IDIVIDI forum ¬еб саЉт
почетна страница почетна страница > —тил на живот > ћедиуми
  јктивни теми јктивни теми RSS - ѕознатите - каде се ... што прават ?
  наЉчести прашаЬа наЉчести прашаЬа  ѕребаруваЉ форум   Ќастани   –егистрираЉте се –егистрираЉте се  ¬лез ¬лез

ѕознатите - каде се ... што прават ?

 ¬неси реплика ¬неси реплика страница  <1234>
јвтор
ѕорака
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14477
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 29.ћаЉ.2019 во 00:24

Ќќ—≈Ў≈ —–≈Нј: —е сеЭавате ли на лото девоЉката ѕепита “анеска? 

May 28, 2019
Ќќ—≈Ў≈ —–≈Нј: —е сеЭавате ли на лото девоЉката ѕепита “анеска?  (‘ќ“ќ)

ѕовозрасната генерациЉа сигурно Ља памети познатата лото-девоЉка ѕепита “анеска. ѕепита беше една од наЉатрактивните наши “в лица, а и сега во педесетата година изгледа одлично.

ќсвена како водителка, таа се обиде и на естрадата и има снимено неколку песни.

ќткако специЉализираше гинекологиЉа, се повлече од Љавниот живот и од 2003 година, живее во —ловениЉа.

Ќа социЉалните мрежи, ѕепита споделува фотографии и вели дека ужива во своЉата професиЉа и во здравиот начин на исхрана со коЉ Ља одржува линиЉата.

 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14477
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 30.ћаЉ.2019 во 23:09

јЌ“ќЌ»ј »ћј 10 √ќƒ»Ќ» ѕќ—“ј– ƒ≈„ ќ

 »ван ми е наЉголема поддршка 

May 30, 2019
&amp;#208;&amp;#144;&amp;#208;&amp;#157;&amp;#208;&amp;#162;&amp;#208;&amp;#158;&amp;#208;&amp;#157;&amp;#208;Ш&amp;#208;&amp;#144; &amp;#208;Ш&amp;#208;&amp;#156;&amp;#208;&amp;#144; 10 &amp;#208;&amp;#147;&amp;#208;&amp;#158;&amp;#208;&amp;#148;&amp;#208;Ш&amp;#208;&amp;#157;&amp;#208;Ш &amp;#208;&amp;#159;&amp;#208;&amp;#158;&amp;#208;&amp;#161;&amp;#208;&amp;#162;&amp;#208;&amp;#144;&amp;#208;&nbsp; &amp;#208;&amp;#148;&amp;#208;&amp;#149;&amp;#208;І&amp;#208;&amp;#154;&amp;#208;&amp;#158;: &amp;#208;Ш&amp;#208;&amp;#178;&amp;#208;∞&amp;#208;&amp;#189; &amp;#208;&amp;#188;&amp;#208;&amp;#184; &amp;#208;µ &amp;#208;&amp;#189;&amp;#208;∞&amp;#209;Ш&amp;#208;&amp;#179;&amp;#208;&amp;#190;&amp;#208;ї&amp;#208;µ&amp;#208;&amp;#188;&amp;#208;∞ &amp;#208;&amp;#191;&amp;#208;&amp;#190;&amp;#208;&amp;#180;&amp;#208;&amp;#180;&amp;#209;&amp;#128;&amp;#209;&amp;#136;&amp;#208;&amp;#186;&amp;#208;∞  (&amp;#208;§&amp;#208;&amp;#158;&amp;#208;&amp;#162;&amp;#208;&amp;#158; &amp;#208;&amp;#184; &amp;#208;&amp;#146;&amp;#208;Ш&amp;#208;&amp;#148;&amp;#208;&amp;#149;&amp;#208;&amp;#158;)

»зминативе неколку дена главна вест во домашните медиуми е новата музичка двоЉка на домашната естрада Ц јнтониа √иговска и »ван £ованов од составот на ДЋиберо бендФ.


ќсумнаесетгодишната пеЉачка призна дека неЉзиното ново момче е »ван коЉ е 10 години постар од неа

-»ван е моЉа наЉголема поддршка, Ц вели јнтониа за ДЅекстеЉЯУ каде првпат зборуваше за неЉзината нова врска.


»наку, убавата јнтониа неодамна славеше матура, и беше придружен вокал на “амара на ≈вровизиЉа


 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14477
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 02.£ули.2019 во 19:28

≈ксклузивно интервЉу со ‘»‘»

ƒуша мила 
колку се разубавила голема насмевка он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14477
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 17.£ули.2019 во 22:28

 ако изгледа собата на Ѕоки 13-ка во УЎуткаУ 

July 17, 2019
 ако изгледа собата на Ѕоки 13-ка во УЎуткаУ  (‘ќ“ќ)

ѕоради безбедносни и здравствени причини притворениот ЅоЉан £овановски, познат како Ѕоки 13 е сместен во ’ашкото одделение во затворот.

ѕритворското одделение може да се пофали со Дхашките собиУ кои затворот ги изгради по бараЬе на ≈” за потребите на —удот од ’аг. —обите ги задоволуваат стандардите како на модерен европски затвор, но тие се само неколку.

ѕрегради на тоалетите има во сите Эелии, па и во ДхашкитеУ, единствена разлика е што во нив има веце шолЉа, а во обичните се чучавци. ’ашките соби имаат поголема светлина за разлика од обичните на приземЉето и поубави душеци. ¬о овие соби  обично се дваЉца до троЉца притвореници.

»наку, во понеделникот на Ѕоки 13-ка му беше определена мерка притвор во траеЬе од 30 дена.

0 
 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14477
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 10.јвгуст.2019 во 23:48

—е Љави ќле од «евзекманиЉа, прозвана дека е неЉзин гласот коЉ звучи како на  атица £анева коЉа вели Д—е Эе биде ќ У

Katica-Ole-Zevzekmanija

—е Љави режисерката на  анал 5 ќлгица ѕоцкова коЉа беше спомената како можен извор на гласот коЉ во снимката со Ѕоки 13 на ќрце  амчев му вели ДЌе секираЉ за ништо, се Эе биде ќ Ф.

ќткако новинарката ≈милиЉа Ћазаревска напиша дека гласот коЉ вели Д—е Эе биде во редФ може да е на ликот наЉпознат како ќлето од емисиЉата «евзекманиЉа на  анал 5, ѕоцкова се Љави на ‘еЉсбук.

Д» Љас како  атица се сончам во √рчкаФ, напиша ѕоцкова одговараЉЭи шеговито на споредбата на неЉзиниот глас со тоЉ на  атица £анева.

 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14477
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 08.£ануари.2020 во 23:11

–≈ј ÷»£ј Ќј ≈‘“ќ ѕ”ѕ»Ќќ¬— » Ц ћј ≈ƒќЌ— » ‘≈Ќќћ≈Ќ: —амиот да се ставаш како граГанин од ¬“ќ– ред!≈фто ѕупиновски на 31. декември пееше на плоштадот во ќхрид каде со граГаните на македонскиот бисер Ља дочека новата 2020. година но и сите присутни во ќхрид ги воведе во ЌоватаЕ
Ќа своЉот профил на ‘еЉсбук, ѕупиновски обЉави реакциЉа по повод третманот на македонските изведувачи во однос на оние кои доаГаат од страна и си одат со торби париЕ

Д» така помина и дочекот на Ќовата 2020 година, па гледавме и слушавме на вестите на сите национални телевизии Дƒино ћерлин го наполнил плоштадот во —копЉеУ , Дƒино Ц вакаЕУ , Дƒино Ц такаЕУ , и за сето тоа телевизиите во своите вести му посветиЉа од 2-3 до 5 минути, додека за нас, македонските пеЉачи, по наЉмногу десеттина секунди.
√оспода новинари, зошто не известивте дека и ≈фто ѕупиноски го наполни охридскиот плоштад и дека на тоа студено време сите присутни останаа на плоштадот за целиот временски период на моЉот настап од 23:15 до 1:00 часот на нивно и на наше задоволство ( мое и на оркестарот ‘ортуна) ?


√оспода новинари, можеби ¬и беше срам бидеЉЭи се работеше за македонски пеЉач или можеби едноставно тоа не можевте да го пренесете заради длабоко вкоренетиот феномен каЉ ћакедонецот самиот на себе да не си верува и самиот себе да се става во подредена позициЉа како граГанин од втор ред?
”ште 1986 година со моЉата песна ДЋихнидаУ ширум ми беше отворена вратата на белградската естрада, ама Љас не отидов за Ѕелград, останав во ћакедониЉа, и Ља збогатив македонската културна ризница со уште пет-шест хитови.
ЌаЉчесто, некои пеЉачи од соседството заради големата Љазична предност бидеЉЭи пеат на Љазик коЉ го користат и разбираат преку 15 паати повеЭе народ отколку македонскиот, добиваат третман како балкански Њвезди, а не заради некое екстра квалитетно пееЬе и посебно убави песни.


Ќо и покраЉ тоЉ голем хендикеп за нас, ћакедонците, Љас Ља имам ДЋихнида каЉче веслашеУ коЉа и покраЉ тоа што е испеана на македонски Љазик исклучиво со силата на квалитетот како композициЉа и интерпретациЉа ги сруши Љазичните бариери и стана балкански хит. » наместо ние кои компонираме и пееме на националниот Љазик да имаме соодветно внимание и третман затоа што со нашите национални хитови даваме конкретен придонес кон ЉакнеЬе на нашиот национален идентитет што на нас ћакедонците ни е неопходен во овие историски околности, вредноста на нашиот труд нѝ е и понатака девалвирана. Ќаспроти ова, на пеЉачите што доаГаат од соседството и понатака им ги полниме торбите со пари, па испаГа дека ƒино ћерлин го наполни скопскиот плоштад за 100.000 евра, а ≈фто ѕупиноски го наполни охридскиот за 40-тина пати помала цена!


» да ви кажам, цел живот водев една моЉа борба за доброто на нашата национална песна и чекав нештата да се поправат, и сега од оваа позициЉа длабоко сум убеден ЌЍ Ќ≈ћј Ќјƒ≈∆ !
»м благодарам на ќхриГани и на гостите од ћакедониЉа и соседството за тоа што ме почестиЉа со толкаво големо присуство.
јЉ со здравЉе,≈фто ѕупиноскиУ, напиша познатиот пеЉач и добри многу коментари на подршка.

 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14477
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 10.£ануари.2020 во 22:00


ћинистерот ƒимитров по два пропаднати брака заЪубен во новинарка
ћинистерот за надворешни работи Ќикола ƒимитров (48) има нова Ъубов, дознава Д∆енски магазинУ. 

—е работи за новинарката  атарина —инадиновска, коЉа е член на —оветот за етика во медиумите во ћакедониЉа, со коЉа заедно се поЉавуваат на настани.

-ћожам само да кажам дека сме блиски, но дека нашата врска не е во сферата на Љавен интерес, изЉави кусо —инадиновска, коЉа е еден од оснавачите на —оветот за етика во медиумите во ћакедониЉа.

»наку, ƒимитров зад себе има два брака.

 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14477
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 12.£ануари.2020 во 00:07

ћј ≈ƒќЌ ј“ј ѕ–ќ¬ќ÷»–ј

¬икториЉа £аначковиЭ 

ћј ≈ƒќЌ ј“ј ѕ–ќ¬ќ÷»–ј: ћанекенката ¬икториЉа £аначковиЭ во проЊирна блуза без градник (‘ќ“ќ)

¬икториЉа £аначковиЭ Љавноста Ља познава како некогашна мисица, манекенка, топ моделЕЌа времето ¬икториЉа жареше и палеше на модните писти, Ља гледавме на многу рекламни кампаЬи, билборди, а беше заштитно лице и на неколку модни брендови.

ƒипломираниот стоматолог коЉ еден период живееше во Ћондон, повторно се активира во модниот свет. “аа во моментов соработува со модната куЭа Д≈лена ЋукаУ и се почесто имаме прилика да Ља гледаме во улога на модел.

»сторемено згодната ¬икториЉа во последно време е доста активна и на социЉалните мрежи, особено на »нстаграм, каде понекогаш знае да обЉави и провокативна фотка.

¬икториЉа £аначковиЭ денеска своите следбеници ги почести со фотографиЉа на коЉа позира во црна проЊирна блуза, под коЉа не носи градник.

 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14477
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 30.£ануари.2020 во 22:46

ѕрезентерката “атЉана —тоЉановска во костим за капеЬе во Ќов «еланд (‘ќ“ќ)

January 30, 2020
ѕрезентерката “атЉана —тоЉановска во костим за капеЬе во Ќов «еланд (‘ќ“ќ)

“¬-презентерката и поранешна официЉална македонска убавица, “атЉана —тоЉановска (45), коЉа речиси никогаш не обЉавува фотографии во костим за капеЬе, овоЉпат приЉатно ги изненади своите следбеници на социЉалните мрежи.

»мено, “атЉана и неЉзиниот партнер ћихаил моментално уживаат во топлото време во Ќов «еланд.

“атЉана од таму обЉави неколку фотографии на кои е на плажа, во костим за капеЬе.

 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14477
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 04.‘евруари.2020 во 22:22

ƒенот ми почнува секогаш со кафе, тоа е еден цел ритуал за мене.  ога имам наутро часови го пиЉам сама и го користам тоЉ период за план на часот и план за денот општо. ƒодека за викенд со своЉот партнер како апсолутна релаксациЉа. ќд неодамна обичното кафе го заменив со кафе so реиши печурка кое Љас си го викам Љин кафе, бидеЉЭи дополнително ме релаксира. 

ће мотивира меГучовечкиот однос, кога Эе добиЉам фидбек од тоа што се трудам да го пренесам, посебно кога Эе видам дека ги мотивирам и другите да увидат колкав капацитет имаат за коЉ не се свесни. ј во денови кога Ља нема мотивациЉата стапува дисциплината. —екоЉ ден држам часови, а спремам и нешто ново, план и подготовки околу неколку проекти поврзани со Љога и секако секоЉдевни обврски околу моите деца и домот. 

енот обично ми завршува во опуштена атмосфера дома, фамилиЉарно, може нешто вкусно да се зготви, вино да се отвори... »скрено во последно време повеЭе ме опушта филм или некоЉа комична сериЉа

ЋеЉла –амковска, инструктор по Љога он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14477
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 07.‘евруари.2020 во 23:09

ќва им е втор заеднички документарец: —лавната двоЉка “амара  отевска и Кубомир —тефанов


“амара  отевска и Кубомир —тефанов се славната режисерка двоЉка на документарецот што Ља разбранува светската Љавност. »мено тие се прославиЉа со Дћедена земЉаУ и го добиЉа епитетот медени. ѕознато е дека заедно поминале цели три години снимаЉЭи го документарниот филм за животот на последниот женски пчелар со диви пчели, јтиЯе, во регионот на реката Ѕрегалница

–оден во 1975-година во —копЉе, Кубомир —тефанов има 45 години. »ма над 20-годишно искуство во развоЉ и реализациЉа на комуникациски концепти (промотивни, кампаЬи за подигнуваЬе на Љавната свест), производство на документарни филмови и видеа, генерално посветени на проекти поврзани со еколошки проблеми и развоЉ на човекот.  

“оЉ со 26-годишната “амара  отевска, претходно заедно работел на уште еден документарец во 2017-тата година, насловен како Д≈зеро од ЉаболкаУ

Ќа профилите на »нстаграм на “амара и Кубомир, може да се забележат многу нивни заеднички фотографии од приватниот живот. £авноста Ља скокотка прашаЬето дали станува збор и за Ъубовна врска, особено по фотографиЉата со сочниот бакнеж во уста меГу двоЉката, меГутоа на тоа прашаЬе сѐ уште немаме одговор.

https://www.instagram.com/p/B72FvuvH3b3/?utm_source=ig_embed


Дћедена земЉаУ покраЉ многуте освоени признаниЉа и награди, меГу наЉзначаЉните се трите награди на филмскиот фестивал Д—анденсУ во 2019 година и секако двете номинации на 92-то издание на ќскар: ЌаЉдобар документарен филм и ЌаЉдобар странски филм. ќва е втор македонски филм коЉ добил номинациЉа за ќскар по Дѕред дождотУ. 

”ште еден наш филм, но како Љугословенски кандидат за наЉпрестижната филмска награда, беше документарецот ДƒаеУ на —толе ѕопов пред точно 40 години.

ƒ. .


 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14477
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 11.‘евруари.2020 во 21:51

ƒоделуваЬето на престижните награди за ќскар е еден од наЉважните настани во јмерика па така и облеката коЉа Ља носат присутните треба да биде во сосгласност со самиот настан.

≈дна од наЉбараните манекенки на денешницава, ≈мили –атаЉковски (28) на 92-то доделуваЬе на наградите за ќскар во театарот ƒелби во Ћос јнЯелес се поЉавила во бела комбинациЉа, но многу пооскудна од онаква каква што се очекуваше од неа...

≈мили на црвениот тепих се поЉавила во бела топ маичка и долго здолниште во иста боЉа кое го спуштила до колковите за во прв план да бидат неЉзините стомачни мускули.

–ака на срце, секако дека таа е една од наЉзгодните манекенки и навистина има што да покаже, но многумина сметаат дека истакнуваЬето на неЉзиното голо тело на таков настан е непримерно.

ƒодека другите дами биле облечени во елегантни креации, ≈мили се поЉавила како да тргнала на ноЭна забава или пак на плажа.


 он врв
pajser  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)
kloshar

–егистриран: 04.ћарт.2011
ЋокациЉа: Lao People's Dem. Rep.
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 13449
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ pajser ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 12.‘евруари.2020 во 07:10
,,,sobiraat med,,,
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14477
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 06.ћарт.2020 во 22:04

ћакедонски девоЉчиЬа од Дјрт ЅалетУ победиЉа на натпревар во ћосква

март 6, 2020
IMG_20200306_180655_184

ћакедонските претставнички од студиото Дјрт Ѕалет У го освоиЉа првото место на WADF (Europian Artistic Dance Champions) во ћосква.

»мено, ’ана ѕатрициЉа ѕоповски го подигна пехарот на ≈вропското ѕрвенство во “анц кое се одржа во ћосква, –усиЉа во организациЉа и лиценцирано од —ветската јртистичка “анцова ‘едерациЉа.

ƒодека македонската химна се свиреше во нивна чест македонските претставнички гордо го држеа македонското знаме на тронот и заедно обединети го дигнаа пехарот во раце.

Ѕраво на успехот на овие македонски девоЉчиЬа!

 он врв
 ¬неси реплика ¬неси реплика страница  <1234>
  —подели тема   

—кок до ќвластуваЬа  ликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

—траницата е генерирана за 0,093 секунди.