IDIVIDI forum ¬еб саЉт
почетна страница почетна страница > —тил на живот > ћистерии и астрологиЉа
  јктивни теми јктивни теми RSS - –≈«ќЌјЌ÷»£ј
  наЉчести прашаЬа наЉчести прашаЬа  ѕребаруваЉ форум   Ќастани   –егистрираЉте се –егистрираЉте се  ¬лез ¬лез

–≈«ќЌјЌ÷»£ј

 ¬неси реплика ¬неси реплика страница  123 712>
јвтор
ѕорака ќбратен редослед
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 12900
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар “ема: –≈«ќЌјЌ÷»£ј
    »спратена: 11.‘евруари.2019 во 23:25
ƒебелото дрво кога почнало да расте било мало стебленце.
ƒеветкатната куЭа кога почнува да се гради, се гради од темел.
ѕатуваЬето од илЉадници километри почнува од првиот чекор.

¬нимаваЉте на своите мисли, тие се почеток на одредена постапка.Ð ÐµÐЈÑƒÐїÑ‚Ð∞Ñ‚ со ÑÐїÐ¸ÐºÐ∞ ÐЈÐ∞ zamislena  devojka
 он врв
pajser  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)
kloshar

–егистриран: 04.ћарт.2011
ЋокациЉа: Lao People's Dem. Rep.
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 11966
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ pajser ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 31.£ануари.2019 во 07:30
,,,ne dozvoluvaj ush*te da go chujat toa shto ochite ne go gledaat a srceto pritoa od seto nishto da nee pochuvstvuva,,

»зменето од pajser - 31.£ануари.2019 во 07:30
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 12900
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 30.£ануари.2019 во 23:48
—игурно...Ѕог сака да бидеме како тревата.
иако се гази, 
корне, 
гори 
и сече,
секогаш опстанува 
и израснува повторно
дури позелена и посилна..!

 он врв
pajser  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)
kloshar

–егистриран: 04.ћарт.2011
ЋокациЉа: Lao People's Dem. Rep.
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 11966
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ pajser ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 21.£ануари.2019 во 08:37
,,,da ne sme toa shto sme pak ke budeme istite,,
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 12900
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 20.£ануари.2019 во 23:08


ƒа немавме проблеми, никогаш не би научиле да бидеме силни.
ƒа не моравме да се бориме, никогаш не би научиле да бидеме прилагодливи. 
ƒа не доживеавме доцнеЬа, никогаш не би се научиле на трпение. 
ƒа не наидувавме на отпор, никогаш не би се научиле на сочуваЬе. 
ƒа не сме искусиле безнадежност, никогаш не би се научиле на вера. 
ƒа не моравме да страдаме, никогаш не би се научиле на сомилост.
 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 12900
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 05.£ануари.2019 во 00:00
Ўто не може да каже земЉата му го порачува на растението,
додека Љас со туГо лице те пронаоГам,
а со твоето те губам.
» додека насекаде се распрашувам
на коЉ краЉ од светот
би се разминувале денот и ноЭта,
ако не си ти.

ƒоближи се како цветот што има корен на небото
и по боЉата на твоЉата уста Эе погодам
во коЉ овошен плод Эе заврши летото.
»наку коЉ дури зборува Эе го отвара кафезот
за да Ља пушти птицата што го збогатува воздухот,
ако не си ти. он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 12900
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 06.ƒекември.2018 во 22:43
&amp;#208;&nbsp;&amp;#208;&amp;#184;&amp;#208;Ј&amp;#208;&amp;#184;&amp;#208;&amp;#186;&amp;#209;&amp;#131;&amp;#208;&amp;#178;&amp;#208;∞&amp;#209;Ш &amp;#208;&amp;#178;&amp;#208;&amp;#190; &amp;#208;ґ&amp;#208;&amp;#184;&amp;#208;&amp;#178;&amp;#208;&amp;#190;&amp;#209;&amp;#130;&amp;#208;&amp;#190;&amp;#209;&amp;#130;

¬о плодната почва биле засадени ƒ¬≈ —≈ћ»Мј едно до друго.

ѕрвото —≈ћ≈ рекло:
- —ј јћ ƒј –ј—“јћ! —акам да ги пуштам корените длабоко во почвата под мене и да пуштам ливчиЬа преку земЉината кора и надвор. —акам да ги развиЉам нежните пупки како знаменца, за да го наЉавам доаГаЬето на пролетта. —акам да Ља почувствувам топлината на сонцето врз лицето и благодетта на утринската роса врз моите венчени ливчиЬа. » “ј ј “ќј ѕќ–ј—ЌјЋќ.

ƒругото —≈ћ≈ рекло:
- —≈ ѕЋјЎјћ. јко ги пуштам корените надолу во земЉата, со што ли се Эе се сретнам во мракот. јко си направам пат нагоре, преку тврдата почва над мене, можам да си ги нахранам ливчиЬата. Ќо, што Эе се случи, ако ги отворам пупките и некоЉ инсект се обиде да ми ги изеде? ј кога Эе ги отворам цветовите, што ако некое мало дете ме откорне од земЉата? Ќе, многу подобро е да почекам, додека не стане посигурно. » “ј ј “ќј ѕќ„≈ јЋќ ƒј ¬»ƒ» Ў“ќ Н≈ —≈ —Ћ”„».

Ќо случаЉно една кокошка, коЉа си буричкала низ ровката почва бараЉЭи храна, го нашла —≈ћ≈Ќ÷≈“ќ, кое чекало да види што Эе се случи, но за жал бргу било ѕ–ќ√ќЋ“јЌќ од кокошката.

ѕќ” ј: ќЌ»≈ ќƒ Ќј—  ќ» Ќ≈ —≈ ќ—ћ≈Ћ”¬јј“ ƒј –»«» ”¬јј“ » ƒј –ј—“ј“ ¬ќ ∆»¬ќ“ќ“, » „≈ јј“ Ў“ќ Н≈ »ћ ƒќЌ≈—≈ »—“»ќ“, —≈ ѕ–ќ√ќЋ“јЌ» ќƒ ∆»¬ќ“ќ“!

«атоа ризикуваЉте, истражуваЉте, и почуствуваЉте Ља топлината и радоста на животот.


 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 12900
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 28.ќктомври.2018 во 23:32
≈ве една поучна приказна  губитник
¬о едно село дошол некоЉ непознат трговец.
«наел дека таму живеат многу маЉмуни. »м понудил на селаните по 10 $ за секоЉ маЉмун што Эе го фатат за него. “ие ентузиЉастички Ља прифатие понудата и веднаш излегле во лов.
“рговецот ги откупувал сите маЉмуни кои биле фатени, а кога нивниот броЉ опаднал селаните запреле со ловот.
“рговецот затоа Ља зголемил своЉата понуда и на селаните им понудил по 20 $ за секоЉ маЉмун.

—еланите радосно пак пошле во лов.
ЅроЉот на маЉмуни сосема се намалил и луГето пак се вратиле на своите работи. —транецот затоа понудил по 30 долари, но со текот на времето, станало невозможно да се наЉде и еден маЉмун.
„овекот тогаш наЉавил нова понуда. «а секоЉ маЉмун што Эе го фатат на селаните им понудил по 50 $. ¬о исто време отпатувал некаде по работа а во селото се поЉавил нов трговец што продавал маЉмуни.
ќвоЉ им понудил на селаните да им ги продаде сите по 35 долари.
—еланите се организирале и ги собрале сите пари со кои располагале и ги откупиле сите маЉмуни.
ѕотоа никогаш повеЭе не му виделе очи ниту на првиот ниту на вториот трговец а наоколу зоврело од маЉмуни !!! 
 он врв
Zelenikovo  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор


–егистриран: 16.£уни.2018
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 307
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Zelenikovo ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 05.—ептември.2018 во 22:01

ова отанизациЉата е како завист од пушеЬе, дефинитивно за да се откачи треба подобра замена, она за да не патиш по старата девоЉка треба да наЉдеш исто толку добра или подобра од неа, а за пушеЬето тоа дефинитивно е здрав живот коЉ е осигуран преку активен спортски живот! што во поитички зорт околноати тоа е ¬оцрковен ∆ивот заради поголема Ѕлагодат!

ме чуди како мислат да избегнат каузален зорт бумеранг то новокомпонираните аполонци (предочените во фуснотите во следниот линкуван пост препознаени како нато [[6">[6">[7">) чим сакаат насила да ги обезличат оние жители каде таквиот култ впрочем извирал, вероЉатно затоа толку се исфурани тоа да биде со параф од локалните политички елити навидум референдумски аминувано и од Ќарод иако сите околности не само околу референдумот ами и во однос переЬето мозок [1] се специЉално изрежирани!? се плашам дека така само Эе си изрежат долгорочно своЉата опашка во ћакедониЉа дури сакале да Ља замрзнат културно! вероЉатно не им е лесно и на политичарите кога им мафтаат со прст, особено кога ги ботираат во недостаток на Ѕлагодат на мал милион нивоа и кога скиткаат понадвор но и кога ги тапшаат по рамо дома [1] он врв
Zelenikovo  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор


–егистриран: 16.£уни.2018
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 307
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Zelenikovo ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 11.јвгуст.2018 во 22:01

да не останам покус, сите треба да се очистуваме бидеЉЭи и кога мислиме дека сме на прав пат можеби некоЉ ставил на истиот погрешен знак, во однос ‘илокве и католиците Эе речам имам разбрано дека тоа е така, не сум теолог ниту ћонах за да бидам исклучив но воопшто не се сомневам на »зворното ѕредание ... а за православните Эе речам современа ерес е етнофилетизмот, иако неспоредлива во однос пример екуменизмот како некоЉ сака да ни Ља натури ваквото новокомпонирано екуменистичко заедничареЬе каде изворното треба да се реформира за да на новокомпонираните им биде дофатливо што чинам е погрешно да ќна што достигнало своЉ максимум бара дури и реафирмациЉа а не пак наклонетост кон новокомпонираност бидеЉЭи чим еднаш си дозволиме трендовски по духот од овоЉ свет да размислуваме тоа преоГа во навика што е смешно ако не трагично и во однос помалку битни нешта а не пак за —ушти работи што доколку е случаЉ амо Эе генрира нови поделби и табори [1] често знам кога евангелисти а не пак Љеховини сведоци ми тропнат на врата да им речам културно може ли ≈ским да носи опинци или пак обратно ћакедонец крзнени чизми за пластично да осочам дека каЉ нас или таму каЉ нив Эе се тетеравиме така во своЉата средина иако ова недоносена компарациЉа бидеЉЭи треба дообЉаснуваЬа во однос традициЉата во однос околностите конечно во однос разбираЬата но за да избегнам препирки застанувам на тоа, иако мене ме гледаат пример ко еретик православните ЅраЭа кога Эе им кажам дека имаме озбилен проблем со етнофилетизмот [2][3] посебно пак кога Эе потенцирам дека имаме шанса ние први од заразените со оваа масонска ерес да се ослободиме и 100% во Ѕлагодат да се натопиме ... навистина колку проценти коЉ колку е очистен за да може благодатта во него да се всели, ако размислувам површно би закачил броЉка за секоЉа ’ристиЉанска деноминациЉа но тоа е погрешно бидеЉЭи не се спасуваме по хиерахиЉа ами по смиреност, каде се дваЉца или троЉца во »мето на ’риста таму и ’ристос е посреди а каков и Љарем да имаат √оспод е ѕраведен и не се одвраЭа од оноЉ коЉ е во неволЉа а повикал кон Ќего ... затоа и Эе речам и еден праведен протестант да има коЉ во своЉата аедница Эе стреми кон изворност тоЉ и себе и другите Эе ги спасува, зато никоЉ никого да не осуди! токму на таа фора ги фатиле масоните спинуваЉЭи им некаква потреба за реформа наместо да се смируваат и од внатре како католици да ги поправаат нештата кои мислат дека се искривиле, тоа е уште побитно пример денес за нас македонците да разбереме дека на мала врата ко ћѕ÷ нема да се пробиеме или ако тоа го сториме Эе има за нус ефект наместо последниот да стане прв да си остане последен, ова го велам бидеЉЭи нациЉата како концепт е изнедрена токму од концептуалната куЉна на еа-детерминистите коЉа токму по принципот раздели па владеЉ не само што земно не подвоила туку и по духовна линиЉа а тоа почнало и алеку порано чинам но во друга форма кога ¬атикан во препирка со ÷ариград има инсталирано —олунски ¬икариЉат во 4-тиот век тука [4] иако тоа било внатрешна ’ристиЉанска работа додека национализмот е коска за глодаЬе фрлена од страна, коЉа ние ко наЉмалку глодана имаме и повеЭе сила да и оделееме, Љасно доколку во земното останеме изворни а во духовното се вратиме на изворност и целосно од ћѕ÷-ќј се вратиме на ќхридска јрхиепископиЉа што можеби е ерес за оние кои не се ¬оцрковени бидеЉЭи мешаат разбираЬа и есхатонино е —уштна потр3ба за оние кои навистина се одлучиле да се —пасуваат и гледаат што повеЭе ЅожЉата Ѕлагодат да ги закрилува што е особено битно во последниве времиЬа за колку и да ни останало простор за —лободна ¬олЉа посреди налетот на духот од овоЉ свет просто да не очаЉуваме ами ’ристиЉански да “рпиме а коЉ претрпи до краЉ тоЉ и Эе се —паси што пак нема да може да го постигнеме без да се смируваме дури некоЉ и насила ни наметнал Љарем а не пак ако енес или утре мнозинството сограГани одлучат да тргнат по нечии патишта, ние како ’ристиЉани немаме право насила некого да устроЉуваме туку да —сведочиме и да се —пасуваме ... интересно некоЉ Эе рече како тогаш ¬изантиЉа освоЉувала што не треба да ве буни бидеЉЭи ¬изантиЉа е востановена не со приграбуваЬе ами со ÷арска уредба и тоа од Ѕога Ѕлагословена за постоен пагански империЉализам да биде демонтиран, и таа постоела илЉада години некоЉ Эе рече “еократиЉа што не е точно но во полнота биле сплотени ÷рквата и ¬ласта секоЉ делуваЉЭи во своЉот домен што пак е изнудена симболика потем за фамилиЉарниот симбол на комнените двоглавиот орел дека тоЉ денес тоа означува во ÷рквата откако комнените го вметнале наместо  рстот како арски симбол и така ставиле краЉ на »зворната симболика заради што по мое мислеЬе потем и наполно цареите визнтиски Ља изгубиле Ѕлагодатта сакаЉЭи да се додворат на западните хералдички трендови сами се лишиле од ЅожЉа «аштита но ѕраволсавната ÷рква опстоЉа бидеЉЭи тоа не е ÷рковна одлука! интересно е дека многу ЋуГе пример не се соблазнуваат на ова бидеЉЭи ÷рквата нашла начин како да ресетира некоЉа поЉава коЉа не е ÷рковна но пак се соблазнуваат на ÷рковна уметничка традициЉа да кога Эе видат под  рстот на »коностасите змеЉови или пак на ¬ладички ∆езла слична симболика се смутуваат без да чуЉат ни за буквална ниту за фигуративна симболика удроста на овоЉ свет е од падната природа те одлево те оддесно [5] тешко на оние кои ова не го разбрале и си мислат дека ние на аждаи вака сме се поклонувале бидеЉЭи ко на ’ристиЉани треба ни е Љасно дека ’ристос е над се' особено Ќеговата ∆ртва како »скупител коЉ смртта со смрт £а ѕобеди т.е. затоа  рстот е прифатен во ѕраволсавието како ѕобедоносен —имбол а не бидеЉЭи некоЉ си има свои толкуваЬа конечно Эе биде по нашата ¬ера а ние ¬еруваме дека адот вака е разрушен и ламЉите сотрени, та и не се поклонуваме на дуалистичка претстава за крстовите во антиката како споена хоризнтала и вертикала туку на ’ристовото –аспетие ¬оскресение и ¬ознесение во спротивно празна е нашата ѕравославна ¬ероисповед затоа е битно  атехезис а не ко полуписмени да не здрмуваат секакви помисли особено оние мудрите во земни науки кои Эе ги соблазнат разни компарации во однос туГи традиции а така Эе се одвратат од —пасение зради што Ѕитно е ¬еронаука и по ”чилишта за да уште како ƒеца ако не друго бар ѕравилно да Ља познаеме сопствената традициЉа а дури потем и не сме се одважиле да ∆ивееме ¬оцрковено бар дополнително да не паГаме во грев смутуваЉЭи ги Ѕлижните искушуваЉЭи ги со кривоклетие небаре ако Ља нема ÷рквата сите Эе оЉдат на плажа или психиЉатар да се радуваат или спасуваат што дури ни за време шашматскиот тоталитаризам во –усиЉа не било случаЉ!

тука би потенцирал дека кога како македонци сонцето од  утлеш го пришиваме на ѕравославие, ние не свесни дека така споЉуваме неспоиво, односно ’ристиЉанство и паганизам, заради што треба искрено да им Ѕлагодариме на грците што тоа не ни го дозволуваат, а по ЅожЉа ѕромисла не ни дозволуваат ниту влез во нато коЉ го има всушност истиот симбол, освен ако ние не сме доволно излудени по него та и да се обезличиме ако македонци за не некоЉ античко македонски пагански симбол да си закачиме ами современо пагански симбол да си наденеме, бреЉ колку само се расправав каЉ ћиленко на форум со браЭа на оваа тема порано, велат било коловрт не било Њвезда деница, ало зар до толку ли сте слепи коЉ е коЉ во паганизмот, хелиолатрискиот култ може да се каже е пагански монотеизам, но тоа е бетер и од дуализам бидеЉЭи така не знаеме дека на Ѕога му се обраЭаме туку кузнаЉ на кого, во спротивно √оспод и Эе ни посочеше дека сонцето ни е Ѕог што не е така бидеЉЭи сонцето е само капка од ЅожЉите ≈нергии а ако некоЉ рече на —вети  онстантин визиЉата му била во сонце та добил поука дека со ’– како христограм Эе победува тогаш зошто ’– имало зошто не било само сонцето туку бидеЉЭи тоЉ припаГал на хелиолатрискиот култ та морал и така да си го обЉасни вероЉатно затоа и дури се' до своЉата смрта не го примил ’ристиЉанството а дури на постела се покаЉал, што пак во контекст не доведува и до дурга соблазна од кривоклетници дека митраизмот е исто што и ’ристиЉанство бреЉ им се викала митра дел од облека на свештеници, хм, зар не сте поучени дека се уфрлувале волци во овчи кожи, зар тоа не го правел анатемаго кога за да ве фрли во смут уште далеку претходно кроел мрежи со пагански симболики, за да ’ристиЉани се фатат во нив така та дури и силно се одважиле за —пасение преку ’риста, да се смутат заради резонираЬе во однос паганизам, зар не го прават тоа сега и масоните кои Эе извадат дел од ЅиблиЉата Эе им Ља покажат на иниираните а овие Эе си речат ех супер и овие се христиЉани, нешто што им го направиле и на  омитите некои нивни масонски браЭа воЉводи кои им шепнале Эе се колнеме ставаЉЭи кама и кубира на ЅиблиЉа небаре ’ристос рече со крв проповедаЉте и со омраза ослободуваЉте, јЋќ опаметете се до кога Эе се фаЭате во адски мрежи, земете ”чество во Ћитургискиот ѕравославен ∆ивот ќслободуваЉЭи се преку ћолитва ѕост и ѕричест та да видите дали паганизам е во прашаЬе, интересно ми е колку и Љас паГав до вчера на вакви стапици, но сега разбирам дека се е ЅожЉа ѕромисла бидеЉЭи оноЉ коЉ во ’риста ¬ерува него ништо не го соблазнува а кога е соблазнет се исправа со лесно само и како почне да ги отфрла таквите помисли а не пак да им рече одете си од мене пци анатемисани, што пак е невозможно доколку го прави многуглаголиво туку исклучиво со »сусовата ћолитва а кога и Эе научи пополека и коЉ е коЉ и коЉ е што но доколку ко поучен се одважи да суди дури и пагани бадиЉала му е ¬ерата бидеЉЭи Эе Ља злоупотреби да насила некого менува наместо молитвено да сострадува бидеЉЭи сите ЋуГе ни се Ѕлижни а √оспод сака секоЉа една душа да се —паси, заради што не сум против да имаме културен диЉалог на ниво на туристички традиции, но да мешаме манЯи тоа е недопустливо бидеЉЭи ние и нашата манЯа едваЉ успеваме да Ља одржиме чиста а не пак да верваме дека некоЉа друга е избистриме ако Ља притуриме и навистина особен проблем е кога во ѕравославие Эе дотуриме хелиолатризам во нашиот случаЉ чисто ко историска симболика не дека некоЉ македонец има олтар на аполон, но добро е да се знае кон што стремат паганите кога сакаат да не соблазнат да се откажеме од ’риста пр. мене ме искушуваат на таква фора за да се возгордеЉам и се откажам од ’риста и да си речам или Љас сум некоЉ идол или пак можам на два стола да седам, а точно знам дека аполон е паганизам [1][1] знаете коЉ му е татко коЉ е врзан и фрлен да спие под антартик само што не сфаЭате дека каЉ паганите се е наопаку па северот е Љуг а Љугот север, Эе титкаат уште години вероЉатно удбашиве кои кузнаЉ колку пари зеле за да ме искушуваат бидеЉЭи секоЉ еден иден ћонах коЉ Эе застане на Ѕедемот на ’ристиЉанството е ЅожЉи  амшик за нивната нсп агенда, посебно оние кои како мене биле зврзани претходно со пагански сиЯими а се одважиле и по цена на смрт да ги искинат ко што бил пример случаЉ со —вети јпостол ѕавле со —вети —пиридон „удотворец со —свети —ерафин –оуз кои станале столбови на ѕравославието бидеЉЭи се одвратиле од своите прелести а така и со секоЉ еден сегашен но и иден ћонах коЉ се удостоЉува за —ветост само после многу искушениЉа а кои мора да се претрпат до самиот краЉ бидеЉЭи и мало невнимание и „овек оЉде, еве Љас неопитен а не пак ћонах треснувам по незнам коЉ пат од нивните стапици некогаш неволно а некогаш ко сега свесно иако —лава Ѕогу веЭе знам коЉ ми е патот и каде ми е местото та и да ме расчеречат Љас од —пасение не се откажувам а како знам и умеЉам ескивирам кога си имам дозволено да ме искушуваат што повторно е ЅожЉа ѕромисла а за што Љас сум Ѕлагодарен бидеЉЭи еве имам прилика да им посведочам на идните јпостоли дека во овие времиЬа Эе бидат соблазнувани како никогаш до сега бидеЉЭи кога си во оган ревноста е голема како на ¬еликомачениците додека кога наизглед ’ристиЉанството не е во прогон всушност е на наЉголемо искушение ако не друго заради млакоста со коЉа на ’ристиЉански ѕодвиг пристапуваме и тоа не ко непостоЉани туку со компромиси како можело и цигара и ЋитургиЉа не тоа е смртен грев коЉ тоа го разбрал напола се спасил а коЉ смогнал сили да се одврзува од стапиците тоЉ веЭе се —пасува а само √оспод »сус ’ристос знае коЉ Эе се удостои за —пасение и за кого ЅожЉата ћилост Эе биде достапна бидеЉЭи ние како ’ристиЉани забораваме дека не треба револуционерно да делуваме а тоа постоЉано си го дозволуваме да не своЉот ами туГите дворови ги чистиме со клевети а утре ако се приклучиме на некоЉ голем воен соЉуз и крваво освен ербално, зар така сме праведни зар така не сме лицемери кога треба и кога не вреГаат и ƒругиот ќбраз да го свртиме а не пак ние тоа да го правиме дури и под изговор дека своЉот двор го чистиме што ако така тргнеме сите треба иноверни или со различно мислеЬе да ги очистиме што не само што не е ’ристиЉански туку ’ристос на краЉ така сме отстапиле од —пасение бидеЉЭи така би се возгордеЉавте а ’ристос на тоа не не поучува туку така наЉлесно искушувачите Эе не грабаат, значи не ги судете натовци секоЉ коЉ мисли како ’ристиЉанин дека тоЉ пат е погрешен нека не дава своЉ глас за него нека одбие да служи таму воЉска нека сведочи без омраза ...

зар сето ова има смисла, да бидеме овци а околу нас многу волци, но не забодаваЉте не сте на овоЉ свет да уживате туку да “рпете а коЉ претрпи до краЉ тоЉ и Эе се —паси, што е возможно да ви стане Љасно само доколку се сеЭавате дека постои пекол, што и да не го знаете односно сте го искусиле, чим за тоа ви сведочат —ите —ветии а пред се' —пасителот коЉ ги сруши адските зандани зар ние како ’ристиЉани да се плашиме дека има нешто што не можеме да го претрпиме а за да заслужиме ¬ечна ЅожЉа Ѕлагдат во ÷арството Ќебесно, нам многу ни е дадено но малку “оа го разбираме правилно, чекаЉЭи да вкусиме чемер и Љад духовно и додека сме ∆иви за да се опаметиме, но ретко коЉ од оние кок слегле доле се вратиле а оние кои сведочат за тоа не сакаме да ги послушаме, само колку страшно е велат —ветиите и на граница каЉ митарствата во астралната рамнина иако се праведници [1][2] [3] онаму каде со паметот двигувате кога сонувате подлабоко а не пак дамоЉдете и потаму, таму не се работи дали Эе биде реално или не страдаЬето туку колку тоа Эе трае а посведочено ни е дека тоа Эе биде вечно, дури и останале во средина вечна во некаква празнина космичка па колку тоа би било ладно, но знаеме дека че биде секоЉ во своето стадо, што значи не резонираЉте мозочно туку —пасуваЉте се душевно, дури и пагански делувале во однос некаква душевна слобода Эе разберете брзо кое така ваше стадо, додека наЉ за жалеЬе се атеистите кои се коцкаат со своЉата ƒуша роз без компас а на краЉ Эе си го окркаат, што вели  атоличкиот —ветеник психолог ћиЉо на видеото од линков #4 пренесуваЉЭи поговорка доколку ¬еувате во ’риста немате ништо што да изгубите дури немало ништо а во спротивно се' може да изгубите, зар и атеистите конечно не се гностици веруваЉЭи во енергии вакви или онакви, но дури и тесла коЉ заминал здраво научно со паметот на краЉ од своЉот живот вели само светлината ему е наЉбитна на „овек во животот прашаЬе е само какaв светлин духовно соЊерцувал и дали преку така се спасил, нели ако знеме дека анатемаго дури и на —ветители успевал да им се прикраде така, а единствено познанието на своЉата недостоЉност како ЋуГе колку и да имале голем духовен подвиг и опит ги одврзЭало да се опуштат ЬуеЉЯерски бидеЉЭи ни е остѐвено во аманет дека паднатите духови се испрвтуваѐт и на секакви начини ги изкушуваѐт дури и оние кои здраво се утврдени во ЅожЉата Ѕлагодат та зар јдам и ≈ва не беа во –аЉот па пак беа прелажани колку пак тука на ова пониско Ќебо ЋуГе кои се родиле од старт со познание на ƒоброто и злото, зар мислите дека некоЉ тука така од разонода вас ве искушува, се вели во ЅиблиЉата и влакната на главата ви се изброЉани како ЅожЉи „еда со —лободна ¬олЉа по ЅожЉи ќбраз што значи некоЉ сака од Ѕога да открадне а ние тоа лековерно знаеме да си го допуштиме Ќе ƒаЉ Ѕоже оти сме озбилно во смут фрлани заради нашата млакост за —пасение за што пак има корисни поуки како ставете рака за миг на рингла и видете колку Эе издржите за да имате претстава како тоа во вечност би изгледало та да се одмлачите за ’ристиЉански ѕодвиг само да не ви преЉде во традициЉа та пи жарои и шилци да одите како би свикнале ако сте се одлучиле во амбис да се фрлите, што пак денес го правиме наЉчесто преку медиумски соблазни гледаЉЭи емисии вести и филмои/музики полни ниски и негативни страсти кои нормално после оставаат убав жиг на вашата ƒуша та дури и не ги емитирале да станете толерантни кон истите кога некоЉ на нос Эе ви ги качи, аЉде бе пушти турбофолк бар тоа е пзотивна работа да се испее Ќарод на раЉат забораваЉЭи колку во прилог оди тресеЬе месо и празнеЬе бочви, иако имаи побетер, но незнаеш коЉа краЉност е поопасна она коЉа одма те гори или онаа коЉа на тивок оган те вари, за на краЉ да се погледнете во огледало и да си речете арно имам уште време за —пасение а тоа не терсене жигои ами ифрит бразди во ƒуша сте изорале сетне даЉ ѕопе закрпиме и аЉде во ред сте се решиле да се составите но повторно тоа го правите седеЉЭи на два стола, па бар да си дадете екаква мерка до кога вака, што еве конечно од моЉа перспектива во однос празнословие бидеЉЭи нит сум “еолог ниту ЅезбедЬак а уште помалку ‘илозоф имам право да ве соблазнувам и душегрижнички некого да поучувам бидеЉЭи така Эе се понадевате на мене за веЭе во следниот час мнатат да ве однесе бидеЉЭи Љас не само што сум √решен човек ами немам ниту сили да ве »справам туку единствено вака да сведочам повеЭе заради себе како утре не би заборавил на кое дереЯе сум бил, а имате толку многу —вештеници ѕолицаЉци и конечно ѕолитичари кои озбилно си Ља познаваат областа а не ко мене недоносено, само ¬ие треба Ќим постоЉано да ги  онсултирате а не по кафиЭи или на социЉалки да мислите дека прецизна поука Эе добиете, а има и побетер кога од различна професиЉа очекуваме ист одговор та сетне се сплеткуваме та судиме дека не сме биле добро поучени и се одвраЭаме за корисен совет иако треба на сите да ни е Љасно дека секоЉ треба умерена порциЉа да прима за секоЉ абер а не преку Ћеб погача бидеЉЭи конечно и не е тврда храна за млечни заби а не пак вие да си дозволите на друг таква ко надригурмани да му Ља дробите, во овоЉ случаЉ можам слободно да кажам Љас сум еден таков, но се одважив да говорам бидеЉЭи и мене сте ме соблазнале топтан прекуннекакво риЉалити шоу та и да посочам дека тоа е недоносен пристап некоЉ мене насила да ми се меша во моЉот ∆ивот ко што и Љас не треба во туГите, иако навистина може и во моЉот случаЉ некоЉ оправдано така делувал ако бил уценет та незнаел како поинаку, та и Љас може видов невидов правдано земав да премерувам ко уценет оти не сум можел поинаку во моментот иако знам дека од ’ристиЉански аспект подобро е да си Эутам него некого да чешлам расчешлувам и шишам, но е размислив два пати а не пак три бидеЉЭи видов Ѕлижните мои ћакедонци иако ’ристиЉани почнале улаво да се однесуваат ко пагани по сите страни да се сеират ЭЪофтаат и колнат мислеЉЭи дека така нешто Эе оправат чиниш станало мода еГу себе очи да си вадат она та дури и медиумски освен во маало а Ќе ƒаЉ Ѕоже и дома бидеЉЭи бар ƒомот треба да е —вето ћесто а денес е претворен во телевизиски политички окултизам пушти еден канал му се клаЬаат на еден пушти друг дерат некоЉ трет пушти радио дебата како од Яубокс а бар таму да ги префрлат политичките дебати за да не им гледате гримаси и говор на тело на тоа политичките мегафони бидеЉЭи и еден чекор погрешен вас Эе ве фрли во смут па сетне зошто зборел или одел ѕолитичарот вака или онака вие Эе си горите ƒуша фаЭаЉЭи сеир во недоглед што може е и помал грев него да го пцуете и колнете но колку доста е доста и дали зло е зло иако не му се мери секуму исто бидеЉЭи некоЉ во незнаеЬе греши а некоЉ со злоба во срцето, сетете се истиот миг на пеколот, може така Эе почнете да се одвикнувате од лоши навики, иако лесно е да се каже а тешко да се изведи, зато наЉдобро ножиците и штрак на кабелот за да и да ви текне да го вклучите пак телевизор да треба да се помачите, еве Љас цигари се токмам цела недела да оставам и иако имам волЉа не сум си фатил друга занимациЉа и оп ден по ден ми замина цело лето, ама бар знам дека морам и дека како така Эе го сторам, бар да почнам за време осните неделни денови и ѕостите, а потем Эе се устроЉам убеднен сум, но ако немам нова здрава навика како алтернатива пример за цигари спорт за не само да се дефокусирам ами и олуЭа да закрепна бадиЉала, додека за емоционалните паихичк наслади како телевизиЉа тоа е лична уметност како ракоделие писаниЉа или поеЬе кога пак истите се во —лава на Ѕога √оспод »сус ’ристос и Эе ви врати незимерно за секо еден ваков ’ристиЉански ѕодвиг преку коЉ Эе се одвраЭате од терсене навики а не пак ифрит табиети, знам не е лесно, но бар потсетуваЉте се на ова, одржуваЉЭи се еден со друг во се' што е добро, почнуваЉЭи од оние со авторитет за да остават пример та ѕолитичари помалку да се ЭЪофтаат ѕолицаЉци помалку да тепаат а —вештеници помал ѕодвиг од вас да очекуваат Љас почнав само со 10 »сусови ћолитви наутро и пред спиеЬе а после дванаесет години падни стани сеуште сум на ќсновното ћолитвено ѕравило од ѕравославниот ћолитвеник иако знам од време на време и јкатист да прочитам, но кога би имало бар ѕравославно –адио и оние кои немаат никаква навика та индиректно пополека Эе Ља стекнуваат на плеЉбек што треба пак да е случаЉ и во ÷ркви и Ќарод заедно да го —лави ’риста а не да изгледам Љас ко чудак кога тивко тоа од последен ред го правам, бреЉ каЉ нас во √радски ÷ркви ко во ћанастирски Ќарод се однесува а во ћанастир пак мегафонот во рака, но поарно и така него после ћнастирска ÷рковна —лужба да отиде во околните кафани кои сега ко печурки почнаа да никнуваат во близина на ћастири да одма после ЋитургиЉа да сврти на чочек, мисалм незнам коЉ е тоЉ толку умен што отвора кафана на такво место а не пак оноЉ Гто оди таму, бидеЉЭи бесоите изгонети од Ѕлагодатта во ћанастир не залутуваат туку бараат прв „оек каде Эе се вгнездат а ако вие мислите дека во кафана не им отварате врата дури и пиеЉЭи кафе а трачаЉЭи градски сте се излажале, но што да праиме тогаш со хедонистички сезонски оази ко ќхрид хм чистете го √радот со што повеЭе ћолитви па и на касети пуштени, ако не знаете —вети Ќаум е познат дека исцелува умноболни та ако мислите дека кога Эе ви доЉде некоЉ палосветски диЯеЉ дека тоЉ не се чисти ако во ћанастир влезе сте се излажале зошто и бесоите се врзани како паразити за грешен домакин а така пак наоГаат повод да прошетаат што пак не знаеш кому по то околните кафани што Эе го закачи мислам во ред да си мислите вие дека коа не верувате нема да ве стрефат, но реалноста е дека реку ¬ера фокусот за —пасение ви се изоштрува што пак тоа не го негира фактот дека живеете на Ќебо на кое злото иако не царува му отворате врата а потем ко карамбол ако не директно индиректно преку вас делува, пример и со вакви писаниЉа каде вие си мислите ако за резонанциЉа или пак психонаутика ништо страшно не е ако форумски се дума, но бидеЉЭи на форум за разлика од социЉалните мрежи се е архивирано та често и несвесно ЋуГе опуштаЉЭи се соблазнуваат некого обично неутврдени ¬ерници кои трчаЉЭи да научат нешто ’ристиЉански Эе се наскркаат и од зарзаватот пагански пример ко што има теми за баЉачки или еЉлиени, заради што мора бре ЋуГе да си напракте закон кои содржини каде за кого се достапни и отворени, престанете да глумите комформизам бидеЉЭи утре така и педофилиЉа или канибализам Эе бидат политички коректна работа ко што е пример во ’оландиЉа та и партиЉа им дозволиЉа на перверзЬаци, зошто чекате да изгорите топтан бидеЉЭи еу така сака, коЉ може вас да ви каже дека нешто морате ако не сакате, зар заради пусти пари и родена маЉка Эе си продадете, но аирлиЉа на табиетот и паметот, ваша работа, а убо е што постоЉат алатки како –еферендум [1][2] само треба тро оштроумно за да се осигураат а не да бидат спинувани, што пак во републичко уредуваЬе ако не се во согласност со сите политички фактори спроведени тоа е тоталитарно наметнато, што пак Эе има за нус ефект карамбол ако не денес утре од ифрит духовни стапици незнам само како и ко уманисти не сконтале што е тоа каузалност та да разберат ко политички елити некои дека ват гоус араунд камс араунд што пак во наЉдобар случаЉ е супер изгубено време она пиши бриши теЭераЬе, но видете наЉдете начин како и за помали а битни работи Эе думате референдумски пр. коЉ гласал да има некакви бенефиции во «дравство, а доколку сакате секогаш има начини како да се осигурате дали нешто може да се спинува или пак лажира, но ко по обичаЉ се' да ви е потаман пак Эе си наЉдете оправдуваЬе зошто да не гласате, дали знаете дека рамнодушноста е исто што и преЭутна согласност, та за вакво нешто како влез во воена центрифуга ко ѕравославен ’ристиЉанин без размислуваЬе Эе гласам негативно супер што и го споиле таквото членство со национално одродуваЬе бидеЉЭи така бар пред Ѕога мнозина Эе бидат чисти ко ’ристиЉани дека иако не се толку исклучиви однос комшиски маки а сепак не би попуштиле та вака тоа не сте го сториле од омраза спрема грците ами заради презир према глобално крваво чадорче, та ако навистина се покаже дека Ќарод не е за Њвездата деница конечно да се олабави коЉ и да е —вештеник ѕолицаец или ЅезбедЬак ако утре треба како јвторитет да застане смело да ве ѕокрепува »справа —пасува ...


 он врв
Zelenikovo  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор


–егистриран: 16.£уни.2018
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 307
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Zelenikovo ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 11.јвгуст.2018 во 10:00

екстра профит очекуваат денес повеЭето, и тоа пред се материЉален, иако мнозина очекуваат и духовен, но дали секоЉ духовен профит е душекорисен, а уште повеЭе ако ко таков пр. е изврзан за мамонизам Эе биде спасоносен, иако некоЉ Эе рече таЉните друштва како темпларите теутонците или хоспитабилците на почеток биле подредени на сиромаштво та имале спасоносен подвиг, иако сплеткарале грабале и феудалувале, но наЉголем гаЉрет е што еретички синкретизирале паганизам кои како христиЉански воени секти се оформиле заради што и биле папски забранети иако наЉнапред папски иницирани, просто авторитетот на ÷рквата лицемерно го отфрлиле иако заради прибираЬе следбеници глумеле дека живеат каталички воцрковено, бидеЉЭи насобрале како локални аги попрично пари и моЭ, се одважиле и да здобиЉат власт што пак иницирало по нивната забрана потреба од реформизам како и народот би го отфрлил јвторитЬтот на ÷рквата а за да потоа можат како таЉни друштва да се наметнат и политички и духовно, што пак довело до тоа да се изнедри воедно и ренесансата како пагански синкретизам од разни антички мистицизми за коЉ во наЉдобар случаЉ дуализмот е водилка а во наЉлош деизмот, заради што на Ќарод не му е Љасно како тоа денес протестанти од западот би имале енлаЉтмент агенда а нели се декларираат како ’ристиЉани немаЉЭи во предвид коЉ им замрсил конци на протестантите и како денес ги контролира од позадина, иако од петни жили се борат како ’ристиЉани да се очистат од стапиците во кои елитите ги фрлиле, но дека е лесно не е, посебно не ако се знае дека преку протестански доктрини постоЉните политички елити на западот дури и немале пагански таЉни друштва во позадина стремат кон есхатологиЉа коЉа е погрешна, бараЉЭи и тие како паганите да стигнат до некоЉ раЉ на земЉата, та не им смета ако масоните во позадина плетат поопасна мрежа за човечките души, одеЉЭи по линиЉа дека целта ги оправдува средствата, заради што и не ги осудувам протестантите дека по дифолт се прегорени, но Эе речам во прелест се веруваЉЭи дека ’ристиЉанин може да делува фанатично и окупира територии под изговор дека така се брани или пак некого ослободува и тоа онаму каде нема протестанти, апак сето тоа се прави како секуларен моментум денес а преку нато-пактот, што на краЉ Љасно е дека дури имале и наЉдобри намери некоЉ Эе им се инфилтрира од позадина и Эе а искорист нивната наивност за да си истера своЉа агенда! велат просветлените од анатемаго слично ко и многу други пагански мистицизми мораат да принесат крвна жртва за да ги задоволат духовите а како би задржале некаква наклонетост заради што паак нахушкуваат ако неможат да иницираат воЉни за така да стигнст до своЉата агенда што вика луцифериЉанот албер паЉк на краЉ Эе ги свртиме ћонотеисите да се заЭлофтаат меГу себе за потоа да се востоличат, што пак преку центрифуга како нато а заради разни прилики и неприлики е возможно, за потем и на сите да ни стане Љасно кои се еа-детерминистите ако направат од сите абдалисплеткареЉЭи од сенка долгорочно свои агенди посреди ’ристиЉански Ќароди а што ние како ЋуГе не можеме поинаку да го запреме освен преку Ѕога но што пак го ресетираат преку секуларизмот и како не легнуваат на брашно да ко ’ристиЉани доброволно прифатиме разврат без граници на сите нивоа за кога Эе Ља изгубиме Ѕлагодатта доброволно и да им оставиме простор да загосподарат за миг додека да се освестиме!

како резонираат тие еа-детерминисти и како дошло до тоа убав прилог би било интервЉуто на ‘илип  олинс, во однос неговата книга издигнуваЬе на научната-диктатура, дадено за аЉроншоу каде во 6-тата минута го лоцира таткото на енлаЉтмент движеЬето, а би додал како заклучок дека денес внуци на средновековните гностички детерминисти т.н. енлаЉтери се неоконците во америка, што во интервЉуто за редаЉсрадио го потенцира ‘илип во 96-тата минута, во однос првото интервЉу интересно е дека е спомнат протагора како основ за егоцентричност наспроти ’ристоцентричност што може да се земе како ентлаЉтерски мотив на што Љас гледам поинаку ека битен е и контекстот односно ако е ’ристиЉански навистина Эе ни биде по нашата ¬ера иако како созданиЉа никогаш нема да можеме од позициЉа на набЪудувачи да биднеме она што е √оспод »сус ’ристос заради што може да се каже дека погледот на протагора е недоносен заради што како потпис имав пример ставено + пред неговото име за еден од профилите на Ѕилд чисто за пластично да плсочам на неговата теориЉа дека навистина зависи од самите нас како Ља восприемаме ¬истината што не значи дека и  онечната ЅожЉа ¬истина дека »сус ’ристос е —пасител дури и самите ’ристиЉани Ља разбрале бидеЉЭи ако тоа е случаЉ нема да паГаат логично во грев заради што битно е да се разбере дека воедно и околината влиЉа на нашите разбираЬа а пак заради што £асна е поуката од —ветите ќтци во ѕравословието клонете се од еретечки учеЬа дури и кога изгледаат шарено приммливи да ги читате, заради што саммо површно се запознавам со нечии филозии а не пак догми, еве пример никогаш масонството го немам проучувано освен сеирЯиски знаеЉЭи само по мали соблазни дека е паднато знаеЬе, а пред се сум се фокусирал како полтички метастазирале како таЉни друштва, но еве во контект првото интервЉу вчера прелистав што се вели од нога неколку линкови, и што да кажам тешка измама, би им препорачал на оние кои се вртата натака а се ’ристиЉани и сеуште не заглавиле без двоЉба лавечкум ако треба од таму бегаЉте!

би препорачал да не се замара Ќарод со нив воопшто, за да не бидне да ви загадат фокусот со нивни учеЬа, што е погубно кога тоа го кркате и сублиминално, а не пак ако се интересирате за нивната бездна, дури и оние кои се здраво намакани во Ѕлагодат вака во наЉдобар случаЉ се прЪаат од спунт, што вели јпостолот ништо немаЉте со паганите и еретиците! сепак знам дека мнозина кои се ЬуеЉЯерски опрани или пак секуларно гладни Эе се залетаат, та еве заради нив за да разберат коЉа е разликата помеГу ћонотеист и паганин само Эе наведам како стигам до заклучок дека масоните озбилно кумувале на протестантството заради што пак за нас ѕравославните е краЉно неприфатлив екуменизмот се додека тие не се измират со  атолиците а дури потем да се бара заедништво во ’ристиЉанството што чинам и тоа Эе биде склет бидеЉЭи не ми се верува дека  атолиците Эе се врата на »зворното ѕравославие што пак мора да ни е и поголема поука како ’ристиЉани доколку некако на мала врата ни го подметнуваат универзализммот како мировна доктрина на обединетите нации, она нели во ѕравославна ÷рква да се моли и заедничари пр. хиндуист или будист, иако сите сме еднакви пред Ѕога како ЋуГе но нема да ни се суди исто на краЉот заради што особено е битно да се држиме како ’ристиЉани до Ќовиот «авет каде е ѕосочено дека овци и кози не се мешаат!

внимаваЉте на плажа што читате за да не само тело од сонце ами и душа од паганизам не си изгорите, неретко низ музика книги и филмови ви протнуваат окултизам,а вие со задолвоство го сркате, дали сте свесни пример како ƒеца со покемони ги спржувате, ваш проблем но и ваша одговорност, не сум Љас тоЉ коЉ Эе ве описмени, сигурно ко што нема ни протестантите Љас да ги соочувам ека треба да размислат за своите корени, но Эе посочам внимаваЉте како кого пуштате и во ѕравославие утре да ви се прошета, еве како се инфилтрирале окултисти во средновековна европа| ова е исклучиво битно за оние политичари кои Эе треба да отворат очи кога со кого и како седнуваат на маса, не е мое да судам но елитизмот им е предетерминиран од нсп елити со сомнителни агенди, а дали тие резонирале некако некуму само можам да претпоставуам според околностите кои ме затекнале!

та вака после аберот на ‘илип ги разгледав површно предожбите, надоврзуваЉЭи се паралелно на некои разузнавачки писаниЉа за humint [1] почнав да ги срчнувам аберите од интевЉуто и налетав за фанатични доминионци и како се поврзуваат со теутонци [2] Buchman and Hitler both saw the creation of a one-world religion based largely on Teutonic, Aryan, and other pagan traditions mixed with elements of Christianity., сакаЉЭи да видам како стигнало да некоЉ 'воен крстоносен' ред премине од католичанство на протестанство и дали тоЉ не кумувал на истото, тоа ме наведе да се запрашам и биле мотивите ако знаеме дека тие редови биле заедно со венециЉанците главни лостови за херметичко знаеЬе кое го носеле назад со себе во европските престолнини, за што а не биде дека Љас претпоставувам на последната фуснота има краток абер за тоа иако на разни места е потенцирано дека вака меГу арапите ги прибирале забранетите антички книги во  алифатот и ги носеле во европа трговците и ритерите, всушност теутонците многу вероЉатно биле она што се денес неоконците кои Ља формираат ѕрусиЉа а ко таква е основ за протестантизмот како итерпретациЉа за —удниот ƒен дека ’ристос Эе владее илЉда години по неговото доаГаЬе заради што уверен сум дека е основа и за името ѕрусиЉа [3] но тоа за нас ѕравославните е еретичко учеЬе а сметаме дека со ¬изантиЉа точно тие илЉада години се исполнети пи што има друг след на околности пред —удниот ƒен, но ако политички ака влиЉаеле теутонците на протестантизмот, филозофски пак влиЉаеле научно-филозоскиот тренд за слободоумност коЉа пак е резултат на донесеното античко знаеЬе од блискиот исток за време и по крстоносните воЉни кое почнало да го обликува хуманизмот потоа како секуларизам, интересно сетне бараЉЭи инфо за идеалите на теутонците налетав на абери за мислителите во европа кои кумувале на овоЉ процес [4] меГу нив како пивот дунс скотус [5] што пак ме доведе до диезмот и дуализмот на масоните каде се вели дека кумувал роЯер беЉкон коЉ во претходниот линк е наведен како волшебник во тоа време [6] потем Њирнав како теутонците влиЉаеле на реформациЉата [7] ова пак како масонски номинализам ме доведе до оваа реченица од бивш масон In reality, it is important to emphasize the ideological impulse comes from the naturalism of Freemasonry, of the natural law philosophy, nominalism and also from Protestantism. The truth is that Freemasonry aims to enforce a universal religion [8] што вели ‘илип во првото интервЉу горе на 96-та минута универзализам е пЉур сатанизам, од тука нормално за да се потсетам што е деизам отворив вики но ми излезе абер за арманизмот на лист [9] што пак не враЭа на теутонците кои е Љасно дека се политички мотив за нацистите [10] иако како дуализам сигурно се инструирани од хаусхофер [11] иако на цела таа збрка влиЉаат и ентлаинтмент масоните како и останатите таЉни друштва кои станале норма за секоЉ Эош на европа но кои во основа се претежно гностичко дуалистички [11] со кои ¬изантиЉа во времето на —вети £устиниЉан I расчистила додека –им иако делувал [12] му се инфилтрирале на разни начини од 'универзитети' па се до монашки редови кои станале ведно и теолози но и математичари астрономи физичари хемичари [13] кои просто биле на удар на веЭе здраво испаганизираната средновековна европска научна фела коЉа преку нив се инфилтрирала пополека и во самата  атоличка ÷рква заради што денес има отворени стравови дека всушност такви монаси кои седат на два стола се главни духовни промотори меГу врвот на масонериЉата за нсп односно бидеЉЭи за нсп е неопходен универзализам тие од позадина треба да го овозможат тоЉ процес да се одвива неприметно слично како двоЉни агенти кои пример во политиката ги има по сите страни што пак навистина остава простор за сомнеж знаеЉЭи колку сеуште еа-детерминистите немаат успеано да го натераат „овештвото да го отфрли Ѕога заради што треба и особена внимателност за што сме предупредени и од ’риста внимаваЉте посебно на волците во овча кожа! волци кои чинам биле хушкачите за протестантизмот а потем и англиканизмот, бар според абериве имам таков впечаток што не мора да е точно бидеЉЭи нит сум “еолог а не пак разузнавач та да кажам аха ве фатив за опаш, но да не излезе напамет посочувам еве има и каЉ самите нив ѕротести дека протестанството треба да си се врати на своите »зворни  орени [14] така избегнуваЉЭи каков и да е контекст со масонските традиции кои имале за цел да ги отепаат во заседа ’ристиЉаните, зар толку ли не е очигледно како се инфилтрирале ко банкари меГу Ќародот правеЉЭи го сетне и директно материЉално и индиректно духовно зависен од нивните зарзавати, кои ко што реков се резултат на синкретизираЬето паганизам преку крстоносните воЉни - Perhaps this was the point when European masons had the secrets of the Assassins, and passed them to travelling masons back home. [15]
 он врв
Zelenikovo  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор


–егистриран: 16.£уни.2018
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 307
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Zelenikovo ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 10.јвгуст.2018 во 03:00

÷итираЉ мислам наЉстарата фреска со —ветите ЅраЭа е живописана во  *рбиново, а наЉстарата како —ветите —едмочисленици односно заедно со своите ученици е онаа живописана во —ливница, незнам од кога е оваа од манастирот —вети Ќаум иако пологично е дека е наЉстара, сепак вака имам чуеноhttp://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=625&PID=196464#196464


можеби вам ви делува претенциозно кога велам дека од —вето ћесто го претварате ќхрид во ЊенЊачки хот-спот нели а вас тоа е само забава и ништо друго, но немоЉте со таков став во виЉуги да се чудите утре зошто ви зарибил мотор а ие нели сте биле традиционални ¬ерници! сушност и некоЉ омилен бенд кога ви е на стеЉЯ а стеЉЯот поголем од вообичаено во позадина се тркалаат енергии за кои не би сакал да сум меГу вас така, та и ко низ вас и низ мене да резонираат! вака посекако инстант нема да изгинете тело, но Эе изгинете душа, бидеЉи си Ља ослабувате или губите Ѕлзгодатта, она дали само сте биле таму или пак и сте се откачиле дополнително со трева алкохол или дрога, како би отвориле полесно врата за некоЉа сподоба!
÷итираЉ Ќивните настапи, тоЉ ги обЉаснува како Дмистични обредиУ:

Ц “оа беа вистински електрични литургии, а дрогата беше причесна. ј ако светот на рокенролот е толку добар, зошто тогаш би ни биле потребни наркотици, поставува прашаЬе до себе и до сите млади отец јрсениЉ.

http://ohridpress.com.mk/?p=12816


можам само да кажам наЉнапред ве фрлаат во транс, дури и од самата помисла дека сте ошле на плажа каде многу хепи пипл се радуваат на култот на телото, блазе им на оние кои го презреле и не внимаваат на наслагите а потем ко некомпатибилни не се одважуваат да си плакнат очи ако не и месо, таму фестивалот само се подгрева, а вечерта кога Эе излезете во град истилт дури и кафански завозен треба а ве доотвори а така не само што ќхрид Эе го загадувате духовно, туку така и на ƒуша да собирате бонус за в пекол, но има и побетер што вели о.јрсение ко што се концертите а особено фестивалите е таму треба да се фрлите душевно ко од карпа во езеро, можеби и од  анео онака после ЋитургиЉа дента - вечерта правец на езерско дно со нинфите да си помуабетите самовилски, мислам ок на многу ова им е Љасно, но би им препорачал на –одителите да берат памет на колку години ги пуштаат деца да се навлекуваат на вакви спектакли, а доколку тоз го чинат утре да не им се лутат што децата и на 30-40 години сеуште се однесуваат ко деца! нормално чим се завозат фестивалски на ваЉб меГу пр. 5 до 10к хепи пипл, тие сетне живеЉат само за тоа да доЉде само прилика да се извозат, иако абер немаат дека некоЉ озбилно во позадина има спремено душегубна агенда, вероЉатно сте чуле што е програмираЬе, но изгледа не знаете дека тоа освен со компЉутери го прават и со ЋуГе дали медиумски тимареЉЭи им психа или и медиумски и фестивалски тлачеЉЭи им Ѕлагодат од ƒуша, Эе речете како, хм, еве аберод од пост #8 во нишката јгитпроп од кои две фусноти Эе извадам кратки цитати
÷итираЉ Edward Tilton, President of Silent Sounds, Inc., says this about S-quad in a letter dated December 13, 1996:

"All schematics, however, have been classified by the Government and we are not allowed to reveal the exact detail ...we make tapes and CDs for the German Government, even former Soviet Union countries! All with the permission of the State Department, of course... The system was used throughout Operation Desert Storm (Iraq) quite successfully."

The graphic illustration, "Induced Alpha to Theta Biofeedback Cluster Movement", which accompanies the literature, is labelled "#AB116-394-95 UNCLASSIFIED" and is an output from "the world's most versatile and most sensitive electroencephalograph (EEG) machine". It has a gain capability of 200,000, as compared to other EEG machine use which have gain capability of approximately 50,000. ] It is software-driven by the "fastest of computers" using a noise nulling technology similar to that used by nuclear submarines for detecting small objects underwater at extreme range.

The purpose of all this high technology is to plot and display a moving cluster of periodic brainwave signals.

https://www.jacobsm.com/mumcw_jw.html


ова последниов болд можете да го проверите на следниов линк [1][1] та вас може ви е убо тогаш таму но долгорочно вие сте отвориле озбилно ширум врата концертно на нешто што пример по доба да можете да го видите никогаш не би го пуштиле, тоа бубашваби ви пречат, а тек па да знаете што ви се вселило во ƒуша, но бидеЉЭи духовните очи не ви се отворени или пка ви ги отвараат ЬуеЉЯерски она што вели еден приЉател на прво ниво многу убо и шарено располежени но малку подлабоко ли се одважите да нурнете Эе се уверите какви драгони го плетат тоа шаренило, сетне вам сигурно ви е убаво, но не завршува на убаина, сетне ако драгоните не ги храните со ниски или негативни страсти е тогаЉ почнуваат да ве мачат, та од една глупист во друга терате, а што од лично искуство можам да кажам дека знае да бидне и анархистички привлечно, ко аЉде остаЉме да се самоуништам и така се е безтрага, и навистина изгубивте ли компас, не знаете како да се очистите, за вас враЭаЬе нама, макар станале само тренди броЉлери кои подалеку од конзумеристичката идолатриа не добацуваат, а мислат само Яанаците се терсене, всушност наЉтерсене се оние кои не се здрмани од озбилни физички гаЉрети та да го видат гноЉот на своето поведение, бидеЉЭи Яанаците многу побрзо Эе се освестат дека дрогата ги спржила та и Эе бараат начин како да се очистат и спасат, додека пр. материЉалистите или егоистите никогаш и нема да приметат дека се прегорени, илк апла на краЉ кога веЭе нема никаков или невозможно мал простор за оправка, дури и оние кои Эе се продуховат не значи дека Эе се спасат, наЉчесто „оек го фаЭа паника кога Эе отвори духовните очи и паГа во очаЉ, но мнозина Ља немаат ни таа среЭа, бидеЉЭи и малку да ви остане време во ∆ивотот вие можете да се ѕокаете да се ѕромените треба само горко да заплачете заради своЉата неписменост и √ласно да повикате кон ’риста за прошка на своЉата грешност безакониЉа и еретичност!

еве го вториот цитат во коЉ дискутабилни се по мене неколку премиси, бидеЉЭи има простор истите да ви ги спинуваат утре како ристап коЉ го имаат и ’ристиЉани, иако реално ’ристиЉаните знаат дека на овоЉ свет треба да трпат, а не да грабаат, приклучуваЬе кон експанзионистички центри на моЭ од тоЉ аспект не е ’ристиЉански, за ’ристиЉанинот е дозволиво да делува амо во одбрана доколку е нападнат, а ѕодвигот заради околностите не му е толку голем за да прифати дури и д пострада, бидеЉЭи знаеме дека секоЉ еден „овек може да е жртва а ние не воЉуваме со ЋуГе туку со паднатите духови, и не со наши сили туку преку ’риста ...
÷итираЉ Ascension Strategy:
Х Information warfare as a catalyst for behavioral change
Х Engineered new age mass delusions
Х Typically originates from dubious mind control sources (Channelers)
Х Contrived cosmology for alternative crowds (Densities, 4D, 5D, 6D+)
Х New agers say the better places are Уhigher densityФ yet in the same breath say it is Уless denseФ, these statements by definition are contradictory. A higher density means more dense, not less dense.
Х Promotion of the idea that the cosmos will take care of our problems with zero work from us at all - An effortless cosmic shift will revolutionize the world and itТs systems (while the world burns)
Х Weaponized failed predictions by electromagnetic mind control assets, over and over
Х Beings from the heavens impersonated to promote this pseudoscience
Х CIA originated channeling operations are laying the groundwork for psychological operations in the internet age
Х The origin of the new age density cosmological point of view appears to be a 1980's channeling titled: Law of One, channeled by a fictitious Ai generated entity called "RA", which was ripped off from Egyptian mythology by the handlers of that PSYOP
Х Law of One & most other channelings being released to the public, suspiciously started coming around when the electronic control grid was being set up (1970s-1980s to current day)
Х УAscension symptomsФ are being used as an electronic targeting cover story
Х An army of unwitting disinformationalists create a network of false information meant to convince people by sheer number of people saying it (Group think)
Х Emphasis on higher power taking action for you. End Result: Apathy
Х "Ascension" - If "everything will shift" into utopia what use is taking action to create a better world? End Result: Apathy
Х Saviorship Model (ETs will save us, etc) - If someone else is going to do all the work, what use is taking action and putting in work for the world yourself? End Result: Apathy
Х Rapture Model - If the Earth will be destroyed or all darkness culled by some sort of pseudoscience cosmic shift what use is assisting planet Earth? End Result: Apathy
Х Failed Predictions / False Hope
Х False Light Masquerading as a Savior
Х Proliferated through electromagnetic mind control programs (channeling, faux-contactees, etc)
https://www.psyop.info/2017/07/5d-psyop-ascension-new-age-information-warfare.html

вечерва и Љас се насадив на сублиминално таргетираЬе, наЉнапред бараЉЭи абер за ублиминални тагови налетав на ова http://hoosierbadge.com/hbwp/industrial-tagging/ навистина индустриски е се фино оркестрирано, и срчаЉЭи за техники како сублиминално месоните делуваат, и оп стигнав до едни стари абери од фримен флаЉ за паганизам и како ги разобличует чоекот документаристички, бреЉ само што го отворив новиот саЉт и закачена некоЉа сподоба таму, бреЉ брзо затворив, сетне барам инфо од едно видео од негов гостин бреЉ не може да ми излезе од глава сликата закачена а во контекст конотациЉата, сетне бараЉЭи го видеото сфачам дека и преку демистифицирачки видеа фсушност нас и не тагираат со нивните симболи, просто ти си мислиш нешто си разбрал а тие ти дотуриле со инка екстра паганизам, оди ти заборави го, тоа е она техника агитпроп техника на субверзивен бандвагон каде оние што се навлечени на конспиративни муабети всушност ги заглавуваат озбилно во нивните филмои а сетне и се да ви ет Љасно вие сте си изгубиле времето за да се очистувате и оградувате со Ѕлагодат а така и да се —пасувате ви натежнува цело тоа знаеЬе коЉ бил а коЉ небил месон наместо целосно да се ослободите од таквите бркаЬа вештерки, бидеЉЭи ако почнете така да делувате почнете и себе да се бркате, паднати духови во секого се вселуваат што и малку се омлачи за ’ристиЉански ƒуховен ѕодвиг, капак Эе земат се Эе ви истимарат и нивно и туГо и ваше а вие скроз таман да си изгубите компас мислеЉЭи дека дури и ’ристограмот е месонски зарзават, нели истото Эе ви го спинуваат и за  рстот, а посекако и за —вета “роЉца, но ако сте утврдени во ¬ерата ’ристова нема да подлегнете, но е дефинитивно тежок зиЉан за оние кои се неутврдени бидеЉЭи не си Ља познале ¬ерата »скуствено и ƒеЉствително ами сублиминално конспиративно доколку се навлечени на ешаваЬе ребуси и склопуваЬе мозаици наместо да се фокусирани на —пасение односно се спасуваат преку гунЯаЬе што би рекле народно а гунЯаЬето мислам знаете дека е изведено од караконЯул, та берете памет како се насадувате и над3нувате, ова 3 наместо ≈ претходно чиниш случаЉно ми се утнало, а е убава прилика да разберете како превртено гледаат на симболиката паганите одете на линков видете коЉ е за нив 3-Љка и од каде харпун ко на посеЉдон во рака, отрезнете се за да и вие посеЉдонски не почнете да резонирате, бидеЉЭи не само што ве возат и програмираат ами ве спремаат за вечна погибел и вечно мачеЬе, душите на проколнатите Эе им бидат храна во геената на паднатите духови кои се хранат од вашите страсти и стравови, не сакам да замислам како Эе им биде на оние кои вечно Эе бидат измачувани пр. со есконечен секс сигурно мислите Эе ви биде весело, или пак оние кои капката алкохол секогаш Эе им бега од предочи, а не пак оние кои постоЉано Эе бидат ненаЉадени дали од помиЉа или дроги, велат немале никаков мир и сега кога сеуште не се пропаднати душите на упокоените кои не си обезбедиле ѕремин кон Ѕога а √оспод на —ите нас ЋуГето да ни е напомош бидеЉЭи и свесни сме дека грешиме а гревот ни станал мил та и неопходен, зар од плажите во ќхрид денес не очекуваме екстра профит!?


»зменето од Zelenikovo - 10.јвгуст.2018 во 03:16
 он врв
Zelenikovo  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор


–егистриран: 16.£уни.2018
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 307
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Zelenikovo ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 09.јвгуст.2018 во 17:53

темава е почната со некаков абер како во индиЉа им отварале или попрво закачувале на ЋуГе чекрк ут чело, ако чакрите ги разбереме ко некаква споЉка, за што тоа е друго обично велат ако ти се отворени чакрите тоа кундалини змеЉовите полесно Эе ти излезат низ глава, незнам ниту сакам да знам!? претпоставувам така е чим така велат!?

интересно е дека акри отварале и на земЉата, бар така имам чуено, ко што е то аберот во нишката за кругоите околиски [1] претпоставувам има логика а прашаЬе е само какви намери имаат оние кои некако вака преку тагои некого отвараат дури и кога очигледно еве никоЉ не знае што точно и како точно се поЉававуваат некакви кругои низ разни околии!?

туку да посочам интересно резонираЬе апропо aбер во интернационалниот подфорум во нишката Dont be afraid... на Ѕилд

÷итираЉ
Originally posted by <a href=http://www.build.mk/forum/forum_posts.asp?TID=30&PID=9721#9721 target=_blank rel=nofollow><u>vardar</u></a> vardar напиша:

Just checked my version and Skopje's fine Dunno†although Ohrid is spelled OKHRID and Strumica is instead Strumitsa but i† would be surprised if its deliberate.


бреЉ okHRID - ok human resources id - https://www.acronymfinder.com/HRID.html

somebody up there in google have had really sick joke assumption or maybe some ephemeral tag!? dont be afraid... jokes cant make yolks from ur mind, or!? experiment okhrid via experiment fyrom|


мислиш vardar превидел, случаЉно му се причинило, среЭа не е единствен што нешто чудно заприметил, ко што мене ми е чудно зошто пр. на река ко ¬ардар има мост око а в среде на него некаков идол од пагански жрец, Эе си речеш туристички спин, бреЉ коЉ и да им го протнал на властите и како да се нафатиле тие на тоа со се тримфалката обелискот и капак прометеЉ сите истопорени во линиЉа кон собранието, уф не сакам да резонирам дека некоЉ склет резонирал некако посреди некаква волЉа за туристичко патинираЬе на метрополата, иако муабетот споменично е далеку претходно зацртан [1] но едно се историски паметници а сосем друго пагански споменици, а кога совето си го добиле требало да си донесат и поподобени играчи кои Эе ги спинуваат понатака полесно во однос своите агенди [2] и едните и другите абер немаат како ги возат, ете и тоа уште од социЉализам навака, вероЉатно тогаш паганизмот не можел некоЉ лесно да го протне на мала врата та си одложил агендата за подоцна, сигурно технократ ко √руЉо вакво нешто не смислувал, туку како економист само обезбедувал што полесна финансиска конструкциЉа, да не ти се верува дека „оекот воедно е и архитект, бреЉ сигурно да се прашувал тоЉ што и каде треба со тие пари да се инвестира Эе го кренел футуристичкиот град ћакедон [3] коЉ треба нели да е нова административно-едукативна престолнина во ћакедониЉа среЭа недоносен е проектот со онаква штопна ко то кинескиот Њид пред стариот мнт и новата опера инаку претпоставувам акомвизурата е отворена е замине муабетот резонантно и во моб, таман да мобираат Ќарод без пардон и уметнички во однос своите агенди!? мислиш кога дува ветер нема прашината од спомениците да заврши на фасадата ако не во салите акустични!?

~

фактички муабетов е од спунт повод за друг карамбол во однос охридски резонанци пр. абер коЉ треба да се надоврзе на последниот во нишката за —ловенскиот ≈русалим [1]


365 плажи за унеско коплераЉ вероЉатно е стратегиЉата, арно имаме за сега каква таква ЊенЊачка понуда од палосветски и палеолокални фестивали та сме каков таков магнет за хедонисти, за да бидне епи *реЉски до дакса Эе треба и што полесен пристап [1] а за да бидневме елитна престолнина меГу коцкарските оази фалеше уште сахара на вода [2] среЭа имаме »зворен  ладенец та спречивмЬ да го дозагадат —вети Ќаум [3]

доколку сме паметни, ќхрид Эе го паузира од каква и да е понатамошен туристички хедонизам, но така пак Эе свртат на ѕреспа, иако поисплатливо Эе биде и за ќхрид и за ѕреспа да бидат промотивно форсирани исклучиво како ѕравославни —ветилници што Эе значи фестивалите во наЉмала рака таму да се забранети за да не се случува парадокс да и сред —ловенскиот ≈русалим Ќарод преку ден да пали свеЭи а навечер да оди да си отпушти умот али фрефенциски дали наркомански дали на шипка иако првото води кон последното и обратно, коЉ на што се над3нал ко хедонист!

—едмочислениците навистина се згрозуваат кога пред Ѕога треба да се застапуваат ћолитвено за некоЉ коЉ не само што седи на два стола, туку вели тоа денес е многу нормална работа, што Эе беше може помал грев ако го тера дома, но сред ѕравославниот ≈русалим тоа да го чини е речиси ерес, запрашаЉте се дали вие би се радувале во двор некоЉ да ви паГа во трансоини, баш така изгледате колективно како сте Ља затерале хедонистички во очите на —ветителите она тие треба да ƒуши да ви спасуваат а вие им товарите предпорти копитарска идолатриЉа, светски познати диЯеи може Эе ве спасат да не се удавите сетне и на охридските плажи а можеби утре и од огненото езеро познато уште и како геена, Ќе ƒаЉ Ѕоже да доЉде до тоа но вие сами си го поплочувате патот натака преку сквернавеЬе на —вето ћесто ко ќхрид каде сакате 365 плажи наместо ÷ркви вистина вие не сте секуларни вие сте пагани ако вака и понатака со паметот си ги кроите стратегиите долгорочно!


 он врв
Calipso  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)
Primarius

–егистриран: 26.ћаЉ.2009
ЋокациЉа: ћакедониЉа
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 44668
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Calipso ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 07.£ули.2018 во 22:39
големо гушкаЬеголемо гушкаЬеголемо гушкаЬеголемо гушкаЬеголемо гушкаЬе
големо гушкаЬеголемо гушкаЬеголемо гушкаЬеголемо гушкаЬеголемо гушкаЬе
Ќа овоЉ свет има само троЉца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!
 он врв
 ¬неси реплика ¬неси реплика страница  123 712>
  —подели тема   

—кок до ќвластуваЬа  ликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

—траницата е генерирана за 0,203 секунди.