Испечати | Затвори го прозорот

Сојузници на Грција?

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=13306
Датум на принтање: 02.Декември.2024 во 05:59
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Сојузници на Грција?
Постирано од: kultuzin
Наслов: Сојузници на Грција?
Датум на внесување: 17.Април.2008 во 13:26
Koj mislite deka se sojuznici na Grcija koj nema ili ne vo skoro vreme da ja priznaat Makedonija pod ustavnoto ime?

Коментари:
Постирано од: kire_nedelkov
Датум на внесување: 17.Април.2008 во 13:57
francija
kipar

Датум на внесување: 17.Април.2008 во 14:58
Portugalija

Постирано од: LouWeed
Датум на внесување: 17.Април.2008 во 14:59
anglija, germanija, francija, rusija

najgolemite sojusnici, vo istorijata i denes

-------------
http://www.myspace.com/louweed666 - NICE BOYs DONT PLAY ROCK&ROLL

Датум на внесување: 17.Април.2008 во 15:03
Originally posted by LouWeed LouWeed напиша:

Anglija ne ima priznaeto pod ustavnoto ime a i Rusija.

A Germancite se za nikade, najbezglasna bukva se vo Evropa a imaat najaka ekonomija i bez niv nema sansi da opstane Evropa cela e na niven grb.
Ama sto da pravat uste gi plakat dolgovite na Hico.
Dali Grcite nekogas ke gi platat nivnite dolgovi?

Датум на внесување: 17.Април.2008 во 15:17
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

A Germancite se za nikade, najbezglasna bukva se vo Evropa a imaat najaka ekonomija i bez niv nema sansi da opstane Evropa cela e na niven grb.

toa nema vrska.....
anglija, king philip e grk
rusija, poimot ruski grci valjda ti e poznat
germancite od uvek se "philhelleni"

-------------

Датум на внесување: 17.Април.2008 во 15:28

toa nema vrska.....
anglija, king philip e grk
rusija, poimot ruski grci valjda ti e poznat
germancite od uvek se "philhelleni"

Jasno mi e toa istoriski gledano tocno e toa.
Megutoa so toa sto ne priznale zavrsile nekoja rabota.

E da im bea site vakvi sojuznici na Grcite super ke bese.
So kar sto se cukame vo gradi Germanija ni e prijatel koga seuste nejkat da slusnat za priznavanje iako mora da priznaam vo site mediumi ne narekuvaat Mazedonien.

Датум на внесување: 17.Април.2008 во 15:29
druze jasno deka ke ne pisuvat taka, tam barem vladee demokratija, ti kazuvam od 28 godini iskustvo

-------------

Датум на внесување: 17.Април.2008 во 15:34

druze jasno deka ke ne pisuvat taka, tam barem vladee demokratija, ti kazuvam od 28 godini iskustvo

Se e djabe koga imat k*rvinska politika.
Polovina Grcija e izgradena so Germanski ( Evropski ) pari i uste gi vlecat za nos.

Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 17.Април.2008 во 15:38
Франција е најјак сојузник на Грција во моментотлутина

-------------
http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство

Датум на внесување: 17.Април.2008 во 15:39
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Tocno Boogie, a toa manijaceto Sarkozi Grk e ili Ungarec?

-------------

Датум на внесување: 17.Април.2008 во 15:40

Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Tocno Boogie, a toa manijaceto Sarkozi Grk e ili Ungarec?

evrein e

-------------

Датум на внесување: 18.Април.2008 во 00:19
stvarno e evrein, od solun.

Постирано од: trebo.r.a
Датум на внесување: 18.Април.2008 во 01:24
naj golemi sojuznici na grcite se makedoncite.

Постирано од: im happy
Датум на внесување: 18.Април.2008 во 08:43
Мислам дека грците не ги мирисаат многу Евреите. А Франција ќе им биде јак сојузник уште 4 години, ако некој не го скине саркози порано. За потоа, кој знае? Во модерната политика пријателите се менуваат после избори, така да, сега се со нив, утре против нив. И се во круг.

-------------
middle is best... i believe in science

Датум на внесување: 18.Април.2008 во 16:02
Originally posted by im happy im happy напиша:

Мислам дека грците не ги мирисаат многу Евреите. А Франција ќе им биде јак сојузник уште 4 години, ако некој не го скине саркози порано. За потоа, кој знае? Во модерната политика пријателите се менуваат после избори, така да, сега се со нив, утре против нив. И се во круг.

procentualno grcija posle svabite na vremeto deportirale najvekje evrei

-------------

Датум на внесување: 18.Април.2008 во 17:38
pa treba toa na sarkozi da mu se kaze...

Постирано од: only_me
Датум на внесување: 18.Април.2008 во 20:10
Srbija i Bugarija

Постирано од: Zippo
Датум на внесување: 21.Април.2008 во 04:11
Originally posted by kire_nedelkov kire_nedelkov напиша:

Kretenceto sarkozi, ne znae deka se do grckata okupacija, vo Soilun evreite bile najbrojnata etnicka grupa, so 55.000, turci imalo 40.000, grci i vlasi zaedno okolu 25.000, makedonci i bugari zaedno okolu 11.000.....
I nema blaga veza deka grckite monarho-fasitsi gi ocistija i negovite od etnicki cistata Gejlada...

Датум на внесување: 21.Април.2008 во 08:09
epa grcite mu napisaa kniga, a nie si traime...

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 21.Април.2008 во 10:21
Originally posted by Zippo Zippo напиша:

Kretenceto sarkozi, ne znae deka se do grckata okupacija, vo Soilun evreite bile najbrojnata etnicka grupa, so 55.000, turci imalo 40.000, grci i vlasi zaedno okolu 25.000, makedonci i bugari zaedno okolu 11.000.....
I nema blaga veza deka grckite monarho-fasitsi gi ocistija i negovite od etnicki cistata Gejlada...

...aj ziti leb kazi mi kako uspea vaka da spoish... po koj arshin odeshe negatorite da gi vrzish so negiranite... grci/vlasi zaedno... makedonci i bugari zaedno... a shto ne otide na mnozestvo makedonci/vlasi... grci/bugari... aj pazete malku so statistikava...

Датум на внесување: 21.Април.2008 во 10:22

epa makedonceto go biva u kafana....

-------------

Датум на внесување: 21.Април.2008 во 12:04

epa makedonceto go biva u kafana....

i na forum

Постирано од: Zaspana
Датум на внесување: 23.Април.2008 во 14:52
site se so nas samo Grcija ne e.....ne bas site ama poveceto..А Џорџ Буш мојт да сисе оперит една Грција го спречи ....Тој беше со нас Грција против нас и испадна на страна на Грција...

Постирано од: Red`Black
Датум на внесување: 30.Април.2008 во 02:11

karamanlis bese vo moscwa i spored PUTIN rusija e vo strana na Gercija vo sporot so imeto

TUka ima mnogu pro RUSI eve eden bumerang od PUTIN i od RUsija

-------------

Датум на внесување: 30.Април.2008 во 09:49
dobro utro.

Датум на внесување: 30.Април.2008 во 09:53
Originally posted by Red`Black Red`Black напиша:

karamanlis bese vo moscwa i spored PUTIN rusija e vo strana na Gercija vo sporot so imeto

TUka ima mnogu pro RUSI eve eden bumerang od PUTIN i od RUsija

a zatoa li kaza uz preskonferencijata MAKEDONIJA a ne f.y.r.o.m.??

-------------

Постирано од: baba mulon
Датум на внесување: 30.Април.2008 во 13:17
Rusija nema problem so nas,a ne im znacime neshto posebno.Gledaat Grcite da si go reshat problemot so nas pa tie ke prifatat shto i da e.Si imaat strateshki interes so Grcite pa i ne gledaat problem so imeto vprocem i ne narekle MAKEDONIJA na pres konferencijaголема%20насмевка

-------------
Im YOUR NIGHTMARE

Постирано од: DelijaSkopje
Датум на внесување: 30.Април.2008 во 17:25
За темава... Нормално што Грција оди во Русија... Си бара помош и од таа страна иако е во нато... Требавме ние да отидеме пред нив во Русија и додека грците си се сетија на време, ние им го лижеме газот на американците... И после Русија не не ферма, епа нема да не ферма кога ние не даваме никаков знак дака сакаме со нив да бидеме пријатели... Несмееме ќе ни се налути САД... Така Кире???

Постирано од: baba mulon
Датум на внесување: 30.Април.2008 во 17:29
Originally posted by DelijaSkopje DelijaSkopje напиша:

За темава... Нормално што Грција оди во Русија... Си бара помош и од таа страна иако е во нато... Требавме ние да отидеме пред нив во Русија и додека грците си се сетија на време, ние им го лижеме газот на американците... И после Русија не не ферма, епа нема да не ферма кога ние не даваме никаков знак дака сакаме со нив да бидеме пријатели... Несмееме ќе ни се налути САД... Така Кире???
Нормално дека ке се сврти кон русија кога се работи за енергија.А и на русите им одговара бидејки имаат излез на море и каде да вртат нафтоводите.Што според тебе би им понудиле ние на русите па да бидеме толку големи пријатели.Секој има интерес ама ние не се наоѓаме во ниту една агенда

-------------
Im YOUR NIGHTMARE

Постирано од: Red`Black
Датум на внесување: 01.Мај.2008 во 21:24
Vo strana na gercite se skoro site evropski zemji

-------------

Датум на внесување: 01.Мај.2008 во 22:54

ne e tocno. na stranata, ama bas na stranata na grcija se samo Kipar, i donekade Francija i Bugarija.

Drugite se ili neutralni, ili i se smeat na grcija za ovie gluposti.

Датум на внесување: 02.Мај.2008 во 17:55

Moze ti taka sakas dfa bide megutoa ne e.
Skoro site evropski zemji znaat deka Makedonija e obespravena, megutoa poradi zacuvuvanje mir vo kukata molcat.
Inaku 100posto ti garantiram deka graganite na site Evropski drzavi koi se zapoznaeni so problemot go smetaat za apsurden.

Edinstven vistinski prijatel na Grcija e Srkozi , koj vo meguvreme spored site anketi vo Francija e eden od najneomilenite predsedateli .

Датум на внесување: 02.Мај.2008 во 20:39
daj boze kratka da mu e vlasta.

na sarkozi de.

a i bruni da go ostavi za Shirak. kako bonus.

Постирано од: Vercingetorix
Датум на внесување: 02.Август.2009 во 01:48
Србија како и секогаш.

Постирано од: Polaris
Датум на внесување: 02.Август.2009 во 19:03
Тема: Сојузници на Грција?

Srbija,Kipar,Francija,Romanija,Bugarija,Maltaплазење

-------------
Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.

Постирано од: kumanovaboy
Датум на внесување: 02.Август.2009 во 21:19
ALbanija ne e, taka da ne se sekirajte, nie sme istoriski neprijateli na grcija

Постирано од: orlov
Датум на внесување: 05.Август.2009 во 23:19

Koj mislite deka se sojuznici na Grcija koj nema ili ne vo skoro vreme da ja priznaat Makedonija pod ustavnoto ime?

Nasite politichari,a potoa drugite koi i ne se tolku bitni.лутина

-------------
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 09.Август.2009 во 12:46
Javno ne se deklariraat za sojuznici na Grcija niedni nasi sosedi no sledejki gi reakciite i "grizata" za svoeto malcinstvo vo Makedonija izleguva deka site sosedi nekako se solidariziraat i mnogu se zagrizeni za "svoite" sekogash koga na Makedonija i se davaat nekakvi pozitivni signali za pregovori. Po zvanicnata bugarska politika za blagonadeznite Bugari od Makedonija sega i od Albanija se bara da go zasti svoeto malcinstvoзбунетост
Ova slucajno go procitav vo Dnevnik

Тирана треба да ја следи Софија

Албанци - експерти по правни науки од Македонија бараат од официјална Тирана да го заштити албанското малцинство во таа земја, пренесува тиранската телевизија „Топ-чанел“. Според нив, Тирана има обврска да го подигне гласот и да покаже поголем интерес за Албанците во Македонија. Пример за тоа требало да биде случајот со бугарската државјанка и реакцијата на официјална Софија, која се заканила дека ќе го блокира зачленувањето на Македонија во ЕУ доколу не ги почитува правата на бугарското малцинство.

- Бидејќи Албанија сега е членка на НАТО, таа бездруго треба да ја искористи позицијата. Не со условување, туку да бара реализација на правата и слободите на Албанците во Македонија - изјави Осман Кадриу, експерт за правни прашања.Со идентичен став е и политикологот Исмаил Синани, кој нагласува дека албанското малцинство оди во правец на изолација и поради негрижата на официјална Тирана.

- Сметам дека Тирана конечно треба како пример да ја земе Софија. Кога во Македонија една третина од популацијата им отпаѓа на припадниците на албанската нација, тогаш вчудовиден сум како до денес официјална Тирана не нашла за потребно да упати најмалку една протестна нота за состојбите што се случуваа од порано до денес - вели Синани. Тој истакнува дека Енвер Хоџа може да биде спокоен во својот гроб бидејќи премиерот Никола Груевски ја следи неговата политика на изолација.

-------------

Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 09.Август.2009 во 12:55

Тирана треба да ја следи Софија

Албанци - експерти по правни науки од Македонија бараат од официјална Тирана да го заштити албанското малцинство во таа земја, пренесува тиранската телевизија „Топ-чанел“. Според нив, Тирана има обврска да го подигне гласот и да покаже поголем интерес за Албанците во Македонија. Пример за тоа требало да биде случајот со бугарската државјанка и реакцијата на официјална Софија, која се заканила дека ќе го блокира зачленувањето на Македонија во ЕУ доколу не ги почитува правата на бугарското малцинство 

сепак на крај ќе испадне дека моите “ инсинуации “ и не биле тоа туку биле нешто кое предизвикува страв кај оној кој за тоа ме обвини .......... но не страв поради тоа што ќе се случува во иднина туку страв од тоа дека најпосле ќе треба да си признае самиот себеси дека не е онака портокалово како што изгледа кога се гледа низ партиските очила тага .......... инаку , тоа што го бараат од албанија Македонските албанци е само уште една потврда дека со признавањето на “ држава косова “ си забивме нож во грбот ....... така е кога не се почитуваат меѓународното право и принципите за неповредивост и неменување на границите особено во делот на балканот ...........

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Датум на внесување: 10.Август.2009 во 02:23
epa taka e koga makedonija ne znae da si gi ceni svoite gragani , tuku gi dela spored nacijata, koga ne si sam sposoben da gi resis vnatresnite problemi, ke ti gi resat drugite.

marsall dali so toa da ne bese priznata drzava kosovo, srbija ke vi ja priznavase crkvata ????

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 10.Август.2009 во 02:34
Originally posted by kumanovaboy kumanovaboy напиша:

epa taka e koga makedonija ne znae da si gi ceni svoite gragani , tuku gi dela spored nacijata, koga ne si sam sposoben da gi resis vnatresnite problemi, ke ti gi resat drugite.

marsall dali so toa da ne bese priznata drzava kosovo, srbija ke vi ja priznavase crkvata ????

На кои граѓани мислиш, на оние кои сами се поделија на национална основа и пукаа на истата таа држава оти “многу ја ценат“ па дури и забораваат како се вика?
На нив мислиш?

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Постирано од: lilica
Датум на внесување: 10.Август.2009 во 16:00
Нема сојузници Грција за тоа , ама........нашата влада прави НАТЧОВЕЧКИ напори да создаде во најкратко време и такви. Интензивно се работи на случајот!

-------------
Кој бара ќе најде.

Датум на внесување: 10.Август.2009 во 18:46
anastea mislam na takvite gragani, kako tatko mi koj samo zatoa sto bese novinar albanec i pisuvase za rilindja bese nekolkupati povikan vo policija. zar ne snem demokratska drzava kade sto sekoj ima sloboda i moze da se izjasni kako saka, i da pisuva na koj jazik saka, da uci na koj jazik saka.

tatko mi ne bese ni vojnik na UCK, ni Terrorist na al kaeda, Ni vooruzeno lice, tuku novinar .

Датум на внесување: 10.Август.2009 во 19:08
перото е посмртносно од било кое оружје ....... доколку е во рацете на вистинскиот човек намигнување

-------------
http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН

Датум на внесување: 10.Август.2009 во 19:57
peroto e posmrtonosno oruzje vo takvite drzavi kaj sto vlastite ne se podgotveni da sedat na masa i da gi resat problemite,

Датум на внесување: 10.Август.2009 во 20:01
каде тоа на пример збунетост

-------------

Постирано од: ABC
Датум на внесување: 10.Август.2009 во 22:11

anastea mislam na takvite gragani, kako tatko mi koj samo zatoa sto bese novinar albanec i pisuvase za rilindja bese nekolkupati povikan vo policija. zar ne snem demokratska drzava kade sto sekoj ima sloboda i moze da se izjasni kako saka, i da pisuva na koj jazik saka, da uci na koj jazik saka.

tatko mi ne bese ni vojnik na UCK, ni Terrorist na al kaeda, Ni vooruzeno lice, tuku novinar .

Сигурен си?Речи му да ти даде беса кога ти ја кажува вистината.

Датум на внесување: 11.Август.2009 во 00:53
jas ne sum dete i da ne znam sto se slucuva doma kaj mene, pa da baram besa od tatko mi , jasno, i za ova drzava sekogas bile dobri albanci samo nepismenite, bidejki normalno deka nemalo rizik od niv, sto znae nepismen sto e moliv, a koga pocna intelektualnata klasa na albancite vo makedonija da gi bara pravat na albancite na miren i demokratski nacin, togas pocna i apsenjata, od 1990 do 2001 site formi na demokratija albanskiot narod vo Mkd gi upotrebi za da gi dobie pravata, no za tie sto ne ja znat definicijata za vojnata eve ke vi ja kazam,

Vojnata e posledica koga dve strani ne mozat na miren i diplomatski nacin da gi resavat problemite.

do 1996 vo gimnazijata vo kumnaovo bile pretepani desetici ucenici ,samo zaradi toa sto bile albanci, cicko mi bese nApadnat od eden huligan vo istata gimnazija i mu bese skresena vilicata samo zaradi toa sto bese albanec, epa prijateli moi najdete mi eden narod vo svetot koj saka da zivee vo ropstvo. NEMA

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 11.Август.2009 во 00:56
Темата е: Сојузници на Грција?
За лични муабети имате ЛП и без офтопици.

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Постирано од: Neptun74
Датум на внесување: 11.Август.2009 во 01:17
Grcija moze da ima sojuznici kolku saka...

Mislam deka na temava podobro ke i stoi da se vika "Protivnici na Makedonija". Ama, jas ne sum ja "krrstil" ...

Whatever.
Zamislete deka imate kukja, kakva takva, i dvorce. I sega, komsiite ve znaat deka ste miren covek i sekoj od niv malku po malku ja turka ogradata i vaseto dvorce sekoj den stanuva se pomalo...
Za da ne gi rasipete odnosite, ke si molcite... Pa duri i ke im pomagate pri premestuvanjeto na ogradata...

ILI NEMA?
Ne, nema. Zatoa sto toa e vasiot dvor. VASH. Epa, i Makedonija e vasha, iako nemate imoten list od cela drzava. Dvorot ne se brani na ograda, se brani na granica. Ako neprijatelot stigne do mojata ograda, i jas ke se povlecam. Poentata e da ne mu dades da stigne do tamu.
Ama na kogo da mu dades pamet.
Dzabe nekoi se kitat so najvisoki voeni cinovi, koga se hmm.. hkm.. u dusa.
Epoletata i kapata na glavata ne te pravat covek, tuku toa vo glavata i vo srceto.

-------------
DeepBlue

Постирано од: ABC
Датум на внесување: 11.Август.2009 во 02:29

jas ne sum dete i da ne znam sto se slucuva doma kaj mene, pa da baram besa od tatko mi , jasno, i za ova drzava sekogas bile dobri albanci samo nepismenite, bidejki normalno deka nemalo rizik od niv, sto znae nepismen sto e moliv, a koga pocna intelektualnata klasa na albancite vo makedonija da gi bara pravat na albancite na miren i demokratski nacin, togas pocna i apsenjata, od 1990 do 2001 site formi na demokratija albanskiot narod vo Mkd gi upotrebi za da gi dobie pravata, no za tie sto ne ja znat definicijata za vojnata eve ke vi ja kazam,

Vojnata e posledica koga dve strani ne mozat na miren i diplomatski nacin da gi resavat problemite.

do 1996 vo gimnazijata vo kumnaovo bile pretepani desetici ucenici ,samo zaradi toa sto bile albanci, cicko mi bese nApadnat od eden huligan vo istata gimnazija i mu bese skresena vilicata samo zaradi toa sto bese albanec, epa prijateli moi najdete mi eden narod vo svetot koj saka da zivee vo ropstvo. NEMA

Види пријателе,мислам дека Албанците како народ и не ни се баш големи пријатели,како што лажно се декларираат и колку што се очигледно Сојузници на Грција,да бидеме реални.Е сеага дали и таму имаат барем “ронка“ од правата што ги имаат во Македонија,можеме само да се лажеме доколку го тврдиш тоа.Знаеш ли дека во Грција за изминативе 15 години има загинато повеќе Албанци одколку во Македонија,зошто и таму не започнаа војна како во Македонија ќе се прашуваме секогаш?Таму сеуште им кршат вилици како на твојот чичко во Куманово во 1996та па никој не рекол дека му се прекршени правата како во Македонија.
Или мислиш дека повеќе од милион Албанци во Грција сакаат да живеат во ропство,без да имаат вработени во Грчката администрација,без да имаат право и на основно образование а па камо ли факултет?Не се ли тоа слични проблеми какви што ги имаа Албанците во Македонија па да ги решат со војна оти очигледно не ги решаваат ни по мирен пат во Грција,а сепак се сојузници во НАТО како и што ќе станат најверојатно во ЕУ.Или таму,во Грција Албанците се дрмосерци,а во Македонија се храбри јунаци,ако веќе дискутираме вака отворено и разумно со “сите карти на маса“?
Без разлика на се,јас мислам дека Албанците се едни од најголемите сојузници на Грција во поглед на борбата против Македонија,дали тоа го прават од финансиски или некакви други причини останува дискутабилно прашање.
П.С.-Само немој да бидеш нереален и да кажеш дека Албанците во Грција имаат повеќе права одколку во Македонија,по било каков основ.

Постирано од: Zlatnik
Датум на внесување: 12.Август.2009 во 02:51
Originally posted by ABC ABC напиша:

... П.С.-Само немој да бидеш нереален и да кажеш дека Албанците во Грција имаат повеќе права одколку во Македонија,по било каков основ.

Чекај малку, се со ред си оди.
Прво во Косово правата си ги побараа со УЧК - и си ги најдоа.
Потоа во Македонија со ОНА - и си ги наоѓаат.
Потоа следи и Грција.
А којзнае, можеби и нема да се случи да бараат дел од Грција, ако претходно, како нивен сојузник, се договорат за растурање на Македонија, па да си земат дел од западна Македонија.

-------------
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!

Постирано од: brza
Датум на внесување: 12.Август.2009 во 09:50
grcija?!изненадување,.....maloutre!...aj bash  da vidam od niv kolku prava ke dobijat...,...i kolku ...posle ...albanci ke ostanat kaj niv..смеење

i-nache,...kutrite grchinja nemaat sojuznici na planetava,..sami se....kako ostaveni doenchinja na ...pragot od napushtena kukja....siroti...тага

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 12.Август.2009 во 12:34
Originally posted by Neptun74 Neptun74 напиша:

Grcija moze da ima sojuznici kolku saka...

Mislam deka na temava podobro ke i stoi da se vika "Protivnici na Makedonija". Ama, jas ne sum ja "krrstil" ...

никој не е непријател на Македонија или ја мрази, сите ја поддржуваат грција од лични интереси, политички, економски, воени и т.н.
Македонија едноставно не им ги задоволува интересите

-------------
размисли пред да напишеш глупост

Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 12.Август.2009 во 12:38
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

На кои граѓани мислиш, на оние кои сами се поделија на национална основа и пукаа на истата таа држава оти “многу ја ценат“ па дури и забораваат како се вика?
На нив мислиш?
гледам сте развиле таков муабет и мислам од тука почна, само да го прашам kumanovaboy, кој ја дели нацијата кога бара двојазичност? кој ги цени останатите граѓани кога се заложува само за себе? кој кого цени кога се бараат „права“ кои веќе ги поседува и кои ги има секој граѓанин на државата?

и само да знаеш, ич не ми е гајле за косово или србија, ај сега назад на тема!

-------------
размисли пред да напишеш глупост

Датум на внесување: 12.Август.2009 во 12:44
сојузници на грција збунетост ..........
навистина , кои се сојузниците на грција  покрај големиот број земји членки на нато пактот и европската унија ? ............. колку и да не се “ мирисаат “ , сепак постои едно нешто во тие организации кое се нарекува консензус ......... колку да е мала и незначителна во однос на другите , правото на вето и дава и право да одлучува за иднината на земјите аспиранти ........ и не само на грција ... на сите земји кои се членки во тие сојузи .......... што просто би значело дека и не мора да постои љубов и разбирање .......... важно да постојат заеднички интереси или интересот на една земја членка го бранат и сите останати ........ мислам дека тоа нешто се обидуваше да ни го каже шведскиот амбасадор во нашата земја кога рече дека ни политката а ни светот воопшто никогаш не биле и нема да бидат правични ....... не дека по наши сваќања правдината не е на наша страна туку правдината е делат оние кои ние ги молиме да не примат во нивно друштво .......... навистина ........... кои се сојузниците на грција збунетост

-------------

Постирано од: novace
Датум на внесување: 12.Август.2009 во 13:07
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

никој не е непријател на Македонија или ја мрази, сите ја поддржуваат грција од лични интереси, политички, економски, воени и т.н.
Македонија едноставно не им ги задоволува интересите

Петтоколонаши им помагаат на Бугарија и Грција

Агресивноста на Бугарија и нејзиното ново раководство кон нас не треба да не' загрижува. Грижата е кај нив, затоа и вака неартикулирано се однесуваат. Исплашени се дека полека се отвора македонското прашање кое тие со децении сакаа да го затворат. Здружувањето со Грција само покажува дека сакаат повторно заедно да не' избришат од картата на светот. Но, тие не се премногу опасни ако ние сме единствени. Ние треба да сме исплашени само од петтата колона на македонскиот народ, која и' слугува на оваа идеја. Најмалку опасни се оние со бугарските пасоши зашто голем дел од нив си молчат и го користат пасошот само за работа и патување во ЕУ, опасни се некои „интелектуалци“ кои ги исмеваат нашите револуционери, како и политичари кои за фотелја се подготвени да ја продадат државава.

Јонче КоваЧевски
намигнување

-------------
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk