Испечати | Затвори го прозорот

Гостивар

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Градови во Македонија
Опис на форумот: Со се' села... настани, култура-некултура, рекла-кажала...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=12499
Датум на принтање: 18.Декември.2024 во 05:47
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Гостивар
Постирано од: Lepi
Наслов: Гостивар
Датум на внесување: 05.Март.2008 во 00:39
Ајде гостиварчани :D

Коментари:
Постирано од: bobi69
Датум на внесување: 05.Март.2008 во 15:28
mnogo ubav grad od negovata geogravsko mesto polozba moze da se vidi tetovo i tetovsko pole pogotovo vo zimskiot period koga ima sneg,od kukite sto se kreva cadot od odjacite vo pred vecernite casovi mislis deka si vo nekoj grad od bajkite!a poleto pokrieno so sneg zalicuva na zaledeno ezero.!i na ezeroto gargamel igra brkanica so strumfovite!!!!!!!

Постирано од: ZeZnAtA
Датум на внесување: 05.Март.2008 во 16:25
газење%20од%20смеење

-------------
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!

Датум на внесување: 05.Март.2008 во 21:02
A be gostivar najbolji grad vo makedonija :D

Постирано од: seka
Датум на внесување: 05.Март.2008 во 23:37
sto e ubavo na gostivar??? ccc... aj sega sto go "postredia" ubava fontana, centarot posreden, crkvata renovirana... i ubavo sto mavrovo e vo blizina, inace sto drugo ima gostivar???? ezero? priroda vo gostivar? ili pak dobri, ubavi luge?

Постирано од: kultuzin
Датум на внесување: 06.Март.2008 во 11:10
sakav da odam za nova godina vo Gostivar ,mi rekoja opasno e ,ti normalen li si!
Tocno li e ova, bidejki jas kolku sto znam Makedoncite i Albancite si imaat razbiracka.
Ne sum bil vo Gostivar a bi sakal da dojdam.

Постирано од: seka
Датум на внесување: 06.Март.2008 во 11:52
od nikogas nemalo problemi so Albancite i Makedoncite... vo gostivar se "starosedalci" (Albancite)... i od nikogas nemalo problem... mnogu se usluzni... sepak... jas licno ednas godisno sum vo gostivar.. taka da ne mozam koj znae kolku da kazam...

Датум на внесување: 06.Март.2008 во 12:49
Originally posted by seka seka напиша:

od nikogas nemalo problemi so Albancite i Makedoncite... vo gostivar se "starosedalci" (Albancite)... i od nikogas nemalo problem... mnogu se usluzni... sepak... jas licno ednas godisno sum vo gostivar.. taka da ne mozam koj znae kolku da kazam...

Milo mi e sto e taka ,i jas imam slusnato za toa deka se zivee ubavo i mirno.

Датум на внесување: 08.Март.2008 во 18:33
A be ubavo se zivee...ali jas kao gostivarcanec mozam da vi kazam deka ima i isklucoci...ali poveke problemi si praat makedonci na makedonsi...i albanci na albanci ...odkolku alb.na mak i obratno ...taka da ...

Датум на внесување: 08.Март.2008 во 18:34
a inace i ima i mnogu drugi ubavi raboti...lugjeto....ima i priroda okolu gradot...i so use ne :D

Датум на внесување: 08.Март.2008 во 18:38
i za poveke informacii za gostivar mozete da najdete na
www.gvonline.com.mk
http://gvonline.com.mk/forum/index.php
noken zivot dnevna shema i tako dalje :D pozz

Датум на внесување: 25.Март.2008 во 12:10
Гостиварци го селектираат отпадот

По една жолта кеса за пластична амбалажа и по една сина за хартиен отпад добиваат гостиварските домаќинства во акцијата за рециклирање на отпадот во овој град. Тоа треба да придонесе за зачувување на животната средина, а ќе има и други ефекти. Петнаесет тима составени од ученици и од вработени во ЈП „Комуналец“ работат на терен како дел од проект на УСАИД. Целта е да се воведе нов стандард за собирање и рециклирање на пластичниот отпад - вели Аријан Тоска, координатор на проектот за рециклирање пластика.Пред шест месеци во Гостивар беа изградени „еколошки острови“ и беа поставени контејнери за селективно собирање смет.

SEKOJA CEST OVOJ PRIMER TREBA DA GO SLEDAT I DRUGITE GRADOVI.

Постирано од: muhadzir
Датум на внесување: 30.Март.2008 во 03:30
Gostivar..........hmm.....me potsetuva na cebapi...... na naminuvanje si zastanuvam na desetka cebapcici.....hmmmmmmmголема%20насмевка

-------------
ISLAM VJERA ISTINE

Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 30.Март.2008 во 20:45
А мене пак ме потсетува на слаткарницата “Рекорд“намигнување

-------------
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.

Датум на внесување: 31.Март.2008 во 17:29
Originally posted by muhadzir muhadzir напиша:

Gostivar..........hmm.....me potsetuva na cebapi...... na naminuvanje si zastanuvam na desetka cebapcici.....hmmmmmmmголема%20насмевка

Ne zafrkavaj sega neli na kebapi vo Strumica.

Od kaj sega Gostivar i kebapi, prv pat slusam.

Постирано од: SanjaSimovitj
Датум на внесување: 18.Август.2008 во 04:13
Gostivar, gradot vo koj e rodena mojata majka, grad vo koj imam vujko,vujna,tetka,tetini,bratuchedi i bratuchetki, dedo i tetka... Gradot stanuva Njujork vo posledno vreme, se shiri, nagore i nadole, uzduz i popreku... Grad vo koj zivat ludje koi se razlicita veroispovest, makedonci, albanci, turci, romi i dr. Vardar i Sharplanina go krasat gradot. Golem saobracaj gradot go chini mnogu ruzen. Gradot ima mnogu mani i ubavini, ali za toa, nekoj drug trebe da se grizi, bi sakala da pishuvate za Gostivar. Ja ne zivam vo nego...

Постирано од: Dragoslav
Датум на внесување: 08.Ноември.2008 во 21:44
Molim nekog iz Gostivara ako moze da mi pomogne,naime treba mi iz opstine izvod iz knjige vencanih?Platio bih sve troskove obavezno!
Ako neko moze neka mi se javi na mail:

rankulj@gmail.com

Постирано од: BUGS
Датум на внесување: 21.Ноември.2008 во 16:18
Originally posted by Dragoslav Dragoslav напиша:

Molim nekog iz Gostivara ako moze da mi pomogne,naime treba mi iz opstine izvod iz knjige vencanih?Platio bih sve troskove obavezno!
Ako neko moze neka mi se javi na mail:

rankulj@gmail.com

Vo Opshtina ne se vadi izvod na vencani nitu rodeni,samo dozvola za gradba .

Постирано од: BACHIOS
Датум на внесување: 10.Декември.2008 во 11:35
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Originally posted by muhadzir muhadzir напиша:

Ne zafrkavaj sega neli na kebapi vo Strumica.

Od kaj sega Gostivar i kebapi, prv pat slusam.

odi vo <<sar>>, ni destan ne gi pravi takvi

-------------
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone

Постирано од: емил
Датум на внесување: 13.Јули.2010 во 20:31
Водата во Гостивар може да се пие

Извор: Макфакс

По цели три месеци водата за пиење во Гостивар конечно може да се користи за пиење и готвење.

Дирекцијата за храна го повлече решението за забрана на водата за пиење, кај која во изминатите недели беше забележано заматување. По обработката на податоците од анализите на водата за пиење извршени од страна на Центарот за јавно здравје во Тетово, констатирано е дека матноста на водата одговара на Правилникот за безбедност на водата и може да се користи за пиење и готвење.

„Се вршеа анализи двапати неделно и по последните анализи утврдено е дека заматеноста ја нема и може да се користи“ - вели Мишко Талевски од Центарот за управување со кризи“.

Околу 70 илјади Гостиварчани приклучени на градскиот водовод останаа без вода за пиење од април оваа година, кога поради обилните врнежи и топењето на снегот од планините, Вардар и нејзините притоки почнаа да се излеваат од коритото

-------------

Постирано од: Vercingetorix
Датум на внесување: 02.Август.2010 во 01:15
Па не е лош градот имаат 2 семафора.. ако не се лажам!?

-------------
"И сам Исус Христос ако слезит од небоно не можит да го уверит Македонеца оти тој е Блгарин иљи Србин" - Темко Попов

Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 02.Август.2010 во 10:00
Имаше еден виц порано...
Кога ќе излезеш на тераса на шести спрат во Гостивар и во јули се долу ти е бело...голема%20насмевка

Постирано од: bijonse1
Датум на внесување: 02.Август.2010 во 15:40
http://nsdp.org.mk/web/images/opstini/gostivar.gif             http://1.bp.blogspot.com/_bK3yLIk6QR4/S_uTJLmbhPI/AAAAAAAAAAk/I8tKOagLZ9s/s1600/rdasgjshd.jpg

Гостивар е град во западна Македонија во јужниот дел на Полошката котлина. Гостивар е центар на истоимената општина која зафаќа површина од околу 650 km². Градот претставува административна, политичка, бизнис и културна средина за околу осумдесетина илјади жители, од кои во самото градско јадро живеат речиси 36 илјади. Типична мултикултурна средина. Тука живеат Албанци, Македонци, Турци, Роми и други

-------------

Датум на внесување: 02.Август.2010 во 15:48

Гостивар

javascript:void%280%29;">Gostivar2.jpg%20image%20by%20shqipo_ http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/archive/4/4d/20100103132957!Church_Gostivar_Macedonia.jpg
Во овие пеколни горештини се' се претвора во свадба и гостиварци ќе ви речат уште да не се свадбите, сивилото ќе не' дотолчеше заедно со горештините.Веќе неколку денови се чувствува голема раздвиженост низ гостиварските улици и тротоари кои се претесни за автомобилите со странски регистрации. Сообраќајниот метеж е присутен преку целиот ден и до доцна во ноќта и на главните градски сообраќајници има постојано застој во сообраќајот. Трговците, занаетчиите, угостителите прават се' за да им излезат во пресрет на печалбарите. Тие го продолжија работното време до 4 часот по полноќ. Жешкото време како никому да не му пречи. Бутиците, златарниците, маркетите и рестораните се преполни. глупчо

-------------

Датум на внесување: 02.Август.2010 во 15:58
Ели­за­бе­та Јо­ва­нов­ска

http://www.radiomk.com/images/logos/betijovanovska.jpg       http://www.ohridnews.com/sliki/vesti/1165499145_1814/kosarkaZ.jpg

Бе­ти.....
мла­да пе­јач­ка од Го­сти­вар неј­зи­на нај­го­ле­ма оп­се­си­ја уште од ма­ла е му­зи­ка­та и пе­е­ње­то. Ина­ку, Бе­ти  актив­но тре­ни­ра ко­шар­ка во клу­бот Го­сти­вар, а на по­ши­ро­ка­та јав­ност е поз­на­та од ау­ди­ци­и­те на М2, ка­де вле­зе во нај­тес­ни­от из­бор од де­сет фи­на­ли­сти, со те­ма­та Веч­на тај­на.

-------------

Датум на внесување: 23.Декември.2010 во 00:43
Гостивар со најубаво шеталиште на кејот на Вардар

Со програмата „Форуми во задниците”, опшината Гостивар го доби најубавото шеталиште на кејот на реката Вардар.

На двете страни се поставени бекатонски плочки, во должина од 315 метри, јавно осветлување со канделабри, клупи и корпи за отпадоци од двете страни и е целосно хортикултурно уреден.

Изведувач на работите е „Пелагонија“ АД – Гостивар, проектот е имплементиран од Центарот за институционален развој - Скопје, со финансиско учество на Швајцарската агенција за развој и соработка, општина Гостивар и ЈП “Комуналец”.

Со реализација на овој проект, Гостивар доби модерно шеталиште кое ќе го користат сите граѓани, вклучувајќи ги и лицата со посебни потреби.
http://www.k*rir.mk/republika/proekti/12557-Gostivar-so-najubavo-setaliste-na-kejot-na-Vardar

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk