![]() |
|
Fujifilm finepix S9600 |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Автор | ||
Чорбаџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1065 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Vidi da e greska ne e ali sepak na primer ako mislis na klasicen aparat obicno se stava pridavka FOTO ili FILM aparat a za digitalen ...... Digitalen. Onaka samo uspat ... zabeleska.
|
||
![]() |
||
JANE971 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
|
adi ako gi koristis site moznosti na g5 ke svatis deka e i premnogu dobar ponekogas
![]() |
||
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
||
![]() |
||
djordjevich ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 38 |
|
Sledna nedela poracuvam roba od fujifilm, pa moze da ja poracam S9600-kata, vo Skopje bi bila za 3 nedeli, cena 30.000denari, FinePix S6500...........23.500den Pozdrav
Igor
|
||
![]() |
||
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
|
Аман бе Игорче се порачуваш а Sigmive никако да стигнат
![]() ![]() Ми пушти чивија и сега да...
![]() Ако поооооооооочекам уште малце ќе ми прегори желбата за нов објектив
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
hypertech ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 600 |
|
Зимај FUJI s9500 и ич да не ти е гајле!
Од претходникот нема скоро никакви измени освен МАЛКУ поголемиот екран и мали НЕЗАБЕЛЕЖЛИВИ измени во дизајнот! Иако FUji се фалат со подобар sharpening алгоритам на новиов 9600, ти гарантирам дека разликата е помалку од 2%, во пракса истиот ефект може да се постигне и со дополнително процесирање! Е сега не знам што направиле со command dial фрката (мене ми се случи два пати и многу ме нервира)! Имено осовината под command dial копчето (тоа кружното со кое се контролира бленда, експозиција, блиц...) е направена од премногу слаба пластика и после месец два со сигурност откажува на стариот s9500! Мене еднаш ми ја заменија бесплатно во сервис во Србија ама после два месеци ми се случи истиот проблем и сега ме мрзи пак да го носам (нема да имам апарат со недели ![]() Инаку ако мислиш дека s9600 има ТОЛКАВА разлика од s9500 колку што цената наложува (некаде околу 50$ според моите анализи) се лажеш! Апаратот е истиот! Ист сензор, ист објектив, иста брзина, ист интерфејс, 2" наместо 1,5" екран, подобар алгоритам за острење и таа гумата на handle grip-от сега е текстурирана, а на стариот модел беше мазна! Верувај ми за овие работи зашто јас правев детална анализа кога го земав мојот s9500 и му ги знам сите добри и лоши страни! Само една работа останува нејасна за мене, fuji рекламираат 40% подобар автофокус кој според мене е невозможен затоа што станува збор за истиот бавен објектив на крајот од зумот и истата електроника која го координира целиот процес! Поздрав и добар избор за bridge апарат! Ќе се зачудиш што може да стори на ISO100 и колку само може да парира на EOS 350D и 30D во ниските нивои на шум! |
||
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
|
||
![]() |
||
Mire ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
|
Cudno malku. Da ne go podrecam, ama jas mojot aparat go imam godina dena i seuste ne sum imal problem so command dial kopceto.
Na stariot e 1,8", a ne 1,5". Toa ja pravi razlikata neznacitelna po toa prasanje (stanuva zbor za dijagonala). Sto se odnesuva do grip-ot na S9500, spored mene e odlicen, osobeno ako se ima predvid deka stanuva zbor za mal aparat (sporedeno so DSLR). |
||
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Stigna Fuji S9600 u dukjan. Cena 29999den ~ 484eur. Projdi probaj go, slikaj....
|
||
![]() |
||
coolio ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 129 |
|
Ja bi go zemal ovoj S6500 , za tie pari , no fintava e nekako na rati barem za 6 meseci :)
|
||
Sega znam deka nisto ne znam (sokrat)
|
||
![]() |
||
Princ ![]() Нов член ![]() Регистриран: 02.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 8 |
|
Kade stigna? Vo koj dukjan? Moze podetalen opis na lokacija na dukjanot? :)
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
PIX+ do TC Beverli Hills eve ti lokacija:
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Igor, a kako stojat rabotite so eventualna nabavka na Nikon D80 so 18-135ka vo kit?
Normalno me interesira cena i eventualno moznost za placanje na rati ![]() |
||
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
||
![]() |
||
aboskovski ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 336 |
|
nejkes cannot? ![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Angel, nemam nisto protiv Canonot ... samo ne znam so sto objektiv bi go uparil. Ona sto oni go prodavaat kako kit objektiv e djubre nevideno (as usual, eve da gi imenuvam prethodnite biseri: 28-80 USM I i II, kako i 28-90 USM).
Za 18-135kata citav mnogu dobri recenzii (kako za kit objektiv sekako), a i rasponot mi odgovara. Aparatot, kako aparat ... vo taa klasa ni povece ni pomalku od Canon. Sony-to e malku poinakva prikazna ima SSS, no ima i primetno povece noise. Da mozam da si go dozvolam Zeiss 16-80, bi odel na Sony (mozebi). Kit objektivot e soliden (negde pomedju Canonot i Nikonot), no mu e problem rotiracki front element . Kako sto cesto koristam polarizator ima dzigerite da mi gi izvadi ![]() |
||
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Roba naracuvam nedelata posle praznicite, isporaka 7 do 10 dena max
Nikon D80 + 18-135mm.........1120eur
Ako go platis preku firma vo MK koja e ddv obvrznik ke mozes da si napravis povrat na 18% ddv, i ke izleze okolu 950eur
Okolu plakjanjeto na rati:
Dosega sme imale plakjanje na 3 rati so gragjanski cekovi
Preku mastercard i visa (sam go odreduvas brojot na rati a so toa i krajnata kamata sto na krajot ke ja platis)
Kredit do 48 rati na stopanska banka (neznam dali e popovolna kamatata od onaa na cc- ako ima nekoj sto znae neka pise)
Za zal so Diners cc nema plakjanje na rati poradi nepovolnite uslovi (za mene) sto gi nudi Diners vo Sorabotka so Tut. Banka. Изменето од djordjevich - 21.Мај.2007 во 22:29 |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |