Запалено македонското знаме
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=12266
Датум на принтање: 03.Декември.2024 во 07:43 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Запалено македонското знаме
Постирано од: kultuzin
Наслов: Запалено македонското знаме
Датум на внесување: 21.Февруари.2008 во 18:25
Средношколци - Македонци претепани од соученици - Албанци
Ки;ево - Мирниот протест на средношколците од Кичево прексиноќа заврши со палење на македонското знаме на градскиот плоштад и со претепување неколкумина средношколци - Македонци, кои застанале во одбрана на знамето од нивните соученици - Албанци. Македонското знаме беше запалено откако беше оттргнато од рацете на учениците - Македонци околу 20 часот на протестот што се одржуваше за поддршка за зачувување на уставното име на Република Македонија. Директорот на гимназијата „Мирко Милески“, Вукашин Тодоровски, поради инцидентот, побарал засилено полициско присуство во училиштето. Од полицијата дознаваме дека случајот ќе се третира како инцидент и дека нема да се води понатамошна постапка во врска со палењето на знамето. (МИА)
Bez zborovi, ne e potreben nikakov komentar, se gleda so koj ziveeme.
I ne bi bilo tolku strasno da go nemase komentarot na policijata:
" Од полицијата дознаваме дека случајот ќе се третира како инцидент и дека нема да се води понатамошна постапка во врска со палењето на знамето."
Vo obraten slucaj sipcite ke dignea pola Evropa so se Amerika vo vozduh.
|
Коментари:
Датум на внесување: 21.Февруари.2008 во 19:34
Neznam sto da kazam, tie se takvi kakvi sto se mnogu dobro gi znaeme, megutoa odnesuvanjeto na policijata nikako ne mi odi vo glava.Palenje na drzavno zname e eden od najgrubite mozni prekrsoci, nasistvoto isto taka, a na seto toa policijata nikakva zabeleska nema.
Ovde mora ministerkata da reagira, nemoze vaka da pomine, kakov znak e ova za site Makedonci koi ziveat vo zapadna Makedonija, deka nesmeat znameto da go veat, i deka ako se soberat na protest moze komotno da bidat maltretirani od drugi grupi , a seto toa lokalnite serifi ( koj vo ovoj slucaj mislam deka se od DUI ) da go gledaat od strana.
|
Постирано од: Neonic
Датум на внесување: 21.Февруари.2008 во 20:12
Ke gi kara tetka Milovanovikj ako ja poremetat Kosovskata Nezavisnost...zatoa ne reagirale.
Zar ne gledate deka USA vi ja skroi Multietnicka Makedonija, i taa go obucuvase UCK i ONA voeno, za da bidat sposobni da pravat problemi??? USA bese kreator na Ohridskiot Dogovor, na Majskiot Dogovor, na Teritoijalnata Bespravna Podelba, Kicevo i Struga stanaa od MNOZINSKO MAKEDONSKI VO MNOZINSKO ALBANSKI OPSTINI,pa sega neka palat znaminja.... koj ni e kriv?????????
|
Датум на внесување: 21.Февруари.2008 во 20:16
Neonic напиша:
Ke gi kara tetka Milovanovikj ako ja poremetat Kosovskata Nezavisnost...zatoa ne reagirale. Zar ne gledate deka USA vi ja skroi Multietnicka Makedonija, i taa go obucuvase UCK i ONA voeno, za da bidat sposobni da pravat problemi??? USA bese kreator na Ohridskiot Dogovor, na Majskiot Dogovor, na Teritoijalnata Bespravna Podelba, Kicevo i Struga stanaa od MNOZINSKO MAKEDONSKI VO MNOZINSKO ALBANSKI OPSTINI,pa sega neka palat znaminja.... koj ni e kriv?????????
|
Znaeme, megutoa ,kakov interes ima USA od cela taa prikaska.
I zosto gi podrzuva teroristite protiv koi se bori.
Izvini ama toa ne mi odi vo glava, sto kar ima Amerika od seto toa.
|
Датум на внесување: 21.Февруари.2008 во 20:21
kultuzin напиша:
Neonic напиша:
Ke gi kara tetka Milovanovikj ako ja poremetat Kosovskata Nezavisnost...zatoa ne reagirale. Zar ne gledate deka USA vi ja skroi Multietnicka Makedonija, i taa go obucuvase UCK i ONA voeno, za da bidat sposobni da pravat problemi??? USA bese kreator na Ohridskiot Dogovor, na Majskiot Dogovor, na Teritoijalnata Bespravna Podelba, Kicevo i Struga stanaa od MNOZINSKO MAKEDONSKI VO MNOZINSKO ALBANSKI OPSTINI,pa sega neka palat znaminja.... koj ni e kriv?????????
|
Znaeme, megutoa ,kakov interes ima USA od cela taa prikaska.
I zosto gi podrzuva teroristite protiv koi se bori.
Izvini ama toa ne mi odi vo glava, sto kar ima Amerika od seto toa. |
Eve ke ti kazam sto mi odgovori eden Izraelski analiticar, po povod USA interesite na Balkanot i nezavisnosta na Kosovo....tekstot e na angliski, se izvinuvam za toa:
"Yeah,
you might be right. We can feel it here in the UK already. Muslims are getting cheeky and the country becomes rather racist.
Believe me its all about business not human rights etc. US need oil,
Saudis have it (so has Sudan in Darfur, so are people dying unnoticed
there), US need us (Israel) to develop all their top quality weapons
and military software. And US need war every now and then, to make even
more money and sell more weapons.
Listen, do you know that real power in the US is Federal Reserve, not
President. It is the most clever system in the world based on huge
internal debt and ownership of money, not goods. Did you notice, that
US do not want to produce goods, they want to buy and though it sounds
strange this is what makes them to rule the world. Why? If they say one
day to Saudi stop we do not want your oil or to China we do not want
your cheap sh*t products - these countries will collapse not US, they
will end up with stocks of unsellable products and US with money. Now
tell me what is better?
If US want to sell a bit of their own products - lke planes, cars and
tourism, all they do is weaken the dollar and goods will flow on their
own, without US needing to sell anything (surely you have noticed huge
Boeing orders last 2 years and Airbus struggling).
So watch the space around Russia (80% of world's natural gas reserves)
and being nice to Middle Eastern muslims (60% of crude oil - Iraqs
reserves to run for 120 years, Saudi ones for 25) is important.
So US is only buying from who wants to sell. E.g. Czech and Poland sell
miltary bases for US kind words and tourist visa, UK sells support for
transatlantic airspace license, Kosovo sells frendship of muslim world
for closing the eyes on mafia, drugs and prostitution....and Serbia
does not want to sell so let us bomb or destroy it,.... then it will be
cheaper anyway.
And watch www.zeitgeistmovie.com mainly part III." Se nadevam ova barem malku ti razjasni nekoi nesta!!
|
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 21.Февруари.2008 во 20:23
kultuzin напиша:
Средношколци - Македонци претепани од соученици - Албанци
Ки;ево - Мирниот протест на средношколците од Кичево прексиноќа заврши со палење на македонското знаме на градскиот плоштад и со претепување неколкумина средношколци - Македонци, кои застанале во одбрана на знамето од нивните соученици - Албанци. Македонското знаме беше запалено откако беше оттргнато од рацете на учениците - Македонци околу 20 часот на протестот што се одржуваше за поддршка за зачувување на уставното име на Република Македонија. Директорот на гимназијата „Мирко Милески“, Вукашин Тодоровски, поради инцидентот, побарал засилено полициско присуство во училиштето. Од полицијата дознаваме дека случајот ќе се третира како инцидент и дека нема да се води понатамошна постапка во врска со палењето на знамето. (МИА)
Bez zborovi, ne e potreben nikakov komentar, se gleda so koj ziveeme. I ne bi bilo tolku strasno da go nemase komentarot na policijata: " Од полицијата дознаваме дека случајот ќе се третира како инцидент и дека нема да се води понатамошна постапка во врска со палењето на знамето." Vo obraten slucaj sipcite ke dignea pola Evropa so se Amerika vo vozduh.
|
jas licno mislam deka ova treba da go izanalizira i dade objasnuvanje doticnata g-gica albaniangirl a i Vepirot , sekako , ludje koi postojano ne ubeduvaat deka stravot od golema albanija e neprimeren , neciviliziran , nekulturen , nedemokratski i neopravdan ... sega , posle ( ne ) zavisnosta na kosovo , ce trgneme predvodeni od " civiliziranite " vo pohod na evropa ... e pa evropo stara damo , ovie " civiliziranite " ne biraat godini , ima da te pojebaat dodeka kazes piksla ... a toa sto go palat znameto makedonsko , nisto cudno ... sto mozeme da ocekuvame , da go vijorat i peat DENES NAD MAKEDONIJA SE RADJA ? ....
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Датум на внесување: 21.Февруари.2008 во 20:25
a za ovie nasi , makedonski izrodi koj bi se prodale za pasos , i ne sakam da diskutiram .... suvisno i neophoden komentar ... mozele da trknat do kicevo pa na " civiliziran " nacin so " civiliziranite " go resat problemot .... zalosno
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Датум на внесување: 21.Февруари.2008 во 20:31
Siptarite od sekogas rabotele podmuklo, i neocekuvaj nekoj da ti kaze deka sakat golema Albanija.
Koga go priznaa Kosovo bev vo Hrvatska, gledav na HRTV emisija posvetena na toa vo koja eden od gostite bese Tetovski albanec.
Na prasanje od voditelkata koja veli "Makedonija i tamosnite vlasti imaat panicen strav od pojava na pretenzii kon makedonija sega koga Kosovo e drzava "-sloboden citat,
toj kaza " so resavanjeto na problemot na Kosovo se zatvara prasanjeto na balkanot i nikakvi pretenzii na Albancite nema i deka takva ideja ne postoi tuku deka site drzavi vo regionot treba da se stremat ko Evropa so sto bi se otvorile granicite"-sloboden citat.
Mnogu ubavi kazano megutoa kako posle oa denes covek da veruva vo dobrite nameri na Albancite i da nemisli deka se podmukli i deka rabotat zad grb.
Pak ke kazam ne e problem sto se slucilo toa sto se sluci megutoa toa sto policijata nisto ne prevzema e golem udar vrz pravoto na ovaa drzava.
|
Датум на внесување: 21.Февруари.2008 во 20:45
Постирано од: misterX
Датум на внесување: 21.Февруари.2008 во 20:53
Neonic напиша:
|
Баш интересно. УСа ни ја скрои мултиетничка Македонија. Ти сакаШ да кажеш дека американците ги донесоа Албанците,Турците, ромите,србите,бугарите и сите останати кои живеат во Македонија. Сакаш да кажеш дека ако наместо бројот на Албанците во македонија, бројот на Србите беше толку голем.тогаш србите немаше да бараат права па и територии? Не сум сигурен дека изворот на проблемите во Македонија се само Албанците. МАкедонците се тие кои им дозволија да се понашаат така. Тие ги скроија границите на општините па и оние во Струга. Да ги ценеа малку македонците муслимани-торбешите, ромите и останатите, Струга немаше да биде Албанска општина. Ама пак,за вас се криви оние од страна а не самите вие.
|
Датум на внесување: 21.Февруари.2008 во 20:56
Тие кои го запалиле знамето, да се фатат и кривично да бидат гонети!!!
|
Датум на внесување: 21.Февруари.2008 во 21:00
moore zaklucok .... bravo .... citase li ti pogore sto ti napisav ili samo nosis svoi predlozi tuka ?
|
Датум на внесување: 21.Февруари.2008 во 21:03
Јас само го изнесов мојот став. А ако ти сметаш дека само ти имаш право да пишуваш тогаш кажи.
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 21.Февруари.2008 во 23:41
miroslav_g8 напиша:
moore zaklucok .... bravo .... citase li ti pogore sto ti napisav ili samo nosis svoi predlozi tuka ? |
Некаги нека предлагаат. Само до кога? Бргу ќе заборават што се. Само така нека продолжат. А, најпаметно ќе им биде да гледаат што се случува во Белград, и нека мислат тек што ќе биде на косово, а па за тука и да не збориме.
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Постирано од: BUGS
Датум на внесување: 21.Февруари.2008 во 23:44
orlov напиша:
miroslav_g8 напиша:
moore zaklucok .... bravo .... citase li ti pogore sto ti napisav ili samo nosis svoi predlozi tuka ? | Некаги нека предлагаат. Само до кога? Бргу ќе заборават што се. Само така нека продолжат. А, најпаметно ќе им биде да гледаат што се случува во Белград, и нека мислат тек што ќе биде на косово, а па за тука и да не збориме. |
Ti si denes nesto loso raspolozen,ili te iznervira nekoj Albanec?Ostavi gi lugeto neka disat.
|
Постирано од: AlbanianGirl
Датум на внесување: 22.Февруари.2008 во 00:51
hej,,,SRAM da vi e,,,covek da kreva tenzii,,,bazirajki se vrz odnesuvanjeto na Srednoshkolci,,,na deca,,koi denes se tepaat a utre se gushkaat,,,koi sto za zhal se intstrument vo racete na politicarite,,,koi kako ke im odgovara niv gi vrtat,,,bez pritoa da im interesira ama voopsto za zhivotot na lugjeto,,,samo da gi postignaat nivnite celi,,,
pa ve molam ,,razmisluvajte malku bez meshanje na Emociite,,,ne ostavajte drugite da igraat so vas kako sto ke im tekne...
,,,svetot ja dostignal najvisokoto nivo na razvoj,,,a nie seushte razmisluvame kako Gladijatori,,,pa site nie sme samoo LUGJE ejj,,,Bog ni ja dal pravoto na Zhivot,,a chovekot sam si ja negira,,,,
|
Датум на внесување: 22.Февруари.2008 во 00:52
AlbanianGirl напиша:
hej,,,SRAM da vi e,,,covek da kreva tenzii,,,bazirajki se vrz odnesuvanjeto na Srednoshkolci,,,na deca,,koi denes se tepaat a utre se gushkaat,,,koi sto za zhal se intstrument vo racete na politicarite,,,koi kako ke im odgovara niv gi vrtat,,,bez pritoa da im interesira ama voopsto za zhivotot na lugjeto,,,samo da gi postignaat nivnite celi,,,
pa ve molam ,,razmisluvajte malku bez meshanje na Emociite,,,ne ostavajte drugite da igraat so vas kako sto ke im tekne...
,,,svetot ja dostignal najvisokoto nivo na razvoj,,,a nie seushte razmisluvame kako Gladijatori,,,pa site nie sme samoo LUGJE ejj,,,Bog ni ja dal pravoto na Zhivot,,a chovekot sam si ja negira,,,, |
Pa so malo dete i nepismen covek moze da se manipulira.
|
Датум на внесување: 22.Февруари.2008 во 03:16
AlbanianGirl напиша:
,,,svetot ja dostignal najvisokoto nivo na razvoj,,,a nie seushte razmisluvame kako Gladijatori,,,pa site nie sme samoo LUGJE ejj,,,Bog ni ja dal pravoto na Zhivot,,a chovekot sam si ja negira,,,, |
Da ne e ova najvisok stepen na razvoj slucajno??? http://www.youtube.com/watch?v=OSHY8_KvRww&feature=related - http://www.youtube.com/watch?v=OSHY8_KvRww&feature=related Devojce si se izgubilo sto zboruvas???
|
Датум на внесување: 22.Февруари.2008 во 09:55
AlbanianGirl напиша:
Svetot go dostignal najvisokiot stepen na razvoj no ne i vie (sekoja cest na isklucoci), go vide klipot neli?
A i samata znaes sto pravea teroristite vo Makedonija, spored tebe i tie se deca neka ubivaat ,neka palat crkvi, samo zatoa sto tie se deca i predmet na politicka manipulacia.
Mozebi e taka ,no togas traba politicarite da odgovaraat,nekoj mora da odgovara nemoze tuku taka da se pali zname i da se tepaat deca na eden narod i drzava koja vi dala dom i leb za jadenje , koja primi 350.000 izbeglici od Kosovo i koja dade eden kup drzavjanstva na Kosovcite koi sega ni se s***t na glava , ova li e blagodarnost na Albancite kon Makedonija.
|
Постирано од: borec
Датум на внесување: 22.Февруари.2008 во 10:16
AlbanianGirl напиша:
Nema vrska grl....toa e tochno deka se mladi srednoshkolci....megutoa i pred Grchkata absada bea MLADI I SREDNOSHOLCI...pa SVETOT reagirashe vaka": http://www.topix.net/forum/world/macedonia/T3VAIQK7VE9LJEUN6 - http://www.topix.net/forum/world/macedonia/T3VAIQK7VE9LJEUN6
A inache za ushte od toa: Kako svetot reagira na takvi ili slichni "incidenti" jas veke spomnav i na drugo mesto tuka, pa eve sega SAMO ke go pastiram TOJ del:
"p.s Samo neznam sto merka ke prezemat nadleznite organi za onie huligani koi go zapalile Makedonskoto zname vo Kichevo....(ovde na primer, vo Avstralija, vo edni neredi ne mnogu oddamna, takov incident beshe dosta osuden...i izmegu zatvor i druga kazna, odbraa JAVNO izvinuvanje od negova strana (beshe nekoe mlado lice)....i "community work" so drzenje predavanja za Avstralskite borbi i borci).
SVETOT IZGLEDA ISTO REAGARA KAKO I NIE...SAMO SHTO VIE NESAKATE DA GO "DONESETE SVETOT" TUKA!!!!!
|
Постирано од: tofu
Датум на внесување: 22.Февруари.2008 во 10:20
Извинете тоа дека Америка ни ја крои мултиетничката држава ми е нон сенс. Ако си ти добар и пријателски расположен кон било кој човек, било да е Албанец, или Србин, или Американец, или Грк, тие нема да ти вратат со лошо. Ама од такви тешки националисти со тапија како што ги има многу на овој форум, од такви човекомразци ни страда државата. Вие стварате непријателства! Вашата омраза кон се што не е Македонско, и тоа онака, по ваше скроено Македонско, е огромна, и тое ме плаши. Вие што се правите "големи" Македонци, "големи" Албанци, "големи" Срби, вие ме плашите. А тие тепачишта од Кичево, за да не станат "големи" Албанци и "големи" Македонци, треба на време да се интервенира на нив, да научат дека само со соживот, почитување и мирни реакции се оди напред кон подобра иднина за сите!
------------- It’s just unbelievable how many people think their version of reality is the only one that exists.
|
Датум на внесување: 22.Февруари.2008 во 10:25
borec напиша:
AlbanianGirl напиша:
hej,,,SRAM da vi e,,,covek da kreva tenzii,,,bazirajki se vrz odnesuvanjeto na Srednoshkolci,,,na deca,,koi denes se tepaat a utre se gushkaat,,,koi sto za zhal se intstrument vo racete na politicarite,,,koi kako ke im odgovara niv gi vrtat,,,bez pritoa da im interesira ama voopsto za zhivotot na lugjeto,,,samo da gi postignaat nivnite celi,,, pa ve molam ,,razmisluvajte malku bez meshanje na Emociite,,,ne ostavajte drugite da igraat so vas kako sto ke im tekne... ,,,svetot ja dostignal najvisokoto nivo na razvoj,,,a nie seushte razmisluvame kako Gladijatori,,,pa site nie sme samoo LUGJE ejj,,,Bog ni ja dal pravoto na Zhivot,,a chovekot sam si ja negira,,,, |
Pa ke reagira svetot Grcite nespijat prakat snimki niz svetot, podkupuvaat novinari i televizi pravat sou od seto toa.
A nasite novinari za toa sto se sluci, ne udostoia so edno tekstce od nekolku reda, i toa samo vo utrinski, sramota.
Ako sakame da ne vidi svetot mora toa da se prezentira.
Istata prikaska bese i zavreme na vojnata , na BBC odea emisii kako Makedoncite gi maltretiraat Albancite, vistinski film ( uste da bese taka ) , a od druga strana oni sto palea , ubivaa maltretiraa , nikomu nisto toa nikoj ne go vide , znaes li zosto.
I neli bee sramota teroristite od Brodec prvo na Hrvatskata televizija da gi prezentirat.
Koga ednas ke svatime deka novinarstvoto e eden od najvaznite instrumenti vo edna drzava, i koga ke podnesat tie poveke odgovornost.
Nema vrska grl....toa e tochno deka se mladi srednoshkolci....megutoa i pred Grchkata absada bea MLADI I SREDNOSHOLCI...pa SVETOT reagirashe vaka": http://www.topix.net/forum/world/macedonia/T3VAIQK7VE9LJEUN6 - http://www.topix.net/forum/world/macedonia/T3VAIQK7VE9LJEUN6
A inache za ushte od toa: Kako svetot reagira na takvi ili slichni "incidenti" jas veke spomnav i na drugo mesto tuka, pa eve sega SAMO ke go pastiram TOJ del:
"p.s Samo neznam sto merka ke prezemat nadleznite organi za onie huligani koi go zapalile Makedonskoto zname vo Kichevo....(ovde na primer, vo Avstralija, vo edni neredi ne mnogu oddamna, takov incident beshe dosta osuden...i izmegu zatvor i druga kazna, odbraa JAVNO izvinuvanje od negova strana (beshe nekoe mlado lice)....i "community work" so drzenje predavanja za Avstralskite borbi i borci).
SVETOT IZGLEDA ISTO REAGARA KAKO I NIE...SAMO SHTO VIE NESAKATE DA GO "DONESETE SVETOT" TUKA!!!!!
|
|
Датум на внесување: 22.Февруари.2008 во 10:36
tofu напиша:
Извинете тоа дека Америка ни ја крои мултиетничката држава ми е нон сенс. Ако си ти добар и пријателски расположен кон било кој човек, било да е Албанец, или Србин, или Американец, или Грк, тие нема да ти вратат со лошо. Ама од такви тешки националисти со тапија како што ги има многу на овој форум, од такви човекомразци ни страда државата. Вие стварате непријателства! Вашата омраза кон се што не е Македонско, и тоа онака, по ваше скроено Македонско, е огромна, и тое ме плаши. Вие што се правите "големи" Македонци, "големи" Албанци, "големи" Срби, вие ме плашите. А тие тепачишта од Кичево, за да не станат "големи" Албанци и "големи" Македонци, треба на време да се интервенира на нив, да научат дека само со соживот, почитување и мирни реакции се оди напред кон подобра иднина за сите! |
Ne si vo pravo Makedonecot odsekogas bil otvoren i dobronameren kon sekogo,megutoa poradi toa mnogumna ni se kacija na glava.
Zosto Turcite,Romite ,Vlasite nemaat nikakvi problemi, zatoa sto ja respektiraat drzavata vo koja ziveat,
koga Albancite ke go svatat toa bidi siguren deka ke nema nikakvi problemi, a ke ne ma ni so Grcite ni so Bugarite ni so Srbite so nikoj koj ke nauci da ja respektira ovaa drzava, vo sprotivni ne ocekuvajte ljubov od nekogo po kogo mavate so stap.
|
Постирано од: ZoranSk
Датум на внесување: 22.Февруари.2008 во 15:00
Чекајте бе луѓе.
Чуму Рамковен договор, за да нема вакви инциденти, притисоци. Чуму закон за знамињата. Чуму бадентер. Чуму територијална промена. Овој инцидент многу површно е експлоатиран и од власта и од новинарите. Палење на државно знаме на ПЛОШТАД на еден град е порака дека овде нема живот за вас ова е друга територија.Задира во сржта на битисувањето. Не казнувањето на истото е уште појак сигнал, ДА ОВДЕ Е ДРУГА ДРЖАВА, знаеме која нели.
Факју и со високи политики и со анализи и со се. Си ја цртаат картата си ги спроведуваат одлуките од манифестот кој беше пронајдев во бункер кај Слупчане каде вели: СЕКОЈА НОВА ГЕНЕРАЦИЈА АЛБАНЦИ ТРЕБА ДА БИДЕ ПОЕКСТРЕМНА ОД ПРЕДХОДНАТА ВО ОСТВАРУВАЊЕТО НА ИДЕЈАТА ЗА ГОЛЕМА АЛБАНИЈА.КАДЕ ШТО ЖИВЕАТ АЛБАНЦИ, АЛБАНЦИ ЌЕ БИДАТ ГОСПОДАРИ.
ЕНДЕ.
|
Датум на внесување: 22.Февруари.2008 во 15:06
Neonic напиша:
AlbanianGirl напиша:
Da ne e ova najvisok stepen na razvoj slucajno??? http://www.youtube.com/watch?v=OSHY8_KvRww&feature=related - http://www.youtube.com/watch?v=OSHY8_KvRww&feature=related Devojce si se izgubilo sto zboruvas???
|
ne e izgubena samo pastira ... pastirka izigruva a be ne gledate li deka e PRENADUVANA od sreca pa ne znae sto zboruva ?
|
Датум на внесување: 27.Февруари.2008 во 17:20
EEE ja otklucile temava
vo taa cest eve malku brzi vesti posveteni na nasite sogragani DEMOKRATI koi celo vreme se cudat zosto ne gi sakame koga tie se tolku mirni ,fini i naivni
Откриени зулумџиите во тетовска Варвара
ТЕТОВО - Петмина жители на тетовското село Слатино, од кои еден малолетник, се арамиите што оштетија и ограбија осум куќи во Варвара.
Продолжи протестот поради двете доживотни затворски казни
Нехат Сулејмани (25) и Суад Јусуфи (36) беа осудени на доживотен затвор поради убиство од крвна одмазда на Бранко Ивановски и Љупчо Атанасовски, извршено пред две години во скопската населба Влае.
Тетовец повреден на наплатната рампа
ТЕТОВО – На наплатната рампа на автопатот на излез од Тетово кон Гостивар, од истрел од огнено оружје е повреден Н.Е. (38) од Тетово
„ГАЛАНТЕН“ ПРЕДЛОГ ОД ЧАИРСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК
Меџити нуди општинска зграда за косовска амбасада
Тепачки меѓу средношколците Македонци и Албанци во Струга
Нина Кепеска
25.02.2008 20:30
Двајца ученици се полесно повредени, а двајца викнати на информативен разговор во струшката полиција. По денешните инциденти со тепачки, меѓу средношколците Македонци и Албанци, училиштата „Нико Нестор“ и „Ибраим Темо“ во Струга.
KRAJ
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 27.Февруари.2008 во 23:40
Да им се суди на пироманите.
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Постирано од: bond....james b
Датум на внесување: 28.Февруари.2008 во 00:11
aha,ama,malo....utre!
------------- You live only ONCE!
|
Датум на внесување: 28.Февруари.2008 во 00:18
orlov напиша:
Да им се суди на пироманите.
|
Znaci poveke nema da gi vikame siptari tuku piromani neli?
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 16.Март.2009 во 00:12
Во Теарце зaпалено македонското знамеМВР извести дека вчера во периодот
меѓу 6.45 до 9 часот засега непознати сторители од јарболите пред
зградата на локалната самоуправа ги симнале знамињата на Република
Македонија и на Европската Унија, а потоа македонското државно знаме
било запалено. Инаку пред зградата на http://www.forum.com.mk/#_tools/article/468/view - Општина Теарце покрај двете
сквернавени знамиња, уште се веат и општинското знаме и државното
знаме на Република Албанија кои не биле симнати од јарболот. --------------------------------------------------------------------------
Тежок инцидент кој значи само едно: удар и плукање врз државата која за жал сеуште толерира вакви вандалски чинови! Во секоја нормална држава вакво нешто не може да помине без строга казна, но кај нас во име на соживот и мир во куќа, не е чудно и ова да помине незабележано и неказнето!!!
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Постирано од: kocko
Датум на внесување: 16.Март.2009 во 00:16
ubavo kazano : vo normalni zemji!so pameten narod.
|
Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 16.Март.2009 во 00:41
да чујам уште еднаш кој ги прави проблемите и кој е провокаторот на конфликти во оваа држава? нешто слабо ми ги има албанциве да се борат за права на темава море да ги фатат да ги пребијат да видат како се палат знамиња, во сите земји во вакви случаи те прогласуваат за терорист и веднаш брутљално те приведуваат
------------- размисли пред да напишеш глупост
|
Постирано од: Rafiz Aliti
Датум на внесување: 16.Март.2009 во 01:15
kultuzin напиша:
AlbanianGirl напиша:
Svetot go dostignal najvisokiot stepen na razvoj no ne i vie (sekoja cest na isklucoci), go vide klipot neli?
A i samata znaes sto pravea teroristite vo Makedonija, spored tebe i tie se deca neka ubivaat ,neka palat crkvi, samo zatoa sto tie se deca i predmet na politicka manipulacia.
Mozebi e taka ,no togas traba politicarite da odgovaraat,nekoj mora da odgovara nemoze tuku taka da se pali zname i da se tepaat deca na eden narod i drzava koja vi dala dom i leb za jadenje , koja primi 350.000 izbeglici od Kosovo i koja dade eden kup drzavjanstva na Kosovcite koi sega ni se s***t na glava , ova li e blagodarnost na Albancite kon Makedonija. |
kultuzin sto zboruvas ti brre alloooo kosovarite skoro site se vratija vo Kosovo,sto treskate gluposti samo,aj dokazi dka ostanaja ovdeka ajde de doazate go toa,da bese kako sto velite vie kosovarite da ostanvea ovdeka,do sega vo cela Makedonija mnozinstvo ke beja albancite,i da prestanete ednas za sekogas so propagandite..
|
Датум на внесување: 16.Март.2009 во 01:23
zabegan напиша:
да чујам уште еднаш кој ги прави проблемите и кој е провокаторот на конфликти во оваа држава?нешто слабо ми ги има албанциве да се борат за права на темаваморе да ги фатат да ги пребијат да видат како се палат знамиња, во сите земји во вакви случаи те прогласуваат за терорист и веднаш брутљално те приведуваат
|
Ako ste spremni za toa,togas ke ve cekame so rasireni race, vratata e sekogas otvorena za taja opcija.
|
Датум на внесување: 16.Март.2009 во 01:28
За која опција?
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 16.Март.2009 во 01:30
A sto se odnesuva za zapalenoto zname,i jas sum protiv toa,koga ja gradime multietnickata Makedonija treba so dijalog da se nadmine problemite a ne so silenje vaka ke prajme taka ke prajme,zatoa sto pak na kraj vie ke ste gubitnici,zaradi toa problemite samo so dijalog treba da se resi,ne gi opravduvam tie albanci sto gi imat zapaleno makedonskoto zname,no so silenje nisto ne pravite toa da vie jasno...
|
Датум на внесување: 16.Март.2009 во 01:34
anastea напиша:
За која опција?
|
Ti ubo gi kapiras rabotite i tokmu znaes za koja opcija sakam da kazam,no sega ne e prijatno da diskutirame za radikalizam..
|
Датум на внесување: 16.Март.2009 во 01:41
Rafiz Aliti напиша:
A sto se odnesuva za zapalenoto zname,i jas sum protiv toa,koga ja gradime multietnickata Makedonija treba so dijalog da se nadmine problemite a ne so silenje vaka ke prajme taka ke prajme,zatoa sto pak na kraj vie ke ste gubitnici,zaradi toa problemite samo so dijalog treba da se resi,ne gi opravduvam tie albanci sto gi imat zapaleno makedonskoto zname,no so silenje nisto ne pravite toa da vie jasno... |
Па сите досегашни проблеми се надминати, што со дијалог, што со оружје. Уште ли останаа нерешени прашања?! И што се “силело“ македонското знаме кое законски се вее пред една државна институција?!
|
Датум на внесување: 16.Март.2009 во 01:46
Престанете и ти и Зора со ваков речник! Дискутирајте еднаш пристојно и без вулгарности и навреди!
|
Датум на внесување: 16.Март.2009 во 01:47
Rafiz Aliti напиша:
anastea напиша:
Rafiz Aliti напиша:
A sto se odnesuva za zapalenoto zname,i jas sum protiv toa,koga ja gradime multietnickata Makedonija treba so dijalog da se nadmine problemite a ne so silenje vaka ke prajme taka ke prajme,zatoa sto pak na kraj vie ke ste gubitnici,zaradi toa problemite samo so dijalog treba da se resi,ne gi opravduvam tie albanci sto gi imat zapaleno makedonskoto zname,no so silenje nisto ne pravite toa da vie jasno... | Па сите досегашни проблеми се надминати, што со дијалог, што со оружје.Уште ли останаа нерешени прашања?!И што се “силело“ македонското знаме кое законски се вее пред една државна институција?! |
PA koj rece deka ima problemi,ne sakam da pisuvam sekakvi postovi na forumov,ama vie preteruvate i jas posle nemozam da se kontroliram,kako prvo sega nemame problem so vas,kako vtoro nemora da se sporeduva site albanci deka se isti zaradi nekoi mali grupi albanci.. |
|
Датум на внесување: 16.Март.2009 во 01:57
Ако не можеш да се контролираш, твој проблем, кој треба да го елиминираш кога пишуваш на форум.
Инаку, никој не кажа дека сите албанци сте исти. Или дека сите сте криви заради оние кои се дрзнале да го запалат македонското знаме. Еве јас сакам да видам јасно напишано од тебе: дали ти го осудуваш овој чин?
|
Датум на внесување: 16.Март.2009 во 02:12
anastea напиша:
Ако не можеш да се контролираш, твој проблем, кој треба да го елиминираш кога пишуваш на форум.Инаку, никој не кажа дека сите албанци сте исти. Или дека сите сте криви заради оние кои се дрзнале да го запалат македонското знаме.Еве јас сакам да видам јасно напишано од тебе: дали ти го осудуваш овој чин?
|
Sekako deka da,no ako gi osuduvate site albanci deka se isti togas ne go osuduvam incidentot..
|
Датум на внесување: 16.Март.2009 во 02:17
Секако дека да, но... мораше да има и “но“, нели? И многу време го мислеше одговорот
|
Постирано од: nelson
Датум на внесување: 16.Март.2009 во 09:11
[QUOTE=anastea]
Во Теарце зaпалено македонското знамеМВР извести дека вчера во периодот меѓу 6.45 до 9 часот засега непознати сторители од јарболите пред зградата на локалната самоуправа ги симнале знамињата на Република Македонија и на Европската Унија, а потоа македонското државно знаме било запалено. Инаку пред зградата на http://www.forum.com.mk/#_tools/article/468/view - Општина Теарце покрај двете сквернавени знамиња, уште се веат и општинското знаме и државното знаме на Република Албанија кои не биле симнати од јарболот. --------------------------------------------------------------------------
Тежок инцидент кој значи само едно: удар и плукање врз државата која за жал сеуште толерира вакви вандалски чинови! Во секоја нормална држава вакво нешто не може да помине без строга казна, но кај нас во име на соживот и мир во куќа, не е чудно и ова да помине незабележано и неказнето!!!
Cista provokacija....makedoncite sami si go zapalile, za da gi isprovociraat makedoncite i za da go rasipat meguetnickiot sozivot
------------- Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 16.Март.2009 во 14:15
еве ова ви го објаснував кога се бунев против километарските јарболи и уште поголемите Македонски знамиња кои коштаат “само“ 5000евра нормално дека полицијата нема да преземе ништо ама па затоа Македонецот кој во Крушево го газеше знамето окапа в затвор реципроцитет бе
------------- Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
Датум на внесување: 16.Март.2009 во 14:20
Е па баш заради ова, треба да се стават уште повеќе знамиња, и тоа во западна Македонија, кај што најмалку ги има, а најмногу бодат очи. Јас се надевам дека ова нема да помине неказнето!!!
|
Датум на внесување: 16.Март.2009 во 14:23
sigurno ............. ima da frcat prijavi i kazni boli glava ............ osobeno vo zapadna MKD ............ kade inaku do sega , nitu za denot na drzavnosta ne se stavaa drzavni znaminja ................
|
Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 16.Март.2009 во 14:33
Rafiz Aliti напиша:
A sto se odnesuva za zapalenoto zname,i jas sum protiv toa,koga ja gradime multietnickata Makedonija treba so dijalog da se nadmine problemite a ne so silenje vaka ke prajme taka ke prajme,zatoa sto pak na kraj vie ke ste gubitnici,zaradi toa problemite samo so dijalog treba da se resi,ne gi opravduvam tie albanci sto gi imat zapaleno makedonskoto zname,no so silenje nisto ne pravite toa da vie jasno... | кажи дали се веат албански знамиња низ целава држава? беше некое запалено и покрај сите фрки? и на крај пак вие ќе се жалите како сме ве обвинувале за палење на знамиња и како не сме имале соживот затоа ја наведов бруталната опција, веење на своето знаме е ок и тоа е дозволено, ама палење на знаме е друго и кој се сили тука, ние не запаливме знаме а палење на знаме во никој случај не се решава со дијалог, тоа да ти е јасно, без разлика дали се албанци или не
------------- размисли пред да напишеш глупост
|
Постирано од: butel2
Датум на внесување: 16.Март.2009 во 14:49
a sega, toa ke si mine nekazneto, a na mlekarite im ispostegaa kazni
|
Датум на внесување: 16.Март.2009 во 14:51
vo demokratsko opstestvo se znae sto moze a sto ne ............ mozes da palis , ubivas , rusis , pukas i plukas dokolku si del od koalicionata vlada i milenik na zapadnata demokratija ama nikako i nikogas ne smees da BARAS PARI
|
Постирано од: Dardania
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 09:57
На мечот од Првата лига на Косово меѓу Приштина и Влазними вчера било запалено македонското знаме.
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=114312
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 10:00
Постирано од: да бе
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 10:00
а селjacи
и каj нас има и по прости даже
------------- http://www.youtube.com/watch?v=cG_uWZxKaoU - ¡ʎɐp ʎɯ ǝʞɐɯ 'pɐǝɥɐ oƃ
|
Постирано од: Dardania
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 10:02
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 10:02
ова не е за пофалба бе - се срамам
------------- http://www.youtube.com/watch?v=cG_uWZxKaoU - ¡ʎɐp ʎɯ ǝʞɐɯ 'pɐǝɥɐ oƃ
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 10:03
значи , грејната сезона на косово почнува од сега ..........
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 10:04
ба там имат jаглем/кумур многу - да не ги мислим
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 11:15
Dardania напиша:
|
За кој е аплаузот?
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 11:21
Добродојдовте во 18 век, добродојдовте во Косово...
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 12:15
kultuzin напиша:
Добродојдовте во 18 век, добродојдовте во Косово... |
простете што е вака лично , но морам ........
од каде сега овој пресврт ? ...... па нели до неговото признавање од наша страна токму ти беше еден од најгласните за такво нешто ? .......
|
Постирано од: портрет
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 12:53
Запалено македонското знаме на Косово
На мечот од Првата лига на Косово меѓу Приштина и Влазними вчера било запалено македонското знаме.
Оваа се уште неофицијална информација ја пренесуваат утрово македонските интернет портали.
www.a1.com.mk
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 15:23
Реакција од нашето МНР: цивилизирано, дипломатски, со смирувачки тон, дури и би рекла премногу меко за ваков чин. Јас пак се прашувам: како ќе реагираа албанските и косовските власти доколку на пример се случеше палење на албанско знаме на територија на Македонија? Може некој да замисли такво нешто?
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=114326 - Косово да ги преземе сите законски мерки
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 15:34
Дали се спремаат за протестот или ова е од патриотски побуди?
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=9299958112&id=9&prilog=0&setIzdanie=21799 -
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 15:38
патриотизам ќе е ........ дефинитивно ..... особено откако “ ја “ признавме и “ држава “ косово ......... гарант
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 15:45
Маршале, не почнувај со признавањето на Косово на секоја тема
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 15:47
домино ефектот и принципот на сврзани садови допрва ќе почне да се чувствува тука и на овие простори ........ што ќе сееш , тоа ќе жнееш ..............
|
Постирано од: Polaris
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 16:04
Makedonci i Albanci site na protest site na ulica,,, ,i kulturnoto odnesuvanje ima granica e bogami dosta e veke
------------- Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 16:08
Поларис, оти ВИЕ? Ти во публика ќе си?
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 16:10
тој ќе чека со знамињата .......... кој губи , му пали знамето
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 16:15
Поларис со аскерот ќе одиш на друго место, тука не! И за повици на радикални демонстрации на форумов нема место!
|
Постирано од: Polaris
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 16:39
Анастеа напиша:
Поларис, оти ВИЕ? Ти во публика ќе си?
|
Sto nie?
Ova e duel megu Makedoncite i Albancite
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 19:06
тоа Enciklopedia
2 грешки во един збор
ма шереничко е
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 19:08
ма браво - 10 са ги уцелили
|
Постирано од: ultra
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 19:26
Бре, бре фудбалска утакмица, шиптари против шиптари...
Да не мораа да го палат никогаш немаше да земат македонско знаме со нив на утакмица . Како не им ги наплатиле по дупла цена знамињата, барем некој ќар од шиптариве...
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 19:47
ja чекам Албанскатa enciklopedia
|
Постирано од: Dogi
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 19:57
како никој од оние кои што го запалиле знамето на Македонија, не
одговараат по барем еден од овие членови, во законот за јавни собирања
на Косово, член 4 - став 2; член 11 - став 2; член 12 - став 3; член 13
- став 6.4; http://www.mpb-ks.org/repository/docs/LAW%20No03-118%20-sr.pdf - http://www.mpb-ks.org/repository/docs/LAW%20No03-118%20-sr.pdf
може оти Косово и не е некоја вистинска „држава“, па камоли правна „држава“!?
------------- Јас сум мајстор!
http://widget.meebo.com/mm.swf?asMwhdKtFb" rel="nofollow - Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 20:00
И како по обичај тие ништо не виделе, ништо не чуле, ништо не знаат... и не се од тука! Полицијата не знае дека на фудбалски натпревар било запалено знаме на туѓа држава?! Бре...
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 20:03
па не знам бе ...... сум бил на подрум
|
Постирано од: ultra
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 20:07
А што ги палеле, најдобро со бомби да ги разнеселе знамињата
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 21:31
ami kako?!........zarem za ..djabe..go ugostija ...polovina kosovo...na vremeto?...mora toa nekako i da se ...vrati....drago za..milo !
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 21:35
памти па врати .. ова е едно гооооолемо ФАЛИМИНДЕРИТ за признавањето
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 21:41
a i...koga ke vidish ...tie ne se voopshtom krivi !.....ne se gostite krivi....ako domakjinot im bil....shutrak....a tie toa mnogu dobro go znaat!
a, vo realnosta,..silata ..samo sila razbira...ama , samo koga e blagovremena...i beskrupulozna....
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: zambija
Датум на внесување: 29.Септември.2009 во 23:01
Sami sme krivi
|
Постирано од: fiks
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 02:29
Плисат: ’Тоа е најмалку што можевме да сториме’
Плисат, навивачката група на фудбалскиот клуб
Приштина ја презеде одговорноста за инцидентот со палењето на знамето и
на својот веб сајт ’појасни’ што ги натерало на таков чекор.
„Откако го запали знамето на ФИРОМ (’држава’ без име) на 27 септември,
нашата навивачка група Плисат наиде на бројни реакции за ова акција.
Дури и МНР на оваа ’држава’ го осуди овој чин.“, почнува т.н.
соопштение на оваа навивачка група.
Потоа од Плисат објаснуваат дека како дел од албанското и косовското
општество биле должни да реагираат на провокациите од ’лажната држава’.
Палењето на знамето било резултат на две расистички активности на ’државата’ над албанскиот народ.
Првата активност била нападот на навивачите на Вардар над ’невиното
население во населбата Нерези’, додека втората била Македонската
енциклопедија која изнесувала лаги и го варваризирала албанскиот народ,
наведува навивачката група која мошне ’цивилизирано’ го запали
македонското знаме.
Плисат потоа наведува дека ’вештачката држава’ нема право да реагира за реакцијата на тоа што го направиле тие.
На крајот се додава дека палењето на знамето било најмалку што можеле да сторат тие.
„Запомнете дека палењето на знамето за нас како Плисат е најмалата работа што можеме да ја направиме“
Што да очекуваме после ова соопштение објавено на http://www.fcplisat.com/web/news.php - официјалната веб страна
на навивачката група Плисат и пренесена во некои косовски и македонски
медиуми. Дека косовските власти се уште некаде ќе ги бараат сторителите?
http://www.taratur.com/node/11474
------------- Само шлаг пена ќе бидеме. Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии.
|
Постирано од: deshad
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 10:15
abe shto ve cudi shto go zapalile znameto albancite koga pred nekoja godina samite makedonci go palea i gazea makedonskoto zname vo krushevo .kajbevte togash gospoda makedonci da protestirate.eden narod se gleda kakov narod e kakvi odnosi ima so svoite komshii a vije sami znaete kakvi vi se sosedskite odnosi so drugite drzavi.pa zatoa palat i zarat
------------- "Ако питаш који сам странац, поносно кажем:ЈА САМ БОСАНАЦ!"
|
Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 10:27
what the f**k do you know about enciklopedija monkeymania- Bolni luge nemoralni stvorenja za zal kako makedonija morase da bide smestena do niv,pa da bevme vo afrika mozebi poarno ke ni bese so tie sosedi,baranja baranja baranja,dobija sve sto sakaa i nikogas nema da ne ostavat na raat,nikogas nema da bidat zadovolni se dodeka ne ne unistat,so svoite zelbi pretenzii i ambicii da ja osvojat makedonija tie se pogolem neprijatel i od grcija.. stram da im je................
------------- Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......
|
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 10:32
deshad напиша:
abe shto ve cudi shto go zapalile znameto albancite koga pred nekoja godina samite makedonci go palea i gazea makedonskoto zname vo krushevo .kajbevte togash gospoda makedonci da protestirate.eden narod se gleda kakov narod e kakvi odnosi ima so svoite komshii a vije sami znaete kakvi vi se sosedskite odnosi so drugite drzavi.pa zatoa palat i zarat |
И каков народ е македонскиот, што сакаше да кажеш? Дека е премногу мирен и тилерантен, тоа? Со сите комшии кои по нешто ни негираат и не оспоруваат - какви односи треба да имаме, според тебе? “Затоа“ велиш палат и жарат? Тоа е оправдание за запалено знаме? Тогаш како ние требаше да реагираме на нивното константно негирање и плукање по се што е македонско, да им ги палиме амбасадите можеби?!
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 10:35
deshad напиша:
abe shto ve cudi shto go zapalile znameto albancite koga pred nekoja godina samite makedonci go palea i gazea makedonskoto zname vo krushevo .kajbevte togash gospoda makedonci da protestirate.eden narod se gleda kakov narod e kakvi odnosi ima so svoite komshii a vije sami znaete kakvi vi se sosedskite odnosi so drugite drzavi.pa zatoa palat i zarat |
Кога е било тоа и даj доказ.Ако постираш и некоа фотка супер ке бидеш.
|
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 10:37
MyWay напиша:
what the f**k do you know about enciklopedija monkeymania- Bolni luge nemoralni stvorenja za zal kako makedonija morase da bide smestena do niv,pa da bevme vo afrika mozebi poarno ke ni bese so tie sosedi,baranja baranja baranja,dobija sve sto sakaa i nikogas nema da ne ostavat na raat,nikogas nema da bidat zadovolni se dodeka ne ne unistat,so svoite zelbi pretenzii i ambicii da ja osvojat makedonija tie se pogolem neprijatel i od grcija.. stram da im je................
| zarem ne se prashuvate vije samite sebesi zoshto e toa taka samo drugite da se polni ludze a vije da ste sekogash zdravi i sekogash da ste vo pravo i pravdata da e na vasha strana??? malku e ironicno tvoevo pishuvanje ,preispitajtese malku i vije pred da osudite nekogo drugi za vash*te greshki ili geshki na vash*te politicari.zoshto e ova cudno celijot svet e kriv a makedonija i nivnite politicari se vo pravo.
|
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 10:41
deshad напиша:
MyWay напиша:
| zarem ne se prashuvate vije samite sebesi zoshto e toa taka samo drugite da se polni ludze a vije da ste sekogash zdravi i sekogash da ste vo pravo i pravdata da e na vasha strana??? malku e ironicno tvoevo pishuvanje ,preispitajtese malku i vije pred da osudite nekogo drugi za vash*te greshki ili geshki na vash*te politicari.zoshto e ova cudno celijot svet e kriv a makedonija i nivnite politicari se vo pravo. |
greski zatoa sto obrnuvame vnimanie na site luge koi sto ne zasluzuvaat nisto,i da ne se navrakame nazad vo minatot zosto e bolno da ne se karame za toa,a ti ako imas problem zosto ne si vo albanija,sto barate vo makedonija ako imate maka od nea?...
|
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 10:52
fiks напиша:
Плисат: ’Тоа е најмалку што можевме да сториме’
Плисат, навивачката група на фудбалскиот клуб Приштина ја презеде одговорноста за инцидентот со палењето на знамето и на својот веб сајт ’појасни’ што ги натерало на таков чекор.
„Откако го запали знамето на ФИРОМ (’држава’ без име) на 27 септември, нашата навивачка група Плисат наиде на бројни реакции за ова акција. Дури и МНР на оваа ’држава’ го осуди овој чин.“, почнува т.н. соопштение на оваа навивачка група.
Потоа од Плисат објаснуваат дека како дел од албанското и косовското општество биле должни да реагираат на провокациите од ’лажната држава’.
Палењето на знамето било резултат на две расистички активности на ’државата’ над албанскиот народ.
Првата активност била нападот на навивачите на Вардар над ’невиното население во населбата Нерези’, додека втората била Македонската енциклопедија која изнесувала лаги и го варваризирала албанскиот народ, наведува навивачката група која мошне ’цивилизирано’ го запали македонското знаме.
Плисат потоа наведува дека ’вештачката држава’ нема право да реагира за реакцијата на тоа што го направиле тие.
На крајот се додава дека палењето на знамето било најмалку што можеле да сторат тие.
„Запомнете дека палењето на знамето за нас како Плисат е најмалата работа што можеме да ја направиме“
Што да очекуваме после ова соопштение објавено на http://www.fcplisat.com/web/news.php - официјалната веб страна на навивачката група Плисат и пренесена во некои косовски и македонски медиуми. Дека косовските власти се уште некаде ќе ги бараат сторителите?
http://www.taratur.com/node/11474
|
........... па штом е држава без име , што тогаш се радуваа кога ги признавме како “ држава “ ? ........ зошто едноставно не се заблагодарија и не ни рекоа НЕ , благодариме , меѓутоа не го прифаќаме ова признавање ......... навистина е крајно време некој од официјалните лица во РМ да седне и убаво да размисли за оправданоста од признавањето на “ држава “ косово ........
|
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 10:59
deshad напиша:
MyWay напиша:
| zarem ne se prashuvate vije samite sebesi zoshto e toa taka samo drugite da se polni ludze a vije da ste sekogash zdravi i sekogash da ste vo pravo i pravdata da e na vasha strana??? malku e ironicno tvoevo pishuvanje ,preispitajtese malku i vije pred da osudite nekogo drugi za vash*te greshki ili geshki na vash*te politicari.zoshto e ova cudno celijot svet e kriv a makedonija i nivnite politicari se vo pravo. |
кога пишуваш ВИЈЕ , како припадник на кој народ се чувствуваш во тој момент ? ....... фактот дека и покрај тоа што по вероисповед си муслиман , ништо помалку од мене или некој друг не те прави ПОМАЛКУ МАКЕДОНЕЦ ...... не се срди ......... тие кои ги нарекуваш ВАШИ политичари се и твои ...... исто колку и мои ....... и ти си МАКЕДОНЕЦ ....... донт форгет
|
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 11:04
Точно Маршале, и оттука се гледа кој како ја чувствува државата и каков однос има кон неа: постојано да се бараат некои права од неа, а кога треба да се покаже почит кон истата, тогаш таа не е нивна.
И отворено и нескриено се оправдуваат вакви вандалски и нецивилизирани чинови како палење знаме на друга држава!
|
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 11:11
Па и овие неписмените што го пишувале погрдниот транспарент: “што сме знаеле ние за енциклопедија“... а не знаеле ни зборот како се пишува, каков идиотизам!
|
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 11:15
Анастеа напиша:
Па и овие неписмените што го пишувале погрдниот транспарент: “што сме знаеле ние за енциклопедија“... а не знаеле ни зборот како се пишува, каков идиотизам! |
факт повеќе за преиспитување на неоснованото признавање .....
не знаеле за енциклопедијата , значи повод за палење на Македонското знаме не е енциклопедијата туку омразата кон се ’ што не е албанско ...... ќе биде дека сепак северниот сосед бил во право ........
|
Постирано од: Zlatnik
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 11:20
Палење знамиња е одраз на луѓе со низок степен на цивилизациски развој, луѓе кои сеуште живеат во (сопствен) феудален општествен систем, луѓе кои секогаш и за се „правдата“ ја земаат во сопствени раце, луѓе ... !
Луѓе?!
------------- Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 11:30
Zlatnik напиша:
Палење знамиња е одраз на луѓе со низок степен на цивилизациски развој, луѓе кои сеуште живеат во (сопствен) феудален општествен систем, луѓе кои секогаш и за се „правдата“ ја земаат во сопствени раце, луѓе ... !
Луѓе?!
| ]
низок степен на цивилизациски развој-e ova e toa sto treba da go svatat.........
|
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 11:43
МАРШАЛ напиша:
deshad напиша:
MyWay напиша:
what the f**k do you know about enciklopedija monkeymania- Bolni luge nemoralni stvorenja za zal kako makedonija morase da bide smestena do niv,pa da bevme vo afrika mozebi poarno ke ni bese so tie sosedi,baranja baranja baranja,dobija sve sto sakaa i nikogas nema da ne ostavat na raat,nikogas nema da bidat zadovolni se dodeka ne ne unistat,so svoite zelbi pretenzii i ambicii da ja osvojat makedonija tie se pogolem neprijatel i od grcija.. stram da im je................ | zarem ne se prashuvate vije samite sebesi zoshto e toa taka samo drugite da se polni ludze a vije da ste sekogash zdravi i sekogash da ste vo pravo i pravdata da e na vasha strana??? malku e ironicno tvoevo pishuvanje ,preispitajtese malku i vije pred da osudite nekogo drugi za vash*te greshki ili geshki na vash*te politicari.zoshto e ova cudno celijot svet e kriv a makedonija i nivnite politicari se vo pravo. |
кога пишуваш ВИЈЕ , како припадник на кој народ се чувствуваш во тој момент ? ....... фактот дека и покрај тоа што по вероисповед си муслиман , ништо помалку од мене или некој друг не те прави ПОМАЛКУ МАКЕДОНЕЦ ...... не се срди ......... тие кои ги нарекуваш ВАШИ политичари се и твои ...... исто колку и мои ....... и ти си МАКЕДОНЕЦ ....... донт форгет | ne mozeme MARSHALE jas i ti nikogash da bideme isti barem ne vo vakov sistem na vladeenje.me raduva toa shto go ve
lish deka sme isti ama praksata dokazuva sosema drugo.jas ne sum MAKEDONEC a sum makedonski drzavijanin.makedonec moze da bide samo toj shto e i prvoslaven a ne i jas.
a
|
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 11:45
А што му фали на системот на владеење, ама конкретно во однос на Албанците?
|
Датум на внесување: 30.Септември.2009 во 11:49
Анастеа напиша:
Точно Маршале, и оттука се гледа кој како ја чувствува државата и каков однос има кон неа: постојано да се бараат некои права од неа, а кога треба да се покаже почит кон истата, тогаш таа не е нивна.И отворено и нескриено се оправдуваат вакви вандалски и нецивилизирани чинови како палење знаме на друга држава!
| dzavata se custvuva so toa kolku drzavata go custvuva kako svoj gradzani.jas pak ce navedam zoshto istoto ne go rekovte vo krushevo koga se gazeshe istoto toa zname deka e vandalski cin.jas ne go opravduvam palenjeto na zname na niedna drzava sepak toa e simbol na nekoj narod.
|
|