|
Дали муслиманите имаат слободна волја? |
Внеси реплика | страница <1 345 |
Автор | ||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Според цитативе, не, но затоа и они како да бараат “дупки“ во законот па се среќаваме со разноразни толкувачи?
|
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
Hamza
Група Регистриран: 12.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 72 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не е до нас, туку до вас.Не станува збор за барање “дупки“ во законот, туку станува збор за “дупки“ во вашите глави,затоа што основни работи не можете да ги поимате,а ги имате во Библијата. |
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
така е брате со дигнато чело, повлечи канап |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
слободната волjа во исламот има присуство едино во големиот джихад... ипак и таму джихадот се води по одредени религиозни норми и правила. Та каде е тогаш слободната волjа |
||||
Hamza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Епа види моме, во сичките ствари е слободната воља. Искаш подобро да знаеш? -Ете стани си сабајле сос мене и ќе видиш дека ја ако искам ќе се мијам,ако искам нема да се мијам, ако искам ќе одам лево,ако неискам лево ќе одам десно, ако искам како това шо викат другарот Анакин ..... Ошче искаш да ти редам,или ме разбра? Изменето од maria_magdalena - 21.Јуни.2009 во 20:00 |
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Хамза, уште еден сличен пост, и...(а таман реков еве еден дискутант со кој може да се разговара на ниво) |
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
тоа секоj го може и без религиозна платформа...човешко е, нели? jас ако искам ке те разберам, ако не искам нема. Изменето од pagane - 21.Јуни.2009 во 20:02 |
||||
Hamza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па това е Пагане! -До нас е, не е до Бога. Това шчо ние самите ќе си го избереме се вика СЛОБОДНА ВОЉА!
Сега знам дека се разбрахме! Еј бреее, што ти значи соговорничка. |
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Тема: Дали муслиманите имаат слободна волја?
Prashanjeto e dali bilo koj vernik ima slobodna volja? |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
E ovaa bea ubavi temi...
Muslimanite nemaat slobodna volja. No ni hrisitjanite nitu pak budistite nitu pak evreite nikoj nema slobodna volja... Изменето од Templarius - 19.Мај.2011 во 19:25 |
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
Внеси реплика | страница <1 345 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |