Испечати | Затвори го прозорот

Има ли Бранко граници?!

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Историја и политика
Опис на форумот: историски, политички, изборни дебати
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=16737
Датум на принтање: 28.Јули.2025 во 04:08
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Има ли Бранко граници?!
Постирано од: sensei
Наслов: Има ли Бранко граници?!
Датум на внесување: 17.Септември.2007 во 15:47
Една интересна афера што се случи пред скоро време е наводното предавање на доверливи документи од внук на Доста Димовска на бугарските служби.
Интересното е што за оние кои ги следат работиве се разоткри како функционира фабриката за афери на БЦ. Имено, не бил внукот на Доста, туку бил некој си кадар на ДУИ, што требал да исконструира случај. Во Фокус е многу подобро документирано што било и како било. Инаку Дневник ја правеше целата медиумска конструкција.

Вакви слични исконструирани афери има еден куп, и тоа излезени во најреномираните медиуми и од најзвучните новинарски имиња.

Ако знаете наведете слични примери, а зошто да не и имиња на замешани новинари и службеници.

-------------
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it

Коментари:
Постирано од: JASTREB
Датум на внесување: 17.Септември.2007 во 21:04
Зошто во фабриката БЦ, не се откријат матните зделки на Љубе Црвенковски од 1994г. до пензионирањето на самонаречениот ѓенерал Љ/Ц, помошник на министерот за одбрана по логистика кој изричито го држеше делот за набавка?

-------------
,,VENE VIDI VICI,,

Постирано од: orlov
Датум на внесување: 18.Септември.2007 во 10:19
Брго ќе оди во стечај.

-------------
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              

Постирано од: SHTUKA
Датум на внесување: 18.Септември.2007 во 17:18
Ne ve razbiram. Fabrikata e na B/C ili na Lj/C ?????

-------------
,,DO POBEDATA I NAZAD,,

Постирано од: bisovski
Датум на внесување: 20.Септември.2007 во 01:43
pa luge zosto mu zameruvate  pa stariot kako site tatkovci si gi cuva decata i koga im paga rejtingot stariot zima sise viski i nesto dr ... sednuva izmisluva nekoe aferce i utre denta go citame vo vesnicite koi imaat plava linija pod imeto . samo ke prasam e stari do koga vaka be . dosta e te citame ko selski bukvar i tebe i tie podlizurkovski vesnici

Постирано од: PAVLIN
Датум на внесување: 20.Септември.2007 во 02:00
Originally posted by sensei sensei напиша:

Една интересна афера што се случи пред скоро време е наводното предавање на доверливи документи од внук на Доста Димовска на бугарските служби.
Интересното е што за оние кои ги следат работиве се разоткри како функционира фабриката за афери на БЦ. Имено, не бил внукот на Доста, туку бил некој си кадар на ДУИ, што требал да исконструира случај. Во Фокус е многу подобро документирано што било и како било. Инаку Дневник ја правеше целата медиумска конструкција.

Вакви слични исконструирани афери има еден куп, и тоа излезени во најреномираните медиуми и од најзвучните новинарски имиња.

Ако знаете наведете слични примери, а зошто да не и имиња на замешани новинари и службеници.

jas sum slusnal deka mnogu pari novinarite i mediumite stekaat za vreme na izbori..pa sto mislite zasto golemi novinarski iminja od pred 3,4, pa i povekje godini nikade gi nema posebno vo najgolemite mediumi vo drzavava.. Zatoa sto novinarstvoto vo Makedonija e postaveno epten reketarski i sluzi samo za prepukuvanje i pravenje steta nekomu za nisto drugo

-------------
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре

Постирано од: SOKOL-X
Датум на внесување: 20.Септември.2007 во 17:27
Originally posted by PAVLIN PAVLIN напиша:

Originally posted by sensei sensei напиша:

jas sum slusnal deka mnogu pari novinarite i mediumite stekaat za vreme na izbori..pa sto mislite zasto golemi novinarski iminja od pred 3,4, pa i povekje godini nikade gi nema posebno vo najgolemite mediumi vo drzavava.. Zatoa sto novinarstvoto vo Makedonija e postaveno epten reketarski i sluzi samo za prepukuvanje i pravenje steta nekomu za nisto drugo

Gazda B/C toa go reshava odma.

-------------
,, IN VINO VERITAS ,,

Постирано од: SOKOL-X
Датум на внесување: 05.Октомври.2007 во 01:39
Зошто во фабриката БЦ, не се откријат матните зделки на Љубе Црвенковски од 1994г. до пензионирањето на самонаречениот ѓенерал Љ/Ц, помошник на министерот за одбрана по логистика кој изричито го држеше делот за набавка?

-------------
,, IN VINO VERITAS ,,

Датум на внесување: 10.Октомври.2007 во 23:50
Веќе е назначен Стечаен Управник.

-------------

Постирано од: novace
Датум на внесување: 11.Октомври.2007 во 16:00
Originally posted by orlov orlov напиша:

Можеби овој пасус позајмен од изјавата на еден негов „пријател„..ќе ти помогне да го најдеш она што не (сакаш да) го гледаш...почитувана колешке...ElenaA

"Проблемот е што Груевски не е свесен дека бришка со владин автомобил „составен„ од Црвенковски. Децениското владеење на Црвенковски произведе организиран криминал кој ги контролира дури и кафе готвачите во Владата, па затоа е многу опасно кога од тој организиран криминал во државниот апарат се бара самиот од себе да се уништи или самораспушти. Токму намерата по секоја цена да се направи економски резултат и реформа, го прави Груевски политички ранлив. Ако внимателно ги следите настаните излегува дека неговите проблеми не потекнуваат од килавиот и распаднат СДСМ, туку од огромното количество „комунисти“ со разни политички дресови што ја делат власта со него. Проблемите на Груевски произлегуваат од неговите „комунисти“ во Владата кои, пак, сите до последен, пред да си легнат, даваат извештаи на Папата, прекар со кој му се обраќаат на Црвенковски. Како најилустративен пример за тоа ќе ја посочам чудната кривична обработка на криминалот во Тутунскиот комбинат во Прилеп во рамките на која не се истражува кипарската фирма која има линкови во кабинетот на претседателот на државата. Сето тоа, за жал, навестува нов, но овој пат фатален, политички договор по иднината на Македонија."

"Како и колку самите партии од власта се замешани во организираниот криминал? Како тој систем функционира?

- Веќе цела деценија слушаме бајки за октоподи. Октопод во Македонија нема. Државниот апарат, агенциите како онаа за приватизација, јавните претпријатија или, ако сакате, државниот буџет и даноците од граѓаните, се ставени во функција на организираниот криминал! Трошењето на државните пари е ставено во нивна функција. Тука пред се мислам на неколкуте банкари и крупни пост-комунистички директори што ги „приватизираа„ монополите. Кај нас организираниот криминал не соработува со државата, туку тој ја поседува државата. Досега ниту еднаш не се составила Влада без за неа да нема „консензус“ меѓу познатите десетина директори. Кај нас мал по број бандити, што се претставуваат за успешни менаџери, ја контролираат целата држава, вклучувајќи ги и лидерите на партиите. Токму затоа тврдам дека октоподот е песок фрлен во очите на граѓаните за да се скријат поразителните димензии на организираниот криминал. ТАТ тежеше околу 50 милиони евра. Денес само Тутунски комбинат Прилеп е задолжен за најмалку 50 милиони евра по домашни и странски (претежно грчки) банки и милиони евра неплатени акцизи. Цигарите се наплатени, а обврските кон доверителите остануваат на комбинатот, а комбинатот е државата. Значи пак буџетските пари ќе ги користиме за санација и покривање на дупките кои државата сама ги направила, а парите се одлеале по приватни сметки. Ако објективно се анализираат актуелните економски движења во државата и крупните капитални прегрупирања, се гледа како едни исти луѓе се кријат зад разноразни титулари и успешни брендови. "

голема%20насмевка

-------------
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти

Датум на внесување: 11.Октомври.2007 во 16:39
Originally posted by novace novace напиша:

Можеби овој пасус позајмен од изјавата на еден негов „пријател„..ќе ти помогне да го најдеш она што не (сакаш да) го гледаш...почитувана колешке...ElenaA

"Проблемот е што Груевски не е свесен дека бришка со владин автомобил „составен„ од Црвенковски. Децениското владеење на Црвенковски произведе организиран криминал кој ги контролира дури и кафе готвачите во Владата, па затоа е многу опасно кога од тој организиран криминал во државниот апарат се бара самиот од себе да се уништи или самораспушти. Токму намерата по секоја цена да се направи економски резултат и реформа, го прави Груевски политички ранлив. Ако внимателно ги следите настаните излегува дека неговите проблеми не потекнуваат од килавиот и распаднат СДСМ, туку од огромното количество „комунисти“ со разни политички дресови што ја делат власта со него. Проблемите на Груевски произлегуваат од неговите „комунисти“ во Владата кои, пак, сите до последен, пред да си легнат, даваат извештаи на Папата, прекар со кој му се обраќаат на Црвенковски. Како најилустративен пример за тоа ќе ја посочам чудната кривична обработка на криминалот во Тутунскиот комбинат во Прилеп во рамките на која не се истражува кипарската фирма која има линкови во кабинетот на претседателот на државата. Сето тоа, за жал, навестува нов, но овој пат фатален, политички договор по иднината на Македонија."

"Како и колку самите партии од власта се замешани во организираниот криминал? Како тој систем функционира?

- Веќе цела деценија слушаме бајки за октоподи. Октопод во Македонија нема. Државниот апарат, агенциите како онаа за приватизација, јавните претпријатија или, ако сакате, државниот буџет и даноците од граѓаните, се ставени во функција на организираниот криминал! Трошењето на државните пари е ставено во нивна функција. Тука пред се мислам на неколкуте банкари и крупни пост-комунистички директори што ги „приватизираа„ монополите. Кај нас организираниот криминал не соработува со државата, туку тој ја поседува државата. Досега ниту еднаш не се составила Влада без за неа да нема „консензус“ меѓу познатите десетина директори. Кај нас мал по број бандити, што се претставуваат за успешни менаџери, ја контролираат целата држава, вклучувајќи ги и лидерите на партиите. Токму затоа тврдам дека октоподот е песок фрлен во очите на граѓаните за да се скријат поразителните димензии на организираниот криминал. ТАТ тежеше околу 50 милиони евра. Денес само Тутунски комбинат Прилеп е задолжен за најмалку 50 милиони евра по домашни и странски (претежно грчки) банки и милиони евра неплатени акцизи. Цигарите се наплатени, а обврските кон доверителите остануваат на комбинатот, а комбинатот е државата. Значи пак буџетските пари ќе ги користиме за санација и покривање на дупките кои државата сама ги направила, а парите се одлеале по приватни сметки. Ако објективно се анализираат актуелните економски движења во државата и крупните капитални прегрупирања, се гледа како едни исти луѓе се кријат зад разноразни титулари и успешни брендови. "

голема%20насмевка

Vo site postkomunisticki zemji vakva e strukturata na administracijata..no toa dokolu e dobra vladata ne treba da im smeta...ne smee da se brkaat duhovi,z aradi toa sto kafekuvarkata go znae BC od mal...no kaj nas vo momentov tokmu toa se pravi...nema pocituvanje nitu na institucijata pretsedatel a kamoli na nekoja druga institucija...ke vidime do kade ke odat zasega vrateni sme edno 6 meseci nazad ...posebno poradi ne pocituvanje na instituciite od ovie mladive vlastodrsci

-------------

Датум на внесување: 11.Октомври.2007 во 17:17
Originally posted by PAVLIN PAVLIN напиша:

Vo site postkomunisticki zemji vakva e strukturata na administracijata..no toa dokolu e dobra vladata ne treba da im smeta...ne smee da se brkaat duhovi,z aradi toa sto kafekuvarkata go znae BC od mal...no kaj nas vo momentov tokmu toa se pravi...nema pocituvanje nitu na institucijata pretsedatel a kamoli na nekoja druga institucija...ke vidime do kade ke odat zasega vrateni sme edno 6 meseci nazad ...posebno poradi ne pocituvanje na instituciite od ovie mladive vlastodrsci

Па како бе ќе идеш напред ккао држава кога е „дигната„ кочницата..каде се гледа и не..баш од вакви стаорци  или попопуларно ги нарекуваат „кртови
Мора и треба чистка..и тоа безмилосна....
голема%20насмевка

-------------

Постирано од: moira
Датум на внесување: 11.Октомври.2007 во 17:20
Eh, Novace, lustracija, lustracija, lustracija.................................

Датум на внесување: 11.Октомври.2007 во 17:22
Originally posted by moira moira напиша:

Eh, Novace, lustracija, lustracija, lustracija.................................

Ама никој како да не ја посакува...оти сето овде напишано...ќе немаше никаков повод да се презентира овде ..нели?
голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 12.Октомври.2007 во 16:31
Originally posted by SHTUKA SHTUKA напиша:

Ne ve razbiram. Fabrikata e na B/C ili na Lj/C ?????

Многу и не е важно дали е на Б/ц или на Љ/Ц.
Фабриката бргу ќе оди во стечај.

-------------

Датум на внесување: 13.Октомври.2007 во 14:17

...на фабриката после стечајот и следи ликвидација. 

-------------

Постирано од: ZoranSk
Датум на внесување: 03.Ноември.2007 во 09:07

ЦРВЕНКОВКИ ДО ВМРО-ДПМНЕ И ВЛАДАТА:

Деца, не си играјте со државата!

- Деца, не си играјте со државата. Состојбите се многу сериозни и од Вас се очекува да се однесувате одговорно, согласно функциите кои ги извршувате, реагираше претседателот Бранко Црвенковски, по обвинувањата од ВМРО-ДПМНЕ дека под негова инструкција Уставниот суд ја донел одлуката за измени на Законот за употреба на знамињата. Според шефот на државата, од ВМРО-ДПМНЕ по којзнае кој пат изнеле невистини, лаги и инсинуации на негова сметка.

Ми се гади од селски мангупи.
Одлуката на Уставниот суд во ова време е играње со државата.
Кога тензиите се на високо ниво поради ситуацијата на Косово и решавањето на албанското прашање на Балканот, Уставниот суд после две години носи одлука.
Што беше така итно тоа ?
И начинот на кој е донесена е скандалозно и именувањто на новите двајца судии е скандалозно.
Кога веќе државата се гради на порпорционален принцип неможе во највисоката институција да го кршите тој принцип.
И случајно судството баба ми да не го држи.
Целото е под власт на старите структури.
Да беше независно немаше да ви дозволи со фиктивни позајмици да ги лапнете фабриките со кои незнаете да работите.

Бранееееее, вртимушко.
Немање национално чуство 1990 година, немањето чесност во приватизацијата на големите стопански капацитети за кои главната улога ја имаше ти, ја доведоа државата на колена.
Мајка ми кога штрајкуваше во Газела ти свињи јадеше со директорот, се смееше на целото тоа крчмење на фабриките.

Шшшшшшш ти ги научивме финтите.

Датум на внесување: 03.Ноември.2007 во 13:50
Sto tolku mu se lutite na miliot ni tatko na nacijata, pa site nie sme negovi deca, zarem ne Covekot fino kazuva deka sostojbite se mnogu seriozni, a nie povtorno ne mu veruvame. Pa kako ocekuvame togas TOJ DRZAVA DA VODI, EEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!!

-------------
...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...

Постирано од: borec
Датум на внесување: 03.Ноември.2007 во 16:12
Toj EPTEN izgleda se ima zaneseno vo ulogata na tatko, pa sega SITE gi narekuva kako negovi deca.  голема%20насмевка

Ete duri i toj KRIMINALECOT ZORAN go pomiluva od TATKOVSKI pobudi, "Bilo bolno deteto".  збунетост

NAS NE NI TREBA TATKO - site si imame SVOJ!!!  намигнување

NAS NI TREBA PREDSEDATEL CVRST I ZDRAV SO OPREDELENI CELI, IDEI I RESHENIJA KOJ KE GI SOEDINI MAKEDONCITE
I ZAKREPNE MAKEDONIJA!!!!  херој

Датум на внесување: 03.Ноември.2007 во 16:19
Sto bese toa PRETSEDATEL

-------------
...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...

Датум на внесување: 03.Ноември.2007 во 17:46
abe ubavo im kazuva....kolku i da e vinoven ke bide smenet ama po demokrtatski pat....ne smee poradi nivniot megjuseben konflikt drzavata i narodot da pati...toa barem treba da go znae Gvujo, koj e glavniot buckac na negovte prosti portparoli koi tresat zeleni...a toa BC pametno go koristi i poentira...losa odbrana e najdobriot napad i obratno...ama ....sto da bistram politika koga ima koj da si go meri ...збунетостлутина

-------------

Постирано од: VIZANTEL
Датум на внесување: 03.Ноември.2007 во 21:50
Originally posted by ZoranSk ZoranSk напиша:

- Деца, не си играјте со државата. Состојбите се многу сериозни и од Вас се очекува да се однесувате одговорно, согласно функциите кои ги извршувате, реагираше претседателот Бранко Црвенковски, по обвинувањата од ВМРО-ДПМНЕ дека под негова инструкција Уставниот суд ја донел одлуката за измени на Законот за употреба на знамињата. Според шефот на државата, од ВМРО-ДПМНЕ по којзнае кој пат изнеле невистини, лаги и инсинуации на негова сметка.

Кога тензиите се на високо ниво поради ситуацијата на Косово и решавањето на албанското прашање на Балканот, Уставниот суд после две години носи одлука.
Што беше така итно тоа ?
И начинот на кој е донесена е скандалозно и именувањто на новите двајца судии е скандалозно.
Кога веќе државата се гради на порпорционален принцип неможе во највисоката институција да го кршите тој принцип.
Да беше независно немаше да ви дозволи со фиктивни позајмици да ги лапнете фабриките со кои незнаете да работите.

Бранееееее, вртимушко.
Немање национално чуство 1990 година, немањето чесност во приватизацијата на големите стопански капацитети за кои главната улога ја имаше ти, ја доведоа државата на колена.
Мајка ми кога штрајкуваше во Газела ти свињи јадеше со директорот, се смееше на целото тоа крчмење на фабриките.

EJ, titovo pionerche koga porasna, pa ti na nas deca.
Ajde dudlaj za lesen son.

-------------
,,UNUS TESTIS, NULUS TESTIS,,

Постирано од: coco
Датум на внесување: 03.Ноември.2007 во 22:26
 Mi se gadi veke od hohstaplerov, aj neka si odi..!!!!!

Датум на внесување: 03.Ноември.2007 во 22:42

Sto tolku mu se lutite na miliot ni tatko na nacijata, pa site nie sme negovi deca, zarem ne Covekot fino kazuva deka sostojbite se mnogu seriozni, a nie povtorno ne mu veruvame. Pa kako ocekuvame togas TOJ DRZAVA DA VODI, EEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!!

Сосема исправо. Што да му се лутиме на него кога тој и онака нема национално чувство- тој е Хрват, затоа и хрват назначи за НАчалник на Генерал Штабот на АРМ. А ниеваму му се лутиме. Човекот си е умен после третото виски.

-------------

Датум на внесување: 04.Ноември.2007 во 16:31

Sto bese toa PRETSEDATEL

SIGURNO NE TATKO!!!!  голема%20насмевка

Ako seushe "ne ti teknuva" togash pobaraj vo rechnik za politichki nauki!!!!  намигнување

Датум на внесување: 04.Ноември.2007 во 16:46
Гледајте вечер ЕДНООКИ...во 19.30 часот на А-1 Телевизија..
Зихер и тој таму е најверојатно „опфатен„...
голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 04.Ноември.2007 во 17:20
Originally posted by ZoranSk ZoranSk напиша:

Што беше така итно тоа ?

Бранееееее, вртимушко.

Ќе дојде и тоа многу бргу денот кога ќе ги положи рачуните. Сегага Љубе Црвенковски не му дозволува. Но Љубе полека, тивко и сигурно умира е тогаш да те видам Сплиќанче- Слатинско.

-------------

Постирано од: bisovski
Датум на внесување: 10.Ноември.2007 во 02:11
eeeeeeeeeeeeee dedo bane be ostaj si beli planini i kafeni voker potoci. kako ne mu e sram na nasiot ni ne legitimen drzavnik da praka vakvo pismo gospodine branko ne si prakate pismo so vasata sekretark pa vaka da pisuvate  a ako ste bile pod nekakvi dejstva na alkohol ili nesto drugo sledniot pat ostaveter nekoj drug da pisuva da ne vi se smee DEMOSOT a kolku e ozbilno samo branko da ne ni zbori posto znaeme i sami koj ne donese na ovaa ivica ili sto bi rekla ngovata rada "rabotava e dojdena do gjon"

Датум на внесување: 10.Ноември.2007 во 14:21
Ajde, DECA na jadenje i nananje, DOSTA BESE IGRANjE

-------------

Датум на внесување: 10.Ноември.2007 во 14:25

Sto bese toa PRETSEDATEL

Граѓанин..секако..
Но и поранешен премиер за повеќекратна употреба ..ептен неуспешен во сите насоки..освен во некои...
голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 10.Ноември.2007 во 14:26
A kako se izgovara PRESEDATEL ili PRETSEDATEL

-------------

Датум на внесување: 10.Ноември.2007 во 16:50

A kako se izgovara PRESEDATEL ili PRETSEDATEL

nikako Branko Crvenkovskiголемо%20гушкање

-------------

Постирано од: mamma
Датум на внесување: 10.Ноември.2007 во 17:12
MORAM,..e moram da kazam...znaete deka go vikaat ADIDAS?
toa poradi-...trite crti....газење%20од%20смеење

-------------
http://imageshack.us">
Shot at 2007-06-30[/IMG]

Постирано од: kicaan
Датум на внесување: 10.Ноември.2007 во 18:02
Zaboravi kolku godini imase koga stana premier ,pasega ke kazuva na "decata" Sram mi e . i majkata si gi kara decata no ako smee nekoj od nadvor da gi kritikuva ke mu gi izvadi ocite .Samo nasata " majka "ne kara kaj ke stigne tolku nemam komentar тагатагатага

Постирано од: kocko
Датум на внесување: 10.Ноември.2007 во 18:28
pa i ima pravo,sve kopilj do kopilj! namesto da "tegnat"pivo po kafulinjava ovie tuka si igraat drzava!i

Постирано од: GOLDFINGER
Датум на внесување: 10.Ноември.2007 во 18:45

Порака
member_profile.asp?PF=3572&FID=49 - ZoranSk
Сениор
Сениор

Регистриран: 05.Февруари.2006 Онлајн статус: Офлајн
Пораки: 143
new_reply_form.asp?M=Q&PID=744457&PN=2&TR=19">Цитирај ZoranSk   new_reply_form.asp?PID=744457&PN=2&TR=19">Одговор forum_posts.asp?TID=10074&PID=744457#744457">bullet Тема: Бранко мангупот: Деца не си играјте со државата
    Испратена: 03.Ноември.2007 во 09:07

Далеку е од мангуп. Тој е само недораснато четиридецениско дете.

-------------
,,CUM GRANO ET CUM SANO,,

Датум на внесување: 10.Ноември.2007 во 20:04
Originally posted by kicaan kicaan напиша:

Zaboravi kolku godini imase koga stana premier ,pasega ke kazuva na "decata" Sram mi e . i majkata si gi kara decata no ako smee nekoj od nadvor da gi kritikuva ke mu gi izvadi ocite .Samo nasata " majka "ne kara kaj ke stigne tolku nemam komentar тагатагатага

Имаше тој тогаш 26 или 27 години кога со превара му седна на фотељата на менторот негов со чисти раце..Гошев..и откога се фати со премудриот „Фиромски„...и заедно направија р`шум низ државата на Македонците..сега од сите знаена како Фироманија...референца демек ...а не и име уставно..
А уставот го менуваат кому како ќе му текне..повеќе амандмани отколку членови во првобитната верзија..
Името исто како и кај американските индијанците..(на машките се однесува) времено име ..додека со некое не-дело..не си го заслужи вечното идно име ..по кое ќе биде секому познат..и насекаде.
Како на пример...бик кој си седи...поглавица бледо дупе..куче кое (нон-стоп) лока...и слични..нели
голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 10.Ноември.2007 во 23:37

Имаше тој тогаш 26 или 27 години кога со превара му седна на фотељата на менторот негов со чисти раце..Гошев..и откога се фати со премудриот „Фиромски„...и заедно направија р`шум низ државата на Македонците..сега од сите знаена како Фироманија...референца демек ...а не и име уставно..
А уставот го менуваат кому како ќе му текне..повеќе амандмани отколку членови во првобитната верзија..
Името исто како и кај американските индијанците..(на машките се однесува) времено име ..додека со некое не-дело..не си го заслужи вечното идно име ..по кое ќе биде секому познат..и насекаде.
Како на пример...бик кој си седи...поглавица бледо дупе..куче кое (нон-стоп) лока...и слични..нели
голема%20насмевка

Б/Ц беше дете и остана дете.

-------------

Датум на внесување: 11.Ноември.2007 во 02:01

Toj ne e majka zosto ne moze da bide majka, TATKO E

-------------

Датум на внесување: 12.Ноември.2007 во 01:05
Добро синко.

-------------

Постирано од: sikter
Датум на внесување: 12.Ноември.2007 во 01:08
pa,da vidis
 i deca se za nego!

Датум на внесување: 12.Ноември.2007 во 13:37
TOJ TREBA SMESTA DA SI ODI!!!!! намигнување

TREBA NARODOT DA SOBERE SO PETICIJA GLASOVI KOLKU STO SE POTREBNI - I VEDNASH DA SE SIMNE OD VLAST!!!! намигнување

I DA GO STAVAT GRUEVSKI NA CHELO!!!!  среќа

Постирано од: sensei
Датум на внесување: 12.Ноември.2007 во 13:54
Izgleda pocna da pravi deca naokolu kako Tito, pa se zaboravil vo ulogata.

-------------
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it

Датум на внесување: 14.Ноември.2007 во 16:33
So ogled deka site si igraat igracki, na celo so najgolemoto dete vo drzavata, krajno vreme e ne toa, tuku narodot da im poraca na site DECA da ne si igraat so drzavata.

-------------

Датум на внесување: 01.Март.2008 во 14:06
КОЈ КОГО ЛАЖЕ?
ПРОЧИТАЈТЕ И ДАЈТЕ СВОЈ КОМЕНТАР.

Деновиве во јавноста повторно оваа тема е актуелна но во негативна смисла.
Јас лично велам дека и тога и сега Б/Ц и компнија шират демагогија, што впрочем се покажа и со бомбастите изјава на Радмила Шекеринска кои во одбрана на СДСМ ги дава паушално. Но важно е дека големиот скок го направија и ..............еве ние НАРОДОТ страдаме.

ПОГЛЕДАЈТЕ- ПРОЧИТАЈТЕ:

Intervju na претседателот Branko Crvenkovski vo dnevniot vesnik "Utrinski vesnik" na 7 septemvri 2006 godina

"Makedonija napravi golem skok vo izminatata edna i pol decenija"

Bi bilo iluzija i nerealno da o~ekuvame samo za 15 godini da se promenat nekoi istoriski fakti

Se postignaa mnogu uspesi, no se napravija i mnogu gre{ki vo izminatata edna i pol decenija, priznava pretsedatelot Crvenkovski

Gospodine pretsedatele, Makedonija odbele`uva 15 godini nezavisnost. Dali ste zadovolen od postignatoto?

- Ovie 15 godini se periodot vo koj makedonskiot narod uspea da go ostvari svojot istoriski son - da sozdade svoja suverena dr`ava Republika Makedonija. Sozdavaweto na Republika Makedonija ne mo`e da se vrze samo za eden nastan, na primer, za odr`uvaweto na referendumot ili za donesuvaweto na noviot Ustav. Za da se realizira eden takov ~in, ne e dovolno samo da se deklarira `elbata na narodot i na gra|anite tuku treba da se polo`at mnogu testovi za da se doka`e deka se ima kapacitet i potencijal i deka se zaslu`uva sopstvena dr`ava i mesto me|u ramnopravni narodi i dr`avi na me|unarodnata karta. So drugi zborovi, nezavisna Republika Makedonija se sozdava{e i toga{ koga treba{e da se najde formulata i na~inot kako da se izbegnat rizicite na jugoslovenskata voena kriza. Nezavisnosta se sozdava{e i toga{ koga treba{e da se izdr`at sankciite i embargata {to ni bea nametnati. Nezavisnosta se sozdava{e i se brane{e i toga{ koga treba{e da se najde na~in kako da se zapre voeniot konflikt vo 2001 godina i da se zale~at posledicite od toj konflikt. I vo mnogu drugi situacii, kako toga{ koga be{e izvr{en atentat na porane{niot pretsedatel Gligorov ili podocna koga vo 2004 godina zagina pretsedatelot Trajkovski. Zna~i, stanuva zbor za proces koj vo nekoi segmenti se u{te trae. Toa e normalna rabota. Sega, koga razgovarame, se se}avam na edna poraka {to ni ja isprati izraelskiot pretsedatel nam, gostite, minatata godina vo Erusalim, koga re~e: "Ve molime da imate razbirawe za odredeni gre{ki vo na{ata politika, bidej}i Izrael e mlada dr`ava i ima 50-ina godini zad sebe". A nie slavime 15 godini.

Se razbira, vo istite 15 godini se napravija i gre{ki. Nekoi od rabotite mo`ea da se napravat i poinaku i na podobar na~in.
Nikako ne mo`eme da bideme zadovolni od sostojbite na ekonomski plan. Ogromen problem pretstavuvaat visokata nevrabotenost i siroma{tija. Toa se raboti koi vo naredniot period treba i mora da se re{at. No, vo isto vreme, nezadovolstvoto od sostojbite na ekonomski i na socijalen plan ne bi trebalo da ja zamaglat vkupnata slika. Ne smeeme da dozvolime da se izgubi ~uvstvoto za vistinskata vrednost na istoriskiot is~ekor {to go napravivme, za kvantniot skok vo ovie 15 godini- a toa e sozdavaweto na nezavisna Republika Makedonija.

Zemjava slavi 15 godini nezavisnost, a nekoi se u{te ni gi osporuvaat ustavnoto ime, teritorijata, nacionalniot identitet na Makedoncite, kapacitetot za dr`avnost. Dali Ve obeshrabruva i razo~aruva seto toa?

- Ne, naprotiv. Treba da bideme svesni deka za del od pra{awata {to gi spomenavte, vsu{nost, stanuva zbor za pra{awa {to pretstavuvaat istoriski konstanti kaj nekoi od na{ite sosedi i toa so pove}evekovna tradicija. Bi bilo iluzija i nerealno da o~ekuvame samo za 15 godini da gi izbri{eme i promenime tie istoriski konstanti. No, ona {to e va`no e deka vo site ovie 15 godini rabotite se dvi`at napred i deka denes sostojbata, ako ja sporedime so onaa od 1991 godina, nesporedlivo e podobra. So samoto sozdavawe na Republika Makedonija kako suverena i nezavisna dr`ava, vsu{nost, od edna strana, se slu~i delumna revizija na nekoi od krupnite istoriski odluki od 19 vek i prvata polovina od 20 vek, a koi se povrzani so Makedonija. Vtorata va`na rabota {to treba da ja imame predvid e deka so sozdavaweto na na{ata dr`ava i zacvrstuvaweto na sopstvenata pozicija vo me|unarodnata zaednica, od objekt za koj re{avaa drugi bez da ne pra{aat, nie stanavme subjekt koj odlu~uva za sopstvenata sudbina, za sopstvenata idnina.
Toa e radikalno povisok kvalitet vo istorijata na na{iot narod. So toa mnogu procesi za koi govorite, ednostavno, gi stavame vo nepovratna sostojba. So eden zbor, makedonskata dr`ava i narod ne mo`at da se vratat od kogo bilo nazad vo istorijata.

Ima li realna opasnost za Makedonija po eventualnoto dodeluvawe status na neavisna dr`ava na Kosovo?

- Tuka se plasiraat dve sprotivstaveni tezi, a toa e deka nezavisno Kosovo }e bide opasnost za Makedonija ili sosema sprotivnoto, deka dokolku Kosovo ne stane nezavisno, }e se slu~i negova vnatre{na i regionalna destabilizacija, vklu~uvaj}i ja i Makedonija. Jas tvrdam deka nitu ednata nitu drugata teza ne se to~ni i deka klu~nite raboti, sepak, zavisat od nas i od na{ata politika vnatre, pred se, na me|uetni~ki plan. Tokmu od tie pri~ini velime deka }e go poddr`ime dogovorot {to }e se postigne me|u Belgrad, Pri{tina i me|unarodnata zaednica, no pod eden uslov: ako toa na koj bilo na~in direktno ili indirektno ne gi povreduva teritorijalniot integritet i stabilnosta na Republika Makedonija.

Ima{e li Makedonija beneficii od proamerikanskata politika {to ja vodi vo izminatite godini?

- Makedonija vodi politika na ednakov kvalitet na odnosite i so Va{ington i so Brisel. [to se odnesuva do na{ite odnosi so SAD, mo`am da ka`am deka najgolem del od demokratskite zemji vo svetot bi sakale da imaat tokmu takvi odnosi. Taa sorabotka se poka`a od isklu~itelno golemo zna~ewe i polza za nas. Va{ington stana eden od najgolemite poddr`uva~i tokmu na strategiskite interesi na Makedonija. Dava poddr{ka za na{eto integrirawe kon NATO i EU, za vnatre{nata politi~ka i me|uetni~ka stabilnost, za teritorijalniot integritet na Republika Makedonija. Del od uspesite {to gi postignavme vo izminatiot period, me|u drugoto, bea potpomognati i od strana na SAD. Da ne zaboravime i za respektot {to go imaat tie sprema na{ite nacionalni interesi so priznavaweto na ustavnoto ime na Republika Makedonija, kade {to, spored moe mislewe, se prekr{i celiot proces vo pozitivna nasoka za nas.

So smenata na Vladata vo Makedonija, Grcija prezede nova ofanziva okolu imeto, se zakanuva deka }e go blokira priemot na Makedonija vo NATO i vo EU. Ima li Makedonija nekoja druga strategija, osven strategijata na ~ekawe?

- Prvo, ne bi se soglasil deka strategijata na Makedonija okolu ova pra{awe vo izminatiot period mo`e da se nare~e strategija na ~ekawe ili pasivnost. Naprotiv, mislam deka trpelivo i vo kontinuitet ja gradevme i ja podobruvavme na{ata pozicija i rezultatite se evidentni. Denes, tri od pette postojani ~lenki na Sovetot za bezbednost pri OON go priznavaat na{eto ustavno ime, 112 ~lenki, a mo`ebi vo me|uvreme taa brojka e i pogolema, ili mnozinstvoto ~lenki na OON, isto taka imaat vospostaveno diplomatski odnosi so Makedonija pod ustavnoto ime, a del od ~lenkite na EU vo bilateralnata komunikacija go koristat na{eto ustavno ime. Ovie rezultati ne se slu~ija sami od sebe, tuku bea rezultat tokmu na politikata {to ja vodevme vo izminatiot period. Za nas e mnogu pova`no kakov }e bide kvalitetot na finalnoto re{enie otkolku kolku brzo }e go re{ime ova pra{awe {to se odnesuva za mnogu prethodni i za site idni generacii. Ne bi sakal da donesuvam definitivni te{ki zaklu~oci vrz osnova na pooddelni izjavi od gr~ki funkcioneri, bidej}i tie izjavi ponekoga{ se davaat i od sosema drugi pri~ini, mo`ebi i dnevnopoliti~ki, za potrebi vnatre vo Grcija.

O~ekuvate li problemi vo kohabitacijata so Vladata na VMRO-DPMNE?

- Pa, ako i jas i Vladata se rakovodime od nacionalnite i dr`avnite interesi i od toa {to e dobro za gra|anite na Republika Makedonija i za dr`avata i ako postoi zaemno po~ituvawe na ustavnite ingerencii i ovlastuvawa, ne o~ekuvam poseriozni problemi na planot na sorabotkata. Od moja strana postoi celosna podgotvenost za sorabotka, a se nadevam deka takva podgotvenost }e bide poka`ana i od nivna strana.

Vo SDSM se slu~uva silen politi~ki zemjotres, dali i do Vas stignuvaat vibracii od potresot?

- Gi sledam slu~uvawata vo Socijaldemokratskiot sojuz. @alam poradi potresite {to se slu~uvaat tamu. Se nadevam deka kolku {to e mo`no pobrzo SDSM }e uspee da ja nadmine ovaa situacija i deka od nea }e izleze mnogu posilen, kadrovski obnoven i so edna osovremeneta programska platforma. Toa }e bide najdobro i za samata politi~ka partija, me|utoa, imaj}i ja predvid mo}ta i ulogata na SDSM vo vkupniot politi~ki `ivot vo Makedonija, toa }e bide dobro i za demokratijata i za vkupniot op{testven `ivot vo zemjava.

Nekoi smetaat deka po Va{eto zaminuvawe od SDSM partijata se u{te ne mo`e da go najde vistinskiot pat na politi~kata scena, deka te{ko se upravuva so taa partija po Vas i deka SDSM na nekoj na~in go pla}a cehot za zaminuvaweto na Crvenkovski od kormiloto na partijata?

- Sigurno deka po moeto zaminuvawe na pretsedatelskata funkcija SDSM se soo~i so eden seriozen predizvik da izbere nov pretsedatel na partijata so poddr{ka i dovolen avtoritet na uspe{en na~in da ja vodi partijata. Bi bilo golemo razo~aruvawe za mene i za celiot moj anga`man vo tie 13 i pol godini, dodeka bev na ~elo na SDSM, ako izleze deka sum u~estvuval vo gradeweto na edna politi~ka partija {to nema vnatre{ni mehanizmi i kapaciteti da gi sovlada uspe{no vakvite predizvici.

O~ekuvavte li deka SDSM }e do`ivee takov poraz na izborite?

- Ima{e mnogu indikatori deka mo`e da se slu~i takov izboren rezultat. Bev malku iznenaden od golemata samouverenost i nepotkrepen optimizam {to be{e plasiran vo javnosta od strana na rakovodstvoto na SDSM s` do posledniot moment, pa duri i na denot na izborite.

Privrzanicite na Bu~kovski velat deka gi pomagate negovite protivnici i deka Bu~kovski na izborite ja platil cenata za neostvarenite predizborni vetuvawa {to gi dade Crvenkovski vo 2002 godina?

- Pogre{no e pri~inite za izborniot neuspeh da se baraat nasekade, osven kaj sebe, vo sopstvenata politika i vo sopstvenoto odnesuvawe. Takviot pristap poka`uva deka nitu }e se izvle~at soodvetni pouki nitu vrz osnova na tie pouki }e se popravi odnesuvaweto i politikata {to se promovira. Sakam samo da potsetam deka vo 2004 godina so siot baga` na izbornite vetuvawa od 2002 godina i so rezultatite od funkcioniraweto na vladata, na ~ie ~elo se nao|av vo period od re~isi dve godini, otidov na neposredni izbori za pretsedatel na dr`avata i ja dobiv doverbata na gra|anite za vr{ewe na taa funkcija. Vtorata rabota {to bi sakal da ja spomenam e deka istata godina se odr`a referendum protiv novata teritorijalna organizacija i, kako {to znaeme, toj referendum ja potvrdi ispravnosta na politikata na SDSM i na vladinata koalicija, a proletta 2005 godina se odr`aa i lokalni izbori koi, spored javnoto tvrdewe na rakovodstvoto na SDSM, bea uspe{ni za partijata. Ottuka mo`e da se zaklu~i deka, sepak, pri~inite ne se tamu kade {to se obiduva nekoj da gi nametne, tuku treba da se baraat na drugo mesto. Se soglasuvam deka na julskiot izboren rezultat vlijaeja site zbidnuvawa vo tekot na site ~etiri godini, me|utoa, isto taka, sekoj treba da se soo~i so svojot del od odgovornosta.

Se ~uvstvuvate li izolirano na doma{nata i na regionalnata scena kako {to tvrdat nekoi?

- ]e soop{tam nekolku podatoci. Vo prvite dve godini od vr{eweto na pretsedatelskata funkcija posetiv i imav sredbi so pretsedatelite i premierite na ~etiri zemji-~lenki na EU - Finska, Avstrija, Slovenija i Italija. Bev pokanet i gi posetiv re~isi site zemji vo regionot - Bugarija, Romanija, Ukraina, Moldavija, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Albanija. Po razli~ni povodi, vo zemjata ili nadvor vo toj period imav sredbi so pretsedatelot na Evropskata komisija, Baroso, so evrokomesarite Solana i Ren, so generalniot sekretar na NATO, [efer, so generalniot sekretar na OON, Kofi Anan, sredbi i razgovori so pretsedatelot na NR Kina, pretsedatelot na Ungarija, Polska,
Чe{ka, Slova~ka, Litvanija i Estonija. Od seto ova i od mnogu drugi aktivnosti koi sega ne bi mo`el da gi nabrojam mo`e da se zaklu~i deka vakvite tvrdewa se apsurdni. [to se odnesuva do doma{nata scena, nitu sum se ~uvstvuval nitu }e se ~uvstvuvam izolirano. Smetam deka imam dobra komunikacija so site relevantni politi~ki subjekti. Nema potreba da gi nabrojuvam site moi aktivnosti, bidej}i se dobro poznati.

Чuvstvuvate li deka narodot Ve razbra kako politi~ar, bidej}i imate dolg sta` vo vrvot na politikata, a nekoi kontroverzii okolu Va{eto ime se u{te traat?

-Da se bide prisuten vo javniot `ivot vo Makedonija, zna~i odnapred da bide{ svesen deka okolu tvoeto ime }e se pletat najrazli~ni prikazni. Toa va`i za koj bilo segment od javniot `ivot, me|utoa najmnogu va`i vo politikata. Otsekoga{ sum veruval i denes veruvam vo toa deka najgolemiot del od na{ite gra|ani imaat vnatre{no ~uvstvo za pravednost. Na{ite lu|e, sepak, pokraj seto ona {to go slu{aat, pa i samite komentiraat, vo sebe imaat sposobnost da razgrani~at {to e to~no, a {to e neto~no. Vpro~em, dolgiot vek vo vrvot na politikata, pred se, se dol`i na faktot {to na nekolku izborni ciklusi, bilo da se parlamentarni, lokalni ili poslednite pretsedatelski izbori, gra|anite ja iska`ale doverbata vo mene i vo mojata politika ili na politikata na partijata na ~ie ~elo se nao|av. Vo demokratijata toa e klu~noto merilo.

Od 27-godi{na vozrast ste vo vrvot na makedonskata politika, a na 40-ina godini se povlekovte od Vladata i od SDSM. Smetavte deka tamu ka`avte se {to imavte da ka`ete ili se re{ivte na nov ~ekor vo politi~kata kariera?

- Ne, re{iv da se kandidiram za najvisokata funkcija na Republika Makedonija, pretsedatel na dr`avata. Ednostavno, so celiot moj izminat trud otidov na neposredni izbori, davaj}i im mo`nost na gra|anite preku svojot glas "za" ili "protiv" da go iska`at svoeto mislewe kon mene i kon mojata dotoga{na rabota. Znam deka odredeni krugovi toga{ se obiduvaa da ja nametnat tezata deka, vsu{nost, so odlukata da se kandidiram na pretsedatelskite izbori, jas sum pobegnal od odgovornosta. Me|utoa, da povtoram, so siot moj minat trud, so site moi prethodni uspesi ili prethodni gre{ki ne otidov za da pobegnam, tuku za da se soo~am so odgovornosta i so sudot na gra|anite. Mislev i bev uveren deka so iskustvoto {to go imam, so znaeweto, so sposobnostite so koi{to raspolagam, mo`am najsoodvetno da ja vr{am funkcijata pretsedatel na dr`avata.

Не ги изоставајте своите мислења и видувања.

-------------

Датум на внесување: 01.Март.2008 во 15:00
Каде сте македончиња?
Нешто прпе ви е...................
Ма удрите и немајте гајле.

-------------

Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 15:07
Маме му ебам јас на него,ние сме биле млада држава,абе тој не упропасти па уште има и доблест да пишува вакви работи.Море мани ми го не пишувај за него воопшто не е на ниво на ниту еден Македонец да се пишува за неголутина

-------------
http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство

Датум на внесување: 01.Март.2008 во 18:22
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Маме му ебам јас на него,ние сме биле млада држава,абе тој не упропасти па уште има и доблест да пишува вакви работи.Море мани ми го не пишувај за него воопшто не е на ниво на ниту еден Македонец да се пишува за неголутина

Boogie,
мораме да пишуваме. Дојде времето на открибање на картите- вистината. Мора се на воделина. Ти бар знаеш што се направи тој во 1997,1999,, 2001 и потоа.
Ако ти кажам што се има тој заено со таткому и сестраму работено тогаш ќе шизнеш.
Но тој мудро се спрема за сето ова и во далечната 1994 година прави и некои други работи, за кои потикнав други да пишуваат. Ке ти презентирам документ што тој со својата контра банда работи уште тогаш. Какви ли само мрачни планови има за македонија.

http://www.scc.rutgers.edu/serbian_digest/200/t200-7.htm - читај го ова а потоа и долунапишаното: http://www.scc.rutgers.edu/serbian_digest/200/t200-7.htm

Неофициален раздел - бр. 56 от 12 юли 1994 г. Съдилища - регистрации   

N     последна актуализация: ДВ, бр.56 от 12 юли 1994 г.

ДЕМО Версия - има ограничение на броят показвани редове - 200 от общо 1007
                            СЪДИЛИЩА - РЕГИСТРАЦИИ

Благоевградският окръжен съд на основание чл. 6, ал. 1 във връзка
с чл. 119, ал. 2 ТЗ с решение № 3588 от 1.Х.1993 г. по ф. д. № 4700/92
регистрира промени за "Фредерики - Елас" - ЕООД: нов адрес на управление -
Благоевград, ул. Скаптопара 3, нова фирма "Фредерики" - ЕООД; допълва предмета
на дейност със: "продажба, импорт, експорт и реекспорт на нефт и нефтени
продукти".
18218
Благоевградският окръжен съд на основание чл. 6, ал. 1 във връзка с
чл. 119, ал. 2 ТЗ регистрира под № 233, т. 3, р. 1, стр. 54, по
ф. д. № 2978/93 еднолично дружество с ограничена отговорност с фирма
"Горстрой - Бл" - ЕООД, със седалище и адрес на управление с. Зелен дол,
община Благоевград, Софийска област, с предмет на дейност: строителство и
ремонт на горски пътища, съоръжения и стопански сгради в страната и в
чужбина, механизирана почвоподготовка, съвместна дейност с други организации,
транспортни услуги и други спомагателни дейности, внос и износ, и с капитал
4 012 000 лв. Дружеството се представлява и управлява от Бойко Станкев
Лазаров.
18219
Благоевградският окръжен съд на основание чл. 6, ал. 1 във връзка
с чл. 119, ал. 2 ТЗ регистрира под № 239, т. 3, р. 1, стр. 66, по
ф. д. № 2993/93 еднолично дружество с ограничена отговорност с фирма
"Талев" - ЕООД, със седалище и адрес на управление с. Гърмен, Софийска област,
с предмет на дейност: вътрешно- и външнотърговска дейност, търговско
посредничество, представителство и агентство, спедиторска, маркетингова,
импресарска, рекламна и консултантска дейност, производство и бутилиране на
газирани и силно алкохолни напитки и минерални води, търговия с промишлени и
хранителни стоки на леката и тежката промишленост, оказионна, комисионна и
консигнационна търговия, транспортна дейност - превоз на пътници и товари със
собствени или наети транспортни средства в страната и в чужбина, търговия,
внос на товарни и леки коли (нови и употребявани) и селскостопанска техника и
резервни части за тях, търговия с петролни продукти, твърди и течни горива,
производство, преработка, съхранение и реализация на селскостопанска
растителна и животинска продукция в страната и в чужбина, строителна,
шиваческа, плетаческа и авторемонтна дейност и всякакви битови услуги,
бартерни сделки, покупко-продажба и обмяна на валута, ресторантьорство и
хотелиерство, електронни забавни игри, производство и търговия със сладкарски
произведения, откриване и експлоатация на кафенета, барове, дискотеки и
увеселителни заведения в страната и в чужбина, производство и търговия с
декоративни храсти и дървета, производство, обработка и търговия с дърво и
дървен материал, и с капитал 50 000 лв. Дружеството се представлява и
управлява от собственика Ангел Димитров Гроздарев и е с неопределен срок.
18395
чл. 119, ал. 2 ТЗ регистрира под № 248, т. 3, р. 1, стр. 84, по
ф. д. № 3074/93 дружество с ограничена отговорност с фирма "ИНТКА" - ООД, със
седалище и адрес на управление Петрич, ул. Марица 1, с предмет на дейност:
транспортни и таксиметрови превози, пътна помощ в страната и в чужбина,
сервизно обслужване на леки, лекотоварни и товарни автомобили, производство и
търговия с дървесина, шивашки изделия, текстил, конфекция, електронна техника,
гориво-смазочни материали и кожухарски изделия, производство и търговия със
строителни материали и готови строителни продукти в страната и в чужбина,
търговия на едро, производство, изкупуване, преработка и пласмент на
селскостопанска продукция в страната и в чужбина, външнотърговски, бартерни и
компенсационни сделки, предприемачество, маркетинг, реклама (без кино и
печат), консултации, посредничество, лизингова дейност, насочване, подпомагане
и управление на местни и чуждестранни инвестиции в промишлеността, селското
стопанство и туризма, търговия със селскостопанска техника и машини,
строителство, проектиране, ремонт и реконструкция на хотели, мотели, крайпътни
заведения, магазини и заведения за обществено хранене, търговия със стоки и
услуги, незабранени със закон, и с капитал 50 000 лв. Дружеството е със
съдружници Власиос Николаос Сиклафидис и Панайотис Хараламбос Папутсакис и се
управлява и представлява от двамата управители.

18455
чл. 119, ал. 2 ТЗ регистрира под № 249, т. 3, р. 1, стр. 86, по
ф. д. № 3075/93 дружество с ограничена отговорност с фирма "Маклог" - ООД
, със
седалище и адрес на управление Разлог, ул. Братя Каназиреви 65, с предмет на
дейност: консултантски услуги, свързани с недвижими имоти, маркетингови
проучвания, производство, обработка и търговия (импорт-експорт) с промишлена и
селскостопанска продукция, строителство, покупко-продажба и посреднически
услуги с недвижимо имущество - жилища, търговски обекти и предприятия,
транспортни и спедиторски услуги, посредническа дейност и търговско
представителство, организиране на спортно-туристическа дейност и всякакви
други дейности, незабранени със закон, и с капитал 50 000 лв. Дружеството е
със съдружници Иван Димитров Кондев, Борис
Атанасов Пулин, Страшо Милковски и
Драган Пацинов и се представлява и управлява от управителя Иван Димитров
Кондев.

Има уште еден документ но потоа за тоа.Ова е се поврзано со Б/Ц и бандата.

-------------

Постирано од: kultuzin
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 18:24
Mislis li deka ke ima muda uste ednas da se kandidira za precedatel ili i toj kako Ljubco ke mu ja kidne

Постирано од: Vladimir88
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 18:25
А едно прашање..
Уште ли се замарате со изродов????

-------------

http://www.youtube.com/watch?v=B9-eAYHooUo -
Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 01.Март.2008 во 18:26
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Mislis li deka ke ima muda uste ednas da se kandidira za precedatel ili i toj kako Ljubco ke mu ja kidne

Остави ги мудата.
Не му требаат.
читај добро погоре.
Следува и друг момент.

-------------

Датум на внесување: 01.Март.2008 во 18:27
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

А едно прашање..

тогаш да оставиме да дојде и друг изрод на негово место.лутина

-------------

Датум на внесување: 01.Март.2008 во 18:28
Moram da priznaam glasav za nego,

gospod neka mi prosti, ama vo toj moment konk*rencija mu bese Kedev na celo so Ljubco Bugarot, izbor nemase, so da se pravi.
A i zaveden bev se nadevav.

Датум на внесување: 01.Март.2008 во 18:37

gospod neka mi prosti, ama vo toj moment konk*rencija mu bese Kedev na celo so Ljubco Bugarot, izbor nemase, so da se pravi.

Господ- Бог се опростува, но бара покајание.
Сег значи треба да поработиш форунски на случајов.
Мораме да работиме сите оти ни отиде државата.
Отидовме и ние со поколенија.
Јас не сум партиски обоен а на гласање излегувам, само за да ги заокружам сите.
Му помагам на дедоми (таткото на сопругата), инаку тој ги сака сите......................, ПОП е.................намигнување

-------------

Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 18:37

Како бе не те заведе некоја црвенокоса туку црвенко несреќо заведенасмеење

-------------
http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство

Датум на внесување: 01.Март.2008 во 18:39

Како бе не те заведе некоја црвенокоса туку црвенко несреќо заведенасмеење

E kako de?

Датум на внесување: 01.Март.2008 во 18:43
Jas se pokajav, sto cekate vie ,nemojte da mi kazete deka nikoj od vas neglasal za Branko ili Ljupco.

Датум на внесување: 01.Март.2008 во 18:55

А едно прашање..

Епа самите сме си криви, за тоа

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 01.Март.2008 во 20:00

А едно прашање..

Епа самите сме си криви, за тоа

тешко дека сме си сами криви...........за да се увериш дека е така и дека стварно народот не знаел ништо прочитај:

http://www.scc.rutgers.edu/serbian_digest/200/t200-7.htm

-------------

Датум на внесување: 01.Март.2008 во 20:06
Човек дај не ме зафркавај...
Колку пати беше W.C.(Wragot Crven) премиер???
И пак не ни дојде паметот.....
И сега уште ако не ни дошол паметот.....

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 01.Март.2008 во 20:11
Читај прво погоре што ти напишав, а исто и:
http://www.scc.rutgers.edu/serbian_digest/200/t200-7.htm
потоа дај коментар.
Мора сега дефинитивно да делуваме. Свати ги тоа еднаш човече.

-------------

Постирано од: bond....james b
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 21:23
ma.....koj go ebe pa i nego?!лутина

-------------
You live only ONCE!

Датум на внесување: 01.Март.2008 во 23:08
Originally posted by bond....james b bond....james b напиша:

ma.....koj go ebe pa i nego?!лутина

Не ми се верува, ова го слушнав од албанец......па он беше пиун на Хавиер Солајна.......човекот кој го направи Аљи Измети..

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 02.Март.2008 во 14:23

Човек дај не ме зафркавај...
Колку пати беше W.C.(Wragot Crven) премиер???
И пак не ни дојде паметот.....
И сега уште ако не ни дошол паметот.....

A, кој вели дека ВИ дошол?????!!!!!!!!!!
Некој се мајтап исо вас.....................почитувани господа.
Според писанијата се гледа дека не ви дошол паметот. Ви се нудат информации од прва рака, а вие пак по старо.
добро прочитај и оцени.............

July 31, 1995 Digest News Agency No 200

Life

Serbia: Serbs without Coffee

Work on the Serb Encyclopedia is one of the top priorities for the Serbian Academy of Arts and Sciences (SANU) which also intends to set up a museum of Serbian literature. It published the third volume of the Illustrated History of the Serbs which has been called the "highest achievement of our publishing" while the Short History of Serb Culture "rights a great injustice". And those are just some examples of projects which are intended to raise Serbia.

A regular session of the SANU assembly (May 25) heard its vice chairman Aleksandar Despic announce the start of work on the encyclopedia because "it is a great work that aims to gather in one place all that represents the history and culture of the entire Serb nation and the territory it has inhabited for ages".

Three years ago when the Serbian government suggested a Law on the Serbian Encyclopedia, academician Cedomir Popovic, vice president of the Serb National Foundation and the man who heads the encyclopedia team, said "the encyclopedia will include general terms but only the one that are directly linked to the historic development of the Serbs. Not to view the world from our small Balkan perspective but to see who we are, what we are and where we are in Europe, in the world. That is an almost imperialist ideology which claims that we are the world and we know we aren't. Because of that the encyclopedia should be dominated with our topics and our links to the world. It will include those foreigners who influenced our history. For example, we won't deal with great geographic discoveries, like the discovery of America since it has no direct bearing on Serb history. Probably we won't include the word coffee since what explanation could we give in a Serbian encyclopedia? But we will cover historic figures like Maria Theresa since she ruled a part of our people for a long time and affected our history."

Slovenia: Trouble With the Neighbors

Until recently it seemed Italy was the only obstacle standing in Slovenia's way to the European Union, now it seems the Slovenes are going to have just as much trouble with Austria.

During the break-up of the former Yugoslavia, Austria wholeheartedly helped Slovenia and relations between the two states were never better. The time seems to have come for Austria to hand its bill to Slovenia but because of public pressure at home and the Italy-Slovenia disputes. Karl Muller, Austria's Charge d'Affaires in Ljubljana asked to see Foreign Minister Zoran Thaler to inform the Slovenes that Austria, under public pressure, will demand recognition for the German minority in Slovenia and the return of all property seized after the end of W.W.II.

Several days later, that same demand was voiced by Austrian Foreign Minister Wolfgang Schussel. Austria also asked Slovenia to shut down all the duty frees on its border and close the Krsko nuclear power plant.

Austria's diplomatic service reiterated its stands that Slovenia cannot be the successor of the state treaty between the former Yugoslavia and Austria which ensures protection for the Slovene minority in Austria. The disputes with Italy gave those demands priority. Although all property issues between Italy and Slovenia were resolved in 1992 thanks to a reconfirmation of the 1983 Rome Accord, the new Italian administration managed to raise the issue again. Finally, faced with constant Italian opposition to its treaty on associate membership in the EU, the Drnovsek government offered to return 300 property titles to Italian owners. Once it was clear that Italy's ultimatum's drew no opposition from the rest of the EU, Austria made its demands.

There are rumors that Austria is trying to profit from the fact that its southern neighbor is no longer a state that can endanger it offensively while Austria has offensive capabilities.

Similar warnings were heard in the early 1990s when Slovenia was debating independence, but the public laughed them off. Now even the rightist press is writing about Austrian neo-colonialism, paternalism and profitable support.

Macedonia: Purges in the Government

Corruption and dirty deals within Macedonia's top government and ruling party ranks reached levels where Prime Minister Branko Crvenkovski had to declare an uncompromising fight against crime at the initiative and with the support of several high-ranking officials.

The ice was broken and the Prime Minister fired six government officials,

Everyone knew about the crimes among the authorities but it was dangerous to say anything about it until the Prime Minister spoke up.

Pavla Trajanov, former assistant public safety minister, voiced public warning in March last year of the country being taken over by criminals and corruption with the frequent involvement of the authorities and party officials. Home Affairs Minister Ljubomir Frckovski reacted immediately. He fired his assistant for voicing claims he could not substantiate.

The first purges started in the army. Defence Minister Blagoje Hadziski fired four of his associates (undersecretary Aleksa Stamenkovski and three aides: Kiril Ninevski, Bozidar Petrvoski and Tomislav Dimitrievski) without warning early in July for "not showing adequate work results".

The big purge went on to the home affairs ministry where a large number of officials were dismissed and there are indications another 150 could soon follow.

The Prime Minister said he fired six officials: Kire Sonevski director of the public income board, Vencislav Efremov director of the property directorate, Dimitar Belcev undersecretary in the foreign ministry charged with economic relations, Dragan Pacinov undersecretary in the urbanism ministry, Angel Nikolovski chief republican market inspector and Vera Markova chief labor inspector. The explanation was that their work results were not satisfactory. The Prime Minister then immediately added that he wouldn't stop there and announced a special program to prevent crime in all forms with emphasis on corruption, organized crime, money laundering and drug dealing.

Ilijaz Sabriju, Labor and Social Policies Minister, could be next along with Esterfu Aliju, Culture Minister, (both members of the Economic Prosperity Party) who have faced a lot of criticism.

Party affiliation is another problem. Namely, Risto Ivanov and Stevo Crvenkovski are Liberal Party members which is now being linked to the danger of the government coalition breaking if the Prime Minister persists, Many analysts predict that the Prime Minister will have to compromise in the end.

Ако преку сето ова во овие моменти на нова ескалација која само што не е или можеби е веќе почната кажеме ма кој ги ебе, тогаш нешто со нас, обичниот народ нешто не е во ред.

Затоа браќа повелете и покажете.

-------------

Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 02.Март.2008 во 14:26

абе сигурно бил на бело коа рекол млада држава.....цицалче македонија голема%20насмевка не го сваќај озбилно па ти....смеење ооо ние толкава историја тој млада....голема%20насмевка

-------------
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....

Датум на внесување: 02.Март.2008 во 14:38
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

абе сигурно бил на бело коа рекол млада држава.....цицалче македонија голема%20насмевка не го сваќај озбилно па ти....смеење ооо ние толкава историја тој млада....голема%20насмевка

Да ама фактите се посилни од неговото БЕЛО.
Секагаш треба кон овие работи кои посотојат со факти треба да се пристапи сдериозно.
Не би се согласил со изреката............пу....пу.... неважи, .....или беше така, ама јас не го признавам. Тогаш така реков, незнам од кои причини.
Требада се бара одговорност.

-------------

Датум на внесување: 02.Март.2008 во 14:40
а што сакаш да кажеш дека има факти дека Македонја е млада!?смеење жити ја не ме смеј ке ми залетне кафево.голема%20насмевка

-------------

Постирано од: Tattoo Beauty
Датум на внесување: 02.Март.2008 во 14:42
ЕЕее може де мислел млада ама ако рачунал од 91 трепкањетрепкањеголема%20насмевка

-------------
http://www.skin-artists.com" rel="nofollow - Skin-Artists.com

http://www.tattoo-passion.org" rel="nofollow - TattooPassion

Датум на внесување: 02.Март.2008 во 14:42
ма тој не знае кога е роден а не па Мк од кога постои....лутина вол!

-------------

Датум на внесување: 02.Март.2008 во 14:45

а што сакаш да кажеш дека има факти дека Македонја е млада!?смеење жити ја не ме смеј ке ми залетне кафево.голема%20насмевка

Не.
Дека некој сака да ја прави млада, а за кое постојат и факти. Но постојат и факти касо е ограбена државата- народот, А, и тек ќе биде ограбувана. И сега што треба?..... да и тоа ли да им го дозволиме??
Грешите ако таа линија оправдувате и држите.

-------------

Датум на внесување: 02.Март.2008 во 14:47
па цело време имаа зелено светло од народот да ја крадат државата.....не од сите добро, од некои. а тоа ти што го збориш е одамна јасно.

-------------

Датум на внесување: 02.Март.2008 во 14:54

ма тој не знае кога е роден а не па Мк од кога постои....лутина вол!

Дебело грешиш, дека тој не знае.
Пре би рекол дека доста од нас незнаат (а и колку знааат и сакаат да знааат се гледа колку и кои се пишуваат на темата за
forum_posts.asp?TID=8564 - МАКЕДОНЦИТЕ НАЈСТАРИ НА БАЛКАНОТ И ПОШИРОKO... , а тој добро знае и кога е роден и од кога постои македонија. Иако е хрватски слатинец тој многу добро знае.
Него ние не треба да се расправаме, туку нешто д направиме заеднички ако сме мудри и моќни.

-------------

Датум на внесување: 02.Март.2008 во 14:55
а чекај ти мислиш колку од форумот не знаат? патем ја зборам за него не за народот.

-------------

Датум на внесување: 02.Март.2008 во 14:56

па цело време имаа зелено светло од народот да ја крадат државата.....не од сите добро, од некои. а тоа ти што го збориш е одамна јасно.

Ма, врага ЈАСНО.
Јасно за тебе, за мене и некој си дел.
Јас до скоро не ни можев да спомнам такво нешто.
Затоа и сега не е касно.

-------------

Датум на внесување: 02.Март.2008 во 14:58

а чекај ти мислиш колку од форумот не знаат? патем ја зборам за него не за народот.

Не, од форумот.
Добро те разбирам. Затоа и така ти одговорив.

-------------

Датум на внесување: 02.Март.2008 во 23:16
Нема ту лабуда који има муда....................
све кукавице до кукавице................
лутиналутиналутиналутиналутиналутиналутина

-------------

Датум на внесување: 03.Март.2008 во 16:56
Нешто како да сеима случено????????
Да не се обиде некој од форумџите да го направи скокот на Црвенквски и да скрши нога, или слично.
Немојте луѓе тоа е ризично, не ги исполнуваме предусловите кои ги има Бранко.голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

-------------

Постирано од: TONI
Датум на внесување: 05.Март.2008 во 00:53
I JAS SE POKAJAV. GLASAV ZA GRUJO I SE ZAEBAV.

Датум на внесување: 05.Март.2008 во 18:15
Па, може си и во право, Црвенковски најави и кажа дека прави и направил голем лавовски скок, а...............Грујо, најави сто чекора од кои бар до сега нема ништо.
Се е гола вода.
Може и ти си грешка што си гласал за него.
Јас редовно одам на гласање ама ги заокружувам сите.
Дедоми ги сакаше сите и јас по неговиот пат.
Само јас не го изучив неговиот занат.
Дедоми беше ПОП. Затоа гои сакаше сите.
А, јас ги заокружувам сите за да немам грижа на совест дека грешно сум гласал, ги заокружував сите за да мојот глас биде невалиден, а да неможе друг да го злоупотреби моето име.

-------------

Постирано од: Паланчански
Датум на внесување: 06.Март.2008 во 11:04
Подобро да не заокружуваш никого, бидејќи никој не заслужил да биде таму каде што е. А Црвенковски нека скокне на кол, па можеби колот ќе му се набие во г**...

-------------
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.

Датум на внесување: 06.Март.2008 во 14:55
Морам да признам дека во последниве неколку месеци, нашиот неприкосновен владетел, претседателот Бранко Црвенковски од ситните чекори кои ги правеше поради големината на неговиот ''преседателски'' кабинет, премина на скокови во вис, но мислам дека треба да внимава малку каде и што прескокнува, особено кога скока до соседните ни држави во кои му се делат ''лекции'' по историја од ''еминентни'' историчари и ''почитувачи'' на човековите права. Доколку внимаваше каде скока и како, ке ги забележеше зајадливите сугестии на својот бугарски колега кој му препорача нему, а и на сите македонци ...''внимателно да сме ја прочитале историјата за да сме ги надминеле стереотипите од минатото и реториката која води кон агресија и омраза"...

Но, тој во спортскиот залет и занес, обидувајки се да направи нов личен рекорд, немаше време адекватно да одговори на фрлената ракавица, едноставно ги почитува правилата за фер плеј.....но, можеби така и треба, и во духот на бисерот на мудроста од Бихачка, да се согласам дека некои прашања не заслужуваат одговор, нели?

-------------

Датум на внесување: 06.Март.2008 во 21:03

Морам да признам дека во последниве неколку месеци, нашиот неприкосновен владетел, претседателот Бранко Црвенковски од ситните чекори кои ги правеше поради големината на неговиот ''преседателски'' кабинет, премина на скокови во вис, но мислам дека треба да внимава малку каде и што прескокнува, особено кога скока до соседните ни држави во кои му се делат ''лекции'' по историја од ''еминентни'' историчари и ''почитувачи'' на човековите права. Доколку внимаваше каде скока и како, ке ги забележеше зајадливите сугестии на својот бугарски колега кој му препорача нему, а и на сите македонци ...''внимателно да сме ја прочитале историјата за да сме ги надминеле стереотипите од минатото и реториката која води кон агресија и омраза"...

Но, тој во спортскиот залет и занес, обидувајки се да направи нов личен рекорд, немаше време адекватно да одговори на фрлената ракавица, едноставно ги почитува правилата за фер плеј.....но, можеби така и треба, и во духот на бисерот на мудроста од Бихачка, да се согласам дека некои прашања не заслужуваат одговор, нели?

Се им е договорено. Некој мора да му ја чува и фирмата МАКЛОГ, затоа и под хитно замина за Бугарија:
Знам дека го имашвидено но ова е само дел од тоа негово во бугарија.....

18455
чл. 119, ал. 2 ТЗ регистрира под № 249, т. 3, р. 1, стр. 86, по
ф. д. № 3075/93 дружество с ограничена отговорност с фирма "Маклог" - ООД
, със
седалище и адрес на управление Разлог, ул. Братя Каназиреви 65, с предмет на
дейност: консултантски услуги, свързани с недвижими имоти, маркетингови
проучвания, производство, обработка и търговия (импорт-експорт) с промишлена и
селскостопанска продукция, строителство, покупко-продажба и посреднически
услуги с недвижимо имущество - жилища, търговски обекти и предприятия,
транспортни и спедиторски услуги, посредническа дейност и търговско
представителство, организиране на спортно-туристическа дейност и всякакви
други дейности, незабранени със закон, и с капитал 50 000 лв. Дружеството е
със съдружници Иван Димитров Кондев, Борис
Атанасов Пулин, Страшо Милковски и
Драган Пацинов и се представлява и управлява от управителя Иван Димитров
Кондев.

Има уште еден документ но потоа за тоа.Ова е се поврзано со Б/Ц и бандата.

-------------

Датум на внесување: 08.Март.2008 во 00:21
member_profile.asp?PF=10773&FID=49 - moira ,
сепак на ова следува реплика, или коментар. Големината на човекот е да каже да или бар да искоментира. Сепак на вистината предизвик е каква и да е во очи да и се погледа.
Незнам што е?
Но, имам чувство дека сепак подобро е да се избегне погледот во очите на вистината.

-------------

Датум на внесување: 09.Март.2008 во 15:27
Во делот на големиот скок е и посетата на државникот на Бугарија на 03.март 2008 година, каде Парванов го пречека достоинствено и државнички, придружуван од групата на Каракачанов. И, што мослите?- се е случајно!?лутина

-------------

Постирано од: anakin
Датум на внесување: 09.Март.2008 во 15:31
op op op kengur

-------------
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Датум на внесување: 09.Март.2008 во 15:58
Секој има право на свое видување, а и секој коментар врзан за темата е добредојден.

-------------

Датум на внесување: 09.Март.2008 во 16:50
Originally posted by TONI TONI напиша:

Е оти де за покајание овде и сега ни зборуваш..кога човеков (ти/ни) ги одреди само чекорите кои сите НИЕ ЗАЕДНО треба да ги изодиме..а не секој по своја волја...
Или пак сега патиш што не ти вработил по еден од секое на тебе блиско семејство..а ?.
пс
Гледаш подоле дека колегата ни Орлов си го следи дедо-му во стапките..и си ги сака сите подеднакво нели?
Патем речено и еден мој „пријател„.. ПОП по професија ..ама овој е сеуште жив..еднаш кога не му бев по волја најверојатно ...ми вели онака пријателски пред друштвото:
На твојот погреб нема да ти дојдам ..да знаеш уште одсега.....а јак пак веднаш му одговорив..секако пред сите:
Ама јас сигурно ќе ти дојдам на ТВОЈОТ погреб..биди сигурен уште одсега..за да знаеш..и да не се секираш оче..
намигнувањеголема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 09.Март.2008 во 16:59

Originally posted by TONI TONI напиша:

Е оти де за покајание овде и сега ни зборуваш..кога човеков (ти/ни) ги одреди само чекорите кои сите НИЕ ЗАЕДНО треба да ги изодиме..а не секој по своја волја...
Или пак сега патиш што не ти вработил по еден од секое на тебе блиско семејство..а ?.
пс
Гледаш подоле дека колегата ни Орлов си го следи дедо-му во стапките..и си ги сака сите подеднакво нели?
Патем речено и еден мој „пријател„.. ПОП по професија ..ама овој е сеуште жив..еднаш кога не му бев по волја најверојатно ...ми вели онака пријателски пред друштвото:
На твојот погреб нема да ти дојдам ..да знаеш уште одсега.....а јак пак веднаш му одговорив..секако пред сите:
Ама јас сигурно ќе ти дојдам на ТВОЈОТ погреб..биди сигурен уште одсега..за да знаеш..и да не се секираш оче..

Сите сме во право. И дедоми и Јас, и попот пријател твој и Ти новаче, но и Тони е во право- си призна човекот дека погрешил.
Други па немат доблес да признат или било што ЈАВНО да кажат.

-------------

Датум на внесување: 09.Март.2008 во 17:16

Сите сме во право. И дедоми и Јас, и попот пријател твој и Ти новаче, но и Тони е во право- си призна човекот дека погрешил.
Други па немат доблес да признат или било што ЈАВНО да кажат.

Јас пак овде и сега ќе го парафразирам оној француски мечувалец (чинам оти беше Сирано де Бержерак)...кој пред завршниот удар на противникот ..му велел (на српски кажано) :
На крају баладе..убиќу те гаде..
пс
А баладата наша ..сеуште си трае кај нас..тука сакав да поентирам...

-------------

Датум на внесување: 09.Март.2008 во 20:36
member_profile.asp?PF=12236&FID=49 - novace ,
Не е баш време за поенти, но ако веќе си наумил.............. па, и нека е така......

-------------

Датум на внесување: 09.Март.2008 во 21:44

member_profile.asp?PF=12236&FID=49 - novace ,
Не е баш време за поенти, но ако веќе си наумил.............. па, и нека е така......

Благодарам ...за несебичното разбирање..

-------------

Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 09.Март.2008 во 21:57
Originally posted by anakin anakin напиша:

op op op kengur

mora da zemal nesto novo , neispitano голема%20насмевка 

moira: poveke nema da brisam emo-ikoni, te molam pocituvaj pravila i ne ignoriraj!

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Датум на внесување: 09.Март.2008 во 22:08
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

Originally posted by anakin anakin напиша:

op op op kengur

mora da zemal nesto novo , neispitano голема%20насмевка  голема%20насмевка голема%20насмевка

Се му е испитано, ама ете така сака.намигнување

-------------

Датум на внесување: 09.Март.2008 во 22:11
skok so motka ....sergej bubka..... se podgotvuva za peking, eee , i nie konj za trka imame газење%20од%20смеење

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Датум на внесување: 09.Март.2008 во 22:16
Дека имаме коњ имаме, ама пијан или дрогиран ќе го праќаме?

-------------

Датум на внесување: 09.Март.2008 во 22:16
ma moze i dvete .... samo , dali ce pomine na doping testot збунетост

-------------

Датум на внесување: 09.Март.2008 во 22:21
Тешко на допинг, а на дупинг може............ вазелин ако зема..

-------------

Постирано од: монте кристо
Датум на внесување: 10.Март.2008 во 10:09
бранко е кул типче за дружба , тек вицови и заебанции . Сега сите политичари се кењаат , тоа му е работа , некои имаат по 3 станови , некои се најбогати на балканот , некој сака малку виски малку бело , еј ало кој не сака виски , бело и пичке. Бранко е прав политичар. Толку долго време да се одржи на власт , тоа е способност . Има народна изрека , ако си овца ќе те стрижат. Ве гледам сте се фатиле за бранко као слепци за стап и само трици јадите . Ајде бе од ДПМНЕ нека му стегнат некоја кривична за нешто , еве плус и на власт е ДПМНЕ  , камо кривична за “мафијашите“ како што велат за бранче . Или мафијаши се тие што премолчуваат . џабе лупетарате за сите политичари . Еден премиер е клинички пациент , друг пијаница , трет е двоцефка , сачувај нас боже којзнае што ни следи во иднина.

-------------
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .

Датум на внесување: 11.Март.2008 во 14:50
Интересно, ама доста го познаваш бранко. Стварно, од се напишаното нема што може да се одвои и да се каже дека бранко тоа го нема, не го поседува или не го може. Бране ти е момак за се............

-------------

Постирано од: Паланчански
Датум на внесување: 11.Март.2008 во 14:59

Тешко на допинг, а на дупинг може............ вазелин ако зема..

Те молам, немој де го д...
Ќе се родат уште такви, а и овој ни е премногу.

-------------
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk