Шекеринска си оди, се бара наследник!
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Историја и политика
Опис на форумот: историски, политички, изборни дебати
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=13978
Датум на принтање: 16.Јануари.2025 во 09:42 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Шекеринска си оди, се бара наследник!
Постирано од: kultuzin
Наслов: Шекеринска си оди, се бара наследник!
Датум на внесување: 03.Јуни.2008 во 18:10
Шеќеринска се повлекува од функцијата во СДСМ
Макфакс Коментари (0)
03.06.2008 17:50
Радмила Шеќеринска
Лидерката на СДСМ Радмила Шеќеринска денеска најави дека се повлекува од лидерската позиција во партијата.
Причината за ваквата одлука која според Шеќеринска е дефинитивна, е „принципот за одговорност по изборниот пораз“.
Оставката Шеќеринска формално ќе ја поднесе по целосно заокружување на изборната процедура.
Актуелната лидерка на СДСМ беше избрана во ноември 2006-та, откако на конгрес му беше изгласана недоверба на тогашниот претседател на партијата Владо Бучковски.
Kako i sto se ocekuvase Sekerka si dade neotpovikliva ostavka.
Prasanje e samo koj ke dojde na nejzino mesto, kandidati nema mnogu.
Igor Ivanovski sam se nametnuvase, samo so neznam, toj za predsedatel na SDSM???????
Ako Sekerka si odi za toj da dojde podobro neka ostane..
|
Коментари:
Постирано од: kire_nedelkov
Датум на внесување: 03.Јуни.2008 во 23:04
gruevski so pobedata im zadade strasen udar na sdsm.
so ostavkata na sekerinska, toj udar moze da bide i smrtonosen. vsushnost, taa e edinstvenoto nesto sto vredi tamu...
|
Постирано од: kejt-d-grejt
Датум на внесување: 03.Јуни.2008 во 23:20
vmro imase prerodba koga go otstrani Glupco
sdsm seuste ja nema doziveano svojata, a se dodeka ne ja dozivee, nema da trgne napred.
Rada se pokaza kako odlicen minister za evrointegracija, ama nema muda da bide lider.
Zaev e covek so visoki kvaliteti, vreden e, umen i harizmaticen, a sto e mnogu bitno, znae da zboruva so jazikot na obicniot covek. sepak mislam deka skopskiot mafijaski klan nema da mu dozvoli na strumicanceto da bide na celo.
Igor Sema e samo poslusen, a toa nikako ne e dovolno za da bide lider
ne e vmro mnogu jaka - sdsm e mnogu slaba!!!
|
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 03.Јуни.2008 во 23:30
kire_nedelkov напиша:
so ostavkata na sekerinska, toj udar moze da bide i smrtonosen. vsushnost, taa e edinstvenoto nesto sto vredi tamu... |
...i shto... koj ke place po niv...tolkava prepotencija sobrana na edno mesto... doagaat mladi sili oslobodeni od sekakov tovar... obrazovani politicari... na Makedonija tek sega i pocnuva Prashkata prolet... dosta e od fosili i nivni poslushnici... GLASAM ZA MLADOSTA...
|
Постирано од: RebeL
Датум на внесување: 03.Јуни.2008 во 23:32
kejt-d-grejt напиша:
ne e vmro mnogu jaka - sdsm e mnogu slaba!!! |
------------- -=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!
|
Датум на внесување: 03.Јуни.2008 во 23:38
mamamd напиша:
kire_nedelkov напиша:
so ostavkata na sekerinska, toj udar moze da bide i smrtonosen. vsushnost, taa e edinstvenoto nesto sto vredi tamu... |
...i shto... koj ke place po niv...tolkava prepotencija sobrana na edno mesto... doagaat mladi sili oslobodeni od sekakov tovar... obrazovani politicari... na Makedonija tek sega i pocnuva Prashkata prolet... dosta e od fosili i nivni poslushnici... GLASAM ZA MLADOSTA...
|
mila mamicke....glasas za ludosta!!!!!
|
Постирано од: Urednik
Датум на внесување: 03.Јуни.2008 во 23:39
Зар толку бргу ќе оди на породилно?
------------- ,,НЕОПХОДНА ЖЕТВА,,
|
Постирано од: kire_nedelkov
Датум на внесување: 04.Јуни.2008 во 00:18
kejt-d-grejt напиша:
ne e vmro mnogu jaka - sdsm e mnogu slaba!!!
|
sakam fakti, mrazam paroli.
2006 2008
SDSM 32 28 (14 na SDSM)
VMRO 45 64 (~60 na VMRO)
znaci vistinata e VMRO e mnogu jak, i SDSM e mnogu slab.
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 04.Јуни.2008 во 00:23
paroli nekomu se dzabe paroli koga ne znae da ja vidi istinata
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Датум на внесување: 04.Јуни.2008 во 10:42
kejt-d-grejt напиша:
mamamd напиша:
kire_nedelkov напиша:
|
mila mamicke....glasas za ludosta!!!!!
|
...mora milo...poarno za ludosta...otkolku za senilnosta... ima Makedonija sposobni mladi luge... samo treba da im se dade prilika...
|
Датум на внесување: 04.Јуни.2008 во 11:09
Rada si odi
ne e ni bitno koj kje bide naslednik
kje se ceka da pominat pretsedatelskite izbori za da se vrati Brane
opasen e lugje!!! opasen!!! se mi se cini deka ova sto se slucuva e negovo maslo. Za da se vrati posle so ovacii:"nikoj ne e kako tebe!!!"
|
Постирано од: Karamazov
Датум на внесување: 04.Јуни.2008 во 13:09
Uau... kakva vest procitav. Igor Shema ke bil naslednikot na Sekerinska. Covekot e izvonreden materijal za humoristicni emisii. SDSM neka ne si igra, oti duri togas im se zakanuva celosno propagjanje. poznavajki go Crvenkovski toj uziva da si postavuva vakov kadar na rakovodni funkcii vo partijata. takov bese slucajot so Buckovski, ovoj so Sekerinska i verojatno idniot so Shema ili Jani. Crvenkovski e svesen deka ako eventualno dojde za pretsedatel na SDSM nekoj so licen integritet i politicka darba toj ke zavrsi kako Ljupco.
|
Постирано од: KUKOC7
Датум на внесување: 04.Јуни.2008 во 13:11
Ako sekerinska bese lider na sdms bevu beden deka nema uste slednive 10 godini da dojdat na vlast.....ama ako igor ivanovski sehema dojde na vlast e togas sum ubeden deka nema nikogas da dojdat!!!
|
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 04.Јуни.2008 во 13:16
mozebi tokmu i toa im e planot ... vecna opozicija
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Датум на внесување: 04.Јуни.2008 во 13:21
i mora da se priznae grujo bar za sega vo ovoj moment e mngou moken!!! ama mnogu!!!
|
Датум на внесување: 04.Јуни.2008 во 13:23
srcki...toa znaci vrakjanje na ednopartiski sistem
koj toa be pametnjakovici edni, kje go dozvoli,
a?
a?
|
Датум на внесување: 04.Јуни.2008 во 13:25
Датум на внесување: 04.Јуни.2008 во 13:27
ne slednite lokalni so ovoj rejting na vmro, vo makedonija site 85 opstini kje imaat vmro gradonacalnici...vmro vlada...vmro pretsedatel na drzava...sto e toa ako ne ednopartiski sistem
tesko deka toa kje se dozvoli
|
Постирано од: Vladimir88
Датум на внесување: 04.Јуни.2008 во 13:27
Сега Бранивоје Црвенагиќ, треба да ја растури таа партија...а не да избира нов претседател на таа партија.
-------------
http://www.youtube.com/watch?v=B9-eAYHooUo -
Linkin Park - Crawling
|
Постирано од: Urednik
Датум на внесување: 04.Јуни.2008 во 13:28
toa e i realno spored dosega videnoto.
------------- ,,НЕОПХОДНА ЖЕТВА,,
|
Датум на внесување: 04.Јуни.2008 во 16:19
papa rado zal mi e si bila simpaticno nesipaticna
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 04.Јуни.2008 во 19:32
Ne cini da si odi... Mozda ke dojde nekoj podobar...
A vaka super im bese na vemero....
|
Датум на внесување: 04.Јуни.2008 во 22:33
kejt-d-grejt напиша:
Rada si odi
ne e ni bitno koj kje bide naslednik
kje se ceka da pominat pretsedatelskite izbori za da se vrati Brane
opasen e lugje!!! opasen!!! se mi se cini deka ova sto se slucuva e negovo maslo. Za da se vrati posle so ovacii:"nikoj ne e kako tebe!!!" |
...kaj mene na rabota...site zeni se ludi po nego... auuuuu... jas uzivam malku da gi peckam.... abe oci ke mi izvadat.... shto harizma beshe toa....
|
Постирано од: Zorge
Датум на внесување: 04.Јуни.2008 во 23:37
Зар ќе роди пред време?
------------- ,,РАБОТАМ СПОРЕД ЛОГОРИТАМСКА ТАБЛИЦА,,
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 11:29
Во СДСМ изненадени и затечени од одлуката на Шеќеринска, да си поднесе оставка од лидерското место. Засега никој од потесното раководство на партијата не објавува амбиции да биде нејзин наследник.
Потпретседателот Ивановски, иако одлуката на Шеќеринска ја смета за избрзана, ја оправдува. Според него, сосема е легитимно и потребно да се понесе одговорност по ваков изборен дебакл.
Lele stvarno nikoj ne se nafaka da go spasuva brodot koj tone,
samo ovoj pacientot Ivanovski izgleda ima hrabrost da potone zaedno so brodot.
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 11:32
Neznam navistina im posakuvam na SDSM da se opravat ama kako sto odi eve i Zaev ne saka da se vrati , i ako Sekerinska ne se predomisli im nema spas Ivanovski ke e a togas zbogom SDSM, se bara nova partija.
Вториот потпретседател, струмичкиот градоначалник Заев, кој заедно со Ивановски важи за еден од најсериозните претенденти за иден претседател на СДСМ, со спротивен став.
Смета дека Шеќеринска не е виновна за изборниот пораз. Очекува и централата и општинските организации да направат се за да ја разубедат.
„Својствено на карактерот на мојата претседателка, таа има принципиелни ставови, горда е, достоинствена и ова е израз на нејзините карактерни особини, сигурно, но верувам дека ќе успееме да ја разубедиме во оваа работа“, изјави Зоран Заев, СДСМ.
Зоран Заев
Партиски извори, пак, тврдат дека Шеќеринска нема шанси да ја промени својата одлука, но не ја исклучуваат можноста таа да се предомисли доколку оставката не и биде прифатена на партиската конвенција што ќе се одржи најдоцна до септември.
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 11:35
OPA , a dali mozebi Crvenko ke se vrati,
ne mi se veruva ova sto go citam, ako se vrati stvarno covekot e neunistiv i bez oset.
Sekoja cest.
Во случај да инсистира на заминување, според прогнозите во партијата, најверојатно е сценариото СДСМ одредено време и да нема лидер, се додека Црвенковски не одлучи дали ќе кандидира за уште еден претседателски мандат напролет или повторно ќе се врати во партијата.
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 11:36
eh bre prijatele .... kako si trgnal da se bavis so politicko - bezbednosnata sostojba vo nasata ni mila Makedonija , nabrgu ce ostanes bez rabota tamu kaj sto si ... ne se zamaraj ... edno da znaes so sigurnost ..... Makedonija NEMA svoja politika .... Makedonija misli deka ima svoja politika ama samo do stepen dozvolen i odobren od soferot na amerikanskiot ambasador vo Skopje ......
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 11:37
„Јас чувствувам одговорност да се ставам на располагање на идниот претседател на партијата, на идното раководство, да помогнам со своето искуство и со своето знаење“, вели Владо Бучковски, СДСМ.
Bucko neim pomagaj te molam, osobeno ne so tvoeto iskustvo i znaenje, ovie definitivno nemaat namera da se reformirat.
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 11:39
miroslav_g8 напиша:
eh bre prijatele .... kako si trgnal da se bavis so politicko - bezbednosnata sostojba vo nasata ni mila Makedonija , nabrgu ce ostanes bez rabota tamu kaj sto si ... ne se zamaraj ... edno da znaes so sigurnost ..... Makedonija NEMA svoja politika .... Makedonija misli deka ima svoja politika ama samo do stepen dozvolen i odobren od soferot na amerikanskiot ambasador vo Skopje ...... |
Ti ne se sekiraj za mene za sto jas se zamaram, a jas kolku sto gledam Makedonija nikogas nemala ponezavisna politika i nikogas nemala tolku sojuznici.
Zatoa sum ubeden deka pred nas e mnogusvetla idnina.
A od tamu kaj sto sum brgu ke se vratam zatoa i me interesira MAKEDONSKATA politika.
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 11:40
i tuka gresis ... tokmu takvi kako bucko mozat da pomognat najpojce .... gi znae site kriminalno - svercerski dupki ..... da ne mislis ti deka zemjava na ekonomski plan opstojuva od proizvodstvo i izvoz ? ....... hahahahahaha ... mora da ne si bil dolgo tuka ... od 2001 - ta mozebi , a ? .......
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 11:45
miroslav_g8 напиша:
i tuka gresis ... tokmu takvi kako bucko mozat da pomognat najpojce .... gi znae site kriminalno - svercerski dupki ..... da ne mislis ti deka zemjava na ekonomski plan opstojuva od proizvodstvo i izvoz ? ....... hahahahahaha ... mora da ne si bil dolgo tuka ... od 2001 - ta mozebi , a ? ....... |
Ne tolku dolgo, ja znam situacijata odlicno.
Tuku sto kar od toa sto Bucko go znae, kolku znae i kolku e sposoben vidovme dodeka bese premier, zatoa ne blagodaram.
Ako nekoj vredese vo SDSM toa bese Ilinka Mitreva.
Muabetot mi e deka na SDSM mu treba svezina novi luge, djabe im e ako grobarite se vrtat vo partijata se edno koj ke e noviot lider,skoro site od stariot esalon treba da si odat a svoeto iskustvo moze da go iskazat kako sovetnici.
Na SDSM mu trebat novi luge, mladi i ambiciozni.
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 11:46
hahahahhahah
interesno mi e kako za isto zboruvate i se nadmudruvate kje vi kazam i da ja zatvorime temata
lista na nearni:
kiro branko buchko rada tito buchko pak- suva lepota makraduli- steta so ne go turiv na prvo mesto ivanovski sega nekako se probiva do vrvot
za nearni li kje zboruvame
a da
i nenno treba da go primat vo komandata- oti zaluzil
caooooooooooooo nategachi
|
Постирано од: bojan81
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 11:52
СДСМ, има квалитетно членство но дискредитирано лидерство. Добар лидер може радикално да ги смени работите, лидерот мора да се обкружи со квалитетни несикомромитирани лиѓе а најдобро е да донесе нови надвор од партија луѓе. Нешто како што направи Грујо со Ставревски.
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 11:53
da, a vie vo vasite redovi imate mnogu simpatisni cupinja
kako Vlatko Gjorcev na primer
se prasuvam sto kje zborevte za nego, ako po nekoja slucajnost bese clen na sdsm, a ne na vmro
stvarno
zamislete
dali togas kje vi bese simpaticno voa cupeto???
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 11:55
ocigledno e deka tuka se zboruva samo od inaet ...... bojan e vo pravo sto kazuva deka СДСМ, има квалитетно членство но дискредитирано лидерство ... no za site niv vredi samo eden edinstven : GLUBCO GEORGIEVSKI ......
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 11:58
kejt-d-grejt напиша:
da, a vie vo vasite redovi imate mnogu simpatisni cupinja
kako Vlatko Gjorcev na primer
se prasuvam sto kje zborevte za nego, ako po nekoja slucajnost bese clen na sdsm, a ne na vmro
stvarno
zamislete
dali togas kje vi bese simpaticno voa cupeto??? |
Влатко Ѓорчев е најслабата карика во ВМРО зошто сеуште е таму незнам, меѓутоа како и да е нема скоро никаква функција, обицен партиски работник , така да незнам зошто би се замарале со него.
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 11:59
VLATKO DA BIL CLEN NA SDSM- KJE SE VIKALE TIE VMRO SO MU FALIT NA VLATKO MLAD I PERSPEKTIVEN SE SPOREDUVA LI SO IVANOVSKI ILI MAKRADULI OVA E PISANO OD INATET
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 12:07
Муабетот ми беше дека оцекував од СДСМ да плукат по институциите , да вршат притисок и тн.; ништо од тоа Шекерка машки го прими поразот и мислам дека за тоа треба да и се честита освен тоа не ја усложнуват и онака сложената ситуација.
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 12:08
NEGO SO MARKETING, REKLAMA JBG-- NO TREBA DA IMAS SO DA REKLAMIRAS
koj videl da se nparvi reklama od tresenje voz da lici deka se dvizi
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 12:08
takvite doblesti se karakteristika na golemite lugje
zatoa vi e cudno
|
Постирано од: alan ford
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 12:33
ste izbegale od temava...kazete predlog za naslednik...eve jas vednas pomisliv na Andrej Petrov,samo ne znam dali e dovolno harizmaticen
------------- I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 12:37
Makijaveli напиша:
ste izbegale od temava...kazete predlog za naslednik...eve jas vednas pomisliv na Andrej Petrov,samo ne znam dali e dovolno harizmaticen |
Харизма не му треба , способност се бара, умре времето кога Македонија бираше најхаризматичен политичар.
Што ако Груевски нема ни Х од хариѕма а ни Р од Азбуката.
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 12:37
opra ... da bideme vo trend so amerite .....
|
Постирано од: alan ford
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 12:42
kultuzin напиша:
Makijaveli напиша:
ste izbegale od temava...kazete predlog za naslednik...eve jas vednas pomisliv na Andrej Petrov,samo ne znam dali e dovolno harizmaticen |
Харизма не му треба , способност се бара, умре времето кога Македонија бираше најхаризматичен политичар.
Што ако Груевски нема ни Х од хариѕма а ни Р од Азбуката. |
negovata sposobnost ne e voopsto dovedena vo prasanje..on e edinstveniot gradonacalnik na SDSM vo Skopje koj e izbiran uste vo prviot krug 3 mandati po red...a voedno i e pretsedatel na ZELS...isto taka ednoglano izbran od site pretstavnici na site partii
------------- I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
Постирано од: AlbanianGirl
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 17:55
e bash mi e zhal shto si odi shekerinska,,, ,,,ke ni beshe prva zhena premier,,,no,,,
------------- You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
|
Постирано од: fiks
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 17:57
RADA NIKOGASH NEMASHE DA STANE PREMIERKA ALBANIAN GIRL
DURI I DA BIDE NA CELO NA SDSM USHTE 100 GODINI
------------- Само шлаг пена ќе бидеме. Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии.
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 18:06
AlbanianGirl напиша:
e bash mi e zhal shto si odi shekerinska,,, ,,,ke ni beshe prva zhena premier,,,no,,, |
Pa eve ako ti se po kejf zeni na visoki funkcii, VMRO neoficijalno najavi deka ke kandidirat zena za predsedatel.
Taka nisto cudno zena predsedatelka da imame.
A za Sekerka pomalce mi e i zal, na neja se isturi nesposobnosta na cela partija a i nemoznosta od nejzina strana da napravi reformi vo partijata.
Kaj ona devojka so fustan ke se spravi so tolku volci, ja izedoja od vnatre.
Osobeno onoj klosarot Igor Ivanovski.
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 18:15
SDSM dodeka se svesti ke dojdat lokalnite izbori.
Znaci tesko im se pisuva.
Najdobro ke bese Rada da go terase mandatot dodeka da se vrati BIG BOSS od avanturata narecena predsedatel.
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 18:17
eh da se samo lokalnite izbori vo prasanje ... izgubeno e i mnogu povece od rejtingot na partijata .... izgubena e doverbata kaj NARODOT ... a toa i se ocekuvase koga koalicira i kolaborira so TERORISTI .......
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 18:21
mislam deka tokmu tuka lezi i pricinata za ogromnoto mnozinstvo pratenicki mandati od strana na VMRO vo odnos na sdsm na ovie izbori .... taka e koga se sorabotuva so TERORISTI i FEDERALISTI ..... narodot pameti ........ i znae da KAZNI ....
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 18:26
I pak vo site spekulacii se vrtat istite stari facki, Bucko se nudi za soveti, Petkovski si se vrati, Brane najverojatno isto, kako da se vrati doverbata togas kogase tie pak tie igraci.
SDSM ne izgubi poradi Sekerinska tuku poradi katastrofalnata politika , koordiniranost i organizacija na partijata.
NA kraj na kraevite taa e mozebi i najkvaliteten kadar sto vo momentot go imaat, mladite ne gi znam bidejki se vo senka.
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 18:27
miroslav_g8 напиша:
mislam deka tokmu tuka lezi i pricinata za ogromnoto mnozinstvo pratenicki mandati od strana na VMRO vo odnos na sdsm na ovie izbori .... taka e koga se sorabotuva so TERORISTI i FEDERALISTI ..... narodot pameti ........ i znae da KAZNI .... |
Da ama za toa ne bese kriva Sekerka, zatoa ti vikam drugi gresea a taa go izde stapot.
|
Постирано од: nedopirliviot
Датум на внесување: 05.Јуни.2008 во 20:33
kultuzin напиша:
I pak vo site spekulacii se vrtat istite stari facki, Bucko se nudi za soveti, Petkovski si se vrati, Brane najverojatno isto, kako da se vrati doverbata togas kogase tie pak tie igraci.
SDSM ne izgubi poradi Sekerinska tuku poradi katastrofalnata politika , koordiniranost i organizacija na partijata.
NA kraj na kraevite taa e mozebi i najkvaliteten kadar sto vo momentot go imaat, mladite ne gi znam bidejki se vo senka.
|
Pa zar neznaesh deka zlostornikot sekogash se vrakja na mestoto na zlostorot. Zoshto tie bi pravele ostapki.
------------- ,,воспитувани сме така за секогаш да сметаме дека се срамни успесите постигнати со лага...стрпливо ќе докажуваме дека чесноста е најдобра политика и дека само тогаш вистината мора да победи,,
|
Датум на внесување: 10.Јуни.2008 во 16:24
Постирано од: kentucky
Датум на внесување: 11.Јуни.2008 во 23:24
kultuzin напиша:
SDSM dodeka se svesti ke dojdat lokalnite izbori.
Znaci tesko im se pisuva.
Najdobro ke bese Rada da go terase mandatot dodeka da se vrati BIG BOSS od avanturata narecena predsedatel. | Daj boze da se vrati Branko, pa da dobieme vistinska protivteza na Vmro Dpmne i ednas zasekogas taa partija (SDSM) da vo idnina profilira vistinski kadar(lider). Ako e SDSM obedinet so plus partiite na etnickite zaednici sto po avtomatizam koaliciraat so SDSM(sega koaliciraa so Gruevski poradi faktot sto sakaa da se cuvstvuvaat kako pobednici, posto se znaese deka vmro sigurno pobeduva) situacijata ke bide super odnosno egal.
|
Постирано од: Zdravko81
Датум на внесување: 12.Јуни.2008 во 00:07
Abe, Branko se beshe dogovoril da ja rasturi SDSM i se ke se vratel nazad. aj ne sonuvajte ...
------------- Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
Постирано од: novace
Датум на внесување: 12.Јуни.2008 во 02:26
kultuzin напиша:
AlbanianGirl напиша:
e bash mi e zhal shto si odi shekerinska,,, ,,,ke ni beshe prva zhena premier,,,no,,, |
Pa eve ako ti se po kejf zeni na visoki funkcii, VMRO neoficijalno najavi deka ke kandidirat zena za predsedatel. Taka nisto cudno zena predsedatelka da imame.
A za Sekerka pomalce mi e i zal, na neja se isturi nesposobnosta na cela partija a i nemoznosta od nejzina strana da napravi reformi vo partijata. Kaj ona devojka so fustan ke se spravi so tolku volci, ja izedoja od vnatre. Osobeno onoj klosarot Igor Ivanovski. |
На овој мислиш?
http://www.youtube.com/watch?v=9Z7ui28M2RY - http://www.youtube.com/watch?v=9Z7ui28M2RY
------------- Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
Постирано од: Паланчански
Датум на внесување: 12.Јуни.2008 во 10:49
За наследник на Пиперинска го предлагам nenno.
Тој на наредните парламентарни избори ќе освои 65 пратеника. Без шестицата, се разбира.
Кој и да дојде на местото на Рада, тешко дека нешто ќе направи. Партијата е во кома. Ќе преживее, но ќе остане тежок инвалид. Повеќе не ја спасува ни Црвенковски, бидејќи боледува од тешка, неизлечива болест (лажитис преваритис).
А народот почна да се плаши од таа болест...
------------- Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
Датум на внесување: 12.Јуни.2008 во 10:58
Паланчански напиша:
За наследник на Пиперинска го предлагам nenno. Тој на наредните парламентарни избори ќе освои 65 пратеника. Без шестицата, се разбира.
Кој и да дојде на местото на Рада, тешко дека нешто ќе направи. Партијата е во кома. Ќе преживее, но ќе остане тежок инвалид. Повеќе не ја спасува ни Црвенковски, бидејќи боледува од тешка, неизлечива болест (лажитис преваритис). А народот почна да се плаши од таа болест... |
Ne e samo do niv i mokta i nadezta na lugeto vo Grujo dopolnitelno gi unistuva...dodeka ne se razocaraat lugeto od Grujo taka ke im bide...za sega grujo e premnogu moken!!!!!mislam lugeto mnogu veruvaat sto ne znaci deka nema da razocara!!Fakt da iskocat na izbori za predsedatel (iako nema godini na starost )Grujo i branko ima grujo da go pokosi
|
Постирано од: Паланчански
Датум на внесување: 12.Јуни.2008 во 11:13
Во моментов Грујо има сила како со булдожер да помине преку СДС.
Се согласувам со тебе дека во секој момент може да разочара, но се надевам дека нема да биде така.
------------- Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
Постирано од: novace
Датум на внесување: 12.Јуни.2008 во 11:39
Паланчански напиша:
Во моментов Грујо има сила како со булдожер да помине преку СДС. Се согласувам со тебе дека во секој момент може да разочара, но се надевам дека нема да биде така. |
Надежта последна си умира..
------------- Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 16.Октомври.2009 во 15:47
kultuzin напиша:
Шеќеринска се повлекува од функцијата во СДСМ
Макфакс Коментари (0)
03.06.2008 17:50
Радмила Шеќеринска
Лидерката на СДСМ Радмила Шеќеринска денеска најави дека се повлекува од лидерската позиција во партијата.
Причината за ваквата одлука која според Шеќеринска е дефинитивна, е „принципот за одговорност по изборниот пораз“.
Оставката Шеќеринска формално ќе ја поднесе по целосно заокружување на изборната процедура.
Актуелната лидерка на СДСМ беше избрана во ноември 2006-та, откако на конгрес му беше изгласана недоверба на тогашниот претседател на партијата Владо Бучковски.
Kako i sto se ocekuvase Sekerka si dade neotpovikliva ostavka.
Prasanje e samo koj ke dojde na nejzino mesto, kandidati nema mnogu.
Igor Ivanovski sam se nametnuvase, samo so neznam, toj za predsedatel na SDSM???????
Ako Sekerka si odi za toj da dojde podobro neka ostane.. |
Normalno deka kje si odi...........si gi zema parite- narodni koi dogovorno nejze i pripagjaa o d Florida od kaj drugarmi Dragan Pacinov i normalno deka kje si odi.................. I jas taka bi igral................. Pa ne se Bane i ostanatie od ednoookiot..................
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Постирано од: posveten
Датум на внесување: 14.Ноември.2009 во 13:32
Dali zenava e uste socijal demokrat, ili pas se frustrira od Natasa Savova, pa ne moze veke da bide prva socijaldemokratska dama i odednas stanuva prava intelektualka. Ako ne sakas da bides del od SDSM vrati go mandat, bidejki te glasaa clenovi na SDSM za da bides del od Parlamentot i da zemas sekoj mesec po 100000 denari plata.
------------- Zivej
|
Постирано од: Момче Македонче
Датум на внесување: 15.Ноември.2009 во 17:54
Наташа Савова е швалерката од Б.Ц?
Зашто не глеам да е многу експонирана во јавноста, со добри идеи, мисли, говори... за да биде прва дама во СДС
------------- „Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите“ - Гоце Делчев
|
Постирано од: mileg
Датум на внесување: 15.Ноември.2009 во 18:15
Мило ми е што си оди шекеринска,а за наследник ја предлагам модераторката на политика Анестеа,таа ке ја обнови пратијата на БЦ.
------------- 2244435863_d877ea2c34[1
|
Постирано од: ВАЖНА
Датум на внесување: 15.Ноември.2009 во 18:21
Милег човечееее закон си
------------- Последна изјава на црвенкоски: државата ни е на раб од провалија ако се вратиме ние на власт ќе направиме чекор напред.
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 18.Ноември.2009 во 03:08
mileg напиша:
Мило ми е што си оди шекеринска,а за наследник ја предлагам модераторката на политика Анестеа,таа ке ја обнови пратијата на БЦ. |
Господине Милег, мислам... со ова се надмина себеси А и моите можности и амбиции
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
|