Бисексуалци
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Секс
Опис на форумот: Неисцрпна, најчитана... најжешка тема...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=10385
Датум на принтање: 23.Ноември.2024 во 09:30 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Бисексуалци
Постирано од: eutanazia
Наслов: Бисексуалци
Датум на внесување: 17.Ноември.2007 во 19:56
Би почнале ли љубовна и сексуална врска со бисексалец а да сте свесни
дака тој има секс со мажи ( не постојано) и жени.
Или можеби тоа не сте го насетувале и не сте знаеле
Може ли жените да проголтаат такво нешто?!
|
Коментари:
Постирано од: zagor
Датум на внесување: 17.Ноември.2007 во 20:03
АЈДЕ БЕ ..Каква тема најдовте....
------------- ...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
Постирано од: Alexandar Mak
Датум на внесување: 17.Ноември.2007 во 20:30
eutanazia напиша:
Би почнале ли љубовна и сексуална врска со бисексалец а да сте свесни
дака тој има секс со мажи ( не постојано) и жени.
Или можеби тоа не сте го насетувале и не сте знаеле
Може ли жените да проголтаат такво нешто?!
|
zaso gi diskriminiras bisekualcite so "toj" bi mozat i zeni da bidat...
odnos so zeni bi ne bi mi precel (i onaka site zeni se po malku bi)...
|
Постирано од: Lady Blue
Датум на внесување: 17.Ноември.2007 во 21:18
Sekoj so svojata odluka iako sum jas mnogu protiv bi-rabotite i gay - rabotite zatoa sto toa ne e normalno , se krsat zakonite na prirodata - se rusi balansot. A toa dali se vo prasanje mazi ili zeni nema vrska znacenjeto e isto!
------------- I love life!!!
|
Датум на внесување: 17.Ноември.2007 во 21:47
Mislam deka megju zeni e nekako "poprirodno" otkolku negju mazi, a ova mi go potvrduvaat i mnogu zeni so sum gi prasal, na primer dali bacile nekoja drugarka vo usta, mnogu mi imaat potvrdeno, dodeka ako se sluci megju mazi veke vazi za -seriozna rabota-, tuka ne vikam dali bi cini ili necini, vikam samo deka sme mnogu razlicni mazite od zenite...
|
Датум на внесување: 17.Ноември.2007 во 22:59
Sestrata na eden moj drugar posle edna godina brak mazoti i i priznal dodeka bile vo intimnost, deka go onadel negoviot kum, ona mislela deka idele pivo da se napijat drugarive... oni... ...gadotii... use deca trebalo da napravi.... sabajleto otisla na advokat da pobara razvod, i pravilno
|
Постирано од: RebeL
Датум на внесување: 19.Ноември.2007 во 21:56
Ах ме гибнавте кај шо не треба
Lady Blue напиша:
Sekoj so svojata odluka iako sum jas mnogu protiv bi-rabotite i gay - rabotite zatoa sto toa ne e normalno , se krsat zakonite na prirodata - se rusi balansot. A toa dali se vo prasanje mazi ili zeni nema vrska znacenjeto e isto! |
Молим те немој да ми збораш за нормални работи во 21ви век. Не е нормално ни колите шо ги возиме, па ги возиме. Кое друго животно вози кола??? Колите не никнуваат од земја па да ги користиме ние. Природата не ги создала па пак ги возиме. Друг пример? Секс играчки. Природата не создава вибратори па многу СТРЕЈТ жени ги користат. Природата не создала КОНДОМИ па сепак се користат. Според природата, половиот акт е `измислен` -така да се изразам- за размножување. Кој од вас се секса само за да се размножи??? Мастурбацијата исто така не е природна (никое животно не мастурбира), па 90% од светската популација мастурбира. Уште примери можи??
Од друга страна, хомо и бисексуалноста ја има и кај сите животни, не само кај луѓето. Геј/би луѓето РОДЕНИ се со такви чувства, на никој не му текнува едно сабајле ко ќе стани „еј ај од денес јас ќе бидам педер, па другарите, родителите сите да ме понижуваат, да ме малтретираат, да ме омаловажуваат, да ме праат ненормален и болен“.
Ми се смачи веќе истово да го повторувам 50 милиони пати.... ама то ти е, таков сум, водолија, то ми е во карактер, сакам светот да го направам подобро место за живеење......
------------- -=Rules Are Made To Be Broken=-
ЗАЧУВАЈТЕ ЈА КИРИЛИЦАТА! ПИШУВАЈТЕ МАКЕДОНСКИ НА КИРИЛИЦА!
|
Датум на внесување: 19.Ноември.2007 во 22:05
ti..mene me gibna kaj sto ne treba...!! ke im najdam jas 21 vek..da sum na vlast...!!!takvi se rodile...padnala krusa pod jabolknica..ma nemoj..!!!ake se strkala..moze...!!aaaa,za zivotnite...ne e vistina,i da ima takov slucaj,znaat sto gi ceka.!!!TOLKU...zasega...!!!
|
Датум на внесување: 19.Ноември.2007 во 22:32
Датум на внесување: 19.Ноември.2007 во 22:43
Lady Blue напиша:
Tebe izgleda strkot te ispustil na pogresno mesto............. |
Јас па си викам баш на правото место, кај шо има многу хомофобија, со надеж дека ќе успеам барем малце да го сменам мислењето на луѓето во околу мене... со надеж дека ќе им го подобрам животот на геј и би луѓето во мкд....
|
Постирано од: anakin
Датум на внесување: 19.Ноември.2007 во 22:45
zagor напиша:
ti..mene me gibna kaj sto ne treba...!! ke im najdam jas 21 vek..da sum na vlast...!!!takvi se rodile...padnala krusa pod jabolknica..ma nemoj..!!!ake se strkala..moze...!!aaaa,za zivotnite...ne e vistina,i da ima takov slucaj,znaat sto gi ceka.!!!TOLKU...zasega...!!! |
ne e dobro so go napisa jas nemam niso protiv - drugacije orientiranite vo prostorot nitu gi sakam- nitu gi mrazam zapravo nerazmisluvam za covekot prema negovata sexualna orientacija ne e dobro so go napisa brate moj
------------- SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
Датум на внесување: 19.Ноември.2007 во 22:50
Odgovorot na prasanjeto e NEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Постирано од: sikter
Датум на внесување: 19.Ноември.2007 во 22:50
samo ako e zena!
|
Датум на внесување: 19.Ноември.2007 во 22:58
Јас да!
|
Постирано од: Freya
Датум на внесување: 19.Ноември.2007 во 23:20
НЕ,НИКОГАШ
------------- Во мене се борат две личности,идиот и гение, се плашам да не попушти попаметниот.
|
Датум на внесување: 21.Ноември.2007 во 00:50
...ЗА ВРСКА СО ТАКВИ....НИ НА ОНОЈ СВЕТ!!!
|
Датум на внесување: 22.Ноември.2007 во 08:55
Poprvo bi ostanala sama za cel zivot otkolu da imam vrska so takvo NESTO.........
|
Постирано од: sikter
Датум на внесување: 22.Ноември.2007 во 14:25
Постирано од: diogenskopje
Датум на внесување: 04.Декември.2007 во 10:47
...MOE MISLENJE...HOMOSEKSUALCI?..DA..GI RAZBIRAM I PODDRZUVAM..ALI BISSEXUALCI?...TIE NE SE BOLNI..TIE SE BEZOBRAZNI
------------- When I die, I want to go peacefully like my grandfather did, in his sleep. Not yelling and screaming like the passengers in his car."
|
Постирано од: LouWeed
Датум на внесување: 04.Декември.2007 во 10:48
------------- http://www.myspace.com/louweed666 - NICE BOYs DONT PLAY ROCK&ROLL
|
Постирано од: bibce
Датум на внесување: 04.Декември.2007 во 11:33
diogenskopje напиша:
...MOE MISLENJE...HOMOSEKSUALCI?..DA..GI RAZBIRAM I PODDRZUVAM..ALI BISSEXUALCI?...TIE NE SE BOLNI..TIE SE BEZOBRAZNI |
a ZASTO SE BEZOBRAZNI MOZE DA MI KAZES??????
-------------
|
Постирано од: brigitte
Датум на внесување: 04.Декември.2007 во 14:48
i mene mi e toa cudno, ili so homo ili si hetero, ama kako sto kazav sekoj u krevet si znae so saka pa taka i tie, ne mi smetaat, ako imaat so kogo zaso da ne, nek si praat keifi
|
Постирано од: LouWeed
Датум на внесување: 04.Декември.2007 во 15:44
bibce напиша:
diogenskopje напиша:
...MOE MISLENJE...HOMOSEKSUALCI?..DA..GI RAZBIRAM I PODDRZUVAM..ALI BISSEXUALCI?...TIE NE SE BOLNI..TIE SE BEZOBRAZNI |
a ZASTO SE BEZOBRAZNI MOZE DA MI KAZES?????? |
....im go zimat lebot.....i na ednite i na drugite.....
------------- http://www.myspace.com/louweed666 - NICE BOYs DONT PLAY ROCK&ROLL
|
Постирано од: ultra
Датум на внесување: 05.Декември.2007 во 10:35
Постирано од: Neonic
Датум на внесување: 05.Декември.2007 во 22:44
Tolerancija pred SE! Zivej i ostavi go drugiot da zivee, kako toj smeta deka treba da zivee, dokolku ne te zagrozuva. Toa vazi i za GAY i za BIsexual populacijata, a i za Str8 populacijata. Humanite vrednostida gi stavime pred sexualnite opstenja,zelbi, fetisi, i devijacii(koi gi imaat i str8 lugjeto sado-mazo, sexualni pomagala, egzibicionizam itn ) Samo taka ke se pocituvame, i ke bideme dostojni da se narekuvame lugje so nesto poveke od zivotnite, a toa e svesta!
|
Датум на внесување: 21.Јануари.2008 во 02:01
Ја читам темава пак и гледам дека е погрешно сфатена.
Значи зборуваме за пар во кој едниот партнер е бисексуалец, а другиот хетеросексуалец. Прво да ве потсетам дека бисексуалецот го ПРИВЛЕКУВААТ и двата пола, а хетеросексуалецот само спротивниот. Ако бисексуалецот навистина го сака својот хетеросексуален партнер и е моногамен/моногамна, тогаш без разлика што го привлекуваат луѓе од истиот пол ПОКРАЈ од спротивниот, тој нема да го изневерува својот партнер. Во други случаи, зависи од луѓето..
Ете еден пример ќе ви дадам. Јас имам една другарка која е бисексуалка, но таа има дечко и се во сериозна врска. Нејзе, покрај тоа што ја привлекуваат и жени, таа не се осмелува да направи нешто со жена, нити пак со друг маж.
|
Постирано од: Quentin
Датум на внесување: 21.Јануари.2008 во 02:14
Бисексуалци? Хммм, ги презирам доколку истовремено имаат односи и со маж и со жена, и доколку не можат да се решат на кој стол ќе седат, оти нели, не се седи на два стола
Се залагам за стојалиштето дека не постојат бисексуалци во вистинска смисла, туку тоа се латентни геј луѓе или сосема отворени геј луѓе кои мораат да прават штит пред околината со своите излети во вагини, (односно пениси ако зборуваме за некоја слична лажлива лезбејка)...
Ги презирам бисексуалците кои го прават тоа од параван за да ја прикријат својата хомосексуалност.
Најмногу ги презирам оженетите/омажените геј луѓе! Е тоа ми е тотално руинирање првенствено на сопствениот, а потоа и на животот на брачниот/брачната партнер/ка, зошто да се разбереме, хомосексуалноста НЕ Е ФАЗА, па да си речеш: Ќе се смирам кога ќе се оженам/омажам!
Да, слобода за сите луѓе, но слобода која не подразбира интенционално повредување на други луѓе. Тие не се должни да го трпат епилогот од нерешителното клатење меѓу двата пола!
------------- http://www.thirdchapter.blog.mk - http://www.thirdchapter.blog.mk
http://www.poetryandbeyond.blog.com.mk - http://www.poetryandbeyond.blog.com.mk
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 11.Март.2010 во 00:23
Шведска го има најголемиот број на бисексуални бебиња во светот, додека Сан Франциско е најперверзното место за посетување, покажува едно истражување.
Во креветот најмногу може да издржат Бразилците, додека Нов Зеланд ги има најпромискуитетните жени на светот.
Кога станува збор за машката промискуитетност тука водат Австријците, а дефинитивно најлоши љубовници се Германците.
Според истражувањето спроведено од OnePoll.com, жените од 20 земји во светот тврдат дека Шпанците се најдобри во водењето љубов, а кај Тајланѓаните сексот трае само 10 минути.
Грците пак се водат како најзапалената нација на светот.
-------------
|
Постирано од: Glenn
Датум на внесување: 11.Март.2010 во 11:52
Ma kakvi
Ne bi prifatla takvo nesto ni pod razno. Takvite moze megju sebe da si se baraat.
Na poveketo heteroseksualci ili homoseksualci bi im precelo partnerite da im se biseksualci. Na nekoi moze im godi koj gi znae.
Koj e toj fenomen ni vamu ni tamu.
Takvite najdobro bi si odgovarale edni so drugi, pa neka si pravat kasa popara ako im cini.
------------- Beauty fades, dumb is forever
|
Постирано од: Tor
Датум на внесување: 24.Април.2010 во 20:14
Smetam deka bisexualnosta e prirodna kaj sekoj covek!
Pod odredeni okolnosti sekoj bi probal sex so licnost od istiot pol!
Nema koj ne pomislil nekoj na takvo nesto...koj probal znae!
|
Постирано од: Blue Scarlet
Датум на внесување: 24.Април.2010 во 20:23
NIKOGAS pod NIKAKVI uslovi ne se odi PROTIV PRIRODATA!!!
------------- Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus!
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 24.Април.2010 во 21:07
i ti imash takva zichka izglerda!....shtom si kategorichno protiv!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: Blue Scarlet
Датум на внесување: 24.Април.2010 во 21:10
brza напиша:
i ti imash takva zichka izglerda!....shtom si kategorichno protiv! |
Plukanje na spostvenata zenstvenost e nesto koe nikogas nema da go dozvolam ...
------------- Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus!
|
|