|
Adobe Premiere Tips (финтички) |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 25.Март.2013 во 19:50 |
Далеку сум од професионалец.Но имам чепкано видеа.
Па овој проблем сум го решавал со софтвер за конвертирање на видеото во потребниот формат. Само симни си конвертор кој го има форматот што ти е потребен и средено.Е не знам што се случува со квалитетот на видеото откако ќе го конвертираш.Иако ако прочепкаш низ гугле и тоа сигурно го пишува. |
|
vacev
Нов член Регистриран: 25.Март.2013 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sakam da prasam imam aparat nikon d3100 snima videa vo MOV file istiot file ne go cita vo adobe premiere cs5 sto da napravam za go procita vi blagodaram odnapred na odgovorot
|
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znam dali importira bidejki go nemam CS4, ama da skratam - i da importira, sekogas kje gubis kvalitet. |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене не ми затребало да импортирам МР4 ама да пробам па ќе те известам. Мислам дека Елементот има подршка за тие видови формати, бидејќи е по кориснички. Изменето од Александар_А - 12.Март.2010 во 12:22 |
|
vlatko606
Нов член Регистриран: 08.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Momci aj malce pomos. Kako da importiram mp4 vo cs3? probav so konverzija ama se gubi kvalitet. menuvanje na ext vo mpg, m4v nepomaga. Nekoj sovet? ps dali cs4 importira mp4 ili ist e ko cs3? fala odnapred:)
|
|
Red`Black
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 25.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 845 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Premier 6.0
e za nigde
|
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Epa welcome back! Igor |
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve me povtorno .
Aleksandar me prasa pred nekoe vreme kako vo Premiere Pro da ima video vo text, a ostanatiot del da bide istoto ili drugo video so nekakov efekt (blur, B&W, color koregiran, itn..) Primer 01. So staticen text ili geometrija. 1. Se postavuva videoto na timeline, se kopira istoto i kopijata se stava vrz prviot klip. Na tretiot video trak se smestuva text. jas odbrav da bide elipsa za polesno da se gleda razlikata na desktop 2. Na track1 videoto mu dodeluvam gaussian blur, dodeka na track2 mu dodeluvam "track matte key" efekt. 3. Vo title tool odreduvam geometrija koja kje posluzi kako maska. Moze da bide i text. 4. Na "track matte key" efektot sto e dodelen na track2 vo menito mu dodeluvam deka matte e track3 (track3 celo vreme e isklucen ) i ete go efektot E, sega tuka ivicite se ostri. Ako sakam ivicite da bidat meki togas vo title tool na elipsata i dodeluvam senka kade sto agolot i dalecinata se na 0 (nula), i si igram so "size" i "spread". Agolot i dalecinata se na 0 za da bide senkata od site strani podednakva. Ako sakate i so toa moze da si igrate. Mislam deka vi e od pomos. Utre kje napisam kako da se dvizi maskata. Pozdrav Изменето од Tegla - 17.Март.2008 во 10:02 |
|
|
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тегла, те нема нешто со советиве, одамна.
|
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So site filtri i efekti, magijata e vo vnimatelnosta na doziranjeto, kako koga si pravis kafe, vistinskata merka na voda, kafe i sheker (jas bez sheker, fala ) i vistinskata merka na varenje e vistinskiot vkus. Ne treba dramaticno da se primetuva korekcijata za da bide dobra, samo malku da pipnes nekogas e poveke od dovolno. Se zavisi sto sakas da postignes. |
|
|
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kompresiranje vo WMV
Koga ke zavrsam so nekoja rabota, zaradi odobruvanje kaj klientite najcesto im pakuvam wmv. Spored mene ima najdobar kvalitet za mal bitrate. I najbitna rabota, bez problem go pee na sekoe PC. Mac korisnicite se srekni so QT, ama kaj nas se zanemarliva kategorija. Koga ste gotovi so montazata, idete "Export/ Adobe Media Encoder", koga ke se otvori noviot prozor na najgornoto meni selektirate Windows media. Tuak treba da si napravite sopstven preset (barem jas taka pravam). Mojot ide vaka. Video - Windows media video 9, encoding passes - 2 (za pobrzo -1), Bitrate - Variabile Quality Audio - isto kako video Audiences - frame rate - 25, pixel aspect ratio - D1/DV PAL, Frame width/ hight 720/576, maximum bitrate - 1500 ili 2000, image quality - 100, audio format 96kbps ili 128kbps. Koga ke kliknete OK avtomatski ke ve prasa da go socuvate presetot i tolku. Ne zaboravajte na sledniot prozor da mu zadadete "work area" a ne cela cekvenca. Za QT koristam isto Adobe media encoder ama namesto Windows media selektiram Quicktime i potoa kaj video koristam H.264 ili Sorenson video. Ova retko go koristam deka ednostavno ne mi baraat, ama ako znam deka klientot ima Mac, vaka go pravam posrekjen Inaku ne koristete mpeg 2 za DVD od Adobe media encoderot ako sakate da go koristite toj fajl vo aplikacija za DVD avtorizacija, bidejki e Main Concept codec i poveketo aplikacii za DVD avtorizacija nema da go prepoznaat, pa ke treba da barate Main Concept instalacija i problem. |
|
|
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па јас со 3 години сум релативно тазе во оваа работа. (три години по комерцијално). "shadow/highlight" е многу корисен ефект, чуда прави, само не ми се бендисува баш што со него се зголемува шумот (станува по воочлив), ако сцената е снимена на тенко свето, а за беља па тогаш треба. |
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Alexandar, kolor korekcijata e vistinska nauka, i jas seuste ucam, i doznavan novi finti, a ja rabotam veke 10 godini . Chovek se uchi dodeka e zhiv, neli..
Vo premier najcesto go koristam negoviot "color corrector" filter. Inaku za pospora poubava korekcija moj favorit za premier, AE, Avid mi e Red Giant Magic Bullet. Prilicno e pospor i ne bi ti go preporacal za svadba, koja mozes i so nativniot color corector da ja zavrsis rabotata. Za kriticni momenti ponekogas kako prv filter go stavam "shadow/highlight" ako se skrsheni senkite, a vtor e korektorot Pozdrav |
|
|
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас кога доаѓам до колор корекцијата, ми се врти. Премиерот има толку многу опции т.е. ефекти за колор корекција што незнам со што да почнам. Стварно незнам што е најпаметно и најдобро. Обично користам колор коректор, она со девет опции, по три, т.е. за светли тонови, за средни тонови, и за темни тонови, се разбира за секоја боја посебно. Колор корекцијава барем на мене ми изгледа како многу килава работа. Посебно ако снимањето е направено во повеќе амбиенти, а долги кадри. Работата е уште по килава, ако се работи за свадба (а тоа е бајаги материјал) а сакаш боите да изгледаат пристојно. Додуша кај нас нашиве "свадбари" не се замараат со такви работи, едноставно фул ауто и средена работа, ама ако сакаш да одскокнуваш и да се двоиш, тогаш нема ауто.
Далтон кој ефект ти го користиш за корекција на боја, и кој е по едноставен за пристојни резултати, а да не е многу мачен за дотерување?
Благодарам за одговорот однапред. Изменето од Александар_А - 26.Јуни.2007 во 15:06 |
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |