![]() |
|
Видео обработка и монтажа |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910> |
Автор | ||
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Aj kje probam denes-utre na Quad so Procoder 1 chas DV. Ama eve edna informacija odma.
30 minuti DVCPRO HD 1920x1080 100Mbit export vo wmv 720x576 2 pass VBR 128bit audio vo Premiere Pro CS 3.1 go raboti za 45 minuti. Изменето од Tegla - 20.Февруари.2008 во 00:01 |
||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
||
![]() |
||
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
|
Ќе очекувам.
Поздрав.
|
||
![]() |
||
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
|
![]() ![]() ![]() Која е причината за вакво намалување на резолуцијата.
|
||
![]() |
||
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
|
Zaradi audio montazata. Probano deka Nuendo najdobro vrti DV fajlovi. DV deka ne bara dekompresija ne odzema skoro nisto od Quad Core CPU, i ostanuva sirova sila za da vrti audio efekti vo real time. Od toj wmv audio montazerot si pravi DV fajl kolku za vo Nuendo. Ako jas mu prava 30 min DV kje treba da go rezam na 2 DVD, vaka na memory stick i zavrsena rabota, ili na rapidshare, pa ne mora ni da se vidime :)))
|
||
|
||
![]() |
||
avramoskislave ![]() Група ![]() Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 50 |
|
Koja e razlikata pomegju DVCAM i DVCPRO i koe e podobro za sto? Odnapred blagodaram za informacija
|
||
![]() |
||
solidsnake ![]() Група ![]() Регистриран: 13.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 70 |
|
Tегла, која последна верзија што работи ја имаш од automatic duck za AE? |
||
![]() |
||
|
Stara verzija od pred 6 godini. 1.0 ili 1.1.
Ne sum sednal na Avid edno 2 godini. Ama planiram da mu se vratam so sledniot dokumentarec. Deka dolgi proekti vo Premiere i Fnal Cut se pain in the ass. Sepak ako treba nesto da ima grafika i kompoziting, podobro funkcionira Adobe paketot so Dynamic Link. Mnogu ja zabrzuva rabotata pomegju Premiere, AE, Encore i PS. Avid mi e povekje za dokumentarci i igrani proekti. Premiere e za spotovi, reklami, efekti...... Изменето од Tegla - 04.Септември.2008 во 02:49 |
||
|
||
![]() |
||
solidsnake ![]() Група ![]() Регистриран: 13.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 70 |
|
Таа верзија ја имам и јас, ама веќе не работи со новите верзии на АЕ. Реков да не си налетал на некоја понова (најнова е 4 нешто) па да ја споделиме ;)
Да, Premiere е углавно за работи до три минути ;) за нешто подолго станува ужас. Изменето од solidsnake - 04.Септември.2008 во 09:44 |
||
![]() |
||
|
Aj sea kje castis pivo
![]() Na masinata moze da imas nekolku verzii na AE bez konflikti megju sebe. Kje instaliras gola verzija na AE 6.5 so ADuck, i kje imas CS3 so site trakatanci. Kje go otvoris OMF vo AE 6.5, i potoa istiot AEP kje go otvoris vo CS3. Ednostavno ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Тешко да проработи. Проектот снимен на 6.5 со инсталиран плагин ќе го отвори во поголемата верзија, меѓутоа поради тоа што го таму плагинот не функционира, нема да ги препознае omf фајловите и најверојатно ќе ги замени со missing footage. Така да ништо од импортирањето...
|
||
![]() |
||
|
Koja verzija Avid ja koristis?
BTW sto montiras? |
||
|
||
![]() |
||
|
xpress pro 4.6
Не гледам каква врска има тоа со плагинот ;-) А се монтира скоро се и сешто. |
||
![]() |
||
boobyy69 ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4 |
|
Da vi kazam kolegi fala vi mnogu za mene ovaa e prv pat da se zboruva koj so sto raboti i sto e podobro i da vikazam se sto spomnavte se probav i vistina mislam deka za se si ima svoi prednosti uste ednas fala i rabotete na koj sto mu lezi. :)
|
||
![]() |
||
mickeymkd ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 368 |
|
Ако може некој да ми помогне, во кратки црти да ми опише постапка на префрлување од DV касета на DVD, како и што софтвер да користам за истата постапка. Би сакал да добијам што е можно подобар квалитет.
Пробувам нешто со Premiere но некако кога има движење сликата има ленти хоризонтални? |
||
Canon Powershot S90,Sony DSLR A700,Sony 18-70mm f3.5-5.6 DT,Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC,Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC, Tamron 90mm f2.8 SP AF Di,Minolta 70-210mm f4 AF,Minolta 50mm f1.7 AF,Sony HVL-F56AM.
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |