![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 658659660661662 824> |
Автор | ||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Не, не Коснаковски. Тоа име не станува етноним пред 1000 години како што тоа вие денеска го разбирате и толкувате. Тоа е етноним на некој туѓ народ. Името кое вие денеска го користите е препородено во 19 век, а се друго е само слободна интерпретација. Ретроградно, а се со цел да се објаснат денешните позиции. Ромеите не дискриминирале, па сите ги нарекувале Бугари, сите кои вршеле наезда врз територијата на Визнатија. Изменето од Platenik - 04.Април.2010 во 17:35 |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
![]() |
||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|
Според мене тие гостите кои дошле ви го сменале името, нели? Сега ти никогаш не си дошол во Македонија и ми велиш дека и јас сум ист како тебе, демек со сменето име. Но како и да е, дали ти се поистоветуваш со тој суров народ наречени Бугари, кои дошле од Скитија и го поминале Дунав? Дали ја имаш нивната култура, јазик, традиции? Ако не, чива тоа култура и јазик користиш? Како си го добил името ако неси еден од нив? Ако не си од нив и си свесен дека си го прифатил тоа име кое му припаѓа на некој друг, тогаш со кое право ти тоа име му го наметнуваш на некој трет? Твое право е какво име ќе користиш, но правото ќе ти биде скратено доколку го наметнуваш твојот избор. Кога пишивам во трето лице еднина, немислам на тебе лично, туку на сите оние кои ја подржуваат официјалната бугарска позиција и историографија. |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
![]() |
||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
|
Јас имам општо со народот прабугари кој е пошал од степите на Монголија и е дошал во денешна Бугарија. Таму се е споил со наличните траки и словени и така е создадена денешната горда и непобедима бугарска народност.И ние Бугарите сме горди со тоа.Тоа е вистината за бугарскиот народ.
Но да ни нарекувате Туркомонголи е смешно и несериозно
![]() |
||
![]() |
||
eptendosadno1 ![]() Сениор ![]() ![]() ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
|
Јас имам општо со народот прабугари кој е пошал од степите на Монголија и е дошал во денешна Бугарија. Нешто е смешно , но што ? |
||
![]() |
||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
|
Естествено ќе прабугарскиот јазик веќе е мртав.Тоа воопште нема смисл да се дискутира.Кога прабугарите со се спојле со словените и траките со направиле еден општ јазик.То тоа е повеќе од јасно и логично......... Изменето од емил - 04.Април.2010 во 18:15 |
||
![]() |
||
eptendosadno1 ![]() Сениор ![]() ![]() ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
|
Кога дошле Бугарите на Балканот етнос Тракијци не постоел . Инаку она ја “ мртвиот јазик “ , па и не е баш толку мртов , барем не за Русите Изменето од eptendosadno1 - 04.Април.2010 во 18:33 |
||
![]() |
||
|
Брејјјјјј од каде си толку сигурен ќе не постоел етнос Тракиици??
Си е постоел и си е живел во денешна Централно-Јужна Бугарија и денешна Северна Грција .
Идат прабугарите ,прават муабет (и секс) со нив и со словените и хоп готово еве ти Бугарски народ.Чист и создаден со љубав
Еве ти ја Тракија.Јасно се гледа и на двете мапи дека Траките са дел од денешна Бугарија
|
||
![]() |
||
Pat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
|
љубОв Не правеле тие секс со Илирите ![]() Изменето од Pat - 04.Април.2010 во 18:52 |
||
Zero Tolerance For Silence
|
||
![]() |
||
|
Па сигурен сум затоа што не се спомнуваат како етнос со векови , векови пред доагањето на Бугарите од ни еден хронолог , бугарски патописец и сл. Ти секако имаш аргументи за да ми покажеш дека таму и таму пишува “ Тракијци “ ,нели ? |
||
![]() |
||
да бе ![]() Сениор ![]() ![]() О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
|
Читам го линкот и се чудам како го чита истиот линк ептендосадното Дуна́йско-булга́рский язы́к был распространён в VII—X вв. на Балканах. От него остались глоссы, а также адстратные и субстратные заимствования в языках балканских народов и в венгерском языке. Он являлся родным языком социальной верхушки основателей Первого Болгарского царства и исчез в результате её ассимиляции славянским населением. |
||
![]() |
||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|
Па ние кажавме дека има асимилирани од ТуркоМонголите,та 95 % од денешните Бугари се асимилирани.
Нормално да остане некој туркомонголски збор и од нив,види од Турците за 500 год. колку зборови останале.Плус ТуркоМонголите повеке се дружеле со Грците,нели муабетот беше не се срами Бугарин да си,зошто се претвараш у Грк ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() Како ние сме асимилиране кога прабугарите доаѓат во гречките земи и грабат територија(Тракија)?
п.с.немој да забовараш Буги дека Македонија е била со 50 години повеќе под турско робство од Бугарија.Во Идивиди иматема со наслов Турцизми.Прочитај таму колку од вашите зборови со турски
|
||
![]() |
||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|
Јас кажав дека има Турцизми и кај вас и кај нас - не прави забуни,ТуркоМонголите доаѓаат од Азија а не од Грција
![]() |
||
![]() |
||
|
Да.Прабугарите доаѓаат од степите на Монгоија(Азија) и грабат територии на Грција-Тракија ,а дел од прабугарите оди чак до Охрид каде прави царство
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 658659660661662 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |