ВО ПОМЕН НА ПОГИНАТИТЕ ОД ТЕРОРИСТИЧКАТА НАЕЗДА
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=12691
Датум на принтање: 21.Ноември.2024 во 19:46 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: ВО ПОМЕН НА ПОГИНАТИТЕ ОД ТЕРОРИСТИЧКАТА НАЕЗДА
Постирано од: orlov
Наслов: ВО ПОМЕН НА ПОГИНАТИТЕ ОД ТЕРОРИСТИЧКАТА НАЕЗДА
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 01:40
Денес се навршуваат седум години од терористичкиот атак врз Устаното уредување на Република Македонија. На овој ден во Тетово терористите посегна по Суверенитетот на Република Македонија. Потоа терористичката агресија се рашири низ целиот западен дел од држава, не поштедувајки го ни северниот дел према границата со Косово. На погинатите БОРЦИ- припадници на ОС на Р.Македонија повикувам со едоминутно молчење да им одадеме почит. Учесниците во војната- 2001 на своите погинати другари и колеги ќе им положат свежо цвеќе на бистите и на вечните домови на ХЕРОИТЕ.
НЕКА ВИ Е ВЕЧНА СЛАВАТА ДРАГИ ХЕРОИ.
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Коментари:
Постирано од: Gusarski
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 02:01
Нека им е вечна слава на нашите паднати борци МАКЕДОНЦИ!
------------- Македонија е вечна!
|
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 13:19
Зар не заслужија ни да им се одаде почит од соборците. Интресно. Соборците молчат а сакаме политиката да даде свој удел во чествувањето.
|
Постирано од: kultuzin
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 13:40
MAKEDONIJA NETREBA NIKOGAS DA GI ZABORAVI, NITU NIV, NITU NIVNITE SEMEJSTVA
SLAVA IM
|
Постирано од: novace
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 15:25
Јас повеќе би сакал наместо манифестации и чествувања... да има поскромни манифестации..но затоа пак секое семејство на бранителите од качачката наезда во 2001 година ...да биде целосно и доживотно згрижено со средства за најмалку пристоен и достоен живот ...на сите семејства и нивните наследници..
------------- Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 16:05
novace напиша:
Јас повеќе би сакал наместо манифестации и чествувања... да има поскромни манифестации..но затоа пак секое семејство на бранителите од качачката наезда во 2001 година ...да биде целосно и доживотно згрижено со средства за најмалку пристоен и достоен живот ...на сите семејства и нивните наследници..
|
Znae li nekoj kako se ovie semejstva zgrizeni?
|
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 16:32
Тоа е и главниот проект на Унијата на Борци- 2001 година.
|
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 16:40
orlov напиша:
Тоа е и главниот проект на Унијата на Борци- 2001 година.
|
Podrska za toj proekt i ne samo za zaginatite tuku i onie invalidi sto ostanale ,sekade vo svetot toa e regulirano.
Upaten sum za Hrvatska na pr.
Na Zetot moj brat mu e voen invalid od vojnata vo Hrvatska ,i mozam da kazam deka e mnogu dobro zgrizen od drzavata.
Iaku i tamu vikat deka ima i takvi koj drzavata ne gi zgrizila.
Vo sekoj slucaj luge koi dale zivot ili zdrave ja svojata tatkovina treba da bidat i nagradeni vo ramki na moznostite i standardot na drzavata.
Megutoa jas mislam deka najgolema pomos bi bilo koga clenovite na semejstvata bi se vrabotile i taka zarabotuvale , isto taka treba da im se dadat isklucitelno povolni uslovi za stambeno smestuvanje, kako i stipendiranje za skoluvanje na nivnite deca.
Izvini Orlov ne vi go znam proektot megutoa strogo sum protiv baranje nekoj paricni nadomestoci, mislam deka so vrabotuvanje, stabilna plata pa potoa i penzija ovie luge ke dobijat mnogu poveke.
|
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 16:50
Ќе имате прилика во најскоро време и да ги видите првичните резултати од овој проект. Во него се опфатени семејствата на погинатие и ранетите- инвалидите. А исто со овој проект е зацртано и решавање на матерјално- социјалниот статус на останатите борци по пат на едукација и разни други форми.
|
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 16:57
orlov напиша:
Ќе имате прилика во најскоро време и да ги видите првичните резултати од овој проект. Во него се опфатени семејствата на погинатие и ранетите- инвалидите. А исто со овој проект е зацртано и решавање на матерјално- социјалниот статус на останатите борци по пат на едукација и разни други форми.
|
Kako moze materijalniot status da im se resi po pat na edukacija.
Sakas li da kazes deka ke bidat educirani za soodvetni rabotni mesta.
|
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 18:05
Во Селце прославена седумгодишнината од конфликтот
Маја Блажевска
14.03.2008 17:32
Во меморијалниот комплекс посветен на жртвите од поранешната ОНА во Селце денеска се славеше седумгодишнината од почетокот на воениот конфликт во Тетовско.
Стотици луѓе присуствуваа на прославата. Обичен народ, поранешни војници и команданти од ОНА до деца во униформи. Овде беше и поголем дел од раководството на ДУИ.
„Ова овде е симболиката дека на ова место се војуваше, се крвопролеваше и се уште нема ветрови што ќе ги размрдаат темелите на Калето. Ова Кале симболизира цврстина на сите Албанци во Македонија“, рече Али Ахмети, претседател на ДУИ.
денеска се славеше седумгодишнината од почетокот на воениот конфликт во Тетовско.
Ne mi e jasno kako moze da se slavi pocetok na voen konflikt, samo kolku da se znae pismenosta na nasite novinari.
Tuku so ke kazete na ovaa vest.
|
Датум на внесување: 14.Март.2008 во 18:09
kultuzin напиша:
orlov напиша:
|
Kako moze materijalniot status da im se resi po pat na edukacija.
Sakas li da kazes deka ke bidat educirani za soodvetni rabotni mesta.
|
Факт е дека работа за сите стручности испецијалности нема. Затоа со едукација ќе се врши преквалификување или доквалификување за оние работи за кои има птреба од кадри. Мислам дека сега ме разбра.
|
Датум на внесување: 15.Март.2008 во 00:41
kultuzin напиша:
Во Селце прославена седумгодишнината од конфликтот
Маја Блажевска
14.03.2008 17:32
Во меморијалниот комплекс посветен на жртвите од поранешната ОНА во Селце денеска се славеше седумгодишнината од почетокот на воениот конфликт во Тетовско.
Стотици луѓе присуствуваа на прославата. Обичен народ, поранешни војници и команданти од ОНА до деца во униформи. Овде беше и поголем дел од раководството на ДУИ.
„Ова овде е симболиката дека на ова место се војуваше, се крвопролеваше и се уште нема ветрови што ќе ги размрдаат темелите на Калето. Ова Кале симболизира цврстина на сите Албанци во Македонија“, рече Али Ахмети, претседател на ДУИ.
денеска се славеше седумгодишнината од почетокот на воениот конфликт во Тетовско.
Ne mi e jasno kako moze da se slavi pocetok na voen konflikt, samo kolku da se znae pismenosta na nasite novinari.
Tuku so ke kazete na ovaa vest.
|
Споменувањето на Маја Блажевска во сегашни- релативно мирни и доста напрегнати општествени и политички состојби ме потсетува на 2001/2002 година на Јован Булевски известувач за МРТ од Тетово кој знаеше и во времињата кога над тетовско птиците пееја и мирно летаа, да извести дека терористите жестоко нападнале објекти на МО или МВР, на што нашите припадиници соодветно возвратиле. А во записите за вонредни и редовни настани нема регистрирано такво нешто од причина што немаше таков настан.
Но ова страница е посветена на одбежување на настан кој потоа однесувадоста жртви. Затоа во иднина внивајте на битното значње на овие теми.
Оваа тема пожелно е да биде отворена постојано од причини што следуваат од сега па натаму следуват датуми на чествувања во спомен на погинатите.
|
Постирано од: Urednik
Датум на внесување: 15.Јуни.2008 во 00:21
А, после наездата терористите во Парламентот.
------------- ,,НЕОПХОДНА ЖЕТВА,,
|
Датум на внесување: 21.Јуни.2008 во 20:41
На 01.Јули ќе одбележуваме и други седум години од терористичките зулуми. На тој ден погина Блажко Толев.
|
Постирано од: kire_nedelkov
Датум на внесување: 21.Јуни.2008 во 21:01
ja ke go odbelezam vo ohrid na plaza. nasa plaza.
neka ste vecno faleni, sto gi porazivte obidite za okupacija.
|
Постирано од: butel2
Датум на внесување: 22.Јуни.2008 во 09:29
Mnogu pati sum pisuvala na temi za branitelite , ne zatoa sto licno sum zasegnata, tuku zatoa sto cuvstvuvam revolt i bes bidejki drzavava ne znae da gi ceni onie koi ja branat.
Na edno mesto imame borci so neregulirani stausi, trajni invalidi, vdovici i siracinja , na drugata strana imame heroi , lider koj sedi vo parlamentot i zboruva kako Aracinovo e istorisko mesto kade sto albancite ja pobedija makedonsktata vojska i eve sega od statijata citam i Kaleto e simbol na cvrstinata na albanskiot narod.
bas bi sakala da znam dali tie negovi zborovi koga ke doprat do nasite politicari kakvi reakcii im sozdavaat.
Inaku , imav tetka vo druga drzava cij soprug pogina na voena zadaca, taa ostana vdovica so 3 deca. Drzavata i dodeli kiosk za rabota do penzioniranje so osloboduvanje od nekoj danok. Ednoto od decata vo nesreka se zdobi so traen invaliditet i drzavata go prodolzi koristenjeto na kioskot do krajot na zivotot na toa dete i vo slucaj na smrt na tetka mi.
|
Датум на внесување: 22.Јуни.2008 во 09:42
mislam deka problemot so 'negrizata' za branitelite ja napravija alcni lugje koi NISTO ne izgubija.
znam dva licni primeri od vojnata. edna koja ostana vdovica. Dobi stan i dobi vrabotuvanje vo mvr (pred toa bese nevrabotena 10 godini).
drugiot slucaj bese ranet so srapnel vo glava. Dobi 30.000 evra otsteta od drzavata.
e sega, tie sto ni raneti, ni so traumi, ni so nesto drugo osteteni, sakaat da lapnat nekoja paricka i placat po tv, ja bi im aknal eden ubav kjotek.
|
Датум на внесување: 22.Јуни.2008 во 13:39
kire_nedelkov напиша:
mislam deka problemot so 'negrizata' za branitelite ja napravija alcni lugje koi NISTO ne izgubija.
znam dva licni primeri od vojnata. edna koja ostana vdovica. Dobi stan i dobi vrabotuvanje vo mvr (pred toa bese nevrabotena 10 godini).
drugiot slucaj bese ranet so srapnel vo glava. Dobi 30.000 evra otsteta od drzavata.
e sega, tie sto ni raneti, ni so traumi, ni so nesto drugo osteteni, sakaat da lapnat nekoja paricka i placat po tv, ja bi im aknal eden ubav kjotek. |
Ниту еден воен конфликт не проаѓа без трауми..а нашиот не е исклучок од тоа правило....само што кај некои тоа се јавува веднаш како последица од конфликтот (јас и антитерористичка војна би ја нарекол..оти всушност тоа и беше)..а кај други учесници поодцна..што не значи дека ја нема...зависи од состојбата на здравјето.
Затоа ....со полн респект кон СЕКОЈ кој застанал во одбрана на ТАТКОВИНАТА Македонија..а сите кои биле на спротивната старана..тие биле и се непријатели..дали амнестирани или пак не..тие и понатамау остануваат тоа...за да не се замислите дека се „поправаат„..
Поправката е целосна ...само кога се покриени со два метра земја.
|
Датум на внесување: 22.Јуни.2008 во 17:43
ke bide i toa. kroce kroce.
|
Постирано од: Zajcef
Датум на внесување: 22.Јуни.2008 во 17:50
Се разбира дека ќе биде-само да се надеваме дека ќе биде што поскоро....
------------- Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 22.Јуни.2008 во 17:52
i ako bide , sigurno najglasnite zagovornici ce bidat na isto mesto kako sto bea i togas ......... na plazi vo ohrid i okolnite drzavi ..... na tudj grb 100 stapa ne bolat
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Датум на внесување: 22.Јуни.2008 во 18:41
Ами во секоја војна е така само што во другите држави тие се казнувани а кај нас уште и најголеми херои стануваат а правите херои се илежаваат-под 2метри земја
|
Датум на внесување: 22.Јуни.2008 во 18:45
..... ocigledno ubavo si me razbral .............
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Постирано од: Red`Black
Датум на внесување: 22.Јуни.2008 во 19:14
Urednik напиша:
А, после наездата терористите во Парламентот. |
vo parlament ima samo pratenici
a ti gorespomentatite se vo sud :)
-------------
|
Датум на внесување: 22.Јуни.2008 во 19:37
Red`Black напиша:
Urednik напиша:
a ti gorespomentatite se vo sud :) |
Аха да!А Али Ахмети и компанија што се бе?
|
Датум на внесување: 22.Јуни.2008 во 20:05
Zajcef напиша:
Red`Black напиша:
Urednik напиша:
a ti gorespomentatite se vo sud :) |
Аха да!А Али Ахмети и компанија што се бе? |
Pa tije bea braniteli na albanska cest a sega su braniteli
na socijalni problemi na albancite
pozdrav :)
-------------
|
Датум на внесување: 22.Јуни.2008 во 20:29
Албанската чест-така се брани чест!Ако знаевте вие албанците што е чест ќе се боревте гради в гради со нас а не да пукате по возила за транспорт на војници во заседи-немаше да им вршите тортура на невините луѓе од браната-затоа што тоа се кукавички мерки а не мерки на еден чесен човек кој си ја брани честа и татковината!
|
Датум на внесување: 22.Јуни.2008 во 20:31
KACHAK
|
Датум на внесување: 22.Јуни.2008 во 20:36
Туку каде е онај другион што се јавуваше на свирење?Да му свирнеме да дојде да му помогне на Ред!
|
Датум на внесување: 22.Јуни.2008 во 20:40
znaci ... vo kontekst na temata .... NEMA ZABORAVANJE za zlostorstvata na kachachko - balistichko - teroristickite bandi ...... a eden den , povece od sigurno e deka ce stigne i smetkata za naplata ... no toj den , nema da bideme gostoprimlivi i milozlivi prema onie koi na gostoprimstvoto od 1999 - ta vozvratija na sebe svojstven nacin ---- plackosuvanja i ubistva od zaseda .........
|
Датум на внесување: 22.Јуни.2008 во 20:47
Албанската чест-така се брани чест!Ако знаевте вие албанците што е чест ќе се боревте гради в гради со нас а не да пукате по возила за транспорт на војници во заседи-немаше да им вршите тортура на невините луѓе од браната-затоа што тоа се кукавички мерки а не мерки на еден чесен човек кој си ја брани честа и татковината!
Druze
a tebe ne ti izgleda kukavicki napat na deca zeni i stari luge sto se sluci vo ljuboten
tamo nemase pripadnici na UCK tamu imase samo civili
da napagas vojnici ne e kukavicki bilo kade se tie
glavno e deka bile vojnici
amo takanarecenite "Branitelli" vasi koj ne mozele da se borel gradi b gradi
od tie pricini pocnale da ubivat nevini luge pa ubile i pakistanci :) ovie su teroristi
a ne tie sto go branele negoviot identitet negovite osnovni prava
prvo treba da analiziras sto znaci terrorist
spored mene terrorist e toj sto pravi Placka sto zima pari od luge sto grabi Banki sto silluva stari zeni toj e terrorist
a ne toj sto so site sili ja branele cesta na negoviot narod
-------------
|
Датум на внесување: 22.Јуни.2008 во 21:19
Аман бе уште малку ќе излезе и дека ние ја почнавме војната!За какви жени и деца зборуваш кога во лјуботен прво сите беа мажи а второ беа вооружени-ако имаше кршење права во љуботен зошто сега цел Хашки трибунал неможе да го обвини Љубе Бошковски?
|
Датум на внесување: 23.Јуни.2008 во 00:01
kire_nedelkov напиша:
e sega, tie sto ni raneti, ni so traumi, ni so nesto drugo osteteni, sakaat da lapnat nekoja paricka i placat po tv, ja bi im aknal eden ubav kjotek. |
Ne selektiraniot komentar nemam prichina da ne veruvam deka e taka dotolku povekje shto znam deka e taka, iako se toa samo od malkute sluchai a i dodeka go dobile toa tie znaat.
Za ostanatoto ne davaj paushalni komentari.
Pred no shto bilo sho kazjesh potrudise da najdesh nachin za ostanatite za koi velidh deka sakaat pari, so prof. dr. sci. Georgi Chadlovski redoven profesor na medicinski fakultet vo Skopje za da porazgovarash so nego shto im se sluchuva tokmu na onie koi ti gi napagjash. A, cenetiot prof. dr. sci. Georgi Chadlovski Post Traumatskoto Stresno Rastojstvo so prof. dr. sci.Ljubomir Hotujac od Zagreb rabotat na PTSR povekje od trieset godini, a toa e problemot koj gi prati site koi aktivno i direkno go pomirisale barutot. Porazgovaraj so nego pa potoa javise da podiskutirame na istava tema, od prichina shto kje ti bide bar malku pojasno koi se tie shto gi napagjash i shto so niv se sluchuva.
|
Датум на внесување: 23.Јуни.2008 во 00:12
Zajcef напиша:
Аман бе уште малку ќе излезе и дека ние ја почнавме војната!За какви жени и деца зборуваш кога во лјуботен прво сите беа мажи а второ беа вооружени-ако имаше кршење права во љуботен зошто сега цел Хашки трибунал неможе да го обвини Љубе Бошковски? |
DObro a zs boshkovskie tamu ? na odmor ili na shoping :0
-------------
|
Датум на внесување: 23.Јуни.2008 во 00:39
za ljube ke prasas koga ke ti tropne doma vo juli.
|
Датум на внесување: 23.Јуни.2008 во 09:27
Ајде доста сеобвинувате- напаѓате самите. Дајте нешто кажете за албанците. Тироризмот тие го вршеа, и војната беше токму борба против тероризмот- увезен(надворешен) и домашен. Затоа дајте нешто за нив.
|
Датум на внесување: 23.Јуни.2008 во 09:57
Red`Black напиша:
Druze
a tebe ne ti izgleda kukavicki napat na deca zeni i stari luge sto se sluci vo ljuboten
od tie pricini pocnale da ubivat nevini luge pa ubile i pakistanci :) ovie su teroristi
spored mene terrorist e toj sto pravi Placka sto zima pari od luge sto grabi Banki sto silluva stari zeni toj e terrorist
a ne toj sto so site sili ja branele cesta na negoviot narod |
Да де не е кукавички-ако се војници значи дозволено е и на спиење и по возила и т.н.Прилепчаните што ги убивте на 10 Август-како ги убивте?Кога се враќаа од акција со возилот ги испукавте од заседа.Сите наши војници што загинаа беа убиени кукавички од најразлични заседи.А зборт терорист не го сваќаш точно-терорист е човек вршител на терор-значи вие албанците ги исполнувате сите услови за да го добиете тој назив....
|
Датум на внесување: 23.Јуни.2008 во 11:32
Zajcef,
во старт правиш грешка и тоа само поради неинформираност и непознавање на работите.
Колку за твоја иформација: прилепчани погинаа во заседа и тоа додека одеа на воена задача која им ја довери и за која ги повика Република Македонија.Значи конвојот на воени возила за транспорт до одредиште во движење беше нападнат од терористите чии лидери сега седат во Парламентот и се закануваат сеуште дека ќе прават зулуми доколку нивните бандити кои тие ги нарекуваат борци не добијат пензии.
Па каде тоа го има? Криминалецот да биде судија- ајде кажи?! И затоа понатаму внимавај бар на оваквио теми што пишуваш.
|
Датум на внесување: 23.Јуни.2008 во 11:43
Red`Black напиша:
Druze
a ne toj sto so site sili ja branele cesta na negoviot narod |
Внимавај малку што тресеш. Контролирај се- преиспитај се.Погледнисе во оглеало и сам на себе бар признај си дека мораш да лажеш. Вие сте научени, се да добивате на сила, е нема повеќе така.
Ниту еден од македонските Борци не нападнал невини жени и деца. Ваши лаги немаат крај. Тоа е само на вас својствено.
И колку за да знаеш: имате среќа што ве штитеше војкови Џо, инаку немаше да знаете денес каде е Македонија.
|
Датум на внесување: 23.Јуни.2008 во 11:51
fakt e deka siptarite za vojuvanje se drva. kukavici. ne znam ni na kosovo ni vo makedonija da imaat edna voena pobeda.
nivnoto 'vojuvanje' e pukaj-begaj. hahahaa... ubo rece nekoj, ko ke im se pripuka site 'mazista od uck' stanuvaat anami...
|
Постирано од: dudulovski
Датум на внесување: 23.Јуни.2008 во 11:54
Red`Black напиша:
Zajcef напиша:
Аман бе уште малку ќе излезе и дека ние ја почнавме војната!За какви жени и деца зборуваш кога во лјуботен прво сите беа мажи а второ беа вооружени-ако имаше кршење права во љуботен зошто сега цел Хашки трибунал неможе да го обвини Љубе Бошковски? |
DObro a zs boshkovskie tamu ? na odmor ili na shoping :0 |
Добро де, ако се докаже дека Бошкоски наредил убиство на цивили (во што никако не верувам), нека го осудат. Но што правиме со таквите како Харадинај? Или Хашим Тачи? Трговијата со човечки органи?
------------- Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
Датум на внесување: 23.Јуни.2008 во 12:00
ljube ke bide osloboden, i ke dobie debela osteta.
slusajte mi zbor.
|
Постирано од: nedopirliviot
Датум на внесување: 24.Јуни.2008 во 21:11
Koj mozje sega so nas, noviot vladin sostav za merak- vodechkata koalicija i site shiptarski partii vo vlada. Koj e toj sega shto kje ne potera.
------------- ,,воспитувани сме така за секогаш да сметаме дека се срамни успесите постигнати со лага...стрпливо ќе докажуваме дека чесноста е најдобра политика и дека само тогаш вистината мора да победи,,
|
Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 26.Јуни.2008 во 01:31
kire_nedelkov напиша:
ljube ke bide osloboden, i ke dobie debela osteta.
slusajte mi zbor. |
Прво ќе се освети на предавниците......
Потоа ќе се освети на пциите.........
------------- I'm out bcz of pathetic around here
|
Датум на внесување: 28.Април.2009 во 00:14
28.Април 2001 година- Вејце 28.Април 2009 година- Македонија
ОСУМ БОЛНИ ГОДИНИ ОД МАСАКАРОТ КАЈ ВЕЈЦЕ. ЗГАСНАА МЛАДИТЕ ЖИВОТИ НА:
Бошко Најдовски
Илчe Стојановски
Кире Костадиновски
Роберт Петковски
Бобан Трајковски
Игор Крстевски
Миле Јаневски file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C879F8%7E1.RIA%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml -
file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C879F8%7E1.RIA%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml - - -
file:///C:%5CDOCUME%7E1%5C879F8%7E1.RIA%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml - -
|
Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 28.Април.2009 во 00:50
ПОЧИТ И ВЕЧНА СЛАВА ЗА ТРАГИЧНО ЗАГИНАТИТЕ
тоа е најмалку што можеме да направиме за нив
------------- Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
Датум на внесување: 28.Април.2009 во 07:27
http://kicevo.blog.com.mk/node/82796 - http://kicevo.blog.com.mk/node/82796
|
Датум на внесување: 01.Мај.2009 во 21:37
За некој ден имаме пак чествување, ама сега 18- години од погинувањето на првата жртва од распадот на СФРЈ за самостојна Македонија. Погина во Сплит во Воено Поморската База ЛОРА, во 1991 година. Мора и пред тие наши борци да се поклониме.
|
Датум на внесување: 01.Мај.2009 во 21:44
ne velam deka ne treba da se poklonime kon nivnite zrtvi ... i ne bese samo edna za zal .... od togasna SRM .... no , mislam deka ne korespondira so naslovot na temata .... od prosta pricina sto kje ispadne deka i tie zaginale od napadot na teroristi ...... ili mozebi gresam ? ..... orlic
|
Датум на внесување: 01.Мај.2009 во 22:26
miroslav_g8 напиша:
ne velam deka ne treba da se poklonime kon nivnite zrtvi ... i ne bese samo edna za zal .... od togasna SRM .... no , mislam deka ne korespondira so naslovot na temata .... od prosta pricina sto kje ispadne deka i tie zaginale od napadot na teroristi ...... ili mozebi gresam ? ..... orlic |
Зар нема да се сложиш дека и екс СФРЈ беше тероризирана од меѓународниот фактор се само и само за да не опстои- да се распадне, оти по Горбачовото рушење на Берлинскиот зид дебело платен од ЦИА, едисвена држава која им сметаше во регионот и пошироко. Затоа и нив слободно можеме да ги сместиме во ва тема.
|
Датум на внесување: 14.Април.2010 во 11:19
ДЕНЕС СЕ НАВРШУВААТ 9(ДЕВЕТ) ГОДИНИ ОД ТЕРОРИСТИЧКИОТ НАПАД ВРЗ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА КОЈ ЗАПОЧНА ВО ТЕТОВО И ТЕТОВСКО. СО ОВОЈ НАПАД ОРГАНИЗИРАНИТЕ ТЕРОРИСТИ ВО СВОИТЕ ВОЕНИ ФОРМАЦИИ ИМАА ЗА ЦЕЛ ДА ГО РУШАТ УСТВНИОТ ПОРЕДОК НА Р.М. И ДА ГО НАРУШАТ ТЕРИТОРИЈАЛНИОТ ИНТЕГРИТЕТ, СЕ СО ЦЕЛ ДА СОЗДАДАТ УСЛОВИ ЗА ОДЦЕПУВАЊЕ И СОЗДАВАЊЕ НА СВОЈА ДРЖАВА И ОСТВАРУВАЊЕ НА ПЛАНОТ ЗА ГОЛЕМА АЛБАНИЈА.
ВО ОВА ВОЈНА ЗА ОДБРАНА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ПОГИНАА СТОТИНА БОРЦИ, ИСТО ТОКУ БЕА РАНЕТИ И СИТЕ ОСТАНАТИ СЕ СО ТРАЈНИ ПОСЛЕДИЦИ ОД ВОЈНАТА.
ДЕНЕС, ДЕВЕТ ГОДИНИ ПОТОА ТЕРОРИСТИТЕ СЕ ВО ВЛАСТА НА Р.М. ДОДЕКА ПРЕЖИВЕАНИТЕ СЕ БЕЗ СТАТУС И СВОЕ МЕСТО ВО ОПШТЕСТВЕНОТО ЖИВЕЕЊЕ.
НА ПОГИНАТИТЕ БОРЦИ ВО ОВАА ВОЈНА ВО КОЈА СЕ БРАНЕШЕ УСТАВНИОТ ПОРЕДОК И ТЕРИТОРИЈАЛНИОТ ИНТЕГРИТЕТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, НЕКА ИМ Е ВЕЧНА СЛАВАТА.
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 28.Април.2010 во 11:41
Денес деветгодишнина од страшниот масакр кај Вејце над припадниците на АРМ. Да ги спомнеме жртвите кои загинаа на подмолен начин: Роберт Петковски од Бунарџик, Бобан
Трајковски од Куманово, Игор Костески од Скопје и Миле Јаневски од Македонска
Каменица, Марјан Божиновски од Битола, Кире Костадиновски и Бошко
Најдовски од Горно и Долно Оризари, Битола и Илче
Стојановски од Породин.
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 28.Април.2010 во 15:24
,,NEKA IM E VECHNA SLAVATA,,
|
Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 28.Април.2010 во 15:32
Нека им е вечна слава на нашите херои, амченици за нашата слобода, нека почиваат таму каде е местото на праведниците (по Божја волја), мир и утеха на семејствата.
“Блажени се миротворците зашто нивно е Царството Небесно“
------------- МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
Постирано од: KINGDAVID
Датум на внесување: 28.Април.2010 во 15:43
Постирано од: Omar
Датум на внесување: 28.Април.2010 во 15:46
Постирано од: mungos80
Датум на внесување: 28.Април.2010 во 17:28
Слава им
------------- “Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 28.Април.2010 во 22:41
НЕКА ИМ Е ВЕЧНА СЛАВА !!!
Секогаш кога ќе се потсетам на овој настан, во мене повторно се будат спомените на некои мигови од 2001 ....
кога со Игор и Роберт варевме кафе на памук навлажнет во алкохол (ни требаше пола час за едно кафе)....
кога со Марјан во '92 избегавме од часови па под казна чистевме лисја цела недела....
И одеднаш...нивните изгорени и масакрирани тела...запалениот Хамер...изрешетаната Лада....
Навистина нема правда...нивните убијци денеска уживаат во благодетите на животот некаде во Босна или Саудиска Арабија.....
налогодавците уживаат во благодетите на Македонскиот Парламент....НЕМА ПРАВДАААААА....
------------- Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
Постирано од: marsovec
Датум на внесување: 29.Април.2010 во 12:13
Не е само она, слава им.
Потребно е, да се згрижат сите нивни блиски ( семејството) и тоа на подолг рок.
Некако да им се намали болката но и штетата од секоја гледна точка.
------------- СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
Датум на внесување: 29.Април.2010 во 20:52
http://www.youtube.com/watch?v=5_LawWGgUxo - Во чест
------------- “Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
Датум на внесување: 29.Април.2010 во 20:57
Битолчани никогаш нема да ве заборават
|
Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 03.Мај.2010 во 15:59
Спомен плочата кај тетовско Вејце е искршена само четири дена откако беше поставена. Расфрлани цвеќиња и парчиња од мермерната плоча е се што остана.
------------- http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство
|
Постирано од: Македон
Датум на внесување: 03.Мај.2010 во 16:34
Boogie напиша:
Спомен плочата кај тетовско Вејце е искршена само четири дена откако беше поставена. Расфрлани цвеќиња и парчиња од мермерната плоча е се што остана. |
Очигледно време е да се преземат мерки од типот на оние на поранешната Управа за државна безбедност (УДБ), бидејќи друг начин и не остана за да се зачува барем минималната почит кон оние кои го дадоа животот за Македонија. Мислам дека таквите мерки бргу ќе ги освестат оние на кои ништо не им е свето.
Вечна нека им е славата, Бог да ги прости.
-------------
|
Датум на внесување: 03.Мај.2010 во 16:54
Уф, по кој пат веќе
Еднаш да најдеа кои се овие примитивци и да ги казнат како за пример!
Какви се бре тие животински умови што можат да извршат вакво
сквернавење, жалосно...
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Постирано од: dejanpp
Датум на внесување: 03.Мај.2010 во 18:01
Анастеа напиша:
Уф, по кој пат веќе
сквернавење, жалосно...
|
razbudise,kakvo glupavo prasajne.pa tie se onie koi do pred nekoe vreme ja imale mojkta a posle ja izgubile,i ne se vo sostojba nisto da napravat pa vrsat terorizam.toa moze da se sopre samo ako tajnata sluzba da gi likvidira licata koi se izbrkani od fotejlite da ne dozvoli istite tie posle da vrsat terorizam.
|
Датум на внесување: 03.Мај.2010 во 22:23
dejanpp напиша:
Анастеа напиша:
Уф, по кој пат веќе
сквернавење, жалосно...
|
razbudise,kakvo glupavo prasajne.pa tie se onie koi do pred nekoe vreme ja imale mojkta a posle ja izgubile,i ne se vo sostojba nisto da napravat pa vrsat terorizam.toa moze da se sopre samo ako tajnata sluzba da gi likvidira licata koi se izbrkani od fotejlite da ne dozvoli istite tie posle da vrsat terorizam.
|
Во право си dejanpp . И се би било така само и само ако тајната служба не е во рацете на тие кои го прават овој гнасен чин. Тие независно, власт, опозиција, терористи во власта се и ќе останат во фотељите додека ние си молчиме. Мислам дека ме разбираш. А реакцијата на Анастеа е во право време и со вистински призвук на жена која негодува поради неправда.
|
Датум на внесување: 06.Мај.2010 во 06:49
Денес се навршуваат 19.
(деветнајсет) години од погинувањето на Сашко Гешовски, несебично го остави савојот живот со Сплит Република Хрватска во 1991 година. Со неговото пгинување означен е почтокот на Осамостојување на Република Македонија.
ПОЧИВАЈ ВО МИР НАШ ДРАГ САШКО, НЕКА ТИ Е ВЕЧНА СЛАВА
|
Датум на внесување: 28.Април.2011 во 16:06
http://www.time.mk/read/NONE/b571003472/index.html - Миле Јаневски... и сите херои за кои сеуште не се знае зошто загинаа...
|
Датум на внесување: 28.Април.2011 во 17:46
На што спадна државата: еден вештачки наметнат принцип да се користи за опструирање на изградба на споменик на оние кои загинаа за државата. Да се радуваат бранителите дури и на вакви вести, демек некому му повелал ќефот:
http://www.time.mk/read/NONE/d8337df8c9/index.html - - Бадентер нема повеќе да го кочи спомен обележјето на загинатите бранители во Куманово
|
Датум на внесување: 15.Јуни.2011 во 17:05
Овој пат не само за борците од Војната 2001 туку и за борците/херои од НОАВ 1941/45 чиии легитимни НАСЛЕДНИЦИ сме токму Ние борците од војната 2001 година, и тоа токму за Коста Апостолов Солев Рацин. Лопушник- кичевско погинат на 13 Јуни 1943 година под сеуште неразјаснети околности. Но затоа незаборавот за Рацин оваа година го заживеа Лопушник......
ПОЧИТ НА МЕСТОТО НА ЗАГИНУВАЊЕТО НА ПОЕТОТ КОСТА СОЛЕВ РАЦИН
Споменот за Рацин го живна Лопушник http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=37FC7DAE47EF3C4DA7379199D6184354 - http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=37FC7DAE47EF3C4DA7379199D6184354
|
Постирано од: krkovicka_mala
Датум на внесување: 15.Јуни.2011 во 20:56
Зошто овај народ е предачки?? Дали требаше вака да му вратиме на хероите што ги дадоја животите за нас? Како не му е срам на најголемиот Македонец НИКОЛА ГРУЕВСКИ да седне на иста маса со крвникот Ахмети? Е затоа ја замразив и едната и другарта партија..... Да даде Господ да го осетите на своја кожа болката на родителите на загинатите од Вејце. Проклети да бидете сите што ке гласате за пензија за терористите,горите во пеколот сите предавници на овај народ.
|
Постирано од: Gorazd777
Датум на внесување: 15.Јуни.2011 во 23:25
Орлов,ако веќе правиме помен за сите,да ги споменеме и вистинските идеалисти за ВМРО,кои лежеа и гниеа по затворите за вистинската МАКЕДОНИЈА со етничките граници и тие имаат право да бидат спомнати и славени,а не како што им ја укинаа помошта(ним и на нивните семејства) која им следуваше и тоа од оваа гнасна власт на ГРУЈО.
Оваа власт многу работи укина ,и не го даде заслуженото,но сега ќе видиме како ќе се продава.
Нека почиваат сите во мир и правда за живите,кои навистина се бореа за МАКЕДОНИЈА.
------------- ВОЈНАТА Е МИР СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
|
Датум на внесување: 16.Јуни.2011 во 18:47
Vo celost si vo pravo member_profile.asp?PF=19947&FID=49 - Gorazd777 . No,bidi siguren deka kje ima burni reakci od ovie segashnive ako napravime pomen na Gjorche Petrov i odma na toa analogno sleduva prashanjeto ili dokolku Jas postiram da dadam obrzlozjenie za prichinata koj i zoshto ja narcha smrtta. Istoto e i so Goce Delchev., Jane, so Karev i napokon koj i zoshto ja predade KRUSHEVSKATA REPUBLIKA. No bidi siguren deka vo natamoshnite pomeni kje gji ima i niv. Ti blagodaram na primedbata. Vo pravosi. Kamo celiot makedonski narod da misli ovaka.
|
Постирано од: tenija
Датум на внесување: 02.Јули.2011 во 20:02
2001 - 2011 година
Десет години од погинувањето на Блашко Толев
Во село Марена - Кавадарци, одбележен денот на погинувањето на Блашко Толев кој во војната 2001година погина од организираните терористи кои ја загрозија безбедноста, Уставниот поредок и суберинитен и интегритет на Република Македонија. Неговиот вечен Дом го посетија и положија свежо цвеќе нењговите соборци и преставници на делегации од Локалната самоуправа, и делегации на државните институции. Вечнати слава наш драг Блашко, наш борецу.........
http://vimeo.com/25877327 - http://vimeo.com/25877327
------------- what's up doc?
|
Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 11.Август.2011 во 00:15
Нека ви е вечна слава, момци...
http://youtu.be/aUEVECAzPng - Мизар - Почесна стрелба
------------- Incredible Blue
|
Постирано од: krkovicka_mala
Датум на внесување: 28.Април.2012 во 14:28
Denes e Vejce 2001, dali ke bide Grujo vo Bitola? Neka kazi nekoj dali ke otide Grujo vo Bitola? Ili Ahmeti go ima fateno za madi.. pa ne razmisluva da odade pocit?
|
|