IDIVIDI forum ¬еб саЉт
почетна страница почетна страница > «дравЉе > »схрана и кулинарство
  јктивни теми јктивни теми RSS - ќрео колачиЬата како дел од десертите
  наЉчести прашаЬа наЉчести прашаЬа  ѕребаруваЉ форум   Ќастани   –егистрираЉте се –егистрираЉте се  ¬лез ¬лез

ќрео колачиЬата како дел од десертите

 ¬неси реплика ¬неси реплика страница  <12
јвтор
ѕорака
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 97576
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 06.јприл.2019 во 11:32

ƒ≈—≈–“ «ј 20 ћ»Ќ”“»: ¬ ”—Ќј ќ–≈ќ “ќ–“ј! (–≈÷≈ѕ“)

ќва е омилениот десерт и на возрасните и на децата!

—остоЉки:

  • пакуваЬе орео кекси
  • 6 лажички путер
  • стопени 230 мл крем сир
  • 30 г шеЭер
  • 2 лажички ладно млеко
  • 350 мл шлаг
  • 2 пачуваЬа готов пудинг од чоколадо
  • 300 мл ладно млеко
  • 100 г чоколадни трошки

ѕодготовка:

ƒното на плехот премачкаЉте го со путер. „околадниот кекс измелете го или едноставно истрошете го. ƒодадете го стопениот путер и месете додека не се создаде компактна маса. —тавете Ља масата на дното на плехот и ставете Ља во фрижидер да се стврдне.

«а тоа време во подлабок сад изматете го крем сирот и додадете млеко и шеЭер. ћешаЉте додека не се соедини. »зматете половина шлаг и додадете го на смесата. ѕрелиЉте преку корите и вратете го во фрижидер уште 10 минути да се зацврсти.

ѕудингот помешаЉте го со ладното млеко и изматете додека не добиете компактна маса. ѕрелиЉте преку филот со шлаг, па повторно вратете го во фрижидер. на краЉ, премачкаЉте го остатокот шлаг, истурете чоколадни трошки и послужете!


£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
Valerija  ликни и види ги опциите
ћодератор
ћодератор
Ћик (аватар)

–егистриран: 07.Ќоември.2005
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 97576
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Valerija ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 04.£уни.2019 во 09:48
&amp;amp;#208;&amp;amp;#158;&amp;amp;#209;&amp;amp;#128;&amp;amp;#208;µ&amp;amp;#208;&amp;amp;#190; &amp;amp;#209;&amp;amp;#135;&amp;amp;#208;&amp;amp;#184;&amp;amp;#208;Ј&amp;amp;#208;&amp;amp;#186;&amp;amp;#208;µ&amp;amp;#209;Ш&amp;amp;#208;&amp;amp;#186;

ќрео чизкеЉк

—остоЉки
подлога
300гр орео кекси
100гр путер
крем
300гр маскарпоне сиреЬе
50мл млеко
200гр бело чоколадо
1 кесичка желатин
200мл слатка павлака
50гр шеЭер во прав
за декорациЉа
ливчиЬа нане, половинки орео кекси, вишни

ѕрво орео кексите ситно ги дробиме.
»м го додаваме растопениот путер и соединуваме.
—месата Ља расплескуваме во соодветни 3 модли, или една поголема со пречник од 22 цм.
ќставаме да се стегне.
—ега во еден сад над пареа ги соединуваме чоколадото и млекото, мешаме до изедначуваЬе.
¬о една чашка го ставаме желатинот и му додаваме 50 мл ладна вода.
ќставаме да набабри.
 ога чоколадото е растоепено, млако, го додаваме и желатинот и мешаме да се соединат убаво, односно желатинот да се растопи.
¬о еден сад ги ставме слатката павлака, шеЭерот во прав и маскарпонето.
ћатиме со миксер, но не смееме да добиеме многу цврт крем.
“ука го додаваме и растопеното чоколадо соединето со желатинот и убаво соединуваме.
√и полниме калапите и ги оставаме во фрижидер на 1 час.
ѕотоа ги декорираме по желба, каЉ мене со половинки орео, вишни, нане...
”живаме во десертот.




»зменето од Valerija - 04.£уни.2019 во 09:49
£акиот човек има само една слаба страна-жената што Ља сака!
 он врв
 ¬неси реплика ¬неси реплика страница  <12
  —подели тема   

—кок до ќвластуваЬа  ликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

—траницата е генерирана за 0,094 секунди.