IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Ајвар
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ајвар

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 891011>
Автор
Порака
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 12:17
Не сум Ајвар фан ми е тежок некако. Самата помисла на цел тој зејтин што се става додека се пржи, ми се лоши.
Вкусен е онака, ама има и подобри прозиводи од пиперки и патлиџани, разно-разни салци во поздрава варијанта.плазење
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 12:22
Ајвар е закон .........не%20зборувам
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85179
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 13:41
Originally posted by МАРШАЛ МАРШАЛ напиша:

Ајвар е закон .........не%20зборувам
 
 
Па живели тогаш со една лута ракиja по тоj случаj.....
Кон врв
jovanka27 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 9
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај jovanka27 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2009 во 14:45
Баш ми се пријаде...
Кон врв
Evenstar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Регистриран: 09.Јули.2007
Статус: Офлајн
Поени: 3388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2009 во 18:02
го сакам само кога е топол, веднаш после пржењето... инаку, не го јадам баш често, затоа што не сакам да јадам многу леб...
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Статус: Офлајн
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 10:44
mmmm so sirenceплазење
Кон врв
crazy. Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Септември.2010
Статус: Офлајн
Поени: 14
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај crazy. Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2010 во 21:30
лутиот ајвар тhe mosт
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Статус: Офлајн
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2010 во 21:58
Originally posted by crazy. crazy. напиша:

лутиот ајвар тhe mosт

само ретко јадам ајвар,оној топлиот првиот ми е најубав.
И по можност да е најситно што може мелен,инаку мачкам и по 5 мин го тргам од рибанката,онака колку да се бојадиса лепчето.
ми сметаат парчињата чушки.
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Септември.2010 во 22:00
закон работа да 
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85179
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2010 во 05:12
убаво нешто ви е ајварот дада
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Статус: Офлајн
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2010 во 01:46
Originally posted by mrzla mrzla напиша:

Originally posted by crazy. crazy. напиша:

лутиот ајвар тhe mosт

само ретко јадам ајвар,оној топлиот првиот ми е најубав.
И по можност да е најситно што може мелен,инаку мачкам и по 5 мин го тргам од рибанката,онака колку да се бојадиса лепчето.
ми сметаат парчињата чушки.

добро мелен,малку лут и сирење го мезам со ракија
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
Pejik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pejik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2010 во 09:58

Умерено лут со модри патлиџани.

Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2010 во 09:05
Како од фабрички да направите домашен ајвар?


Ако не сте во можност самите да направите ајвар а го обожавате, земете една тегла ајвар на ВИПРО. Може и од друг произведуваш но бито е да биде лупен и правен од пиперки-ајварки.

Содржината истурете ја во тава или лонец, додајте ладно цедено сончогледово масло и на среден оган пржете отприлика 15 минути. Исклучете го оганот и на крајот додадете 1 супена лажица јаболков оцет и 1-2 супени лажици мед. Не се плашете... нема да го претворите во благо, напротив, ќе добие посебен домаќински шмек. Најубваво оди со лепче и бело сирење. Така подготвенниот вратете го во тегла и може во фриждер или веднаш да се послужи топол.

Изменето од Majkl - 25.Септември.2010 во 09:06
Кон врв
mariija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2459
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mariija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2010 во 09:39
ajvarce+sirence mmmmmmmm ukusnoплазењеi cajce
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 891011>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.