Реконструкции на владата
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=11537
Датум на принтање: 16.Ноември.2024 во 03:15 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Реконструкции на владата
Постирано од: PAVLIN
Наслов: Реконструкции на владата
Датум на внесување: 14.Јануари.2008 во 16:49
еве еден текст на оваа тема, кој е следниот
Вера Рафајловска поднесе оставка
http://a1.com.mk/vesti/novinar-email.asp?NovinarID=15&VestID=88526 - Анета Додевска
|
|
|
|
14.01.2008 16:31
|
Вера Рафајловска |
| |
Министерката за економија Рафајловска ја напушта владата. Си
поднесува оставка од министерската позиција. Партиски притисок или
сопствена одлука стои зад повлекувањето?
Во изјава за А1 Рафајловска вели, дека се работи за нејзина одлука.
„Се повлекувам од лични причини. Го водев ресорот давајќи максимум
од себе, работев со најголем интегритет и за интересите на државата“,
изјави Вера Рафајловска.
На прашање на А1, дали зад нејзината оставка стои партиски притисок, министерката негира.
„Видливи се резултатите во ресорот со кој раководам. Јас бев прв
министер што ги укина дискреционите права во одлучувањето, наметнав нов
стил на работа во сегашната владејачка гарнитура“.
Од матичната партија на Рафајловска НСДП потврдуваат, дека министерката сака да замине.
Дали Петковски ќе ја разубеди? Рафајловска вели, мојата одлука е конечна.
За ваквиот потег веќе бил информиран и премиерскиот кабинет. Во
политички кругови веќе се лиферуваше и сценариото дека министерката
заминува поради незадоволството што веќе подолго време тлеело на
релација Рафајловска и економските министри од најголемата владејачка
партија ВМРО-ДПМНЕ.
Најизразени беа несогласувањата меѓу Рафајловска и вицепремиерот
Ставрески испливаа на површина во случајот со клучниот владин
енергетски проект, продажбата на ТЕЦ Неготино.
Тогаш министерката одби да го официјализира договорот со ХАЧ,
префрлајќи ја топката кај вицепремиерот Ставрески. На крај проектот
пропадна.
Од партијата на Тито Петковски велат, дека ресорот економија останува под водство на НСДП.
------------- “Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре
|
Коментари:
Постирано од: ela83
Датум на внесување: 15.Јануари.2008 во 02:40
И што сега?
------------- Mолчењето е злато:))))
|
Постирано од: moira
Датум на внесување: 15.Јануари.2008 во 02:53
Navistina sto sega, da tazime, katastrofa ke se sluci sto ne napusti, sto e poentava na ovaa tema. Rekonstrukciite na vlada vo sekoj normalna drzava se voobichaena pojava. Sto se odnesuva do ovaa vlada uste mnogu porano trebase da se napravat nekoi rekonstrukcii i da se smenat najmalku tri ministri koi ne mi e jasno zosto se funkcii vo resorite koi gi drzat, a vrska nemaat.
------------- ...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...
|
Постирано од: Паланчански
Датум на внесување: 15.Јануари.2008 во 05:32
Така треба да бида. Министерката по „своја волја“ поднесува оставка. Кај нас кокошките не пеат...
------------- Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
Постирано од: аџија
Датум на внесување: 15.Јануари.2008 во 10:03
знаев дека груевски е добар економик, менаџер т.е. организатор. а богами и маркетинг агент.
али сеа гледам дека почнува да добива и карактеристики на сериозен политичар.
многу ми се свиѓа како фино, тивко си ја реконструира владичкава... без кревање многу џева, без дозволување опозицијата ваквите моменти да ги користи за своја промоција, без потреси по медиуми... без надгласување итн. тивко, зад сцените, се е завршено... еден по еден погрешните луѓе си одат и тоа „доброволно“, доаѓаат други...
едно браво од мене.
|
Постирано од: Neonic
Датум на внесување: 15.Јануари.2008 во 14:19
аџија напиша:
знаев дека груевски е добар економик, менаџер т.е. организатор. а богами и маркетинг агент.
многу ми се свиѓа како фино, тивко си ја реконструира владичкава... без кревање многу џева, без дозволување опозицијата ваквите моменти да ги користи за своја промоција, без потреси по медиуми... без надгласување итн. тивко, зад сцените, се е завршено... еден по еден погрешните луѓе си одат и тоа „доброволно“, доаѓаат други...
едно браво од мене.
|
Vaka "od licni pricini" i so zamolcuvanja, lugjeto se likvidiraa od politickite pozicii, i sceni vo vremeto na Tito, i drugi diktatori... Koj e idol na Gruevski???Hm..se prasuvam...
Kade e slobodata na govorot, skriena pozadi tie "licni pricini" ????
|
Датум на внесување: 15.Јануари.2008 во 14:21
kako be nema vrska temava, vo sekoja zemja koga ima rekonstrukcija na vlada se trese zemjata a kaj nas nema vrska.....DALI dpmne PAGJA
Министерско-партиски поместувања во владата
http://a1.com.mk/vesti/novinar-email.asp?NovinarID=48&VestID=88527 - Весна В. Тодоровска
|
|
|
|
Министерско-партиски
поместувања во владата. По министерот за локална самоуправа Абдулменаф
Мемети и заменик министерот за внатрешни Рефет Елмази, си оди и
министерката за економија Вера Рафајловска.
Официјално, сите си заминуваат поради лични причини.
Пред извесно време опозицијата се сомневаше дека владата се
подготвува за предвремени избори. Повод беа владините одлуки за
земјоделските бенефиции и зголемување на пензиите.
Но, 70% од граѓаните не почувствувале ништо од владините политики.
Ова е податок од последната анкета на ИРИ, според која паѓа рејтингот
на владината политика.
Според американскиот институт ИРИ, кој ја спроведе анкетата паднал рејтингот на ВМРО-ДПМНЕ од 30 на 26%.
Пораснал рејтингот опозициската СДСМ од 8 на 11%. ДУИ има цврсти
11%, а ДПА речиси двојно помалку - 5%. Владините НСДП 2% и ДОМ 1%.
Стигнаа и првите реакции. Од ДПА не ги признаваат резултатите, сметаат дека оваа е притисок за да нема предвремени избори.
За А1 велат, дека од коалициските партнери ќе бараат да се оди на предвремени избори.
Што одговориле граѓаните за популарноста на премиерот и претседателот?
Над половина од испитаниците одговориле дека на Груевски би му дале уште еден мандат, а на Црвенковски не.
На прашањето дали се чувствувате сигурно, 58% од граѓаните
одговориле дека се чувствуваат несигурно. Исто толкав е процентот на
граѓани што мислат дека невработеноста се зголемува.
Во однос на евроинтеграциите исклучително голем е процентот на
граѓани кои сакаат членство во ЕУ, дури 94%. Сличен е и соодносот со
НАТО членството - 89% за, но само под уставното име.
Доколку името е услов за влез во алијансата, тогаш 77%.
Анкетата е спроведена на 14 декември минатата година врз 1.100 испитаници.
|
Постирано од: Vladimir88
Датум на внесување: 15.Јануари.2008 во 14:50
ДУИ има цврсти 11%, а ДПА речиси двојно помалку - 5
Барем анкетава кажува колку албанци има на нашата територија...
-------------
http://www.youtube.com/watch?v=B9-eAYHooUo -
Linkin Park - Crawling
|
Датум на внесување: 15.Јануари.2008 во 16:16
Da be se trese zemjata so sekoja rekonstrukcija na vlada, tresla se gora, rodio se mis
BTW ova ne e rekonstrukcija, ova e neotpovikliva ostavka od licni pricini.
------------- ...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...
|
Датум на внесување: 15.Јануари.2008 во 19:28
Neonic напиша:
аџија напиша:
едно браво од мене.
|
Vaka "od licni pricini" i so zamolcuvanja, lugjeto se likvidiraa od politickite pozicii, i sceni vo vremeto na Tito, i drugi diktatori... Koj e idol na Gruevski???Hm..se prasuvam...
|
контрадикторен си. нели го идеализираше Тито и неговото време? сеа шо???
а инакку, воопшто ова не се случајни оставки. Туку баш ако приметивте оние министри шо најслабо си ја вршеа работата. ама без конфронтации внатре во коалицијата, грујо еден по еден успева милом да ги истера.
тоа е доблест на јак политичар.
|
Датум на внесување: 15.Јануари.2008 во 19:29
moira напиша:
Da be se trese zemjata so sekoja rekonstrukcija na vlada, tresla se gora, rodio se mis
BTW ova ne e rekonstrukcija, ova e neotpovikliva ostavka od licni pricini. |
ova e rezultat na neodgovornosta na ministerot za nekolku potezi..BTW ne treba nie da se raspravame za toa - zenata i taka trebase da si odi...mnogu e stara za politika
|
Постирано од: inessX
Датум на внесување: 15.Јануари.2008 во 22:36
ova e rezultat na neodgovornosta na ministerot za nekolku potezi..BTW
ne treba nie da se raspravame za toa - zenata i taka trebase da si
odi...mnogu e stara za politika
mozebi i ne e tolku stara kolku sto ne e spremna za politika za strucnosta na resorot koj go vodese mozebi e ,no politikata ne e smetkovodstvo
|
Постирано од: novace
Датум на внесување: 15.Јануари.2008 во 23:47
Neonic напиша:
|
Изненаден сум од повеќе од мојов колега..оти тој ете не разбира..она што на секој нормален му е одамна јасно..
Дека министрите и фунционерите се потрошен материјал во една машинерија условно кажано..односно наречена ВЛАДА..
На пример ..си заминува некој фунционер од ВЛАДАТА исто како што и при замнена на маслото во моторот ..се менува истовремено и филтерот за масло..ова важи за сериозните „возачи„..како превентивна мерка.
Повремено и свеќици менува , гуртни на кочници..а по одреден период и гуми...секако менува со НОВИ..а не веќе „излижани„
Ако пак пролупа моторот ..ееее тогаш оди и моторот..односно Владата..на Избори секако.
пс
А за колегава малку подоле..ете и тој ме изненадува во секидневното мууу очекување оти ќе „паднела„ ВЛАДАТА..
Се некако ме подсетува на прикаската со лисицата..која идеејќи позади овенот УГИЧ (предводник) се си мислела оти скоро ќе му „паднат„..тие што се клателе меѓу нозе..секако.
Се мисли на „белите бубрези„.. речено кафеански.
А некаква идолатрија..досега не забелчежувам..отио се е оригинално..и досега невидено на овие простори..
Затоа и рејтингот и ден денес му е екстремно висок..и спред најновите објавенио сознанија од некои анкети..пак ќе победи поубедливо од порано..за разлика од „граѓанино„..
Има повеќе за анкетите во неколку денешни весници.
------------- Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
Датум на внесување: 16.Јануари.2008 во 03:29
novace напиша:
Изненаден сум од повеќе од мојов колега..оти тој ете не разбира..она што на секој нормален му е одамна јасно..
Дека министрите и фунционерите се потрошен материјал во една машинерија условно кажано..односно наречена ВЛАДА..
На пример ..си заминува некој фунционер од ВЛАДАТА исто како што и при замнена на маслото во моторот ..се менува истовремено и филтерот за масло..ова важи за сериозните „возачи„..како превентивна мерка.
Повремено и свеќици менува , гуртни на кочници..а по одреден период и гуми...секако менува со НОВИ..а не веќе „излижани„
Ако пак пролупа моторот ..ееее тогаш оди и моторот..односно Владата..на Избори секако.
пс
А за колегава малку подоле..ете и тој ме изненадува во секидневното мууу очекување оти ќе „паднела„ ВЛАДАТА..
Се некако ме подсетува на прикаската со лисицата..која идеејќи позади овенот УГИЧ (предводник) се си мислела оти скоро ќе му „паднат„..тие што се клателе меѓу нозе..секако.
А некаква идолатрија..досега не забелчежувам..отио се е оригинално..и досега невидено на овие простори..
Затоа и рејтингот и ден денес му е екстремно висок..и спред најновите објавенио сознанија од некои анкети..пак ќе победи поубедливо од порано..за разлика од „граѓанино„..
|
ajde pa zar ne ti zdosadi tolku da ja falis vladata pa neli e pointeresno koga imas svoe mislenje...ama dobro
|
Датум на внесување: 16.Јануари.2008 во 03:31
PAVLIN напиша:
moira напиша:
BTW ova ne e rekonstrukcija, ova e neotpovikliva ostavka od licni pricini. | ova e rezultat na neodgovornosta na ministerot za nekolku potezi..BTW ne treba nie da se raspravame za toa - zenata i taka trebase da si odi...mnogu e stara za politika |
I togas sto tuku diskutiras za toa i cumu ovakva tema si otvoril
|
Датум на внесување: 16.Јануари.2008 во 03:42
moira напиша:
PAVLIN напиша:
moira напиша:
BTW ova ne e rekonstrukcija, ova e neotpovikliva ostavka od licni pricini. | ova e rezultat na neodgovornosta na ministerot za nekolku potezi..BTW ne treba nie da se raspravame za toa - zenata i taka trebase da si odi...mnogu e stara za politika |
I togas sto tuku diskutiras za toa i cumu ovakva tema si otvoril |
zatoa sto diskusijava na forumov e tolku bez koncept sto nema sto pointeresno da kazes...pozdrva
|
Постирано од: Neonic
Датум на внесување: 16.Јануари.2008 во 03:51
novace напиша:
Neonic напиша:
|
пс
|
Ne rekov deka ne e za menuvanje, ili ne trebala da si odi... Megjutoa MNOGU E KONTRADIKTORNO koga kazuva "jas si go vodev resorot mnogu uspesno, napraviv golem napredok a sepak si odam"
Minister ne dava otstavka koga napravil nesto dobro vo drzavata, tuku naprotiv...
Samo se zaprasav kade e transparentnosta na Vladata i instituciite, pred narodot koj gi izglasal?????????
Licni pricini, ne pominuva kaj mnogu Demokratski zemji...Narodot ne ja plakjase nea da raboti za "licni pricini" pa sega da moze da si odi "od licni pricini"
I dva funkcioneri koi si odat za neceli dva meseci "od licni pricini" hm....ocigledno nesto tuka ne e transparentno...
|
Датум на внесување: 16.Јануари.2008 во 08:05
Ова е тивка реконструкција на владата. 100%
|
Датум на внесување: 16.Јануари.2008 во 14:49
palancanski напиша:
Ова е тивка реконструкција на владата. 100% |
Формата е сосема небитна...важна е суштината..
А менување на веќе „изгореното„ масло за подмачкување и негова замена..никој не ја разбира трагично..
И дека се така се работи ..се до Изборите..
Ова ..повеќе се однесува на погорниот колега..кому ништо не му било транспарентно??
пс
Па му велам:
Погледај најпрво во кабинетот на оној кој треба да си оди што побрзо..оти на многумина им е смачено од неговите недела...
А и советниците..уф уф уф..кои ние му ги плаќаме???
|
Датум на внесување: 16.Јануари.2008 во 15:47
Знам дека многу работи треба да се сменат во министерствата, но за жал нас никој не нё прашува. Ние сме интересни само пред изборите.
|
Постирано од: majstorce62
Датум на внесување: 16.Јануари.2008 во 16:35
Умна жена и со доблести. Можеше и порано да се одлучи на овој чекор. Ама така е секогаш со чесните.
------------- БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
Датум на внесување: 16.Јануари.2008 во 19:55
majstorce62 напиша:
Умна жена и со доблести. Можеше и порано да се одлучи на овој чекор. Ама така е секогаш со чесните. |
koja umna zena bre....starica koja ne znae sto e desktop i internet, kako i pola miistri vo vladata...MANEVSKI, MESKOV, JANAKIEVSKI, JANKULOVSKA...itn....sramota i posle nemame stranski investicii...e pa nema
|
Постирано од: +PRIPOR+MACEDONIAn+
Датум на внесување: 16.Јануари.2008 во 23:00
Stom nesto se menuva,znaci se raboti:-)..Ostajte gi neka si davaat ostavki oni toa im e rabota..
|
Датум на внесување: 16.Јануари.2008 во 23:45
PAVLIN напиша:
majstorce62 напиша:
Умна жена и со доблести. Можеше и порано да се одлучи на овој чекор. Ама така е секогаш со чесните. |
koja umna zena bre....starica koja ne znae sto e desktop i internet, kako i pola miistri vo vladata...MANEVSKI, MESKOV, JANAKIEVSKI, JANKULOVSKA...itn....sramota i posle nemame stranski investicii...e pa nema
|
Многу грешиш бре колега..
Еве ти за пример ...овдеспоменатиот од тебе министер ЈАНАКИЕВСКИ беше промотор за воведување на интернет пристап на корисниците на фирмата каде што беше директор..на ВОДОВОД и канализација..
За да си ја пријавиш и или корегираш состојбата на твојот водомер..
И само што му посочив на некои проблеми непредвидени во програмот..тој влезе во Владата..и проектот сеуште си е таков..каков што го остави..мислам посочениот проблем од мене сеуште не е отклонет..што само ми укажува дека таму ...само тој ја „бркаше„ работа ..за Е-пристап до фирмата Водовод..
И другпат ...без паушални изјави..секако без подлога и непроверени..
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 01:02
novace напиша:
Многу грешиш бре колега..
Еве ти за пример ...овдеспоменатиот од тебе министер ЈАНАКИЕВСКИ беше промотор за воведување на интернет пристап на корисниците на фирмата каде што беше директор..на ВОДОВОД и канализација..
За да си ја пријавиш и или корегираш состојбата на твојот водомер..
И само што му посочив на некои проблеми непредвидени во програмот..тој влезе во Владата..и проектот сеуште си е таков..каков што го остави..мислам посочениот проблем од мене сеуште не е отклонет..што само ми укажува дека таму ...само тој ја „бркаше„ работа ..за Е-пристап до фирмата Водовод..
И другпат ...без паушални изјави..секако без подлога и непроверени..
|
voveduvanjeto na internetot vo javnite pretprijatija ne e zasluga na Mileta tuku toa e po direktiva na vladata i gradot...a ako milsis deka Mile ne treba da bide spomnta kako kompjuterski nepismen togas daj mi eden posilen dokaz...jas licno sum go videl kolku znae da raboti ...megjutoa ne sakam da vodam jalova diskusija...sepak za edno vakvo ministerstvo kakvo sto e MNTV treba covek koj sto barem ima dve godini iskustvo vo rabota so nedviznosti, telekomunikacii, transposrt itn...ne Mile - kilaviot koj ne znae kaj se nasol...ama sepak ima crvena CLENSKA
Ps: na sekoja vlada i odgovara na vakvo ministretsvo da sedi nepismen covek za da moze da se pravat ujdurmi toa ne e nisto novo..samo do koga
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 01:15
PAVLIN напиша:
voveduvanjeto na internetot vo javnite pretprijatija ne e zasluga na Mileta tuku toa e po direktiva na vladata i gradot...a ako milsis deka Mile ne treba da bide spomnta kako kompjuterski nepismen togas daj mi eden posilen dokaz...jas licno sum go videl kolku znae da raboti ...megjutoa ne sakam da vodam jalova diskusija...sepak za edno vakvo ministerstvo kakvo sto e MNTV treba covek koj sto barem ima dve godini iskustvo vo rabota so nedviznosti, telekomunikacii, transposrt itn...ne Mile - kilaviot koj ne znae kaj se nasol...ama sepak ima crvena CLENSKA
Ps: na sekoja vlada i odgovara na vakvo ministretsvo da sedi nepismen covek za da moze da se pravat ujdurmi toa ne e nisto novo..samo do koga
|
Очигледно бегаш од сржта на наметнатиот од тебе проблем...
И сеуште конечно не си разбрал..што преставува поимот министер..барем во овој состав на Владата..
А за претходните ..сигурно дека ќе се најдеш..
пс
Инаку за неписмените министри ..сосема си во право..мислам на поранешните..кои седеа тамо и беа..буквално кажано јанкесеџии..барем такви ги преставија од здружението на превозници и транспортери..со некогаш многу актуелните ЦЕМТ дозволи...
Посебно јас (ќе) се сеќавам на оној глаучот од дуи..
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 01:42
pretpostavuvam deka sme na ista strana a toa e nepoliticki opredeleni...i zaradi toa nema da vleguvam so tebe vo diskusija koj bil podobar...za tie pred DPMNE gi znam sto napravija ...jas se plasam sega da ne se sluci istoto...kako moze firma koja e 20 dena registrirana d agradi hotel vo centar...i po cija direktiva e ...ova ne e napad na policari od strana na opozicijaa tuku mene licno me interesira kako e toa mozno i nikoj da ne dae otcet zatoa...ako se prodolzi vaka Gvujo moze da izleze pomangup i od negoviot ucitel LJ Georgievski...i te molam ne mi gi brani segasnive bez argumenti zasto nema da odgovoram...i uste ednas ne zalam sto SDSM padna...
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 01:49
PAVLIN напиша:
pretpostavuvam deka sme na ista strana a toa e nepoliticki opredeleni...i zaradi toa nema da vleguvam so tebe vo diskusija koj bil podobar...za tie pred DPMNE gi znam sto napravija ...jas se plasam sega da ne se sluci istoto...kako moze firma koja e 20 dena registrirana d agradi hotel vo centar...i po cija direktiva e ...ova ne e napad na policari od strana na opozicijaa tuku mene licno me interesira kako e toa mozno i nikoj da ne dae otcet zatoa...ako se prodolzi vaka Gvujo moze da izleze pomangup i od negoviot ucitel LJ Georgievski...i te molam ne mi gi brani segasnive bez argumenti zasto nema da odgovoram...i uste ednas ne zalam sto SDSM padna... |
Штом самиот изрази согласност оти сме исти односно неопределени..тогаш зашто ти треба и ова :
ne mi gi brani segasnive bez argumenti zasto nema da odgovoram
???
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 02:44
novace напиша:
PAVLIN напиша:
pretpostavuvam deka sme na ista strana a toa e nepoliticki opredeleni...i zaradi toa nema da vleguvam so tebe vo diskusija koj bil podobar...za tie pred DPMNE gi znam sto napravija ...jas se plasam sega da ne se sluci istoto...kako moze firma koja e 20 dena registrirana d agradi hotel vo centar...i po cija direktiva e ...ova ne e napad na policari od strana na opozicijaa tuku mene licno me interesira kako e toa mozno i nikoj da ne dae otcet zatoa...ako se prodolzi vaka Gvujo moze da izleze pomangup i od negoviot ucitel LJ Georgievski...i te molam ne mi gi brani segasnive bez argumenti zasto nema da odgovoram...i uste ednas ne zalam sto SDSM padna... |
Штом самиот изрази согласност оти сме исти односно неопределени..тогаш зашто ти треба и ова :
ne mi gi brani segasnive bez argumenti zasto nema da odgovoram
???
|
aj pogodi..pa ti pisuvas kako brat da ti e Gvujo
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 06:04
Досега Македонија немала добра влада. За актуелната можеме да судиме кога ќе и заврши мандатот. Дотогаш оставете ја мирно да работи.
|
Постирано од: OUST
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 16:58
palancanski напиша:
Досега Македонија немала добра влада. За актуелната можеме да судиме кога ќе и заврши мандатот. Дотогаш оставете ја мирно да работи. |
Тешко нас ако ги оставаме владите да си работат по 4 години, без да реагираме за нивните глупости што ги прават!
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 17:32
кај нас „владите“ работеа 16 години без никаков отчет, а сега на Грујо не му се дава ни 2 години???
каква комуњарска багра...
|
Постирано од: +PRIPOR+MACEDONIAn+
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 21:15
se slozuvam so tebe,komunjarska bagra...
|
Постирано од: intel
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 21:19
Во тие 16 години, 8 се на ДПМНЕ.
-------------
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 22:10
intel напиша:
Во тие 16 години, 8 се на ДПМНЕ. |
Грешка..
Кога пијаниот бараше и доби (од поглупавиот) дозвола за да влезе во Владата и да ја „поправи„ состојбата во државата (секако на полошо..а резултат од тоа е и Охрискиот „договор„) тоа се смета како „техничка влада„..
Истиот штос на црвениве кмери ...тие повторно се обидоа и на сегашниов премиер да му го „протурат..ама овој беше троа поумен од преходниот..и сеќавајќи се на се што и направија на државата на македонците..
Затоа и толку лелекаат насекаде...ама без ефект кај Избирачите...и во наредните мандати кои овој ..сигурно...ќе ги добива.
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 22:16
АХ, и ХА. Секој има право да живее во својата заблуда.
-------------
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 22:34
intel напиша:
АХ, и ХА. Секој има право да живее во својата заблуда. |
Истото тоа сакав и јас да ти го кажам..за да подоцна не речеш оти навреме не сум те информисал..
пс
Да не си случајно ...и ти љубител на не-делата од црвените кмери кај нас?
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 22:40
Ма јок, јас немам нишчо со баграта од КПМ која подоцна стана ДПМНЕ.
Него темава е Реконструкција.
Леле мајко ќе биде на'пролет а ? Грујо ќе биде лидер ама во опозиција. Да не кажеш дека не сум те информисал на време
-------------
|
Постирано од: borec
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 22:41
intel напиша:
АХ, и ХА. Секој има право да живее во својата заблуда. |
Pochnuvajki od tvojata. Pa na kraj zavrzi so I..HA!!!
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 22:42
Ама ако те јавнам а?
-------------
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 22:47
Pu...pu...izgore loncheto....preteche mlekoto!!!!!
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 22:47
intel напиша:
Леле мајко ќе биде на'пролет а ? Грујо ќе биде лидер ама во опозиција. Да не кажеш дека не сум те информисал на време |
На која Пролет ..поконкретно мислиш ..кажи ми сега ..
За да не кажам после ...оти погрешно си ме информисал?
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 22:50
borec напиша:
Pu...pu...izgore loncheto....preteche mlekoto!!!!! |
Не се плаши, не се бој
novace напиша:
intel напиша:
Леле мајко ќе биде на'пролет а ? Грујо ќе биде лидер ама во опозиција. Да не кажеш дека не сум те информисал на време |
На која Пролет ..поконкретно мислиш ..кажи ми сега ..
За да не кажам после ...оти погрешно си ме информисал?
|
Ќе бидеш благовремено известен, разбира се. -------------
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 22:55
intel напиша:
[QUOTE=borec] Pu...pu...izgore loncheto....preteche mlekoto!!!!! |
Не се плаши, не се бој
Mali NE SE k*rOPECAJ OVDE....MOLIM TE!!!!
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 23:09
borec напиша:
Mali NE SE k*rOPECAJ OVDE....MOLIM TE!!!! |
Е ако де...
Единствено сега тоа и им преостана..фалењето...од некојпат славните НЕ-јорганпалнинци..и (сигурно) продолжувачи на делото од сега напиканите во глувчешки дупки бедни остатоци на банди од црвените кмери.
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 23:19
Видете со Тачи, он едно време им кажа на новинарите дека сега го контролишат Бардовци. Може ќе ви се најде.
-------------
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 23:26
intel напиша:
Видете со Тачи, он едно време им кажа на новинарите дека сега го контролишат Бардовци. Може ќе ви се најде. |
Па таква му е и задачата..
Да брка и присилно „лечи„ остатоци од црвените кмери во Македонија..
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 23:28
Значи те чека жолто комбе пред врата, а ?
-------------
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 23:32
intel напиша:
Видете со Тачи, он едно време им кажа на новинарите дека сега го контролишат Бардовци. Може ќе ви се најде. |
A ti veke si se rasprashal a?? E sto taka...si vikash moze posle vleguvanjeto vo NATO KE NEMOZESH MESTO DA NAJDESH OD SDSM-OVCI????
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 23:35
borec напиша:
A ti veke si se rasprashal a?? E sto taka...si vikash moze posle vleguvanjeto vo NATO KE NEMOZESH MESTO DA NAJDESH OD SDSM-OVCI????
|
Велат..добро информисан како другарчево..пола (му е) завршена работа(та).
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 23:46
novace напиша:
borec напиша:
|
Велат..добро информисан како другарчево..пола (му е) завршена работа(та).
|
Dobri si se tie......za toa ALL da im e....SE navreme si obezbeduvaat..eve i BUCHKO gledash??? Ushte sega si faka mesto za u zatvor...po nego da ne ostane pokuso i Makradulis....samo Shekerinska ke cheka izgleda da se izgradi NOVIOT DEL...pa taka malce DA SE PRCKA NIZ NEGO...kako LIDERSKA POZICIJA, neli???
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 23:55
borec напиша:
Dobri si se tie......za toa ALL da im e....SE navreme si obezbeduvaat..eve i BUCHKO gledash??? Ushte sega si faka mesto za u zatvor...po nego da ne ostane pokuso i Makradulis....samo Shekerinska ke cheka izgleda da se izgradi NOVIOT DEL...pa taka malce DA SE PRCKA NIZ NEGO...kako LIDERSKA POZICIJA, neli???
|
Патем речено..еве ти овде го спомена и бУЧКота..
А знаеш ли дека е од Демир-Хисарската нахија..само незнам која му е задната пошта...
А тамо е и најголемата болница за „забегани„ во Македонија..
Ех ..кој ли се ни доаѓа во скопјево???!!
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2008 во 23:58
Go vleche nostalgija velish, a??
|
Датум на внесување: 18.Јануари.2008 во 00:02
borec напиша:
Go vleche nostalgija velish, a??
|
Судбина..велат и од неа не се бега(ло)???!!
|
Датум на внесување: 18.Јануари.2008 во 06:20
А да се вратиме на реконструкцијата?
|
Датум на внесување: 18.Јануари.2008 во 14:15
palancanski напиша:
А да се вратиме на реконструкцијата? |
Се знае дека е крајно време..за ДЕ-комуњаризација на населението во Македонија..
пс
После се ќе си оди по природен пат...како и кај сите нормални земји...каде комунизмот не фатил корен(че).
|
Датум на внесување: 18.Јануари.2008 во 17:12
novace напиша:
Се знае дека е крајно време..за ДЕ-комуњаризација на населението во Македонија..
пс
После се ќе си оди по природен пат...како и кај сите нормални земји...каде комунизмот не фатил корен(че).
|
ti povtorno so toa komunistite...izgleda deka BC strasno te isplasil...ili ne daj boze Kiro Gligorov...znaes li deka komunizmot padna so berlinskiot zid ili ti uste zivees vo dupkata...vo RM polosi od komunistite se samo nekomunistite
|
Датум на внесување: 18.Јануари.2008 во 21:11
Da te prasam Ti kade spagjas Iskrena da bidam ne znam i ne veruvam deka postoi razumen, inteligenten covek, zitel na Makedonija, koj ne e uplasen od papata ili od ednookiot, duri i nivnite sorabotnici i partiski vojnici se uplaseni od papata (megutoa kaj niv stravot e od druga priroda)
|
Постирано од: Quentin
Датум на внесување: 18.Јануари.2008 во 22:03
Грујче добро работи, само преакцентираниот медиумски cover ми е смешна работа...ама и тоа пали кај гладнава раја...Ако е паметен, може да извлече корист од предвремени избори...само да не му се налути Тачи па да почне да решета со калашњиков
------------- http://www.thirdchapter.blog.mk - http://www.thirdchapter.blog.mk
http://www.poetryandbeyond.blog.com.mk - http://www.poetryandbeyond.blog.com.mk
|
Датум на внесување: 18.Јануари.2008 во 23:10
PAVLIN напиша:
ti povtorno so toa komunistite...izgleda deka BC strasno te isplasil...ili ne daj boze Kiro Gligorov...znaes li deka komunizmot padna so berlinskiot zid ili ti uste zivees vo dupkata...vo RM polosi od komunistite se samo nekomunistite
|
Ептен лошо го зло-употребуваш Хавел-а...на кого неројатно не си му ни до колената..
пс
Навистина сум уплашен од можноста мојата држава Македонија во иднината да ја управуваат од тебе споменатите лидери на македонските црвените кмери..
|
Датум на внесување: 18.Јануари.2008 во 23:14
Luge bre, kako ne vi e jasno. Novace e komunist so tapija koj e ocigledno mnogu uplasen od cepkanjeto po kodosite. Mora taka , ne mu se lutete.
-------------
|
Датум на внесување: 18.Јануари.2008 во 23:21
intel напиша:
Luge bre, kako ne vi e jasno. Novace e komunist so tapija koj e ocigledno mnogu uplasen od cepkanjeto po kodosite. Mora taka , ne mu se lutete. |
Да не е спротивното нели....колега Интел ...а?.
пс
И ако си чистокрвен македонец како што самиот си изјави некаде на форумов..зашто не пишуваш на КИРИЛИЦА..која е патем речено и обврзувачка за сите учесници на форумов..
А ти не си некој исклучок од тоа правило?
Или можеби и си..шчо велиш на теа мајкино?
|
Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 20:15
Zamislete, na Novace mu smetalo pisuvanjeto na latinica i spored nego cistokrvnite makedonci se poznavale spored pisuvanjeto, sekako na kirilicno pismo....ovoj podatok navistina go nemav vo moite fajlovi....Blagodaram na informacijata CISTOKRVEN MAKEDONECU
|
Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 21:33
moira напиша:
Zamislete, na Novace mu smetalo pisuvanjeto na latinica i spored nego cistokrvnite makedonci se poznavale spored pisuvanjeto, sekako na kirilicno pismo....ovoj podatok navistina go nemav vo moite fajlovi....Blagodaram na informacijata CISTOKRVEN MAKEDONECU |
Па колешке moira..патем речено и не мора се веднаш да си го припишуваш на срце ..како да е за тебе наменето..нели!
Твоето видување искажано овде е само како некоја несакана колатерална штета од објаснението упатено до „чистокрвното македончиште..погоре само споменато ...
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 20.Јануари.2008 во 01:31
PAVLIN напиша:
еве еден текст на оваа тема, кој е следниот
Вера Рафајловска поднесе оставка
http://a1.com.mk/vesti/novinar-email.asp?NovinarID=15&VestID=88526 - Анета Додевска
|
|
|
|
14.01.2008 16:31
|
Вера Рафајловска |
| |
Министерката за економија Рафајловска ја напушта владата. Си
поднесува оставка од министерската позиција. Партиски притисок или
сопствена одлука стои зад повлекувањето?
Во изјава за А1 Рафајловска вели, дека се работи за нејзина одлука.
„Се повлекувам од лични причини. Го водев ресорот давајќи максимум
од себе, работев со најголем интегритет и за интересите на државата“,
изјави Вера Рафајловска.
На прашање на А1, дали зад нејзината оставка стои партиски притисок, министерката негира.
„Видливи се резултатите во ресорот со кој раководам. Јас бев прв
министер што ги укина дискреционите права во одлучувањето, наметнав нов
стил на работа во сегашната владејачка гарнитура“.
Од матичната партија на Рафајловска НСДП потврдуваат, дека министерката сака да замине.
Дали Петковски ќе ја разубеди? Рафајловска вели, мојата одлука е конечна.
За ваквиот потег веќе бил информиран и премиерскиот кабинет. Во
политички кругови веќе се лиферуваше и сценариото дека министерката
заминува поради незадоволството што веќе подолго време тлеело на
релација Рафајловска и економските министри од најголемата владејачка
партија ВМРО-ДПМНЕ.
Најизразени беа несогласувањата меѓу Рафајловска и вицепремиерот
Ставрески испливаа на површина во случајот со клучниот владин
енергетски проект, продажбата на ТЕЦ Неготино.
Тогаш министерката одби да го официјализира договорот со ХАЧ,
префрлајќи ја топката кај вицепремиерот Ставрески. На крај проектот
пропадна.
Од партијата на Тито Петковски велат, дека ресорот економија останува под водство на НСДП.
|
Види ама реконструкција. Смениле еден шраф-(министер) на точакот од автомобилот-(владата) и одма, бурно и громогласно- НАПРАВИЈА РЕМОНТ(РЕКОНСТРУКЦИЈА) на (автомобилот)Владата. А, бе каков ремонт, со замена на еден шраф се прави ли ремонт- а патем шрафот е стар и мораше да откаже, но пред тоа имаше задача да утепа народ. Дали разбирате или не?!
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Датум на внесување: 21.Јануари.2008 во 01:56
i ova li ne e rekontsrukcija ....
Колективна оставка на функционерите на ДПАНад стотина функционери на владината ДПА поднесоа оставка пред партиското раководство.
На ваков чекор, министрите, пратениците, како и директорите на
јавните претпријатија и другите државни институции се одлучија, откако
синоќа во Тетово од нив тоа го побарал партискиот лидер Мендух Тачи.
Наводно, причина за ваквиот чекор лежи во лошиот рејтинг на
партијата која, според последната анкета на ИРИ, има двојно помал
рејтинг од опозиционата ДУИ.
Првичната реакција на партијата беше дека не ги признаваат овие
резултати, но по синоќешната одлука на партиското претседателство
очигледно дека вината почна да ја бараат и во сопствените редови.
Од сите поднесени оставки, за тоа кои ќе бидат прифатени а кои не, ќе одлучи партискиот лидер.
За ваквата одлука, денеска молк во ДПА.
„Најверојатно ќе има прес конференција, јас не сум тука во името на партијата да објаснувам“, изјави Имер Селмани.
Без коментар се и во владата на Македонија.
„Премиерот и лидерот на ДПА Мендух Тачи се во редовна комуникација,
обврзана со секојдневното работење на владата и на парламентарното
мнозинство. За конкретниов случај сепак нема да се изјасниме и нема да
коментираме како Влада на РМ“, рече Ивица Боцевски, портпарол на Влада.
Но, дали преку овој чекор владината коалиција влегува во криза.
Новите социјалдемократи немаат сознанија за незадоволство од
партнерувањето на ДПА во владата.
„Сигурни, ако еден од коалиционите партнери не е задоволен со
правилата на игра или со третманот, ако сакате и статусот во владата,
тој може тоа легитимно да го постави. Јас можам да ви кажам дека ДПА
досега тоа не го побарала ниту од НСДП, а дали побарале од ВМРО и од
премиерот, за тоа немам информации“, вели Тито Петковски, НСДП.
Лидерот на НСДП е задоволен од рејтингот на сопствената партија, но
не и со некои партиски предвидувања за тоа која партија колку
пратенички места би добил, доколку утре би се одржале изборите.
„Според оваа симулација што ја прават некои медиуми, ДУИ треба да
добие 20, ДПА треба да добие 14 пратеници со 5% поддршка, НСДП треба да
добие 2 мандата со 2% поддршка, тоа се ординарни неточности“, додаде
Петковски.
Петковски рече дека е подготвен и за предвремени избори, доколку за таков чекор се одлучат коалиционите партнери.
Но, дали ова е крајната цел на поднесените оставки во ДПА, или тоа е знак за нарушени односите меѓу владините партнери.
Во меѓувреме, во јавноста се шпекулира и за можни партиски
поместувања во владините ресори, но сепак со нивниот официјален став за
ново настанатата ситуација ДПА најави дека ќе излезе утре пред јавноста.
|
Постирано од: DJAKONDO
Датум на внесување: 21.Јануари.2008 во 12:15
toa e samo eden od serijata trikovi na Tachi vojvodata
------------- Изјавувам дека ги прочитав условите за користење на форумот и со истите се согласувам и ги прифаќам
s.r. Dzaki
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 21.Јануари.2008 во 15:42
PAVLIN напиша:
i ova li ne e rekontsrukcija ....
Колективна оставка на функционерите на ДПАНад стотина функционери на владината ДПА поднесоа оставка пред партиското раководство.
На ваков чекор, министрите, пратениците, како и директорите на
јавните претпријатија и другите државни институции се одлучија, откако
синоќа во Тетово од нив тоа го побарал партискиот лидер Мендух Тачи.
Наводно, причина за ваквиот чекор лежи во лошиот рејтинг на
партијата која, според последната анкета на ИРИ, има двојно помал
рејтинг од опозиционата ДУИ.
Првичната реакција на партијата беше дека не ги признаваат овие
резултати, но по синоќешната одлука на партиското претседателство
очигледно дека вината почна да ја бараат и во сопствените редови.
Од сите поднесени оставки, за тоа кои ќе бидат прифатени а кои не, ќе одлучи партискиот лидер.
За ваквата одлука, денеска молк во ДПА.
„Најверојатно ќе има прес конференција, јас не сум тука во името на партијата да објаснувам“, изјави Имер Селмани.
Без коментар се и во владата на Македонија.
„Премиерот и лидерот на ДПА Мендух Тачи се во редовна комуникација,
обврзана со секојдневното работење на владата и на парламентарното
мнозинство. За конкретниов случај сепак нема да се изјасниме и нема да
коментираме како Влада на РМ“, рече Ивица Боцевски, портпарол на Влада.
Но, дали преку овој чекор владината коалиција влегува во криза.
Новите социјалдемократи немаат сознанија за незадоволство од
партнерувањето на ДПА во владата.
„Сигурни, ако еден од коалиционите партнери не е задоволен со
правилата на игра или со третманот, ако сакате и статусот во владата,
тој може тоа легитимно да го постави. Јас можам да ви кажам дека ДПА
досега тоа не го побарала ниту од НСДП, а дали побарале од ВМРО и од
премиерот, за тоа немам информации“, вели Тито Петковски, НСДП.
Лидерот на НСДП е задоволен од рејтингот на сопствената партија, но
не и со некои партиски предвидувања за тоа која партија колку
пратенички места би добил, доколку утре би се одржале изборите.
„Според оваа симулација што ја прават некои медиуми, ДУИ треба да
добие 20, ДПА треба да добие 14 пратеници со 5% поддршка, НСДП треба да
добие 2 мандата со 2% поддршка, тоа се ординарни неточности“, додаде
Петковски.
Петковски рече дека е подготвен и за предвремени избори, доколку за таков чекор се одлучат коалиционите партнери.
Но, дали ова е крајната цел на поднесените оставки во ДПА, или тоа е знак за нарушени односите меѓу владините партнери.
Во меѓувреме, во јавноста се шпекулира и за можни партиски
поместувања во владините ресори, но сепак со нивниот официјален став за
ново настанатата ситуација ДПА најави дека ќе излезе утре пред јавноста.
|
Se e odnapred dogovoreno i dobro izrezjirano i zatoa taka izgleda, a pozadinata e tolku prozirna shto samo laik mozje toa da ne go primeti. Izgleda chudno ama vistinito e.
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Датум на внесување: 21.Јануари.2008 во 19:19
DJAKONDO напиша:
toa e samo eden od serijata trikovi na Tachi vojvodata |
Да беше бУЧКо премиер досега ...којзнае се што немаше да му понуди ..само да му се врати назад!!!??
|
Датум на внесување: 21.Јануари.2008 во 22:09
moira напиша:
BTW ova ne e rekonstrukcija, ova e neotpovikliva ostavka od licni pricini. |
znaci mozeme da kazeme deka pogolema rekonstrukcija na vladata e se poizvesna i deka se sprema nova koalicija so DUI...pz do nekoi slepi pri oci...
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 08.Мај.2009 во 00:56
Се најавува реконструкција на владата, што, доколку се случи, ќе биде прва во премиерувањето на Груевски. Во секоја нормална држава реконструкција на влада е нормална и вообичаена пракса, само кај нас е толку ретка појава, што дури е и за чудење... Колку министри ќе си ги спакуваат владините куферчиња, останува да почекаме и да видиме:
http://www.dnevnik.com.mk/default.asp?ItemID=63BAE66CD69FE74BA70B86EAF157BD79 -
|
Постирано од: lane62
Датум на внесување: 08.Мај.2009 во 11:47
lele , kolku k e treba da se menuva
1.minesterstvo za finansii
2.....................za odbrana
3.....................za obrazovanie
4.....................za nadvoresni raboti
5....................za pravda
6....................za kultura
7.....................transport i vrski
8.....................zemjodelie
9......................vnatresni raboti
ps.site navedeni likovi se izmisleni i nemaat vrska so realniot svet!
se izvinuvam ako nekoj se prepoznae..
------------- Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 08.Мај.2009 во 12:04
lane62 напиша:
lele , kolku k e treba da se menuva
1.minesterstvo za finansii
2.....................za odbrana
3.....................za obrazovanie
4.....................za nadvoresni raboti
5....................za pravda
6....................za kultura
7.....................transport i vrski
8.....................zemjodelie
9......................vnatresni raboti
ps.site navedeni likovi se izmisleni i nemaat vrska so realniot svet!
se izvinuvam ako nekoj se prepoznae.. |
Абе го заборави најважниот ......
------------- Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
Постирано од: lane62
Датум на внесување: 08.Мај.2009 во 12:06
stvarno
------------- Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
Постирано од: laki_bu
Датум на внесување: 08.Мај.2009 во 12:08
Датум на внесување: 08.Мај.2009 во 12:12
laki_bu напиша:
A PLEMIELOT |
|
Постирано од: laki_bu
Датум на внесување: 08.Мај.2009 во 12:14
bez smeenje nego stalno go zabolavate
|
Датум на внесување: 08.Мај.2009 во 12:17
laki_bu напиша:
bez smeenje nego stalno go zabolavate |
Џабе се трти пред камерите секогаш да биде прв.... Како смеевте да го пропуштите ????????
|
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 08.Мај.2009 во 13:18
За овој з афинансии почнав да се премислувам. Откако спроведе бруто плата почнаа секој месец пред 15 да ни даваат плата
-------------
|
Постирано од: kultuzin
Датум на внесување: 08.Мај.2009 во 13:20
mamamd напиша:
За овој з афинансии почнав да се премислувам. Откако спроведе бруто плата почнаа секој месец пред 15 да ни даваат плата
|
За реформи е потребно време...
|
Датум на внесување: 08.Мај.2009 во 14:16
Се думам и за оваа за култура, јака е, убава е, ко осиче е.
-------------
|
Датум на внесување: 11.Мај.2009 во 23:02
Шпекулации или вистина. Големата реконструкција на Груевски ќе ги чепне речиси сите министерства
Големата
реконструкција на Груевски ќе ги чепне речиси сите министерства, освен
за внатрешни. Министерствата за образование, за финансии за локална
самоуправа.
Се шпекулира и за надворешни работи на Милошоски.
Овде најверојатно ќе биде и најголемото изненадување, во игра за
министерското место е сегашниот советник на Груевски мартин Протоѓер,
бидејќи веќе бил во тимот за преговорите за името. Не е исклучена и
ротација на министерства меѓу ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ. И овојпат најверојатно
помалите коалициони партнери ќе останат со куси ракави. Високи партиски
извори велат ова било разговарано на извршниот комитет што се одржал
завчера. На Трајко Славевски му било понудено да биде гувернер, но
неофицијално тој одбил. За ова министерство во игра е сегашниот прв
човек за транспорт Миле Јанакиевски. Транспорт го очекува ДУИ.
Министерот
за локална Муса Џафери сакал да бега од Македонија, но како амбасадор
во Швајцарија. Груевски најверојатно ќе му го земе Министерството за
образование на Перо Стојановски за да го трампа со екологија на ДУИ. Во
игра е заменичката Соња Лепиткова. И Фатмир Бесими министерот на
економија нема да го задржи министерството поради спорот со ЕВН.
Вчера претседателот на Владата Груевски демантира дека ќе има реконструкција.
Демант денеска стаса и од Ахмети. Било прерано за било каква реконструкција.
Груевски
незадоволен на клучните позиции не ги сака, Трајко Славевски, Антонио
Милошоски но Муса Џафери на локална. На Славевски според информации на
Канал 5 му било понудено местото, но тој ја одбил оваа функција.
-------------
|
Датум на внесување: 15.Мај.2009 во 07:03
Ајде да видиме што е вистина. Ќе влезе/ ќе се врати ли Селмани во власта. Му помина ли времете на Тачи? http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=5C4A70B70FF2E642B91279ED637CD318 - Владината реконструкција ќе го внесе Селмани во власта?
-------------
|
Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 15.Мај.2009 во 19:45
mamamd напиша:
|
e da... ama makedonskiot sport se igra po strogi pravila... koi velat... prvo plukaj... pa posle gledaj kade si pluknal... i po potreba izvini se...
|
Датум на внесување: 15.Мај.2009 во 20:02
E arno ama ne dokazav, platata mi e namalena. Znaci redovnosta da, bidejki sega ingerenciite gi ima lokalnata, mozebi noviot gradonacalnik resi izvesno vreme da ja opravda doverbata koja mu ja dadovme
-------------
|
Датум на внесување: 15.Мај.2009 во 20:11
mamamd напиша:
E arno ama ne dokazav, platata mi e namalena. Znaci redovnosta da, bidejki sega ingerenciite gi ima lokalnata, mozebi noviot gradonacalnik resi izvesno vreme da ja opravda doverbata koja mu ja dadovme
|
ne e namalena... tvrdam....
a na strana toa sto sega i za vreme na odmorot ... draga koleske (ova kako bivs kolega se razbira)... se zema celosna plata ...so vkalkulirani hrana i prevoz... koi prethodno gi nemase... takaaa...???!!!!!!!
|
Датум на внесување: 15.Мај.2009 во 20:21
којсумјас напиша:
mamamd напиша:
|
ne e namalena... tvrdam....
a na strana toa sto sega i za vreme na odmorot ... draga koleske (ova kako bivs kolega se razbira)... se zema celosna plata ...so vkalkulirani hrana i prevoz... koi prethodno gi nemase... takaaa...???!!!!!!!
|
Parite se tie, dali sega ke bidat rasporedeni na 12 meseci ili porano koga zemavme 11 meseci nema golema razlika. Ke gi nema vetenite 10% taka od onie 30%?
-------------
|
Датум на внесување: 15.Мај.2009 во 22:14
mamamd напиша:
Parite se tie, dali sega ke bidat rasporedeni na 12 meseci ili porano koga zemavme 11 meseci nema golema razlika. Ke gi nema vetenite 10% taka od onie 30%?
|
Znaci ne e namalena platata.... takaaa... i plus ke ocekuvame da ima i pokacuvanje...
koe ni e (vi e) veteno... taka...
dole vlada... ups....
|
Датум на внесување: 15.Мај.2009 во 22:21
Влада може долу, само премиер нека остане горе А за земањето разлика, дај боже
-------------
|
Датум на внесување: 16.Мај.2009 во 02:01
А да оди само премиерот ????
Па другите сами ќе појдат по него......
|
Датум на внесување: 23.Мај.2009 во 08:33
Планови има. Веројатно за подобро. Да се надеваме.
Уште две партии во власта
На владејачката коалиција „За подобра Македонија“ ќе и' се приклучат
уште две партии. Извори од ВМРО-ДПМНЕ не ги обелоденуваат имињата на
партиите, но нагласуваат дека проширувањето на коалицијата не треба да
се доведува во врска со евентуална реконструкција на Владата. Тие не
соопштуваат за кои партии станува збор, но додаваат дека тие на
локалните избори освоиле меѓу 10 и 20.000 гласа.Истите извори
најавуваат и реформи во ВМРО-ДПМНЕ. Една од нив се однесува на
формирањето меѓународен секретаријат за билатерална и мултилатерална
соработка на партијата. Негова цел ќе биде подобрување на односите со
сестринските партии, а особено со Европската народна партија, која
претставува еден од клучните фактори во ЕУ.
-------------
|
Датум на внесување: 30.Мај.2009 во 18:13
Уште еден кандидат за реконструкција или никој ништо не им може на министрите од коалицијата. Ке научиме да работиме на начин на кој бараат донаторите или ке си тераме по свои- Со европски пари партиски вработувања или вработување на стручни лица? ЗА ВИНСКИОТ КАТАСТАР
На Фуере му скисна од Спасеновски
Ерван
Фуере, амбасадорот на ЕУ во Скопје, деновиве со писмо му се заканил на
министерот за земјоделство Ацо Спасеноски дека ќе биде прекината
европската парична поддршка за винскиот катастар зашто не се вработени
стручни лица, кои треба да го раководат и спроведат проектот. „Системот
не е одржлив без постојано вработување персонал на национално и на
регионално ниво, кој би бил обучен за да го менаџира и спроведува
проектот. Морам да ве потсетам дека вработувањето на овие специјалисти
беше предуслов, написмено прифатен од ваша страна, за финансиската
поддршка од Европската унија за развој на функционален вински менаџмент
и набљудувачки систем. Додека овој предуслов не се исполни, проектот
нема да се реализира - стои во писмото од Фуере до Спасенсоки. Фуере
и претходно му пишал на Спасеноски, но не добил одговор, а не успеал
ниту да договори средба со министерот за да се утврдат активностите.
Истото писмо Фуере го испратил и до вицепремиерот Ивица Боцевски, на
кое нагласил дека е ургентно.
-------------
|
Датум на внесување: 30.Мај.2009 во 18:25
Не можел ни средба да договори со господинот министер, кој сигурно е презафатен, ќе се расправа тој со ситна боранија како Фуере...пих... А кога треба да бараат пари, не чекаат ни да ги викнат! Цццц... бруки...
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 30.Мај.2009 во 18:28
ц ц ц ц ц ц.....
Изненадени сте ?????
Јас ни најмалку...
|
Постирано од: kultuzin
Датум на внесување: 20.Јуни.2009 во 18:24
Ставрески место Славески
Замена за Славески ќе биде вицепремиерот Зоран Ставрески. Најголем грев на Славески бил тоа што не покажал доволно почит кон премиерот и немал многу разбирање за проектите на функционерите на ВМРО-ДПМНЕ
Премиерот Никола Груевски наредната недела подготвува
реконструкција на Владата. Ваков предлог премиерот
Груевски токмел подолго време и деновиве за тоа ќе ги
информирал и коалиционите партнери, тврдат партиски
извори. Намерата на премиерот е да смени помалку од
третина од Владата за да ја избегне процедурата за избор на
нов кабинет, која бара враќање и на мандатот на
претседателот Ѓорге Иванов. На удар на Груевски, тврдат
истите извори, ќе бидат министерот за финансии Трајко
Славески, за правда Михајло Маневски и министерот за
образование Перо Стојановски. Замена за министерот
Славески ќе биде актуелниот вицепремиер за економски
прашања Зоран Ставрески. Резервнни варијанти за местото на
Славески, според извори од ВМРО-ДПМНЕ, биле министерот за
транспорт и врски Миле Јанакиески и директорот на Царина
Ванчо Каргов. Најголем грев на Славески е што не покажал
доволно почит кон премиерот и немал многу разбирање за
проектите на функционерите на ВМРО-ДПМНЕ. Со смената на
Славески, премиерот Груевски, наводно, ќе се обиде да се
испере и за проблемите со полнењето на буџетот, кој
покажува кусок во првите месеци од годинава. Смената на
министрите Маневски и Стојановски не е новина. За нив
подолго време се шпекулира во ВМРО-ДПМНЕ дека ќе заминат од
Владата. Маневски е жртвата за неуспешните судски
реформи, за кои постојано ни забележуваат Европската
унија и САД. И самите владини функционери признаваат дека
било залудно да се очекува Маневски да го реформира
судството, кога тој постојано бил на врвот на поранешниот
репресивен судски систем. Едноставно, не се разбирале,
како да разговарале со различни јазици, веројатно поради
генерацискиот јаз меѓу младите министри на Груевски и
Маневски. Пропаѓањето на неколку проекти, со кои се
идентификуваше Владата, е причина што Стојановски ќе го
напушти ресорот образование. Пред сè, се товари за лошо
менаџирање на проектите веронаука и екстерно тестирање
за наставниците, кои паднаа на Уставен суд. Во ДУИ велат
дека нема да иницираат реконструкција на Владата, но и дека
нема да се противат ако премиерот Груевски го побара тоа од
нив. Ако Груевски смени некој министер од ВМРО-ДПМНЕ, тогаш и
ДУИ ќе реконструира некој од своите министри. Пратеникот
Џевад Адеми вели дека ДУИ за ова прашање има изградено став од
порано, дека за смена на министри ќе одлучуваат партиските
органи, а не тесен круг на луѓе од тесното раководство, како
што било случај досега. Адеми објаснува дека прво за
евентуална смена на некој министер ќе расправа
Претседателството на ДУИ, а потоа и Централниот одбор. "Тоа
што таму ќе се одлучува, никој нема да може да го оспори",
објаснува Адеми. Неофицијално, ако се оди на
реконструкција на Владата, прв на удар од министрите на ДУИ ќе
бидат Неџати Јакупи од Екологија и Џелал Бајрами од Труд и
социјала. Незадоволство има и од работата на Муса Џафери
од Локална самоуправа, но тој може да падне само ако се оди на
поголеми промени во Владата.
Извор ВЕСТ
Конечно реконструкција...
И тоа токму на најслабите министерства...
-------------
|
Датум на внесување: 27.Јуни.2009 во 10:07
Vreme e imalo ili nemalo vistina vo konfuznive izjavi http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=5BDA0FEE019B684A9C676B9038669DF6 - Време е Маневски да си замине
-------------
|
Постирано од: МАРШАЛ
Датум на внесување: 27.Јуни.2009 во 10:10
vreme e da zamine ovaa nesposobna i antinarodna vlada ....... navistina , VREME E
------------- http://www.onlineyufilm.com/musicvideo.php?vid=42859a7cd" rel="nofollow - Ко овде не полуди , ТАЈ НИЈЕ НОРМАЛАН
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2009 во 08:06
Ќе има ли доблест Маневски да си даде оставка по сите шпекулации околу неговата плата/пензија. http://vesti.alfatv.com.mk/default.aspx?mId=-1&egId=1&eventId=9663 - - Хелсиншки го повикува Маневски да си даде оставка
-------------
|
Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 30.Јуни.2009 во 11:54
Slucajot so Manevski ke se razjasni i ke svatat site deka nema nisto od tie shpekulacii a ovaa Vlada nema da padni barem uste 10 god najmalku....Ponatamu da ne prognozirame no ako se najde nekoj podobar neka mu e so sreka...a za rekonstrukcijata nema nisto od toa samo muabeti na onie sto nemaat druga rabota
------------- Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2009 во 11:55
Реконструкција е потребна и тоа под итно.
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
|