Испечати | Затвори го прозорот

Со која политичка партија да се коалицира

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Историја и политика
Опис на форумот: историски, политички, изборни дебати
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=14177
Датум на принтање: 16.Јануари.2025 во 17:22
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Со која политичка партија да се коалицира
Постирано од: oon
Наслов: Со која политичка партија да се коалицира
Датум на внесување: 17.Јуни.2008 во 16:35
Која политичка партија според Вас треба да влезе во Владата????

Коментари:
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 17.Јуни.2008 во 16:37
so onaa koja e obvineta od strana na albanskoto glasacko telo za unitarizam vo odnos na Makedonija i ne mu odi vo prilog na nitu edna fubkcija gradinar vo usa embassy vo skopje  ..... DPA голема%20насмевка

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Постирано од: moira
Датум на внесување: 17.Јуни.2008 во 16:48

Зошто пак да мора се коалицира со некоја политичка партија?

Имаат 63 пратеника, тоа го сакаа и го остварија...нека повелат сега во Преродбата....

-------------
...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...

Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 17.Јуни.2008 во 16:50
Традиционално ДПА е партнер на ВМРО затоа и тие треба да бидат поканети во владата чисто од политичка културасреќа

-------------
http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство

Постирано од: moira
Датум на внесување: 17.Јуни.2008 во 16:54

Доколку се работи само за политичка култура, ниту едните ниту другите ја поседуваат.

Ја видовме нивната политичка култура и 2001 година и на сите изминати Избори одржани во Македонија.

Не се достојни воопшто во конотација со нив се споменува зборот политичка култура!

-------------
...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 17.Јуни.2008 во 17:04
Najdobro ke bide da ne koalicira Gruevski so ni edna od dvete, neka si posedat malku vo opozicija, moze ke im dojde malce umot pa ke znaat da go cenat toa sto go dobivaat!
Ama i da saka Gruevski toa da go stori, ne veruvam deka taka i ke bide!
Zatoa, spored mene, najdobro bi bilo da koalicira so DPA, poradi dosegasnoto im zaednicko iskustvo kako koalicioni partneri i poradi nivnata "umerenost", za razlika od bandata na a.a.!
Toa bi bilo od dve zla da go izberes pomaloto!..

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 17.Јуни.2008 во 17:12
da... ama gVujo ne odlucuva za toa . .. .... mammy gilian .. . ..

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Постирано од: kejt-d-grejt
Датум на внесување: 17.Јуни.2008 во 17:22

grujo kje koalicira so DUI

zosto? zasto ne moze poinaku!

zasto DUI ima 18(19) pratenicki mandati - znaci albanskiot elektorat NIV gi izbra za svoi pretstavnici. Doboga, pa ne moze Grujo da im kazuva, DPA kje ve pretstavuva....изненадување.

Toa e nivni izbor!!! Demokratija!!!! - dumas????

-------------
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза

Постирано од: kultuzin
Датум на внесување: 17.Јуни.2008 во 17:43
Vo demokratijata partiite ne se odreduvat po etnickata tuku po programskata i politickata opredelba.
A so kogo Gruevski ke koalicira sam odlucuva , a se nadevam deka odlukata ke ja donese po politicki a ne po pat na pritisok koj Albancite so godini go upotrebuvaat vo politikata.
Vreme e Albanskite partii da izlezat so programa a ne so vecni baranja i uceni koi ama bas na nikoj ne mu donesoja podobar zivot vo Makedonija.

Датум на внесување: 17.Јуни.2008 во 18:12
vo politikata ne se razmisluva pristrasno!
zalam, no vo slucajov ti taka razmisluvas!

"Vo demokratijata partiite ne se odreduvat po etnickata tuku po programskata i politickata opredelba. "
- da, no samo koga albancite bi gi cuvstvuvale makedonskite partii za svoi pretstavnici, sto voopsto ne e slucaj! a za toa ne se albancite vinovni.

"A so kogo Gruevski ke koalicira sam odlucuva"

toa e taka samo teoretski - malchice je drukcije u praksi![

toj kje koalicira so DUI, zasto taka treba i mora! odi kladi se na sportska za ovaa prognoza (delime po pola

i konecno:

"Vreme e Albanskite partii da izlezat so programa a ne so vecni baranja i uceni koi ama bas na nikoj ne mu donesoja podobar zivot vo Makedonija."

Albancite imaat svoja programa...i cel...i plan...i kako mene mi se cini...arno im odi!!!збунетостi da, im donesoa podobar zivot!!! nim!!!

-------------

Постирано од: Vladimir88
Датум на внесување: 17.Јуни.2008 во 19:54
Сакале, нејќеле, мораат да коалицираат со една љоч партија....

Ќе коалицираат со ДПА..

-------------

http://www.youtube.com/watch?v=B9-eAYHooUo -
Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 17.Јуни.2008 во 20:19
za kavga se potrebni dvajca .... neli ? ...... za zal , naseto sekojdnevie , bilo da e od politicko  ili obicno , gradjansko , pokazuva deka ima .... i deka sekogas se raspolozeni ...... i deka nikogas ne se razmisluva za podobra idnina tuku isklucitelno za destruktivna ..... prisvojuvanje na tudjoto po pat na vojna i rusuvanje ..... zosto ? .... mnogu ednostavno da se odgovori ..... eden narod se obiduva da se spravi so mnozinstvoto problemi koi vekovno  se vlecat i ne mu davaat mir da se razviva na eden kulturen i civiliziran nacin , dodeka eden drug se obiduva da po pat na sila , zakani i terorizam poddrzan od svetskite silnici mu go odzeme pravoto na postoenje i razvivanje ..... i tuka se doadja do eden pogled na naseto sekojdnevie ... naseto , MAkedonsko sekojdnevie ...... bezobrazni pritisoci potkrepeni so zakani za pustanje od lanec na pesovite na vojnata koi po pat na pritisoci od strana na svetskite silnici duri i mu se nametnuvaat na Makedonskiot narod kako partneri vo ona sto tie samite najpovece go mrazat .... sozivot i gradenje na silna i prosperitetna zemja  so ekonomska idnina ..... ima edna pesna vo koja se pee " SVESTI SE , NE SPIJ TI " ... zosto , kako sto stoi vo potpisot na eden clen od ovoj forum ,
" Едно дете кое спие Расте,ама еден народ кој спие Умира " , moze da mu se sluci na toj narod tokmu toa ......  bez razlika na site pritisoci koi doadjaat od vnatre  , no i od nadvor , koalicija moze , duri i so teroristot no pod uslovi koi ce mu bidat ostaveni na masa bez moznost za pregovaranje ...... poinaku ne ...... sepak , predlozenata vlada se izbira so mnozinstvo vo parlamentot a ne so pritisoci i zakani ..... ili , i toa ne e dovolno demokratski ? .......

-------------

Датум на внесување: 17.Јуни.2008 во 21:02
znam deka moira ce se ljuti ... oti e off topic ... ama ne mozam ... moram ... ednostavno , posilno e od mene ........ NEMA PREGOVORI SO TERORISTI , NEMA POTKLEKNUVANJE PRED NIEDEN PRITISOK OD STRANA NA GRCIJA I SITE ONIE KOI E PODDRZUVAAT VO TAA NAKANA ZA MENUVANJE NA IMETO ...... NIKOJ , APSOLUTNO NIKOJ NEMA PRAVO DA SE ODREKNUVA OD NAJSVETOTO NESTO .... IMETO I IDENTITEOT ... DOKOLKU NE SE SPOSOBNI DA SE SPRAVAT SO TIE PRITISOCI , SIKTER ......

[

samo kako malo potsetuvanje deka NIKOJ GO NEMA TOA PRAVO ..........

-------------

Постирано од: kire_nedelkov
Датум на внесување: 17.Јуни.2008 во 21:52
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

zasto DUI ima 18(19) pratenicki mandati - znaci albanskiot elektorat NIV gi izbra za svoi pretstavnici. Doboga, pa ne moze Grujo da im kazuva, DPA kje ve pretstavuva....изненадување.

ne e tocno.

vo mnogu demokratii na svetot, pa eve i vo srbija dolgi godini se slucuvase toa, Radikalite da bidat najbrojna partija, imeno POBEDNIK na izborite.

No, pomalite partii koaliciraa i sostavuvaa vlada bez radikalite. I sto sega? treba li da placat bidejki srbite NIV gi izbrale da gi pretstavuvaat?

Ne, sekoj pratenik e za sebe. Stom ima nad 61 pratenik, toa e voljata na Makedonskiot narod. Edinstvenoto nesto sto e vazno.

Постирано од: deshad
Датум на внесување: 17.Јуни.2008 во 22:10
normalno treba da koalicira so DUI.i ne samo shto treba nego i najverovatno mora da koalicira so DUI.

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 17.Јуни.2008 во 22:33
... deneska go gledav slovenecot....Rupelt ili kako se vika... mu se placeshe... shto morashe da otstapi pred Grcite.... i se trudeshe da dokaze deka izborite pominaa vo najdobar red.... i so toa jasno beshe do znaenje deka Gruevski nema mnogu prostor za manipuliranje... nitu pravo na izbor... ocigledno koalicioniot partner ke mu bide nalozen.... mene poveke me zagrizi izjavata na taci... deka nekoja sosedna zemja plati debeli pari... da se naoravat izbornite incidenti....  

Датум на внесување: 17.Јуни.2008 во 22:43
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

... deneska go gledav slovenecot....Rupelt ili kako se vika... mu se placeshe... shto morashe da otstapi pred Grcite.... i se trudeshe da dokaze deka izborite pominaa vo najdobar red.... i so toa jasno beshe do znaenje deka Gruevski nema mnogu prostor za manipuliranje... nitu pravo na izbor... ocigledno koalicioniot partner ke mu bide nalozen.... mene poveke me zagrizi izjavata na taci... deka nekoja sosedna zemja plati debeli pari... da se naoravat izbornite incidenti....

taci aludira na srbija.

Датум на внесување: 17.Јуни.2008 во 22:45
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

Originally posted by mamamd mamamd напиша:

taci aludira na srbija.

... pre bi rekla na juzniot ni sosed... za da moze da ima aduti na sobranieto... zaklucokot e negativen spored Bakojani... a pozitiven spored Rupel....

Датум на внесување: 17.Јуни.2008 во 22:59
ne e grcija. zarem uste ne go poznavas albanskiot psiholoski profil?

vprocem, najdolnoto obvinuvanje koe mozes da go upatis kon konkruentot (vo albanskiot sklop) e deka se povrzani so srpskite tajni sluzbi. Podatok sto Taci mnogu pati go spomna vo kampanjata za DUI.

Постирано од: Polaris
Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 02:06
Jas mislam deka DPA od albanskiot elektorat da bese pobednik togas mozese Gruevski da koalicira so niv ama cim DUI pobedi od albanskiot elektorat togas mandatarot fino lepo treba da koalicira so DUI i ako spored ustavot  ne e moralno da se koalicira so bilo koja politicka partija.
 Sepak da ne zaboravime deka Makedonija samo so razumot i so demokratijata moze da gi nadmine site problemi i zaradi toa mislam deka demokratijata ke pobedi  koga ke se formira novata makedonska vlada.

Постирано од: kentucky
Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 02:23

ne e grcija. zarem uste ne go poznavas albanskiot psiholoski profil?

vprocem, najdolnoto obvinuvanje koe mozes da go upatis kon konkruentot (vo albanskiot sklop) e deka se povrzani so srpskite tajni sluzbi. Podatok sto Taci mnogu pati go spomna vo kampanjata za DUI.
Kire kako se cuvstvuvas vo pregratkata na Balistite?

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 02:25

ne e tocno.

vo mnogu demokratii na svetot, pa eve i vo srbija dolgi godini se slucuvase toa, Radikalite da bidat najbrojna partija, imeno POBEDNIK na izborite.

No, pomalite partii koaliciraa i sostavuvaa vlada bez radikalite. I sto sega? treba li da placat bidejki srbite NIV gi izbrale da gi pretstavuvaat?

Ne, sekoj pratenik e za sebe. Stom ima nad 61 pratenik, toa e voljata na Makedonskiot narod. Edinstvenoto nesto sto e vazno.
Nekolkupati na forumov izraziv pocit sprema Vistinskite poddrzuvaci na Makedonstinata, a ti si eden od tie, no moram da konstatiram deka vo ovoj moment BLADAS.

Постирано од: butel2
Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 09:54
so toa jasno beshe do znaenje deka Gruevski nema mnogu prostor za manipuliranje... nitu pravo na izbor... ocigledno koalicioniot partner ke mu bide nalozen....

e pa toa e taka , koga pravis se i sesto nekomu da se dodvoruvas, da ispolnuvas tugji zelbi bez da go gledas svoeto , na kraj i koga bi trebalo sam da resavas, ti si veke prodaden i samo necija marioneta.

ako ima hrabrost, nema da koalicira so niedna albanska partija.

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 10:14

ne smee taka...

kako smee da ne koalicira so niedna albanska pol. partija

ami covekovi prava? ami demokratija? nie ne smeeme da go negirame nivnoto prisustvo, nivniot ne taka mal procent vo brojot na naselenieto i krajno nivnata ramnopravnost i pravo na glas

-------------

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 10:53
Dobro e da se koalicira so Albanska partija , megutoa so KOJA, toa odlucuva mandatorot, imajki vo predvid deka razlikata i ne e taka golema 1,5:1, zatoa mislam deka Gruevski e vo mnogu komotna pozicija zatoa sto go ima apsolutnoto mnozinstvo taka da paga vo voda dosegasnoto vodenje na politika od strana na Albanskite partii koi mesto so prgrama se sluzea so uceni, DPA izleguvase od vlada a DUI od parlament.
A bidejki i na megunaroden plan se predstavija na izborite koj se i kako se, mislam deka Albancite ovoj pat ke nemat mnogu prostor za uceni i manipuliranje tuku ke treba da se fatat za rabota i konecno da da pokazat deka imat kakov takov interes za napredok na ovaa drzava, bidejki se vide deka podignata racna kocnica (SDSM+Albancite), na nikomu ne nosi dobro.

A toa deka Grckite tajni sluzbi imat udel vo nemirite na izborite e poveke od jasno, osobeno sto sigurno ne im bilo tesko da gi nagovorat i onaka sekogas spremnite Albanski kriminalci da napravat nemiri.

Zatoa MVR treba da utvrdi koj bese kriv za nemirite cij interes bese MAKEDONIJA da dobie negativna ocenja za izborite i spored toa Gruevski da odluci so koj ke koalicira.

Inaku spored mene edinstven spas i nacin so koj ke se nadminat razlikite megu etnikumite vo Makedonija e partiite da bidat od mesan etnicki sostav.
Jasno mi e deka ova e skoro nevozmozno megutoa ete teoretski dobro zvuci.

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 11:54
ne odlucuva mandatorot - odlucuva albanskiot elektorat
vo sprotivno zosto bi glasale za bilo kogo ako ne e vazna nivnata odluka

Gruevski kje kaze: po vtor pat albanskiot elektorat se izjasni za DUI i jas kako premier na site gragjani vo ovaa drzava nemam pravo da ja negiram nivnata volja
jas mislam deka vsusnost i celta na izborite bese taa: DUI da vleze vo vlast. znam deka zvuci cudno i smesno i kako vic, ama nekako taka mi izgleda najlogicno

-------------

Постирано од: KUKOC7
Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 11:57
mislam deka grujo treba da pazi za izborot ke go razocara elektoratot ako koalicira so dui mene licno ne bidejki jas sum prilicno golem simpatizer
no ostanatite sigurno ke gi razocara!!!jas sum za DPA!!!

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 11:58
a i iskreno ako najdat dui popametne covek od imer selmani togas neka koalizira so niv :)

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 12:03

Gruevski kje kaze: po vtor pat albanskiot elektorat se izjasni za DUI i jas kako premier na site gragjani vo ovaa drzava nemam pravo da ja negiram nivnata volja

jas mislam deka vsusnost i celta na izborite bese taa: DUI da vleze vo vlast. znam deka zvuci cudno i smesno i kako vic, ama nekako taka mi izgleda najlogicno

Najlogicno e da se prasat 500.000 glasaci koi go dadoja glasot za Gruevski, jasno li ti e toa.
Nemoze 40.000 razlika pomegu Albanskite partii da bide povazna od pola milion kako toa ne vi odi vo glava ne mi e jasno.
Edena od pricinite zosto Makedoncite glasat za VMRO e tokmu koalicijata so DPA, kako ne ti odi vo glava deka dodeka teroristot e na celo so DUI nikogas nema da se slozime VMRO da koalicira so teroristi inaku ni vo son ne bi dobile tolku glasovi.

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 12:15
Меѓународната заедница прв пат отворено впери прст во двајца високи полициски функционери од ДПА, посочувајќи ги заменик-министерот Рефет Елмази и Фаик Дервиши за директна вмешаност во изборни насилства и инциденти. Во најновиот извештај на Мисијата на ОДИХИР, подготвен по прегласувањето на гласачките места каде што на 1 јуни имаше сериозни прекршувања, странските набљудувачи без ракавици и' ја пренесоа пораката на Владата дека мора да ги казни и виновниците во сопствените владини редови. Опозиционата ДУИ го посочи Рефет Елмази и за вмешаност во атентат врз лидерот Али Ахмети, а против него и други 80 полицајци поднесе кривични пријави до МВР поради вмешаност во изборни насилства.

Ako se utvrdi vinata na Elmazi i Dervisi, sekako treba da zavrsat zad resetki , a toa treba da go postavi Gruevski kako uslov za da koalicira so DPA.
Taka ke bidat i ovcite na broj i volkot site, a graganite na ovaa drzava srekni i veseli do krajot na zivotot.

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 12:54
sto vi e, od kade mora da koalicira ako ima apsolutno mnozinstvo? pa ne e ova komunjarstvo i bratstvo i edinstvo neli? vo demokratijata sekoj se bori i koga ke se izbori dobiva vlast, glasot na narodot se slusa, a narodot si go kaza svoeto.

albancite se svesni kade ziveat , a toa sto nekoj premnogu im dozvoli, sega neka sreduva

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 12:58
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

sto vi e, od kade mora da koalicira ako ima apsolutno mnozinstvo? pa ne e ova komunjarstvo i bratstvo i edinstvo neli? vo demokratijata sekoj se bori i koga ke se izbori dobiva vlast, glasot na narodot se slusa, a narodot si go kaza svoeto.

albancite se svesni kade ziveat , a toa sto nekoj premnogu im dozvoli, sega neka sreduva

Da bea svesni kade i vo koj vek ziveat nemase da glasat so kalasnikovi tuku so penkalo vo racete.

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 13:03
nekoj sepak moze da gi spreci da setaat so kalasnikovi, no ne go pravi toa, no ova veke navleguva vo nekoja druga tema

Постирано од: AlbanianGirl
Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 14:58
mnogu bre vie ste bile pametni...lelee...
....Vmro mora da koalicira so DUI,...
bidejki toa e voljata na Albanskiot elektorat,,,
...isto kako shto e voljata na makedoncite
da gi pretstavuva VMRO.....
,,,shto e tolku teshko da se razbere tuka???....
,,,duri chitam deka ne trebalo da se koalicira
voopshto so albanska partija,,,....
...se prashuvam,,,,
svesni li ste shto pishuvate....????
....interesno,,,

-------------
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 15:01
Treba da se koalicira so Albanska partija megutoa megutoa so koja toa e vo racete na mandatorot.
Koj treba da ja zema predvid voljata na polovina milion glasaci koi stojat zad nego.

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 15:04
da,,,voljata na milion glasachi,,,
,,,i mnogu drugi faktori,,,

-------------
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 15:09

.. pa ne bi rekla deka i DPA e nevino bebence... so onoj kondovecot... pa onoj bradestiot... pa Elmazi... samo mozebi predvreme se rehabilitiraa... jasno e deka ke mora da se zrtvuvaat mnogumina albanski kvazi politicari od Makedonija... da se dade prostor na kvaliyeynite kadri... za da moze glad da tece drzavnosta na Kosovo... se budat nekoi "normalni" strukturi na bliskiot ni zapad... poveke od ocigledno e deka vremeto na "kalashnikovi covekovi prava" e minato...

Постирано од: fiks
Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 15:09
na primer???
koi???

-------------
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 15:19

...mnogu mnogu logichno razmisluvanje,,,

-------------

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 15:24
Originally posted by AlbanianGirl AlbanianGirl напиша:

...mnogu mnogu logichno razmisluvanje,,,

Logicno ama uste pologicno zvuci slednovo:

Gruevski ke izleze i ke kaze zad mene stoi polovina milion glasaci koi ni vo son nemozat da zamislat da koaliciram so teroristicka banda zad koja stoi 30% od Albanskoto naselenie (od Makedonija 10% i od Kosovo 90%), osven toa VMRO kako seriozna partija koja ima veteno na svoeto glasacko telo deka nikogas nema da koalicira so teroristi i zatoa nema mandat da go napravi istoto.

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 15:32
...ke vidime,,,pa ke razgovarame,,,,
....mnogu nelogichki razmisluvash....
,,,,apsurdno e da te pretstavuva tebe nekoj,,,
...kogo ne go nitu smetash za dostoinstven da
bide del od tvojot narod....

-------------

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 15:40

...ke vidime,,,pa ke razgovarame,,,,
....mnogu nelogichki razmisluvash....
,,,,apsurdno e da te pretstavuva tebe nekoj,,,
...kogo ne go nitu smetash za dostoinstven da
bide del od tvojot narod....

Te molam Albaniangirl ne zboruvaj ako terorist e predstavnikot na vasiot narod i covek upravuvan od Kosovo togas ve zalam a najmnogu tebe zatoa sto se stremis da bides univerzitetski obrazovana licnost.
Osven toa za tie nedostojnite da go predstavuvat tvojot narod dadoa 83.000 Albanci glas taka da muabetot ne ti drzi.
Sto se odnesuva do DUI moze da te predstavuva dostoinstveno kako opozicija kako sto ke gi predstavuva SDSM 230.000 glasaci koi dale svoj glas za niv.
Ne si pravete bajram na mozokot i prestanete so gluposti , obidete se poleka da razberete sto e toa demokratija, kade ziveete i koj vek sme pred se.
Ti si barem pametno devojce od tebe se ocekuva mnogu poveke od toa sto go komentiras, svati ja realnosta.

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 15:48
Toj shto go gleda
nevidlivoto,
go slusha bezglasnoto,
i veruva
vo neverojatnoto,
ke go postigne
N E V O Z M O ZH N O T O...
...jas si go sledam ovoj pat,,,
,,,mozhebi gresham,,,
,,,,no ,,,ete,,,

...i te molam,,,iskreno
ti kazhuvam, ne znaesh kako se odvivaat
rabotite kaj albanskiot elektorat,,,
...za da mozhesh da procenish koj
kon kakov pravec treba da se stremi...

-------------

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 15:52
cekaj sega edno da razjasnime:
DUI se teroristi, DPA ne se?
pred da se pojavat DUI, PDP bea umereni, a DPA extremni, sega naednas DPA stanaa dobri i mirni???? DPA nemaat teroristi vo svoite redovi?Site se razbrani??? i ednite i drugite imaat ista cel, megjusebe se borat samo za prevlast!

-------------

Постирано од: novace
Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 15:55

cekaj sega edno da razjasnime:
DUI se teroristi, DPA ne se?
pred da se pojavat DUI, PDP bea umereni, a DPA extremni, sega naednas DPA stanaa dobri i mirni???? DPA nemaat teroristi vo svoite redovi?Site se razbrani??? i ednite i drugite imaat ista cel, megjusebe se borat samo za prevlast!

Целта им е иста..ама пристапот (барем јавниот) е различен..
намигнување

-------------
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 15:58

Toj shto go gleda
nevidlivoto,
go slusha bezglasnoto,
i veruva
vo neverojatnoto,
ke go postigne
N E V O Z M O ZH N O T O...
...jas si go sledam ovoj pat,,,
,,,mozhebi gresham,,,
,,,,no ,,,ete,,,

...i te molam,,,iskreno
ti kazhuvam, ne znaesh kako se odvivaat
rabotite kaj albanskiot elektorat,,,
...za da mozhesh da procenish koj
kon kakov pravec treba da se stremi...

Pravecot na Ahmeti e jasen a toj se vika KOSOVO, omraza kon se sto ne e Albansko i federalizacija.

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 16:00

Ako ne drugo barem vo vojnata ne ucestvuvaa...

Za razlika od sizikata ahmeti, koj i komunikea ni prakase... da se pofali sto storil...лутина

Za potoa da go sednat vo parlament...

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 16:03
Nejkam ni da zamislam deka Gruevski ke go pribere Svajcarskiot pacient vo vlada.
Jas predlagam zaedno so Ljupco Georgievski bidejki imat slicna dijagnoza da gi pratime na odmor vo nekoja stranska klinika , da odmorat malce a i onaka se stari prijateli.

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 16:05
uff, bre kultuzin,,,
..poim nemash kolku
greshish...
...no aj, nekoj gleda podaleku, i porano,
nekoj potesno, i podocna,,,

p.s ke zamislish,,ke zamislish,,i toa kako

-------------

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 16:06
ne?
a si gi slusnala komandant Leka?
a Agim Krasnici??
od kaj se tie? da ne ne se slucajno od DPA?

-------------

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 16:08

uff, bre kultuzin,,,
..poim nemash kolku
greshish...

Ke vidime, ke pokaze vremeto koj e vo pravo i dali jas ili ti ke treba da zamisluvame.

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 16:10

A be jas nikoj ne branam , kazav, ako e terorist se znae kaj mu e mesto!

Ic ne me interesira od DUI ili od DPA!
A da se fakas za eden ili dvajca a da zanemaris cela armija... bravo!..аплауз

-------------
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 16:13

uff, bre kultuzin,,,
..poim nemash kolku
greshish...

Тоа е само желба или предвидување?
намигнување

-------------

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 16:16
,,,ke vidime,,,
pa ke procenime,,,
...shto bilo...

-------------

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 16:18

...pozdrav od mene,,,jas si otidov,,,
,,,koj saka da se kladime neka mi pishe na lp...

-------------

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 16:23

...pozdrav od mene,,,jas si otidov,,,
,,,koj saka da se kladime neka mi pishe na lp...

Jas se kladam so sekoj sto saka deka Gruevski ke koalicira so DPA.

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 16:26
so mene se kladese, nemoj i so drugi, cela plata kje ti pojde

-------------

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 16:36

Abe nema vrska ke se sobereme ovde politicarite na forumot i ke se casteme veceri.

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 17:03

Ќејфот си нема цена..
намигнување

-------------

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 17:48
znaci???? do kaj stasavme????задоволство

-------------

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 17:50

znaci???? do kaj stasavme????задоволство

Do vecerata?

A pijalok, salata i Z`ta vleguva li vo opkladata.

Poln pansion ili samo vecera.

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 17:57

DPMNE kje koalicira so DUI

znaci....ali-baba kje sedi vo vlada ramo do ramo so Grujo

a za toa ti kje platis i oro kje igrasзадоволство

-------------

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 17:59

DPMNE kje koalicira so DUI

znaci....ali-baba kje sedi vo vlada ramo do ramo so Grujo

a za toa ti kje platis i oro kje igrasзадоволство

ORO samo pravoto go znam i sest napred tri nazad, ako koalicira Gruevski so DUI ke platam vecera a ORO ke igram ako koalicira so DPA a ti ke plakas.
A ako Taci mu go odstapi mestoto na Selmani i VMRO koalicira so DPA togas i ORO i se na moja smetka.

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 18:02
da ne znae nekoj koga kje ima odluka?
da znam uste od sega da ne jadam, za povisok ceh da napravam v kafana

-------------

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 18:04
Vo sabota ke ima sednica na sobranieto a koga ke se odlucuva tocno ne se znae vo sekoj slucaj zakonski vladata treba da bide do 15juli formirana , a nisto cudno toa da se sluci mnogu pobrzo poradi pritisokot na Amerika za vlez vo NATO.

Датум на внесување: 18.Јуни.2008 во 18:14
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Vo sabota ke ima sednica na sobranieto a koga ke se odlucuva tocno ne se znae vo sekoj slucaj zakonski vladata treba da bide do 15juli formirana , a nisto cudno toa da se sluci mnogu pobrzo poradi pritisokot na Amerika za vlez vo NATO.

... deneska... deneska ... mrsniot Solana... koj mi nalikuva na hiena... ke mu dade "dobronamerni sugestii" na premierot... za koalicija so negovite ljubimci...

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 00:34
Kakov SEX ke im napravi Grujo na Vmrovcite so negovoto koaliciranje so Uckite AUUUUUUUUUU, pa posle Vmrovcinjata ke zborat kako treba da se ima sozivot i kako Ali Ahmeti e prav VOJVODA i raznorazni kvazipatriotski nebulozi karakteristicni za niv. Abre Makedonce kade se spremas, borba te ceka borba za sloboda, uf PARDON delenje.

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 10:03
Koj gi sprecuva ili sto albancite da bidat clenovi vo bila koja politicka partija i da deluvaat kako vistinski lojalni gragjani na edna drzava?

zosto tie sekogas sakaat da bidat nesto posebno, a i sekogas tie imaat extra baranja i odlicno na site im e poznat nivniot ekstremizam i site mnogu dobro znaeme koj odsekogas pravel problemi nasekade kade sto ke se naseli.

vo pluralizmot politickite partii programski se borat za vlast. iako ne bi smeele da se registriraat nacionalni partii, sepak gi imame , megjutoa i tie treba da se svesni deka programskite celi i brojot na glasaci odlucuvaat koj ke bide na vlast

pa site vie plukate p ednopartiskiot sistem , kade vo mnogu institucii po kluc bea zastapeni nacionalnostite. Ova e demokratija, neli, borete se za glasot na narodot ako sakate na vlast, so ekonomski programi, so dela koi ke go podobrat zivoto, ne so ona sto go napravivte 2001.

sramota e i za ovaa i za predhodnata vlada sto voopsto e na platniot spisok covek kako Ali Ahmeti, koj eden zbor ne kazal na makedonski , a prima plata od makedonskiot parlament, a zgora na toa nitu ednas ne se pojavil na rabotnoto mesto.

ete toa e trulo vo ovaa drzava, parlamentarci kako negi i Ljubco, na vremeto Dzaferi i nekoi drugi koi ne rabotat a gi plaka narodot, a eden obicen rabotnik , koj mozebi poradi bolest ne posol eden den na rabota, ke ostane na ulica.

zakonot e zakon, podednakov za site, taka e vo sekoja drzava, taka bi trebalo da bide i ovde.

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 11:01
Tocno e samo so partii so mesan politicki sostav moze da se nadmine meguetnickata kriza vo Makedonija megutoa kako sto vidovme povtorno i na ovie izbori 120.000 Albanci javno si gi kazaa nivnite nameri i nivnite celi.

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 11:18
Не стивнуваат реакциите и осудите за изјавата на лидерот на ДУИ, Али Ахмети, за мултиетничко име на земјава, а историчарите се децидни дека таквиот предлог е во интерес на соседни земји. Ахмети за грчкиот весник „Та неа“ изјави дека „решението на спорот за името треба да одговара на мултиетничкиот карактер на нашата држава, да ги има предвид и идентитетот на граѓаните и историските и географските чувства на нашите јужни соседи“.

Ako Gruevski koalicira so ova karikatura od politicar , vednas neka se spremi na prpolovuvanje na rejtingot, ke mu padne se vo voda.
Ovoj covek jasno raboti protiv Makedonija, jasno se gleda deka na ovcarot od Zajas ima instrukcii od nadvor, ja terorizirase drzavata vo 2001 ne vrati sto godini nazat, ja podtikna omrazata megu Makedoncite i Albanicite , javno govori za federalizacija, neznam sto uste e potrebno da se sluci za da svatat nasite politicki partii deka na covekot mu e mesto na drugo mesto a ne vo politikata.

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 12:07
nema ako .... grueski MORA da koalicira po nalog na amerite ..... kako nasi iskreni i dobronamerni prijateli ...... a " karikaturata od politicar " , na nasa zal , e niven glaven igrac za Makedonija ....... bespolezno e povece da pisuvam raboti koi vece gi napisav i potrosiv 3 tastaturi za da go storam toa ......i poradi  sto bev etiketiran i proglasen za paranoik koj nasekade gleda samo konspiracii ...... koga ce svatite deka sme samo zavrsnoto parce od mozaikot narecen golema albanija ? ..... sesrdno pomognata od evro - atlanskite strukturi a finansiran vo pogolemiot del od fondacii i sredstva na bliskoistocnite arapski zemji ? .... xxl ne e daleku od vistinata koga veli deka turcija ce se vrati kako golem igrac na balkanot .... a se so pomos na nasite " prijateli " ..... mozebi toa ce bide i otstapkata za neprimanje na turcija vo eu integraciite ? ...... ostanuva da se vidi ..... pozdrav мафтање

-------------

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 15:12
i do kaj se pregovorite???
....se oblozhi nekoj ili ne???

...pozdrav....

-------------

Постирано од: DelijaSkopje
Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 15:14
Најдобро е сега со ниту една албанска партија да не се коалицира... а зашто би требало???

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 15:14

jas se oblozuvam na DPA

dui ce se otkaze otkako ce gi vidi uslovite
za koaliciranje
nema federalizacija
nema koalicija голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 15:15
Nikoj ne saka da se kladi nesto strav vi e.
Osobeno posle rasprodzbana na Ahmeti na imeto vo Grckite mediumi.

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 15:16
Originally posted by DelijaSkopje DelijaSkopje напиша:

Најдобро е сега со ниту една албанска партија да не се коалицира... а зашто би требало???

Dobro e da se koalicira so DPA, a najdobro ke bide ako mu uspee na Gruevski da go smeni Taci so Selmani , volkot sit a ovcite na broj.

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 15:16

Кажи за што сакаш да се кладиш? Јас ќе се кладам ако мислам обратно...

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 15:17
Originally posted by DelijaSkopje DelijaSkopje напиша:

Кажи за што сакаш да се кладиш? Јас ќе се кладам ако мислам обратно...

Jas vikam deka Gruevski ke gi zeme DPA vo koalicija i baram nekoj so sprotivno mislenje.

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 15:20
ne,,,jas duri i vo oglasnik
objaviv koj saka da se oblozhi,,,ama
nikoj ne se javuva..

...kultuzin,,,let me tell u smth,,,
,,,vie ja imate poddrshkata za imeto
od strana na albancite,,,
...sepak vie ste ni nashi sogragjani,,,
,,,grcite se daleku od toa,,,

-------------

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 15:21

Jas vikam deka Gruevski ke gi zeme DPA vo koalicija i baram nekoj so sprotivno mislenje.

Јас не мислам така... јас се надевам дека тоа ќе биде ДПА,ако веќе треба тогаш подобро е ДПА...
Ништо од кладењето...    

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 15:23

Сите оние кои гласале за ДУИ, не верувам дека сакаат да им бидеме сограѓани...

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 15:25

ne,,,jas duri i vo oglasnik
objaviv koj saka da se oblozhi,,,ama
nikoj ne se javuva..

...kultuzin,,,let me tell u smth,,,

Mozebi ja imame podrskata od tebe i takvi kako tebe, megutoa Ahmeti drugo kaza...
I negovata politika e se samo ne dobro na Makedonija i makedoncite.
Albaniangirl, se cudam kako covek kako tebe moze da podrzi ovcar i Kosovski platenik.
Iako si mlada mislam deka ni na polovina ne e od tvojot intelekt i zatoa mnogu mi e cuden tvojot politicki stav.
Poveke bi ocekuval od tebe da kazes zbor dva za vistinskite Albanski intelektualci koi za zal se marginarilizirani od teroristickata banda na Ahmeti.

Eve licno me interesira za Marsel Biljali sto ke kazes, jas spored se sto sum cital od nego , mnogu go pocituvam i go smetam za kvaliteten politicar a pred se covek.

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 15:35
kultuzin, navistina,
navistina, i najiskreno
ti kazhuvam ne go poznavash Ahmeti...
...sega za sega ,,podobar politichar od nego
vo albanskata politichka scena nema,,,
,,,no sekako,,,ne negiram
deka postojat nekoi epten umni glavi
od "underground",,,i koi se nezavisni,,,
...jas sum za niv,,,

...no mozhebi,,,katastrofalniot
protivnik shto go ima Dui,,,
e ona shto najmnogu me pravi da
go poddrzhuvam Ahmeti,,,

,,,a i plus...negovata politika
,,,voopshto ne e taa koja
vie makedoncite ja zamisluvate.,..
,,,tuka epten se gresh*te...

-------------

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 15:46

kultuzin, navistina,
navistina, i najiskreno
...jas sum za niv,,,

go poddrzhuvam Ahmeti,,,

OK Albaniangirl, da ne se vrtime vo krug, za kraj ke ti kazam deka moite ocenki vo vrska so Ahmeti se bazirani na fakti i na dela ili nedela sto gi ima napraveno, vrz osnova na ona sto go kazuva i tn.
Za protivnikot veke rekov zelba mi e Selmani da go zameni Taci , bidejki Taci i pokraj toa sto mi e simpaticen se ponasa nedostojno i neseriozno za predsedatel na edna politicka partija.
Za razlika od nego Selmani e konstanten, pristojen i stabilen.
Ete toa mi e zelba.
A ti rekov najgolema zelba bi mi bilo da se napusti koncepot etnicki partii i da se odi na partii koi ke se razlikuvaat po programata i politickata opredelba.
Isto taka mi e zelba da ziveeme edni so drugi a ne edni pokraj drugi , a vo toj pravec ne vodi Ali Ahmeti celo vreme.
Nemoze covek sto nesaka ili neznae da govori Makedonski koj se vo ova drzava podeli na CRNO i BELO na Albanci i Makedonci da mi rasprava deka ja saka ovaa drzava i deka ke se bori za sozivot tebe moze da te laze mozebi , mozebi kako sto vikas ( i se raduvam sto toa go kaza) pricinata e sprotivnata partija neznam, megutoa znam deka spored se sto ima napraveno Ahmeti treba da si gi spakuva koferite i zamine.

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 15:54

kultuzin, navistina,
navistina, i najiskreno
...jas sum za niv,,,

go poddrzhuvam Ahmeti,,,

Bi sakal da mi kazes dali Arben Dzaferi zema puska za da stane politicar?Taci? Selamni? ne vikam deka se pomalku albanci ili pomalku se borat za svoite prava....ama jas ne mozma da go smislam Ahmeti liderot nivni od planina se simna so pusak vo raka direktno vo parlament....da i vo DPA gi ima ... kondanton so bradana kako se vikas Leka ili onoj u zatvor so e ....
ama ovde vo DUI covece site do eden se takvi...vo DPA barem Djaferi i Selmani se politicari za respekt vo dui nema takov!!!Zato Grujo DPA!

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 15:55
pojasni te molam
sto znaci katastrofalna politika
na protivnicite na teroristot ?
vo koj smisol katastrofalna i poradi sto
smetas kako pripadnik na albaskata populacija vo
Makedonija
deka DPA ima katastrofalna politika
na ekonmski , drzavotvoren ili nacionalisticko - iredentisticki plan
se sveduva katastrofalnata politika ?
licno smetam deka za prvite dve ne stanuva zbor
a za tretata ostanuva da ni pojasnis
od prosta pricina sto nikogas osven kritiki
za DPA
i ubavi zborovi za " umniot politicar "
ne si kazala nisto povece
a za toa deka ima i poumni glavi
so toa se slozuvam vo potpolnost
medjutoa
ili molcat od strav od
svercersko - kriminalniot
ili nacionalisticko - iredentistickiot
politicki blok na
albanskata populacija vo
Makedonija

-------------

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 15:55
uff,,,samo da znaesh shto si rekol...
,,,selmani i tachi ti se simpatizeri???...
...katastrofalno,,,,
...najgolemi primitivci,
,,korumpirani,,i lugje
bez troshka dostoinstvo se tie,,,

..,od DPA,,,i nejzinite "kadri"...
...se sramam shto se albanci...

-------------

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 16:00

...katastrofalno,,,,
...najgolemi primitivci,
,,korumpirani,,i lugje

Epa da ti kazam pravo ako se sramis od Selmani bravo!!! neznam so da ti kazam a Djaferi????????? zosto on ne zema puska vo raka? a sepak e eden od najdobrite politicari na ova podnebje
vkluccuvajki gi imakedoncite!!!!!

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 16:03

...katastrofalno,,,,
...najgolemi primitivci,
,,korumpirani,,i lugje

Mozes li da upotrebis nekoj konkretni fakti so koj ke ne ubedis za ona sto go zboruvas.
Sto e toa sto Ahmeti go pravi najdobar politicar, koi se delata sto go krasat, koja e negovata programa, pojasni malce podetalno.
Zosto Selmani necini ,zosto Arben Djaferi, zosto za Biljali ne se proizneses.
Drugo vikas za politicari od podzemjeto za Albanskite Intelektualci, ne si vo pravo politicar od podzemjeto e Ahmeti toj dojde vo politikata so Puska vo raka a ne gore navedenite.

Eve najmnogu me interesira za Selmani da mi kazes zosto e kriminalec, mnogu mi e simpaticen covekot i sakam da znam kaj mi e greskata.

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 16:06
Edno znam ako Gruevski koalicira so Bandata na Ahmeti ,nikogas poveke nema da go vrati rejtingot sto sega go ima.
MAKEDONCITE mu ja dadoa doverbata a edna od pricinite bese i koalicijata so DPA.Ne veruvam deka ke imase tolkava podrska ako se znaese deka na pr. ke koalicira so teroristi.

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 16:07
da ti kazam nesto seriozno ama ic ne lazam...Cisto krven makedonec sum
ama da treba da glasam Selmani ili Crvenkovski ke glasam za Selmani i jas sakam da cujam zasto ne cini posto navistina go cenam covekot pa bi sakakl da mi objasnis!!!!

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 16:08
Originally posted by KUKOC7 KUKOC7 напиша:

da ti kazam nesto seriozno ama ic ne lazam...Cisto krven makedonec sum
ama da treba da glasam Selmani ili Crvenkovski ke glasam za Selmani i jas sakam da cujam zasto ne cini posto navistina go cenam covekot pa bi sakakl da mi objasnis!!!!

Vo sekoj slucaj , pa bas zatoa sto si Makedonec, Selmani kolku rabotese vo zdravstvoto za ovie dve godini Crvenko i negovite ministri ne srabotija za 12 godini.

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 16:09
so red ... insistiram najprvin odgovor na moeto prasanje ....

-------------

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 16:09
i ve molam , bez navredi prema doticnata
g  - djica ......

-------------

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 16:11
izvini,,,stvarno nemam vreme
da pishuvam,,,
bidejki imam ispit, i
treba da ucham..

...no ednostavno
nekoi raboti ne se onaka
kako shto izgledat,,,

...shto se odnesuva do Dzaferi,Biljali,
samo bi rekla deka ima, ima i podobri od niv,,,
,,,i ne od podzemjeto vo takva smisla
kako shto ti posochi,,,,
..i plus,,shto ma,,,vie ochekuvate jas da vi kazhuvam,,,
e pa nema,,,doznajte sami,,,ako ve interesira...

-------------

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 16:13
nema potreba od izvinuvanje
toa treba nie da go storime so
izrazena blagodarnost
sto na kulturen i civiliziran nacin
go spodeluvas svoeto viduvanje
za se sto ne maci site zaedno
no sepak , pameti
mi dolzis odgovor
a sega , facaj knigata голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 16:13

izvini,,,stvarno nemam vreme da pishuvam,,, bidejki imam ispit, i treba da ucham.. ...no ednostavno nekoi raboti ne se onaka kako shto izgledat,,, ...shto se odnesuva do Dzaferi,Biljali, samo bi rekla deka ima, ima i podobri od niv,,, ,,,i ne od podzemjeto vo takva smisla kako shto ti posochi,,,, ..i plus,,shto ma,,,vie ochekuvate jas da vi kazhuvam,,, e pa nema,,,doznajte sami,,,ako ve interesira...

Pak ne dobiv objansnuvanje za Selmani!!! toa me interesirase za Djaferi znam deka e politicar od svetska klasa!!! nego ne mi kaza zosto Selmani e kriminalec!

-------------

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 16:14

izvini,,,stvarno nemam vreme
da pishuvam,,,
bidejki imam ispit, i
treba da ucham..

...no ednostavno
nekoi raboti ne se onaka
kako shto izgledat,,,

...shto se odnesuva do Dzaferi,Biljali,
samo bi rekla deka ima, ima i podobri od niv,,,
,,,i ne od podzemjeto vo takva smisla
kako shto ti posochi,,,,

OK uci si, i jas se gasam , samo te molam razmisli nekogas i odgovori ni konkretno so fakti zosto onie sto na nas ni se svigat necinat i zosto Ahmeti cini???
Pozdrav i krsi noga na ispitot.

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 16:18
Originally posted by KUKOC7 KUKOC7 напиша:

izvini,,,stvarno nemam vreme da pishuvam,,, bidejki imam ispit, i treba da ucham.. ...no ednostavno nekoi raboti ne se onaka kako shto izgledat,,, ...shto se odnesuva do Dzaferi,Biljali, samo bi rekla deka ima, ima i podobri od niv,,, ,,,i ne od podzemjeto vo takva smisla kako shto ti posochi,,,, ..i plus,,shto ma,,,vie ochekuvate jas da vi kazhuvam,,, e pa nema,,,doznajte sami,,,ako ve interesira...

Pak ne dobiv objansnuvanje za Selmani!!! toa me interesirase za Djaferi znam deka e politicar od svetska klasa!!! nego ne mi kaza zosto Selmani e kriminalec!

Selmani e kriminalec zatoa sto si ja gleda rabotata i zatoa sto dodeka bese minister mesto da bara znaminja , jazici , i razni gluposti se grizese za reformi vo zdravstvoto, namaluvase ceni na lekovi voveduvase zapadnjacki standardi.
Ama izgleda toa ne e tolku bitno za Albancite niv im e bitno da se nelojalni na ovaa drzava da ne go zboruvat jazikot , da ne go veat znameto toa e najbitno , a ekonomija , zdravje i onaka ne e vazno.

-------------

Датум на внесување: 19.Јуни.2008 во 16:23
znam jas sefe za toa голема%20насмевка ne bi rekol i toj ima nekakvi poinakvi celi ...no sepak od nivnite politicari e eden od oni sto najveke misli na ekonomija,prosperiutet i podoboar zivot a pomalku misli na nacionalna baza!!!!koa ke pocnat pogolemiot del od albancite da mislat kako nego togas ke ima sozivot vaka ne!!!!

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk