novo vraboteni partiski vojnici na "ostaruvacite" vo MZ e mnogu golema. novo vrabotenite moze da gi vidite po kafanite na site zeleznicki stanici kako partiski sostanocat i se opivaat so narodni pari,a rabota nikako!!!
|
Датум на внесување: 29.Јануари.2009 во 13:14
"klati vrata,zemi plata!" se vika
------------- Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
Датум на внесување: 03.Февруари.2009 во 19:34
OSTVARUVAME:
-nebulozni zakoni
-fijaska
-kriminal
-mito
-vrabotuvanja za teroristi
-iskopuvame
-iritirame
-peckame
-terame inaet
-krademe
-lazeme
-hapsime
glasajte za nas!prerodba prodolzuva!
|
Датум на внесување: 03.Февруари.2009 во 19:35
i seto toa , na grbot i protiv sopstevniot narod
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Датум на внесување: 03.Февруари.2009 во 19:41
dras напиша:
..но не си одат,...додека има овци волната е евтина. Но ајде да зборуваме за субвенциите во земјоделството, ....толку пари,.....а пак се собираат пари,...се прашувам зошто,.....,па избори идат, кампањата „ОСТВАРУВАМЕ“,..изгледа само потроши пари на граѓаните,.... прашање е колку коштаат таксите за имотните листови ,.... и дали субвенциите нема да се делат по партиски клуч!?...дали во сите општини еднакво се спроведува апликацијата за субвенциите во земјоделството?.... |
Ако волната е квалитетна не е важен бројот на офците. Цената си останува висока.
|
Датум на внесување: 03.Февруари.2009 во 23:01
kako so gledam tesko deka ke si zaminet dobrovolno...zalepeni se so sekundaren lepak za foteljite!
|
Датум на внесување: 03.Февруари.2009 во 23:02
ne im se zalepeni ... SRASNATI im se
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Датум на внесување: 03.Февруари.2009 во 23:33
gledam,slusam ise molam da ne e vistina!dzonson kontrol se nafatil da gradi pogon kaj nas zatoa sto vladata im dala 1milion evra za pocetok i se obvrzala vo narednite dve godini da go plakja treningot na rabotnicite a vo narednite cetiri godini da plakja 50% od bruto platata na site vraboteni.ova li se tie privlakjuvanja na stranski investicii,so parite na gradjanite si igraat kako sto sakaat.ova e uste edna pricina carlo caplin i kompanija da si podnesat ostavka a ne samoSlavevski.narode MAKEDONSKI svesti se ne spij zatoa sto ovie kje te nateraat da si go proplaces i majcinoto mleko.
|
Датум на внесување: 04.Февруари.2009 во 00:37
orlov напиша:
dras напиша:
..но не си одат,...додека има овци волната е евтина. Но ајде да зборуваме за субвенциите во земјоделството, ....толку пари,.....а пак се собираат пари,...се прашувам зошто,.....,па избори идат, кампањата „ОСТВАРУВАМЕ“,..изгледа само потроши пари на граѓаните,.... прашање е колку коштаат таксите за имотните листови ,.... и дали субвенциите нема да се делат по партиски клуч!?...дали во сите општини еднакво се спроведува апликацијата за субвенциите во земјоделството?.... |
Ако волната е квалитетна не е важен бројот на офците. Цената си останува висока.
|
....овци има за жал многу во Македонија,...., но пари нема за граѓаните,....,многу отпуштања,..,затворени компании,..., не платени дневници,..., работа за бадијала,....ни носи 2009, а дали Владата има капацитет за ова да се сузбие останува како прашање!?....
|
Датум на внесување: 04.Февруари.2009 во 00:38
...добро е што БУЧИМ се рестартира, но тоа не е заложба на мерките на Владата за сузбивање на економската рецесија која полека но сигурно ја зафаќа Македонија и регионот,....,туку обврските кон партнерите на Бучим,....секако малото покачување на бакрот на светската берза,... е теоретско оправдување на добивката за газдите на Бучим,...но секако дека е огромен бенифит за вработените во Бучим и нивните семејства,..ТУКА ЗА ЖАЛ МАЛКУ- ОДНОСНО „ИЧ“ НЕ ПОМОГНА ВЛАДАТА и Ставревски,...иако господинот СИ беше таму во некоја СВЕТСКА БАНКА,....Зошто таму не си седеше?!...доста им помагаше на македонските граѓани.....
|
Датум на внесување: 04.Февруари.2009 во 20:01
dras напиша:
orlov напиша:
dras напиша:
|
....овци има за жал многу во Македонија,...., но пари нема за граѓаните,....,многу отпуштања,..,затворени компании,..., не платени дневници,..., работа за бадијала,....ни носи 2009, а дали Владата има капацитет за ова да се сузбие останува како прашање!?.... |
И се ќе биде така додека народот не направи РАДИКАЛЕН ЧЕКОР за промена. Само радикализмот што би можел да го направи НАРОДОТ доколку биде единствен може да промени СЕ. Другото се е лага.
|
Датум на внесување: 04.Февруари.2009 во 21:07
site sme za radikalni cekori no nema ovcar da go povede ova stado
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 04.Февруари.2009 во 21:12
dobro e!,..nekoe vreme ,..ke se teshat makedoncive so ,..svetskata kriza,...ama, koga i da e,..taa ke pomine vo svetot!,...samo,da mi e da znam,..so shto posle ke se pravdaat makedoncive za svojata,..."brilijantna" pozicija,..
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 07.Февруари.2009 во 00:57
Економската криза ги седна на една маса експретите, бизнсмените, банкарите и власта. Реалниот сектор е под силен удар. Експертите порачаа да се преземаат континуирани чекори.
„Фактот што Република Македонија успеа да функционира, да ги задоволи сите јавни потреби со едни од најниските стапки на персонален данок од доход и данокот од добивка, всушност преставува еден штит", рече Трајко Славевски, министер за финансии.
..и додека економската криза,...за која Владата тврдеше дека ќе ја одмине Македонија,..., ги седнала на маса експертите, кои препорачуваат континуирани мерки,....односно некакви недокажани предлози!....Министрот за Финансии се изјасни дека Владата веќе поставила ШТИТ!?,......ВЕРОЈАТНО СЕГА СМЕ ЗАШТИТЕНИ!??....
|
Датум на внесување: 09.Февруари.2009 во 18:13
a kako da se zastitime od vladata?
|
Датум на внесување: 09.Февруари.2009 во 18:20
mohikanec напиша:
site sme za radikalni cekori no nema ovcar da go povede ova stado |
ima ....... samo odamna svatile deka ovcite ne se vredni za da se bavat so ovcarstvo zabolele ovcite ne od bruceloza tuku vmro- ZA
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 09.Февруари.2009 во 20:35
Мирослав, вакви слики ставај на други подфоруми.
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 09.Февруари.2009 во 23:30
nelson напиша:
OSTVARUVAME:
-nebulozni zakoni
-fijaska
-kriminal
-mito
-vrabotuvanja za teroristi
-iskopuvame
-iritirame
-peckame
-terame inaet
-krademe
-lazeme
-hapsime
glasajte za nas!prerodba prodolzuva! |
заборави вакцинираме против заушки во екот на епидемијата казнуваме за неплатени придонеси(иако системот ни паѓа-шо има тоа врска,ни требаат пари за избори) конфискуваме никој не смее да не ни плати-следи казна ние не исплаќаме-боловања,породилни боловања и слични глупости ни се може,власт сме ..................................................
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Датум на внесување: 09.Февруари.2009 во 23:32
ни се може,власт сме
"konac delo krasi"
vo pravo si
|
Датум на внесување: 09.Февруари.2009 во 23:40
сакале ние да признаеме или не државава ни е во хаос и таква беше многу пред да не зафати рецесија односно пред да се правда владата со светската криза сите закони се спорни сите новововедени промени во школството паѓаат во вода концептот за бруто плата се руши како кула од карти парите дадени за патриотски софтвер отидоа во мајчина им голем дел од населението преживува(не живее) фабриката која ќе ја решеше млечната криза ЗАСЕКОГАШ испадна утка а ние градиме плоштади,цркви,фонтани,шмизли... ОСТВАРУВАМЕ луди ли сме Господе?
|
Датум на внесување: 09.Февруари.2009 во 23:43
dobro prasanje...
|
Датум на внесување: 09.Февруари.2009 во 23:45
sto ostvaruva ? ............. NIŠTO ............ so upornoto odbivanje vo vrska so problemot so vadenje na bugarski pasosi i potpisuvanje od strana na istite za navodnite bugarski koreni , samo e dokazuva negovata resenost da go dounisti i ona nesto MAKEDONSKO .............
|
Датум на внесување: 09.Февруари.2009 во 23:47
na kraj ke vidite deka covekot ke izleze podobar i od "kleopatra"...
|
Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 10.Февруари.2009 во 10:38
Sto se zalite bre site,bidete malku realni kade ziveete pa posle ocekuvajte sovrsenstvo.Ovaa drzava ne moze da se ispravi za tri godini koga nekoj so vekovi ja tupel..Ali ke bide se i ke zastaneme na noze,naskoro blagodarenie na tie sto OSTVARUVAAT a ne lazat kako nekoi predhodno sto ispljackaa sve zivo..i uste imaat lice da izlezat so FRCKO za grevoi se....
|
Постирано од: Dora Bakojani
Датум на внесување: 10.Февруари.2009 во 15:46
kolku samo zaslepeni ima vo makedonija, cudo edno!
-------------
|
Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 11.Февруари.2009 во 09:49
Dora Bakojani напиша:
kolku samo zaslepeni ima vo makedonija, cudo edno!
|
Ova treba da se eliminira i taa groznata bakojani na slikata da se smene odma.RASISTI
|
Датум на внесување: 15.Февруари.2009 во 17:11
...интересна тема,.... интересни соговорници,.. веројатно не се во МАКЕДОНСКОТО поднебје, или луѓето се збегани,...се прашувам? на кај оди македонската берза,....дали и тука „мвр„ не си најде рејтинг кампања?... чудо едно што досега се немаше произнесено,.. Но сево ово нема ништо заедничко со „ИНВЕСТЕД МАКЕДОНИЈА“....дали г-дин Мизо ќе објасни кај е проблемот,...., ИНВЕСТИЦИИ,... ИНВЕСТИЦИИ,... ИНВЕСТИЦИИ,... дали г-дин Г.... не инфиолтрира во Вортексот на иднината!?...дали паѓа берзата!?... иначе темава беше за „рецесија“ или СИРОМАШТИЈА на македонските граѓани,...., нека некој каже колку Владата напреднала во борба против сиромаштијата!?
|
Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 24.Февруари.2009 во 12:26
Neznam samo do koga ke zivee ovoj narod vo zabluda deka nesto vo ova nase drzavice odi na dobro. Koj e toj stranski investitor sto ke frli pari i vreme ili pak ke saka da rizikuva vo drzavava, koga preku nok se menuvaat zakoni, pravila, podzakonski akti koi i nie samite ne moze da gi znaeme a ne pak stranec. I seto toa vo vremeto pred ekonomskata kriza, a da ne pravam muabet za segasnava sostojba. I sto "OSTVARUVAME" nie vo megjuvreme? Frlame desetici milioni evra za spomenici, razfrlani po centarot na glavniot grad, gradime objekti, sali, sadime drva, nosime zakoni so koi se pravat dlaboki rezovi vo stopanstvoto... Ne vikam deka seto toa ne e potrebno, ama mislam deka periodot e celosno pogresen. Ima uste mnogu za kazuvanje, ama ke pocekam nekoj da mi kaze dali ne sum vo pravo.....
|
Датум на внесување: 24.Февруари.2009 во 22:32
Инвестициите само што не тргнале,....., едно чудо тендери за мини хидроелектрани, продолжување на гасоводната мрежа до Неготино и Битола, можеби и ќе открија нов коп за бакар во Струмица, таму „имало“ бакар,..... а спомениците ,..па при толку инвестиции, зошто и да не го зголемиме колтурното богатст во градот-држава Скопје,...и онака народните избраници особено сегашниве, ....,знаат со европските пари,... така оној-моронот му објасни на Фуере,... а што да се прави ИЗБОРИ ИДАТ....нема потреба да се отфрли помошта од ЕУ иако се надевавме на повеќе,..... а и толку голем буџет. 2,7 милијардичиња, како ли ќе го наполни г-дин Г.... дали толку волна ќе има за стрижење кај македонските граѓани.......ОСТВАРУВАМЕ
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 25.Февруари.2009 во 11:37
Стигнавме до дното. Најпосле имаме цврсто тло под нозете.
------------- http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/
|
Датум на внесување: 25.Февруари.2009 во 22:24
ne bidi siguren...ke bide i poloso!
|
Постирано од: alan ford
Датум на внесување: 28.Февруари.2009 во 07:10
kako se blizat izborite,vlasta mi stanuva se pojadna i pojadna...Samo se prasuvam dali na ovoj narod mu e napravena celosna LOBOTOMIJA od strana na VMRO DPMNE...i zar e mozno povtorno ovie oancari pak da ja zgrabat vlasta...Iskreno se nadevam vo vo neo-liberalnata svest na Makedonskiot narod
------------- I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
Датум на внесување: 28.Февруари.2009 во 09:18
kako se blizat izborite...mene samo mi se cini ...deka ke bide opeto...
|
Датум на внесување: 28.Февруари.2009 во 09:52
Светската економска рецесија ја одминува Македонија......
Македонските Весници очигледно лошо ја толкуваат економската состојбата во Македонија!?...
.....„Буџетот за годинава стои на стаклени нозе и е правен како Македонија да не е дел од планетата Земја, туку како да се наоѓа на Марс и таму годинава треба да се случува експанзија, а не криза...........Таму некаде има светска криза, а на Месечината има експанзија, а Македонија е држава на Месечината или на Марс и може да оствари пораст оваа година од 5,5 проценти, зголемување на платите, ......“
.......„Продолжува да паѓа индустриското производство во земјава. Веќе четврти месец едноподруго, статистиката бележи намалување на индустрискиот раст. Според завчера објавените податоци, во јануари годинава падот е за 16,7 отсто, во однос на истиот месец минатата година. Во декември минатата година, пак,“........„Треба да се поддржат големите компании-извозници, но Владата не презема ништо да им помогне“.......
........„Банкарските камати ќе растат, а кредити ќе има се' помалку. Според банкарите, ќе има онолку кредити колку што ќе има штедни влогови. Ако депозитите се намалуваат, ќе се скусува и кредитирањето. Стопанството и граѓаните се жалат, а банките одат на сигурно работење.“ .......
........„Меѓународниот монетарен фонд во својот последен извештај прогнозираше дека годинава Македонија ќе оствари економски пораст не повисок од три проценти..........И додека предупредувањата не стивнуваат, македонската Влада, барем официјално, се' уште не ни помислува да ја ревидира проектираната стапка на раст за годинава од 5,5 отсто, бројка што стои во макроекономските проекции предвидени со буџетот за 2009 година“.......
....Но и покрај тоа што Владата упорно тврди дека во Македонија нема криза,.....резултатите кажуваат нешто друго...„Тетово - Компанијата „Силмак“ од Јегуновце на 1 март ќе ја изгаси и последната печка. По згаснувањето, работниците ќе останат на улица“....
.....ова е сигурно поради големата побарувачка на феросилициумот од светските индустриско-металуршки компании, па газдите на „Силмак“ ги избркаа работниците бидејки не можат да ги здоволат потребите од побарувачката!...................
......што се секираат работниците ? тука е Владата... со својата програма „ОСТВАРУВАМЕ“ и секако со својата 24- часовна посветеност,........... (.....„Скандалозно и навредливо го опишаа новинарите постојаното доцнење на премиерот Никола Груевски, кој задоцни и на петгодишниот помен на трагично загинатиот претседател Борис Трајковски. Присутните на поменот на гробиштата Бутел, меѓу кои членовите на семејството Трајковски, претседателот Бранко Црвенковски, пратеници, министри, претставници на дипломатскиот кор, речиси половина час на студ го чекаа премиерот за да положат цвеќе на гробот на Трајковски.“).........веројатно Премиерот доцнел поради многуте обврски,.... обезбедување на работа за работниците од „Силмак“...........Заклучок,....Во Македонија „НЕМА“ криза ......„ ОСТВАРУВАМЕ“ тоа секако македонските граѓани го чувствуваат....
|
Датум на внесување: 28.Февруари.2009 во 10:03
ОСТВАРУВАМЕ“ тоа секако македонските граѓани го чувствуваат....
i toa kako!
|
Датум на внесување: 28.Февруари.2009 во 22:16
...денес, оној моронов од СИТЕЛ си направи интервију во негов стил,...успеа на соговорникот да му објасни што да си зборува,..... но постов се однесува за гостот на трокрилецот Латас,..... секако предлагам да ја прифатиме неговата, и посветеноста на неговата екипа во работата,..... и во проектите кои Тој ги промовира на преставувањето на кандидатите,.... и кои како што истиот рече дека не биле завиени во политички обланди, него биле реални и остварливи и опишани во портокаловата програма ОСТВАРУВАМЕ,...... и би сакал секако да излезе пред македонската јавност со конкретни (стварни) бројки да ја поткрепи работата во досегашниот период,...
....и за крај би Му препорачал мерките предвидени за сиромашните во здравството, пред да ги спроведе, прво да си го преиспита новиот Министар дали се остварливи,..... секако физички стварно, па потоа да го тера законот во машината за гласање,.....ако истата мерка биде како бесплатното здравје, во шаторите по плоштадите ,....би му биле благодарни да не ја спроведува, .....бидејки оние со по пет-шест „стана“ или куќи пак ќе бидат на приоритетната листа сакал Тој или не!?.....
|
Датум на внесување: 04.Март.2009 во 23:42
...дали по изборите .....или наесен не чека девалвација,.....кажи бе Славе , .....или пак ќе го прашаш оној со „чисти раце“......нема тука никава врска,....Тој бил кадар на опозицијата,.....
|
Датум на внесување: 07.Март.2009 во 21:31
dras напиша:
...дали по изборите .....или наесен не чека девалвација,.....кажи бе Славе , .....или пак ќе го прашаш оној со „чисти раце“......нема тука никава врска,....Тој бил кадар на опозицијата,..... |
А зошто па баш после изборите или на есен? Зар сега не ја сеќаваш? Или доволно те плати некоја партија па сега си викаш е.....инфлација..........нема грешка.....,,шијо му га Ѓуро. Или не се претвараш дека се ти е ОК.
|
Постирано од: ato
Датум на внесување: 08.Март.2009 во 09:07
зАРЕМ НЕ ГЛЕДАТЕ КОЛКУ вИ Е УБАВО.
дОАЃА НОВИОТ КОМУНИЗАМ ОД НОВИТЕ КОМУЊАРЧИЊА НА гРУЈО.
зАРЕМ НЕ ЈА ГЛЕДАТЕ НОВАТАЉ КУМРОВАЧКА ШКОЛА, УПС АКАДЕМИЈА ЗА ПОЛИТИЧАРИ. зАРЕМ НЕ ГЛЕДАТЕ КОЛКУ вИ Е УБАВО, САМО НЕ ЗНАЕТЕ ШТО Е УБАВО, НЕ ЗНАЕТЕ ДА СЕ РАДУВАТЕ.
ХА, ХА, ХА ГЛАСАЈ БУДАЛО МАКЕДОНЧЕ ГЛАСАЈ И ИЗГЛАСАЈ УШТЕ ПОГЛУПАВА ВЛАДА.
Од избори на избори гласаш за улави по улави, те водат во амбисот а ти викаш колку ти е убаво.
КОЈ РАБОТИ МНОГУ А НИШТО НЕ СРАБОТУВА?
Зарем деца кои уште си играат со играчки може да бидат Министри, зарем Министер може да биде човек кој нема еден ден стаж.
Да во оваа Г Држава и овој О народ може се да се случи и секој да го води.
|
Постирано од: трендафил
Датум на внесување: 10.Март.2009 во 11:19
Гледам дека Светската Банка предвидува опаѓање на производството на светско ниво за оваа година за 15%. Во Македонија е предвиден пораст од 3%. А многу мал број на земји треба да имаат пораст на производството. Македонија многу подобро излегува на крај со кризата од сите околни земји, вклучувајќи ги тука и членките на ЕУ. Македонија, за споредба, со друга влада имаше пад на производството од 50% без економска криза. ( Види на http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=30595 - http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=30595 ) од 30 март 2004 година. После ова Црвенковски побегна од премиерската фотелја по убиството на Борис Трајковски и по сомнителните избори стана претседател.
------------- Негација на негативното.
|
Постирано од: Јордан Шумарот
Датум на внесување: 10.Март.2009 во 12:14
Бо бо бо.. шо изнаслушав...лол... рече подобро од цел свет се снаоѓаме со кризата...лол... ево... едно 20 години се снаоѓаме со кризава ... но никако да се снајме...лолл... А така зборуваш за твојот претседател а???
како не ти е срамм....
|
Постирано од: Legenda883
Датум на внесување: 10.Март.2009 во 13:36
Na kogo treba da mu e sram, na predsedatelot ili na trendafil? Trendafil mnogu pametno si pishuva ama Branko neshto mnogu Grchki ni zboruva, pa nishto ne go razbirame.
|
Постирано од: Јордан Шумарот
Датум на внесување: 10.Март.2009 во 14:44
Абе ајде... Кој прифати да се менува името во Бук*решт????
-------------
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 10.Март.2009 во 14:54
member_profile.asp?PF=19059&FID=49 - Јордан Шумарот без вакви испади и вулгарности!
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
|