Испечати | Затвори го прозорот

РЕКЛАМА- најдобар начин да се успее!

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Бизнис и економија
Опис на форумот: Берза, менаџмент, вработувања, инвестиции...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=10135
Датум на принтање: 27.Декември.2024 во 20:52
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: РЕКЛАМА- најдобар начин да се успее!
Постирано од: BEKI
Наслов: РЕКЛАМА- најдобар начин да се успее!
Датум на внесување: 05.Ноември.2007 во 19:29
IAKO CEL ZIVOT SUM RABOTEL REKLAMI ZA DRUGI FIRMI  I REKLAMEN MATRIJAL ZA DRUGI FIRMI ZAPALKI , PENKALA, MAICI , FLAERI , ZNAMINJA KAPI , NOTESI , KALENDARI  DURI OTKAKO ZA SEBE IZRABOTIV   REKLAMEN MATRIJAL JA SVATIV MAGIJATA NA REKLAMATA.

BIZNIS+REKLAMA=USPEH

Коментари:
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 18.Ноември.2007 во 20:01

РАБОТА + КВАЛИТЕТ = УСПЕХ

-------------
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              

Постирано од: Tattoo Beauty
Датум на внесување: 18.Ноември.2007 во 20:10
нема подобра работа од солиден адвертајзинг во свет каде конк*ренцијата е неизбежна...

-------------
http://www.skin-artists.com" rel="nofollow - Skin-Artists.com

http://www.tattoo-passion.org" rel="nofollow - TattooPassion

Постирано од: cat_woman
Датум на внесување: 28.Декември.2007 во 11:59
da a na mene nikako da mi uspee bizniso

Постирано од: ...Well...
Датум на внесување: 28.Декември.2007 во 20:14
...eve vi edno trikche bonus od mene za privaten biznis i reklama koja sto sekako ne ide edno bez drugo...sto ke napraite, sto i da imate otvoreno, vash*te proizvodi najlesno i najefikasno ke gi reklamirate na sledniot nachin...

...ke izshtampate flaeri so vash*te proizvodi i ke gi distribuirate sekojdnevno ili tripati nedelno ama non-stop, ke vnimavate da ne utnete nekoja zgrada sluchajno koa ke pochnete od ednao mesto sekogash pominuvajte i ostavajte potoa, lugeto sakaat da im vlezat vo ochi paroizvodite sto se nudat, taka ke postignete naj sakan efekt a i dosta e e evtino toa...

-------------
...I feel like there is no need for conversation...

Постирано од: brza
Датум на внесување: 29.Декември.2007 во 00:47
mna,...djabe ti e reklama,..pa kakva i da e ,...ako pravish shkart!

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: majstorce62
Датум на внесување: 02.Јануари.2008 во 11:31
Продавал некој селанец крава, ама никако да ја продаде.Се нашол тука Итар Пејо и му рекол: Јас ќе ја продадам, ти само седи и гледај.
И почнал да ја фали на глас:
Кој ќе ја купи, нема да се пишмани. Кротка, не клоца на молзење, кога е на јасли јаде многу малку, еднашп во денот, а трипати ја молзите, и тоа полна кофа на молзење дава. Наутро сама оди на пасење,навечер сама се враќа. Говедар не и е потребен.
Го слушал така стопанот на кравата и се премислил.
„Чекај бре пријателе, кога е таква како што велиш, зошто тогаш да ја продавам!?“
Рекламата е еден од најважните фактори кои го условуваат успехот.

Постирано од: DUHOT
Датум на внесување: 04.Јануари.2008 во 12:17
Рекламата е добра за привлекување на потенцијални купувачи и свртување на вниманието, но штом веќе купувачот ќе биде придобиен потребен е добар производ и услуга за да се задржи, што значи доколку е шкарт робата куувачот повеќе нема да се врати, а неговот незадоволство ќе го каже уште на најмалку 5 луѓе и така добивате масовна анти-реклама.

Постирано од: stole
Датум на внесување: 05.Јануари.2008 во 08:45
Добро лице продаје пи**.

-------------
Дали човекот е создаден од Господ, или Господ е измислен од човекот??
Можеби и двајцата ги создал ѓаволот!

Постирано од: ZeZnAtA
Датум на внесување: 12.Јануари.2008 во 11:52
Originally posted by DUHOT DUHOT напиша:

Рекламата е добра за привлекување на потенцијални купувачи и свртување на вниманието, но штом веќе купувачот ќе биде придобиен потребен е добар производ и услуга за да се задржи, што значи доколку е шкарт робата куувачот повеќе нема да се врати, а неговот незадоволство ќе го каже уште на најмалку 5 луѓе и така добивате масовна анти-реклама.

аплауз

-------------
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!

Постирано од: majstorce62
Датум на внесување: 16.Јануари.2008 во 12:06
што ти вреди добриот производ кога никој не чул за него?

-------------
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ

Постирано од: the king
Датум на внесување: 13.Февруари.2008 во 12:59
ne e bas taka ...

za uspesen biznis najprvo ti e potrebna dobra idea...

da se soglasuvam deka reklamata e vazen del za biznisot no vo nikoj slucaj nemoza da stoi pred dobrata ideja i uspesnoto implementiranje na taja idea...

-------------
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Постирано од: darkic6
Датум на внесување: 01.Март.2008 во 12:44
bas taka prvo treba da imas idea pa realizacija no vo isto vreme treba i reklama za podobra realizacija.

Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 09.Март.2008 во 23:46
ideja-realizacija-kvalitet-reklama=USPEH

-------------
I'm out bcz of pathetic around here

Постирано од: arsin
Датум на внесување: 20.Март.2008 во 19:43
Originally posted by $BlackDevil$ $BlackDevil$ напиша:

ideja-realizacija-kvalitet-reklama=USPEH

zaboraj najbitnoto-motivacija

-------------
let the force be with you

Постирано од: Zdravko81
Датум на внесување: 02.Мај.2008 во 21:53
zdrava reklama DA, cel kon uspeh ama, podobra reklama od kvalitetna usluga na lice mesto nema da najdesh.

-------------
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор

Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 24.Јуни.2008 во 01:38
Originally posted by DUHOT DUHOT напиша:

да тоа е точно......но важи за шкарт производи......а што е со оние квалитетни производи кои немаат реклама??? Тие сигурно не се продаваат сами.......онаа изрека "Добриот производ сам се продава" важи во ретки случаеви.........значи како и да е......Реклама е еден од најважните фактори кои придонесуваат за потрошувачка на производот.

-------------
I'm out bcz of pathetic around here

Постирано од: dark
Датум на внесување: 09.Јули.2008 во 23:56
ako sakash dobra reklama ke gi viknesh k-15 ke platish edno 30 000 evra(cifrata e od tepka) i ke uzivash

Постирано од: brza
Датум на внесување: 10.Јули.2008 во 00:27
djabe ti e reklama,...ako ne nudish ,..kvalitet,....reklamata moze samo da ti go zabrza uspehot,...ama ,ich ne ti vredi ,....ako nemash pojma shto,..."pravish"

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: zidarski
Датум на внесување: 28.Август.2008 во 08:53
Во Македонија има доста погрешно разбирање на идејата за рекламирањето. Кај нас под маркетинг, се подразбира она што во целиот свет се води како адвертајзинг.
Тоа се две работи, поврзани една со друга, но сепак доволно одвоени.
За да се направи успешно рекламирање, не е доволно да изработиш реклама и да ја емитуваш (или печатиш) насекаде.
Треба да се изработи јасен план, кој почнува со самото измислување на производот/услугата која ќе ја нудиш.
Во кратки црти:
- позиционирање на производот и негово брендирање (ова е речиси непознато кај нас, освен во неколку исклучоци)
- изработка на студија за пазарот на кој тој бренд треба да се пласира, потребите на тој пазар, моменталната состојба, конк*рентските производи кои се нудат итн.
- бирање на таргет група кон која ќе се насочи рекламирањето - многу голема грешка е да се намени производот и кампањата за него "за сите купувачи", затоа што не постои таков поим. Мора да се избере целна група, колку попрецизно се постави, толку поуспешно ќе се реализира производот
- осмислување на кампања, односно, не само емитување на снимени реклами, туку смислен пристап до пазарот на најразлични начини и со сите достапни методи
- мерење на резултатите и флексибилност при промената на кампањата, но и поставување на реални очекувања во врска со резултатите и давање на соодветна временска рамка

Ова, на прв поглед изгледа доста скапо, а и повеќето рекламни агенции кај нас се потрудија да го направат да биде доста скапо. Малиот (а многу често и средниот) бизнис, заради цените на емитување на реклами на тв, и скапите цени за принт во дневни весници, речиси целосно се откажуваат од рекламирање. Тоа е погрешен пристап, затоа што има десетици други начини да се постигне истиот, дури и многу подобар ефект, отколку преку тв рекламите.

-------------
Do what is right, come what may...

Постирано од: dejanpp
Датум на внесување: 28.Август.2008 во 11:35
da reklamata e najdobar nacin da se uspee toa e zasto za sekoj proizvod ima kupuvac i za sekoj kupuvac ima proizvod samo treba na kupuvacite da im se pretstavi svetlata forma na proizvodot vo koja i samite kupuvaci veruvaat deka taa forma e forma na sovrsenstvo

PA STO CEKATE POCNETE SO REKLAMA

Постирано од: biljana.madrid
Датум на внесување: 04.Октомври.2008 во 18:37

Mojata najomilena reklama vo momentov:

http://es.youtube.com/watch?v=G0vwTOqFm5s - http://es.youtube.com/watch?v=G0vwTOqFm5s

Raklamava e super ama parfemot za nikade, ama jas ke go kupev ako ne bese tolku skap (100evra) zaradi reklamata. So toa mislam deka kazav se... ete sto ti e dobra reklamaаплауз

-------------
Прилепчанка

Постирано од: devil6
Датум на внесување: 05.Октомври.2008 во 17:54
Originally posted by biljana.madrid biljana.madrid напиша:

Mojata najomilena reklama vo momentov:

http://es.youtube.com/watch?v=G0vwTOqFm5s - http://es.youtube.com/watch?v=G0vwTOqFm5s

Raklamava e super ama parfemot za nikade, ama jas ke go kupev ako ne bese tolku skap (100evra) zaradi reklamata. So toa mislam deka kazav se... ete sto ti e dobra reklamaаплауз

Не знам за парфемот ама рекламата е супер. Интересна идеја, убава девојка, хумор, добра продукција, осветлуванје, ефекти, кадар и тн

-------------

Постирано од: nemo84
Датум на внесување: 12.Октомври.2008 во 16:51
Реклама, дел од промотивните алатки на маркетинг миксот.
Апсолутно must have  за секој што сака да супее.

-------------

Постирано од: GORGM
Датум на внесување: 23.Ноември.2008 во 11:32
Temelno rabotenje i temelen marketing (ne reklama)

-------------
tanev.risto@gorg.com.mk

Постирано од: nelson
Датум на внесување: 23.Ноември.2008 во 22:07
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Во Македонија има доста погрешно разбирање на идејата за рекламирањето. Кај нас под маркетинг, се подразбира она што во целиот свет се води како адвертајзинг.
Тоа се две работи, поврзани една со друга, но сепак доволно одвоени.
За да се направи успешно рекламирање, не е доволно да изработиш реклама и да ја емитуваш (или печатиш) насекаде.
Треба да се изработи јасен план, кој почнува со самото измислување на производот/услугата која ќе ја нудиш.
Во кратки црти:
- позиционирање на производот и негово брендирање (ова е речиси непознато кај нас, освен во неколку исклучоци)
- изработка на студија за пазарот на кој тој бренд треба да се пласира, потребите на тој пазар, моменталната состојба, конк*рентските производи кои се нудат итн.
- бирање на таргет група кон која ќе се насочи рекламирањето - многу голема грешка е да се намени производот и кампањата за него "за сите купувачи", затоа што не постои таков поим. Мора да се избере целна група, колку попрецизно се постави, толку поуспешно ќе се реализира производот
- осмислување на кампања, односно, не само емитување на снимени реклами, туку смислен пристап до пазарот на најразлични начини и со сите достапни методи
- мерење на резултатите и флексибилност при промената на кампањата, но и поставување на реални очекувања во врска со резултатите и давање на соодветна временска рамка

Ова, на прв поглед изгледа доста скапо, а и повеќето рекламни агенции кај нас се потрудија да го направат да биде доста скапо. Малиот (а многу често и средниот) бизнис, заради цените на емитување на реклами на тв, и скапите цени за принт во дневни весници, речиси целосно се откажуваат од рекламирање. Тоа е погрешен пристап, затоа што има десетици други начини да се постигне истиот, дури и многу подобар ефект, отколку преку тв рекламите.

ova se vika marketing planiranje

-------------
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!

Постирано од: stariot
Датум на внесување: 02.Декември.2008 во 19:48
Aj da ne otvoram nova tema, ke si prasam tuka, bidejki nekako e najbliska.

Kade mozam da najdam "X-framer" ramki? Nesto slicno na ova:

http://imageshack.us">
http://g.imageshack.us/img123/xframersaugnaepfenl3.jpg/1/">

Barav po netov, nema. Ne deka nema, tuku ne mozam da gi najdam. I niz Skopje vo nekolku prodavnici vidov i prasuvav od kade mozam da gi kupam, no ne znaat da mi kazat.

Bi bil blagodaren dokolku nekoj znae i mi posoci od kade moizam da gi nabavam.

Pozdrav.

-------------
Najdobro e da molcis i da te smetaat za budala, otkolku da kazes nesto i site somnezi da isceznat.

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk