Испечати | Затвори го прозорот

"НЕ САКАВ ДЕЦАТА ДА МИ РАСТАТ ВО ....

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: АРХИВА
Име на форумот: Историја и политика
Опис на форумот: историски, политички, изборни дебати
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=13871
Датум на принтање: 28.Јануари.2025 во 21:25
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: "НЕ САКАВ ДЕЦАТА ДА МИ РАСТАТ ВО ....
Постирано од: LouWeed
Наслов: "НЕ САКАВ ДЕЦАТА ДА МИ РАСТАТ ВО ....
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 13:41
........СЛЕПА И НАЦИОНАЛИСТИЧКА ЗЕМЈА"
Moјот 6 годишен син еден ден се врати од училиште три часа подоцна, беше возбуден а образите му беа заруменети. Кога го прашав што правел, ми рече дека си поминале одлично: наставниците ги однеле до пристаништето (тогаш живеевме на грчкиот остров Хидра) каде што морале да демонстрираат. Им дале транспарентни и морале да викаат: "Европо, подалеку рацете од Македонија, Македонија е Грчка..."Син ми немаше поим каде е и што е Македонија, беше премлад.

Кога отидов во училиштето да се пожалам на ваквата индоктринација на невините деца - а можеле да го тераат син ми да вика и дека хомосексуалците треба да бидат убиени а на жените да им се забрани да работат - ми беше речено дека ако не ми се допаѓа грчкото образование, да си се вратам во Холандија.

Кога после Сребреница видов многу Грци кои го негираат она што таму се случи, тоа и го направив.

Го сторив тоа со болка во срцето, бидејќи, наспроти се, Грција многу ја сакав и ушпте ја сакам.

Само не сакав моите деца да растат во земја која е толку слепа и толку националистичка.

-----------------------------------

Ова е извадок од интервју со Ингеборг Беугел, холандска новинарска и автор на неколку документарни филмови за злосторствата во БиХ. За еден сараевски портал, таа од прва рака говори за грчката пропагандна машинерија во служба на Милошевиќ, негирањето на злосторствата и геноцидот и грчкиот национализам во 90-тите години.

http://www.on.net.mk/default-MK.asp?ItemID=765F8637F4D8204FA854E4CBC9D02B93 - http://www.on.net.mk/default-MK.asp?ItemID=765F8637F4D8204FA854E4CBC9D02B93

-------------
http://www.myspace.com/louweed666 - NICE BOYs DONT PLAY ROCK&ROLL

Коментари:
Постирано од: Vladimir88
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 13:50
ЦЦЦЦ...
Искрено речено ние сме ја мразеле Грција, ама не не терале да одиме во Охрид пример и да викаме Смрт за сите Грци......
Ова е ептен претерано......
Срамота..
Како и они така и татарите се исти, татарите пак ги учат од мали дека ние сме Бугари
Тие земји што најмалку заслужуваат членство во ЕУ и НАТО они влегоа ние тапкаме во место.....
Срамота..за една Европска земја како што е Грција

-------------

http://www.youtube.com/watch?v=B9-eAYHooUo -
Linkin Park - Crawling

Постирано од: kultuzin
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 13:52
Zatoa vikam poleka izleguva vistinata za Grcija i nivnata "Demokratija" na videlina, Makedonija samo treba da bide aktivna , edinstvena i budna i se ke si dojde na svoe mesto.

Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 13:53
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

ЦЦЦЦ...
Искрено речено ние сме ја мразеле Грција, ама не не терале да одиме во Охрид пример и да викаме Смрт за сите Грци......
Ова е ептен претерано......
Срамота..
Како и они така и татарите се исти, татарите пак ги учат од мали дека ние сме Бугари
Тие земји што најмалку заслужуваат членство во ЕУ и НАТО они влегоа ние тапкаме во место.....
Срамота..за една Европска земја како што е Грција

Bi se razmislil koga Grcija i Bugarija bi gi narekol Evropski drzavi.

Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 14:07
Da imas pravo..
Oni se varvarski evropski zemji

-------------

Linkin Park - Crawling

Постирано од: DelijaSkopje
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 15:44
Originally posted by LouWeed LouWeed напиша:

.... грчката пропагандна машинерија во служба на Милошевиќ, негирањето на злосторствата и геноцидот и грчкиот национализам во 90-тите години.

Добро бре... Ако некој ја подржува Србија, тоа е одма пропаганда... А слепи ли сте, какви се не пропаганди правеа западните сили против Србија, а во корист на муслиманите во Босна, па и во корист на Албанците на Косово и Метохија... Тоа не е моќна машинерија за вас???? Повише ве загрижува тоа што некој бил со Србите во тоа тешко време за нив... Свашта...!!!

Постирано од: novace
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 16:15

Da imas pravo..
Oni se varvarski evropski zemji

Подобро ..ВАРВАРИ населени во европски земји..
голема%20насмевка

-------------
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти

Постирано од: Polar Bear
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 17:36
Originally posted by DelijaSkopje DelijaSkopje напиша:

Originally posted by LouWeed LouWeed напиша:

.... грчката пропагандна машинерија во служба на Милошевиќ, негирањето на злосторствата и геноцидот и грчкиот национализам во 90-тите години.

Добро бре... Ако некој ја подржува Србија, тоа е одма пропаганда... А слепи ли сте, какви се не пропаганди правеа западните сили против Србија, а во корист на муслиманите во Босна, па и во корист на Албанците на Косово и Метохија... Тоа не е моќна машинерија за вас???? Повише ве загрижува тоа што некој бил со Србите во тоа тешко време за нив... Свашта...!!!

Бој се бије, бије,
Застава се вије,
За слободу Србије ...

Марширала, марширала,
Краља Петра гарда,
........

Србија од Токија до Лондона,
а и шире ако треба, ...
а треба.

-------------
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!

Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 17:50
Па деца јасно...само тие може да ги натераат дека не разбираат. Се циганчат и се спуштат на најниско ниво што не ни доликува на една членка на ЕУ (ова со иронија кажано јасно) ама од друга страна гледано -со тоа докажуваат колку се нелуѓе и надвор од сите вери. Дали тие викале или не викале Македонија постоела постои и ќе постои!!!

-------------
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....

Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 18:01
Ајде ајде..се јавија следбениците на Караманлис
Србија ко Нокија домет јој до Токија
Абе Србин и Грк ти е едно исто
Православни "браќа"(гомна)
П.С.

Па и Татарите заборавив да ги спомнам.
Не се ништо поразлични од Грците..и од Србите

Гомна!

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 19:38

П.С.

Гомна!

ццццццццц ... Нечини да бидеш толку самобендисан...   

-------------
"ОСУМ ИПОУ ИУЈАДИ ВУЃЕ..."

Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 20:00
Не сум самобендисан ја зборувам вистината..

-------------

Linkin Park - Crawling

Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 20:01
Делија јасно ни е дека си србоман не мора појке да се докажуваш и некого да правиш самобендисан ако е патриот. 

-------------

Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 20:46
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

Делија јасно ни е дека си србоман не мора појке да се докажуваш и некого да правиш самобендисан ако е патриот.

Ти немаш појма што сум јас... И несакам тебе ништо да ти докажувам... Како прво што сваќаш под ПАТРИОТ??? Па и јас сум патриот, само ти тоа не го гледаш... Патриот не е да плука по другите нации, тоа не е патриот, тоа е националист... Патриот е да си ја сака својата држава, нација,а во исто време да не плука на другите нации... Кој го може тоа, секоја чест и тој е прав ПАТРИОТА!!!   

Датум на внесување: 26.Мај.2008 во 21:06
слушај добро знаеш шо е патриот ама изгледа не примети дека е далеку од тебе ...ајт гитла сеа оди глеј ТВ ПИНК

-------------

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 06:27

слушај добро знаеш шо е патриот ама изгледа не примети дека е далеку од тебе ...ајт гитла сеа оди глеј ТВ ПИНК

Немој ти мене гитла... Оди ти глеј МТВ 2...

Постирано од: Duduk
Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 07:07
Kakva komparacija....Pink so MTV 2....Onoj sto go posocil tv Pink so cel da se podsmeva i degradira, ocigledno ne gledal poveke od onie razgoleni cucinja sto otvaraat usta na plejbek i seto toa vo turbo-folk fazon...i najocigledno od se, ne znae za kakva produkcijska kukja stanuva zbor...od druga strana MTV 2...si e MTV 2.

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 08:19

Ти немаш појма што сум јас... И несакам тебе ништо да ти докажувам... Како прво што сваќаш под ПАТРИОТ??? Па и јас сум патриот, само ти тоа не го гледаш... Патриот не е да плука по другите нации, тоа не е патриот, тоа е националист... Патриот е да си ја сака својата држава, нација,а во исто време да не плука на другите нации... Кој го може тоа, секоја чест и тој е прав ПАТРИОТА!!!   

OCIGLEDNO IMAS PROBLEM DA GO RAZBERES ZBOROT PATRIOT.
VO SEKOJ SLUCAJ AKO SEBE SI SE NAREKUVAS SRPSKI PATRIOT TOGAS E OK, MEGUTOA MAKEDONSKI PATRIOT NE SI VO NIKOJ SLUCAJ; ZATOA STO TI FALI OSNOVNIOT USLOV A TOA E BRANENJE NA INTERESITE NA SOPSTVENATA DRZAVA.

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 08:59
Kultuzin,a moze li barem americki patrioti da bideme ?! Posto gledam a Bushot ni namigne nie ko mali deca od radost u peleni mocame...ili ne,cekaj,ti velis nie so Amerika ke bideme ramnopravni partneri ?!

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 13:58
Според Култузин, да си Македонски патриот треба да мразиш се друго... А нарочито се Српско...   

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 16:27
Не Делија според мене а верувам и Култузин исто мисли, треба барем малце да си ја сакаш државата....никој не спомна за мразење не биди сега и ти прост дотолку...

-------------

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 16:32
Објасни ми каков е овој патриотизам??? И дали и ти мислиш вака???

П.С.

Гомна!

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 16:41
Искрено, Да! Ама нормално, си имам причина како и секој Македонец што си ја сака државата. Добро знаеме што било и сеуште е и со Грците и со Татарите...затоа целосно се сложувам со Владимир за тие држави. Тоа не важи за оние другите држави кои си седеле мирно на газот.

-------------

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 17:46
ОК, нека ти биде , тоа е твое мислење... Но исто така и ти, односно ние, треба да си седиме мирно на газот нели..?

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 17:54
Треба ама ти претеруваш со навреди на нашата земја. ај нема врска ова е веке лично да се држиме на темата

-------------

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 18:03

Треба ама ти претеруваш со навреди на нашата земја. ај нема врска ова е веке лично да се држиме на темата

Не бе брат... Јас да ја навредам Македонија???? Нема шанси... Кажи ми каде сум рекол такво нешто...?

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 18:06
не сум брат прво..второ ја навреди веке во неколку теми брат

-------------

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 18:11
Докажи, не само да збориш безврска...

Постирано од: Polaris
Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 18:27
[QUOTE=DelijaSkopje]Докажи, не само да збориш безврска...  Vo pravo e blueprayer deka gi navreduvas makedoncite, Gi podrzuvas grcite nonstop   ova slika sto e dali moze da objasnis,, ova ti e dokaz ,,,. Da im pomognam na makedoncite malce dosta veke so srbomanite raspravii..

-------------
Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.

Постирано од: Polar Bear
Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 18:28

MIIIIIIR MEĐU ŽIVOTINJAMA!

За какво се тревожите?

-------------
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!

Датум на внесување: 27.Мај.2008 во 18:47
ДЕЛИЈА ти најдобро знаеш шо си рекол ...ја те читав ама немам намера сеа да се замарам со твој постови..според ете некој членови и според мене си СРБОМАН.

ПОЛАР БИР не вреѓај животни

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 12:27

ДЕЛИЈА ти најдобро знаеш шо си рекол ...ја те читав ама немам намера сеа да се замарам со твој постови..според ете некој членови и според мене си СРБОМАН.ПОЛАР БИР не вреѓај животни

Нема проблем и ти според мене си Бугарче...
А за оној XXLL, да не зборам што е тој... па дури и он ќе ми каже ја сум ја вреѓел Македонија... Е Боже, Боже, што ли нема да слушнам, пардон... прочитам. XXLL бил поголем Македонец од мене??? ...

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 12:34

ДЕЛИЈА ти најдобро знаеш шо си рекол ...ја те читав ама немам намера сеа да се замарам со твој постови..според ете некој членови и според мене си СРБОМАН.ПОЛАР БИР не вреѓај животни

А за оној XXLL, да не зборам што е тој... па дури и он ќе ми каже ја сум ја вреѓел Македонија... Е Боже, Боже, што ли нема да слушнам, пардон... прочитам. XXLL бил поголем Македонец од мене??? ...

Delija moram da ti priznaam deka opasno gi upropastuvas site temi so tvojata opsednatost so Srbija i Kosovo.
Na kraj na kraevite neznam zosto te vrega togas toa sto si SRBOMAN ili SRBIN.
A ako nekoj ne gi saka Srbite i ne svrsuva koga ke se spomne Srbija ne znaci deka e Bugar ili Bugarofil.

Ti da bese barem 1% MAKEDONEC od ona sto e BLUEPLAYER MAKEDONKA dobro ke bese.

I te molam ne gi vrti site temi vo pravec na Srbija, otkaci se veke ednas i za kosovo i za srbija ima dovolno temi.

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 12:37

Не бе брат... Јас да ја навредам Македонија???? Нема шанси... Кажи ми каде сум рекол такво нешто...?

Nema potreba da ja navredis samoto toa sto osven Srbija ne te interesira nisto drugo, i toa sto si 100pati ponaklonet kon Srbija e dovolno golema navreda, zborovi ne se potrebni.

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 12:40
Добро викаш Култузин... Ако некој не ги сака Србите немора да значи дека е Бугар... ОК, така е... Но исто така е и тоа , ако некој ги сака Србите немора да значи дека тој е србоман така...??? Се сложуваш???

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 12:47

Добро викаш Култузин... Ако некој не ги сака Србите немора да значи дека е Бугар... ОК, така е... Но исто така е и тоа , ако некој ги сака Србите немора да значи дека тој е србоман така...??? Се сложуваш???

TI NE GI SAKAS SRBITE TI SI OPSEDNAT SO NIV, TOA NE E SAKANJE TOA E OPSESIJA.

ME INTERESIRA KAKO KE REAGIRAS KOGA KE IGRAME FUDBAL PROTIV SRBITE.

SEKOJ TVOJ STAV , KOMENTAR ILI RAZMISLUVANJE GO DAVAS OD GLEDNA TOCKA NA SRBIJA , AKO NEKOGAS USPEES RABOTITE DA GI GLEDAS OD ASPEKT NA MAKEDONIJA KE SVATIS DEKA SVETOT IMA DRUGA DIMENZIJA I DEKA AKO NEKOJ E PROTIVNIK NA SRBITE NE E AVTOMATSKI I NAS PROTIVNIK, KE SVATIS DEKA NASITE I NIVNITE INTERESI SE RAZLICNI I DEKA SEKOJA DRZAVA SEKOJ NAROD SOSEMA PRIRODNO SI GI STITI SOPSTVENITE INTERESI, KOI SOSEMA PRIRODNO PONEKOGAS SE RAZLIKUVAT OD INTERESITE NA OSTANATITE.

TAKA DA PRIJATELSTVO I LJUBOV SE EDNO A DRZAVNI INTERESI DRUGO.
JAS NAPRIMER NISTO NA SVETOT NE BI STAVIL PRED INTERESITE NA MAKEDONIJA, BEZ RAZLIKA KOLKU EDEN NAROD MI E SIMPATICEN ILI NE.

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 12:50
ИХ! КАКО!!!??? ... вака     

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 12:55

ИХ! КАКО!!!???   ... вака     

KE GI ZGAZIME NA SRBITE KAKO STO GI ZGAZIVME POLJACITE,
NA KRAJ STVARNO KE PLACES IZGLEDA ZA TVOJATA SRBIJA I DELIJE SEVER.

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 13:00
Не ме прашувај за Србија-Македонија...
Прашај ме за Звезда - Вардар ...   

RED STAR FOREVER...
DELIJE SEVER...!!!

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 13:01
Kultuzin..te pozdravi Nemanja Vidic...a ne,cekaj,koga ke razmisli covek podobro, nisto cudno da gi pregazime vo fuzbal,samo ke treba prvo da im podelime eden kup pasosi,neli,inaku kako ke igraat za nas..nesto kako vo varepolo....ili rakomet..ili kosarka ..... ili ....
Ma da mu dademe mie na onoj Nole Djokovic makedonski pasos, pa sto znaes moze i ke bideme najdobri vo tenis.....

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 13:03
Еј Дудук виде ли како играме ватерполо а?   Само не ми текнува на играчите што играат, како се викаат???   

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 13:05
Ma ne pratam mnogu vaterpolo ,ama onaka mi zapna za oko deka preziminjata im se na IC,gledaj samo kako grizat na bojno pole,mora da vlecat koreni od nekoja anticka falanga...a be krv ne e voda ...

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 13:09
Иако се од Србија, ја неверувам дека прават некоја голема разлика за кого играат... Па нели сме браќа??? Замисли сега нив некој во Србија да ги нарекува Македономани, затоа што играле за Македонија... А недај Боже наши да земат пасоши Српски и да играат за Српска репрезентација... Подобро да не се враќаат дома...!!!

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 13:17

Иако се од Србија, ја неверувам дека прават некоја голема разлика за кого играат... Па нели сме браќа??? Замисли сега нив некој во Србија да ги нарекува Македономани, затоа што играле за Македонија... А недај Боже наши да земат пасоши Српски и да играат за Српска репрезентација... Подобро да не се враќаат дома...!!!

NE GO VRTI MUABETOT UBAVO TE PRASAV

MAKEDONIJA ILI srbija

za kogo ke bides ama iskreno.

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 13:19
За подобриот...

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 13:22

За подобриот...

KONECNO I TI EDNAS JAVNO DA JA PODRZIS MAKEDONIJA.

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 13:23
Ете гледаш...

Постирано од: moira
Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 14:39

Гледаме, ДА, но не се изјасни според тебе кој е подобриот!

-------------
...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 14:40
Originally posted by moira moira напиша:

-- moira mnogu me nervira ovoj DelijaSkopje....

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 14:42

Јас тука не можам да ти помогнам, сем да ти дадам совет да не се нервираш и едноставно прескакај ги неговите постови, не ги читај, и дискутирај на темите...ОК..?

-------------
...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 16:20

Што мислиш ти кој е подобар ...???

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 16:23

...Нема што да мислам, јас ЗНАМ, и постојано го повторувам тоа...но тебе никако да те слушнеме да се изјасниш, затоа и те прашав...но повторно не се изјаснуваш!

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 16:24

А ти да не имаш случајно брат па тој да пишувал овде а не ти намигнување до вчера што не пишуваше против Мк овде сега си ја сакал Мк. Да се крсти чоек со две раце од овие нестабилни личности значи..

П.С. Моира извини мила за оф топик ама морав да му одговорам на србинов кој ме прај бугар

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 16:25
Originally posted by xxll xxll напиша:

moira mnogu me nervira ovoj DelijaSkopje....

Многу лесно се нервираш... Еве и те советуваат... Тебе те сметаат како по лојален на оваа држава од мене, а незнаат дека испод мира има триста вира... Но ако, се надевам дека ќе ја согледаат вистината еден ден, кој сосед им е нај лојален... Впрочем кога си во невоља, тогаш се гледа правиот пријател...

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 16:28
Друже ти коа ке имаш живци ко на Моира јави ми се голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 16:31

Повторно грешиш и судиш погрешно за мојот карактер....воопшто не сум избувлива и нервозна личност...напротив...но тоа е твое мислење...

...и повторно го избегна одговорот...твое право...го почитувам...

...Некои прашања не заслужуваат одговор, нели...?

П.С.

Многу ми се допаѓа ''генијалниов'' слоган, можеш да го употребиш во секаква ситуација...

Поздрав

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 16:33

Друже ти коа ке имаш живци ко на Моира јави ми се голема%20насмевка

Незборев за Моира туку за XXLL...   Јас сум го нервирал многу... Бре, бре... Јас не се нервирам од него... Јас се нервирам од луѓе Македонци кои мене ме сметаат за предавник, а него за лојален, а и он ги тврди истите работи, само во обратна насока... Он вика Турција ни е пријател, а јас викам Србија... Ете тоа е разликата...   

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 16:36
Друже ај прочитај си го никот прво и твоите први постови побарај си ги и пак речи дека си ти патриот (верувај во голема заблуда си).
Од друга страна Турција да, ни е пријател, но сепак ја барем не заборавам што било порано со нив.
А за Србите па е обратно. Ни беа пријатели, веќе не.

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 16:39
Тоа е твое мислење ОК... Јас мислам дека Турција никад не ни била пријател, а Србија одсекогаш и засекогаш...

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 16:40
чек чек чек

ај жити ја кажи ми дали тоа Видовите Бранка ти кажа дека Србија засекогаш ке ни биде пријател???

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 16:40

Друже ти коа ке имаш живци ко на Моира јави ми се голема%20насмевка
Незборев за Моира туку за XXLL...   Јас сум го нервирал многу... Бре, бре... Јас не се нервирам од него... Јас се нервирам од луѓе Македонци кои мене ме сметаат за предавник, а него за лојален, а и он ги тврди истите работи, само во обратна насока... Он вика Турција ни е пријател, а јас викам Србија... Ете тоа е разликата...   

--- A znajs, jas sum od tebe 100 pati po lojalen graganin nego ti...намигнување

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 16:42
Знам бе    Ти со веќе 500 години лојален знам...

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 16:44
Делија? чекам одговор

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 16:44

чек чек чекај жити ја кажи ми дали тоа Видовите Бранка ти кажа дека Србија засекогаш ке ни биде пријател???

Не бе Душо, нетреба никој да ми каже знам, а и се гледа многу јасно, само ако сакаш да видиш...   

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 16:49

Во врска со фудбалот ке разговарате на друг подфорум...СПОРТ...!!!

Постовите се бришат и нема да толерирам дискусија која не се однесува на политиката!!!

ПОЧИТУВАЈТЕ ГО ОВА ШТО ГО НАПИШАВ!!!

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 16:52
Моира нема многу да должам мила..само едно ке му кажам на пријателов Делија..треба да си апла наивен за ваква глупост да кажеш..Утре може ке го снема светов тој запнал Србија засекогаш ке ни била пријател...ете ти ПОВТОРНО сам си кажа дека си србоман.....Ај остани ми барем со здравје ако не со памет.

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 16:55

Моира нема многу да должам мила..само едно ке му кажам на пријателов Делија..треба да си апла наивен за ваква глупост да кажеш..Утре може ке го снема светов тој запнал Србија засекогаш ке ни била пријател...ете ти ПОВТОРНО сам си кажа дека си србоман.....Ај остани ми барем со здравје ако не со памет.

Душо... Од сите такви добивам разни квалификации за тоа што сум, па нека биде една и од тебе, не е страшно... Страшно е нешто друго, него ај сега... за тоа друг пат...

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 16:58
Знаете што? Само за една работа рака и давам на Грција. Што никогаш не криела дека е против нас....за разлика од некои кои подмолно ти зариват нож во грб..овие директно ти центрират. 

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:00

Знаете што? Само за една работа рака и давам на Грција. Што никогаш не криела дека е против нас....за разлика од некои кои подмолно ти зариват нож во грб..овие директно ти центрират.

Б Р А В О !!! Па тоа и јас цело време ти го кажувам...

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:02
Ова на мене ми го велиш Делија? Верувај нема таков член на форумов (освен некој приватно што го знам и се дружам) што може да ми зарие нож...

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:02
Ne sakam da bidam dosaden,ama site vie sto ripate DelijaSkopje sto ima takov (za vas) neprikladen nik i avatar,da mi objasnite dali site onie MAKEDONCI sto na bilo koj nacin (bilo vo uprava ili na teren ili pak kako obicni simpatizeri) bile del od sportskoto drustvo koe nosi naziv Crvena Zvezda se predavnici,dezerteri,srbomani,prodadeni dusi i nesto od sto treba da se distancira Makedonija i nejzinite "patrioti" da imaat odbojnost kon takvite osobi ?!
Znaci,da receme,bidejki Pandev igra vo Lacio,sega on e Italofobil ili sto ti znam sto....

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:03
Дудук ако не мешаме фудбал и ако лично ме прашаш колку јас сум македонец уствари треба да се фалам и да мешам приватност-а не сакам

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:03

Ова на мене ми го велиш Делија? Верувај нема таков член на форумов (освен некој приватно што го знам и се дружам) што може да ми зарие нож...

Не кажував лично за тебе туку општо за Македонија, сваќаш...

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:04
сега да...

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:08
Originally posted by Duduk Duduk напиша:

Ne sakam da bidam dosaden,ama site vie sto ripate DelijaSkopje sto ima takov (za vas) neprikladen nik i avatar,da mi objasnite dali site onie MAKEDONCI sto na bilo koj nacin (bilo vo uprava ili na teren ili pak kako obicni simpatizeri) bile del od sportskoto drustvo koe nosi naziv Crvena Zvezda se predavnici,dezerteri,srbomani,prodadeni dusi i nesto od sto treba da se distancira Makedonija i nejzinite "patrioti" da imaat odbojnost kon takvite osobi ?!
Znaci,da receme,bidejki Pandev igra vo Lacio,sega on e Italofobil ili sto ti znam sto....

Дудук... Да ми беше друг аватарот или никот, можеби нема да се занимавааt повеќе со мене и ќе ги слушаа нашите сугестии и факти во врска со сите Словенски Браќа... Вака им смета петокраката на знакот на Ц.Звезда... Но тоа е посилно од мене ... RED STAR FOREVER...i DELIJE SEVER...

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:12

Повторно забегувате и сте надвор од темата и престанете веке со таа СРБИЈА....за Србија повелете дискутирајте на српски форуми или на теми кои се однесуваат на неа!!!

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:14
Ma na kogo mu smeta petokraka ?! Pa neli gledas i sam deka Drugarka Blueprayer ti se obrakja so "druze" nebare si reinkarnacija na Tito...

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:14

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:16

Повторно забегувате и сте надвор од темата и престанете веке со таа СРБИЈА....за Србија повелете дискутирајте на српски форуми или на теми кои се однесуваат на неа!!!
------ moira baram da se sankcionirat ovie srbomani sto se na forumov..

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:17

Се знае кога се санкционира некој и те молам не ми давај сугестии, мислам дека добро си ја извршувам работата и не ми се потебни асистенти.

Во секој случај БЛАГОДАРАМ!

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:22

Се знае кога се санкционира некој и те молам не ми давај сугестии, мислам дека добро си ја извршувам работата и не ми се потебни асистенти.

Во секој случај БЛАГОДАРАМ!
------- Ne rabotata e da znam kade se naogam na srpski forum ili na makedonski forum tuka e rabotata.намигнување 

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:22

Ne rabotata e da znam kade se naogam na srpski forum ili na makedonski forum tuka e rabotata.намигнување

Па како пишуваме нели гледаш??? Македонски јазик се користи овде... Не е ова Српски форум Богати...

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:23

Ne rabotata e da znam kade se naogam na srpski forum ili na makedonski forum tuka e rabotata.намигнување

Па како пишуваме нели гледаш??? Македонски јазик се користи овде... Не е ова Српски форум Богати...
-- Da da gledam makedonski ama so govorna mana...

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:24

Јас ве молам да престанете со меѓусебни препукувања!!!

Втор пат ве опоменувам!!!

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:27

A ti janicar,da prestanes da lobiras kaj moderatorot da im se uskrati pravoto na zbor na site onie koi ne sakaat da se pomiluvaat na tvojata zelba da se prekrstat od Miroslav vo Sulejman. Ma i jatagan da potegnes, dzabe ti e....

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:29

[QUOTE=xxll]   ------ moira baram da se sankcionirat ovie srbomani sto se na forumov..

A ti janicar,da prestanes da lobiras kaj moderatorot da im se uskrati pravoto na zbor na site onie koi ne sakaat da se pomiluvaat na tvojata zelba da se prekrstat od Miroslav vo Sulejman. Ma i jatagan da potegnes, dzabe ti e....

Кога го спомна Мирослав... ПОЗДРАВ ДО НЕГО... Го нема одамна...
И поздрав до сите Делии...

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:33

-- -Toa vazi za torbesite sto kazuvas  a za mene ne...  A ti si mesavina bugarsko srpsko zaradi toa ne znaes sto  i mislis deka site nacii se mesavina kako tebe.голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:38
Ma sto se sekiras za mene, jas mnogu dobro znam sto sum,od kade sum i so Gospod napred, kade ke bidam...i bidi siguren ,znam sto ne sum :

-------------

Постирано од: AlbanianGirl
Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:44

Ma sto se sekiras za mene, jas mnogu dobro znam sto sum,od kade sum i so Gospod napred, kade ke bidam...i bidi siguren ,znam sto ne sum :

Duduk,,,treba da se sramish,,,da znaesh...

chovek taka ladnokrvno da se nasmee na tugja smrt,,i bolka,,,,toa e katastrofalno,,,

i plus spomnuvash Gospod,,,da znaesh deka Toj e mnooogu daleku od takvite lugje koi se raduvaat na tugja bolka,,,

-------------
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:46
Originally posted by AlbanianGirl AlbanianGirl напиша:

chovek taka ladnokrvno da se nasmee na tugja smrt,,i bolka,,,,toa e katastrofalno,,,

Душо па и ти се гордееш (бар така кажа), со твојот народ на Косово и Метохија, а во исто време знаеш што се на правеле тамо... Тоа ти е исто како и да се смееш... Така?

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:49

Ma sto se sekiras za mene, jas mnogu dobro znam sto sum,od kade sum i so Gospod napred, kade ke bidam...i bidi siguren ,znam sto ne sum

A ova sum pak jas ...

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:52
Civa smrt,ne te razbiram;pa vo klipot ima i razruseni manastari i crkvi,ako ti znaci toa nesto....mene mi e smesen klipot kako celina i nacinot na koj avtorot go iskazal svojot stav.Nacinot na koj se ismeva mi e smesen;nisto drugo...lele ne mozam da prestanam da se smejam kakva pesna

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 17:52

Душо па и ти се гордееш (бар така кажа), со твојот народ на Косово и Метохија, а во исто време знаеш што се на правеле тамо... Тоа ти е исто како и да се смееш... Така?

Delija sho be zborish bezveze,,,shto ima napraeno mojot narod vo Kosovo,,,osven shto go trpea gnevot na ubijcite kako Arkan i Millosheviq,...i red drugi???

koga mojot narod bi napraila neshto takvo kako shto imaat napraeno Srbite vo Kosovo,,,jas bi se sramela shto poteknuvam od takov narod,,,

bidejki pred se CHOVEKOVIOT ZHIVOT MI E NAJVAZHEN,,,TOJ E SVETO NESHTO...a ne nekakvi bolni ideologii.....predvodeni od sekakvi bolni glavi,,,

-------------
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 18:00
Епа срами се... Ако незнаеш имаат разрушено преку стотина манастири, стари уште пред да постоите како народ... А овде во Македонија??? Во Лешок и на десетина други места... Од тоа не се срамиш...??? Еееее Србите ни пола не ви начиниле зло колку твојот народ што направил, а за нас Македонците и да не зборам, ние ни на жуљ не сме ви згазнале...

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 18:03
[QUOTE=xxll] A ova sum pak jas ...
Вие против Грците??? Ај бе чоече не ме смеј веќе... Па до сама Турска ви е дојдена со границата... Што имате вие од Егејско море...??? Ништо, само по некој залив...

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 18:06

narod vo Kosovo,,,osven shto go trpea gnevot na ubijcite kako Arkan i Millosheviq,...i red drugi???

koga mojot narod bi napraila neshto takvo kako shto imaat napraeno Srbite vo Kosovo,,,jas bi se sramela shto poteknuvam od takov narod,,,

Droga,sverc,oruzje,organiziran kriminal...koj go pravi toa ?! Sto e Kosovo deneska ?! Kolku droga dnevno pominuva niz Kosovo od Avganistan kon Zapadna Evropa ?!Kade zavrsuvaat ukradeni luksuzni avtomobili i red drugi raboti ?!

I nema potreba da se sramis od svojot narod,zatoa sto tvojot narod ne se onie luge koi gi pravat ovie gnasni raboti.Toa mozam da ti go kazam od licno iskustvo.

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 18:14
znaesh bash me interesira zoshto gospogjata Del Ponte ne gi kazhuvashe ovie "shokantni| fakti porano,,,no otkako ja ostavi starata pozicija???

me prashuvash shto e Kosovo deneska???

pa chekaj dodeka ne se otrezni od siot onoj terror vrshena od srpska strana,,,,pa potoa ke vidime shto ke bide,,,bidejki sega e,,,takva kako shto bi bilo i sekoja druga zemja vo nejzina pozicija...

velish biznis,,,pa so kogo se izvrshuvaat tie biznisi,,,ako ne vo sorabotka so belgradskite mafijashi,,,,

demek kako srbite da se angeli padnati od nebo,,,pa site crni raboti od svetot se sobrani vo Kosovo,,,c c c

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 18:20

znaesh bash me interesira zoshto gospogjata Del Ponte ne gi kazhuvashe ovie "shokantni| fakti porano,,,no otkako ja ostavi starata pozicija???

me prashuvash shto e Kosovo deneska???

pa chekaj dodeka ne se otrezni od siot onoj terror vrshena od srpska strana,,,,pa potoa ke vidime shto ke bide,,,bidejki sega e,,,takva kako shto bi bilo i sekoja druga zemja vo nejzina pozicija...

velish biznis,,,pa so kogo se izvrshuvaat tie biznisi,,,ako ne vo sorabotka so belgradskite mafijashi,,,,

demek kako srbite da se angeli padnati od nebo,,,pa site crni raboti od svetot se sobrani vo Kosovo,,,c c c

Србите вршеле терор..??? Кога вршеа терор кажи ми... кога им дадоа се и сешто??? Кога им дадоа Универзитет??? Кога??? Или кога твојот народ почна да киднапира, силува, пали , руши и што уште не...

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 18:47

Темава се затвара!

Ке се отвори кога ке си ги оладите емоциите и мислите!

Поздрав!

-------------

Датум на внесување: 28.Мај.2008 во 23:28

Се надевам дека сега откако одморивте, ке може да продолжите со нормална дискусија и дека ке се држите до темаата!

Поздрав

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk